-Dressyr

Igår var det dressyrlektion på ÖOR. Vi jobbade med 10m volter i varje hörn och sedan jobb på volterna. Vi fick inte till någon riktigt bra känsla och i framförallt småvolterna så skjuter han ut rumpan för han tycker det är lite jobbigt så då får jag nästan jobba honom i lite sluta för att kunna böja igenom honom. Han kämpade på riktigt bra.

På stora volterna så gick det bättre. Där skulle vi jobba dom i sluta i både skritten och traven. Traven tyckte han var lite jobbig, mest i vänster varv men i skritten var han jätteduktig.

Galoppen skötte han sååå bra idag. Han höll den flera varv på volten och längs fyrkanten även fast vi var 5 st på vår volt!

Skänkelvikning gjorde vi också och där vad han himla duktig både i traven och skritten. Camilla tyckte det märktes att han blivit starkare i överlinjen och mkt bättre i galoppen:)

Vi hade tom. tur med vädret idag, började regna precis när jag hoppade av hemma vid stallet!



Och jag är så glad idag. Var med Wilma hos vetrinären för att kolla hennes hjärta. Vi gör det en gång om året eftersom hon har hjärtfel. Det hade blivit ett lite större blåsljud och hjärtat hade blivit lite större men klaffarna såg bra ut. Han sa att det inte skulle förkorta hennes liv något och att hon skulle kunna leva flera år till med det:D
Hon fick en till medicin också utöver den som hon har nu. Han sa att det är jättebra att hon bara har såpass litet fel eftersom hon är 10 år och Cavalier, medelåldern på dom är 5 och nästintill alla cavalierer får det någon gång. Huvva tycker det här med aveln har gått alldeles för långt. Istället för att avla på friska hundar så går man på utseendet, sjukt!




Kommentarer
Postat av: maria

sjukt fin häst! Och super fin blogg! :D

2012-05-13 @ 00:01:58
URL: http://lillmariaa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0