Sommarcupen final

Kanske ska berätta lite om tävlingsdagen.For dit på morgonen och Ace hade blivit lite mer svullen på halsen där Björn hade bitit henne på kvällen. Kylde och hedde på Kylbalsam. Kollade det lite men bestämde oss för att pröva rida ändå, iaf dit, men hon kändes som vanligt och hon hade blivit mindre svullen när vi kom fram och under resten av dagen gick det ner nästan helt :)
Fick box i privatstallet alldeles vid dörren så en perfekt plats så man såg hela tiden vad som "hände". Värmde upp ganska länge innnan dressyren, nästan för länge, haha, jag var väldigt okoncentrerad när det väl var dags. Gick jättebra på framridningen och sådär men gick väl inte så väldans bra inne på banan, blev 58,62% motför förra gången blev det 59,87% menmen :)
Han fika och ta det lite lugnt innan det var dags att gå banan. En ganska krånglig och jobbig bana med långa galoppsträckor så man han typ bara gå den två gånger eller nått sånt där.
Hon var iallafall toppenduktig! På 70 cm flöt det på även om det som alltid är si och så med min avtåndsbedömning ibland, haha! På näst sista hindret hoppade vi av jätetidigt så jag trodde jag skulle tappa stigbyglarna men lite tur ska man ju ha också, blev en andraplats :D På 80 cm blev det två vägran pga. att vi kom för nära så det var ju bara mitt fel men vi var både lite trötta ssådär i slutet av dan också tror jag, men är sjukt nöjd ändå :) och Grattis till Pauline och Blomman som kom 1:a och även vann hela cupen :)
Jag ska fixa några bilder och filmer som jag kan lägga ut sen när jag får tid :)

ihopsläpp och programtränande

Jag är alltid efter med bloggandet nu känner jag, men ibland orkar jag helt enkelt inte skriva xD
I torsdags så följde jag först med Anki till Royal hästsport på Solänget där hon köpte lite nya grejor till Acean. bla. regntäcke, klarrött schabrak, röd grimma mm.
Sedan for vi till stallet och red ut en sväng. Red genom skogen ut på svedjevägen och sedan ner en liten grusväg som går ner över lägdan åsså får man vända där nere. Vi travade/galopperade uppför. Ticken lekte travhäst och Ace galoppade bredvid varandra. När vi kom upp var dom så nöjda och frustade glatt.
Sedan red vi tillbaka samma väg i skritt och trav lite här och där.

Igår fredag så red jag Ace på lägdan. Det började regna precis när vi klev utanför dörren, gissa om jag blev på dåligt humör-.- så ja, det gick inte så bra. Red igenom dressyrprogrammet några gånger, men jag red som en ko så det gick åt pipsvängen.
Red på en stor volt på slutet också, tränade galoppfattningar utan att hon ska he upp huvudet i fattningen och samma i avsaktningen, det gick faktiskt riktigt bra efter en liten stund och hon fick en suprhärlig galopp och jag kände hur hon verkligen bar upp sig och trampade under sig. Så något gick ju bra iaf(hon var duktig hela tiden, bara jag som var irriterad)

Idag så släppte vi ihop Ticken/Ace med Björn/Tornetta(Lucky flyttade igår). Det gick lugnt till och var inga problem, bara lite pip och skrik och några bakuter mellan Björn och Ace men annars inget, och Björn låter inte någon komma nära hans flickvän Tornetta ;D
Sedan red jag Ace en stund på den nerklippta lägdan mittemot hagen bakom Källströms, typ världens största ridbana, perfekt! Jag gjorde några knoppar i manen för att se om jag ska ha det imorgon eller inte, men dom såg nästintill förjävliga ut men Anki ska klippa henne ikväll så då får vi se om det går bättre :)
Anki ställde ut koner på lägdan ungefär som en 20x40 meters bana så att det gick lättare att rida programmet. Jag red nästintill lika dåligt idag, suck, jag kan knappt hålla om med skänkeln och det går bara piss-.-
Ace var ngt slö men annars jätteduktig, vi red igenom programmet kanske 4 gånger och sedan tränade vi på lite delar ur det. bla. ökade skritten som vi har svårt för och galoppdelen.
Mot slutet tränade vi lite halter från skritt på halvlånga tyglar utan att hon ska he upp huvudet och kolla vad som händer runt omkring så fort vi stannat, det gick super!

