grattis!

Tical fyller år idag! dagen till ära så kallar jag honom sitt riktiga namn, hah nejdå han passar mkt bättre som Ticken^^
Hela 26 år! men egentligen fyller han ju år den 29 så han fyller ju bara var fjärde år egentligen ;)
Han fick knäckebröd med morötter emellan, nomnom :D det tog slut ganska fort... Han fick också en inbakad fläta i svansen.
I övrigt idag så for vi bort mot sommarhemmet med Anki och Ace. Både skritt, trav o galopp. Det blev en mysig tur :)
och han var superduktig och fin. När vi kom tillbaka så tog vi en sväng upp mot Hamptjärn också.
Ticken har tom. blivit riktigt kaxig i hagen och han också börjat jaga bort Korken ibland. Känns skumt att se honom så för han är ju alltid den som annars blir ivägjagad. Vem vet Korken kanske snart tar över ;)

vår?!

All denna snö säger jag bara!! ska det inte sluta snöa nu och bli vår istället?!
När jag hämtade Tick i hagen så hängde det långa istappar från täcket och det var alldeles stelt i kanterna :o Fick bryta bort istapparna och hängde sedan upp det i stallet på tining.
Slängde på honom fleecetäcket och gick en sväng längs gångvägen, han lyssnade jättebra.
Följde sedan med Yvonne & Povel och Yvonne & Tornetta bort till Gene Fornby och Sommarhemmet. Vi travade mkt och han var superfin! På slutet hittade han en riktigt låg och fin form i traven på halvlånga tyglar^^

en oretuscherad bild från idag :)
blandad träning

Idag snöade det som tusan...typ. men bara -5 :D
Tog på Tick fleecetäcket och repgrimman och gick till paddocken och jobbade lite löst. Han var jätteduktig men det blev bara en liten stund där pga. all snö. Blir så jobbigt att plumsa runt tycker både jag och Tick.
Vi gick till plan istället och han var superduktig :)
Först tränade vi på att byta varv, gjorde en lite annan övning än jag brukar. Tar repet som jag brukar göra och snurrar sedan änden på motsatta sidan åt det håll han ska. Från början förstod han inte riktigt och började backa lite men ganska snart så fattade han och bytte varv. Effekten av detta blir att han går ut i det nya varvet mkt kvickare och det blir mer som en lek.
Blev också lite vänstergalopp och nu när jag tänker efter så märker jag verkligen vilken skillnad det blivit på hono angående det. Från början var det nästan omöjligt för mig att få honom i galopp runt mig. Men nu fattar han galopp nästan på en gång från trav när jag höjer min energi^^
Han har blivit jätteduktig på spanska skritten också. Nu kan han lyfta ett ben, gå framåt och sedan lyfta andra benet direkt efter och sedan gå framåt igen. Har inte bett honom ta fler steg än två på rad än då jag känner att han inte ska bli uttråkad utan få känna att han är duktig istället. Det kommer ju ändå komma så småningom när han blir säkrare :)
Finslipar fortfarande på kommandot när jag duttar med sticken i backen också. Han sänker huvudet och krafsar. Jag vet inte vart det kommer leda och har inget: så ska han göra när jag gör så på det kommandot utan han får komma på själv hur han ska göra och sedan berömmer jag. Lite svårt att förklara.
en liten tur

Idag for jag äntligen till stallet, har inte varit där sen i söndags :o men det har varit -30 typ alla mornar :S
När jag kom dit så var Jenneli där och höll på fixa med Korken så vi följdes ut en sväng. Vi gick först in på plan och red runt lite där. Korken skötte sig förvånansvärt bra för att inte blivit riden på 4 månader och bara en gång tidigare av Jenneli :)
Sedan tog vi en sväng upp till tjärn och tillbaka också. Det blev mest skritt men lite trav också och det gick lugnt och fint!
Ja det finns inte så mkt mer att säga om idag. I hagen har det blivit lugnare också även om Korken inte får äta när Ace och Povel står där, men dom turas om ganska bra. Ticken och Korken passar på när Povel och Ace tar en vilopaus från maten ;)
bättre

