-Olydiga hästar

Glömde föresten berätta, igår när ja kom till hagen så låg myshästen ner. Så jag smög fram till honom och satte mig bredvid honom. Han var så gosig, efter en stund klev han upp.

Imorse väcktes jag av telefonen strax efter 06.00. då hade hästrackarna brytit sig ut igen!!-.- Eller jag tror det bara var Bus-Johan denna gång så for först upp till Anki där vi fick fixa övertråden som var helt borta sedan i andra delen av hagen(där det hade rasat igår ungefär) så var övertråden borta där också, ett under att inte alla gått ut?
Bus-Johan hade ätit upp alla morötter(en stor påse) och jättemkt ur krafftpåsen :S Han hade gått upp på den lilla bron till boden där vi har grejjerna nu och smaskat i sig, snacka om BUS-Johan. Undra hur han blir i magen nu..

Ankis Anders har iaf kollat med elektrikern så att vi kan fixa ström förhoppningsvis, den har slagit ut allt annat om vi hett på den. Så då kommer dom allt få sig en chock när dom försöker nästa gång, moahahahahaah, haha ne men man kan ju inte ha dom att rymma precis^^

Och på lördag så ska vi bygga upp vinterhagen igen där det är massa gräs som dom kan äta:)

-Hejochhå

Idag provade Lina rida Ace och så följdes vi och red en sväng upp mot tjärn och runt där lite kors och tvärs. Tog två galopper och travade lite här och där, Acean skötte sig bra trots att hon skvätte till på nått ställe här och där. Marulk var lite motsträvig i munnen men efter vi kommit tillbaka till hagen vid Anki så red jag några varv där tills han blev riktigt mjuk och fin! Har ju som sagt inte ridit sedan förra tisdagen så denna vecka blir det lite mer av det har jag tänkt, och finslipa lite saker:)

Vi red även ner och plaskade lite i tjärn. Marre var superduktig och skvätte och kraffsade med båda benen^^ Han har fått mkt bättre självförtroende! Han gick tom. över den lilla bron/utloppet från tjärn efter Ace utan problem :)

När vi for därifrån så såg jag att två pinnar hade rasat helt vid grinden i andra delen av hagen, stängslet låg ner på backen! Inte konstigt att Marulk hade varit ute på äventyr igårkväll tydligen..
Så fick dra tvärs över direkt till grindstolpen och sätta fast såna där vit smala plastpinnestängselpinnar (långt ord?) istället på tre ställen för att inte tråden skulle bli för slak.

Imorgon ska Lina rida Bus-Johan så då hade vi tänkt rida ner till planen vid svedjeishallen, så kanske jag tar några små skutt med Marulk också:)


-Mysvecka

Nemen tjenare! Nej jag har inte dött, jag är bara arbetslös ;D
Marulk och jag har haft en lugn och mysig vecka. Jag har inte ridit något sedan lektionen i tisdags. Det har varit behövligt för honom då jag märkte på honom att han behövde lite vila. Men bara för at tja inte ridit betyder ju itne det att vi inte gjort någonting.

En dag var vi bara i hagen med repgrimman och tränade och finslipade lite grundövningar. Få upp kvickheten i backningen och bli känsligare för små signaler. Mitt i allt började det regna så vi gick till deras lilla glänta och ställde oss under granarna tills det slutat,mysigt^^

Vi har haft två underbara pass i paddocken också. Inte haft några större krav utan bara fokuserat på en härlig känsla, vilket vi hade. Jobbade bredvid honom och att vi skulle följa varandra. Han lyssnade så bra på mina signaler och vi kunde göra snäva svängar och fina halter. I traven la jag handen på manken och började sedan jogga lite och höja min energi, han började då trava och höll sig vid sidan om mig hela tiden i det tempo jag sprang i. Det är verkligen framsteg då han förut för det första skulle blivit överrumplad och känt sig lite trängd när jag springer bredvid och sprang istället iväg framför mig och för det andra har han inte haft styrkan att kunna trava så sakta.
Underbart! :)

bild från lektionen för några veckor sedan. Det går framåt, här på bilden är han ganska bra i formen även om han är lite framtung och jag vill ha lite mer driv bakifrån, men utvecklas gör han hela tiden:) och halsen har allt biffat till sig lite tycker ja!

