bäste Marulk!

Underbar var Marulk idag, som alltid iofs! Efter jag borstat av honom den värsta leran och gjort nya flätor i manen, den blir så himla rufsig och lerig när han rullar sig så gick vi till paddocken.
La fram en upphöjd bom och ställde den ngn meter från staketet och gick med honom i grimman över några gånger, lugnt och fint. Sedan tog jag av grimman och löslongerade honom.
Från början sprang han utanför bommen eftersom dom är ju lite småläskiga ändå! Efter en stund flyttade jag ut bommen kloss med staketet och skickade sedan ut honom igen. När han kom springandes där igen så blev han lite: oj, ligger bommen här nu?! och hoppade sedan fint över den! Han fick massor av beröm och jag kallade in honom och kliade och lät honom vila. När jag nästa gång skickade ut honom sprang han över den igen, och samma procedur med vila och beröm.
Det dröjde inte länge innan ha helt självmant hoppade över den i både trav och galopp. Jag fintade honom och busade lite med honom och han studsade glatt över bommen. Ibland nr jag kallade in honom så fintade han även mig och sprang iväg och skuttade över bommen. Haha han är så söt och klok bushästen!
Himla härligt litet pass, ååh vad jag tycker om honom!


hejåhå

Idag så var vi nästan hela gänget ute på tur. Helene/Björn, Matilda/Bus-Johan, Anki/Ace och jag och Marulk. Vi red upp mot tjärna och sedan ner över berget, där jag höll på bli spetsad, haha! Det var en liten vattenpöl på marken och ett träd bredvid med massa grenar som stod rakt ut. Då tyckte Marulk det var lämpligare att gå in i(elelr ja han kom ju under) trädet än över vattenpölen så jag fick en gren liksom rakt framifrån in i axeln så den kunde ju inte böjas bort. Som tur var så var den torr så den gick av ganska lätt men jag typ hände utanför hästen med händerna i luften och fick hålla i mig i tyglarna, stackars Marre, men jag kände att jag inte ville ramla av ner i den steniga sluttningen ;)
Sedan kom vi fram vid Morakurvan och red Magnussons runt, på skogsvägen nrä vi travade höll vi på rida in i en till gren och strax efter ajg fintat undan den så hoppade Marulk rakt upp i luften för att det låg en läskig gren på backen, hah, tro vad jag gjort träden för ont i veckan?

Sedan skildes vi åt, helene och tilda gick hemåt och jag och Anki fortsatte mot Nyänget och Bäckaskogen, vi red rutn lite där på de mysiga stigarna och sedan tog vi den långa sandstigen och ut vid garagen och via området hem. Gick längs lägdan vid gångvägen hemma och Marulk tog sin vanliga kisspaus där. Han har nog saknat den lite nu när den varit täckt av all snö ;)

FILM halsring mm.

Nu kommer filmen från igår, måndag :D


ÖOR dressyr

Ace var så himla fin idag, hela passet verkligen!
Först red vi lite på stora mittvolten med tagen bakdel i skritt och trav.
Längs långsidorna sedan skulle vi göra först skänkelvikning en bit in mot mitten, sedan öppna rakt fram en bit och sedan sluta ut mot väggen igen. Hon lyssnade toppen för hjälperna och var känslig!
Sedan var vi på volterna och jobbade lite med galopp. Hon bar upp sig själv och var lugn och fin, duktig häst!

Nästa gång ska jag ta med Marulk på lektionen om det är bra väder, för då rider vi ute på planen och då kan jag vara bredvid om det tex. blir mkt galopp och sådant :)
Hade tänkt ta med honom idag men hann inte få ngt svar från Helen vad vi skulle göra så nu håller jag tummarna för att det blir bra väder nästa vecka :D