Idag blev det då ett nytt försök att släppa ihop dom, och det gick mkt bättre!
Vi kortade av hörnet där dom sprungit ut också så att det inte blev ett lika skarpt hörn.
Idag började vi med att släppa ut först bara Korken, Povel och Ace och lät Ticken stå inne ett tag tills dom andra lugnat ner sig lite. Det gick hyfsat bra. Povel var ju på såklart och jagade iväg Korken så fort han kom lite för nära ensilaget. Så det blev ett antal racevändor genom hagen med Korken i täten och Povel och Ace efter.
Efter att vi tagit fika/värmepaus i sadelkammaren och det lugnat sig lite i hagen så gick vi och tog in Povel och Ace i stallet igen och ut med Tick. Vi hade laddat upp honom med boots och senskydd fram och benskydd bak x)
Korken och Ticken blev iaf kompisar :) Från början så gick Ticken efter honom och ville hälsa men Korken trodde att han skulle bli ivägjagad igen så han bara sprang iväg så fort Ticken närmade sig, men efter en liten stund så hälsade dom och ställde sig sedan och åt tillsammans vid balen^^
Sedan blev det en till fika och värmepaus, var fan iskallt ute och blåste som sjuttsingen! efter det så släppte vi ut gangsterna igen ;)
Blev lite spring men inte så fasligt som igår. Ticken stog mest och tittade på och hängde på emellanåt. Blev fort ganska lugnt men Korken får fortfarande inte äta vid balen när Ace och Povel är där, men det blir nog bättre med tiden och tills dess fördelar vi ut små silagehögar.

Tickens sår och ben var föresten mkt bättre, svullnaden runt såret på framhoven hade gått ner helt och han var inte märkbart varm på bakbenet och gick som vanligt, kanske han var lite svullen, men svårt att se :)

tur i oturen!!

Idag gick vi ner till skolparkeringen och körde lite dressyr, och han ver helt underbart duktig!!
Hade ork till att hålla formen nästan hela tiden och lyssnade jättebra. Koncentrerade oss på att ställa igenom och lite lösgörande.
Fick för mig att träna på högergaloppen lite också, och det gick över förväntan:) Från början fattade han inte vad jag ville och efter några försök blev det vänster galopp några gånger istället. Fattade i ett hörn en aning utåtställd så att det skull öppna upp för högerbogen, och efter ett antal försök så tog han några små steg i höger. Gav genast eftergift och prövade en gång till så han skulle veta vad han gjorde rätt. Andra försöket så tog han några småsteg igen, duktig kille!
Gav oss där och började gå tillbaka, körde en vänster galopp på gångvägen och han var hur fin som helst och sänkte nacken och bar upp sig. Väldigt duktig, för vi har inte alls tränat galopparbete nå mycket.

