söndag

Igår for jag till stallet vid halvsju tiden. Ticken och Ace hade fått gå en stund på betet uppe hos Anki på eftermiddagen, så härligt för dom^^ så jag gick dit och dom verkade ganska mätta, hade säkert hetsätit eller nått xD Ticken hade gjort lerinpackning sen han stod i andra hagen så han såg ut som ett rufstroll och han tyckte det var riktigt superskönt att bli kliad framme på bogen, stod med huvudet rakt upp i luften och grymtade, haha! börjar komma lite myggor och flugor.
Vi gick sedan bort med dom till stallet och gjorde iordning där. Anki märkte vita ränder på Ace's hovar alldeles där hoven börjar, så hon ringde Jeanette som skulle komma och kolla. Vi red en liten stund på lägdan medans vi väntade.
Precis som vi trodde så var det troligen ny hov som vuxit ut snabbt av "hovdressing" och var lite mjukare och att hon stått lite blött.
Vi red sedan upp vid skolan där vi mötte en gubbe i skogen med skottkärra som varit och satt upp hagen på en av lägdorna. Han började babbla om allt möjligt. "jag har en 30åring men den här ser allt lite risigare ut"(Ticken) är det där också en gammal travare?"*nickar mot Ace* haha inte lite taskigt(inte fär att det är nått fel på dom men) xD och när vi fortsatte gå efter en lång stund och han gick bakom sa han: Det var en stor rumpa den där hästen hade! till Ace alltså. Cp :P
Aja när vi kommit vidare och var nästan framme vid Fornbyn så ringde Jennelie som skulle möta upp oss och sedan red vi lite runt runt på alla stigar, mysigt!
På hemvägen gick vi över berget så vi kom ner vid Hamptjärn och red sedan hemåt därifrån. Klockan hade blivit drygt 22 efter alla förhinder, haha, men tur att det är ljust så länge:)


lördag

Igår så gick jag och Ticken ner till skolplan och körde lite dressyr i hackamoret. Fortsatte att träna mkt öppnor och böjning och ställning längs voltspåret. Han tycker det är väldigt svårt i högervarvet men vi tog det i korta stunder och han gick riktigt fint stundvis.
I traven koncentrerade vi oss bara på att forma runt volten, det tycker han är jobbigt^^ ibland börjar han småstudsa för att han inte vet vad han ska göra och då är det bara att börja om igen, tror han ibland blandar ihop det med galoppfattning. men som i öppnorna så gick det riktigt bra korta stunder :) gjorde några enstaka skänkelvikningar också.
Vi gick över lägdan hemåt och jag hoppade av och lät honom beta. Efter en stund hör vi ngt som kommer springandes längs gångvägen och då kommer Ace och Anki fram bakom träden, haha! ingen häst lös iallafall:P
Ställde sig och betade som också, eller Ace åtminstone. Han fick beta länge, drygt en halvtimme tror jag :)

Sedan följde jag och Ace med Yvonne och Tornetta upp mot Hamptjärn. Blev mkt trav lite hit och dit, och även lite galopper där det gick, eller oftast var det jag och Ace som galopperade bakom Tornetta som travade ;P
Hon var riktigt lugn och fin, lyssnade bra och var inge skvätten, även om det var några stycken stora konstiga stenar längs stigarna ;)

random bild på Cassis

Tick och Ace

Red runt Postvägen och sedan upp Källströmsvägen, han var väldigt pigg och glad! Tränade lite öppnor längs vägen, han var lite okoncentrerad och ville mest bara gå på :P men han lyssnade bra på förhållningar och avsaktningar med sitsen så han var duktig!
Gick sedan ut på lägdan och fortsatte med lite öppnor där, kommer förhoppningsvis stärka honom så han får lättare för högergaloppen sen, slutor hjälper nog också. Han va riktigt fin och vi travade lite på en stor volt och gjorde några små öppnor där med, han var superduktig, red på hackamoret.
Han fick beta i 20 minuter sedan innan vi gick in.

Tog ut Acean en sväng också. Vi gick ner till skolplan och tränade mycket galopp. Både på spåret, diagonalen och på mestadels volt. Hon har lättare för höger varv och är lite stelare i vänster. Hon var superduktig och riktigt lugn och fin i galoppen, blir dock lite springigare emellanåt i vänstervarvet när hon tycker det blir jobbigt ;)
Hade lite längre tyglar än vanligt så att jag bara tog lite halvhalter och när hon gick i ett bra tempo fick hon eftergift, det funkade riktigt bra!
Jobbade ganska länge på volten i högervarvet med att få en lugn och jämn galopp och gjorde några fattningar från halt och skritt. Det gick riktigt bra, dock blir hon en aningens stark i avsaktningarna, även om hon har en lugn galopp så blir hon lite stark i munnen, men det gick mkt bättre idag än vad det gjort om andra gångerna där nere :)


