glo mera

Idag följde mamma med till stallet. Hon fick låna Ticken och jag red Ace. Vi red på banvallen och runt ridskolan.
Vi mötte tre älgar, eller ja dom stod mest still på en lägda och tittade, en ko och två kalvar. Jag såg dom inte förens vi var typ 15 meter ifrån dom, snacka om bra kamouflage! framförallt eftersom dom stod på en lägda. Shit vad Ace hjärta dunkade alltså! kände hur hela hennes kropp dunkade^^ men hon skötte sig bra stod och tittade väldigt spänt men försökte inte springa eller ngt. Älgarna stod jättelänge och bara tittade, puckon! ni ska ju bli rädda och springa iväg! så vi fick ta en liten omväg på en annan stig lite ovanför. Ace var lite spänd en stund efteråt och låtsades bli rädd för typ allt och inget under turen, ungefär som vanligt då ;)
Dom hade satt ut vad jag tror är plogpinnar längs sidorna av banvallen och dom var lite småläskiga, så vi travade sicksack fram, hoppandes från sida till sida, Ticken som var bakom måste undrat vad vi höll på med ;P
Galopperade på tillbakavägen och då blev hon bara rädd för nån pinne här och där ;) eller rädd och rädd hon fjantar nog bara egentligen.
Hände inte så mycket intressant idag, imorgon ska vi troligen fortsätta träna bugan och yogan och sedan rida ut med några från stallet.

 


ambitiös kille jag har

Idag tog jag med mig kameran och fotade lite, tog med min fjärrutlösare som jag inte testat seriöst förut. Den funkade bra, men en nackdel var att den inte signalen räckte så jättelångt.
Vi fortsatte träningen med att han ska lyssna på mitt kroppsspråk, han lyssnade toppenbra vissa stunder, det går framåt! Jag går bredvid/framför honom utan att hålla i grimskaftet och han ska stanna när jag gör det, börja skritta/trava när jag börjar gå/springa och svänga och följa efter mig. Efter en stund så blev han lite uttråkad och stannade bara och kollade på mig som om han tänkte, kan vi inte göra nått annat nu?^^
Vi är på god väg med bugan också och han hoppade inte bakåt lika mycket idag som han brukar göra och var  nära på att gå ner helt, duktig skrutt.
Började att träna ett nytt trick, Yoga. Det ser ut ungefär så här http://1.bp.blogspot.com/_yKS2dPMX-_s/Srq0wEpYaTI/AAAAAAAAAh8/x7BPVLFPl_4/S220/funny-horse-20.jpg fast nu när vi tränar så har jag armen liksom under/emellan bakbenet eller hur jag ska säga så att han böjer halsen mot min hand och bakbenet på det viset.
Jag började med att stå ungefär jäms med hans rumpa och få honom att böja halsen mot handen utan att lyfta bakbenet. Det gick bra på en gång. Sedan tränade vi att han ska lyfta bakbenet när jag knackar på det, det har han inte riktigt förstått än så jag får hjälpa till att lyfta lite. Efter en stund så prövade jag att lyfta bakbenet och samtidigt få honom att böja bak halsen. Han kommer inte riktigt ända fram än men det var ju bara första gången vi tränade så han var riktigt duktig!
Jag kunde inte fota när vi tränade bugan och yogan, lite svårt att trycka när jag har så mkt att hålla ordning på i själva träningen ;P
Så det blev mest bilder när vi står still, och Källström gick förbi och frågade om jag ville att han skulle ta några bilder på oss, så varför inte liksom :) Gick ut på lägdan och tog några bilder på Tick efteråt också, det blev väl sådär...

Här kommer lite bilder:
har lagt in fler på min pixbox www.idabn.pixbox.se ligger just nu i albumet "nya bilder" sedan kommer dom flyttas till "Tical"

står och väntar medans jag fipplar med kameran
 
finaste<3puss(på kommando)

longering, han blir lite funderam på vad det är som står och låter borta
i hörnet^^(kameran)


och man är ju alltid så fixad och fräsch när man far till stallet ;)

snyggingen^^, vet den ser inklippt ut men bara himlen som var vit.