N
är jag stog och mockade så fick jag ett sms att den nya hästen skulle komma. Det var en liten kallblodstravare som heter Korken.
Allt gick bra från början, dom gick in med honom i boxen och vi tog in dom andra hästarna så dom skulle få bekanta sig lite mellan boxarna först. Povel(han är högst i rang) gav till några ordentliga tjut när dom nosade på varandra genom gallret ;) han lät som en tjur! hah
Tog bort brodden på Korken och på Povel bak och släppte först ut bara dom två i hagen, och det gick bra, inget tjafs alls!
Så vi tog ut Ace och Ticken samtidigt och släppte ut dom. Alla fyra började trava på ett led genom hagen i ordningen: Korken, Ticken, Ace och Povel sist.
Dom sprang mot ett av hörnen längst bort mot gångvägen och dom klumpar ihop sig där. På något sätt så sparkar Povel bakut på Tickens sida och sedan känner han sig inträngd i hörnet av dom andra och brakar rakt ut genom tråden med Korken efter!
Dom springer/stapplar över diket och ut på gångvägen och Ticken sitter fast med vänster bakben i tråden! Till slut lossnar den och dom springer ner längs gångvägen! Ticken stannar ganska snart så vi kunde fånga in honom men Korken fortsatte en bra bit(tur att det är rejäla snövallar mellan gångvägen och vägen) Jag och Carin gick in i hagen och tog tag i Ace och Povel så inte som också skulle springa ut. Då hade vi snackat kaos!
Efter Korken var infångad så tog vi in alla i stallet igen och lät dom stå inne resten av kvällen och natten.
Tick hade fått ett sår som blödde ganska rejält på utsidan av höger framhov(blivit trampad av någons brodd) så vi rengjorde det med klorhexidin(?) men det var lite svullet men tror inte det var någon större fara med det. Han ville inte heller riktigt stödja på benet där tråden fastnat men det syntes inget sår, en aningens varm och ville inte gärna att man skulle känna där.
När dom andra gått så gick jag och Anki ut med Ticken och Ace längs gångvägen i grimmorna för att kolla hur det var med hans ben. Men han haltade inget iallafall som tur var, möjligen lite stelare på det benet, men svårt att se. Lätt att man inbillar sig när man söker efter fel.
Får se hur det ser ut imorgon hoppas på inget allvarligt. ska dit klockan 8 imorgon för att göra ett nytt försök att släppa ihop dom. Håller tummarna!
Vill inte ens gissa vad som kunde hända om tråden inte lossnat eller fastnat i flera ben :Slite dressyr

Idag så tog vi sadeln och tränset med bett(!) och gjorde en liten dressyrrunda, haha! vi gick alltså runt lite random på först gångvägen och sedan lite småvägar och körde lite öppnor och lite skänkelvikningar där det passade.
Koncentrerade mig också på att få honom att gå på ett rakt spår utan att skjuta ut rumpan som han kan göra lite ibland.
Från början fick han gå i en låg form med halvlånga tyglar och han bar upp sig riktigt bra emellanåt! det märks att han blir starkare och starkare iaf :) Han gjorde jättefina öppnor.
Red en sväng i skogen också på ett skoterspår, fast han skönk ner ganska mkt... och han blev väldigt skeptisk till barn som hördes bakom skogen. Stod med spetsade öron och "flåsade" och var helt övertygad om att det var mördarbarn som när som helst skulle komma ut ur skogen och döda honom xD började backa osv. men efter lite övertalning så gick vi framåt igen och efter några meter så kunde man se barnen som lekte och då frustade han och fortsatte gå "alltså jag låtsades ju bara var rädd fattar du väl?!" ^^
Vi gick in på plan en sväng och körde lite voltarbete i trav, koncentrerade oss även där på att få honom att inte skjuta ut rumpan i volten. Korta stunder gick det jättebra!
är jättenöjd med honom idag :)

vad jag längtar tills snön försvinner...duktig kille!

Det blev en snabbsväng till Tick idag med, så skönt när det är ljust längre så man hinner dit än fast man tar kvart i fyrabussen dit ;)
Gick gångvägen i grimman idag med men följde den lite längre innan vi vände. Han var helt underbar idag!
Egentligen gjorde vi inget speciellt eller avancerat men vi gjorde buga när han ska böja in huvudet med spökommandot under magen, och det klarade han galant. Ibland blev han lite ofokuserad och ville helst kolla på alla som gick förbi på gångvägen och vid skolan och hade konstiga självlysande västar på sig ;)
Han lyssnade jättebra på mitt kroppsspråk idag, och när jag började springa baklänges framför honom så kom han fram i trav på en gång, även på bortåt vägen, det brukar vanligen gå lättare på hemvägen ;) men idag var han toppen!
På hemvägen gick jag bredvid utan att hålla i honom, med grimskaftet över halsen och han lyssnade jättebra när jag gick fortare/långsammare/började springa, så gjorde han likadant. Ibland om han råkade komma lite för långt framför mig så kunde jag bara stanna, och be honom vända upp mot mig. Det är så kul när han känner sig motiverad till det utan att bara vilja skynda sig hemåt.