hagbygge

Idag blev det en lien stund i paddocken från marken igen. Fortsatte träna på flytta bakdelen mot mig, det gick väl sådär, båda två var lite okoncentrerade och då kan det ju inte gå så bra heller.
Allihopa har också satt upp hela sommarhagen med pålar och tråd ikväll, gick faktiskt fortare än vad man trott och vi hann klart allt. Anki bjöd på fika borta hos sig och det var skönt att det inte regnade :)
Jag tycker det faktiskt var en riktigt mysig kväll :}

snart så...måste bara låta gräset växa lite till

grundövningar

Idag gick vi till paddocken en liten stund, typ 20 minuter. Gjorde lite grundövningar med grimman på idag, först lite backaövningar som han lyssnade på oftast första men ibland andra fasen nån enstaka gång.
Började även med att träna flytta bakdelen mot mig. Hade stringen på carrot sticken och slängde över stringen(snöret alltså) på hans bortre sida och dinglade med det mot honom. Han reagerade inte så jag fick lägga tryck med sticken på bakdelen, jag sträckte alltså sticken över hans rumpa. Hans första reaktion var att gå framåt men då dinglade jag med grimskaftet så han backade tillbaka och prövade igen. Jag fick ibland gå lite runt och visa med handen mot bakdelen när han inte reagerade på stringen och sticken och när han då flyttade fick han såklart beröm och vila.
Prövade några gånger till och sista gången flyttade han bakdelen mot mig när jag la ett tryck med sticken på andra sidan, då gav jag mig där och han fick gå och äta gräs längs staketet, det hade han trånat efter hela tiden, det syntes långa vägar ;D
Tycker det gick bra för att vara första gången, men vi får träna mer på det och när det sitter förhoppningsvis kunna göra samma sak med framdelen.

en konstig, oretuscherad bild från i somras, men orkade inte leta någon annan


ridning på lägdan

Idag blev det lite ridning på lägdan i hackamoret. Från början tyckte han att jag var jättetarvlig som inte lät honom äta och stod bara stilla och glodde på mig om jag bad honom gå framåt utan att han fick äta, haha! men efter att stått och stirrat ut varandra ett liten stund så fortsatte vi lunka nerför lägdorna.
Gick först längst ner och gjorde lite volter, han var piggelini! och han fick syn på Björn och Lucky som fått komma ut på bete på lägdan bredvid, vet inte vad som tog åt honom men han blev alldeles stel och tittig och jag kände hjärtat dunka genom sadeln, hah det trodde jag aldrig att jag skulle få känna på Tickis. Vet inte riktigt varför han blev så skeptisk, han kanske trodde Björn var en riktig björn ;) eller så fick han helt enkelt värsta lyckoruset i kroppen av att se dom gå på bete :P
Han var som sagt mkt pigg och började till och med ibland studsa med frambenen, så vi skrittade mest på volter där nere och gick sedan längre upp på lägdan igen. Där var han mkt lugnare och vi tränade lite öppnor i båda varven och så fort han gjorde rätt så fick han äta litegrann, han förstod poängen riktigt snabbt.
Travade litegrann också, och han var hur fin som helst, riktigt stadig till och med. När vi var klara så hoppade jag av och lät honom beta av det supersmaskiga gräset, jag blev nästan sugen att smaka själv så gott som det såg ut xD


film lösträning

Nu har jag fixat filmen från i onsdags, det blev superdålig kvalité och lite halvmörkt men hoppas man ser lite iallafall.


Deutschland

Nu sitter jag i Tyskland, som inte har a med en prick ovanför pa tangentbordet ;)
Igar var vi till Örnnästet i Berchtesgaden och kollade pa Hitlers sommarhus och fick ga ner i bunkern och kolla. Huset ligger pa typ 1800 meters höjd, det var molnigt sa när vi kom upp sa var det alldeles vitt xD kul! men ibland blev det nagra luckor i molnen sa man kunde se ner, sa himla fint med alperna och alla dalar nedanför, synd pa vädret bara men fick nagra bra bilder tror jag som jag ska kolla ignenom när vi kommer hem :)
Jag längtar faktiskt hem, haha, har varit här i bara nagra dagar, jag är nog lite för hemmakär ;P
Idag har vi varit i en liten stad som heter Landsberg, man kan ungefär likna den med Gamla stan i Sverige. Det är himla mysigt och fint där och vädret var toppen idag. Det är sa fint här med massvis med öppna fält sa langt man kan se, med mysiga bondgardar och byar.
Imorgon ska vi fara en sväng och titta inne i Augsburg sedan gar taget därifran halv 2 in till München(kolla jag fick användning av det tyska y:et) och sedan flyg till Arlanda och därifran aker vi bil hem, kommer hem mandag natt.

bad och mys

Idag så blev det en kvällstur med Anki/Ace och Jennelie/Korken. Vi red över bron vid skolan och sedan över beget så vi kom fram vid Hamptjärn. Underbar kväll och så mysigt på skogsvägarna när det är alldeles grönt!
V
i badade och plaskade massor i tjärn, Ace ska alltid plaska mest och Ticken står bredvid och undrar varför det inte skvätter lika mkt när han plaskar, då brukar han bli lite ledsen och gå upp och ställa sig på stranden en stund, haha^^
När vi badat klart så gick vi ner hemåt igen, gick över lägdan där vi red runt en stund. Gjorde lite volter och öppnor, han var duktig även om gräset lockade ganska mkt ;)

imorgon far jag till Tyskland tills på tisdag.