galoppetti

Tänkte rida både Ticken och Ace idag men kände att jag bara hann med och orkade Ticken.
Red med Linnea och Lucky bort mot ridskolan och banvallen, den är så perfekt att springa och sträcka ut på!
Vi mötte, eller den kom bakifrån en liten ettårig travhäst. Den var så himla söt och tittade konstigt på oss när vi släppte förbi dom, va sitter människorna ovanpå?! Jag har ridit förbi den i sin hage förra sommaren när den var ett litet föl, då gnäggade den alltid^^ När den kommit en bit framför oss så stannade den och ville inte fortsätta framåt antagligen att den blev lite rädd för nått. Så då gick vi om igen och då kunde hon glatt gå efter oss, så himla farligt var det som hon blev rädd för ;)
När vi kom fram till banvallen så galopperade vi, pigga var dom men ingenting motför tillbakavägen på banvallen, då jävlar! fy satan vad dom tog i! och båda ville ju såklart vara först ;) Man såg typ ingenting för tårarna bara rann och man hörde inget pga. vindsuset så jag satt mest och skrattade x)
Lucky var som en piggelin hela vägen hem, fort hem ska det gå om man frågar honom! Ticken tyckte bara det var skönt att få skritta hem på lång tygel nöjd efter dagens tokerier :)

och nu är det klart att vi kommer att få en ridbana med belysning! :D

nu kan jag se att det verkligen är skillnad på honom nu och på den
här bilden pälsmässigt, han börjar bli riktigt lurvig!


wrooom

Hade utsläppet idag, tog bussen dit kl 8.00. Det är jobbigt lerigt i hagen, tycker synd om dom som måste plaska runt där. Det finns ju faktiskt ett plus med vintern att det blir snö och fryser på :]
Det blev faktiskt inga repgrimmeövningar idag, det var längesen vi inte gjorde det de dagar vi tränar :P
Vi tränade lite dressyr, lite skänkelvikningar och mycket volter. La fram tre cavalettibommar, så han lär sig att lyfta på fötterna ordentligt och hålla kolla på vart han har dom, inte för att han är ovanligt snubblig utan bara för träningens skull :) Ställde tom. fram ett litet kryss som vi travade över några gånger. Vill inte utsätta honom för för höga hinder, han är ju trots allt en liten gammling, dock en pigg en^^ Han skötte sig fintfint som vanligt!

Sedan red jag Ace, vi tränade på i princip samma saker fast jag gjorde hindret till ett räcke, men bara så det blev ett litet skutt. Jobbade mkt med bommarna och serpentiner, skänkelvikningar mm. för att göra av med energin som hon hade igår ;) Hon blev ganska svettig när vi var klara och hon börjar allt bli lite rund om magen av silaget ;P När jag höll på trava av så kom Linnea och frågade om jag inte ville följa med henne och Lucky upp till Hamptjärn en sväng, sagt och gjort!
Vi travade litegrann och körde tre vändor i galoppbacken, och det gick SNABBT! och inte blev dom tröttare efter första och andra gången men kul tyckte dom det var iaf :D och Ace blev ännu mer svettig än vad hon var innan, så fick lov att svampa av henne rejält och sedan när jag släpper ut henne i hagen vad gör hon då? jo, rullar sig i leran såklart! myyyys!

Har just kommit hem nu efter att släppt in hästarna, kul att Charlie stog längst bort i hagen i kolmörkret(y) och jag är ju inte alls mörkrädd, nejdå.
Hann att borsta av Ace lite av leran innan bussen gick också, det blev dammigt! *host*

dåligt fotad bild på Ace i vintras, får nog ta med
kameran nån dag och ta lite nya fina bilder på dom :)
get off my back!

Blev en heldag i stallet. Dom höll på bygga om i hagen i grannstallet för att en häst fått fång så den stod i paddocken medans så jag kunde inte rida där. Red istället på lägdan, vilket fungerar i princip lika bra! Och Ticken blir lite mer på hugget när vi är där också :) fast gräset ser dock lockande ut, men efter några tillsägelser så förstår han att man faktiskt inte får äta när man ska jobba!
Vi red lite dressyr först och skänkelvikningarna satt som en smäck, okej kanske inte: Hej vi heter Jan och Briar ;) men dom var Ida- och Tickenbra!
Vi körde lite race några vändor uppför en av lägdorna, han har blivit så duktig! motför de första gångerna jag galopperade honom då han nästan alltid sparkade bakut ut mm., dock var det ju bara för att han tyckte det var kul. Jag får hoppas att han fortfarande tycker det är lika kul bara :)
Den sista racevändan körde jag i repgrimman och det gick toppen det med!,red inte så mkt i repgrimman lullade mest runt lite i den. Tränade på bugan litegrann, han gör fortfarnade små framsteg.

