-Halt häst

Idag när ja skulle ta in Marulk från hagen så haltade han jättemkt och han ville inte stödja på höger fram. Jag har faktiskt ingen stor erfarenhet av halta hästar men jag tog in honom i boxen och Lina tog in Ace(eftersom vi skulle rida).
Jag ringde Helene och kollade om hon sett nått när hon gav dom hö tidigare men det hade hon inte. Hon var i sommarhagen och tog bort tråd så hon kom förbi och hon trodde det kunde vara en hovböld, eller så har han helt enkelt halkat eller liknande i hagen men det lutar nog mest åt de förstnämnda.

Han fick stå inne medan vi red ut. Jag på Ace, Lina på B-J och Helene Björn. Vi red bort mot Gene Fornby och tog några galopper här och där och även ganska mkt trav. En mysig tur i det fina höstvädret.

När ja kom tillbaka så ringde jag Henrik som skulle komma och titta på honom imorgon, han trodde också att det kunde vara en hovböld. Jag släppte ut honom i hagen igen och lindade frambenen så han ska få lite stöd eftersom han mest bara står på ett framben så blir det mkt tyngd på det andra.

Kanske ska säga att han var varm i hoven och upp mot kotan och lite svullen vid senorna och kotan på det benet han hade ont. Ömmade när man tryckte vid kronranden.
Stackars lille plutten, hoppas han blir bra fort.

Imorgon ska jag fara upp till Gideå, vad ja ska göra där får ni veta sen:)


Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken fin och motiverande blogg :)

2011-09-18 @ 17:19:54
URL: http://crazygirlinthisworld.blogg.se/
Postat av: Ida

oj tack! superkul att höra!

2011-09-18 @ 19:06:53
URL: http://idabn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har du marulk på lösdrift el box och vf? :)

2011-09-18 @ 19:44:28
Postat av: Ida

Marulk är inne i box på vintern. kommer ut kanske 7 på morgonen och in ca. 20-21 på kvällen beroende på vem som ha rinsläpp.

Jag skulle väl kanske egnetligen vilja ha lösdrift men det är ju också så att det måste finnas någon lämplig och dom är ju ganska sällsynta här iaf.

Men just nu har vi dom fortfarande ute hela dygnet och det kommer vi ha så länge som möjligt eftersom dom ha fri tillgång på mat.

2011-09-18 @ 22:39:56
URL: http://idabn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0