lösträning i paddocken

Cyklade en sväng till stallet vid sjutiden ikväll. Vi gick till paddocken och jobbade löst. Han var inte så värst koncentrerad utan tyckte att gräset längs staketet var mkt roligare ;D
Men när han väl lyssnade så var han jätteduktig. Ställde upp två hinderstöd och skickade hon runt och emellan dom, ibland gick han som sagt iväg och ibland gick det bra :)
Vi sprang lite på spåret också, det tyckte han var roligt! Backa bakifrån har han blivit jätteduktig på och jag behöver nästan inte ta något alls i svansen och han backar flera steg. Gjorde några spanska skritt steg också, vi har haft trickträningen på hyllan ett ganska långt tag nu, får se om vi kanske tränar några bugor någon dag framöver också.
Jag filmade lite också även om det kanske int eär så jättemkt och se men det kommer väl ut nån dag framöver iaf om någon skulle vilja kolla :)


tisdag

Igår så tog vi en barbackatur upp till tjärn i repgrimman, riktigt jättevarmt ute! Stannade till hos Anki på vägen upp och Ticken tiggde åt sig ett äpple, mumselimums!
När vi stått och babblat en stund och Ticken börjat bli lite otålig så fortsatte vi, det var många barn som badade vid badplatsen, annars hade vi tänkt plaska lite där. En kille skrek: Vill hästen bada?! Jag: det vill han säkert. Kan han inte göra det, jag har aldrig sett en häst bada! haha, det är nog inte en sån bra idé när det var så många där, eller ja, typ 10 stycken kanske, men stranden är ju inte så stor precis.
Vi gick till den stora vattenpölen istället, drack och plaskade. Sedan gick vi tillbaka och ut på lägdan, hoppade av och lät honom beta i en kvart.

hihi, sötis^^


måndag ridskolan

Idag var det dressyrlektion på ÖOR med Acean. Varm och skön kväll att rida dit och hem på och vi red ute på Björkbanan på lektionen, var bara 4 stycken :)
Red lite olika volter, serpentiner, avsaktningar mm. Hon var riktigt lugn och superfin! Hon var tom. lugn i galoppen hela tiden även fast det var ganska långa stunder med galopp, även om hon emellanåt kan bli lite stark.
Hon blev ibland lite okoncentrerad när vi gjorde halter och lyssnade inte alltid hundra där, men några gånger blev det riktigt bra! Det finns ju så mkt att kolla på runtomkring när man lix ska stå still ;)
Nästa måndag är jag inte hemma eftersom jag far till Deutschland på fredag, då ska dom träna på LC:1an och sedan sista gången efter cavalettin och hoppningen ska vi ha nån slags dressyrtävling i gruppen, tur att jag redan kan det programmet nu då ;P




film från sommarcupen

Här är filmen från 70 cm, man ser inte så mkt men :P nu är det bara att vänta på att Anki lägger in alla andra på datan så hon kan skicka dom, eller hur Anki?! ;)


sommarcupen

Klev upp klockan 6 och var väl i stallet strax innan halv sju tror jag. Gav hästarna mat och började sedan borsta av Ace litegrann, även om hon var ganska ren eftersom jag gjorde det ganska noga på kvällen. Jag var faktiskt inte så överdrivet nervös som jag var innan banträningen.
När jag släppt ut dom andra och fixat iordning allt så gav vi oss iväg vid typ kvart över sju. Gick gångvägen dit, lugnt och skönt och nästan inga bilar eller folk alls i farten.
Var framme strax innan 8 och som tur var hade vi fått box, där hon fick stå medan alla plockade fram banorna och innan allt kommit igång. Första start i dressyren var strax efter 9, vi startade 10 tror jag. Framridningen gick riktigt bra och hon var relativt lugn även om galoppen emellanåt blev lite stressad och lite svårt att stå still i halterna ibland ;P
När vi kommit in på banan och rider förbi domarbåset s blåser dom precis då i startpipan så att Ace flyger i luften, haha! domarn ba: oj, ta det lugnt bara xD Vi stod där och kollade en stund och red sedan bort mot A. Hon var ganska spänd, framförallt vid domarbåset och ville ibland titta på allt runtomkring banan, men det gick hyffsat bra och jag kom ju iallafall ihåg vägen ;) även om jag tyckte jag red som en ko. När vi gjorde halt så ville hon först inte riktigt stå still utan flyttade bakdelen lite, galoppen gick ganska bra även om det var lite över tempo ;) Vi slutade iaf på 54,815 %.

