oplanerat bus och lite träning

Ja som rubriken säger. När jag kom ut i hagen så hade Marulk besämt sig för att idag minsann vill jag inte bli hämtad! Gick och gosade med dom andra tre som nyfiket ställde sig i en ring runt mig med avsikt att han kanske skulle bli lite avundsjuk. Det blev han efter en liten stund och kom fram till mig och nosade på min hand och jag klappade lite på honom men sedan så: äsch ooorkaaa åsså gick han iväg igen, haha xD
När han sedan började trava så sprang jag bara bredvid honom och "härmade" honom, när han bytte varv så gjorde jag också det, när han travade joggade jag när han galopperade "galoperade" jag osv.
Efter en stund blev hela flocken på bushumör! Acean gjorde världens rodeoskutt och stegring, Björn gjorde bakuter, Tornetta galopperade till och med med dom ;) annars brukar hon ofta: "äsch jag kommer väl fram ändå"
När dom stannade till ibland och glodde på mig: meh ska du inte springa mer? så gick jag fram och klappade på först dom andra och sedan ett försök med Marre men han bara vände på klacken ;)
Så det blev lite mer spring, det var riktigt härligt! Alla fyra sprang efter varandra på en stor volt runt mig och jag sprang på en liten volt i mitten, dom sprang så flera varv och jag bara log, så härligt med snön och ja allt!
efter lite mer bus och spring  som ovan så ställde dom sig åter igen i ett hörn och glodde, gick fram och gosade lite och kollade om Marre ville komma fram, det ville han inte men han stod avslappnat och nosade på handen när jag kom fram och följde sedan villigt med ut ur hagen.

Hade tänkt rida men ändrade mig för jag tyckte lite markarbete i paddocken var behövligt ;) Blev löslongering idag. Bad honom hålla sig i trav och i det varvet jag skickat ut honom, om han bytte fick han byta tillbaka tilld et ursprungliga, huvudsaken är atthan håller dig i mist trav och rätt varv.
När han börjar visa tecken på avslappning, tex. sänker huvudet, smaskar, slickar sig runt munnen, frustar så bjuder jag in honom genom att sätta fokus på bakdelen. Det gick bra, han vände upp fint men stannar direkt efter, vågar inte komma ändå fram in till mig. När jag smackade lite försiktigt så gick han gärna iväg åt ett annat håll, han förstår inte riktigt vad jag vill att han ska göra. så gick då fram till honom och klappade på honom. Vill att han ska tycka det är mysigt att vara inne hos mig och att det blir jobbigt att vara ute på volten, när hästen har förstått det kommer den glatt vända upp när den för tillåtelse, men den ska inte för det få komma in till en när den själv känner för det.
Han travade föresten över bommen mellan stöden som låg kvar där självmant flera gånger. Efter vi jobbat ett bra tag i båda varven och efter en fin inkallnig även om han inte kom enda fram så gav vi oss. Han var ganska fuktig, vi gick en liten promenad runt gångvägen och sedan en i stallet en liten sväng, för att lägga på fleecetäcke några minuter innan jag släppte ut honom igen, en väldigt trött Marulk vandrade ut till sina polare igen ;)


ÖOR

Ridlektion på ridskolan igår med Acean, Cavaletti. Började två nya igår som skulle prova på, en med blont hår och en med grönt...
Iallafall, själva övningen var att vi i skritt först skulle göra skänkelvikning på hörnlinjen(?) rakställa och sedan över bommar, komma fram i trav efter dom och sedan trava över bommar på andra långsidan, sakta av till srkitt och in i skänkelvikningen igen osv. Hon var lite hård i munnen och lyssnade lite dåligt ibland men när hon väl lyssnade gick det fint. Hade lite svårt att få till rätt tempo över bommarna också, men det är ju bara mitt fel, svårt när hon är så korttravad också.
Sedan gjorde vi samma övning fast trav i sänkelvikningen, över trvabommar, fatta galopp efter dom och galoppera över upphöjda galoppbommar och sedan bryta av till trav nästan direkt efter bommarna. Det hade vi som nästan alltid problem med när det gäller avbrott från galopp till trav. Gjorde en liten volt och bröt sedan av till trav och sedan in i skänkelvikningen igen, den gick riktigt bra emellanåt.
Helen undrade också om jag ville byta grupp tills nästa termin så det blir nog så, nästa gång ska vi rida nått program för dressyrryttartest.
På både dit och hemvägen galopperade vi på lägdan bredvid gångvägen på Brogatan, härligt i snön. Tog även en galopp på hemvägen uppför gångvägen som går igenom skogen.