halsring och markarbete

Idag jobbade jag först lite från marken med Marulk. Lite driving game och lite byta varv, lite ofokuserat men ibland gick det riktigt bra!
Och vet ni! När vi gjorde backa ur 5 zoonen så backade han en gång bara av att jag tog lite i svansen och repet låg i backen, duktig kille!
Sedan hoppade jag upp och red i repgrimman och halsringen, hade repgrimman bara som en ev. förstärkning om det skulle behövas. Från början gick det sådär och han lyssnade itne så mkt men efter en stund var han så himla duktig! Kunde göra halt och sedan vända nästan direkt på stället bara med hjälp av halsringen och vi kunde gå ganska målinriktat och svänga lite hit och dit, självklart blev det ju små missar ibland:)
På slutet så travade vi lite i repgrimman också, han blev lite småbusig ibland men efter en stund travade han på utan konstigheter. Sedan tränade vi snäva svängar och lite flytta bakdel i svängen, gick riktigt bra!

Jag filmade lite under passet, så det ska jag klippa ihop så fort jag hinner :)


söndag-uteritt

Igår så red jag med Helene och Björn. Vi red genom skogen mot svedje. Alldeles innan man kommer ut på svedjevägen så hade gubben som bor där bredvid blockerat vägen med en grävskopa(antagligen med vilje) så vi fick sicksacka oss över lägdan istället som innehåller några diken här och där. Sista diket var svårt att komma runt eftersom det gick över hela så hästarna var väldigt tveksamma till att gå över, men till slut så tog Björn ett litet skutt över och efter lite fundering från Marulk så tog han ett jätteskutt över, haha! Han var så söt man kände hur han verkligen ville men han inte riktigt vågade.
Sedan travade vi lite på svedjevägen. Detv arnågra som höll på lasta och massa andra läskiga saker där så ett tag rörde vi oss inte hur fläcken, men ibland gick det sakta men säkert framåt och efter en stund fick vi hjälp förbi av en som höll på med lastningen.
Sedan red vi upp mot Vitsjön stigen mittemot banvallen upp i skogen till vänster. Vi red inte riktigt enda upp dock.
På hemvägen när vi var nästan hemma igen, ungefär vid Handelsträdgården så var det en häst som skitit där för någon dag sedan mitt i området. Varför kan man inte bara plocka upp efter sig?! Det är ju vi som får för det eftersom vi är det enda stallet just där, så Helene hoppade av och plockade upp det i en påse.

stubben har föresten lagt sig mkt mer nu än på bilden :)

lördag-löshoppning

I lördags så löshoppade jag Marulk litegrann. Ställde upp ett litet hinder, kanske 40-50 cm, sedan ett hinderstöd lite längre bort bort som jag knöt longerlina mellan bara för att skulle komma rakt mot hindret men efteråt var det öppet.
Gick med honom i grimman över några gånger först, sedan gick jag med honom till där linan började och släppte honom där och skickade iväg honom. Vissa skutt blev riktigt fina! Han gjorde några riktigt fina inkallningar också efteråt. Det var full fart på gården runt om, häll på dra ut nå maskiner från storgaraget mm. Så ibland var det mkt läskigt att titta på!

Här är en liten film från min mobil och jag vet inte varför det blir värsta partybelysningen, något den har börjat med när man filmar, skitmobil-.-
Inte ett av dom bästa hoppen, men duktig är han allt!

finaste Marulk

På förmiddagen åkte vi med motorcyklarna till Höga Kustenbron och fikade där uppe vid hotellet i solen, mysigt! Vet inte hur länge sedan det var jag hängde på, tror det var när vi var på sommarsemester i Norge för flera år sedan ;P

