sadelprov och dressyrpass

Idag så provade jag den nya sadeln som jag köpte igår, till en början satt den som en smäck men sedan såg jag att det blev lite mellanrum bak, får pröva lägga i fishinläggen imrgon och kolla om det blir bättre annars får jag köpa nytt koppjärn.
Red i paddocken för att pröva den, var inte det lättaste att komma upp utan stigläder(får inte byta den om man använt stigläder) eftersom när ajg tog sats så fastnade jag i, vad heter det, kåpan? Aja till slut kom jag upp iallfall och Marre var så snäll och stod still trots klängapan :)
Tog en med 17 tums sits och det var ganska skönt faktiskt, tror ja ska be någon knäppa kort bara så det inte det ser ut som jag har en minisadel ;)
Marulk var jättefin idag, vi red ganska länge i paddocken och han var lugn och fin. Han klänger fortfarande fast sig i bettet men vissa stunde så lossnade han och var hur fin som helst, formade sig efter volten och hade en någorlunda fin form, krullade nacken något för mycket emellanåt.
Vi tränade lite halter också, gick sådär men när han väl lyssnade så gick det ju bra :)

bild från idag


tisdag

Oj har visst inte skrivit här på några dagar, jag börjar bli lite lat:)
I tisdags så gick vi direkt från hagen till paddocken och löslongerade lite utan några speciella krav, typ sprang runt lite hit och dit.
Sedan la jag fram en upphöjd bom i ena sidan som vi gick och sprang över några gånger. Sedan fick jag för mig att gå in och hämta lonergingslina som jag satte upp mellan två hinderstöd och löshoppade honom sedan lite.
Gick med honom över några gånger först så han förstod vad han skulle göra sedan gick jag med honom till där linan började och skiskade honom över bommen, som högst var den kanske 50 cm på ena sidan och 20 cm på andra sidan så den lutade. Han var riktigt duktig och gick inte tillbaka ngn gång fast från början glömde han lyfta på bakbenen så han rev några gånger, det var lite läskigt, haha! men till slut kom han på att han måste lyfta även på bakbenen så då gick det bättre och fick till några godkända språng :)
Han var tom. duktig och vände upp en bit efter han hoppat även om han inte kom fram till mig =)


repgrimmeridning+film

Detta är vad vi gjorde idag:


söndag

Kul att allt försvann för ja råka trycka på nån cpknapp så orkar inte skriva nå mkt. Red med mamma som fick låna Ace bort till Fornbyn. Hästarna var superpigga och ville hlest galoppera hela tiden. Det blev en lång härlig trav bort till Sommarhemmet och tillbaka och lite här och där.

åsikter

Undrar bara om ni tycker det är bäst med Arial i brödtexten som jag ändrat till nu eller var det bättre förut med Times New Roman? :)

repgrimmeridning

Idag tog vi premiär-ridturen i repgrimman, i paddocken. Började dock med lite driving game från marken i skritt och trav. I traven jobbar vi just nu med att han ska korta upp traven och forma sig mer runt volten och mig. Vissa korta stunder så gick det riktigt bra.

Innan jag satt upp så kollade jag av lite ryggning. Jag ställer mig ungefär jäms med hästens bog, samlar upp repet och höjer handen till ungefär motsvarande där man har jumsken när man sitter på. Får jag ingen reaktion då så börjar jag dra/dutta i repet svagt i en jämn takt(ta lätta, ta lätta, ta lätta osv.) och sedan mer tills hästen tar ett steg tillbaka, då blir det genast eftergift. Det gick bra, han hade dock lite svårare för det på högra sidan.

När jag var nöjd där så satt jag upp. Började med att skritta runt och kolla av halterna. Blev chockad över hur känslig och duktig han var! Räckte med att jag satte mig ngt tillbaka och endast höjde handen en aning så stannade han, duktiga killen!

V
i gjorde lite svängar hit och dit också, han är riktigt känslig för sitsen och svängde bra och lätt, ibland fick jag ju självklart ge honom lite mer stöd och blev även några små missförstånd ibland.

