lång kvällstur

Idag blev det en riktigt långtur! Vi red iväg ca. halv sju och var tillbaka halv nio ungefär. Vi, Anki/Ace och Jennelie/Korken.
Red genom samhället bort till Svedjevägen, bort till banvallen och runt ridskolan. Tillbaka igen fast genom skogen denna gång och sedan skoterspåret upp till tjärn och sedan gick vi ner tillbaka hem. Skoterspåret var jätteperfekt underlag på så vi travade hela det, kändes som det aldrig tog slut, så härligt :) måste gå upp dit och ta en lång racegalopp där imorgon eller kanske på fredag.
På banvallen och Svedjevägen blev det också mkt trav, han var jättefin!

Imorgon blir det nog att ta det lite lugnt och jobba lite från marken och kanske lite trickträning, det var faktiskt nån vecka sen så han är nog på hugget ;D

ja nu längtar man till julen, eller vad säger ni? ;)

kort inlägg

Idag blev det en tur med Anki/Ace bort till Sommarhemmet på kvällskvisten, men fortfarande ljust, så skönt!
Blev mkt skritt men även trav och en minigalopp. Det var riktigt bra på vissa stigar där vid Fornbyn så vi red runt lite där också, mysigt :)
Rengjorde Tickens krubba också som jag inte hann i Söndags, jävlar vad det satt alltså, fick ta hovkratsen och kraffsa bort xD man tar det man haver...men den blev jättefin efteråt, iallafall om man jämför med innan :D
Han var pigg och glad idag :)

en bild på mig och fina Cassis de Dijon från i somras,
visst har jag passande bilder till mina texter,haha



ridskolan med Acean

Fick som sagt låna Ace och ta med henne på hopplektionen på ridskolan igår kväll :)
Tog bussen till stallet vid 5 och tog in henne och gjorde iordning. När jag tog ner sadeln så var det fullt med damm och flagnad vitfärg från taket vi sopade i söndags, haha, så fick vifta av den lite snabbt x) Jag skrittade iväg vid 6-tiden och var där kanske 20 i eller nått.
Hon var jättefin men blev en aningens stark när vi skulle hoppa en liten bana på slutet, hon tyckte det var mkt roligare att springa fort :D
Hon var superfin på uppvärmningen och framridningen och hon tyckte det var superkul. Hon stod snällt stilla medan vi väntade också, och även idag såg hon många snyggingar som gick förbi i stallet när vi stod i hovslagarspiltan ;D
och sen sög det ju att vi inte ska ha Maria längre-.-
Funderar på att byta dag nu när jag ändå inte har något annat för mig på kvällarna, ändå inte lika kul när det inte är samma gemenskap i gruppen längre, och alla ligger på så olika nivå känns det som...
Men känns samtidigt skönt att ha på måndagar, då finns det iaf något att se fram emot efter helgen, haha.



vårstädning

Eller ja, vår och vår?!... snarare "det-kommer-nog-aldrig-mer-blir-vår-städning".
Innan vi blev städpatrull så var Jag/Ticken ut med Hanna/Ace bort till Gene Fornby och Sommarhemmet. Det var en mysig tur, förutom den jävla snön som faller från himlen gör en tvärvändning och far in rakt i mina ögon!
Blev både skritt,trav och galopp. Galopp uppför gångvägen innan Carlgrensvägen. Det gick lugnt och fint, eller inte så himla lugnt men kontrollerat om man säger så :) och dom var så nöjda med sig själv när vi saktat av och frustade och hade sig!
Kl. 17 kom då resten av gänget och då satte vi igång och städa. Hanna och jag tog sadelkammaren, och jävlar vad det började damma när vi sopade! När jag hade sopat nästan hela golvet så började Hanna sopa taket och då kom vi på att det kanske hade varit smartare att ta taket först?! haha så det var bara att börja om(y)
Ticken verkar ha bestämt sig för att väggen är någon slags hylla som man kan lägga och gnida in bajset på också, så det tog ett tag att skura bort, yummie :D
Ja sedan var det massa annat som gjordes också, sopa hela logen/stallgången eller vad man ska kalla det, rengöra alla skrymslen,väggar, fönster, boxgaller mm. mm.
En helstädning med andra ord och det blev toppenfint! :D trevligt var det också, med fika och prat :)