Björn och Tornetta


ridskolan och stretchtrick

Och som sagt igen tog jag ju med Acean till lektionen på ÖOR på måndagskvällen. Det var superhärligt väder men det var ganska mkt dötid på lektionen, hon ville kolla vad vi kunde och sånt sa hon.
Vi tränade bommar på böjda spår och Acean var lite slö från början men kom igång efter några minuter. Det blev lite snubbel och sånt över bommarna från början och det var ju självklart mitt fel också men sedan efter en stund gick det riktigt bra och det gick bättre i galoppen än traven.
Det var bara två volter med två på varje så medan dom andra gjorde så fick man rida lite själv längre bort på ridbanan. Travade runt lite, gjorde några skänkelvikningar och red på lite halvlånga tyglar i traven, som inte går så bra att göra när ridläraren ser, haha ;D

I tisdags så for jag och Anki till stallet på kvällen, 10 grader och regn, kul! Vi tog in dom och pysslade lite sedan for vi upp till Anki och hämtade lite av grejorna som var kvar där uppe, än fast vi bara skulle ta lite så blev typ bilen proppfull och än är det lite kvar, och kraftfodret som vi egentligen for dit för att hämta fick inte plats, haha xD
Så det tog ett tag att packa in allt i stallet också och lite svårt att veta vart man ska he allt, menmen. Skruvade lite halvt upp sadelhängare och sånt där också. Batteriet i skruvdragaren tog slut efter en halv skruv ;D
Kom hem vid elva tror jag eller nått.

Igår onsdag så for jag till stallet efter skolan. Vi gick till paddocken och jobbade lite från marken, först löst. Han var faktiskt riktigt på hugget idag, det brukar han inte vara så ofta i paddocken :)
Tränade lite nedåtsök gick sådär, satte på grimskaftet och fortsatte, emellanåt gick det bra men inte den bästa gången.
Sedan tränade vi lite på yoga och buga som inte gjort på läääängeeee, har lagt trickträningen på hyllan då jag känner att jag hellre jobbar med löslongeringen och får den bra men kom på att yoga och buga är riktigt bra stretching så det ska vi göra lite då och då. Åtminstone yoga.
Det gick riktigt bra, han lyfte benet när jag knackade lite på insidan och böjde bak huvudet mot hoven/benet.
Bugan gick också riktigt bra! Brukar ju inte träna med godis men idag tänkte jag att han ska försöka stanna kvar där nere utan att gå upp på en gång så fort han satt i. Och jag tror på tredje föröket stannade han kvar i bugan och böjde in huvudet mot mig och så fick han en äppelbit. Jag hade endast äpplet för att få honom att förstå att det faktiskt går att stanna kvar längre och sedan tar jag bort det eftersom när han blivit säker i det.

Sedan efter stallet så for jag till ridskolan för att stå i cafeterian halva passet, sedan alldeles innan jag skulle ta bussen därifrån hem så frågade Anki om vi skulle rida en sväng så då hoppade jag av vid stallet igen.
Lucky och Linnea kom in när vi stod och borstade så dom följde också med. Vi red en sväng upp mot tjärn med skritt och trav.
Sedan kom mamma och hämtade mig efter hennes ridlektion, hon blev lite förvånad när jag ringde: skulle inte du hem och göra läxan?! hehe oops ;P


sommarbilder

Lina fotade ju som sagt i måndags så här kommer några av bilderna :)
som vanligt finns det några till här eller om ni vill kolla på dom i större format så trycker ni på "visa i HD" under bilden
oops sorry om det blev många ;)


snabbt inlägg

Nu har jag just kommit tillbaka från stallet och Lina har varit med och fotat lite "sommar"bilder på lägdan när vi red. Det var himla mysigt och Ticken var jätteduktig, red bara runt lite allmänt kors och tvärs och några superhärliga racegalopper :)

Ikväll blir det troligen att ta med Aceis till ridlektionen :)

torsda freda lörda sönda

Heh ja jag har kommit av mig lite i skrivandet några dagar x)
I torsdags Följde Maja med mig och Ticken upp mot tjärn, eller ja det var egenligen Ticken som följde med Maja och mig ;) Vi hade tagit med oss fika och ha en liten picknick där uppe. Maja flyttar till Göteborg nu för att gå gymnasiet där :O :( Så Ticken fick gå bredvid. Inga folk på badstranden så vi kunde vara där. Ticken tyckte våra kakor och saft såg mkt goda ut och frågade om han inte skulle kunna få smaka en liten bit?(a) Fast han hade faktiskt fått med sina egna äpplen, fast det var ingen bra idé för då dregglade han bara på oss av allt äppelskum xD
Det var iaf en toppenmysig kväll och Ticken och jag gick ut och plaskade och sprang i vattnet litegrann :)

I fredags red vi med Anki och Ace en liten skrittur upp mot Hamptjärn och runt där, Vi red sedan ner sadlarna och det till Källströms och satte in dom i stallet, skönt :)

I lördags så red jag Ace på lägdan. Jag började med att skritta,trava och galoppera igång henne på halvlånga tyglar på raka spår i ngt ökade gångarter så hon fick sträca ut och komma igång ordentligt. Sedan tränade vi lite avsaktningar, hon var lite hård i munnen från början men blev bättre efter en liten stund.
Sedan gick vi in på en volt och tränade lite galoppfattningar utan att hon ska bli "hetsig" och kasta upp huvudet bara för att jag ger skänkel. Så när hon kastade upp huvudet i fattningen saktade jag bara av och gjorde om det tills hon verkligen satte under sig in i galoppen och inte bara liksom flöt iväg in i den. Det gick riktigt bra och hon var jätteduktig!