När vi skrittat runt en bra stund så provade vi trava kanske ett halvt varv till att börja med. Han gjorde några av sina busryck och sedan lite älgklivstrav, men annars så var han riktigt duktig! Gick sedan över i andra varvet och travade där också, gick bättre där och vi travade några varv på fyrkanten, svängde in mot mitten och gjorde en fin avsaktning till skritt och sedan lite längre fram halt! Han var så nöjd med sig själv, och jag över honom också såklart:)
Gjorde några fler svängar innan jag hoppade av och gick in med honom.

kalla dagar

Under de här extremt kalla dagarna som varit nu så har jag bara tagit in Marulk och borstat av honom och lite sådär. Började även lite med lyfta hoven med hjälp av Carrot Sticken. Från början fick jag hjälpa till med handen samtidigt som jag duttade med sticken på benet så han lyfte. Mot slutet så lyfte han hoven litegrann med bara tryck från sticken. Får se om vi fortsätter med träningen av det eller inte.

Kaninerna har också börjat komma bättre "överrens". Efter att Agnes har lekt svårfångad i några dagar så har nu Crosby börjat försöka göra bebisar ;) Stackarn, om han bara visste, haha! Agnes verkar inte ha något emot det även om hon seer ut att säga: suck karlar när han gör på huvudet och lite verallt ;D Hon började även styra upp spån i boxen till nått focm av bo, hon bygger nog upp lite för stora förhoppningar ;)

På julafton när jag kom dit så stod det varsitt paket vid varje box. På Marulks stod det: God Jul Marre önskar Gårdstomten. I den var det en Krafft Morotsgodis kartong, det tycker han nog blir gott!


film från förra helgen


tisdag

Det blev en KALL månskenstur på kvällen med Anki och Ace. Vi red gångvägen genom skogen så vi kom fram vid svedjehallen och sedan red vi upp till svedjevägen och travade där en bit. Vi fic vända efter en stund för det blev så jäkla kallt i ansiktet med motvind!
Vi tog höger upp skogsvägen där vi galopperade i full fart, det var ganska mörkt men det var underbart/småläskigt fint med månljuset som lyste mellan träden. Vi vände där uppe och red sedan samma väg tillbaka. Vi tog en galopp/trav uppför gångvägen. Marulk kunde inte riktigt bestämma sig för om han skulle galoppera eller trava så det blev några galoppsprång här och var blandat med trav.
När vi kom tillbaka så släppte vi ihop Agnes och Crosby(kaninerna) en liten stund igen. Crosby tycker Agnes är töntig som inte låter honom nosa på henne :P


avslutning

Sista gången på Öor för denna termin var det igår, barbacka var det. Det är så skönt att rida barbacka, man får så mkt bättre kontakt och allt går så mkt bättre, framförallt när Ace är som en soffa att sitta på ;D
Vi började med att köra lite gymkanaaktig bana i skritt och sedan trav. Slalom mellan koner på långsidan, sedan ta ner en flagga från ett hinderstöd(eller en leksak) ta med sig den och trava över upphöjda bommar, göra en u-sväng och sedan över bommar igen, stanna och lägga tillbaka flaggan/leksaken på ett annat stöd och sedan slalom mellan koner igen.
När vi kört några gånger så galopperade vi i båda varven på fyrkanten och sedan gjorde vi skänkelvikning i skritt och trav längs långsidorna. Hon var så himla fin! så bra har det nog aldrig gått tror jag. Hon tvärade och korsade bakbenen superfint hela vägen och det flöt på bra.
Sedan red vi lite lätt och sedan skulle i sitta i "grodan", alltså typ balansera på rumpan med benen utåt/uppåt från hästen i luften(sjukt jobbigt i magen och ljumskarna) Vi gjorde vem som kunde sitta längst, och jag vann ju såklart! haha, jag hatar den övningen men när jag väl börjat med något så ger jag mig inte i första taget! Acean tyckte jag var märklig och undrade vad jag ville, hon prövade med både halt och trava, haha söten! När hon gjorde halt tittade hon bakåt på mig som om: vad fan håller du på med egentligen?!
När vi ställt upp på meddelinjen så gjorde vi damsadel,lägga sig på mage och sedan upp med benet igen och sedan gjorde vi "jorden runt" också, snurra ett helt varv innan man kommer tillbaka framåt igen. Hon var så duktig och stod stilla hela tiden.
När vi gick ut därifrån så var det tom. en random mamma som tyckte vi vi var duktiga:O jag tror inte hon syftade på grodan och det där ;D