blir som oftast en gammal bild


tisdag

Idag så var jag bara en snabbis till stallet.
Mockade och gjorde klart och tog sedan grimman och gick och hämtade honom i hagen. Vi gick en sväng längs gångvägen fram och tillbaka. Blev mest att träna "förhållningar" och ökningar. Alltså att han ska lyssna på mig när jag går fortare/långsammare. Han var riktigt riktigt duktig och lyssnade toppenbra! Kom upp i trav bra också när jag började springa, halvt på stället, halvt framåt.
Det är skönt med sånna här kortare pass ibland när man kan känna att man heller inte har några krav.


heldag

Nu skriver jag om  i söndags, bättre sent än aldrig...eller?Ni kanske bli lessa på mina lite halvt långa texter x).
Jag & Ticken, Anki & Ace och Yvonne & Povel tog en riktig långtur i det underbara vädret!
Innan det hade jag ridit lite dressyr med Tick på skolparkeringen och han var riktigt fin! Tog också Ace i repgrimman och gick bort till ridplan. Från början var hon lite ofokuserad och stod med huvudet högt och tittade på det mesta runt omkring. Efter en stund så började hon lyssna riktigt bra på mig och hon är mkt känslig :)
Vi började med lite Jo-Jo game, och sedan lite flytta bakdel. Först med att jag gungade repet men efter en stund behövde jag bara titta mot bakdelen och göra en liten antydan med tanken så flyttade hon.
Gjorde lite Cirkling game och vända upp mot mig från volten också, och hon var så duktig så :) Hon är väldigt känslig för kroppsspråket. Vilket kan vara både bra och dåligt, men mest bra såklart! och man lär sig mkt då också för det blir lättare att upptäcka vad man gör fel. Jag behövde bara vända mig jämsides med henne på volten så saktae hon av, duktig tjej!
Nu ska jag inte skriva mer om det, utan om långturen.
Vi red först bort mot Svedje genom skogen och upp vägen mot Vitsjöstugan, men tog höger så vi följde ridvägen, den är perfekt att rida på så det blev mycket trav där, och lite galopp. Sedan blev det att vända och rifa nerför igen. Tick blev tom. svettig och det är inte ofta han blir det ;)
Red skogen tillbaka men vände upp skoterspåret så vi kom fram vid Hamptjärn, red fram till tjärnen och sedan en galopp uppför backen. Jag klev av och gick nerför, men hoppade sedan upp igen när vi kommit nerför backen. Sedan skrittade vi lugnt tillbaka med ett gäng väldigt nöjda hästar! Det lät inte så långt när jag skrev det såhär i text men vi var borta i nästan 2 ½ timme :)
film

Nu har jag gjort klart filmen från igår när Lina följde med och filmade. Gick upp till tjärn och busade och tricktränade lite.
Ni kan ju titta på filmen men vi gjorde lite spansk skritt, buga, yoga mm. mm.
Det går bättre och bättre med allting, dock var han lite ofokuserad, men det gör då ingenting :) Bugan var lite ostadig också, men för det första så har vi inte tränat det så regelbundet på sista tiden och för det andra så kan det ju inte bli perfekt jämt heller :)
Har börjat med ett nytt kommando på "cirkusbugan" också. Knackar med sticken under magen, men vi får se vart det leder för han krafsar mycket i marken så jag får se vad han vill göra av det :D