Red Ace idag också. Vi red först lite där den blivande stora ridbanan kommer hamna, det kommer bli toppeeen!
Gick sedan ut på lägdorna vi med hon gick jättefint idag som vanligt. Fast när vi skulle köra en liten kort galopp så tyckte hon det var jättekul så hon brallade loss, till en början gick det bra, sedan var det som hon tänkte men vafan sitter du fortfarande kvar?! det måste vi göra något åt! vips så flög jag lite lagomt graciöst fram på halsen och tänkte jamen det här går nog bra. men såklart nej, *donk* och ida ligger på marken, nöjd Ace :D Hon stog iallafall snällt stilla och såg ungefär ut som: varför ligger du där nere för? hm ja, undra varför? Upp och hoppa igen! Ett plus var att hon blev jättefin efter hon fått springa av sig lite. Vi körde ganska mycket skänkelvikningar i svag uppförsbacke i trav så hon fick göra sig av med sin överskottsenergi^^


Här kommer några bilder från helgen!

Banner får syn på domarna^^


Julia och Banner


oj, där var det en blomma också^^


Efteråt


Jag och Banner


Jag försöker få stopp på en stor Banner som tycker fotografering är
fåneri när man lika gärna kan gå till hagen ;)Äntligen får man börja gå!

Hippo

Jag for till Umeå och hälsade på Julia och Banner i lördags, det var trevlígt :D
Jag lånade Banner och Julia lånade Banners kompis Santiago och så red vi ut i skogen på lördag eftermiddag. Några blev pigga i galoppen på vägen tillbaka ;) Santiago gick typ inte att få stopp på så blev en liten nödlösning att springa in i skogen, Banner som var bakom blev lite förvånad; va ska vi springa in i skogen, det brukar vi aldrig göra?! Eftersom det blir mörkt så fort nu så red vi en stund på en av ridbanorna efteråt.
 Jag har också kommit på att Hippologum är väldigt stort och att jag går vilse hela tiden, hittade typ inte tillbaka till rätt box fick stå o kolla och fundera vilket håll jag kommit ifrån, men jag tycker jag blev riktigt duktig efter några vändor fram och tillbaka :} Det är coolt att skjutsa hästbajs på rullband också, dock så gjorde jag fel där också. När skiten åkt iväg så tryckte jag på nödstoppknappen och sedan läser jag på lappen ovanför: tryck inte på stoppknappen bandet stannar av sig själv! ooops! (a)
Julia efteranmälde sig med Banner till dressyrtävlingen på söndagen också så då tittade jag och tog många bilder. Banner är så söt: oj, kolla där sitter det dommare och kollar på mig!^^ Han är inte så van att tävla dressyr.
Får se om jag orkar kolla igenom bilderna idag och lägga in lite från helgen.

Red Wazoo på ridskolan igår igen, han kändes stelare än förra gången då han kändes riktigt bra. Det kanske bara var jag som red sämre ;P Vi gjorde iallafall lite övergångar och red mycket på volterna.

Ska väl pallra mig iväg till Ticken snart också, får se vad vi hittar på.räser

Japp vi gjorde ungefär det som jag skrev igår. Vi tränade inte på galoppen i longeringen dock, bara lite skritt o trav. Han har börjat hoppa bakåt på tre ben i bugan när jag ber honom sänka sig bakåt/neråt. Säkert för att han inte riktigt förstår vad han ska göra, att han ska gå ner på knä. Kommer nog gå fint med tiden :)
Red sedan ut på lägdorna, först på den där sommarhagen var. Perfekt att rida där nu, så platt och fint. Red på lite volter och blandat. Han var så pigg och framåt. Han tänkte nog: Yes jag slipper paddocken ;)
Sedan kom det efterlängtade racet, och jäklar vad han tyckte det var kul, tog i som en stucken gris, wroooom! Det blev faktiskt två vändor och han var så nöjd så nöjd och frustade glatt efteråt. ungefär som: såg du ida, fan va snabb jag är!^^

Imorgon bitti drar jag iväg till Umeå och hälsar på Julia och hennes häst Banner tills på måndag, kulkul :)
så ingen Tick på några dagar, men det tar vi igen resten av lovet ;)


En kass mobil bild, och huuga vad jag inte längtar till snön. Fast det har ju sina fördelar också. som alla mysiga barbacka turer i skogen på en lurvig nallebjörnshäst.

