tjohej

Nu har jag och Ticken kommit hem från Sörgården, och det har varit en helt underbart rolig vecka med mkt nytt och gammalt folk :) Ticken har varit så himla pigg, glad och alert hela veckan och hittade en ny kompis han också^^
Jag hade tänkt berätta lite mer dag för dag senare, tänkte bara skriva att vi lever och är oskadda ;D

Släppte ihop Ticken med Lucky när vi kom hem medans Ace är kvar i Näske. Det var inga problem, lite nosande och sedan äta ;P

lastträning

Idag for vi och hämtade transporten som vi ska ha imorgon till Sörgården, så vi lasttränade lite.
Ja vad ska ja säga, det gick ju inte världsbäst xD från början gick det jättebra. Han ville inte ens gå upp på rampen först men sedan efter mkt: ett steg framåt, eftergift, ett steg framåt, eftergift så var han nästan ändå uppe flera gånger. Men sedan så lyckades skon fastna på nått konstigt sätt så den lossnade-.- och då tyckte han inte det var så roligt att gå upp på den längre, att det alltid ska gå fel på nått vis när jag är i farten!!!! allt kändes bara piss just då, och man var ganska trött efter att ha stått och hållt på länge.
Jag gjorde övningar så att han skulle tycka det är roligare att vara inne i transporten än utanför. Om han började backa så backade jag bak honom och flyttade sedan bakdel och andra "jobbiga" övningar. Det gick bra och han gick upp med bra fart flera steg, men ungefär vid bakhovarna tog det stopp nä dom var framme vid rampen. Några gånger var han helt uppe på rampen och halvvägs in. Efter några timmar var både jag och han ganska trötta, och han hade nästan helt stängt av för han var väl lite trött. Han lyssnade knappt på framåtdrivande på slutet. Jävla sko! heh.
Yvonne kom förbi för att titta till Povel också, efter lite till provande så ringde hon Jeanette som kunde komma och hjälpa till :)
Som sagt så hade han här stängt av och stod mest bara och halvsov och ville inte lyssna på framåtdrivande, men förstår att han blev trött, men samtidigt så kan man ju inte ge sig.
Till slut tog Jeanette fram lina och band fast i transporten och sedan tog vi den bakom rumpan. Efter några om och men gick han in och började genast äta på höet xD Vi tog ut och in honom några gånger till tills han gick in utan några problem. Så nu hoppas jag det går bra imorgonbitti, men det tror jag, nu vet han att den inte är farlig och att skon inte lossnar varje gång ;D heh nemen han är inte rädd egentligen han bara fånar sig litegrann men han blev nog lite chockad när den lossna.

nu kommer jag inte kunna skriva på 6 dagar, men förhoppningsvis blir det mkt bilder :)lägdan

Igår så var vi ute på lägdan och jobbade från marken, tog med så ja kunde filma på stativet. Det var inte ett av våra bästa pass men han var riktigt duktig!
Började med lite flytta bakdelen mot mig, där var han ganska loj och började tom. gäspa mitt uppiallt, det kom med på filmen x) så vi la inte så mkt energi på att få det perfekt.
Sedan blev det lite bytavarv-träning på volten i trav, det gick ganska bra men han skrittar fortfarande gärna ut i det nya varvet.
Sedan lite vänstergalopp träning, han studsar mest bara fortfarande men det märks att han förstår när jag visar med kroppspråket, han tycker bara det är lite krångligt att komma in i galoppen, framförallt på volt. Men han galopperade några språng en gång så då fick han komma in, och det gjorde han gärna, sänkte huvudet och ville bli klappad i pannan.
Sedan sprang vi en vända upp över lägdan också. Filmen kommer nån gång nästa vecka, efter lägret.