Skriver om dagens tur imorgon istället, orkar inte nu ;)Tjärn

Idag när jag kom till stallet så hade Hanna problem med att få in Ace så jag gick dit och hjälpte till. Vi har ju som en logbrygga eller vad det heter upp in i stallet. När man bad henne gå framåt så backade hon bara så såfort hon tog ett steg framåt berömde jag och sedan bad jag henne backa bak igen, många steg framåt, beröm, backa bak henne igen, steg framåt, beröm, backa bak igen osv. osv.
Höll på ett bra tag med detta och när vi kommit ungefär halvvägs en gång så började hon backa lite och då bad jag henne backa ända ner ordentligt. Sedan började vi gå framåt igen. Nu la jag ett litet tryck i grimman och så fort hon gick framåt så fick hon eftergift, så gjorde vi steg för steg tills hon vi var uppe/inne. Det tog kanske ungefär 15-20 min, men det får ta den tid det tar, hellre det än att man ska stressa hästen och smacka/knuffa på den.
Efter det så tog jag in Ticken och tog på fleecetäcket, bettlösa och halsringen och sedan följdes Vi och Hanna och Ace upp till Hamptjärn. Vi red lite kors och tvärs, mestadels skritt, var jättefint och mysigt där uppe med all sol idag :)
Vi körde en galopp uppför backen också, han tyckte det var lite jobbigt eftersom det var lite djup snö men han var nöjd och glad när han kom upp. Vi hoppade av där uppe och gick sista biten hem :)


kort o gott

Idag for vi ut en liten sväng bara längs gångvägen runt vid Postvägen och sedan upp Källströmsvägen. Red barbacka med det bettlösa och halsringen. Red med halsringen från början och han har blivit jätteduktig på förhållningar och halter bara av att lyssna på mina vikthjälper och att jag ibland höjer handen en aning. Det är bara svänga vi behöver träna lite mer på utan att jag behöver ta i halsringen så mkt, men jag hade ganska dålig sits idag också kände jag, hade ett par lite för tajta jeans under täckbyxorna för ridning x)
Gjorde lite öppnor i det bettlösa emellanåt och han verkligen börjat jobba med ryggen mer nu och framförallt i traven :)
Travade uppför Källströmsvägen halva biten med hjälp av det bettlösa och halva med halsringen och han var superfin och lyssnade jättebra med båda.
bilder i hagen

Nu lägger jag ut några bilder från i söndags :)
Provar att lägga ut miniatyr som ni kan klicka på för att se större och sedan får ni gärna lägga en kommentar om ni tycker det är bättre att jag gör miniatyrer när det är många bilder eller om det är bättre som jag brukar göra, lägga stora efter varann. Om ni inte vet hur det brukar se ut så kan ni trycka på "Bilder" under katogerin "katogerier" här till höger :)

               

     

 