keep going

Hade varken ridbyxorna eller stövlarna med mig idag så red lite dressyr barbacka i paddocken, eller jag la på ett schabrak och använde en täckesgjord.
Han var duktig och hittade formen riktigt fint, dock fortfarande muskler som fattas för att han ska orka en längre tid, men han är så söt så söt och försöker verkligen<3
Han utvecklas fortfarande i bugan och han var nästan nere idag. Fast han började hoppa lite bakåt med andra frambenet som är i marken, men han lugnade sig till slut och det gick bra!
Han förstod relativt fort att det var galopp jag bad om i longeringen, blev dock några glädjeskutt och bakutsparkar^^ tror han tycker det är lite jobbigt att galoppera på en volt. Han är ju van att galoppera i full fart i skogen rakt fram ;) men det är bara att fortsätta att träna!
Ryggningen bakifrån gick inte riktigt lika bra idag kopplade inte riktigt ihop sambandet mellan att jag drog i svansen och att han ska backa. Men efter att jag använt repet några gånger så kom det tillbaka till honom. Han kasnke inte bara var lika arbetsvillig idag :P

Far till honom imorgon också, får se vad vi ska träna på, lite mer buga iallafall, lite longering. Vi kanske tar ett race på lägdan också så han får sträcka ut lite :)

tittut^^


ett enda långt mörker

For till Ticken en sväng efter skolan, slutade halv 4 så det blev inte så länge. Denna jobbiga årstid! blir mörkt så jäkla fort nu! och ärligt talat så är jag väldigt mörkrädd så jag tycker det är lite läskigt att vara själv i stallet när det är mörkt(a)
Vi hann iallafall gå till paddocken och öva med repgrimman. Om han var duktig i söndags så var han bäst idag!
Han backade mot mig utan att jag behövde ta i repet, räckte med att jag tog lite i svansen så backade han. Fick hjälpa till lite med repet dom första gångerna dock, men sedan fattade han :)
Bugan gick också toppen, jag har inte gått så långt att han går ner helt, vill inte gå fram för snabbt hellre långsamt och att det blir rätt till slut. Men vi är inte långt ifrån nu iaf tror jag!
Tränade lite mer galopp i longeringen i repgrimman också, det tog ett tag innan jag fick honom i galopp idag också, men när det väl funkade så galoppade han mycket längre än sist. Lät honom bara galoppera några språng så att han skulle förstå att det var då han gjorde rätt.
Blev ett litet kort inlägg idag bara, det är ju bra så ni(du? hur många är ni, typ två? :P) slipper läsa ihjäl er varje dag.


En regnig dag i somras, jag vet att jag ser ut som en groda som vilken sekund som helst kommer skutta av hästen med mina grodben :) vet inte riktigt vad jag höll på med..

dressyrlektion

Ridlektion på ridskolan idag, fick Wazoo, ett jättefint svenskt halvblod. Han hittade formen riktigt fint ibland men när man väl börjar komma åt honom så får han sina "mentala blackouts" och typ stänger av totalt. Vissa stunder var han superfin! Vi red mycket på volterna och även lite framdelsvändning. Vi var bara 3 stycken, så skönt!

Får se om jag hinner till Ticken imorgon också :)


här är filmen på mig och Ace från i lördags, det var inte så smart av mig att ställa kameran i motljus när jag red över bommarna ;)


nya äventyr

Fortsatte träning med repgrimman idag, han var så himla ambitiös idag^^ lyssnade jättebra och han har börjat läsa av mitt kroppsspråk bättre nu också. Tränade att jag går bredvid honom och han ska stanna när jag gör det, gick jättebra, förut kan ha ignorerat mig lite men nu lyssnade han super! Fortsatte med bugan, kom inte så mkt längre med den än igår men han fattade fortare idag och sökte sig lite bakåt/neråt.
Försökte med lite galopp i longeringen också, till en början travade han bara snabbare och snabbare men till slut föll han in i galoppen, mkt beröm :)
Vad gäller att backa mot mig när jag står bakom så har han inte riktigt kopplat ihop det med att jag tar i svansen än utan jag får använda repet som hjälp fortfarande, men det kommer och vi har ju bara övat på den två gånger.

