första ridturen

Idag blev det en liten premiär ridtur(förutom provridningen då). Började med en liten stund i paddocken, Anki och Ace var också med. Skrittade bara runt litegrann till att börja med, han tyckte det var lite jobbigt att det var så blött på marken :P  Prövade trava litegrann också,då blev han lite busig så vi travade bara några steg här och där så han får känna in sig i lugn och ro.
Sedan red vi en sväng upp mot Hamptjärn, då hängde Yvonne och Tornetta också på. Gick jättebra och han var lugn och fin, pigg men lugn. Blev bara en skrittur lite kors och tvärs där uppe men var ute nästan en och en halv timme tror jag. När vi skulle gå över den stora vattenpölen som alltid är där uppe så tog han ett hopp över, haha söte! Så det får bli mkt träning av att gå igenom vattenpölar.
På tillbakavägen gick vi över lägdorna hem, där han även tog en liten kisspaus :P


Här är en liten film från i torsdags när han var i paddocken första gången.

alltid i våra hjärtan

Blandade klipp från sista veckan, både i paddocken, hagen och stallet. Den blev väldigt lång men ville ha med så mkt som möjligt.

Jag saknar dig så det gör ont! Det har gått över två veckor men jag har knappt förstått det än. Det är mest på kvällarna när jag ska sova som jag blir ledsen. Du skulle ju vara kvar här! Livet är så orättvist! Jag förstod dig så bra och du ville aldrig någon något ont, du var fin rakt igenom!
Skulle kunna skriva en hel novell om hur mkt du betyder, men det ska jag inte göra för den skulle bli så lång. Så vill bara säga att jag saknar dig något otroligt och jag hoppas du har det bra! Mitt hjärta♥

När jag ser filmen känns det som du fortfarande finns här, men jag vet att det inte är så, gråter varje gång jag tänker på det.


pissväder

For till stallet vid tretiden, gick och hämtade Marulk och tog in honom i gången. Borstade och pysslade bara med honom, så tråkigt väder ute så inge kul att hitta på nått. Imorgon hade ja tänkt försöka mig på en liten ridtur, i paddocken till att börja med.
Vilket långt inlägg det blev, haha ;)


Första passet

Han hade fått ett bett igår när jag tog in honom med inga fler under dagen iallafall, skönt. Han är lite utanför fortfarande, han stod i ena sidan av hagen och dom andra tre på andra sidan när jag kom och hämtade honom. Gick till paddocken för ett första träningspass. Gjorde bara lite grundövningar från marken, såsom backa ur min zoon, jojo-leken, flytta bakdel och skicka ut på volten. Först fattade han ingenting av backa övningarna med efter några gånger så backade han för mindre och mindre signaler. Just det gjorde ledövningar också, att han ska respektera min zoon även bakom, att han ska stanna när jag stannar osv. Fick backa tillbaka honom några gånger men ganska snart stannade han när jag höjde handen.
Flytta bakdel gick jättebra! Räckte med att jag satte fokus på bakdelen och gick lite mot den så flyttade han bort den, någon gång fick jag gunga lite med repet mot den när han blev lite okoncentrerad.
Eftersom allt gick så bra så bestämde jag mig för att pröva skicka ut honom på volten runt mig även om det kanske inte är ngt man börjar med egentligen. Stod framför honom och pekade och "öppnade upp" åt vänster, ingen reaktion(ganska väntat) Började gunga med repet mot bogen, snurra repet. Han började då backa men fortsatte sätta fokus på framdelen. Han gjorde ett litet "hopp" utåt men började sedan skritta ut på volten, duktig kille! Och då var det som att han förstod, jaha var det så jag skulle göra! För nästa gång gick han ut mkt fortare utan det där lilla hoppet. Och tredje gången nästan felfritt för att vara så tidigt, vi gjorde bara vänster varv idag.
Avslutade med några till backa övningar och lite sådär. Filmade litegrann som kommer ut nån gång när jag orkar.
Han verkar vara en väldigt känslig men cool kille, ser fram emot att lära känna honom. Fast det är lite jobbigt, för mitt i en övning kan jag helt plötsligt stanna upp bara för att kolla på hur snygg han är, och det är ju inte så bra för övningens syfte, haha!