Efter vi kommit hem så for jag självklart till stallet, härligt väder idag med. Efter jag borstat lergrisen så tog jag på tränset och halsringen och gick in i paddocken.
Från början var han lite småbusig, tror han trodde att vi skulle galoppera på samma ställen som igår ;) men efter att jag övertalat honom om att vi faktiskt bara skulle skritta idag så gick det bättre, känner att jag inte vill galoppträna barbacka :P
Vi tränade på att svänga och göra halter i halsringen, fick ta i tygeln emellanåt som en extra förstärkning, vi har ju bara ridit i halsringen typ en gång förut. Han var faktiskt riktigt duktig och ibland kunde vi göra ganska snäva svängar och svänga lite fram och tillbaka. Några fina halter gjorde han också! Bommen låg kvar så den gick vi över ibland och han skrittade lugnt och fint över den!med undantag för någon enstaka gång.
Ska försöka ta tag i halsringsridningen lite mer nu regelbundet för det är riktigt roligt, framförallt när man känner framstegen :)
Han var föresten supermysig i hagen när jag hämtade honom, slutade äta gräs och sänkte huvudet och blundade när jag kliade honom i pannan, finhästen<3

måste även tillägga att jag både igår och idag har sprungit 4 km slingan vid Hörnsjön utan att gå någonting :}

det får bli en bild från höga kusten idag istället :)

lite galoppträning

For till stallet vid 10tiden och gjorde klart innan jag hämtade Marulk. Han lekte lite svårfångad först men när jag satte mig på huk och berömde honom för varje litet steg framåt så kom han till slut lunkandes fram till mig, gosade lite och gick sedan ut ur hagen och ställde oss i solen och tog bort leran.
Red i paddocken, hade kvar den upphöjda bommen sedan igår. Gick över den några gånger i skritt, ibland tog han några riktigt stora skutt över den och började trava strax innan, den är fortfarande lite obehgalig den där pinnen ;) Travade sedan över den också när han väl kunde hålla sig i skritt över den.
Sedan tränade vi lite på galoppen, det va rlite jobbigt tyckte han! Ibland blv det några riktigt höga krumsprång, men kvar satt jag iaf! Mot slutet kunde han galoppera nästan ett helt varv i både varven, duktig kille. Svårt på böjt spår motför att gasa i skogen!
Riktigt härligt väder också, kunde rida i T-shirt :)


ponnyridning och markarbete

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har ridit Bus-Johan, haha! Kan inte ens minnas sist jag red en B-ponny. Helen och Matilda var i paddocken och lekte med honom lite från marken när jag kom. Gick in och hämtade långrepet och hans grimma och skulle visa några övningar men istället blev det att Helen kastade(eller kastade och kastade, så hög är han ju itne) upp mig. Han är en väldigt envis lite ponny och tyckte jag var ltie jobbig när jag krävde saker. Slingrade sig och stretade emot lite. Men efter en stund så blev han lite mjukare och böjde sig i sidorna lite bättre. Är ju lite svårt också när jag knappt kommer åt honom med skänklarna. Skrittade bara och några travsteg här och där, blev lite ostabilt ;)

Sedan gick jag och hämtade Marulk, eller jag kanske ska kalla honom lergrisen? Stod ute och ryktade av honom, kändes nästan som lite sommarvärme idag! Tog på repgrimman och repet och gick in i paddocken.
Började med att skicka ut honom på volten och träna lite smått på böjningen, gick riktigt bra emellanåt. La fram en lite upphöjd bom som jag skickade honom över i skritt och sedan trav, han var duktig och skuttade över den!
Tränade även lite på backa ur 5 zoonen(jag står bakom honom) Det gick riktigt bra och jag tror inte det dröjer länge innan jag kan ta bort repet.
Sedan gjorde vi lite varvbyte på volten. Jag vänder upp honom samtidigt som jag springer bakåt och skickar sedan ut honom i nya varvet. Han var riktigt alert och reagerade toppen!
Duktig Marulk!


hoppning

Hoppning på ÖOR idag med Acean. På ena långsidan hade vi tre hinder med ett galoppsprång emellan och på andra sidan tre travbommar följt av hinder ett galoppsprång hinder.
Hon blev väldigt pigg på trekombinationen men hoppade fint och vi fick till bra avstånd före. Andra långsidan gick bättre då hon inte hann få upp lika mycket fart.
Sedan hoppade vi de två första hindren, volt inåt, över mittenhindret igen och sedan sista hindret. Sista gången gick det bra när vi fick till avstånden rätt. Blev att det blev ett halvt språng för mkt oftast.
Sedan körde vi trekombinationen, sakta av till trav och sedan över andra långsidan. Vi hann knappt sakta av till trav innan utan det blev i sista sekunden men vi behövde inte lägga någn volt emellan iallafall :)