stallrenovering

Igår tänkte jag fara till Ticken på förmiddagen, men det blev att jag och Anki for till Lennart i Överhörnäs och pratade lite i nån timme. Hah trodde ni ja ;) det som var tänkt att bli max en timme blev 7 timmar, haha!
Det började med att vi gick runt och kollade lite vad han gjort sen sist och vad som skulle göras och blabla. Sedan tänkte vi att vi kan ju börja skrapa lite skit när vi ändå är här. Ja det har ju varit kalvar där som sprutlakerat väggar och tak ;D När vi skrapat hela Tickens blivande box så sa Lennart att han hade lite färg, så vafan vi började måla lite också :) När vi målat ett tag så tyckte vi att, men det här går ju riktigt snabbt så vi fortsatte tills hela boxen var färdigmålad.
När vi ändå var igång så började vi skrapa i Ace's box också, haha! den var värre! typ tjockt lager koblajja längst ner längs golvet på väggarna ;) men vi skrapade och skrapade tills våra händer och armar blödde, svetten forsade ner för våra pannor och våra huvuden dunkade, haha ne inte riktigt kanske, men nästan ;)
Sedan tyckte vi att dom gamla träkrubborna var ju bara i vägen så då letade Anki fram storsläggan och spett och började bonka, slå och bända tills dom gick att bryta loss från väggen, haha! tur att Lennart hade fart hemifrån då! han hade nog sagt nått i stil med: men int ska lilljäntern gör de där själv int! OCH AKTA SÅ ATT INTE VÄGGJÄVLARNA RASAR FÖRFAEN! nej, det där sista skulle han garanterat inte säga men det kändes nästan lite så när Anki tog i med ren muskelkraft, häähää.
När vi fått bort den där skiten så började vi måla igen, den där timmen som vi skulle vara där var här överskriden för ganska längesen ;)
Vi hann lite mer än halva boxen så tog färgen slut, då blev vi såklart jätteledsna för att vi inte hade nå mer arbete så då sprang vi in i Lennarts källare och rotade fram två färghinkar, lugn frun var med ;) han som sa att han bara hade en hink färg, vi hittade en till vit, fast det var bergis nån färg som inte gick att använda och det var därför han sa att han bara hade en. Men tror ni vi hade tålamod att läsa på färgburken? nej såklart inte, så vi öppnade bara och fortsatte köra, den var lite lös, men äschdå, skiten syndes då iaf inte längre :)
Sedan fick vi ett sista ryck med våra allra sista krafter och målade om boxdörrarna i nån gråbrun färg som vi också hittade i källaren ;D
Nu är det riktigt fint och mysigt och luktar målarfärg istället för koskit :D

Tickens före

eftergluggen in till Ace's box så dom kan se och nosa på varandra :)

Ace's före, mysigt va? ;D (där ser ni krubborna också)

Ace's halvklart och med gluggen in till Ticken :)

svedjetur

Igår tog jag och Yvonne en tur mot Svedje på eftermiddagen, det slutade precis regna när vi kom dit och under turen sken det upp :)
Jag red barbacka i det nya tränset och bettet, och han verkade verkligen gilla bettet och gik jättefint med det. Vi travade ganska mkt, för att vara oss på en liten skogstur. På Svedjevägen på bortåtvägen tyckte Ticken inte det var kul att trava och såg ingen vits med det xD där blev det bara några meter innan han tyckte det räckte. Men när vi travat en bit igen och han tyckte det var kul så vände vi och travade lite här och där på tillbakavägen också, då var det mer fart, haha!
Betten på hans bringa har blivit bättre när ja hedde på sårsprayen och det har blivit skorpor fast han är alldeles lila, av sprayen alltså ;)

Hööks

Idag har jag och Yvonne varit på Hööks, blev en massa grejor köpt :)
Ett brunt träns
Ett pannband (en länk)
Ett schabrak
Sårspray
Liniment
Kylgel
Ett tredelat bett
Två svampar
Ett par ridskor
Sadeltvål med ask

tror det var allt, tänkte köpa en lädergrimma också, men den var slut eftersom det var så bra pris, så beställde en som dom ska skicka hem för samma pris utan frakt :)

Sedan köpte jag ett par skor, ett linne och en t-shirt på Birsta också. Nu är jag pank, tur att jag inte tagit ut mitt studiebidrag och får lite lön på fredag ;D