snötur

Snö idag igen,såklaaart-.-
Tog trots allt en ridtur längs gångvägen ner mot skolan och red på parkeringen bredvid planen(som dom islagt). Skrittade runt där ett tag coh tränade på ställning och lite samling, gick jättebra i höger varv, lite svårare i vänste men efter stund blev det ganska bra där med:)
När vi var nöjda så gick vi Postvägen och sedan tog vi en härlig galopp uppför Källströmsvägen innan vi gick tillbaka in i stallet:)


bus i snön

Igår så busade vi paddocken i snöovädret som bara fortsätter och fortsätter... Från början med repet i driving game. I skritt fokuserade vi på att sänka huvudet och böja sig en aning, gick ovanligt bra! I traven på en lugn trav och sänka huvudet, direkt när han gjorde dt i traven fick han vända upp, i skritten krävde jag lite mer.
Sedan busade vi litegranna löst i djupsnön i paddocken, börjar bli lite för mkt för att vara där snart :( men bra träning! Det var iallafall supermysigt och han var så gosig och ambitiös!
Pass på lägdan

Igår red jag på lägdan bredvid hagen i snöovädret! Tur att det inte var så kallt iaf. Marre var riktigt duktig med tanke på omständigheterna. Travade mycket på volterna, som vanligt och koncentrerade mig på en lugn trav. Det blir antingen älgkliv eller sakta av oftast, men några meter emellanåt får han till det riktigt fint!
Vi gick ner överlägda en gång också och tänkte ta en galopp, när vi skrittat enda ner och skulle vända fick han värsta bockdamprycket, haha jävlar vare studsa! Och sedan galopperade han några meter i lugnt tempo men bad honom sakta av, vände ner igen och travade sedan upp så han inte tror att han bara kan studsa iväg. Lika bra att vi travade också för man såg inte mkt när det blåste snö hit och dit :P


Pass på lägdan

Igår red jag på lägdan bredvid hagen i snöovädret! Tur att det inte var så kallt iaf. Marre var riktigt duktig med tanke på omständigheterna. Travade mycket på volterna, som vanligt och koncentrerade mig på en lugn trav. Det blir antingen älgkliv eller sakta av oftast, men några meter emellanåt får han till det riktigt fint!
Vi gick ner överlägda en gång också och tänkte ta en galopp, när vi skrittat enda ner och skulle vända fick han värsta bockdamprycket, haha jävlar vare studsa! Och sedan galopperade han några meter i lugnt tempo men bad honom sakta av, vände ner igen och travade sedan upp så han inte tror att han bara kan studsa iväg. Lika bra att vi travade också för man såg inte mkt när det blåste snö hit och dit :P


kvällspass

Var på skolan till havl 5 idag, shit vad duktig jag var! det har aldrig hänt förut! seriöst jag borde faktiskt få en pokal!!!
heh, for till stallet sedan och gick till paddocken med Marre i nya repgrimman som jag gjort åt honom. Började med lite nedåtsök på en liten volt runt mig, eller jaggår bredvid honom på en liten volt. Ber honom böja sig i sidan och lägger emellanåt lite tryck i grimman och visar med handen. Det gick riktigt bra för att vara första gången!
När vi gjort det ett tag så körde vi lite löslongering i båda varven. De två inkallningar vi gjorde var superfins och han kom glatt in utan att stanna till på vägen fram:)

kaninflytt

Idag var det ju kallt igen så tog bara in Marulk och borstade och kollade igenom honom en liten stund.
Agnes, min kanin fick flytta till stallet igår, så höll på med henne en liten stund också. Hon fick hoppa runt inne i boxen ett tag, och jag öppnade så hon fick skutta runt i hela stallet också. Tror hon tycker det är varmt och mysigt i stallet, skulle iaf jag tyckt x)