Så himla skönt att det var ljust dit och någorlunda på hemvägen strax efter 21. Förra veckan var det kolsvart efteråt:)


tömkörning

Gud vad det blåste i förrgår! Blev iallafall en tömkörningspromenad med Anki och Ace som sällskap, som gick i grimman.
Gick ner gångvägen, runt postvägen och sedan höger ner Källströmsvägen och sedan tog vi lägdvägen uppför lägdan, mysigt trots blåst och Marulk skötte sig prima!

vårvårvår

Har helgen denna helg så efter utsläppet och mockningen imorse så sprang jag hem, via slussen och den vägen, tog ca. 35 min och gick nästan ingenting.

Vid halv ett for jag tillbaka igen. Marulk var en väldigt lerinpackad häst idag på ena sidan, det positiva var att vi stod länge mot stallvägen i vindstilla och sol och ryktade av honom, varmt var det! Vet inte om han blev så ren men, haha, pälsen blir som fortfarande alldeles dammig.
Sedan kom Frida(Tornetta) och vi red genom skogen ut på svedjevägen, första gången i år, härligt! Vid Östmans stall red vi ner över lägdan så vi kom fram vid Kocks. Där hade dom ställt en sån där rund korvmojshytt(frpga mig inte varför dom har en sådan där) mitt på så den var väldigt läskig att gå förbi! Men tillslut så hoppade/studsade vi förbi den i en himla fart! Sedan tog vi en galopp på enkelriktade och sedan runt ridskolan och sedan samma väg tillbaka igen. Det var en härlig tur och varmt och skönt! Var ute i ca. 2h.
När jag tog in dom ikväll behövde jag inte ens ha jacka!

Marulks sko var lös efter ridturen, den har som glidit bak lite och sitter inte fast på ena sidan, typiskt!

en oretuscherad bild från när vi var på ÖOR :)

äntligen

Igår så kunde vi vara i paddocken för första gången i år utan att behöva plumsa runt! Det var väldigt blött men skitsamma. Jobbade löst och stundvis gick det riktigt bra!
Emellanåt i löslongeringen så sprang han mest bara på men oftast så lyssnade han väldigt bra, lyssnade toppen på inkallningar! Några gånger när jag skickade ut honom fick jag honom att hålla sig på en liten volt runt mig, duktig kille!
Tränade även ltie backa ur 5 zoonen men det gick sådär utan repet eftersom vi inte tränat det mkt alls så det var ju inte så konstigt xD

Fornbyn x2

Igår red jag med Hanna och Ace upp mellan lägdorna och upp i skogen, nästan ingen snö kvar på lägdan nu!! Lite blött och läskigt tyckte Marulk dock. I skogen var det snö på vissa ställen men den var porös och härlig att plumsa lite i. Red ner vid Nyänget och sedan stigen genom skogen mot Fornbyn och Bäckaskogen, så härligt att kunna rida där igen! och dessutom i sol och värme!
Travade bort mot Sommarhemmet runt vändplanen och travade hela grusvägen tillbaka, eller travade och travade. Var någon blandning, av skutt, krumsprång, galopp, och snabb trav från våran sida, haha! Men mot slutet så höll han sig i ett relativt lugnt tempo :)
Tillbaka red vi högra stigen så vi kom fram vid garagen ovanför Nyänget, red över vägen coh sedan genom skogen och ner över lägdan hem igen. När vi red över lägdan var kl. ca. 19.30 och solen var fortfarande precis uppe över berget!! Härligt!!

Idag så red jag och Anki ungefär samma sväng, fast bara en skrittrunda och vi tog Carlgrensvägen hem :)

Fornbyn, ungefär vid denna tid förra året. Eller början av maj var det visst.