träning med repet

Igår gick vi ut på lägdan i repgrimman och jobbade lite från marken, han var så himla mysig och go :)
Började med lite flytta bakdelen mot mig. Till en början gick det inte så jättebra, han förstod inte riktigt, men sista gången tog han ett jättekliv åt sidan med bakdelen när jag tryckte med sticken, han förstår inte än när jag bara har den i luften eller nuddar med stringen.
Sedan tränade vi lite på byta varv på volten i trav när jag vänder mig åt motsatta hållet han är påväg åt. Det går jättebra och han förstår på en gång varje gång. Dock vill han gärna börja skritta och komma in till mig när han bytt varv så då får jag "tävla" ut honom med stringen lite. och direkt när han kommer fram i trav igen får han komma in.
Han var så himla gosig när jag kallade in honom, stod med sänkt huvud och ibland med mulen mot min mage och "blåste" på mig^^ han brukar oftast inte vara så gosig och vilja vända bort huvudet när jag klappar honom i pannan men nu på sista tiden så har han verklgen börjat tycka om det.
Vi gick ner över lägdan och sprang sedan tillsammans uppför, det tyckte han var kul och han var jättenöjd med sig själv när vi kom upp igen, haha!
Sedan då efter han kommit igång lite tränade vi lite galoppfattningar i vänstervarvet, ville att han skulle lyssna mest bara på mitt kroppsspråk, alltså att jag gör som en galoppfattning jag med. Han förstod verkligen vad jag menade och han försökte jättebra, men blev mest små "skutt", men det är nog inte långt borta nu att han ska kunna komma in i galopp själv när "jag gör det"
Vi avslutade efter det och efter att vi stått och gosat en stund,s ak kolla om jag kan ta med och filma nån dag, mamma har köpt en ny liten digitalkamera som man kan ha på magnus stativ så nu blir det förhoppningsvis bättre kvalité också:)

får bli en bild på Acean bara för att resultatet från sommarcupen kom upp idag och vi ligger 4:a i cupen :)


banvallen

Igår tog jag och Ticken en tur bort mot svedje och ridskolan. Red i tränset barbacka, han blev typ helt förolämpad när jag skulle sätta på tränset, va?! bett?! jag kan faktiskt utan! så han stod först bara och halvsov och ville inte öppna munnen, jag typ men gubben då...pillade lite på tungan men han bara stod och sög på den,haha! så jag höll bettet mot munnen och väntade, till slut så öppnade han munnen och tog en djuuup suck^^ han typ: men jättekul att ha den här grejjen i munnen-.-
Hehe han var först lite loj men piggnade till efter en liten stund. Vi tränade lite öppnor längs svedjevägen och han var riktigt duktig och lyssnade ovanligt bra för skänkeln. Vi red ner över lägdorna så vi kom upp på banvallen. Travade lite där och tog en galopp på den enriktade vägen ovanför ridskolan. Det var sååå himla härligt! Han rullade på jättefint och jag lät honom hålla vilket tempo han ville, i den lilla uppförsbacken ökade han lite och när han kom upp sa han: nej nu får det räcka och saktade av till trav och bad honom sedan sakta av till skritt med endast sitsen innan nerförsbacken. Han har nog världens härligaste galopp när han väl kommer in rätt :)
Vid ridskolan var det typ helt dött, inte en kotte syntes till förutom några privathästar som stod i jordhagar...
Skrittade mest på tillbakavägen men travade här och där, han var rätt pigg men riktigt fin när han kom ner i ett lugnare tempo och jämn takt:) mysigt med en längre tur, det var ett tag sen.

bara för att han är så söööt, trots oskärpan ;)

dressyr i repgrimman

Idag så red vi i hagen med repgrimman och sadeln medan Yvonne var ute med Povel. Kändes nästan lite ovant att rida i sadeln nu när jag inte gjort det på några veckor, det var ingen som kunde laga den nu, alla hade typ semesterstängt..
Innan jag satt upp så tränade vi lite att "vika undan" från trycket i repgrimman. Bad honom vika in huvudet mot mig när jag stod bredvid honom och när han gav efter så gav jag honom eftergift. Det gick riktigt bra idag, ibland vill han gärna gå lite runtrunt från början.
När jag gjort det från marken innan så går det sedan mkt lättare från ryggen och han förstår bättre när jag tex. tar ett ledande tygeltag, vilket jag gör när vi tränar böjning. Han var riktigtriktgit duktig och formade sig fint och sänkte halsen. Vi gjorde även några små skänkelvikningar och framdelsvändningar.
Travade uppför backen i hagen och körde två vändor galopp där också, det tyckte han var kul. Framförallt sista gången då han frustade som en galning efteråt och var riktigt nöjd med sig själv. Vi gav oss där och red upp mot insläppet igen och Povel hade kommit tillbaka in i hagen då också så.
Han har blivit jättebiten framme på bringan, flera små köttsår av de där jävla bromsarna :( och sedan är flugorna där istället. kletar in honom med hästsalva så gott det går där, men hemskt ser det ut!