ihopsläpp

For till stallet efter skolan, tog in Marulk och borstade honom. Han stod lugnt i hagen när jag kom och hade gjort det hela dagen. Gick till paddocken så han fick titta lite. Han blev SKITSKRAJ när jag stängde grinden till paddocken, haha^^ Sedan tittade han lite på barnen som skrek som var på väg hem från skolan, han var lite skakis från början. Men efter en stund gick han runt och undersökte och började såklart äta längs kanten, travade några varv emellanåt.
Efter en stund kom Anki och då släppte jag ut honom i hagen åsså tog vi över Ace, hade föreställt oss värsta pip och skrik och sparkar, men jag tror Ace pep en gång eller ngt sedan stod hon och kollade på Björn och Tornetta i andra hagen xD
Så då tog vi över Björn, inget speciellt då heller utan bara lite spring och jaga iväg varandra, och där stod jag redo med kameran för att få värsta actionbilderna, men icke då ;) Lugnt när vi tog över Tornetta också.
Marulk tog några riktiga galopprace genom hagen några gånger, galoppera kan han iaf!
For dit nu på kvällen också innan insläppet. Provade en sadel som vi lånat hem och borstade av honom lite lera. Gjorde några flätor av manen för att försöka få manen att ligga på samma sida, alltid lite som vill fara över, så då får vi se hur det går!

Känns sjukt konstigt och ledsamt att skriva om ngn annan än Ticken här =/

ankomst

For till stallet efter skolan och väntade på att Henrik skulle komma med Marulk. Han var hur lugn som helst när han kom ut ur transporten och bara typ: jaha okej, ska jag gå in här? okej visst åsså stod han bara där lugnt och fint i boxen. Pratade lite med Henrik och mamma kom förbi en sväng. Vi gick ett varv runt gamla hagen mittemot nuvarande för att kolla tråden, men släppte inte ut honom nått ikväll, hann bli mrökt åsså regnade det ju och blåste. Helene släpper ut honom i den hagen imorgonbitti och sedan far jag dit efter skolan och Anki och ev. Helene kommer dit så ska vi pröva släppa ihop dom.
Gick sedan tillbaka in och borstade lite på honom och sådär, måste fara och köpa ryktborstar och sådant åt honom. Jag vill inte använda Tickens för dom är Tickens så fick låna några befintliga sålänge.
For hem och åt en snabbis innan insläppet som Anki hade, vi stod först och beundrade honom en stund, haha. Sedan tog vi in Ace och hon skulle såklart pipa och skrika några gånger inna dom lugnt började äta ;P Sedan tog vi in de andra två. Gick riktigt lugnt till mellan Marulk och Björn trodde dom skulle huggas och skrika, men det var mest Marulk som bet lite i luften genom luckorna, stängde Marulks lucka nu inatt för säkerhets skull.

I
morgon far jag som sagt dit efter skolan, slutar tidigt. Och då kommer Anki dit så ska vi börja med att släppa ihop honom med Ace i andra hagen, och sedan ev. Björn.


föralltid

Åh vad jag saknar dig just nu, jag vill bara krama dig! Jag älskar dig, Älskade älskade vän!


paddocken med Ace

Gick till paddocken och jobbade från marken med Acean idag, hon var riktigt duktig och känslig! Började med repet på och hade henne på en volt runt mig, först i skritt. Sedan emellanåt så "skickade jag iväg" henne och jag liksom sprang med(svårt att förklara) så att hon började trava och sedan stannade jag upp lite och höjde handen så hon saktade av till skritt, ibland blev det även galopp när jag skickade iväg. Detta gjorde jag för att få henne mer uppmärksam, vilket är ganska svårt med denna damen. Men hon var riktigt känslig och duktig idag!
Sedan tränade vi lite tempoväxlingar på volten i skritt och trav, gick jättebra!
Släppte sedan lös henne en stund och från början när jag skickade ut henne och hon gick ut i fel varv och jag skulle "blockera" henne så fick hon ett sånt där springryck där det inte går att kommunicera med henne överhuvudtaget utan hon bara galopperar runtrunt, så då stod jag bara och väntade ut henne. Ganska snart så saktade hon av till trav och då fick hon beröm. Hon fattade galopp emellanåt, men då lugn galopp, som jag oftast kunde reglera hyffsat genom att få henne att bryta av till trav. Vi är fortfarande på det stadiet att jag bara kan kalla in henne när hon är i skritt. Så när hon skrittar på volten så brukar jag kalla in henne och idag kom hon in alla gånger om än lite snett ibland, men det är lite framsteg iallafall!
Tog på repet igen efter en liten stund och tränade "vända upp" och flytta bakdel. När hon vände upp riktigt fint en gång på volten i skritt så bad jag henne sänka huvudet och klappade henne en stund och sedan gav vi oss där.