Idag så hade vi stallmöte kl 17 för att gå igenom grejjor som inte ska vara kvar, vad som gäller och ja allt sånt där. Känns så himla bra :)
La ut spån i våra boxar och lite sånt där och tog in Ace och Tick för att känna in boxarna, haha ;) Sedan kom det en tjej som Anki kände som skulle rida Ace en liten stund i paddocken och Ticken blev helt förtvivlad när hon gick ut och typ stod och skrek som en galning xD så han fick stå bredvid och beta utanför paddocken^^
Sedan nästan alldeles innan jag skulle fara hem så kom jag på, faaaaaaan, sommarcupen anmälan!!!!!! Hur kunde jag glömma liksom! hade skrivit upp det på mobilen och sagt att jag skulle fixa det innan jag for till stallet, suck! men det gick fortfarande att anmäla sig via tdb men det räknas ju ändå som efteranmälan, så jävla onödigt! två timmar sent ju!


onsdag

Idag så tog jag och Ticken en liten barbackatur i bettlösa upp till tjärn och tillbaka. Det var riktigt svalt i luften känns att det börjar bli höst :S
När vi kom nästan fram till den lilla "bron" (jag vet fortfarande inte vad det är, typ utlopp från tjärn?!) så satt det ett par där med en hund. Ticken stannade till och kollade och mannen vinkade åt mig att jag kunde gå förbi. Ticken tar några steg men stannar igen och jag säger tyst: men gå nu då! Då ropar mannen: Du kan gå förbi! jag: ja jag fösöker! va? JA JAG FÖRSÖKER! Är han rädd? ne det är bara bron han är lite töntig över! Hunden är snäll! HAHA whut? xD Ja vi gick iallafall förbi utan några problem sedan när Ticken stått och kollat en stund ;)
Sedan skrittade vi tillbaka och gjorde några öpnnor längs vägen.

Ace kom tillbaka igårkväll också :) När jag hämtade Ticken från hagen så travade hon efter och förbi och sa: jag vill också med! och när vi kom tillbaka blev hon lite halvt galen och kutade runtrunt! Höll knappt få in Tick i hagen för hon skulle bums stå framför öppningen och vara överglad och ivägen xD


bildlänk och ridpass

(Lägger in en länk till bilderna från förra måndagen orkar inte lägga ut dom här, kanske kommer upp i enstaka inlägg sådär ibland men, om ni vill kolla så finns många här)

Idag var älsklingshästen superduktig! Red barbacka i tränset, i hagen först. Han var väldigt pigg och glad :) och när i kommit upp på platten vid andra insläppet blev han helt tossig och gnäggig x'D och Blomman/Pauline och Karin/Piraya(?!) red förbi ute på vägen så då ville han stå och kolla på dom en stund. Rena unghästen såg han ut som, och han är så stilig i sitt bruna träns med(a)
Det vi fokuserade på var bara avslappning och att han skulle hitta en avslappnad och låg form utan större "hjälp" på halvlånga tyglar. Han var himla duktig, bästa ridpasset på länge! Traven gick riktigt bra också och jag lyckades hålla mig någorlunda centrerad jag med, annars brukar jag bli lite vinglig ibland barbacka men idag kändes som att allt bara stämde och vi rörde oss i samma takt och det bara flöt på. Nu behöver ni ju inte se framför er värsta dressyrekipaget för så var det ju naturligtvis inte, men det var bra för att vara oss och jag är nöjd :)
Efter kanske 20 minuter med detta blandat med trav uppför backarna i hagen så red vi upp mot tjärn en sväng. Travade uppför backen och körde en galopp på grusvägen dit, härligt! Gick ner på den lilla stranden och badade benen och plaskade med munnen, myselimys. Sedan skrittade vi tillbaka till storhagen och gick sedan bort till nya hagen hos Källströms.

en bild från förra veckan, lite böjning på volten runt mig.bra än fast vi inte gjorde nått