-Cavaletti och galoppjobb

Tog med Marulk på lektionen igår. Trodde vi skulle ha dressyr men dom hade tydligen haft det förra veckan då det regnade och för mjukt underlag inne så då var det hoppningen igår istället. Hur ska detta gå tänkte jag, haha^^ Vi har ju visserligen hoppat litegranna.
Men det blev inga höjder eller någon banhoppning iaf, men en ganska klurig övning för honom, men han gjorde det riktigt bra! Det var tre upphöjda bommar på liggande sockerbitar på båda av de två volterna. I traven så tog han jätteskutt över bommarna medan dom andra bara travade vanligt över haha söten!
Marulk har ju nog svårt att bara galoppera på volt utan bommar så det tog några försök innan vi fick till det bra. Högergaloppen var han superduktig i och fattade rätt nästan hela tiden:D Vi klarade oss något varv över bommarna innan han bröt av, duktig kille!
Sedan skulle vi rida på en åtta och byta galopp på mitten innan vi gick över till den andra volten. Stackars Marulk som tycker det är nog svårt att hålla galoppen i ett varv^^ Men han var superduktig, visst vi bytte ju inte direkt galopp över bommen och slog ju över till trav emellanåt men han tog båda galopperna och var nästan starkare i höger tom.! Fast en gång så bytte han från vänster till höger över bommen men bröt av direkt efter, duktig igen!

Är ritkigt nöjd över honom! På vägen dit så mötte vi föresten två älgar! En ko med en kalv. Vi var nästan framme vid ridskolan(red banvallen och sedan ridvägen fram till ridskolan) så stod dom där på vänstra sidan. Han märkte dom itne först men sedan när vi var ungefär jämsides då jävlar blev det fart, full galopp, så nå jävlar kan han galoppera allt ;D Det var precis innan sista kurvan och självklart kom det en och gick där med sin häst, han stannade när han såg dom iaf men hon titade lite märkligt på mig,hah! Skulle jag också gjort om nån dåre kom i full galopp i en kurva så fikc förklara som det var.
Hmevägen gick utmärkt men red vägen hem, ville inte stöta på dom igen och det hade börja skymma så.

Gud vad tråkig min blogg är nu för tiden, känner att jag itne har nån inspiration alls, varken till att skriva eller fixa bilder..

så nu får ni iaf ett smakprov på en bild från för två veckor sedan på ridskolan:


-Svedjetur

Igår så for jag till Marulk på kvällen och red ut tillsammans med Anki/Ace och Yvonne/Tornetta. Han verkar ha blivit tjurig att ta ut ur hagen såg jag Lina skrev, tror han testade lite.
Vi red genom skogen bort till svedjegrusvägen och sedan bort till banvallen. Marulk var buuusig, jag red barbacka och höll nästan på ramla av en gång;) Vi galopperade på banvallen och bakom några träd var det nån stor sten eller ngt som han blev rädd för och kastade sig åt sidan så jag blevlite hängande på sidan men sedan gick de tbra förutom några små busbocksprång såklart ;)
Vi red sedan förbi Kock och upp över lägdan och sedan via andra skogen hem så man kommer fram vid Hamptjärn.

Ska sätta mig o fixa bilderna från ridlektionen förrförra veckan också:)

-Tillbaka

Jag kom hem på fredagkväll och hade tänkt att fara en sväng till Marre då men var hekt enkelt för trött åsså hade det ju blivit mörkt. I lördags så for jag till honom i hagen och bara mös med honom. Han tyckte det var riktigt skönt att bli kliad^^ När han stod med huvudet sänkt så tog han plötsligt tag i mitt skosnöre och drog i det så jag fick stå med foten i luften tills han släppte, haha söte!
Var i hagen kanske en halvtimme, hälsade lite på Ace också som kommit tillbaka från Näske sedan for jag ut till stugan för stugsista.
Jag har iaf haft det superhärligt  och kul på Gotland. Fint väder varje dag. Vi var i Visby lördag och söndag då det var medeltidsveckan som var superkul, rekomenderas! På måndagen hyrde vi en tandemcykel och cyklade ner till Tofta där vi sov sedan till Roma där vi sov i det fria, sedan till Åminne Camping på andra sidan från Visby och sedan tillbaka till Visby på torsdagen då vi gick lite i affärer och på kvällen satt vi vid strandpromenaden och tittade när solen gick ner i vattnet, mysigt!
Vi hann även gå runt lite i Sthlm innan bussen gick hem :)

-Sista dagen

Jepp. Idag är det sista dagen som jag ridit Marulk. (För den här gången iaf). Och därmed sista inlägget jag gör här.
Men iaf så har jag aldrig träffat en bråkigare häst när man ska ta in den från hagen. För han vill verkligen inte röra på benen haha!
Iaf när vi äntligen kommit tilll stallet så hade jag tänkt rida upp till Hamptjärn men jag skippade det eftersom det är så fint väder så tänkte jag att det var mycket folk där. Därför red jag stigen mot Svedje en bit och sedan tillbaka. Blev lite trav okså men inte mycket. Så det gick bra!
Hejdå Idas läsare!
// Lina!! ← Kolla gärna in min blogg!