Imorgon blir det att ta med Acean till ridskolan för hopplektion(y)

Ticken var föresten jättefin i sin nya grimma och grimskaft som jag köpte på Hööks igår!

bild från Sörgården i somras(och ja, det är jag i den vita tröjan i den minimala fula skyddvästen :D



inga krav

Idag blev det en barbackasväng i repgrimman, det var ett tag sen vi bara for ut och tog en mystur. Även fast vädret kanske inte var tiptop så var det trevligt och mysigt :)
Han var jätteduktig och lyssnade jättebra på vikthjälperna. Jag behövde bara sätta mig lite tillbaka sträcka fram benen lite så stannade han. När vi gjort halt så vrider han alltid bak huvudet och tittar på mig som om han tänker: men sluta fåna dig med din bebisröst så kan vi gå framåt igen istället! haha^^
Vi travade uppför Källströmsvägen och även det gick toppen, lyssnade på sitsen i avsaktningarna även där :)
Han är bara för söt lille Tick!






busväder

Mer snö!!! Usch!!! har snöat hela dagen -.-
Ticken var ganska blöt när jag tog in honom, borstade av honom snön och det mesta vattnet och ensilaget som han alltid sprider ut över hela ansiktet och halsen ;) La på honom fleecetäcket och "gnuggade" lite så lite vatten skulle sugas upp och lät honom stå med det på inne medans jag mockade och gjorde klart.
Ställde honom lös med grimman på i "hovslagarspiltan". Han stod där snällt men fick ibland för sig att ta ett steg framåt när jag inte såg, synd att du har järnskor gubben ;D men då kunde jag bara "vifta" med handen så backade han tillbaka igen.
Efter en stund fick han för sig att gå in i Ace's box, jag gick och backade tillbaka honom. När han backat tillbaka så skickade jag in honom(visa med handen) i Ace box. Jag gjorde alltså hans idé till min idé, han blev liksom: meh jaha får jag gå in? :D Han var ett tag där och nosade och lånade hennes kliplatta, det var skönt tyckte han! Sedan gick han tvärs över gången in till Korkens box och stod där en stund tills han till sist bestämde sig för att det kanske ändå var bättre i Ace box :P
Då hade jag mockat klart och bad honom följa efter mig in i spiltan igen och vända upp. Tog av honom fleecen och han hade torkat upp någorlunda. La sedan på utetäcket och vi gick ut i hagen igen.

gissa om jag längtar tills man kan vara i paddocken igen...





lite kort

Idag så for allihopa ut tillsammans, Jag/Ticken, Anki/Ace, Yvonne/Povel och Jennelie/Korken.
Vi red upp mot tjärn och runt lite där uppe, blev en skrittur. Hästarna var pigga och glada och det var roligt att alla kunde följas.
När vi red tillbaka så vek Yvonne av till stallet för hon skulle till ridskolan så vi andra tre fortsatte längs gångvägen och runt Postvägen och upp Källströmsväg. Blev en mysig tur men blev lite småkyligt när solen försvann.

Går det att titta på filmen som jag la ut igår för er? hade tydligen varit något krångel med den?




film från banträningen

Nu har filmen laddats klart till youtube så nu lägger jag upp den :)
Första klippet är från första hindret på 60 cm. Sedan är det hela rundan från 70 cm, blev ett galoppsprång för lite mellan näst sista och sista hindret, hehe :)