fredag

I fredags så red jag lite dressyr barbacka i tränset på lägdan, Yvonne och Povel var också med. Red lite på volter och tränade böjning och lite flytta. Han var ganska seg och lite okänslig men han var riktigt duktig vissa stunder!
När vi ridit runt där en stund så gick vi upp mellan hagarna och sedan ner vid tjärn och tillbaka. När vi skulle gå över "bron" eller utloppet från tjärn eller vad det är så skulle han tjura som han ofta vill göra där. Vissa dagar går han över som ingenting och vissa borrar han fast sig själv i marken flera meter innan-.- Idag var en sån dag.
När jag drev så började han backa så då fick jag börja om, ta det lugnt, driva försiktigt. Så fort han tog ett litet steg framåt så fick han eftergift. Så höll vi på en lång stund tills vi var nästan framme då backade han en bit igen och vi fick köra samma visa igen. Nästa gång vi nästan var framme så stod han och tittade på den en stund som om han tänkte: jag tror allt den kommer hoppa på mig ändå, den bara låtsas var helt stilla och sedan när jag går över kommer den bita mig i tån! men efter en stunds tittande och funderande så gick han flera raska steg mot den och över den, om än lite bredbent över ;D sedan när han kommer över blev han apnöjd med sig själv och gick och frustade som om han sa, kolla! såg ni? visst är ja bara för bra?! haha! Povel som gick bakom såg typ ut att tänka, men snälla nån Ticken, gud va fjollig du är!


repgrimma

Red barbacka i repgrimman igår. Först lite runt på parkeringen hos Anki. Tränade lite ställning och nedåtsök, han var riktigt duktig och han förstod snabbt att om han gjorde rätt så fick han eftergift och vila. Han var väldigt snabb på att stanna när jag ändrade sätet och bad honom ;D
När han varit suktig gick vi upp mot tjärn och vände och gick tillbaka samma väg. Tränade lite öppnor längs vägen, ibland gick det mindre bra och ville mest titta längs vägkanten, men ibland var han riktigt duktig :)
Duschade av benen när vi kom tillbaka och hedde på flugmedel innan jag släppte ut honom och sen fick han lite Cool, det var namnam.

Idag ska vi kolla om vi kan lämna in sadeln nånstans som gått sönder. Kan vara bra att ha en hel sadel om jag tar med honom till Sörgården och i veckan far vi troligen till Hööks :)


träning och skrittur

I tisdags gick jag/Ticken och Yvonne/Povel först till paddocken och jobbade lite från marken. Hjälpte Yvonne med lite övningar. Dom började med att köra igenom det dom gjort förut så jag gjorde några småövingar med Ticken medans. Tänkte att jag kanske kunde våga pröva mig på att flytta bakdelen mot mig. Det har ju inte gått så bra dom två,tre tidigare gångerna vi provat och vi har mest blivit förbryllade på varandra. Men igår så gick det över förväntan! Han flyttade inte för kroppsspråket eller utan att sticken nuddade honom men när jag la lite tryck med sticken mot rumpan på andra sidan så flyttade han mot mig två gånger, duktig! Gjorde även lite backa bakifrån, han var väldigt trött idag med så det blev lite halvhjärtat,hehe.
Sedan visade jag Yvonne lite skicka ut-övningar och hur hon ska göra för att få honom att gå kvar ute på volten runt henne utan att flytta ut bakdelen. Det är svårt att hålla ordning på alla ändar på repet och kroppssråket från början!
Jag prövade också lite med Povel för att se hur han var. Han är väldigt känslig för hur man står och så fort man råkar vända sig lite för mkt så skjuter han ut rumpan, så det är nyttigt :) Bad honom trava lite runt mig, han var mest koncentrerad på Tick som stod och jäste i skuggan men några gånger fick han till några fina "vända upp".
Efter en stund gick vi tillbaka la på sadeln och träns, eller jag tog en barbackatur i repgrimman. Måste lämna in sadeln snart :O Det blev bara en liten skrittur mot tjärn. När vi var tillbaka så tränade jag och Ticken lite nedåtsök på parkeringen, det var ett tag sen vi red "seriöst" i repgrimman men efter en liten stund så var han riktigt duktig och förstod.dåligt fast bra och film

