Tick och Ace

Red runt Postvägen och sedan upp Källströmsvägen, han var väldigt pigg och glad! Tränade lite öppnor längs vägen, han var lite okoncentrerad och ville mest bara gå på :P men han lyssnade bra på förhållningar och avsaktningar med sitsen så han var duktig!
Gick sedan ut på lägdan och fortsatte med lite öppnor där, kommer förhoppningsvis stärka honom så han får lättare för högergaloppen sen, slutor hjälper nog också. Han va riktigt fin och vi travade lite på en stor volt och gjorde några små öppnor där med, han var superduktig, red på hackamoret.
Han fick beta i 20 minuter sedan innan vi gick in.

Tog ut Acean en sväng också. Vi gick ner till skolplan och tränade mycket galopp. Både på spåret, diagonalen och på mestadels volt. Hon har lättare för höger varv och är lite stelare i vänster. Hon var superduktig och riktigt lugn och fin i galoppen, blir dock lite springigare emellanåt i vänstervarvet när hon tycker det blir jobbigt ;)
Hade lite längre tyglar än vanligt så att jag bara tog lite halvhalter och när hon gick i ett bra tempo fick hon eftergift, det funkade riktigt bra!
Jobbade ganska länge på volten i högervarvet med att få en lugn och jämn galopp och gjorde några fattningar från halt och skritt. Det gick riktigt bra, dock blir hon en aningens stark i avsaktningarna, även om hon har en lugn galopp så blir hon lite stark i munnen, men det gick mkt bättre idag än vad det gjort om andra gångerna där nere :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0