träningstävling med Ace

Klev upp halv sju och for till stallet vid sju. Jag kan säga att jag var NERVÖS, kunde inte äta nånting på hela dagen förens jag var tillbaka i stallet igen xD
Gav henne ensilage i boxen medan vi gjorde iordning henne och vid 8-tiden började jag skritta bort mot ridskolan, var där 8.40
Anki tog bilen dit hon gick upp och betalade och sån skit och höll i Ace medans jag gick banan. Vi hade inte bokat någon spilta men det var lika bra. Red fram på baksidan ute och hon kändes jättefin, skvätte till för småsaker ibland. Efter kanske en halvtimme fick jag komma in på framhoppningsbanan. Där såg hon en tydligen jättesnygg b-ponny, haha! så hon stod och snurrade runtrunt ett tag innan jag kunde hoppa upp för att hon bums skulle spana in den där snyggingen ;D
När jag hoppat upp så hoppade jag fram på ett litet kryss och ett räcke några gånger, han bara hoppa oxern en gång innan jag skulle in på banan. Dom tog in två och två och självklart så är det snyggingen som går in samtidigt som oss xD men det gick bra :)
Hon stötte i bakersta bommen med bakbenen på första hindret på 60 cm, men det var mitt fel för vi kom med lite dålig fart, men den låg iallafall kvar :)
Hon var verkligen jätteduktig och hon tyckte det var såå kul :D pigg och glad men lyssnade bra! och hon reagerade inte på någonting i ridhuset och blev inte ens en aningens tittig, inte ens när det var en som brakade in i ett hinder på framhoppningen reagerade hon^^
Vi kunde ju inte låta bli att göra bort oss lite iallafall(a) när jag hoppat 60, så hoppade jag av och jag och Anki började gå ut med henne från ridhuset, och en tjej ba: men ni ska ju in på framhoppningen igen nu! vi ba: jaja! åsså fortsatte vi gå ut i stallet ändå och kom där på: JAHAA! jag behövde inte gå ut för det är ju snart jag igen(i) HAHA så då fick vi vända och gå tillbaka igen, bra att man lyssnar på vad folk säger ;D
Hon var lika fin på 70 cm, och lika pratglad på framhoppningen som innan, hon drog nog igång alla hästar på hela anläggningen tror jag, haha.
Efter 70:n så gick vi ut på stallplan(och ja vi skulle gå ut på riktigt denna gång ;)) Sedan stod vi där och babblade ett bra tag innan jag började rida tillbaka till stallet igen :)
Jättenöjd med dagen! och tack Anki att jag fick låna henne :D

Jag ska lägga ut filmen imorgon också, youtube vill inte riktigt samarbeta med mig för tillfället-.-

svettig Ace efteråt^^








innan vi gick iväg på morgonen, Ticken fick vara med på ett hörn :)

påväg dit, taget från bilen




fjärilar i magen

Ticken var sjukt duktig idag, även om allt inte blev hundra rätt så försökte han!
Vi gick till skolparkeringen, perfekt underlag, snö med sand under. Vi tränade på högergaloppen. Han förstod inte riktigt vad jag ville och fattade oftast vänster. Men efter många vänster och lite korsgalopp så tog han höger i ett språng så då nöjde jag mig där och han mick många glada ord och klappar.
Han var jättefin i vänstergaloppen och sökte neråt men han orkar inte riktigt några långa stunder. Traven var super, gick jättefint när vi kommit igång och han tyckte nog själv att han var ganska snygg ;) Blir att gå dit och träna igen nästa helg om det är bra underlag, massa bilar där på vardagarna.

Tog ut Ace till ridplanen i repgrimman också. Koncentrerade mig på att få hennes fokus på mig då hon gärna tittar på allt annat. Mycket sänka huvudet, flytta bakdel backa/komma till mig osv.
Hon är väldigt lyhörd och lyssnar jättebra när hon är koncentrerad. Duktig flicka!

och imorgon ska jag träningstävla henne på ridskolan 60 & 70 cm, gissa om jag är nervös :S men det ska bli kul, bara om jag kan hålla mig lugn och inte bli så stressad innan xD

Ace får stå för bilden :]

Ticken och Ace

Men nej nu får det räcka med snöööööö!!!!!!!!!!!!!!!!
Det blev en tur längs gångvägen,runt Postvägen och upp Källströmsvägen med Tick idag i det bettlösa. Han gjorde jättefina halter idag med bara vikthjälperna och då hade vi sadeln på tom. :D han var allmänt jätteduktig idag. Vi galopperade uppför Källströmsvägen och han sökte sig neråt ibland jättefint!
Vi red gångvägen fram och tillbaka en sväng till efteråt. Travade på bortvägen och trav/galopp på hemåtvägen, superfin i traven och galoppen med med tanke på hur lite vi tränat det. Längtar tills all snö försvinner så man kan träna mer! Men om man tittar ut nu så kan man tro att det aldrig mer kommer bli sommar igen.