Igår gick vi till paddocken och jobbade lite från marken. Spolade av hela honom innan vi gick och för första gången verkade han tycka det var ganska skönt och stod helt stilla hela tiden.
Jag förstod att han skulle vilja rulla i sanden när vi kom till paddocken så jag tänkte försöka sätta ett kommando på det, eller snarare på ligga stilla utan att rulla, men så långt kom vi ju självklart inte idag och vi får se om vi ens kommer så långt överhuvudtaget. När han började visa intresse för att rulla så gjorde jag kommandot som jag kommer vilja använda samtidigt som han stod och kraffsade och förberedde sig. När han sedan la sig så ville jag få hans uppmärksamhet innan han började med själva rullningen och berömde när han låg ner. Han var ju mest fokuserad på att rulla och gav inte så mkt uppmärksamhet till mig men han stannade upp en yttepyttes liten millesekund.
Jobbade sedan lite med löslongeringen och ja vad ska ja säga? det gick inte bra, haha! och det var verkligen bara mitt fel, jag blev på dåligt humör som jag inte har nån aning om varför och ja, bajs. Stackars lillticken! förstår att han inte ville vara med mig då!
Än fast kommunikationen låg på noll motför annars så gjorde vi ändå framsteg, vet inte hur det gick till men!Blev några fina inkallningar löst. Han gjorde även några fina vändningar på volten när jag vände mig om, dock med repet men jag använde det inte förutom att visa vägen lite när han vänt, som förra gången stannade han direkt när han vänt så jag bad honom gå fram några steg innan han fick stanna och komma in. Prövade oss även på några galoppfattningar på volten löst, från början blev det bara snabb trav och sura miner när jag gav kommando men den sista gången gjorde han en riktigt fin fattning på typ andra försöket.
Sedan travade jag av honom på volten runt mig i höger varv. Fast började i skritt och skickade ut honom på en liten volt alldeles tätt intill mig, det gick bra så jag bad honom trava och han höll nära nära mig, fick be honom flytta ut rumpan lite så att han formade sig lite runt mig och inte flöt iväg. Ibland flöt han ju sjlvklart iväg och ville byta varv osv. men det var första gången vi gjorde detta så han var duktig, synd att jag skulle vara så sur bara, märktes att han kände det.
Spolade av honom när vi kom tillbaka också, sanden och så. och han stod lika stilla då :)

Filmade lite också, fast rullningen och det kom inte ens med,hade vinklat kameran åt fel håll, HAHA! jävla pucko!


helgen

Tog en barbackatur i repgrimman i fredags. Gick över lägdorna och upp i skogen mellan hagarna. Tog sedan höger mot tjärn, där var det jättemkt folk på badplatsen som blängde på oss när vi gick förbi. Jag: hejhej! dom: *blängbläng* Blev bara en mysig liten skrittur.

I lördags så borstade jag bara igenom honom länge och väl, sköljde av honom lite på benen och under magen och gjorde flätor i manen, haha det gjorde jag mest för att jag hade tråkigt xD

Igår, söndag så släppte pappa av mig vid paddocken hos Källströms där Povel och Yvonne var och premiärtestade nya repgrimman. Fast när jag kom had hon släppt lös honom för han tyckte Källsträms "robotgräsklippare" var lite skum och stod och ville inte släppa den ur sikte.
Jag gick fram och tog på honom grimman igen och började med att försöka få hans fokus på mig och lite backaövningar och sådär. Han är jä*ligt dominant och på kan ja säga! om han kan går han bara rakt på utan att ha nån respekt. Så med honom blir det mycket övningar att bara försöka få hans fokus och respekt, och då ska man självklart respektera hans zooner tillbaka.
Körde sedan lite flytta bakdel och där var han riktigt känslig och duktig! alla är bra på olika saker :) Sedan ville jag få honom att sänka huvudet och la ett tryck i grimman neråt. Lättare sagt än gjort! Han är en riktig jävla tjurskalle när han vill,haha! Han typ: sänka huvudet?! No way jag står bra såhär, och tänk om det läskiga monstret där borta kommer och hoppar på mig vad gör du då?! hehe, men några gånger sänkte han huvudet enda ner till marken än fast det tog en j*vla stund. Gav oss när han sänkt huvudet en sista gång och sedan stått still och haft fokus på mig en stund, började sedan gå mot utgången och han smaskade nöjt :)