Ticken och Lucky stod bredvid varandra i hagen idag när jag kom, what liksom?! haha! i den andra hagen har dom typ inte märkt av varandra. Ticken har stått uppe hos Anki och Lucky i den andra änden. Den kanske varit så stor så dom visste inte att dom var två i hagen ;D Lucky gnäggade tom. när vi gick ut från hagen och iväg :O
Jag gick upp till Anki med honom eftersom vi har kvar grejorna där uppe och smörjde in honom och allt sånt där och gick sedan tillbaka och till paddocken.
Vi stod länge helt stilla och gjorde ingenting för jag kom inte på ngt vi kunde göra, inspirationen låg på noll, haha! Till slut blev det så att jag stod bakom honom med hängande rep längs ena sidan och bad honom gå framåt. Först fattade han ingenting och stod antingen still eller backade. Eftersom det är det han brukar ska göra när jag står bakom honom, inte bara av att jag står där bakom men ah ni fattar. Efter en stund prövade han med att flytta bakdelen. Det förstår jag att han misstolkade det som, eftersom det lätt blev så att jag stod lite mer på ena sidan och dessutom hade repet där så inte så konstigt att han flyttar rumpan liksom ;)
Efter lite trocklande hit och dit förstod han att det var framåt han skulle gå. Jag lät honom gå som han ville men oftast blev det en blandning i sicksackspår av flytta bakdel och framåt. Det var en hel del folk kvar sen festen igår så dom undrade nog vad vi höll på med xD En bra självförtroendeövning för hästen iallafall och få den att tänka lite själv. Tror jag ska fortsätta lite med det, tror han kommer tycka det är roligt när han kommer på hur han ska göra!
Sedan efter den övningen så blev det lite, jahapp vad ska vi göra nu då igen. Så jag gick bara iväg en bit och ställde mig i bortre sidan av paddocken i skuggan. Ticken stod i mitten och "hängde". Jag gjorde ett klickljud med munnen so jag brukar göra när jag vill att han ska öka/gå framåt dock brukar han inte vara så alert på det. Men jag prövade att göra det och efter två "klick" så började han gå mot mig och stannade ca. 1 meter framför mig, vilket jag vill att han ska göra då han ska respektera min personliga zoon. Jag blev faktiskt lite chockad för han brukar inte reagera på så små signaler när han står och halvsover.
Jag stod bara kvar och sa ingenting när han kom fram och hade stannat utan gick ytterligare lite längre bort och gjorde samma sak igen, och han kom fram även denna gång. Sedan stod vi där och bara mös en liten stund innan vi gick mot utgången och till hagen där en glad Lucky väntade.

hej världens finaste häst!

home

Nu har jag kommit hem från Stockholm :)
For direkt till Ticken när jag kom hem, smörjde in honom och lite sådär och flyttade honom sedan till en ny beteshage bakom Källströms hus. Han och Lucky får gå där och äta gott och mumsigt gräs, börjar bli lite dåligt i storhagen. och bland annat för att dom ska äta ner lite av det mesta gräset innan Tornetta och Björn kommer dit som är lite rundare om magen än dom två ;)
Dom hade värsta partyt hos Källströms, vet inte hur mkt folk det var där. Det var barnkalas, eller rättaresagt 20-25 åringar utklädda till barn och dom hade en stor sån där hoppborg inne på gården xD Jag typ oj vart ska jag gå? kan jag verkligen bara traska rakt igenom med Ticken, hah jag blev lite förvirrad. Men som tur var såg Anna Britta mig och sa att jag kunde gå över gårdsplanen. Ticken brydde sig inte ett dugg varken om allt folk eller den stora hoppgrejen som lät av luften.
Han tyckte det var riktigt gott gräs i den nya hagen!

Och vi har fått plats hos Källströms både jag och Anki, så himla bra! :)

i den nya hagen

fotostund i regnet

Idag så följde Lina med och fotade i regnet. Gick till paddocken och jobbade lite löst. Han tycker ju inte att det är det roligaste som finns att träna i regn men han var riktigt duktig med tanke på det :)
Körde allt och inget, mestadels inget xD vi sprang runt lite, lite inkallningar, flytta bakdel och lite sånt där. Han lyssnade riktigt bra!