kallt och hoppning

-20 och motvind till ridskolan igår med Acean, det var inte så jätteskönt men gick bättre än jag väntat mig. Det var hoppning som stod på schemat.
Vi började med att hoppa fram på en långsida med två hinder, vi lyckas alltid få till ett havlt språng för lite/mycket när det är kombinationer, sjukt irriterande, men sista gången fick vi till det någorlunda.
Sedan började vi hoppa med ett hinder på volten och sedan på båge, gick bra! Sedan mot slutet så utökade vi med att hoppa på S-båge(kolla min fina skiss) Första rundan blev hon något stark men vi tog oss igenom med några halva språng för lite/mkt här och där så det blev lite hackigt. Andra rundan petade hon ner några hinder eftersom om jag tar i henne så her hon upp huvudet och då hoppar hon inte upp sig med ryggen, så då fick vi hoppa den en gång till. Det gick bättre, även om hon blev stark så hoppade hon bra och fick till bra vägar. Hon sa att det är svårt eftersom om jag håller in för mkt så blir hon lite lat och hoppar inte ifrån ordentligt men när jag trycker av henne innan hindret blir hon istället lite rusig, så vi måste försöka hitta ett mellanting. Vilket är ganska svårt när man inte hoppar så ofta.

här är min fina skiss :D


Fornbytur

Red med Hanna och Ace idag bort till Gene Fornby och sommarhemmet. Vi travade ganska mycket där det gick att trava, toppen underlag överallt! Travade hela vägen från sommarhemmet och bort dit vi vänder ner i skogen igen, är väl någon kilometer iaf. Det var en mysig tur och båda hästarna skötte sig prima. På tillbakavägen gick vi ut vid garagen och sedan gångvägen hem, kollade om dom hade lagt is på skolplanen, och det hade dom =(
När vi kom tillbaka så gick jag in i paddocken och travade en stund där, han gör inga skutt eller något sådant längre som han gjorde från början där inne:) I höger varv har han det lite svårare på volten men efter en stund så blev han riktigt fin så då gick vi över i vänster varv och körde där en liten stund, jättefin var han där :)


bilder

Idag följde syster med till stallet och fotade mig och Marulk i paddocken. Det gick sådär idag, det gör det alltid när det är ngn som fotar, haha! Men vi lekte lite och löslongerade och sprang lite hit och dit :)


Här kommer några.

fredag

Red med Hanna och Ace bort mot svedje, upp i skogen och stigen tillbaka så man kommer fram vid Hamptjärn igår.
Gick bra och det varmysigt dock något kallt. Stigen mot tjärn är sååå mysig på vintern! Massor med småbjörkar med snö på grenarna, känns som att rida i fjällen, dock inte så mysigt att få snön i nacken :P Vi tog en racegalopp uppför skogsvägen, superhärligt. Vid tjärn var det fint, och perfekt underlag på stigarna. Marulk tyckte den lilla bron över utloppet var vääldigt läskig så till slut klev jag av och gick med honom över.
Vi tog även en galopp uppför galoppbacken innan vi vände hemåt :)