6 månader

Idag är det exakt 6 månader sedan min älskade vän lämnade oss. Det river upp så mkt inom mig så fort jag tänker på honom, och som vanligt vet jag inte hur jag ska kunna besrkiva hur jag känner.
Hur kan det gått så lång tid, det känns som en evighet sedan även fast det känns som igår. Jag minns så väl den där sista kvällen/natten när jag for till stallet för ett sista farväl, ni kan ju tänka er själv. Jag stod och grät och borrade in mig hos honom, ville aldrig gå därifrån, för jag visste att när jag gått skulle det aldrig mer vara som innan.
När jag kom dit två dagar senare så var det alldeles tomt, hans box var omockad, det låg kvar lite pellets i krubban. Jag mockade en sista gång, jag tog till vara på att få mocka hans box en sista gång, jag var som i en dimma.
När jag gick ut i hagen var där bara tre hästar, du var säkert bara borta för en liten stund, kanske någon hämtat dig för en liten promenad?

Jag kan känna det så väl, hur det var att sitta på din rygg, att vara med dig. Men ju mer jag försöker känna ju svagare blir känslan och jag kan inte alls känna den lika tydligt. Jag vill inte glömma. Min älskade Ticken, jag saknar dig!
cavaletti/hoppning

Öor igår med Acean då. Började med att trava över tre bommar på medellinjen, inga konstigheter. På ena långsidan var det en studs med tre hinder och på andra långsidan var det tre hinder med ett galoppsprång emellan.
Ace var piggeliiiiiin och lyssnade när hon kände för det ungefär ;) men hoppa gjorde hon iaf super! Studsen gick bäst för då hann hon inte flyta iväg lika mkt som när det var ett galoppsprång emellan. Roligt var det!
Sedan togs ett av mittenhindren bort och vi hoppade första hindret, la en volt inåt och hoppade sista hindret. Det gick riktigt bra och hon hade en riktigt lugn galopp på volten och in mot sista hindret, duktig tjej!

Nu ska jag träna inför Nationella provet i svenska imorgon, JIPPI!!!!...så skriver om denna härliga dag imorgon istället!

tömkörning+Wilma

Hade ut/insläpp idag som vanligt så for dit på kvällen i samband med det, så himla skönt att kunna göra det och det fortfarande är ljust ute! Wilma fick följa med också.
Jag fotade och mös en stund i hagen med Marre först, gick sedan in och hämtade grimman och tog in honom. Tog fram körselen(eller vad det heter) och hedde på den, den är väldigt stel i tyglen där man fäster i bettet och det tar typ en kvart att få fast båda, och jag med mitt tålamod...
Sedan gick vi ut, Wilma lite bakom för hästar är ju såå läskiga! Gick ner Källströmsvägen och sedan vänster. Han tyckte en blå skottkärra elelr vad det var var väldigt läskig där och vände om, men om jag gick bredvid honom så gick det bra sedan. Gick upp S-kurvan och sedan hemåt igen. Han var superduktig och höll ett lugnare tempo än i förrgår!
När jag tömde skottkärran såg jag att sanden har börjat komma fram i paddocken, gud så glad jag är! Nu kommer vi kunna löslongera lite mer på allvar och träna lite mer i halsring och allt! :)

Det får bli ett bildlöst inlägg så lägger jag in bilderna från idag imorgon istället :)


lite häst på fel ställe

Idag så kunde Anki följa med en sväng trots nacken, vi skrittade bort till Fornbyn och vände vid Sommarhemmet. När vi kom tillbaka till Carlgrensvägen så var det några som höll på fälla träd mitt över vägen så där var det ju itne så smart att gå förbi, så vi fick gå övre slingan, kul med lite nytt också dock så sket båda där, tur amn har bajspåse ;)
Vi kom ut på vägen vid Geneskolan gick vänster neråt, förbi San Marino och sedan postvägen/Källströmsvägen hem. Så det blev en liten samhällestur där på slutet, dom undrade nog vad fan vi gjorde där ;P
Började regna efter typ halva turen, inte lika mysigt och det regnar ju fortfarande får se om jag hinner med nån springtur idag om det slutar regna..