Far till Sthlm ikväll efter ridlektionen så hinner inte fixa bilderna utan det får bli när vi kommit hem men ni kan få två fina *host* porträttbilder så länge ;)

film repgrimma

Filmen från i torsdags när vi red i repgrimman på lägdan


studsistuds

Idag var Ticken antingen på damphumör eller så tyckte han att jag var jobbig, jag gissar på det sista! :P
Gick till den platta plätten nere i hagen med kapsonen och longeringslinan. Tränade lite nedåtsök igen, och han förstår riktigt bra och går jättefint kortare stunder, framförallt i högervarvet.
Efter en stund fick han värsta rycken och galoppade, studsade och hade sig. När jag bad honom skritta ut på volten så fick han ryck, haha! vet inte vad som flög i honom, han kanske blev lite lat och tänkte, nu spinger jag iväg, nehe typiskt det gick inte-.-
Så vi började om och tog det lugnt i skritt några gånger och sedan lite trav igen på slutet, då gick det bra och han var jättefin i traven så vi gav oss där :)

Imorgon blir det nog lite löslongering i paddocken om han är pigg och glad.

sörgården

fredag och lördag

I fredags tog vi en barbackatur i lädergrimman och repet, gick helt enkelt inte att göra till två tyglar i vanliga grimman så fick bli en.
Vi skrittade upp till tjärn och gick bort till grillplatsen och gick ner lite i vattnet där. Inte lika bra där som vid badplatsen men det är så mkt folk där dom varma dagarna, och då vill jag inte komma där, hej jag ska bada med min häst skulle ni kunna flytta på er? haha
Hoppade av och gick ut i vattnet jag med, riktigt varmt och skönt faktiskt :O har inte vågat känna på vattnet förän nu, haha! ja jag är en BADKRUKA!

Igår så red jag också upp mot tjärn fast i tränset barbacka. Idag gick vi ner och plaskade och kastade vatten med munnen, vid den lilla mini stranden bredvid den lite större/badplatsen. Var lite folk där idag med men gick bra när vi var där bredvid. Ticken tyckte det var mysigt att plaska som vanligt och det tyckte jag med.

lite bilder repgrimmeridning

Igår så red jag i repgrimman på lägdan. Fokuserade på lite nedåtsök och han var riktigt duktig stundtals :)
Orkar inte skriva så mkt men filmade så den kommer ut sen. Lägger ut några bilder från filmen, därav kvalitén.
NH/CR läger Sörgården 2010

Nu hade jag tänkt berätta lite vad som hänt och vad vi gjort under veckan, det går såklart inte att förklara alla små detaljer runt omkring som gör det där lilla extra och som gjorde allting så kul men skriver lite "kortfattat"

Dag 1
B
örjar med att skriva lite om lastningen på morgonen. Han ville inte gå in först, så vi provade med linan men han blev bara stressad och motvillig. Så provade sedan bara med att visa in honom, gav eftergift för varje steg osv. och han gick längre upp på rampen än med linan, då blåvägrade han. Efter ca. 45 min gick han hela vägen in. Han skyndade sig ut igen. Men gick in igen när jag skickade in honom, gjorde det tre gånger och sedan stängde vi. Han stod lugnt och fint hela resan upp.

När vi kom fram och lastat ur så var det mkt nytt att titta på och han ville helst inte stå still, han såg ut ungefär som en unghäst ;) Ställde in honom i en box och det första han gjorde var att lägga sig ner och rulla in sig några gånger, då blev han spånig och fin^^
Han blev genast kompis med Julias Banner(dom som jag var och hälsade på uppe i Umeå förra hösten) och dom stod och nosade på varandra genom gallret, fast Ticken såg mest ut som om han ville pussa på Banner xD och på andra sidan hade han också en privathäst, Milton, en C-ponny. Fast Ticken såg nästan ut som en ponny bredvid Banner också som är 172:P

Julia och Banner och söt Ticken till vänster ;)Vi gjorde lite grundövningar från marken på banan. Jojo-leken, flytta bakdel, "pimpling" och one rein stop övningar med böja huvudet mot magen. Det gick toppen och det har vi övat lite på förut också, just att gå undan för trycket i grimman.
Ibland ville han mest titta på annat, det var ju så mkt nytt, och några snygga kallblodsflickor ;) Efter en stund satt vi upp och red i repgrimman och sadeln. Tränade lite one rein stop uppsuttet också och det gick jättebra, han förstod på en gång, det har vi också gjort några gånger innan hemma. Travade lite också mm.Vi hade också CR(centered riding) teori idag. Gick igenom lite historia och berättade om Sally Swift och om tänket. Andning, mjuka ögon, byggklossar, centrering, 75% fokus på sig själv 25% på hästen mm.

Ticken sov gott på nätterna, han var alltid alldeles spånig varje morgon av att ha legat ner^^


Dag 2
I
dag spöregnade det och åskade på morgonen, verkligen typ tropisk regnskogsregn, alldeles varmt. Lät Ticken stå inne och äta morgonmat tills det lugnat ner sig. Efter vi gått in och ätit frukost så hade det slutat regna som tur var och det sken sedan upp litegrann.