Jag red Ace idag med :) Vi gick till ridplan en stund först. Gjorde mycket travarbete på volten. När hon väl fick igång traven blev hon jättefin och trampade under sig. Vi gjorde lite skänkelvikning och tränade på att spåra, gick jättebra :) Körde lite galopp med, halva volten galopp, halva trav, halva galopp, halva trav osv.

Acean

bra och dåliga nyheter

Idag så fortsatte vi med lastpallsträningen.
Från början så kraffsade han mest bara på den och ville gärna tränga bredvid när jag skickade över honom. Så jag fick säga till honom ibland att inte vika mot mig. Tog ganska lång tid innan han väl gick över idag och en gång hoppade han tom. över den x)
Jag reagerade ingenting utan gick bara runt och började om, för att han skulle frstå att han faktiskt inte skulle hoppa över. Vi tog det lite lugnare nästa gång och han ställde sig med båda frambenen på pallen och stod där tills jag bad honom om annat^^ Han vill dock fortfarande vika åt sidan om jag bad honom att fortsätta framåt istället för att backa ner igen.
Jag gick med honom en liten svängom på ridplan och gick sedan mot den igen som om ingenting var där, och då gick han över, om än lite tveksamt. Men i slutet så gick hn över riktigt fint :)

Fick veta en riktigt hemsk sak idag :( När jag sökte om att bli medryttare så provred jag också en annan häst förutom Ticken. Ägaren till den hästen har omkommit i en ridolycka :(
Hon hade ridit själv och hästen hade kommit springandes hem(Billsta). När dom hittade henne så kunde dom inte få henne tillbaka till medvetande, troligtvis brytit nacken :(
Känns så himla tragiskt, att ett liv bara kan ta slut sådär tvärt! Jag har mött henne och hejjat på henne flera gånger när jag varit ute med Ticken. Hon hade hästen på Svedjevägen.
Usch!


kvällstur

Idag blev det en tur med Anki/Ace och Jennelie/Korken på kvällskvisten. Red upp mot tjärn men svängde höger så vi kom in på ett skogsmaskinspår. Superbra underlag där och tvåfiligt ;) Man kunde följa det väldigt långt men blev tvungna att vända när vi kom fram till vägen på hallbacken för spåret tog slut där. Så vi följde det tillbaka och tog sedan en sväng upp mot Hamptjärn och sedan hemåt igen.
Riktigt härligt ute och mysigt att rida i halvmörkret faktiskt, än fast jag är väldigt mörkrädd ;P Blev mest skritt men tog några travsteg uppför en backe också.

Jag lägger ut några bilder från i måndags, har inte retuscherat klart allt än så kanske kommer fler nån annan dag :)


Korken

Ace

rullirull^^

hans klassiska byta sida ställning, varför resa sig upp emellan sidbytena?

ser ganska härligt ute, tror jag ska prova nästa gång ;)

nu har jag rullat färdigt, ska vi gå?^^















ännu en härlig dag

Ledig idag med, så blev att fara till stallet, surprise ;D
Tog med kameran så innan jag tog in Tick så fotade jag hästarna i hagen litegrann, eller det blev ju ett antal bilder, som det brukar bli när jag är i farten, även om jag bara tänkt ta några stycken-.-
Gick till paddocken, jag älskar den, så mysig på ngt sätt och perfekt om man ska jobba från marken. Vi har knappt kunnat vara där nått i vinter pga. av all snö, fortfarande mkt men har hårdnat lite så att det gick hyffsat att gå.
Det första han gjorde nä vi kom in var att lägga sig ner och rulla i snön^^ när han rest sig upp så tog jag loss repet och skickade iväg honom, då hittade han ett nytt ställe att rulla sig på, söten :)
Började med lite löst, han var lite seg idag så jag fick "driva" på honom ibland(snurra med repet,ej på honom) Gjorde "övningen" att han får gå hur han vill, men om han inte håller sig runt mig utan gå tex. längs staketet i andra änden så måste han vara i rörelse, inte stå stilla. Men om han kommer då kommer in till mig så får han vila. Hna har börjat fatta riktigt bra och vänder upp och kommer in så fort jag bad om det även om han tycker det är lite drygt att gå i den djupa snön i mitten, är lite upptrampat på spåret.
Tränade lite buga också, försökte få honom att stanna kvar nere lite längre, det gick hyffsat, får träna mer.
När jag jobbat lite mer löst med honom och han ställde sig bredvid mig på ett ställe där det var lite djupare snö där han skönk ner, så passade jag på att hoppa upp eftersom jag kunde stå ovanpå snön :) gjorde en halsring av repet. Det blev mest halt-träning eftersom han helst inte vill svänga ifrån spåret till djupsnön, han lyssnade jättebra :)
När vi gått tillbaka in i mitten igen och jag klivit av så stod vi och myste en lååång stund. När jag satte mig ned så sänkte han huvudet och hade mulen alldeles vid mitt ansikte. Så mysigt att sitta där och känna hur han blåser ut varm luft^^