Sedan var det en ganska lång paus till hoppningen och jag var funktionär på ponnyhoppningen, bra sätt att lära sig banan bättre ;). Sedan gick jag in och hämtade Ace som Anki gjort ordning och vi gick ut och värmde upp igen. Först på Björkbanan och sedan efter en liten stund fick vi komma in på framhoppningen. Hoppade några gånger och hon var lugn och fin innan hindren men blev lite stark efteråt, som vanligt då ;)
Självaste banan gick bra, även om jag själv ibland tyckte det kändes lite okontrollerat, hon blir lite övertaggad. Hoppade 70 cm först. Det var hinder 1-6 och sedan började omhoppningen hinder 7-10.
Sedan var det 80 cm, där tyckte jag det kändes lite mer kontrollerat efter första hindret på den långa sträckan fram till hinder 2. Men sedan blev det en vägran på 3:an för det gick nog lite för snabbt och tror det blev ett halvt galoppsprång för mkt/lite fram till hindret så vi blev lite osäkra båda två om när vi skulle hoppa och inte.
B
ommarna ramlade ner så vi fick vänta en stund medan dom byggde upp och sedan red jag om 2:an och hinner komma över 3:an när jag hör AVBRYT, du skulle rida om bara 3:an. Klantarsle jag! jag trodde 2:an och 3:an var en kombination! aaja...men eftersom det var det bästa resultatet som räknades så kom vi på en tredje plats :D vi låg först jättelänge men sedan mot slutet var det två stycken som fick exakt samma tid och blev delad etta.
Hon var riktigt lugn och fin på ärevarvet, var nästan det som gick bäst på hela dagen, haha xD
En rolig och nöjd dag, vi ligger delad 6:a totalt i cupen.

Här kommer lite bilder från hoppningen.

framhoppning

framhoppning

jag ser alltid förbannad ut när jag rider har jag märkt, eller gör någon annan underlig min..



kom efter i varje språng kändes det som :/

70 cm





80







ärevarv

tjohoo




lördag

Inte likt mig att vara dålig på uppdatera men det har vart så mkt de senaste dagarna och kommit hem sent. Så börjar med att skriva om i lördags nu bara.
For dit vid 18-tiden och borstade igenom Ace noga till morgondagen och försökte få bort kåda som hon gnuggat in på halsen, det tyckte tydligen hon var snyggt! ;) Den gick typ inte att få bort!
Gick ner på skolplan och tränade igenom programmet några gånger, Lina var med och kollade också. Sedan tränade vi mest på galoppen på volten och med att försöka få en lugn galopp, det gick sådär, ibland lugnt ibland taggat ;)
Efter ett tag gick vi upp till paddocken och hoppade några hinder. Lina fick ställa upp ett på diagonalen och ett längs långsidan. La ett på 70 och ett på 50. Hon var faktiskt oväntat lugn och trevlig och hetsade ingenting, bara någon enstaka gång efter sista hindret.
När vi kom tillbaka till stallet igen så förberedde jag allt inför tävlingen, la fram allt och putsade sadeln och tränset mm. mm. Vi kom inte därifrån förens efter 23 xD

ninisar

Ville bara lägga ut några bilder på kaninerna som fått flytta upp på gräsmattan på sommarbete idag, det första Rut gjorde när jag satte ner henne var att äta, oväntat ;)
Sedan var dom tvungna att undersöka buren och "rampen" grundligt och hoppa ut och in, hallå?! det är fortfarnade samma bur? men det verkar dom inte förstått :)
Har också klippt klorna på dom idag.

ligga och jäsa i gräset i skuggan var också mysigt



HAHA, vadå se ut som en korv xD

upp och ner, upp och ner



undra hur lång tid det tar innan gräset är slut och vi måste byta plats?

kvällspass

For till stallet mot kvällssidan, det var ganska skönt att rida i kvällssolen eftersom det var så himla varmt på dan. Kändes som värsta sommardagen idag :D
Tog först ut Ticken i repgrimman och ryktade honom på lägdan medans han fick beta, nu är det riktigt mkt grönt gräs där :)Hade tänkt gå till paddocken o jobba lite löst men det var dom som red där så vi gick lite längre bort/ner längs lägdan och tränade med repet på volten istället. Gjorde mest lite byta varv övningar, bla. att han ska bli kvickare ut i det nya varvet. Han var riktigt duktig även om han inte lyssnade hundra hela tiden, gräset lockade lite mer ibland ;) men han fick små gräspauser som "belöning" så fort han lyssnade det minsta och riktade uppmärksamheten mot mig.

Red Ace i paddocken sedan, orkade inte gå till skolplan ;) inte för att den ligger långt bort men ändå. Tränade på avsaktningar och förhållningar mest. Blev också mkt galopp eftersom det är den vi måste träna på mest. I högra varvet går det riktigt bra i vänstra blir det lite mer fort.
Hon har lite svårare för böjning och ställning i vänstra så därför hon blir lite springig tror jag, men alla har ju bra och mindre bra varv :) För så fort hon väl formade sig efter volten så kom hon in i en jättelugn och behaglig galopp så blir lite mer sistaminuten träning på det imorgon också tror jag, kanske ta ett litet skutt också. Körde bara igenom hela programmet en gång sedan tränade jag bara på vissa delar, tex. trav till halt vilket vi också måste finslipa lite!