Vi gjorde lite markövningar på gårdplanen på förmiddagspasset så banan fick rinna av litegrann. Flytta framdel, som vi faktiskt inte gjort så mkt innan men det gick jättebra. Sedan var det skickaövningar som vi gjort hundra gånger innan men där "förstod" han inte alls xD Fick "gå på" honom ganska rejält och fokusera på bogen för att få honom att flytta ut den. Yvonne visade hur jag kunde göra och efter några gånger så var det som om han sa: men jaha var det det här jag skulle göra, det kan jag ju! Hästar kan ha platsminne, att dom kommer ihåg grejjer dom gjort på den platsen man oftast tränar. Och sedan var han nog lite okoncenrerad sådär första dan när det var så mkt nytt:)På em hade vi CR träning på banan. Han var väldigt pigg och glad. Blev mest fokus på sitsen och det som jag skrev om där uppe på teorin. Det gick bra och man märker hur viktigt det är med en klar tanke, fokus och andning.På kvällen red vi en liten uteritt. Red sist bakom Pricilla. Pigg var han nu med och snubblade på dom små kullarna där det brukar ligga små hinder ibland. Men nu ser du väl ändå att du måste lyfta på foten lite högre? *snubbel* haha^^
Pricilla gjorde några sura miner när han kom lite för nära och tittade lite surt bakåt på honom. Han ba: vadå? jag tittade inte på dig*vissel*
Dag 3
H
oppning på banan på fm. Jag lånade Ragge, en fjording på 138 cm^^ men han är ganska rund om magen så han kändes inte så liten. Fast det kändes såklart lite ovanligt, väldigt korta steg och sådär :P
Vi gjorde inget avancerat eftersom detta är ju inget hoppläger precis. Först lite travbommar,sedan upphöjda bommar och sedan körde vi ett litet studshinder. Han blir väldigt pigg när han ser hindren när man vänder upp mot dom. Han var rolig att rida :)

På em gjorde vi NH-övningar på gårdsplanen medans andra gruppen red, bara 4 i varje grupp, skönt :) Lite skickaövningar, skicka på en 8-volt och man står själv kvar på samma ställe. Från början vill han gena lite innanför konerna men efter några gånger förstod han att det inte var ngt alternativ :)

Visst är Ticken sig lik ;D Dom röda sträcken visar alltså bara först gånen när man skickar dit honom sedan håller man sig bara på 8-volten med vända upp i kurvorna för att inte repet skall hamna på fel sida.
Sedan "boxen" av fyra bommar lagda i en fyrkant. Man skickar ut som vanligt på en volt, går in i boxen och vänder upp där. Det var inga som helst problem, förutom att han ngn enstaka gång ville gena ut genom hörnet av boxen ;)
På flytta bakdel och backa övningarna var han lite okoncentrerad och tittade mest på Tove och Vide mm. :PSedan gick vi in och sadlade och gick ut på banan när den andra gruppen var klar där. Det var repgrimmeridning med ett rep som stod på schemat. Det har vi inte gjort förut men det gick riktigt bra. Lite svårare att svänga åt det håll man inte har repet på men han lyssnade bra när jag la repet mot halsen och svängde åt motsatt håll, han lyssnade bra för sitsen också.
Vi gjorde en övning när vi skulle rida rätt över ridbanan fram och tillbaka mellan två punkter, alltså träna på att rida rakt mellan punkterna. Det gick riktigt bra för alla 4:a. Yvonne sa olika grejor på vägen tex. 123 skritt, 123 trav, 123 galopp, 123 stopp osv. När vi kom fram till punkten på andra sidan(ett däck på marken) så gjorde man en framdelsvändning helt om. Det gick jättbra, kul att tänka på att man faktiskt inte behöver två tyglar och ett bett för att få hästen att flytta sig utan att gå framåt.
Gjorde lite one rein stop övningar och galoppfattningar också. Han var piggelin och glad även detta pass. På slutet red vi lite i halsring också. Han blev lite okoncentrerad och pigg i traven men han lyssnade bra på förhållning.

På kvällen tittade vi på när Yvonne jobbade Musse i rundcorallen. Han är ett litet urcharmigt gotlandsruss. Vi hade också CR-teori tidigare på dan. Fick veta att jag lägger mer vikt på mitt vänstra ben. Alla har vi ett ben som vi skjuter ifrån med och ett som tar oss framåt och då tar vi ju självklart med oss det upp på hästryggen också, och det är ju mindre bra. Men det är riktigt bra nu när man är medveten om det, för nu känner jag det jättetydligt när jag går att jag skjuter ifrån med mitt vänstra mer än det högra. När man väl har blivit medveten om det så kan man gör ngt åt det. Så ut och känn efter vilket som är erat frånskjutande ben ;)