Acean i Tickens grimma nån gång förra året
ÖOR

Ridskolan med Acean som vanligt på måndagar. Så tråkigt nu när det är mörkt både dit och hem, men var ganska mysigt för det började småsnöa litegrann när vi red.
På lektionen så var vi först på volterna i trav och galopp som uppvärmning. Sedan gjorde vi öppnor på långsidorna med en volt i hörnet innan. Började i skritt och sedan trav, var inga problem, hon var jätteduktig! Bara jag som som vanligt måste tänka på att hålla händerna lite mer stilla. Jag känner det hela tiden men ändå så ska dom röra på sig, superirriterande!

Tornetta och Ace

Marulk

Tänkte berätta lite om hästen jag nämnde igår. Jag har faktiskt velat lite hit och dit innan om ja kanske borde vänta ett tag till och känns nästan på nått sätt att jag lite sviker Ticken, även om jag vet att det inte är så, så känns det ändå på det viset litegrann. Men jag kommer inte älska honom mindre bara för att jag skaffar en ny häst utan jag kommer ALLTID älska honom mest! nu gråter jag igen..
Men det är så tomt att inte "kunna" fara till stallet varje dag och ha nån att pyssla med hur man vill, så jag bestämde mig för att ta en foderhäst.

Marulk heter han, snyggt namn va? ;D får väl kalla honom för firren, eller? ;P Han är en svart varmblodsvalack på 7 år som har blivit less på travet och har nu gått som ridhäst, har mest blivit riden i skogen. Ca. 160 hög.
Han kan galoppskänkeln men har som sagt inte blivit så mkt riden på volt osv. så han tyckte det var lite svårt!
Tänkte berätta lite om provridningen:
När vi kom dit så fick jag gå in och hälsa på honom i boxen och sedan ställa honom i gången och göra i ordningen honom, han var verkligen supersnäll och trevlig! Fick gå ut och sitta upp och Ida(som hon heter) sa att jag kunde rida iväg på en skogs/träningsväg och känna lite på honom, så då red jag iväg, hehe! Han var inga som helst problem att rida ut själv på, tittade till på några småsaker men inget märkvärdigt.
När jag kom tillbaka till stallet så frågade jag om jag kunde rida lite på lägdan och det var inga problem så jag red där en bra stund. Började med att skritta runt lite och travade sedan lite, tror han tyckte det var lite obehgaligt när det var lite knöligt men annars gick det bra!
Prövade också lite galopp och efter några försök fick jag honom i galopp, tar väl ett tag innan man lär känna varanda och vet hur han fungerar osv. Han hade iaf jättehärlig galopp och en vända blev det några små krumbukter :P

Jag ska ha honom på prov i några veckor och sedan om det funkar bra så ska jag ha honom på foder över vintern.

ej min bild
gissa vad

Idag har jag varit och provridit en häst! En varmblodsvalack på 7 år som jag troligen kommer ha på foder över åtminstone vintern, Marulk heter han, haha!

Jag ska berätta allt lite mer imorgon, för nu ska jag gå och lägga mig!

dressyrpass

Igår var det begravning av farmor och idag har vi städat ur hennes lägenhet, kul att få träffa hela släkten iallafall, blir inte så ofta längre nu när vi kusiner har blivit äldre, det är så synd.

Hann iaf med stallet en sväng, är ju inte så långt från Sundhem. Blev ett barbackapass med Ace på lägdan där vi hade stora sommarhagen. Vi fortsatte med lite av det som vi gjorde i torsdags(vilket man alltid försöker alla pass men), komma igång med bakbenen och trampa under sig lite bättre. Det blir bättrebättre hela tiden och framförallt vissa kortare stunder.
Vi gjorde mkt öppnor och slutor och även någon liten skänkelförflyttning/vikning. Gick riktigt bra, har inte gjort så mkt slutor med henne förut. Slutor i skritt och öppnor i skritt och trav.
Sedan mot slutet så försökte jag få henne att skritta i en låg form, vilket gick bra, och sedan korta och länga skritten/traven. Hon var jättefin idag!