Sen en jättetråkig nyhet, min älskade bästaste vän i hela världen kanske har hjärtfel, min älskade Wilma<3 . nej usch nu börjar jag gråta igen :'(


träningträning

Idag blev det att köra igenom dressyrprogrammet med Ace på skolplan. Körde bara igenom hela programmet 2 gånger, och jag tappade inte bort mig en enda gång ;) hon blev väldigt pigg på galoppvolterna, framförallt i rakställningen, så vi får se hur det går, vi kanske som sagt tar sikte på dressyrstaketet och hoppar istället ;)
Hon blir oftast lite stark och "hängig" i galoppen så vi tränade på avsaktningar och halter också. Först bara skritt till halt så hon skulle reagera på en gång, helst av att jag bara satte mig tillbaka, från början tog hon flera steg innan hon stannade men mot slutet så kunde hon oftast göra halt på lång tygel. Gjorde också avsaktningar från trav till skritt och från trav till halt, gick bra det med efter en stund.
Tränade på "fri skritt" också, alltså skritt på lång tygel som är ett moment. Ville att hon skulle skritta utan att börja småtrava så fort jag länger på tygeln. Hon började faktiskt aldrig småtrava men hon gick rätt fort och jag bromsade upp med sitsen, vilket funkade ibland ;) och sedan sa ridläraren igår att i fri skritt ska hästen länga på halsen på lång tygel. oops, Ace gick med huvudet i vädret med spetsade öron och tittade från sida till sida på allt runt omkring, haha, sötis! aja hon började ju inte trava iaf :)
Det får gå som det går helt enkelt! nästa gång ska jag börja med att göra avsaktningar/igångsättningar innan vi börjar rida programmet :)

Jag tog ut Ticken en stund i grimman till lägdan också så han fick beta. Efter en stund blev jag lat av att sitta i gräset och måsta flytta mig såfort gräset tagit slut så jag hoppade upp och satt på medans han åt. Det var så varmt och skönt idag! Fast efter en stund började det småregna så så småningom så gick vi tillbaka igen.

Nu har startlistorna kommit upp också, men jag står inte med på 80 cm, så less jag blir att det alltid är nått som ska krångla-.-



tjärn och ridskolan

Idag hade jag inte tänkt fara till stallet eftersom jag egentligen inte hade tid men kunde jag hålla mig? nej! får typ abstinens efter en dag, haha.
Red ut med Anki/Ace och Jennelie/Korken upp mot tjärn, red lite planlöst kors och tvärs. Vi hittade en jättestor vattenpöl som gick kanske till knäna på hästarna på det djupaste stället som det tyckte det var superkul att plaska och tjonga med benen i, eller Korken tyckte mest Ticken och Ace var lite småknepiga och stod mest vid kanten och tittade på.
Ace plaskade så mkt att det skvätte åt alla håll och kanter och upp på oss, Ticken hjälpte också till emellanåt men tyckte efter en stund det var lite jobbigt att bli skvätt på xD och vi satt bara och skrattade för dom såg så himla roliga ut!
Dom var himla söta när dom stod och drack bredvid varandra också, det var innan dom plaskat och gjort hela pölen alldeles grumlig ;D
Det var en mysig tur. Skyndade mig sedan hem och anmälde mig till sommarcupen på söndag. Blir LC:1 och hoppning 70 och 80 cm. Gruvar mig inför att komma ihåg banorna och inte göra bort oss totalt xD
Red i mammas grupp istället för hennes jobbarkompis sedan. Dressyr med Chester, gick hyffsat bra faktiskt, han har ju varit halt ett tag och just satts igång så han var lite småstel, framförallt i höger varv. I vänster gick han jättefint :)



bilder i Bäckaskogen

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder från i söndags, får nog bli miniatyrer så ni kan klicka upp dom själva :)










det blev en hel del, och som ni kan se så tyckte han det var VÄLDIGT kul att springa uppför sandbacken ;)

typförvirradmänniska

Idag så gick jag och Tick till den stora grusplanen vid skolan. Jag ska troligen vara med på sommarcupen på ÖOR med Ace på söndag i dressyr och hoppning, eller har inte riktigt bestämt mig över dressyren än. Har varken tävlat eller ridit ett dressyrprogram förut, jag är lite rädd x)
Så jag red igenom programmet med Ticken några gånger för att kolla om det alls är nån mening jag anmäler mig till det. Sista gången av typ 3-4 gånger så klarade jag det men fick dock tänka till rejält :P Ställde inte alls höga krav på Ticken idag utan vi bara red så jag skulle komma ihåg vägarna. Några gånger skrittade vi genom hela programmet också. Han var riktigt fin och duktig när jag "började" rida :)
Hinner förmodligen rida igenom det några gånger till innan söndag och sen får vi se hur det går :P Vem vet vi kanske får för oss att det är mkt roligare att hoppa så vi hoppar över dressyrstaketet istället för att rida innanför ;)
Och sedan kan jag typ inget om regler och sånt skit, ngn som vet vad jag ska göra om jag rider fel? ska jag bara rida vidare eller ska jag börja om på det "momentet"? och vilken hand är det man hälsar med? höger va?! om ni vet nått annat som kan vara bra att tänka på så fram med det. Haha shit vad dålig jag är, kommer göra bort mig totalt :S
Och på hoppningen har jag ju en omhoppningsbana att komma ihåg också, herrejesus! undrar just om det är flygande start efter grundomgången, det brukar vara det va?