Vi red sedan bort till Gene Fornby via Nyänget med Anki och Yvonne, vi lallade runt på alla stigar och skogsvägar där ett tag, mys.
När vi var på väg tillbaka hände nått ganska läskigt faktiskt :S Vi var nästan hemma, och gått nerför som en skogsväg som är ganska knölig och lerig av allt vatten som rinner där när det regnar så det liksom gröpts ut lite eller vad man ska säga, det är sedan en bro över ett dike och sedan kommer man ut på lägdorna upp till gångvägen vid sundskolan. Vi hade precis kommit upp på gångvägen när vi ser två billyktor uppifrån skogen/stigen där vi just gått.(vid det här laget var det mörkt) Man kan verklgien INTE köra bil där egentligen. Sedan innan bron så släcker bilen lamporna och fortsätter köra i mörkret ÖVER bron(som inte är till för bilar) och upp över lägdan till gångvägen. Den körde inte speciellt snabbt men vi kunde inte urskilja vad det var för bil. Anki sa: nä nu ringer ja fan polisen (för varför kör man bil i skogen på en jättedålig väg och dessutom med släckta lampor, det måste betyda att man inte vill synas) Medan Anki pratar med polisen ser vi hur det står en man mitt på gångvägen längre bort där bilen kört upp, vi börjar gå mot honom för att fråga om han sett nått, men då är han bara puts väck borta!!!! ena sekunden stog han där och andra inte. vi tror att han måste gått tillbaka ut på lägdan och kanske ner mot skolan och att vi inte såg honom eftersom det var mörkt. Han måste hoppat ur bilen och sedan sätt att vi var misstänksamma eller något när vi gick mot honom.
Polisen sa bara typ: ah okej men ring om ni ser bilen igen! men va?! vi såg ju knappt hur den såg ut och den drog ju iväg! cp poliser!
När vi kom in i stallet så säger en tjej som är medryttare på en häst att hon hörde skott uppifrån skogen innan hon red ut. Först tänkte hon att det är ju bara jakt men det var flera skott på rad, och man jagar väl inte på kvällen, eller?(jag kan inget om jakt:P) och då kom vi att tänka på att när vi var nästan vid Nyänget så reagerade Ace faktiskt på skotten, vilket vi inte tänkte på så mkt just då.
Bilen kan ju inte varit nå långt ifrån oss för den kom ju ut ur skogen precis när vi ridit uppför lägdan och den kan ju inte köra snabbt i skogen där precis. Den måste ju ha sett oss och sedan kört när vi ridit förbi eller nått :S
Väldigt konstigt var det iaf..

Nått roligare är iaf att vi ska få en minst 20x40 ridbana med belysning och allt, bättre än den lilla paddocken, inte för att jag klagar, den duger men alltid bra med större så man kan rida fler samtidigt.

Här är filmen från igår, som sagt det har gått bättre men han är söt ändå :)
ska fixa den med Ace nån dag också när jag orkar.

två flugor i en smäll

Lägger in lite från gårdagen.

Släppte som sagt ut hästarna, tycker det är så mysigt att komma till stallet tidigt, eller ibland iallafall ;)
Vattenkoppen i hagen har frusit så jag fick bära ut hinkar, jag tänkte vara lite smart och ta skottkärran och ställa dom i, till en början verkade det som en bra idé men när jag tog fart uppför en typ liten ramp så skvätte allt vatten ut i skottkärran och halvt över mig, smart ida (y) Så det blev att konka på hinkarna för hand ut till hagen, ingen jättelång bit men jag fick typ vila varannan meter x)

Efter Ticken fått ätit en stund så tog vi på tränset och red lite dressyr barbacka i paddocken, han var lite stel idag med men han försökte och det gick jättebra! Gjorde lite volter och skänkelvikningar. Han har inte mkt ryggmuskler så dom måste vi träna upp :) Det gick riktigt bra med galoppfattningen, eller inte i höger varv, där har vi en till sak vi verkligen måste träna på!
Vi bytte sedan till halsring som idag var ett stigläder som jag hittade i ett skåp i stallet, det funkade perfekt! Andra gången och idag lyssnade han ännu bättre. Vi skrittade och travade mest lite runt runt, kors och tvärs.
Jobbade honom lite från marken med repgrimman, inga speciella övningar bara lite "backa från min zoon", jojo-leken, lite flytta bakdel och lite longering. Tränade lite mer på bugan också, han sökte sig bakåt riktigt bra.

In med Ticken, och ut med Ace. Vi gick också till paddocken, vi körde också lite dressyr fast med både träns och sadel. Hon är så superfin och duktig:) Efter vi värmt upp och sådant så la jag fram tre galoppbommar som vi sprang över några gånger. Hon blev ganska taggad efter ett tag så fick göra lite volter emellanåt och lugna ner oss litegrann. Jag prövade några övningar med henne i repgrimman, hon var inte riktigt lika känslig som Ticken utan man fick ta i lite mer, men till slut hajjade hon nog litegrann hon med, vi körde bara backningsövningen och lite longering.