igår och idag

Igår var vi lediga som sagt, så efter jag helstädat kaninernas bur och släppt ut dom så fot jag till stallet.
Tog på sadeln, repgrimman och halsringen och red en sväng längs gångvägen, postvägen och sedan upp vid Källströms väg.
Tränade mycket halter och förhållningar med sitsen, fick hjälpa till med halsringen ibland men på slutet blev han jätteduktig på förhållningarna utan den.
Mötte en till lite rolig männsika idag med...hon: heeej! jag: hej! hon: jag måste bara fråga: är det där hästen som är 25 och gillar att plaska i vattnet? jag: eh ja?! hon: ja okej, så söt, jag tror det var i somras eller nått!
Hehe, hon måste varit någon vi träffat uppe vid tjärn i somras eller nått x)
Jag travade iaf uppför Källströmsvägen och han lyssnade jättebra med halsringen där med, gick sedan ut på gångvägen igen och tänkte gena över till lägdan, det har blivit en rejäl snövall där nu mellan gångvägen och lägdan. Efter att jag försökt nån gång från ryggen så hoppade jag av, lika bra att göra det från marken istället för att hålla på bråka.
När ha var påväg över så snubblade han lite och backade upp på gångvägen igen och stod där och såg lite förvånad ut "hur kom jag hit, var jag inte påväg över alldeles nyss?!" ;P Efter det blev han lite skeptisk till snövallen så jag berömde så fort han tog ett steg närmare(jag stod på vallen). När han just varit duktig och tagit många steg närmre så kom Ankis son förbi med två kompisar och frågade: visst är det där Ticken? får vi rida? ja det kan ni väl få göra en liten bit, eftersom Ticken ändå varit duktig att gå framåt så var jag ändå ganska nöjd där. Fast då sa han: nej jag vågar inte, du får rida istället! och pekade på tjejen. Så fick hon rida en sväng på gångvägen fram och tillbaka medan jag ledde i repgrimman och hon höll i halsringen ;) Ticken var duktig och lyssnade jättebra på mig. Han kanske ska satsa på ponnyridningshäst yrket ;)
När dom gått iväg igen så gick jag lite längre bort och prövade igen att gå över till lägdan, och efte han stått och funderat och nosat,krafsat och vette allt så gick han snällt över och fick mkt beröm :) Jag gjorde repet till tyglar igen och hoppade upp. Sedan pulsade vi i den djuuupa snön och travade, snacka om höga benlyft^^
Gick sedan över på ridplan och tog av sadeln och tränade lite på buga, yoga, spansk skritt mm. Det går bättre och bättre på höger sida i bugan men han hoppar ändå lite ibland. Spanska skritten var jättefin och när jag pekade så gick han fram med bakbenet själv ibland :)


Idag så hade jag egentligen inte tid att fara dit eftersom jag hade både foto och grafiska uppgiften kvar att göra, menmen, som det kan gå ;) slutade tidigt så kunde inte låta bli...
Tog på repgrimman och halsringen och gick till ridplan. Tog halsringen för att jag tänkte träna lite på bugan.
När Tick stod och nosade på nån blå grej som låg på marken så råkade han kliva lite längst ut på repet så en "tråd" för ut och gick av och typ halva repet korvade/drog ihop sig så det blev alldeles vågigt :( Försökte dra till det så gått det gick och nu ser det iag någorlunda ut, domsom inte vet om det ser det nog inte ens, men jag stör mig på det xD så när jag får råd så köper jag nog ett till. Det fungerar ju som vanligt så det är inget jag prioriterar i förstahand eftersom det kostar sisådär 350 kronor.
Efter jag ojat mig tillräckligt så fortsatte vi träningen. Lite basicövningar först.
Sedan fortsatte vi med spanska skritten och bugan på höger sida och det flöt på. Prövade ett nytt kommando på "cirkusbugan". Eller egentligen så satte jag bara sticken och pekade under hans mage och kollade vad han skulle göra, och precis som jag trodde så gjorde han en cirkusbuga.
Ja det var väl det som var nämnvärt från idag :)


Bilder på pärlpannbandet, jag vet att jag är proffsig och inte alls barnslig ;)
   