Tömkörning

Idag tömkörde jag Marulk, jag har aldrig gjort det förut med riktig utrustning och det var superroligt! Tog Källströms gamla selegrej som hängde på hölogen, fick damma av den lite först bara:P Listade sedna ut hur allt skulle sitta och gick först till paddocken. Gjorde lite halter och svängar för att kolla så allt funkade.
Gick sedan ut på gångvägen, vi gick ner mot skolan, svängde in postvägen och sedan upp Källströmsvägen tillbaka till gården. Han gick lite väl snabbt ibland så jag hade lite svårt att hänga med där bakom och bet sig fast lite i bettet när jag bad om halt men annars gick det hur bra som helst!
Tömkörde honom ändå in i stallet, haha^^

Sedan kom Jennelie förbi en sväng med hund och pratade en stund, hon som hade Korken i samma stall som oss på andra sidan vägen förra vintern, trevligt:)

Nej nu ska jag itne sitta här och lata mig, nu blir det att ta en springtur:)


Ace

Red Ace en stund idag då varken Hanna eller Anki kunde. Red barbacka då jag som ofta är för lat för att he på sadeln, haha! Red ner till skolan och på planen där. Ibland blåste det så mkt så det nästan kändes som jag skulle flyga av!
Emellanåt var hon lite töntig och fick för sig att högra sidan var läskig. Jobbade mkt i vänster varv då det är det hon har svårt med, gjorde framdelsvändningar och lite skänkelvikningar.
Mot slutet blev hon finare och bar upp sig bättre. Galoppen var hon underbart fin i! Hon samlade ihop sig toppen och höjde ryggen, kunde nästan glaoppera på stället, duktig flcika!
Red postvägen hem, med öppnor längs vägen.

markträning boll och lastpall

Det är ngt med mig och väder som inte går ihop tror jag, när jag kommer till stallet så börjar det snöa stoora flingor trots 5+, så jag mockade lite och fixade klart allt innan jag tog in Marrebarre. Han var lite blöt så jag hittade en anledning att använde det nya fleecetäcket iaf ;D
När vikom ut snöade det bara litegrann och slutade sedan. Gick på baksidan av stallet och tränade med en Horseball som jag hittade i ett hörn i stallet för några veckor sedan, en lite orange med ett litet handtag. Han tyckte den var lite läskig och la huvudet på sne och blåste osv. :P Efter han fått undersökt den lite och jag sparkat på den och lite så så började jag försöka få honom att nudda bollen med benet.
Han gick helst bredvid men ibland råkade han nudda den lite av misstag och då fick han genast eftergift och beröm. När han nuddat den några gånger så tog vi en paus från bollen och gick fram till en lastpall som låg ovanför paddocken. Den var också lite läskig såklart ;) men efter en stund så vågade han gå fram med benen enda fram och bita och undersöka den med munnen. Gav oss efter att han gått med hovarna enda fram till kanten så får vi börja med att undersöka den med hovarna en annan dag.
Gick sedan tillbaka till bollen, denna gång så gik han inte förbi den lika ofta utan puttade till den några gånger ordentligare så då gav vi oss även där.
I stallet igen så hade han torkat under fleecen så jag kunde ta bort lite päls, blev en ganska rejäl hög, gud vad jag längtar till sommarpäls nu:)