jag och Cassis de Dijon

hopplektion

Igår så var det hopplektion med Acean på ridskolan, Matilda var borta så vi fick Maria istället :)
Det var riktigt roliga övningar och passade Ace bra. Först var det en liten "bana" med slalom mellan koner på medellinjen, vända höger, serpentiner längs långsidan, upp medellinjen igen, vända vänster och ett litet kryss längs långsidan. Hon var lugn och jättefin!
Gjorde också andra övningar, bla. volt vid E i trav, fatta galopp vid K och hoppa ett litet hinder längs långsidan. Blev lite taggad i galoppen ibland men inte okontrollerat.
Sedan travhoppade vi ett lite högre hinder några gånger, 90 cm med ett litet hinder framför med ett galoppsprång emellan. Landa i galopp sakta av till trav och sedan travvolt vid E. Hon var toppenduktig även om hon blev väldigt pigg efter hindret. Hon tycker det ju är såå roligt^^


Bäcka

Idag så följde Lina med och fotade på kvällskvisten. Så härligt med solen som är uppe så länge och värmen :D
Vi gick bort till Bäckaskogen och Fornbyn eftersom det är så mysigt där. Gick på lite småstigar och sånt och lullade bara på. Travade uppför några uppförsandstigar mm.
Vi klättrade också uppför sandbackarna i gropen några vändor. Eller klättrade och klättrade, typ springa i räserfart och lägga in bocksprång mitt i backen! Haha snacka om att han blev pigg och busig han tyckte nog det var riktigt kul xD
Galopperade några varv på "parkeringen" nere i gropen också. Han var då inte seg iallafall :P Försökte oss på lite spansk skritt och cirkusbuga från ryggen också, det gick sådär, han var inte så koncentrerad där på slutet efter vi "klättrat" ;P

Ska väl kolla igenom bilderna nu, men tror inte jag orkar sortera ut och fixa idag så dom kommer väl om några dagar när jag orkar :)

en bild kan ni få så länge från idag på bara Tickis, man smälter nästan^^


duktiga pållar

Hann inte skriva ngt igår och varit hela helgen i stugan, skönt. Men har ändå hunnit varit i stallet i samband med in och utsläpp :)
Igårkväll så red jag först Ace i paddocken en stund. Hon var lugn och jättefin och lyssnade bra! Började med att länga skritten och lite arbete på volten. Travade igång lite och gjorde sedan lite skänkelvikningar, framdelsvändningar och öppnor, mest i högervarvet då han var lite stelare där.
Hoppade ett hinder i trav och landade i galopp några gånger också. Kanske 70-80 cm. Hon var riktigt lugn, synd att paddocken är lite liten sånna här gånger bara.
Böjde sedan igenom henne ordentligt på volten som avskrittning.

Han ta Ticken till paddocken och jobba honom lite löst innan jag skulle ta in hästarna och hinna med bussen också. Gjorde först lite övningar på grimman på, bla. gå på volten runt mig. Tog sedan av grimman och fortsatte med samma övningar.
Han var toppenduktig och gick inte iväg nån gång förutom när jag tillät honom att gå och äta lite :) Backa bakifrån gick toppen och han backade flera stora steg när jag duttade i luften ovanför rumpan och tog lite i svansen.
Gjorde mest lite "lek"övningar och på volten. Även lite flytta bakdel utan att ta ngt steg framåt och det fixade han galant!


dressyr och skogstur

Idag blev det först ett litet dressyrpass i paddocken med tränset och sadeln. Jobbade med mestadels långa tyglar men halvlånga ibland också.
Började med att skritta igång honom ordentligt från början så han kom igång lite med bakbenen. Bad honom sedan korta upp sig lite och böja sig runt volten. Han var jättefin vissa stunder men ibland blir han som lite seg och tycker det är lite jobbigt när vi börjar böja oss runt volten så vi fick kämpa lite emellanåt.
Gjorde lite skänkelvikningar för att lösgöra lite också, dom var jättefina! Gick sedan ner Källströmsvägen och travade uppför, herre jesus vad fin han var där ;) trampade under sig och sökte neråt utan att som han ibland kan göra fara upp med huvudet emellanåt, utan gick stadigt och fint, och detta på halvlång tygel :) han är så söt!
Gick sedan tillbaka till paddocken och gjorde några skänkelvikningar till och lite mer skrittarbete på volten, främst i högervarvet.
Detta tog kanske 20-30 min och gick sedan upp till tjärn en sväng. Travade vissa bitar av grusskogsvägen upp till tjärn och han var fin där med. Gick bort till lillstranden och gick ut i vattnet och plaskade runt. Vigick ut ungefär till halva benen och lite fram och tillbaka, förut har han bara velat gå i med typ bara frambenen så jag tycker han var duktig, och till på köpet så blev fossingarna rena från lera.
Efter vi njutit klart uppe i kanonvädret vid tjärn så traskade vi tillbaka igen, hoppade av och gick sista biten, ausch träningsverken från idrotten igår kändes extra mkt xD

