-Åre-Edsåsdalen

Måste börja med att säga, jäklar vilket väder! Solen sken när vi lämnade Åresjön och det fortsatte den göra till vi var tillbaka. Vi hade kunnat gå i sporttop om det inte varit för ryggsäckarna, vi fick sitta i det på lunchen istället.
Vi kom lite på sniskan när vi skulle till Edsåsdalen så det blev en liten omväg, eller ganska lång faktiskt. Vi kom fram till hotell Vita renen vid 18. Där tog vi oss en välförtjänad öl efter att ha gått i 8 timmar. Vi hann därefter gå ut och slå upp lägret precis innan mörkret. Vi lagade vår middag i absiden innan vi sussade sött.
 
Vi vaknade av att tältet var varmt av solen, Mallan var uppe lite innan mig och hade börjat med frukosten. Trevlig morgonstund. Innan liften öppnade hann vi med både en fika på restaurangens altan och att träna lavinsök i en slänt. Liften var gratis så vi tog några åk i den med tillhörande fina åk utanför backen.
Innan vi begav oss hem till Åre igen så köpte vi oss varsin våffla med grädde och hjortronsylt, så värt! Ovanligt att kunna lyxa till det så när vi är på tur!
 
Hemfärden gick galant, lätt att hitta hem när man har skutan som riktpunkt! Vi träffade även på renarna av Renfjället.
 
 
Jag har både bilder och film från turen, men dom får ni när mitt internet är snabbt igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0