Acean idag


torsdag

Igår for jag till stallet och red Ace, hade inte varit där sen i måndags :O
Vi gick och red dressyr i gamla hagen mittemot den nuvarande vinterhagen. Började med att trava och galoppera igång uppför lägdan några gånger.
Det vi koncentrerade oss på även idag var att få henne i en låg form och komma under sig med bakbenen lite bättre, varvade mellan korta och halvlånga-långa tyglar. När hon verkligen kommit igång så var hon superfin, det är bara mig det hänger på, tycker seriöst jag rider som en jag vet inte vad just nu. Mina händer vill inte vara stilla! så det la jag också mkt fokus på.
Så när väl "allt" satt så flöt det på riktigt bra och vissa stunder gick det mindre bra men i det stora hela är jag riktigt nöjd! Vi jobbade mycket i både skritt och trav. Sedan galoppvolter och att hon ska samla ihop sig lite mer i galoppen gick bra det med när vi väl var i balans.
På slutet när hon var som finast tränade vi på halter och från trav till skritt. När vi tränade halterna från skritt fokuserade jag på att hon inte ska flyga upp med huvudet så fort hon stannat, efter några gånger satt det nästan perfekt, än fast vi lär glömt bort det till nästa gång! Jag är en sån där som aldrig kan fokusera på en sak i taget utan nästa pass gör vi nått helt annat åsså kan det ta jättelång tid innan vi tränar det igen, haha! ganska smart dedär ;)
Så på slutet var jag riktigt nöjd iallafall.


hoppas du har det bra

En vecka har gått, känns som en evighet, jag saknar dig<3
måndag

For till ridskolan med Acean, hennes ben var bra.
Lektionen var ok igår iallafall. Gjorde framdelsvändningar som gick jättebra och galoppfattningar från skritt och från galopp till skritt. Från skritt till galopp gick det jättebra, även om hon blir lite räser i starten men annars inga problem. Lite svårare från galopp till skritt blir alltid några travsteg för mkt. Beror nog mestadels på att jag verkar ha glömt bort hur man rider helt plötsligt. Hon har blivit lite stark i munnen igen också, blir lite hängig och "biter" sig fast. Menmen som sagt ett bra pass i sin helhet. På slutet när vi travade av så var hon som finast som vanligt, kom på att det kanske beror på att jag alltid länger lite på tyglarna då och jag är trots allt mest bekväm med att rida på lite slappa tyglar.
Anki gick med oss till ishallen på hemvägen så vi itne skulle bli så mörkrädda, iofs är hon ju lika mörkrädd själv så ;D

alltid är det nått..

Tänkte rida Ace en sväng idag om hon kanske hade lite träningsvärk sen igår. Precis innan jag skulle fara så ringde Anki och sa att medan hovslagaren stod och skodde så kom Yvonne in med Tornetta och ställde sig bakom Ace i gången på nått vis. Och då vill ju Ace sälvklart hålla kolla bakåt(mrs.uppmärksam) så när hon inte kunde backa längre och det tog stopp i grimskaften så kastade hon sig och reste sig så hon slog huvudet i lampan och slog sönder lite av lysrörsgrejjen och slet sönder grimskaften. Sedan for hon in med bakbenet i hovslagaren städ och ställning med alla vassa verktyg!
Suck, jag for dit och kollade hur det var(Anki var i husum) hon stod i boxen och snurrade runt. Hade föreställt mig värsta köttsåret men som tur var var det bara två skrapsår, och hon hade inte märkbart ont. Tog på grimman och gick ut på gårdsplanen men kom på att jag kunde ta med mig en borste ut, men hon ville inte gå in igen. Det är ganska lågt i tak och dörröppning och hon har råkat slagit i nån gång när någon tagit in henne. Så det blev att få henne att sänka huvudet och gå framåt steg för steg, när hon satt in en hov i stallet så nöjde jag mig för tillfället och gick till paddocken för att kolla om hon haltade. Det gjorde hon inte och hade inte ont när jag tog där.
Så ringde Anki och sa hur det såg ut och bestämde oss för att jag kunde ta en liten skrittur om hon var lite stel sen gårdagen. Så då tog jag in henne igen. Hon ville fortfarande inte gå in, men efter en stunds "tryck,eftergift,tryck,eftergift" osv. så gick hon lugnt in och smaskade med munnen^^
Borstade av henne och satte sedan på tränset ochs edan tog vi en barbackatur i skogen, hon var väldigt pigg och det var mysigt med en lugn liten skogstur, ingen lång alls bara så hon skulle få röra på sig lite. Hade tippat MÅNGA träd över stigen efter bron, och då menar jag inte några små utan extremt stora tallar, med rotsystem och allt :S när tippade alla dom liksom? så vi fick gå och klampa lite i skogskogen också för att komma runt.