lev i nuet

Igår så tog jag med Marulk till paddocken och började med att köra lite drivinggame över bommen i skritt och trav, gick toppen!
Sedan släppte jag lös hoom och skickade honom över bommen i skritt några gånger, gick bra det med. Sedan busade vi lite, travade och sprang runt, skuttade över bommen varvat med vila och gos.
Det är verkligen helt otroligt hur fort han lärt sig. Jag sprang på en liten volt i mitten och han på en stor vid spåret, när jag sprang snabbare och gjorde "galoppfattning" så började han galoppera och när jag sänkte min energi och började gå så saktade han av. Vi sprang runt och fintade varandra och när jag bad honom vända upp kom han nöjt in och frustade, stod med sänkt huvud när jag kliade honom.
Det var så roligt att bara springa och leka utan några egentliga krav, ibland bad jag honom att galoppera över bommen, ibland sprang han bredvid, ibland hoppade han över, då fick han mkt beröm och fick vända upp.
Självklart blev det ju små missförstånd ibland också eller egentligen kanske man inte kan kalla det fel eftersom vi bara skulle ha kul, men man kan säga att den bilden jag hade i min hjärna inte var som han gjorde, men vad spelar det för roll, då lär jag ju mig också. Det är ju meningen med NH också, vi lär oss förstå hästen och dens språkl inte tvärtom. Och det är också många gånger då vi kan bli frustrerade vi människor, när vi sätter upp en bild i huvudet innan av hur vi vill hästen ska göra, vi ställer krav, om hästen då inte gör så blir vi ofta besvikna. Men det är inte så hästen tänker, den tänker inte: ååh hon vill att jag sa göra så, om jag gör så så gör jag nog min matte glad! Man måste mötas på hälften och fråga. Dom lever i nuet. Det har vi människor väldigt svårt med, både nuet och att inte ställa krav. Det har iallafall jag väldigt svårt med.

If your horse says no, you either asked the wrong question, or asked the question wrong -Pat Parelli


onsdag

I onsdags så red vi ut med Hanna och Ace bort till Svedjeholmens ishall och red där på planen. Dom hade tom. plogat åt oss! haha ne inte riktigt men det var plogat, vilket borde betyda att dom snart kommer lägga is där :/
På vägen dit var Marre så söt, På vissa ställen när vi gick på en trottoar knorrade det och lät som lite ihåligt eller hur man ska säga när man gick på snön. Det tyckte han var jättemärkligt och stannade och försökte kolla under magen och fötterna vad det var som lät, haha så himla söt, åsså la han huvudet sådär på sne med öronen åt olika håll som dom kan göra när dom tycker något är läskigt, han gjorde så flera gånger och jag höll på skratta på mig!
På planen så tränade vi först mycket på traven på volten för att fortsätta stärka upp det, och få en lite kortare trav. Något bättre tycker jag det har blivit, jag kan iaf hålla balansen bättre, eller så är det bara för att jag blivit van hans älgkliv xD
Efter traven blivit fin så skrittade vi en stund på volten också, han var superfin och spårade jättebra! På tillbakavägen så travade vi och galopperade korta sträckor uppför grusgångvägen i skogen.

jobb med Acean

Efter att jag tränat med Marre igår så tog jag Ace till paddocken också och löslongerade henne. Kollade av henne först med repet på, lite skicka ut, vända upp och sådär. Körde lite driving game i galopp över bommen som jag höjde upp lite mer på ena sidan och låg i backen på andra sidan, om jag har ett hinderstöd där också blir det ivägen för repet.
Tog sedan bort repet och skickade ut henne, ibland kan hon bli lite "hetsig" och bara springa på i full galopp utan att lyssna och stänger av litegrann i löslongeringen. Men när hon väl lyssnade var hon superduktig och gjorde ovanligt fina inkallningar. Även om det tar minst några språng innan hon vänder upp, men å andra sidan så tränar vi ju inte så speciellt regelbundet.
Även hon springer gärna förbi hindret om hon får men många gånger hoppade hon fint över, och sedan vände hon inte upp förens hon nästna var framme vid bommen igen än fast jag började ge kommando nästan direkt efter hon hoppat, haha fislisa. Men mycket beröm får hon när hon kommer in och jag ber henne sänka huvudet annars står hon med huvet upp i skyn och tittar spänt på allt runt omkring, och det är inte meningen. Inne hos mig ska det vara avslappnat och "mysigt" och ute på volten lite jobbigt. Man märker på en gång att hon slappnar av när hon sänker huvudet, det är lugnande för hästen när den har huvudet nedanför manken. Då utlöses lugnande endorfiner samma som att när hästen har huvudet högt när den tex. får syn på något så utlöses adrenalin, som gör att hästen är beredd på att fly om det skulle behövas.
Ja nu blev detta istället nån form av faktatext känner jag men ja..det varlite av det vi gjorde :)