Bäckatur

Idag efter utsläppet så hängde Yvonne och Tornetta med på en tur. Vi red bort mot Bäckaskogen och Gene Fornby. Vi tog vägen upp i skogen mellan lägdorna, förbi Nyänget och till Fornbyn. Supermysig tur, med toppenväder och underlag. Man kunde trava i princip överallt om man så ville.
Travade på "huvudstigen" och sedan bort mot Sommarhemmet och tillbaka. Marre tyckte det var kul att få springa men höll sig lugn och fin :)
På vägen tillbaka från Sommarhemmet så galoppade vi emellanåt också. Sedan red vi ner stigen som går alldeles jäms med fornbyn och sedan tog vi en räjsgalopp uppför en av "vägarna" superhärligt tyckte nog allihop!
Sedan blev det lite blandat skritt och trav på hemvägen. Var borta en och en halv timme skulle ja tro. När vi skulle över bron innan lägdan så tyckte Marre det var läskigt. Tornetta fick gå först men oj så konstigt det lät när hon gick över! Så vi stod och tvekade en stund till och sedan.....så galopperade vi över, haha ja det går ju det med, även om jag föredrar lite lugnare tempo nästa gång, men över kom vi ju iallafall ;P

Dom har föresten blivit en riktig flock nu, det känns skönt. Allihopa står och äter tillsammans vid balen och Björn och Marulk leker med varandra, Marulk har till och med lekt av Björn grimman. Och imorse när ja skulle hämta Marre så stod Björn helt lugnt och stilla och sög/tuggade på Marulks grimma, haha det förklarar varför den är så nött på vissa ställen ;) skönt att dom inte "bråkar" med varann längre iaf :)


mitt hjärta

Du är min största önskan, med dig är allt bra. Du står högst upp på min önskelista.

Det börjar sjunka in mer och mer nu, han är borta......bara borta.

Min ängel, kom tillbaka, vill ha nån som ja kan lita på i alla lägen. Kan inte förstå hur snäll du var, du förlät mig alltid, du förstod mig på ngt sätt.

Åh finaste, bästa Ticken!
Går inte att beskriva!


lördag

Har haft stalltjänst i helgen så efter jag släppt ut och mockat ur alla boxar så tog jag in Marrefirre och gjorde iordning honom.
Vi red på lägdan bredvid hagen, red upp en stor 8-volt i snön. Superhärligt underlag, fluffigt och lagom med snö. Koncentrerade mig mestadels på att få honom att trava sakta,det tycker han är lite jobbigt, speciellt på volt!
Höll mig ibland på en volt och bytte ibland volt efter varje varv, som en 8-volt. Hade mycet schå med att hålla mig själv i styr också, eftersom han har väldigt stor trav så blir det väääldigt skumpigt, jag faller framåt en aning och jag känner mig som en trasdocka, haha! Men mot slutet så tycker jag vi fick till det riktigt bra båda två. Han samlade ihop traven och böjde sig rikigt fint runt volterna.
Sedan gick vi ner över lägdan och tog en galopp uppför, han har verkligen superhärlig galopp, typ värsta gunghästen^^
Sedan red vi ner Källströmsvägen och sedan upp den lilla "vägen" som går mellan lägdorna där vi tog en till galopp, en räsergalopp blev det,wrooom. Himla härligt i den mjuka snön!
Gick ut på gångvägen och skrittade där tillbaka till stallet.
Mysigt pass och en lite svettig Marulk ;)bomträning

Igår så var det iskallt och blåst, hatar när det är kalt, man har ingen energi eller insperation till något! men tog iaf in Marulk och pysslade med honom en bra stund och sedan gick vi till paddocken.
Hade lagt fram en bom mellan två hinderstöd innan som vi tänkte träna vid. Han undrade vad det var för konstiga saker som helt plötsligt stod i paddocken så han var lite skeptisk till att gå och titta först men hans nyfikenhet tog över till slut och han vill gärna vara väldigt modig^^
Efter en stund gick han fram till bommen och undersökte den med munnen och hittade några torra löv som frusit fast på den,mums...haha!
Från en ahållet var det inga problem att gå över den men däremot från andra hållet var det läskigare, så tog en stund innan jag lyckades övertala honom om att det faktiskt var exakt samma bom ;) Gjorde sedan lite driving game över bommen, gick riktigt bra på slutet och han gick över utan problem, även om det kunde vara lite småläskigt ibland, ska fortsätta träna fler gånger med bommen.

onsdag

Har inte skrivit på några dagar men det är för att jag(hör och häpna) haft så mkt i skolan. Vi brukar ju typ ha typ max 0-1 grejjer på vecka men denna vecka var det någor varje dag.

