-Stora framsteg!

Jag for sedan till Gideå igen efter jag ridit Marulk. Började med Thjibing, fortsatte med det vi tränat tidigare i veckan från marken, han har blivit himla duktig och är inte lika impulsiv längre! Kan också ha lite att göra med att han gått med flocken ett bra tag nu och inte tillsammans med hingsten och där måste han ju reagera väldigt snabbt.

Han är en väldigt känslig och lyhörd häst och lyssnar för minsta signal och pekning vilket är riktigt kul! Efter en stund kom Carina förbi och då tyckte hon vi kunde prova sitta upp på honom igen. Uppsittningen var inga problem, har ju tränat mkt med att jag stått på pallen också så. Carina ledde Tuscha(ledarstoet) före oss och han var så duktig! Han gick lugnt och avslappnat flera varv i båda varven så då nöjde vi oss där!

Efter en fikapaus så gjorde jag ordning Amir, en valack på 5-6 år. Han var riktigt trevlig att rida och vi tränade mycket på böjningen i volterna då han gärna går lite utåtställd så flyttade även en hel del bakdel för att få honom lite mer eftergiven och han blev mycket mjukare i slutet!

Sedan var jag med på båda lektionerna ikväll. Första passet red jag både Tai och Ivanna. Skulle ha Tai men efter en stund bytte jag då hon som red Ivanna tyckte hon var lite föör envis. Tai var pigg och fin. Ivanna var också riktigt duktig idag! Visst gjorde hon några av sina berömda vändningar men efter några gånger så gav hon sig när hon märkte att det inte funkade, fick till en riktigt fin galopp också!

Andra passet så red jag Djuti, som i första passet så tränade vi på tempoväxlingar. Han var superduktig på minskningar och öka gick även det bra. Travade över lite bommar också men kort och långt avstånd, gick bra det med!

Efteråt hade vi lite tidig julfika med saffranbullar,pepparkakor, tunnbröd med julskinka senap och äppelmos, minus skinkan då för min del, hoppade över de andra också eftersom det kändes lite småkonstigt att ha det som pålägg. Mysigt var det med lite julstämning och tända ljus!

Här får ni en bild på Thjibing från idag från mobilen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0