Tog lite bilder i paddocken också, men dom kommer ut en annan dag :)






mysdag

Hade utsläpp så var i stallet runt åtta. Jag mockade alla boxar medans Ticken fick vara ute och äta en stund.
När jag skulle gå ut och ta in honom så kände jag helt plötsligt att jag var väldigt trött xD så jag satte mig ner på en silagetuss mitt i hagen. Det var så mysigt med morgonsolen, fåglar som kvittrade och fyra hästar som står och tuggar nöjt, vårkänslor! skulle kunnat sitta där hur länge som helst, och det gjorde jag ju typ också, nästan en timme satt jag där :O då var jag tvungen och masa mig upp, tog in Ticken och började göra iordning honom.
När Yvonne kommit och hästarna var klara så for vi ut en sväng, eller rättare sagt drygt 2 h. Vi red mot Svedje och bort till ridskolan runt banvallen. Perfekt underlag där, eller inte som det brukar vara men om man jämför med grusvägarna. Tog en galopp bakom Povels travartrav på vägen mot ridskolan och på tillbakavägen(fortfarande på banvallen) galopperade jag först och Povel travade efter. Han galopperade jättefint idag, och sökte sig neråt ibland :)
En jättehärlig tur i toppenväder!

en mobilbild i motljus från idag, men så går det när man inte orkar resa sig upp för att fota från andra hållet (y)



duktig med stort D!

Idag var han jätteduktig och gick över pallen flera gånger när vi tränade^^ ibland blev han lite tveksam och ville gå bredvid, men det var bara att visa igen så gick det bra. Det första han gjorde när vi började var att lägga vikt på den och efter några gånger så gick han över. Första gången så tror jag inte han riktigt fattade att han gjort det så han fick lite vila och sedan prövade vi igen. Nu tog han ett jättekliv över hela pallen istället, han fick bara en liten stunds vila men inga klappar eller liknande så att han förstår att han ska kliva på den och inte över. Nästa gång så gick han på/över den igen, duktig^^vila, klappar"bra" osv.
När vi tränat klart med pallen så blev han lite uppskärrad och stod med huvudet högt och blåste med näsborrarna, han hörde antagligen ngt på andra sidan staketet. Han var så ett ganska bra tag men jag började jobba honom på volten så han skulle tänka på annat, men han ville gärna hålla koll på allt annat runt omkring. Men han gjorde några riktigt fina kvicka "byta varv" från trav :)
Jättefin spansk skritt också!

en bild från hösten 08 igen^^



härlig dag

Idag så ville inte Ace gå in i stallet igen när Hanna skule ta in henne, så jag hjälpte till. Jag tycker det är så roligt! eller alltså inte att hon inte vill gå in, utan att få jobba och lösa problemet :)
Började med att lägga tryck i grimman och så fort hon tog ett steg framåt så blev det eftergift och vila, om hon istället börjar backa så ber jag henne att backa ordentligt, om hon vill backa så ska hon göra det riktigt!
Flyttade även bakdelen ibland så att hon skulle få fokus på mig. När vi tagit detsteg för steg och var nästan uppe så började hon backa lite så då bad jag henne bakca hela vägen ner igen. Då började hon verkligen tugga och fundera på vad det egentligen var som hände, "kanske det lönar sig att gå framåt ändå? det blir inte lika jobbigt" hästar är ju faktiskt ganska lata av naturen.
Efter några försök till så gick hon in, där blev hon också väldigt fundersam:"oj gick jag verkligen in?!" ^^

Sedan tog jag in Ticken också följdes vi, Hanna o Ace och Linnea o Lucky bort till Svedje. Vi red ner på banvallen borta vid ridskolan och travade hela den sträckan och vände sedan. Några var pigga ;) men det gick jättebra!