Iallafall..I onsdagskväll red jag med Hanna och Ace genom området till Svedjeishallen och red där på fotbollsplanen en stund. Vägen dit gick riktigt bra även om det var några småsaker som var lite läskiga men han är riktigt modig.
H
an var superduktig när vi red på planen också. Skrittade först runt lite på volter och sådant och travade efter det ganska mkt. Han tycker det är väldigt svårt att trava på volt och bryter gärna av när jag ramar in honom så det blir jobbigt. Men efter en stund blev han riktigt fin i båda varven och böjde sig runt volterna utan att skjuta ut bogen och rumpan kortare stunder, riktigt duktig! Sedan är det ganska jobbigt att trava sakta också tycker han men det kommer väl när han fått upp mer styrka för det:)
När vi skulle gå hem igen och bort från planen är det som en liten snövall som man måste gå över till vägen, den var ganska läskig!(även om det hade gått hur bra som helst åt andra hållet;)) och när vi kommit över den så råkade han sprätta lite snö på en bil som stod parkerad bredvid så då tycte han såklart det var mycket märkligt med en låtande bil :P men till slut så gick han glatt förbi.
Vi travade uppför gångvägen i skogen innan man kommer upp till området igen, gick jättebra. Sedan red vi ner lägdan och travade uppför Källströmsvägen hem en bit.

film!

Nu kommer filmen från i söndags tror jag väl det var. Ni får väl läsa texten där om ni inte kommer ihåg :)


ridskolan

Ridskolan med Ace på kvällen, skönt att man var ledig igår så man hann med båda. Det var iskallt och motvind när jag red dit, superskönt! och isbitar till fötter när jag kom fram.
Lektionen gick iaf bra eller hon var iallafall duktig jag irriterar mig på mina händer som inte vill vara stilla! red först på 8-volt mellan de stora volterna och närman passerade medellinjen så låg där bommar som man skulle trava över samtidigt som man ställer om till nya varvet.
Sedan red vi på samma sätt fast efter bommarna fattade vi galopp, galopperade volten runt tills man kom fram till bommarna där saktade man av till trav och sedan galopp efter igen osv. Hon gjorde jättefina fattningar men lyssnade lite sämre på avbrotten, ibland blev hon lite lång i galoppen men när jag samlade ihop henne lite så gick avbrotten bättre också såklart.
Sedan travade vi på fyrkanten med en 10 m volt i varje hörn, där var hon jätteduktig trots mina äckelhänder men tror dom blev lite bättre iaf mot slutet och då blev ju hon stadigare också såklart:)
Bäst tycker jag ändå det gick på hemvägen, då tränade vi på lite halter från skritt och att hon fortfarande ska komma in under sig med bakbenen enda in i halten och inte bara sätta upp huvudet. Gick riktigt bra! Sedan travade vi också och hon hade en superfin form och fick verklgien med sig bakbenen, skönt nu när man kan trava lite på gångvägen medalla snö också :)
Vi var bara 5 st så hann få lite mer hjälp också, tydligen är det bara 6 kvar i gruppen nu:)

måndag

Igår så red jag en stund i paddocken igen, gick inte fullt lika bra som i söndagd men helt okej. Från början gjorde han några småbock emellanåt men efter en liten stund så flöt det på bättre och han formade sig någorlunda efter volten.
Filmade litegrann, såklart så hade kameran stängt av sig själv efter typ halva ridpasset så det lite bättre kom inte med och det märkte jag såklart när jag hppat av och skulle gå in :P