film

Idag var Marulk superduktig!
Han lyssnade super på inkallningarna och kom enda fram alla gånger! även om han fortfarande kan vara lite fundersam:)
Körde driving game i trav över bommen och han var så duktig och bara flöt på och vände upp fint när jag bad honom.
Löslongerade sedan lite, skickade honom i skritt över bommen löst och han gick över så duktigt! Han höll sig på en ganska fin volt runt mig i trav också, han flöt inte iväg lika mycket som han har gjort förut utan höll sig någorlunda nära. När han sprang ute på spåret en gång och började närma sig bommen(han springer inte gärna över den frivilligt när han är lös utan går bredvid om han får välja) så gjorde jag en "galoppgest" och så fattade han galopp så fint och galoperade mot bommen och hoppade över, bad honom vända upp nästan direkt efter som belöning och han vände upp på en sekund och kom in till mig, jag blev så glad så ja skrattade, haha^^ Han var så himla duktig, för några dagar sedan vågade han knappt gå nära bommen, han fick mycket gos och kli, och han började gäspa och smaska :)

Det kom tyvärr inte med på filmen då jag lagt ifrån mig kameran för det var så krångligt att hålla i kameran och visa honom samtidigt :)

Har fått hem repen till repgrimmorna idag också, så nu blir det att göra en till honom :)


ryttartest

Igår var det som sagt dressyrryttartest på ridskolan med Ace. Gick förvånansvärt bra! Efter passet i söndags så trodde jag det skulle gå dåligt:)
På vägen dit tränade jag mycket samling, halter, öppnor och galopperade på lägdan vid gångvägen. Riktigt fin var hon trots att det fanns så mycket att titta på runt om.
När lektionen började så var det typ inga som kunde programmet riktigt, suck så vi red igenom det allihopa på led först med jag först då jag var den enda som kunde det ordentligt.
Gick riktigt bra, hon gjorde en superfin halt, så fin har en halt aldrig varit någon gång för oss! och hon var fin och stadig i formen nästintill hela programmet.
När vi skulle köra på riktigt så var vi tre och tre, jag först även då. Denna gång hade vi hästen bakom oss i sumpan heeeela tiden!!! Åååh vad less jag blir, Ace blev lite småseg emellanåt pga. det, varför kan man bara inte bormsa in lite istället för att gå med nosen i rumpan på en helt främmande häst?! Tur att Acean är snäll kan ja säga!
Men fick iaf riktigt bra omdöme som jag är nöjd med. Helen frågade också om jag vill vara med i tävlingsgruppen till våren, dom skulle tydligen ha en uttagning och starta upp en till tävlingsgrupp, så det ska bli spännande att se hur allt kommer bli:)


måndag

Igår kom Henrik och slog på en ny sko :) Efter det så gick jag med Marulk till paddocken och tränade att gå över bommen igen. Han var jätteduktig och gick över den på en gång. Prövade att köra lite drivinggame över och det var inga problem. Prövade att trava över bommen också, och det gick jättebra. Ibland blev det dock lite: oh nej den kanske är lite farlig ändå, så då fick han stanna och undersöka den lite igen:P
Vi höll bara på en liten stund.


träningträning

Idag har jag tränat igenom dressyrryttartestet med Acean tills imorgon. Gick ner på planen vid skolan. Om jag får säga det själv gick det pissskitdåligt, och det var bara mitt fel. Jag red rent ut sagt som en kratta och ska alltid vara en sån dum perfektionist så att allt istället går åt skogen.
Från början gick det faktiskt riktigt bra. Vi travade och galopperade igång, gjorde några sidoförflyttningar riktigt fint och hon kom igång och trampade fint under sig.
Vet faktiskt inte riktigt varför det gick så dåligt sedan jag blev väl frustrerad eller något. Men aja, red ganska mycket på galoppvolten och för att få henne att verkligen bära upp sig i galoppen eftersom det ingår "överstrykning" i programmet, alltså att man ska föra fram händerna över mankammen fram och tillbaka för att visa att man har den framme för skänkeln och inte krullar ihop den med handen. I traven har vi inga problem med det och det blir bättre och bättre i galoppen, kom ihåg från början när jag red henne(säger inte att det har ngt med Acean att göra) så raceade vi runt som nå tok med huvet rakt upp i galoppen, haha! Så med tanke på det så gick det nog rätt bra idag ändå om jag ser såhär i efterhand..
Tränade mycket på halten vis X också, den har vi alltid svårt för, eller ja..alla halter egentligen,hehee.
Vi höll på väldigt länge idag med diverse saker vi behövde öva på, red bara igenom hela programmet två gånger tror jag.. Till slut fick vi till galopp och halter någorlunda så då gav vi oss och skrittade tillbaka, en väldigt svettig Ace!
Får helt enkelt hoppas det går bättre imorgon :)