Jag har föresten varit duktig idag med! Sprang längs Veckefjärden bort till Foppas golfbana och sedan tillbaka igen, det känns i musklerna lite nu :P


onsdag och torsdag-skutthinder

Hanna och jag red ner till planen vid ishallen igår, superhärligt väder och kvällssol. Ställde fram ett litet hinder med hjälp av de små "kryss-stöden". Marulk tyckte som vanligt den va rlite småläskig. Red på en volt runt den några gånger och travade lite på volter innan vi började springa över hindret.
Han ville helst inte kliva över det alls från början, efter ett tag hoppade jag av och gick med honom över några gånger, först tog han stora skutt över men efter en stund gick han lugnt över. Då hoppade jag upp igen. Han stannade ngn gång till men efter ngn gång så hoppade han duktigt över, dock typ två meter innan bommen så det blev ett jätteskutt, haha!
På slutet fick vi till några riktigt fina skutt från trav och han landade i galopp, superduktig kille! Blir att träna lite mer på det där för han blir så nöjd över sig själv när han klarat det^^

Idag regnade det ju så blev inte att göra så mkt i stallet, han fick stå kvar ute och äta istället. Jag har varit duktig idag! På kvällen när det slutat regna så tog jag med Wilma och gick upp till Hörnsjön, sprang/gick ett varv runt sjön och sedna fick jag för mig att springa upp på Varvsberget också, fick dock lov att gå där det blev extra brant. Är så fint där uppe, speciellt i kvällsolen. På ena sidan ser jag stallet och Hörnett och andra sidan stan, skolan osv. Stod där uppe en stund innan vi sprang hem igen. Ska bli skönt om jag kommer igång att springa iaf varannan dag, får se hur det går med det ;)

härligt väder!

For till stallet efter skolan, hade inte tänkt rida utan jobba lite från marken i repgrimman. Men precis när jag tänkte gå ut så kom Hanna och skulle rida Ace så då följde jag med dom istället. Jag orkade inte sadla, haha så det fick bli barbacka. Jag var ju klar lite före Hanna så red i paddocken några varv innan som kom ut, börjar bli lite mjukt där men det gick.
Sedan tog vi en härlig liten tur upp mot Hamptjärn, det var längesedan! Stannade till hos Anki och surrade en stund. På något ställe där i skogen var det lite mjukt men man sjönk inte ner så mkt och snön var mjuk så det var lugnt även om det kan kännas lite obehagligt. Marulk sket en bit innan den lilla bron/utloppet från tjärn så hoppade av och gick med honom över, den är läskig tycker han, men han trippade över som bambi på hal is till slut, hehe! Blir att gå dit att träna från marken någon dag:)
Sedan var det ju bara det där med att komma upp igen barbacka, haha! Hittade en någorlunda snödriva som ja kunde stå på sedan fick jag hoppa som en groda för att försöka komma upp, klängde mig fast flea gånger och försökte åla mig upp men ramlade ner igen, haha! Efter några försök och om placering av Marre så kom jag till slut upp, Marulk var så duktig och stog still än fast jag såg ut att försöka bestiga ett berg xD
Sedan skrittade vi grusvägen ner från tjärn och tillbaka till stallet igen. På grusvägen var det många läskiga vattenpölar som vi tydligen var tvungna att trava igenom tyckte Marulk, så blir att träna ltie sådant samtidigt som bron :)


måndag

Idag kom fleecesetet jag beställt från Hööks :) täcket passade prima! Men grimman var tyvärr Cob, hur många hästar med storlek 145 i täcke har Cob på grimman egentligen??! Jag menar Bus-Johan har cob och han har storlek 115 i täcke...
Aja huvudsaken täcket passade, ska prova lindorna också imorgon, inte för storlekens skull men bara för kul, så kanske jag tar en bild också :)
Han var en riktig dynggris när jag tog in honom från hagen! Rullat sig i bajs, kiss, hö och ja lite allt möjlig, han luktade ihoptorkad kissboll. Så tog med ryktskrapa, ryktsten och borste och stod en lång stund och borstade honom ute i finvädret, riktig vårkänsla! Dock så längtar jag itne så värst tills riktiga leran kommer och det knastrar i munnen när man borstar ;)

film från ridhuset!

Här är en film från igår :) Såklart så hade jag på fel inställning på kameran så det blev mörkt så jag fick ljusa upp den mkt och då blev det brusigt, alltid är det något som ska gå fel när Ida är i farten!


Marulk i ridhuset!