Sedan tog vi en ridtur bort på svedjevägen och vände efter en stund där, skritt och trav.


jappjapp

Red med Yvonne och Povel igår. Red mot Nyänget fast svängde av och red över berget och kom ner vid tjärn. Vi mötte den allergiska tanten inne i skogen idag igen, att vi alltid ska lyckas stöta på henne? haha! Den här gången tog hon jackan och satte den över munnen och ner hon passerade Yvonne så sa hon: jag är allergisk det är därför jag håller såhär! den blir bara värre och värre den där allergin ;) nästa gång kommer hon väl med syrgasmask för munnen och tuber på ryggen ;D
Vi travade lite idag med, första gången på två månader för Povel, med ryttare vill säga ;P och det gick bra! Sedan skrittade vi mest och tog det lugnt. Jag red barbacka eftersom sadeln spruckit på ett ställe och jag hade tagit alla schabrak till stugan och tvättat dom.

ninis

Igår var Ticken jättetrött, haha^^ men hade ändå bara tänkt ta och pyssla med honom. Tog ut honom utanför hagen och borstade igenom honom. Han stod och halvsov, stönade, suckade och allt, hah sötis. När jag kratsade bakhovarna och sedan släppte ner dom så stod han kvar med hoven som den "landade" alltså typ på tån :P
Spolade av honom med slangen på benen och lite under magen och smörjde sedan in honom på hovarna och benen. Han tyckte nog det var lite skönt med vatten för en gångs skull,eller så var han helt enkelt för trött för att röra sig xD

S
edan kom Yvonnes dotter och barnbarn med ninis som bott hos dom i en vecka, dom blev less på den innan 2
veckor ;p så han följde med mig ut på ön igår. Okastrerad så kan inte ha dom tillsammans än;)
Ställde buren bredvid den andra buren i hagen, från början var han lite orolig och sprang runt och när jag skulle slänga ner lite klöverblommor i takluckan så blev han asrädd och flög rakt upp i luften, ut ur luckan och ut i hagen och hoppade mot staketet. Jag ba shit hoppa inte ut xD men efter att hoppat typ två megaskutt så la hn sig i gräset och såg ut att undra vad som hände, så då var det bara att plocka upp honom igen.
Mina två fick hoppa runt i hagen och han vara i buren så kunde dom hälsa på varann genom gallret. Agnes var den som la märke till honom först och tryckte nosen mot hans galler men han var inte så intresserad, blickade henne mest och såg ut att tänka vad det där var för en liten konstig svart varelse.
Efter typ 20 minuter "märkte" Rut honom, hon hade varit för upptagen med att äta gräs först ;D Dom nosade på varann ganska mkt och Agnes fick inte vara i närheten av honom tyckte Rut och jagade iväg henne så fort hon kom nära, haha stackars liten^^
Crosby fick komma ut en liten stund sedan också med dom andra instängda i sin bur. Han var väldigt lugn och gick typ och nosade(!) på gräset och skuttade runt och mös lite :) Förhoppningsvis så blir han kastrerad så kan vi ha dom tillsammans samtidigt i hagen sedan.

får bli en bild på Rut som har dumheter för sig haha
lösträning

Igår for jag till Ticken en sväng efter jobbet innan vi for ut till stugan. Gick till paddocken och tränade lite från marken.
Började med lite basicövningar med repet, såsom flytta bakdel och jojo-leken. När vi flyttade bakdel räckte det med oftast med att jag vinklade huvudet lite och tittade mot bakdelen, ibland behövdes det att jag gick lite åt vänster/höger beroende på vilken sida han skulle flytta. Han var lite känsligare och reagerade för mindre signaler på höger sida. Jojo-leken är det inga konstigheter med, han backar av att jag bara höjer handen.
Sedan tog jag bort repet och körde lite löslongering, han var lite loj eftersom det var ganska varmt men han var ändå jätteduktig och lyssnade bra! Vi lyckades byta varv idag för första gången löst, eller vist har vi väl gjort det nån gång, men då har jag först vänt upp honom och sedan skickat ut honom i det nya varvet. Idag provade jag att vända mig om åt andra hållet, och då "följde han med" dock så stannade han ute på spåret direkt när han bytt varv, men ändå, så duktig! så nu tror jag vi ska börja träna lite mer på byta varv:)
Han gjorde några fina inkallningar också, vände upp direkt när jag bad honom och kom in, han tyckte det var riktigt skönt att stå där inne och bara hänga, haha! och bev nästan lite besviken när jag skickade ut honom igen, typ *suck*.