Marulk och brunstlisa

paddock och svedjetur

Idag var Marulk så himla duktig! Medan jag väntade på Anki så gick vi till paddocken. Började med att gå igenom hinderstöden med en bom emellan på marken som han tyckte var så läskig sist. Nu gick han igenom utan problem åt båda hållen många gånger. La upp bommen lågt på ena sidan och jag gick före med honom över, gick bra det med, även om han ibland glömde att lyfta på fötterna xD
Efter en stund så släppte jag lös honom, och skickade ut honom i höger varv. Han ville inte gärna trava över bommen frivilligt så då lät jag det vara om han inte kände för det. Han gjorde det en gång i galopp så duktigt så! Då fick han mkt beröm!
Men det som jag är mest nöjd med honom idag är att han gjorde så fina inkallningar. Sist vi tränade så vände han bara upp men stannade kvar ute på volten och vågade inte riktigt komma fram, och vände istället och gick iväg. Men idag så tog han några steg, stannade, sänkte huvudet och nosade i backen, när jag sedan gjorde några klick/smackljud till så tog han ännu några steg tills han var någon halvmeter/meter ifrån mig. Då rätade jag upp mig och gick fram till honom, jag tycker det är bra att han respekterar mitt utrymme så här i början. Blev så himla glad att han "vågade" sig enda fram flera gånger :)

När Anki kommit så gick vi in och gjorde ordning och sedan red vi bort mot Svedje genom skogen och ut på svedjegrusvägen. Där travade vi typ halva streckan fram till banvallen. När vi kommit ner på banvallen då började vi trava igen först jämsides men sen ville Marulk vara först. Snacka om att han har snabb trav, travade i superswosch och Acean galopperade full fart bakom. När vi var nästan framme där vi skulle svänga av ner mot Kock så kom det en travhäst runt svängen under bron. Tvärnit blev det då, haha dom blev lite överraskade att det kom fram nått där framme i svängen, bra sätt att stanna på iaf:P Svängde sedan som sagt ner förbi Kock och sedan lägdan upp till svedjevägen igen.
När vi kom upp på vägen så märkte vi att Marre halkade med vänster bak då och då. Till slut hoppade jag av och kollade om han kanske tappat nån brodd och jagser att alla broddar är borta?! ställer ner hoven när jag måste kolla igen och då ser jag ju att hela skon är borta, haha här har vi sprungit så snabbt att vi sprang ifrån skorna! Då kan ni ju tänka er hur snabbt det gick ;)
Så det blev en lugn och mysig skrittur hem genom området då det blivit för mörkt för att rida genom skogen, mörkrädda som vi är! Vem vet vi kanske möter en björn..eller oj svampplockare menar jag ;)

Får helt random bli en bild på Maja och Rut, saknar dom båda!

motionmotion

Var hela förmiddagen på Riskettan på körskolan(superkul...)och orkade inte fara till skolan efter det, hade ändå inget att göra på uf. Föresten, här är våran blogg till vårat företag, kanske en bra julklapp till någon? www.seiunderlagg.blogg.se så nu har jag fått med lite smygreklam också:)