H
ar gjort en ny header också som ni kanske ser...ville ha ngt lite vårigare än den förra med is på. Vet inte om jag blev riktigt nöjd, vilket jag typ aldrig blir ;P försökte iallafall få till nått lite tecknat aktigt men tror jag kanske ändrar så att Ticken och jag inte är det...? och ser nu att den blev mkt fulare på denna skärmen än den jag gjorde den på-.-

eftersom Tickens pappa fick vara med igår får hans farfar vara med idag, Fandango, inte så pjåkig han heller ;) och en lite småkul grej är att både Tical, Tibur och Fandango har strumpor på samma ben :)

vååår

Vilket toppenväder det var idag! Vi gick en promenad upp till tjärn, sååå mysigt!
Hade tänkt träna att gå över den där övergången som det rinner vatten under som han ibland kan tjura och inte vilja gå över. Han gick lugnt och fint över och kunde stå stilla på den utan vilja gå av den, så det räckte för idag, ska gå dit uppsuttet nån dag också, han brukar bli mer osäker på den då.
Vi gick till den lilla stranden vid badplatsen sedan. Det var underbart uppe vid tjärn idag, strålande sol och all is är borta. Han tog som vanligt en drickpaus och sedan gick vi några vändor i vattnet, eller jag fösökte hålla mig på sanden. Han kändes riktigt avslappnad med att gå där idag, oftast brukar han dra sig uppåt men nu plaskade han på.
Gick över lägdan på tillbakavägen och lät honom en beta en stund innan vi gick in igen.

här är Tickens snygga pappa Tibur :D

lösträning

Idag blev det lite löst i paddocken igen. Gick lika bra idag. Han lyssnade riktigt fint på dom flesta inkallningarna och när jag bad honom sluta äta.
Fortsatte att träna lite på volten runt mig, när han gått nästan halva varvet så gled han iväg och tog sikte på gräset ;) men då prövade jag att höja armarna och stanna(kommandot jag har för halt från marken) och då stannade han, än fast jag stod flera meter bakom honom! jag blev nästan lite chockad, trodde inte han skulle släppa gräset ur sikte,han fick massa beröm och då vände han upp och kom in till mig igen. Lät honom sedan gå till gräset och äta lite. Gjorde några till försök på volten sedan också.
Tränade lite på backa när jag står bakom honom också, började med att lägga sticken ovanför hans rumpa och "dutta" i luften och sedan ta lite i svansen om han inte reagerar på det. Gick riktigt bra och han backade, dock inte på bara "duttandet" men det är typ andra gången vi tränar med det kommandot också, så det kommer väl:)
Tränade lite på spanska skritten en liten stund också som vi inte tränat på ett tag faktiskt, gick jättebra och han tycker han är skitcool när han donkar benen i marken, haha^^
Gjorde några yogor också på varje sida, han var inte så pepp på det idag men han gjorde några fina.
Han har verkligen blivit duktig på att komma in i trav när jag börjar småspringa, för ett tag sen var det ett himla smackande från min sida men nu räcker det oftast med att jag bara börjar småspringa lite på stället så förstår han. Sprang om honom så jag kom framför honom och då sprang han efter och tyckte det var roligt.
Efter en sista gräspaus så travade/sprang vi mot grinden, det var nog favoriten på hela passet, haha ;D gick ut på lägdan en stund och betade också.




liteeet

Red med Anki och Ace bort mot Fornbyn idag igen, det är så myselimysigt där :)
Gick lite kors och tvärs på småstigarna och vi mötte både Anders och Carin bakom träden, hehe.
Ja det finns inte så mkt mer att skriva, detta måste blivit det kortaste inlägget i världshistorien! Ticken åt granar för fulla muggar idag med, hur kan det vara gott att tugga på en taggig kvist?!, luktar gott gör det iaf :)

Yvonne, du får säga vilken bild det var du ville ha så jag kan skicka den :)

eftersom det blev så litet inlägg så kan ni få en bild att skratta åt där jag försöker leka apa eller ngt?
i oskärpa dessutom men Ticken är söt som vanligt :)


ajaj

Idag när mamma skjutsade mig till stallet och vi far förbi hagen så ser jag att Povel inte står på ett ben fast jag trodde det bara var för att han och Korken stod och retades med varann. När jag tog in Ticken så tänkte jag att jag kanske ska kolla så att det inte var ngt ändå, och då ser jag en drygt 10 cm lång rostig, krokig spik sticka ut ur hoven :S
Först trodde jag det var en pinne eftersom den var så brun. Tog ut honom utanför hagen och han gick bara på tån. Jennelie var också där så vi hjälptes åt att kolla, den satt verkligen stenhårt! och vi ville inte dra för mkt eftersom vi inte visste vilken riktning den satt eftersom den var så krokig. Efter en stund kom Anki som också skulle med ut o rida och Birran och hennes man kom också som hjälpte till att få ut den. Efter mkt dragande och lirkande så lossnade den till slut.
Det var alldeles bredvid strålen och den satt inne typ 2 cm. Povel knorrade och stonkade när den lossnade, stackarn. Vi tog in honom i stallet och ha gick på hela hoven då iallafall. Sköljde med kallvatten och det blev flera pölar med blod på golvet. Birran ringde hovslagarn och hörde med han också. Han lär nog stå inne minst imorgon så han inte får nån infektion i lerhagen.