Som sagt så red vi alla 5 hästar till ridhuset igår! Var riktigt mysigt att rida alla tillsammans, det händer ju aldrig annars, men det får det nog bli ändring på! Vi gick övre väen via svedjevägen och banvallen, gick bara bra, lite trav på banvallen, han var lugn och fin!
Framme vid ridskolan så gick han bara igenom hela stora stallet utan några konstigheter, att gå in i ridhuset var itne heller några problem! Gick runt med honom några varv på marken, han checkade vissa saker men sedan var det inget mer med det!
Han bockade eller studsade inte en enda gång, och han har aldrig gått så fint som han gjorde igår, jag är superglad :D Han var underbart fin i traven och gick i en stadig form, lite hängig och lite bakom hand ibland, men vad gör väl det!
Prövade även lite galopp i vänster varv, det var lite svårt tyckte han men vi fick till några språng iallafall:) Det var skönt, det var itne så mkt folk där inne, och ett tag kunde vi rida på andra sidan också, där red Helene med Björn och hennes dotter på Bus-Johan för han blev lite otålig när alla andra galopperade och travade. Så det var ingen ponnysatsning förän typ sista kvarten, två stycken som red dressyr.
Hemturen gick bra den med, en superhärlig och rolig dag helt enkelt!! :D


snart

Nu hämtar Hanna snart upp mig så far vi till stallet och gör iordning och när de andra kommit så rider vi iväg runt 13 till ridskolan, spännande! Se upp för skogsmullarna!
Stackars Anki kan inte vara med pga. nacken, kanske hon kommer och tittar iaf

duktig kille!

Idag var Marulk superduperduktig! Gick ner till planen igen och han studsade inte någon gång, eller jo en gång lite från början i traven men bara några skutt!
Jag ställde ut tre koner på ena kortsidan och red mellan dom några gånger i skritt och lite huller om buller för att kolla så att båda sidorna var med. Han har ju lite svårare(även jag) för vänster varv så vi fick jobba lite mer med det, gjorde lite serpentiner och bågar längs långsidorna.
Efter vi kört igenom båda varven ett tag så kunde vi byta varv lite när som och springa mellan konerna någorlunda i trav utan att han sköt ut bogen märkvärdigt. Stundtals blev han ltie hängig i bettet men han var så himla fin och bar upp sig bra, framförallt i höger varv! Jag körde med det vanliga tredelade idag istället för det raka Apple Bitet. Har inte riktigt bestämt mig för vilket jag tar imorgon till ridskolan..men lutar mot det tredelade.
Tittade på ÖORs hemsida på bokningarna av ridhuset och såg att det samtisigt som oss är nån ponnysatsning elelr vad det hette på andra sidan. Haha hoppas verkligen inte vi råkar komma springandes eller studsandes över på deras sida eftersom det bara är koner emellan, det skulle vara liiite pinsamt xD men om han är lika duktig som han var idag så är det nog inga problem, hoppas mamma hinner dit så hon kanske kan fota eller filma lite.


dressyrpass

Igår promenerade jag och Marulk ner till planen vid ishallen. Väl där så tränade vi mkt på traven. I början var han väldigt studsig och tog tag i bettet men efter en stunds jobbande så mjuknade han lite och blev riktigt fin stundtals! Höger varv på volten gick riktigt bra, i vänster varv sköt han ut bogen på den öppna sidan av volten. Fick jobba ett bra tag med det innan det mot slutet gick mkt bättre. Red även lite serpentiner. Fanns även en liten vattenpöl, elelr knappt pöl, mer lite vatten som låg på gruset i fotspåren som han tyckte var väääldigt läskig att behöva gå i. Så där stod vi en stund och tittade och försökte gå över, till slut så gick vi över lite längst ut på kanten men det fick duga :)
Det var en väldigt svettig Marulk som skrittade hem. Hoppas det går bra i ridhuset på söndag, ska bli spännande! Kanske blir det bara rodeo av alltihop ;)


RSS 2.0