  Dag 4
I
dag var det långritt i ca. 3 timmar tror jag den brukar vara :) Red nästnäst sist bakom Vide. Han var superpigg och glad idag med och ville helst inte stå still när det blev nån kisspaus längre fram x) Vide gjorde några sura miner och varningar när han kom för nära och efter en stund förstod han att han inte behövde gå och nosa henne under svansen ;) Gammgubben gjorde tom. några rejäla bakuter åt Isabels Milton när han kom för nära bakom, haha!
I den långa galoppbacken tog han i för kung och fosterland och han tyckte det var sååå roligt. Alla sprang om Pålle som vanligt(täthästen) för han tycker det går lika bra att trava ;) härligt var det med en riktigt räjsgalopp. När vi var nästan upp så kom vi ifatt Vide som flåsade och började bli lite trött, men inget flås på Ticken inte!
Han hoppade hoppstig idag också! Brukar ju aldrig och har aldrig hoppat med honom förut, men några små skogshinder i skogen gör ingen skada en gång. Han var superduktig och tyckte det var svinkul och tvekade inte det minsta. Han kom fram i galopp efter första hindret och det kändes som han bara flög över, duktig pojke!
Klättring i dom små sandbackarna några gånger blev det också i skritt och trav. På fikapausen satte jag på padden som glidit ur lindan i galoppbacken ;)

När vi kommit hem och efter vi ätit lunch så hade vi lite massageövningar och punkter man kan känna på för att se om hästen tex. har ont. Intressant att få veta och kunna!

På kvällen hade vi utmaningar, det är himla roligt! Tex. gå över lastpall, gå genom eldregn, squeezinggame, gå över vippbräda mm.
Började med att skicka över lastpall. Han nosade, skrapade, bet mycket på den och undersökte den noga. Några gånger försökte han gå förbi så då fick jag backa tillbaka och flytta tillbaka bogen. Efter att ha stått och tittat på den ett tag och undersökt lite till så gick han över men klev utanför med bakbenet så vi gjorde några gånger till och han klarade det jättebra.Sedan gjorde vi en övning där man lägger 4 bommar som ett E såhär:

Vet att jag skillad i paint, men hoppas ni förstår lite, dom streckade linjerna är alltså Ticken ;) Man ska alltså stå kvar på samma ställe själv och få hästen att gå mellan bommarna utan att gena eller kliva över dom, då får man backa tillbaka. Ticken ville gena över mittenbommen några gånger innan vi vänt upp men till slut så :)

S
edan prövade vi lite squeezingame, just denna övning såg ut så att man skulle skicka hästen mellan en upphöjd bom och staketet och man själv sotd utanför. Det gick riktigt bra och man skulle stanna hästen när den var emmellan och sedan skicka ut den. En gång efter han gjort det några gånger, precis när Yvonne var där och kollade så tyckte han att det kan väl inte vara meningen att det ska vara såhär lätt. Så då vände han sig lite och tog jättekliv över den ca. 50 cm höga bommen och tyckte han var jättesmart, haha! Det blev många skratt från olika håll xD

Banner och Julia, squeezinggame


S
om sista övning gjorde vi eldregnet. Först tyckte han den var lite konstig och stod och nosade lite på den. Hästar ser platt så dom har svårt att avgöra om det är en vägg eller om man faktiskt kan gå igenom. Från början gjorde jag en glipa mellan plastbanden så att han förstod att han kunde gå igenom, när han väl ftt igenom huvudet var det inga problem. När jag hett ner banden igen gick jag före honom igenom några gånger och då gick det bra. Det var lite läskigare att gå igenom själv när jag skickade honom. Men efter en liten stund så gick han igneom flera gånger. Så vi gav oss där när han var så duktig :)


Dag 5
H
oppning på banan med Ragge. Lite småseg ibland men hoppade bra och var riktigt duktig! Blev piggare när han såg hindren. Vill gärna gena i svängarna så där måste man vara lite bestämd så man får ut honom. Vi körde en liten bana några gånger var.

Bilden är inte från denna dag


S
edan hade vi lite strechingövningar med Rebecka och det är ju ingen nyhet att jag ör världens stelaste precis xD

Efter lunch blev det en liten uteritt bort mot hoppstigen. Ticken tyckte det var superkul även denna gången och tog i utibaraden ;D Hoppade jättefint i både trav och galopp.