Efter ca. 1½ timme kom vi iväg. Red via Carlgrensvägen bort till Fornbyn. Det var så himla mysigt att kunna rida på alla miljoner småstigar kors och tvärs nu när allt tinat fram och att det är ljust så länge.
Vi skrittade mest runt och njöt, eller Ticken tog lite ätpauser från träden vi passerade, en syrlig doft i form av gran spred sig över Bäckaskogen, haha^^ blev några små travsteg också här och där.





paddock och tjärn

Idag så gick vi till paddocken och jobbade lite löst medan vi väntade på Yvonne. Han var helt enkelt underbart duktig!
Hade inga speciella krav och han fick göra lite vad han ville. Gräset längs staketet lockade såklart mer ibland och då lät jag honom gå iväg och äta om han ville det.
Jag satte mig ner och väntade på ett hinder i mitten av paddocken och så fort han lyfte huvudet och tittade mot mig fick han beröm. Ganska snart kom han in till mig, ännu mer beröm såklart och jag kollade om han ville jobba lite.
Jag bad honom gå ut på volten runt mig, efter halva varvet bad jag honom vända upp och komma in, ser hellre att han kommer in när det går bra efter ett halvt varv än att han blir less och går iväg nu så här från början. Vi har inte tränat på volten så mkt i lösträningen än.
Stod lite hinder uppställda så jag ställde mig i mitten av ett hinder och skickade honom runt hinderstödet så han kom på andra sidan och sedan vända upp mot mig och gå över bommen till där jag stod. Gick jättebra men han var först lite fundersam om han verkligen skulle gå över bommen men efter lite nosande så klev han över och kom fram :)
Emellanåt gick han iväg och åt en stund så då stod jag och väntade tills han kom in till mig och ville jobba igen. Vi busade lite, jag gick bredvid honom och höjde sedan energin och började småspringa så han kom in i trav. Jag sprang sedan framför honom och han travade efter.
Efter ännu en gräspaus så sprang vi tillsammans över ett litet hinder några gånger och vände sedan upp mot mig igen och fick massa klappar.

När Yvonne kommit så följdes vi upp mot tjärn en sväng, tog repgrimman. Skrittade bara och tog det lugnt. På ett ställe på stigen är det som en liten övergång där det forsar vatten under från tjärn som Tick alltid tycker är lite läskig än fast han gått där hundra gånger.
Fick honom inte att gå framåt långt innan vi ens kommit fram till "bron". Så klev av och ledde honom över. Han blåste väldigt med näsborrarna och ville helst gå snabbt över. Vi gick över fram och tillbaka tills han kunde stå lugnt och någorlunda avslappnat på den utan att försöka gå framåt. Efter många minuter så var han lugnare och vi fortsatte.
Vet inte riktigt varför han jagade upp sig så just idag, kanske berodde på vädret som var väldigt blåsigt, och hagel i solskenet vissa stunder. Tror jag ska dit med honom nån dag och träna att bara gå över den några gånger.
Sedan skrittade vi hemåt igen, annars var han duktig och lyssnade bra :)




Tick och Ace

Idag gick vi och satte oss ute på lägdan, eller jag satt och Tick betade. Satt och var ledsen över att stallet ska stängas ner, såå tråkigt!
Gick på promenad upp till tjärn efter en stund. Jag kravlade upp från en stubbe och gjorde halsring av grimskaftet när vi kommit upp för backen på skogsvägen. Han lyssnade jättebra och gjorde halt om jag satte mig lite tillbaka. Gick ner till badplatsen och sköljde av de leriga fötterna och han tog en liten drickpaus.
Började sedan lunka tillbaka, hoppade av innan vi kom ner till vägen och vi gick över lägdan hem igen. Lät honom beta en stund till innan vi gick tillbaka in i stallet igen, mysig dag trots allt!

Lånade Acean idag också. Vi gick till paddocken som såg ut som en lerpöl på vissa ställen. Var fortfarande hinderstöd och bommar framme så vi skuttade och travade över lite travbommar. Travhoppade kanske 50 cm eller nått och hade ett litet hinder på kanske max 30 cm som vi klev över några gånger också.
Hon var riktigt lugn och lyssnade bra, synd att paddocken är så liten bara, fast det finns fördelar med det också när man jobbar löst:). Gjorde lite skänkelvikningar på diagonalerna också och hon var riktigt duktig där med. Jobbade lite på volten också på halvlånga tyglar, duktig igen!

ni får denna söta bilden på Tick och Ace igen



RSS 2.0