Klicka på den lilla för att se större

roliga gubbar och en duktig Tick

En ännu härligare dag än igår!! strålande sol och -1 grad :D
Jag och Tick tog en mysig barbackatur upp till Hamptjärn. Jag satte på pärlpannbandet på det bettlösa, som jag gjorde för några månder sedan men aldrig använt.Först tyckte jag det satt fult på tränset men sedan tyckte jag det faktiskt såg ganska hyfsat ut :) ska lägga ut bild på det när jag kollat igenom alla från idag.
Det var ganska många i farten upp vid tjärn, promenarande, skotrar, pimplare mm. endel var ganska pratglada... en gubbe: är du ute och motionerar hästen?! hehe ja! är det inte bättre du går på marken med hästen i ett snöre så du också får motion?!. Oooops man kanske måste börja rör på sig lite, verkar som man börjar bli tjock ;) Ticken också verkar det som! En annan gubbe: åh vilken fin häst! är det en nordsvensk?! hehe ne, ett varmblod. Jaha! riktigt ståtlig! Haha Tick verkar verkligen ha blivit stor och kraftig på senaste tiden, det var väl det jag tyckte ;)
Nåväl, en riktigt mysig tur var det iallafall, med några lugna och fina travsträckor, och lite random lulla runt i skogenridning.
Gick in på plan en sväng också. Tränade på bugan som vi inte gjort på ett tag, började med vänster och där gick det bra som vanligt, har börjat försöka få honom att stanna nere lite längre, och det kommer gå alldeles utmärkt så småningom tror jag :) sedan var det höger sida, där har han inte gått ända ner än, vi har inte tränat det så mkt heller på den sidan. Det blev några bakåthopp med frambenen, men sedan nöjde jag mig med att han vägde bakåt/neråt. Yogan gick bra idag med som vanligt, och jag tror det är riktigt bra för honom att få stretcha ut :)
Spanska skritten var tror jag bästa gången nånsin, inte själva lyften utan just det att han kopplade ihop det så bra! Hade inte sticken med mig så jag bara pekade på benet jag ville han skulle lyfta och det gjorde han jättefint, och sedan gick han tom. framåt av sig själv :D gjorde likadant på andra sidan och han var lika duktig där! jag blir så glad när han kommer på och kopplar ihop saker själv!
Sedan hoppade jag upp igen, red förbi stallet och neröver gångvägen och travade sedan hemåt med halsringen(hade fortfarande tränset på) och han lyssnade jättebra :)


Red Ace idag också. Vi tog först gångvägen ner mot skolan där vi skrittade på ordentligt så att hon skulle komma igång. Red lite på parkeringen vid skolan och hon var jättefin, lite spänd emmellanåt, men det finns ju så mkt att titta på ;) Red sedan tillbaka och in på plan, fortsatte med att rida lite på volt, finns inte så mkt val där eftersom den inte är så fyrkantig för tillfället :P Tränade lite ställa, ökningar/avsaktningar och sånt.
Sedan red även vi upp till tjärn och ner samma väg igen, travade lite där, och det gick lugnt och fint. Klev av på tillbaka vägen för hon sket så då kunde jag lika gärna gå. Så då passade jag på att träna att hon inte ska gå om mig eller gå för nära mig bakom(inte tränga in i min "bubbla") Alltså tex. stanna när jag gör det och inte bara fortsätta gå tills det tar stopp i mig. Från början gick hon väldigt nära bakom så jag fick stanna ganska många gånger och backa bak henne och få henne att gå lugnt bakom. På slutet gick hon riktigt fint och lugnt med hela tygellängden tillgodo bakom mig! duktig tjej!

Här kommer en bild på Ace från idag, har massa bilder på hästarna i hagen som jag tog idag men jag orkar inte fixa alla idag, kommer kanske ut imorgon :)
vinterland

