lite dressyr

Idag så tog vi sadeln och tränset med bett(!) och gjorde en liten dressyrrunda, haha! vi gick alltså runt lite random på först gångvägen och sedan lite småvägar och körde lite öppnor och lite skänkelvikningar där det passade.
Koncentrerade mig också på att få honom att gå på ett rakt spår utan att skjuta ut rumpan som han kan göra lite ibland.
Från början fick han gå i en låg form med halvlånga tyglar och han bar upp sig riktigt bra emellanåt! det märks att han blir starkare och starkare iaf :) Han gjorde jättefina öppnor.
Red en sväng i skogen också på ett skoterspår, fast han skönk ner ganska mkt... och han blev väldigt skeptisk till barn som hördes bakom skogen. Stod med spetsade öron och "flåsade" och var helt övertygad om att det var mördarbarn som när som helst skulle komma ut ur skogen och döda honom xD började backa osv. men efter lite övertalning så gick vi framåt igen och efter några meter så kunde man se barnen som lekte och då frustade han och fortsatte gå "alltså jag låtsades ju bara var rädd fattar du väl?!" ^^
Vi gick in på plan en sväng och körde lite voltarbete i trav, koncentrerade oss även där på att få honom att inte skjuta ut rumpan i volten. Korta stunder gick det jättebra!
är jättenöjd med honom idag :)

vad jag längtar tills snön försvinner...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0