ridpass

Idag var Marulk riktigt duktig! Red i paddocken en bra stund, första lite längre passet. Började med att värma upp lite från marken. Ledde honom på en volt runt mig och bad honom böja sig och sänka huvudet, det tyckte han var lite kruxigt! Antingen så stod han still och sänkte huvudet eller så skrittade han utan sänkt huvud och "klängde" lite på mig :P Men till slut så fick vi till det riktigt bra och korta stunder gick han både framåt, böjd och med sänkt huvud.
Så då satt jag upp, vissa gånger brukar han gå iväg direkt när jag hoppar upp så jag brukar börja med att bara lägga lite tyngd i stigbygeln med foten och om han då går iväg backar jag bara tillbaka och gör omm det tills han står still. Still stod han hela tiden idag när jag hoppade upp.
Blev bara ett skrittpass, har bestämt att bara skritta i paddocken tills han är stark nog att kunna gå utan problem på en volt mm. och känner sig mer bekväm där inne så tar vi trav och sådant i skogen istället sålänge.
Vi höll oss på en stor volt mest hela tiden och han var riktigt duktig, sänkte huvudet och trampade under sig då och då. Ibland reagerar han inte för så små signaler för skänkeln så gjorde några sidvärtesförflyttningar också, gick bra! På slutet så böjde han sig riktigt fint runt volten i båda varven även om det är lite svårare i höger varv, eller det är nog egentligen jag som också har svårt för det varvet, känner mig stel som en pinne.
Jaja riktigt nöjd över träningen och han fick inte ett enda skaka-på-huvudet-och-småstudsa ryck idag. Om det beror på att vi jobbade lite från marken innan jag satt upp vet jag inte men man kan ju hoppas:)


jobb fårn marken igen

Fortsatte med det vi gjorde igår, skicka ut på volten och sedan driving game. Går jättebra när jag skickar ut honom och han har förstått vad jag vill ibland räcker det bara med att jag pekar och ibland gungar lite med repet mot bogen så vänder han ut.
Började försöka få honom att böja sig lite runt volten, emellanåt gick det riktigt bra för att vara första gången, och vända upp är han riktigt duktig på med.
Flyttade även bakdel några gånger ibland blir han lite att han vill vända lite "före" men när han väl väntar på mig så går det jättebra.
Emellanåt så bad jag honom sänka huvudet och kliade honom i pannan, det tycker han är mysigt.
Filmade, det kommer upp ngn dag senare för jag kan inte fixa till det på denna data.

en bild från idag i paddocken


lite markarbete

Hade tänkt fara till stallet direkt efter vi varit på möte på Sundskolan med företaget igår men såklart så missar vi alla jävla bussar så vi blev tvungna att boka om det, proffesionellt oh ja!
Så jag for dit vid strax efter 15 när vi förberett klart inför öppet hus idag(som förövrigt gick riktigt bra) Vi gick till paddocken och jobbade lite från marken. Började som nästan alltid med att kolla av honom med jojo-leken och lite ledövningar. Han har blivit riktigt känslig och backar för svaga skakningar i repet, kommer bli lättare sedan när jag gjort en repgrimma åt honom också.
Sedan fortsatte vi med lite driving game, alltså att jag skickar ut honom på volten och går med honom runt. Det gick jättebra i vänster varv men han tycker det är svårare att gå ut i höger och börjar backa till en början men efter någon gång var det som att han kom på: aha(i)
Och han gick riktigt fint på volten också, gick inte med huvudet konstant i backen och "drog" i repet utan hade det jäms med manken och böje sig helt okej när jag bad honom åt det, duktig!
På slutet bad jag honom sänka huvudet genom att lägga handen på nacken och det gjorde han så fint och lät mig klia honom i pannan och han stod avslappnat och lugnt.

Måste fixa nya bilder känner jag

skogisturis

Idag blev den en tur i vinterlandskapet tillsammans med Anki och Ace. Red upp mellan lägdorna i skogen och sedan bort sandstigen och skogsvägen där vi travade hela vägen dit och tillbaka, duktig var han och skötte sig prima. Sedan red vi stigen mot tjärn och ner vägen därifrån, en mysig men småkall tur. Fram med vinterkläderna ja!