Tänker snart skriva om Tickens och min sista vecka tillsammans också, har vissa av bilderna hos pappa så vill få över alla på samma ställe först :)KM hoppning

Har typ ingen motivation att skriva här längre, huvudpersonen är ju liksom borta..
Men jag drog mig till KM i hoppning på ridskolan med Acean idag iallafall.

Här är Clear rounden 80 cm. Man får ju ett försök till om man inte klara första rundan på CR, vi rev ett hinder första rundan men sedan gick det bra :) de två första hindren kom inte med på första rundan. När hon stannar till vid väggen där nere är det för att det hängde en jävla stor skylt där som det står med stor svart text: MOCKA EFTER ER! och när vi frågade om dom kunde ta ner den så kunde dom tydligen inte det utan häftade bara fast den lite bättre-.-Här är själva Klubbmästerskapsklassen 90 cm. Var lite nervös över att hoppa 90, för det är ju så stooor skillnad motför 80 ;) men har inte hoppat 90 bana, inte vad jag kommer ihåg iaf. Blev en sur vägran på andra hindret men så kan det gå när man har en ryttare som är K-A-S-S på att bedöma avstånd :) Stannar vid skylten även här-.-Och sist 1 meter. Anki gick och efteranmälde oss på det, haha hjälp! + att dom var tvungen att ha en ny bana till det, lite drygt, men själva banan tyckte jag faktiskt var bättre även om det var lite onödigt. Jag som var glad att jag hoppat 90 skulle nu alltså hoppa 100 :S men det gick över förväntan och vi klarade oss iaf igenom banan med två vägran så jag är jättenöjd :)
Haha var tvungen att ha kvar så man hör Ankis kommentarer xD "Men flytta på er då!" "Den där jävla skylten!" och en herrans massa smackningar, undrar just vem det var som var mest nervös ;D
En kornig bild också

Vila i frid!

Vila i frid min älskade vän! Har fortfarande inte förstått att det är på riktigt, ibland kan jag tänka, men varför är jag så ledsen, det har ju inte hänt något?! för att en sekund senare komma på att just det, han finns inte mer, kommer aldrig finnas mer, kommer aldrig mer få borra in ansiktet i din mjuka päls och känna din doft, aldrig mer, någonsin.
Men jag är så oerhört tacksam för dom här drygt två åren, för allt du lärt mig, och allt vi lärt oss tillsammans. Jag kommer försöka föra det vidare till alla andra hästisar jag kommer träffa, du kommer få vara deras lärare genom mig.
Gick inte en dag med dig utan att man fick skratta litegrann åt alla dina tokigheter, alla gånger du velat tagit egna små stigar om du aldrig ens gått på förut, allt skulle undersökas, min lille skogsmulle<3
Jag kommer ihåg första ridturen med dig, det var till Fornbyn, det första du gjorde på galoppstigen var att ta ett glädjeksutt rakt upp och bocka av mig, haha och jag inte beredd alls"Han är ju 24 år, han orkar nog inte så mycket" haha så fel man kan ha! Ska jag erkänna så tyckte jag det var lite småläskigt att galoppera på dig på tex. lägdan från början när du småbockade emellanåt, men från det till att nu på slutet kunna galoppera i endast halsring och kunna känna mig 110% säker på din rygg.
Jag undrar om jag någonsin kommer få uppleva det igen, jag kunde lite på dig i alla lägen. Du var som en storebror som ofta sa till mig "Nej Ida, där kan vi inte gå, eller så kan vi inte göra! det kan bli farligt!" Och han hade alltid rätt, när jag blev lite för äventyrlig på våra turer bara han och jag så fick vi alltid vända efter en liten bit. Samtidigt så var han som min lilla bäbis som jag fick ta hand om, vi tog hand om varandra, vi hjälpte varandra att våga.

