-ÖtillÖ

Att vara funktionär på ÖtillÖ är ngt av det roligaste och lärorikaste jag gjort! Jag har lärt känna många nya människor och fått många nya ideér på vad jag själv kan tänkas jobba med i framtiden, event och evenemang är definitivt inräknat där!   Mats och Micke som arrangerar tävlingen är helt otroliga och är med överallt och får alla att känna sig sedda trots att det är ett sånt stort evenemang.   '
 
Tävlingen är alltså ett såkallat swimrun-race, VM i swimrun kan man säga. Deltagarna har fått kvala in i andra tävlingar under året. De simmar och springer mellan skärgårdens öar, totalt 65km löpning och 10km simning!! Vinnarlaget gick i mål på 8h 35m och de sista lagen höll på i över 14h, så man kan säga att det är en riktigt sjuk tävling;)   På söndagen förberedde vi allt inför tävlingsdagen och plockade fram allt till våra stationer, och tog emot alla deltagare. Jag var i gruppen som checkade av deltagarnas obligatoriska utrustning. Roligt att möta alla, de fick komma fram till våra bord och plocka upp det som behövdes.  
 
Jag hade ju tänkt vara i start och mål gruppen, men fick byta till en Cut off/tidtagnings och vätskestation pga. en som var sjuk. Var ganska skönt att inte vara med någon från klassen;)   '
 
Starten på tävlingen i Sandhamn var föresten idyllisk,  soluppgång kl 6.00 på morgonen. Då hade vi vart igång sedan 4.00 för att fixa det sista. När starten gått skyndade vi oss till båten för att åka till vår första station. Vi åkte ribbåt, riktigt coolt, aldrig gjort det förut! Blev lite stressigt när vi skulle sätta upp tidtagningen då den inte ville connecta med rautern, men till slut fick vi igång den 10 min innan de första deltagarna sprang in;) Red Bull stod även med på våra stationer. Vi hade två av de fyra cut-offsen som fanns längs banan. Vid första cuten var det som tur var bara ett lag som inte klarade det innan kl. 9.00, de kom 9.01 stackarna.  
 
Vår andra station på Mörtö-Bunsö var ett riktigt fint ställe, vi höll till på en fin gård i solen. Denna cutoff var 14.30, man märkte att flera var tröttare nu än när vi träffat dom tidigare under dagen. Alla deltagare var dock mycket tacksamma mot oss och tackade så mkt för att vi stod där, fint tycker jag:) Många höll glädjen uppe trots tröttheten, de sista som kom in(14.27!) var två glada britter som skämtade och åt godis,hah! En annan härlig kommentar under dagen: "Det går tydligen ett halvt maraton på Ornö idag, och vi är anmälda!" Ön som var efter den vi stod på var den längsta springningen på 19km nämligen.  
 
När vi åkte till Utö där målgången var det full fart i målområdet redan. Vi gick och åt av den underbart goda middagsbuffén innan vi bytte av våra vänner i målområdet. Hängde på medaljer på de som kom in och samlade in tidschip och gps-mobiler. Det var även riktigt kul att hjälpa till med detta!:) Endel var så trötta och kalla att man fick hjälpa dom att knyta upp skorna där chipet satt.  
 
Har sett och hört mycket positiv feedback till oss volontärer om vi all var så hjälpsamma och glada under banan, kul att höra! och jag är sugen på att hjälpa till även nästa år! Trots att vi jobbade mellan 17-19h dygn så var det så otroligt värt det med allt man fick tillbaka!:)På lördag den 21 går programmet på tv4Sport kl 16.30 om ni vill se, jag syntes till där vid nått tillfälle;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0