Föresten får ni gärna kommentera när ni läst om det är ngt ni reflekterar över! det tycker jag är jättekul och jag uppskattar det supermkt, blir alltid lika glad när jag ser att det är ngn som kommenterat, vad det än är. Just sånna här inlägg är ju dock inte så mkt att kommentera men tycker det börjar bli lite dött och tråkigt här och ju mer respons man får ju roligare blir det att skriva än om man inte vet om det är ngn som överhuvudtaget läser:P

Hälsningar Tiggarn ;)

vart är det rättvist

TICKEEEEEEEN! älskadeälskadeälskade vän. Jag saknar dig så det gör ont!!
Kan du inte bara komma tillbaka för en liten stund? Förstår inte.
Har gått en månad och tre dagar nu, känns som du nyss var här, känns som det var evigheter sen du var här! Saknar tryggheten, träningarna, skogsturerna, mysstunderna, ja allt!
Älsklingen<3
Kan inte beskriva med ord...


äckelvinter

Varför ska det vara så kallt för? fryser ju ihjäl så fort jag kommer ut och är i stallet så man får ingen insperation till att göra något!
Gick till paddocken för att jobba lite från marken, blev dock inte så mkt gjort, frös ihjäl både om fingrar och tår ganska snabbt. Blev ledövning några vara och lite jojo-lek. Gick bra det lilla vi gjorde. Han tyckte det var ovanligt läskigt i paddocken idag. Bad honom sänka huvudet och stå avslappnat på slutet, gick jättebra så då gick vi in i "värmen" igen.
Slängde på honom det nya täcket eftersom det börjat snöa lite men mest för att jag ville prova det haha ;) får väl se hur länge det håller innan Björn biter sönder det-.-


Hemma igen..

Jepp, varmt och skänt är det här också märker jag ;)
Igår var det ridskolan med Acean, dressyr. Gick någorlunda hon var lite slö från början men kom igång bättre mot slutet. Var lite stum i munnnen och bet sig fast emellanåt men vissa stunder var hon riktigt fin. Red in och utåt ställning och lite förvänd galopp på båge. Gick bättre i högervarvet. Hon blev riktigt svettig, dyblöt vill jag säga i sin lurvpäls ;P Var en mysig skrittur hem i snön.

Idag så provade jag sadeln som vi hämtade upp i Gävle på Marre, jag tyckte den passade riktigt bra men ska rådråga andra först också ;) och täcket som jag köpte på Hööks passade perfa.
Skrittade några varv i paddocken, gick mestadels bra men ibland blev han lite smågalen och började studsa och ha sig, haha tror inte han gillar paddocken, skogen är ju mkt roligare! Var där i kanske en kvart bara så att han ska få vänja sig att vara där utan några större krav :)

Teneriffa

Sitter nu i bar/restaurangen bredvid poolen och har just ätit frukostbuffé. 25-27 grader i skuggan och sol. Idag blir det att åka en sväng runt ön i hyrbil och upp på vulkanen Teide och kanske hitta ngn mysig strand längs vägen. Hörde att ni fått snö hemma? går liksom inte att missa om man loggar in på facebook ;)
Magnus skulle tydligen köpa internetuppkopplingen så ja nu sitter jag här en liten stund bara för att uppdatera litegrann...och göra er avundsjuka ;D

hej så länge

Far till stallet imorgonbitti för utsläpp och hitta på ngt med Marulk och sedan bär det av till sthlm och sedan vidare till Teneriffa, så nu vet ni varför det kommer vara lite dött här ett tag.
Vill nästan inte fara haha, men blir ett stopp på Hööks på vägen ner också (y)

skoning och lite bilder

Idag for jag till stallet vid 11, när jag gick gick ut i hagen möttes jag av synen av en trött Marulk som låg och halvsov så skyndade mig tillbaka till stallet för att hämta kameran som jag faktiskt hade med mig. Som tur var så låg han fortfarande ner när jag kom tillbaka, annars hade jag blivit sur! haha!
När han blivit less på att vara modell och rest sig upp så tog jag in honom och borstade av lergrisen, borstade igenom svansen och manen, tog ett tag kan ja säga!
Vid typ halv ett kom Henrik och skodde om honom, och satte på snösulor. Släppte sedan ut honom i hagen igen med sina nya dojjor.
min ängel