Så än en gång: tack, tack för allt!

Jag vet att du har det underbart på dina oändligt stora ängar, nu får du sommar året om, precis som du behöver! och kom ihåg att någon gång ibland ta några galopprace över ängarna, du vet som vi brukade göra, när vi bara flög fram och få känna vinden i manen! Det vet jag att du kommer göra, för jag vet att du älskade det lika mycket som jag, och det kan nog vara bra för dig, så du inte blir alldeles för rund om magen tänkte jag :')

Din Ida ♥


:'(

Ni vet varför uppdateringen är låg, ska försöka så fort jag orkar!


blåås igen..

Idag red vi med Anki och Ace upp vid skolan genom skogen, över Bergomsvägen och sedan över berget och ner vid tjärn, över lägdan och hem. Blåste mkt idag med så var väl kanske inte superhärligt men lite mysigt ändå :)
Ticken har tappat jättemkt i hull nu :( Han äter nästan inget av torrhöt och han äter knappt upp Lusernet! Det har han tyckt varit jättegott förut! Vetrinären ska dit på fredag och vaccinera alla hästarna och så ska vi även passa på att kolla tänderna osv. Hoppas det blir bättre sedan när han får börja äta ensilage igen också! Lillgammelgubben<3

Sedan for jag och Anki och hälsade på Yvonne och Povel uppe i Berg. Mörkt och kusligt är det allt där med inga lampor på vägen ;P Själva stallet är ju ganska fint men stort. Povel mådde hyffsat bra och hade tydligen fått upp lite hull efter hans Torsk, men han saknar nog Ace och Ticken lite och han såg lite hängig ut.
Anki och jag hade stannat till på pizzerian där i Överhörnäs på vägen dit och köpt Kex choklad som vi åt med te och kaffe när vi kom dit, mysigt^^ Haha vi på pizzerian: Anki: Ska vi ta kexchoklad eller vill du ha nått annat? Jag: ne jag äter vad som helst. Anki: a men så tar vi det, det känns ju lite matigt. Jag: haha här är vi på en pizzeria och står och kollar på godis och kex choklad och säger att det är matigt! haha :)

en Povelfilm dressyr Ace

En film från när jag rider dressyr på Acean barbacka på lägdan för några veckor sedan.


blåsigt!

Vi var lediga idag, skööönt! Synd att det blåste så mkt idag med annars hade jag nog varit i stallet längre. Tog Ticken till paddocken och jobbade från marken med repgrimman och repet. Försökte oss på att "samla ihop nedåtsöket" lite. Stundtals gick det bra och stundtals blev han riktigt suuuuur på mig, haha^^ om han kunde morra så gjorde han det!
Jobbade honom lite ur fjärde zoonen(typ vid rumpan) och försökte få honom att böja sig runt volten och sänka huvudet men samtidigt "bromsa upp" lite så han kom under sig lite mer med bakbenen. Gick riktigt bra för att vara första gången!
Sedan stod vi och mysade emellanåt också.

En bild på JF Pignon igen, är så grymt sugen på att fara till Globen horseshow i år igen,
men lite tråkigt att åka själv, nån som hänger på? ;D


fyfan

Nu är jag arg på riktigt! på den där jävla skitridskolan. Vi var 11 stycken idag, ELVA STYCKEN!!!! Vi hade "hoppning" och man ryms fan inte på spåret alla samtidigt, här har jag ridit i 40 min i blåsväder för att komma dit och få stå och titta på när dom andra hoppar största delen av lektionen! Jag rider fan hellre dressyr jämt än att det ska bli sähär, då lär man sig ju lite iallafall.
Den elfte var en tjej som skulle prova rida en ponny som stod i privatstallet, och hon skulle bara vara med lite från början, men nneeeeeh såklart så är hon med hela iallafall och hon fick fan hoppa mest av alla!!! Hästen var lite seg och saktade in innan hindren men vägrade aldrig så därför fick hon hoppa banan igen två gånger medans jag och Acean bara fick hoppa den en gång än fast hon saktade in/kom fel minst lika mkt om inte mer. För vi hade ju stått och slöat till ocss läängee emellan varje gång så när man väl fick hoppa gick det skit.
Och alla tar så himla lång tid på sig varje gång för att dom rider förbi och sånt.
Det blir att byta grupp nu och kolla om det blir bättre, annars vet jag inte..
GUD VAD ARG JAG BLIR! (om ni missat det tänkte jag)


film från lägdan

En film där vi tränar nedåtsök och lite galoppfattning för några veckor sedan. Han var inte riktigt "med" men han tyckte det var lite jobbigt att jobba på lägda som var lite blöt.


