-Lavin 1:an

Idag påbörjade vi SLAO:s Lavin 1:a. Först med lite teori i klassrummet, fick även se en film, nu är ja livrädd för laviner och offpist åkning också, liksom efter vi sett helikopterfilmen;) Nemen de är sjukt när man ser lavinerna sådär, var en kille som stod och filmade sina kompisar när en lavin bröt ut och han begravdes när snön kom mot honom och kameran var fortfarande på så man hörde hur han kämpade, han blev som tur var räddad sedan av vännerna.
 
Efter teorin där vi bla. fick lära oss om trancieversök och sondning så gick vi ut bara utanför skolan och tränade med trancieverna. Två och två var vi och den ena gick iväg och grävde ner en tranciever. Det är lite klurigt, framförallt när vi grävde ner två samtidigt. Men vi ska träna i helgen så vi klarar tentan på måndag:)
 
Efter lunch gav vi oss ut i backen för att studera snö och analysera branter och lavinrisker. Fick lära oss hur man kan mäta ut lutningen på en brant och vad det är som påverkar och hur man kan se vart det är riskfyllt att åka. Bla. på hur det blåst och vad det har varit för väder osv.
 
Imorgon ska vi åka bort till Duved och gå på tur uppe på fjället:)
 
Matilda söker sitt offer
även i oåtkomlig terräng måste man kämpa, haha!
glad tilda efter att ha stått ovanpå sändaren och inte fattat vart den var;)
detta tycker jag är en lyxig lektion!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0