får bli en bild på Cassis från Sörgården, ska fixa bilderna från i söndags snart:)

lite sammandrag

Har inte skrivit på några dagar, brukar bli så på sommaren, kommer hem sent eller är i stugan.
Sen jag skrev sist har jag varit ut med Anki och Ace några gånger bort mot svedje och varit och plaskat i tjärn, myselimys!
Varit ut med Povel och Yvonne också som har fått börjat skrittas igång nu :)

Idag så for jag in från stugan vid 3-tiden nånting. Tog ut Ace och gick bort till lägdorna innan skogen mot svedje och fotade henne där :) synd att solen hade försvunnit men hoppas det blev nån hyfsad bild iaf. Fotade hästarna lite i hagen när vi kom tillbaka också.
Sedan kom Yvonne och vi tog en skrittur bort mot svedjevägen och sedan vänster upp stigen bort till tjärn. Riktigt varmt men kom nån enstaka regndroppe.
När vi kom tillbaka så kom Hanna och skulle ta en tur med Ace innan hon far till Näske nu en månad över sommaren. När dom kom tillbaka for Anki och hämtade släpet och jag,Hanna och hennes syster gick en liten promenad med Acean upp mot tjärn medans. Det gick bra att lasta och hon gick rakt in utan något krångel =)

fixar bilderna sen, har blivit lite lat när det gäller sånt där x) har massor med bilder från månader tillbaka som jag inte orkat fixa-.-


städning och ridtur

For till stallet direkt efter jobbet igår, for upp till Anki och pysslade med Ticken, smörjde in honom och lite sånt också. Cyklade sedan ner till stallet och tömde boxen och sopade ur sadelkammaren, nu är det alldeles tomt där så det nästan ekar :(
Sedan for jag upp till Anki igen och red ut med Hanna och Ace och Anki följde med och promenerade, snacka om att hästarna var loja, Anki kom typ två mil framför hela tiden, tror Ticken blev lite sur att han inte fick gå först, haha!
När vi skulle gå en stig som går mot Hamptjärn så kom det en tant från stigen bredvid och skulle in på sama stig som oss och sa: Kan hästarna gå lite fortare eller nått för jag är superallergisk! jag: men gå du då? åsså typ gick hon asfort förbi x) det var tydligen hon som skällt på Anki och Jennelie när dom var med hästarna uppe vid tjärn och badade. "kan hästarna gå lite fortare eller nått" haha!
Vi fortsatte uppåt mot tjärn iaf och Anki tog en genväg, haha! Vi körde en galopp uppför den breda stigen, fick göra en omkörning med Ticken för Ace ville inte :P verkligen superloja! När vi var nästan framme vid övergången så började Ticken tjura igen som vanligt när man är två! Ville ju att han skulle gå först så att han inte får som han vill, efter en stund så hoppade jag av och gick/småsprang över, han är så töntig för han tyker inte den är läskig egentligen x)
Vi körde en till galopp uppför vanliga galoppbacken och vände där uppe och mötte Anki igen på den lilla tjärnparkeringen. Då kom kvinnan från badplatsen och sa när hon gick förbi. Det är 19 grader i vattnet om ni vill bada! hah, får vi bada nu helt plötsligt, eller vi sa ju inte det men. Hon är säkert inte alls allergisk egentligen..
Den var typ halv nio när vi kom tillbaka till hagen. Fixade ordning hästarna och sedan vet jag inte vart tiden tog vägen, men den var iaf halv elva när jag for. Vi hade väl babblat på som vanligt i hundra år och tittat lite på hagstängslet och allt möjligt. När jag hoppat upp på cykeln kom jag på; just det jag har inte ätit nått sen lunch, haha! så kan det gå.

fick bli en bild på min lillkorv :)

RSS 2.0