skogstur

Idag red jag och Ticken ut med Yvonne och Tornetta. Vi red genom skogen mot svedje och tog sedan en galopp uppför skogsvägen och sedan vänster stigen genom skogen så man kommer fram till tjärn. Det gick hyffsat bra att gå där nu, inte blött men lite stenigt som vanligt.
Red ner mot tjärn och körde sedan en galopp uppför backen bortanför tjärn, vände där uppe och red sedan hemåt. Vi gick över lägdorna hem. Ticken var pigg och glad :)

JF Pignon i globen

löslongering Ticken & Ace

Idag har jag först fotat till en fotouppgift till skolan i en gammal ladugård, vi ska göra skräckfilmsaffischer. Kanske lägger upp den här sen om den blir godkänd, haha ;D

Sedan till stallet. Löslongerade Ticken i paddocken. Började med att checka så att han följde mig och sådär, och det gjorde han. Skickade sedan ut honom på volten och nu söker han sig nedåt självmant och av sig själv, ibland blir han ngt framtung så nu tror jag vi ska börja jobba med att försöka samla ihop honom lite.
Han har mkt svårare för att hålla sig på en mindre volt runt mig i höger varv, i vänster är det inga problem alls. Så det tränade vi lite på idag, mkt högervarv, han flöt ut för det mesta men några gånger gick det riktigt fint.
Efter att vi jobbat en stund med detta så gjorde vi lite yoga för stretchingens skull. Han har blivit himla duktig på det nu! Jag bara knackar/pillar lite på insidan av bakbenet så lyfter han på det och böjer bak huvudet och sätter nosen mot hoven när jag pekar där. På båda sidor, duktig! Haha en gång idag var han så söt. Jag stod på hans högra sida och bad honom göra yoga, då märker jag att han flyttar bakdelen ngt mot mig och huvudet försvinner, jag typ: vafan gör han?! Haha då böjer jag mig ner och kollar under magen och då står han och gör yoga åt andra hållet och står febrilt och fipllar med läpparna på hoven,"hallåå jag är duktig här bortaaa?! kan jag få en äppeeelbiit!? haha jag skrattade på mig. Notera att jag aldrig använder godis eller sånt när jag tränar annars utan bara när vi göra yoga, på det sättet tigger han inte utan han vet att han bara får det då och iblad i bugan.
Sedan gjorde vi lite cirkusbuga, han var jätteduktig och har aldrig gått så långt bakåt/neråt förut :)

Sedan var det Aceans tur att bli lite löslongerad. Det gick inte fantastiskt idag men bättre mot slutet. Hon var väldigt okoncentrerad och ibland fick jag bara ställa mig still i mitten, andas och blunda när hon fick sina springa runtrunt ryck utan att lyssna alls, haha! Tills hon saktade av till trav och då fick hon ett "braa" osv. Nu lät det som att det var så hela passet men så är inte fallet utan det hände kanske 2 gånger. Fick till några någorlunda inkallningar iallafall och hon har fortfarande itne riktigt kopplat det där med fokusen på rumpan men det kommer säkert, och när vi jobbat lite mer på det med repet.
Mot slutet hedde jag på grimskaftet och tränade lite på att följa mitt kroppspråk i skritt och trav. Börja trava när jag joggar och sakta av när jag gör det. Från början fattade hon inte riktigt att hon skulle sakta av men efter några gånger så gick det riktigt bra i både igångsättningar och avsaktningar!
Då släppte jag lös henne igen och bad henne trava runt mig, bad henne vända upp. Hon vände inte upp men saktade iaf av till skritt så det är ett framsteg så hon fick beröm för det. Lät henne skritta vidare runt mig och bad henne vända upp efter några försök så vände hon upp och kom in, duktig flicka!
Då skickade jag ut henne i skritt igen och innan hon hunnit flyta ut från volten så bad jag henne vända upp på en gång igen, gjorde det några gånger på rad och hon var super! så då gav vi oss där :)


RSS 2.0