Gjorde ett nytt försök med att filma idag, gick lite bättre men kvalitén är ju inte den bästa precis.
Ska se om jag kan fixa ordning och lägga ut senare idag.

En liten lista på lite mål med Tick, mest för min egen skull.
-träna galoppen, främst i höger varv
-backa mot mig när ja står bakom honom
-klara bugan
kommer säkert fyllas på eftersom.

En oretuscherad bild från dagen, skönt med sol igen!

Ain't no sunshine

Dagen började dåligt med att jag tittar ut och ser att det regnar, och BLÅSER, vilket är en av de saker som jag irriterar mig mest på, jag blir rent ut sagt ett dampbarn när det blåser!
Jag som hade planerat att massa grejor som jag tänkte göra med Ticken, jag gjorde det ändå men med mindre bra resultat, han blir inte allt för medgörlig när det regnar.
Det börjar med att när jag kommer till stallet och ska ta på mig ridvantarna så har jag tydligen tagit med mig två högervantar! :o suck, så då fick jag ta mina inte allt för smidiga vintervantar, men dom var varma iaf (a)
Jag hade tänkt att filma idag också när jag och Ticken arbetade lite i paddocken, så jag ställde upp kameran så fint så på en pall i ena hörnet och sedan rider jag runt ganska länge lite olika övningar. Sedan när jag ska gå och kolla hur det blev så har kamera jäveln bara spelat in 16 sekunder så jag hade inte ens hunnit sitta upp än utan man ser bara en Tick som står stilla mitt på ridbanan helt själv, ännu mer suck -.-
ska försöka få med mig en annan kamera imorgon (y)

Vi red iaf först lite dressyr, volter och lite skänkelvikning. Han var lite stel idag han har nog stått och spänt sig när det regnat, men till slut gick det riktigt bra!
Efter det så tänkte jag byta till repgrimman och rida lite i den men ångrade mig och tog loss tyglarna från bettet och satt dom runt halsen som en halsring istället, man tager vad man haver! Första gången och det gick riktigt bra, tränade förhållningar som han blev riktigt lyhörd för efter en stund, gjorde också lite försök till volter och vände över ridbanan och så, det är mycket svårare för honom att läsa av mig åt vilket håll vi ska när jag har sadeln så jag får se om det kanske blir lite barbacka imorgon.

Red ut en sväng i skogen upp till Hamptjärn efteråt med Anki och Yvonne också. Det blev ett litet race uppför skogsvägen, och hästarna var så nöjda och glada när dom kom upp :)

Imorgon blir det att släppa ut hästarna. Ska rida Ace också, får se om hon kanske är sugen på att pröva på några övningar i repgrimman annars kanske det bara blir lite vanlig hederlig dressyr.


En bild på Ace, Povel och Tardee(Ticken gick bakom mig) i början av sommaren, vill ha mer sommar! :(bara häst?


Har funderat på att börja med att bara skriva om vad jag gör med Ticken och hur det går, för jag antar att jag ändå inte har så många läsare så då kan jag lika gärna skriva om bara det.

Vi jobbar mer och mer i repgrimman nu, han är duktig och ganska lättlärd!
det nyaste vi har börjat jobba med är att jag står bakom honom och ska sedan få honom att backa mot mig, han var riktigt duktig första gången, hade dock repet till hjälp men tanken är att jag ska kunna få honom att göra det utan repet så småning om :)
Har även tänkt att jag ska börja lite så smått med att lära honom buga, men tror jag satsar på ryggningen tills det sitter ordentligt först.

Har kommit på mig själv att jag vill köpa en carrot stick, dock är jag en fattig flicka just nu och ett par månader framöver så det lär väl ta ett tag innan jag kan införskaffa en sådan, mitt lilla allroundspö får duga så länge! -.-
och ena änden av grimskaftet går alldeles utmärkt vid longering i repgrimman mm
Red Ankis häst Ace i söndags efter jag jobbat med Ticken lite, en trevlig dam dock kan hon vara lite småskvätten ibland. Vi började att rida lite i paddocken för att känna av henne lite, var ett tag sen jag red henne. Där var det stenhårt! hade frusit på under natten, så vi gick ut på lägdorna och fortsatte vårat lilla dressyrpasss där. Blev ett race över alla lägdor en sväng också! WROOOOM! så om ni såg ett brunt streck med en liten mupp på ryggen så var det nog vi ;)


slänger in en bild på Tick från förra vintern, snart får han sån där nallebjörnspäls igen ^^

RSS 2.0