For alltså direkt till stallet. Tog in Acean och hade tänkt träna lite på programmet tills på måndag men såklart så hade jag glömt det hemma(y) men jag visste ungefär vilka moment som är med så tränade lite på dom var för sig och lite annat som vi måste förbättra.
Började med att trava en gång uppför backen på lägdan, travade några varv på platten bara för att få igång bakkärran. Sedan tog jag två vändor i lite snabbare galopp för att komma igång lite ytterligare.
Sedan började vi med lite sidförflyttningar och skänkelvikning så smått, även det för bakbenen. Hon blev riktigt fin efter uppvärmningen! och jag kunde hålla mina händer någorlunda stilla, yey! ibland kom jag på mig själv dock, men det är ju huvudsaken jag märker när jag gör det iaf:) Försökte driva henne mkt fram till handen och bromsa upp lite där fram utan att jag ska röra händerna, gick bra och hon gick finare än hon gjort på länge! Pigg och alert äntligen :D
Red mycket på volt också och galoppvolter, jättefin i galoppen också! Gjorde några halter från skritt också utan att hon ska tappa undertrampet och gick bra redan första gången!

Sedan fick jag ett sms av Anki om vi skulle rida, haha, jag som trodde hon fortfarande var sjuk(eller ja det var hon nog egentligen men hon kunde inte hålla sig) så då gick jag in efter att ha skrittat några varv och ställde in henne i boxen. Gick och hämtade Marre och gjorde iordning honom.
När Anki kom efter en liten stund så red vi upp i skogen mellan lägdorna och sedan bort den lilla skogsvägen där vi travade jämsides, myys. Vände när vi kom fram till Bergomsvägen och tog trav och galopp tillbaka, wrooom sa det, även idag fick jag en gren i huvet, haha! tur jag hann ducka lite så den slog i hjälmen!
Vi red ner vid bron, idag var den ännu lääskigare! Ace gick först över men ack så läskigt det lät! Stod länge och velade fram och tillbaka, till slut stängde han bara av och gick varken framåt eller bakåt så då hoppade jag av och gick med honom över, eller jag gick och han sprang..:P Över på andra sidan så lät jag honom gå tillbaka till bron och nosa lite på den när han gjort det så hoppade jag upp igen.
Vi red till fotbollsplan vid skolan. Värsta lyxridbanan med stora strålkastare och allt:D Jag travade på ite volter för att han så småningom ska kunna bygga upp styrkan och gå i en långsammare trav och bära upp sig bättre. Vi körde även lite vänstergalopp, gick bra! Märker att han har svårare för högergaloppen? I skogen väljer han alltid vänster och fick honom inte i höger idag på plan men det får vi träna på:)

en Ace

lite sällskap

Red med Hanna/Ace och Helene/Björn bort till Bäcka och Gene Fornby. Gick bara bra och vi hade pigga och glada hästar!
Red upp i skogen mellan lägdorna och sedan bortöver, travade hela bredstigen när vi kom fram till Bäcka och sedan travade vi vägen bort till Sommarhemmet. Där tog vi stigen till vänster in i skogen så man kommer tillbaka till Bäckaskogen. Där travade vi längs den lilla vägen hela långa biten tills vi kom dit vi svängde av hemåt igen.
När vi var i skogen ovanför lägdorna så travae vi där också. Helene och Björn travade under en gren som hängde ganska lågt, Hanna och Ace efter, hon fick böja sig ganska långt för att inte slå i. Sedan kom jag och Marre, fick kasta mig om hans hals och ändå fick jag grenen i huvet, haha! Helene ba: oj ni kanske har lite större hästar! hehee..


säger bara varförvarförvarför

Inte vad jag behövde!
Vila i frid älskade Rut<3

eftermiddagstur

Red med en tjej som skulle provrida Tornetta idag. Hade tänkt visa lite ridvägar men hade blivit mörkt så vi red en sväng runt Postvägen och sedan på lägdan bredvid hagen.
Jag koncentrerade mig mkt på traven på volten. Han var väldigt pigg från början och lyssnade inte speciellt tillbaka men på slutet blev han riktigt fin och böjde sig någorlunda efter volten.
Vi tog några galoppvändor uppför lägdan i mitten av passet ungefär, första svängen var han inte riktigt med men nästa gång var det mer, jahaa ska vi galoppera :D
Jobbade även lite i skritt på slutet innan ja skrittade av.


RSS 2.0