Det är så jobbigt utan dig, min finaste! Kom tillbaka! Saknar allt så, bara att kunna sitta och titta på hur fin du var i hagen, hur du kom fram till mig när jag skulle hämta dig, älskadeälskade vän, varför skulle det bli såhär:'(
Jag önskar jag fick träffa dig igen, bara krama om dig, gå ut på lägdan och äta gräs som du älskade och bara sitta där i all oändlighet. Kommer aldrig finnas nån som dig igen, du har en speciell plats i mitt hjärta som ingen någonsin kommer kunna ersätta. Goaste finaste Ticken, förstår faktiskt inte hur jag klarar mig utan dig, jag måste leva i nån bubbla men jag känner att den bubblan börjar spricka mer och mer och att jag börjar förstå att du faktiskt är borta, ååh älsklingen, finaste du,alltid du<3eftermiddagstur

Red med Anki och Ace runt Magnussons och över berget ner vid tjärn. Han tyckte det var väldigt läskigt att behöva gå över bron upp i skogen vid skolan, började studsa och hålla på, haha ochd et var ju massa läskigt vatten som rann under! Klev av och gick med honom över efter han stått och funderat en stund. Vi travade bakom Ace på skogsvägen innan man går över Bergomsvägen, gick bara bra!
Vid handelsträdgården höll dom på att ta bort högarna som blivit när skolklassen rivit upp och flyttat säckarna så där var det läskigt att gå förbi, och det stod en man och viftade med nått träd så då kastade han om och sa: nu måste vi fly! men där var det en Acerumpa i vägen som blockerade honom ;P så vi gick över lägdorna hem istället. Blev riktigt mörkt innan vi kom tillbaka, dumma vinter!


ridtur

Idag blev det en tur med Hanna och Ace. Red upp stigen mellan lägdorna och sedan stigen upp i skogen där. Det fanns många läskiga vattenpölar idag sa han! så ibland blev han lite velig men efter en stunds funderare så gick han modigt förbi varje gång ;) Tog sedan sandstigen och skogsvägen runt Magnussons och över berget fram till tjärn. Vi travade en bit på skogsvägen, det gick jättebra! Uppe vid tjärn var det också några läskiga vattenpölar men efter lite övertalning så gick han duktigt igenom dom. Även om han fintade och gick förbi några gånger också ;)
Nere vid lägdorna igen så såg vi att skolklassen(våra slavar) hade börjat ta bort alla säckar hos handelsträdgårn så att vi får en större ridplan i vinter med belysning, nice! och vi ska även få paddocken plogad. Gick lägdorna tillbaka.


tisdag

Var en snabbis till stallet på förmiddagen. Gick till paddocken med Marulk en liten stund och gjorde några grundövningar. Började med backa ur min zoon och jojo-leken och sedan lite ledövningar, gick redan mkt bättre idag, och för mindre signaler än sist.
Skickade även ut honom på volten några gånger, gick riktigt bra det med!

Kom på att jag inte lagt ut filmen från första gången i paddocken, som ni ser när jag skickade ut honom på volten första gången gör han ett litet hopp men sedan förstår han vad han ska göra.

cavaletti

Måndag och ridkskolan med Acean. Från början var hon ngt seg men kom igång bättre efter lite galopp. Vi körde cavaletti på volt. Vi var på volterna och en upphöjd bom i två av "hörnen" mot kortsidan. Fick inte riktigt till flytet och hon ville gärna suga lite inåt, menmen så går det när man rider som en ko:)
När vi gjort det några gånger i både varven så gjorde vi det på fyrkantsspåret med en upphöjd bom i varje hörn en bit innanför spåret. I höger varv gick det riktigt bra men i vänstergaloppen så blev hon pigg och stark som en jag vet inte vad, upp med huvudet och springaspringa! så fick ta ner henne på en mindre volt ibland.
På slutet var hon så himla fin! Bästa på länge! Vi travade på volterna med bommarna på samma ställe som innan fast efter vi sprungit över en bom så gjorde vi en liten volt och över samma bom igen och sedan vidare till nästa och samma sak där. Hon var superfin! Trampade under sig bra och höll en stadig form även över bommarna, duktig flicka! Anki sällskapade oss hem:)


tur till tjärna

Idag blev det en till ridtur med Anki/Ace och Helene/Björn upp till Hamptjärn. Vi gick över lägdan, där blev han lite busig och tog några småskutt i luften :P Han var lugn och fin resten av turen men tog även idag ett stort hopp över den gigantiska vattenpölen, pölar är läskiga säger han! Det blev bara en mysig skrittur lite kors och tvärs på stigarna där uppe.
For sedan hem en liten sväng och åt innan jag for tillbaka igen för att ta Ace till ridskolan.


RSS 2.0