P
å kvällen hade vi utrustningsvård och grillning med lite spökhistorier. Inte typ blodet droppar ;) utan sanna historier som Yvonne och bekanta till henne varit med om. Bla. på Sörgården. Men tänker inte berätta ngn här, för det första blir det så långt och för det andra så finns det många som inte tror på andar så då låter det bara fånigt, men jag själv vet att det är sant. Grillkvällen är alltid ngt av det mysigaste på hela lägret :)
Dag 6
D
ugg och "dis" regn hela förmiddagen :/ Släptte ut Ticken i hagen på morgonen med täcket så han fick stå ute under den lilla tävlingen tills vi skulle fara hem.
Hade då Ragge och han var jätteduktig. Lite svårt att beräkna avstånd och veta när han ska hoppa av när man bara ridit hästen två gånger innan, men det gick bra :) Det blev en 3:e plats bakom Banner och Milton.

haha vadå se pluttiga ut xD Ja menar Milton till höger om oss är en maxad C ;)
Efter tävlingen packade vi ihop alla grejor och åt lunch en sista gång tillsammans. Sedan var det "bara" att lasta på Ticken. Han kraffsade och undersökte den mkt men gick inte upp längre än två steg och vill gärna vika mot en.
Efter ett tag kom Yvonne ut och hjälpte till. Så fort han vek mot henne så snurrade hon rpet i en stor "propeller" och då får han skylla sig själv om han går in i den, man vill inte att han ska gå in i en. Detta prövade jag ju också med innan såklart men jag får nog inte till den riktiga knycken och intensiteten. Detta prövade han med några gånger tills han insåg att det itne var nått alternativ att gå in i propellern och mot Yvonne.
Efter en liten stund gick han halvvägs in men backade sedan ut på en gång igen, det lät hon honom göra men så fort han kommit ner bad hon honom gå in igen. Han gick in och ut på en gång flera gånger och efter han fått gå ut på en gång om han vill så bad hon honom stanna kvar där inne. Han var lite nervös men han stod stilla hela vägen hem och backade lugnt och fint ut ur transporten när vi kommit fram :)


Såja nu har jag skrivit "lite" om lägerveckan. Antar att det inte var så många som orkade läsa men kul för min egen del att ha kvar också :)

bäst

Idag var han superduktig!
Vi gick till paddocken i longeringskapson(som jag tror är Ankis men vi lånade den ;)) och longerlina. Vi började med lite öpnnor/skänkelvikning från marken som vi typ inte gjort förut på detta sättet iaf. Försökte visa med kroppsspråket så mkt som möjligt och han förstod att jag ville att han skulle böja in huvudet mot mig och sedan knackade lite om det behövdes på bogen, han var jätteduktig. Sedan släppte jag ut honom på en större volt i trav och han böjde in huvudet och flyttade ut bakdelen lite när jag bad om det utan att ta i linan, nån gång ibland fick jag hjälpa till lite.
Sedan ville jag få honom att sänka huvudet i traven, och det förstod han nästan på en gång. Jag behövde bara sänka "min form" lite så sänkt han huvudet, så fort han gjorde det så fick han vända upp och komma in. Det var lite svårare i vänstervarvet men till slut så fick han till det där med :)
Eftersom han lyssnade så bra så löslongerade jag honom lite på slutet. Först ville han inte gå på en lite mindre volt nära mig utan höll sig ganska långt ut så jag lät honom trava runt där ute en stund och han hittade några bommar och ett litet kryss som nån använt förut som han stajlade och klev över,haha! han ba: yeah visst var ja duktig! När jag gjorde inkallningar så vek jag bara huvudet och kollade på rumpan så kom han in på en gång!
Sedan bad jag honom igen att gå på en snäv liten volt alldeles runt mig, och han var jätteduktig och formade sig fint!Där nöjde vi oss och han följde nöjt efter till utgången :)badabada

Igår följdes jag/Ticken och Linnea/Lucky upp till Hamptjärn för att bada. Som tur var så var det inga folk alls vid badplatsen trots det fina vädret:)
Ticken gick ut enda så han hade vatten upp till magen och plaskade och skvätte med benen och puttade vatten framför sig med mulen, haha sötis! och jag fick vatten i skorna ;P Han brukar oftast bara vilja stå vid kanten och dricka och sedan är han nöjd. Vi gick längs skogskanten i vattnet bortanför badplatsen och vände några gånger också, mysigt.
Lucky som inte heller har velat gå i längre än med benen gick enda ut så han simmade några steg och han stoppade till och med huvudet under vattnet några gånger och sedan blåste han ut vatten genom näsborrarna xD Travade lite längs kanten också.
Mysigt var det, det är sånna här gånger man skulle vilja ha med sig en lite privat fotograf som följer med en överallt ;D


film från lägdan

Här är filmen från förra lördagen tror jag det var. Orkar inte skriva igen vad vi gör så om ni vill veta så får ni gå tillbaka och läsa :P Blev asglad att det blev så bra kvalité, men självklart när jag laddat upp det på you tube så blev det pixligt iallafall -.-


RSS 2.0