inte som vanligt

Ticken betedde sig faktiskt lite märkligt idag, och jag vet inte riktigt varför...
Det var som vanligt när jag tog in honom men när han stod i boxen så började han liksom flåsa eller andas häftigt(inte för att han var trött eller nått) mest som att han var spänd eller rädd, och han gick runt i boxen med spetsade öron och väldigt tittig. Jag stängde dörren till själva stallavdelningen för att kolla om det var det men han fortsatte ändå. Han som sträckte ut halsen genom boxen och nosade på golvet och tittade. Tänkte att det kanske var någon lukt eller något som han inte kände igen? Jag smackade på honom och höll en hand på halsen i manen och lät honom gå runt i stallet och se att det faktiskt inte var något farligt där. Först lät jag honom gå in i Povels box och kolla och han nästan sprang in, men han var fortfarande likadan, lät honom gå in i sin box igen, eller han typ sprang in igen och ställde sig längst in i boxen. Han gjorde inte någon antydan till att vilja springa ut ur boxen utan han ville tvärtom helst stanna kvar i den när jag tänkte låta honom gå runt och kolla. Jag fortsatte med att borsta av honom ändå och tog sedan på grimman och gick mot paddocken, han var helt som vanligt när jag gick ut i stallet och medans vi var i paddocken.
Han var faktiskt superduktig! gjorde spanska skritten jättefint och sträckte ut benet jättebra på vänster, på höger knorrar han fortfarande ihop det lite men han klarade det där också med lite mer tid :)
Backa när jag står bakom har aldrig gått så bra som idag! Första gången så fattade han inte så jag pinglade lite i grimskaftet utan att han backade och sedan tog jag lite i svansen igen och då var det som han förstod: just ja, det var backa jag skulle göra här ja! så man kan säga att han klarade det på nästan första försöket idag^^
Började med att träna in yogan på ett annat sätt för att kolla om det går bättre. Satte först armen igenom/mellan bakbenen och knackade därefter på benet så att han lyfter det. Han var lite trög att lyfta det först men gick någorlunda efter några gånger, får träna mer på det. Förut har jag ju först knackat och sedan stoppat in armen när han lyft men målet med det nya sättet är att han förhoppningsvis kommer lyfta benet automatiskt och göra yoga när jag tar armen mellan bakbenen.
Vi tränade i bara 15-20 minuter idag, men går det bra så gör det ju inget om passet blir kort och det är bra med lite varierande tid också så det inte blir uttjatat.
När vi kom tillbaka till stallet så ställde jag honom i skötspiltan och då var han helt som vanligt. Jag undrar vad det var med honom, han måste ju nästan ha känt nån lukt eller blivit skrämd av nått i hagen innan eller nått. Om han är som vanligt på torsdag så är det nog inget att bry sig om..

Lina har sagt att hon kan följa med och fota mig och Tick igen nån dag så då kanske det blir lite julinspirerat och kanske lite mer bilder från marken mm. hoppas det blir snö bara, annars blir det ju inge kul :/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0