Hittade en gammal mobilbild från hösten 2008 då jag just börjat rida Ticken^^





idag och igår

Idag så fortsatte vi med lastpallsträningen, och det går framåt! Från början var det mkt tänkande och krafsande som i förrgår men sedan vågade han lägga lite vikt på den t.om :) då gick vi iväg en bit och "vilade" gick sedan tillbaka igen och gav mig när han undersökte den igen.
Det blev inte ett så långt träningspass idag men vi körde lite spansk skritt också. Han har blivit så himla duktig och man märker att han tycker det är kul att göra det^^ Han kan många steg på rad nu men ibland bli han lite för ivrig och går mest bara framåt så då får jag bromsa upp honom lite x)

Sedan undrade Birgitta om jag inte ville ta ut Povel en sväng, så det gjorde jag. Vi for bort till Sommarhemmet och tillbaka. Ibland blev han lite tjurig och ville vända hemåt, men det var bara att visa att: nej vi ska inte hemåt än vi ska fortsätta, så gick det bra.
Han går med huvudet väldigt högt hela tiden så jag jobbade med att försöka få ner honom i en lägre form hela vägen, det gick väl sådär. Ibland sänkte han huvudet riktigt fint men det var bara kortare stunder. han koncentrerade sig på mkt annat runt omkring.
På tillbakavägen blev han mkt piggare så då fick vi lugna ner oss lite och han lyssnade riktigt bra. På gångvägen nästan hemma så jobbade han faktiskt riktigt fint.

Orkade inte skriva igår. Följde med Anki och Ace på morgonen. Red bort mot Svedje.
Ticken gick jättefint när jag väl krävde lite av honom och han har utvecklats så mkt! Vi red genom bostadsområdet hem och på en lång och härlig gångväg som jag ite ridit på förut. Tog en galopp där bakom Ace som travade, lugnt och fint :)

Povel




lastpallsträning och film

En film igen! haha, men det är faktiskt roligt att ha och kolla tillbaka på^^
Tränar att gå upp på en lastpall, nöjde mig med att han bara krafsade och nosade på den eftersom det var första gången, men han var jätteduktig!
Gör också lite yoga och spansk skritt och han blir bara duktigare och duktigare. Nu har vi avancerat till tre steg på raken ;)



vårigt

Idag blev det en liten mysig barbackatur upp till tjärn och tillbaka. Bara +6 grader idag, men blåser som tusan men det går :D
Red en liten sväng på plan också i halsringen och han lyssnade jättebra idag! kanske för att jag red barbacka så han har lättare att känna. Gjorde kommandot som han hittade på för den halva cirkusbugan från ryggen idag igen och dt gick lika bra idag, även fast jag hängde lite halvt över honom, går nog lättare med hjälp av sticken x)

Sitter och tittar på Gerbilerna, la just en en stor hög med hö i ena hörnet så att dom ska få gräva och krypa lite. Nu har dom totaltorterat högen och bitit den i massa små bitar så den ligger i en platt pöl. Ja dom fick väl roligt en stund iaf ;)
Har ni lagt märke till den nya headern föresten? Själv tycker jag den blev JÄTTEFUL men jag höll på fippla med den fram och tillbaka och till slut orkade jag inte...får väl se om jag byter tillbaka till den gamla snart igen eller gör en helt ny.

denna var också ett förslag, bättre eller sämre?

hm ja..rubriker är svårt...

Igår sa jag till pappa: varför har vi inte haft nån fin frost på träden i år! :( men vad är det då jag ser när jag vaknar? jo frost på träden! :D jag skyndade mig ut med kameran och tog några bilder innan solen skulle värma bort allt. Lägger ut några här.

Red på eftermiddagen med Anki och Ace idag bort mot Gene Fornby och Sommarhemmet. Skritt, trav och galopp. Dom var pigga och glada^^






Det får räcka innan jag tråkar ut er, och detta är nog bilder som man antingen gillar eller hatar...