Idag var en superhärlig dag! klart och bara -5 ungefär, vindstilla :D
Tog på sadeln och det bettlösa och red upp mot Hamptjärn, där var det underbart vackert idag! vi bara stannade och tittade en stund :)
Det var ganska djup snö än fast skotrar kört där så skönk man lite, men det gick bra. vi tog några galopper på lite olika ställen, det är så bra nu på vintern, nu kan man nästan galoppera vart som helst där uppe, hah nu lät det som vi galopperade runt konstant kände jag x) Han tyckte det iaf var jätteroligt att få springa som vanligt men han var lugn och fin.
Vid ett tillfälle blev vi lite oense om vilket håll vi skulle gå i en "korsning" han ville neråt(hemåthållet) och jag ville åt andra hållet. så när han märkte att jag visade åt vänster så stannade han ju såklart. Jag ledde lite med tygeln åt vänster och tryckte lite med skänkeln men han gav inte vika för trycket så då satt jag bara stilla avslappnat. Stilla stog vi ganska länge, han tyckte det var konstigt att jag inte drev på honom och han vred huvudet och tittade på mig och jag berömde när han tittade åt hållet jag ville. Till slut började han gå framåt självmant och då började jag "visa vägen" mot vänster igen och vi gick åt vänster. Han blev lite fundersam och började tugga(tänka) "jaha! det var det hon ville" han tyckte det var lite märkligt att jag inte bara drev på honom, men jag kände att det inte skulle ge något för då blir han ju bara tjurigare. Så nu fick han sig en liten tankeställare istället, och det är ju det man vill :)
Det där blev kanske lite onödigt skrivande men :P
Vi tog iallafall en till galopp där och han var så duktig så, och lyssnade jättebra! Vi red en en stund på ridplan och travade några varv innan vi gick tillbaka till stallet. Han var superfin verkligen, tror aldrig han gått så fint i traven förut! även om det bara var några varv vi tränade, tror han kanske börjar bli lite starkare iaf :)

frustfrust

isigt värre

Idag for jag en sväng till Ticken, har lite dåligt samvete över att jag inte var där i tisdags, men jag var verkligen hängig, trött och ja allt då så jag orkade helt enkelt inte :/
Idag snöade det mycket(som vanligt) oh han hade inget täcke på sig så han var alldeles snöig och isig :S det hängde seriöst istappar från honom :S :P
Efter att jag skrapat av allting så la jag på honom fleecetäcket och så gick vi på en liten promenad upp mot Hamptjärn fast vi vände innan vi var ända framme.
Han var verkligen pigg och glad idag, men han lyssnade ändå riktigt bra på mig. Ibland så gick han jättefint i mitt tempo när jag gick långsammare tex. men han var ändå bäst på att gå i vårat snabba tempo ;)
Vi sprang lite emellanåt också och det har han verkligen blivit duktig på, iallafall när jag går bredvid. Då börjar han trava när jag höjer energin och börjar småhoppa/springa lite. Okej nu får ni säkert värsta bilden i huvet hur jag står och hoppar som en galning men så är det ju inte riktigt ;)
Vi gjorde några yogor och cirkusbugor i boxen när vi kom tillbaka också och det gick suveränt :)

Imorgon hinner jag inte fara till honom. Ska spela med bandet på torget, i det där stora vita tältet, kom o kolla kanske, typ vid 16.00 ;)
men jag hinner fara till honom på måndag också för då är vi lediga så det jämnar ut sig :D
dumma mig

Skrev inget igår... var ganska less och trött, så skriver det som är värt att nämna nu.
Efter jag varit på ridskolan så for jag till Ticken, hm ja vad ska jag säga...det gick inte världsbäst precis. Det var bara mitt fel, för jag var sur och irriterad, och hur bra kan det gå då liksom?! var mest irriterad på vädret, varför måste det blåsa hela tiden liksom?! och tyvärr går det ju ut över honom när jag blir frustrerad(inte att jag slår honom eller nått x))
Jag red iaf lite först på ridplan, tänkte träna på högergaloppen men det gick inte så bra som sagt, men han försökte ju iaf :)
Efter en stund kom Yvonne och Tornetta(en jättesöt svart kallblodstravare) och undrade om vi ville följa med upp till Hamptjärn och tillbaka en liten sväng. Blev mest skritt och lite trav tills vi var tillbaka på ridplan igen.
Tränade lite skänkelvikningar och mkt på volten eftersom våran ridplan inte är så fyrkantig för tillfället ;)
Vissa stunder var han faktiskt jättefin där, han tycker fortfarande att det är lite svårt/jobbigt att galoppera på volt, så det blev inte så mkt med det.
Tränade  lite på spanska skritten också, och där tappade jag tålamodet ganska så mkt så det var inte nån idé att fortsätta :P


RSS 2.0