ännu en film

Idag blev det film igen, hehe :)
Han var supersöt och duktig idag. Han är ju fortfarande lite stel i högervarvet men vi fck till det riktigt bra idag!
Red alltså först dressyr med sadeln och tränset och tog sedan av tränset och red i halsringen, och där lyssnar han mkt bättre i traven än i skritten x)
När jag ber honom vinka från uppsuttet så går han ner i våran såkallade halva cirkusbuga som vi bara tränat från marken innan, så nu har vi helt plötsligt ett kommando från ryggen också, sötis!
Ni kan ju kolla på filmen annars ;)






är våren kommen?

Idag när jag gick ut i hagen i det fina vårkänslevädret så stod Ticken och värmde sig i solen. Jag gick fram mot honom och kollade om han ville komma fram till mig, men det ville han visst inte, det var så skönt att stå och slöa i värmen^^
Efter en stund gick jag fram till honom och han var alldeles varm i pälsen på ena sidan. Jag ställde mig framför hans huvud och så stod vi där och myste en stund. Emellanåt buffade han lite försiktigt på mig som att han ville att jag skulle fortsätta klappa honom.
Efter många minutrar satte jag nästan lite motvilligt på honom grimman och började gå,hade kunnat stå där hur länge som helst kändes det som... han hade verkligen slöat till och man såg hur han tänkte: men varför? kan jag inte bara få stå kvar här?^^ men så fort vi kommit in i stallet piggnade han till, och när han hörde Ace i stallgången.
Jag, Ticken, Anki och Ace for sedan ut på en tur. Först mot tjärn och tog sedan skoterspåret så vi kom fram vid ishallen i Svedjeholmen. Red sedan upp på Svedjevägen och tog sedan en galopp upp för skogsbacken med Tick och mig i täten. Först räjjsade vi på men efter kanske halva backen tyckte Ticken allt att Ace blev lite för närgången så han saktade in och började trava istället, hah han gör alltid så ;) ungefär som han säger: "Nej Ace om du ska vara så där hetsig för du allt sakta av och trava istället, så går det! mohahhaa" hehe, ja gammal är ju äldst...
Vi red sedan backen ner tillbaka och vek in och tog skogen tillbaka hem :)

nej, det är ingen häst...det är en kanin!






blandat

Idag så gick jag till ridplan med sadeln, det bettlösa fast tog bort tyglarna och longeringslinan. Testade "tömköra" honom litegrann. Satte fast ändarna av repet i varsin ring som sitter på nosgrimman och trädde dom genom stiglädren(stigbyglarna uppdragna) så att repet liksom hölls uppe men kunde ändå löpa genom lädren. Då blev det som tömmar som jag kunde gå och hålla i bakom.
Först tyckte han jag var lite märklig som bad honom att gå framför mig hela tiden och började som snurra runt och vända upp med huvudet mot mig. Men ganska snart så förstod han och vi kunde ta det även i trav efter en stund. Han lyssnade jättebra på förhållningar och framåtdrivande men ibland blev det lite missförstånd om till vilket håll vi skulle, jag måste bli lite tydligare med mina signaler. Jag tror han tyckte det var lite kul att få gå före, om inte annat så är det ju bra med lite omväxling ibland :)
Vi höll inte på så länge med det så efter en stund tog jag bort linan, hoppade upp och red en stund i halsringen. Det gick väl sådär hyffsat bra. Det gick faktiskt bäst i traven, där gjorde han riktigt fina vändningar och lyssnade bra!

Idag har det flyttat in två nya filurer hem till mig, två Gerbiler :) Just nu ligger dom inne i sitt lilla hus och sover men dom har haft fullt upp att undersöka alla nya grejor och sprungit runtrunt så dom är nog ganska slut nu ;)





liten film

Idag så filmade jag lite när jag var där :)
Mycket vända upp från volten och byta varv övningar, men också spansk skritt, buga mm. på slutet.
Han var helt underbart duktig och lyssnade hela tiden under trickträningen!
Orkar inte skriva så mkt utan ni får titta på filmen, ni kan se där att vi inte kommit lika långt i bugan på hans högra sida, utan nöjer mig med han han väger bakåt.





RSS 2.0