-Galopprunda

Idag följde han med från hagen utan problem vilket jag är glad över eftersom jag inte hade världens bästa skor på mig då precis..
Iaf så red jag över lägdan bort mot Gene Fornby. Fast inte ända fram. Red in på nån stig där jag galopperade. Sen tänkte jag galoppera tillbaka också men då blev han jättebusig haha! Så jag travade ist :)
Påvägen dit var han lite jobbig och stannade typ hela tiden och slängde om och försökte gå hemmåt. Men det funkade förståss inte ;)
Men annars var han duktig!
/ Lina

-I regnet igår

Glömde bort att skriva här igår men då tar vi det idag ist då Marre endå får vila.
Igår så spöregnade det iaf hela dagen! Men jag for dit när det bara duggade litegranna. Tog bara ut han på en liten promenad i grimman upp mot Hamptjärn och tillbaka. Men det gick bra! När vi var påväg tillbaka så började det spöregna så då släppte jag ut han uppe vid Anki.
/ Lina

-Marulk får paket

Här är ett tidsinställt videoklipp när Marulk såg Höökskartongen ;)


-Mot svedje

Glömde helt bort att skriva här (a)
Iaf så var han tjurig att ta in från hagen idag också. Dock inte lika mycket tack och lov! Red bort mot svedje där jag travade litegranna på stigen. Han var jätteduktig! Stannade inte en enda gång faktiskt. Skriver imorgon igen!

-Hamptjärntur

Hej.
For till Marre nån gång vad halv 1. När jag skulle hämta han i hagen så ville han verkligen inte gå in! Han stod som fastfrusen på marken haha. Men tillslut så fick jag ju in han iaf!
Blev en kort liten tur upp till Hamptjärn och tillbaka. Han var jätteduktig! Tog en galoppvända i en backe uppe vid Hamptjärn också. Inte så mycket mer med det.
Ögat hade iaf inte blivit värre från det ena till det andra. Nu är det inget dimmigt alls bara den där lilla vita pricken kvar nu. Men det blir säkert bra :)

-Uteritt med Vicky

Hejsan! Det är jag som är Lina, Idas lillasyster. Jag ska då blogga här när jag tar hand om Marulk!
Idag så har jag iaf risit ut med honom. Vi red bort mot svedje där jag skulle möta min kompis Vicky.
Påvägen dit var han jätteduktig! Försökte vända om och gå hemmåt en gång men men..
När jag kom fram till svedje så stannade han och ville inte gå framåt. Han gick ett steg och stannade om och om igen. Så jag antog att Vicky var i närheten. Sen helt plötsigt kastade han om och började galoppera hemmåt haha! Jag fick stopp på honom och gjorde halt men gjorde samma sak igen! Haha jag blev ganska förvånad!
Sen gick det bra vi red upp mot Hamptjärn och så. Båda var jätteduktiga!
// Lina

-Linas schema

80% svarade Ja på frågan om Lina skulle blogga medan jag är borta så då får det bli så, jag tycker det är kul att kunna läsa sedan också!

Här är schemat jag skrev till henne, sedan är det inget hon behöver följa exakt till punkt och pricka men på ett ungefär iaf!

Lördag: Gå en promenad med honom eller ta en skrittur i skogen.
Söndag: Ridtur i skogen med skritt, och trav om du vill
Måndag: Vila.
Tisdag: Du kan rida en stund i paddocken om du vill eller skogen eller promenad.
Onsdag: Vila eller skrittur.
Torsdag: Skogstur skritt och trav, lite galopp om du vill.
Fredag: Uteritt, promenad, skritt och trav i paddocken eller ev. vila.

Sedan hoppas jag Anki eller Helene och hon följs åt ngn/några dagar också om dom ska rida.

Ace kommer föresten tillbaka från Näske på söndag:)


-Tömkörning

Igår så tömkörde jag Marulk litegrann. Bara ner och upp Källströmsvägen och sedan en stund på lägdan där dom hade vinterhagen i vintras. Han var faktiskt riktigt fin i traven på lägdan när jag kom upp lite bredvid.

Här är en liten film från när vi gick längs vägen och sedan från lägdan in i stallet:
lite svårt att filma och hålla i tömmarna samtidigt.

Om jag visste att jag lät som en påverkad tomte när jag säger "hoow" så hade jag nog aldrig sagt det i filmen;)

Idag så bara mös jag lite med honom och gjorde lite stretchövningar och städade lite i mina skåp.

-Inskolning

Ja igår var det inskolning av Lina på Marulk, haha! Visade allt som ska göras och vart det finns och sedan tog vi en liten tur upp mellan lägdorna i skogen och sedan runt och ner stigen över bron så man kommer ut längre bort på lägdan igen. Jag på marken och Lina på Marulk.

Marulk stannade och funderade med jämna mellanrum som vanligt från början och förklarade hur hon skulle göra. Man får inte gå på honom utan baraa lugnt be honom gå framåt, annars stänger han av och fryser fast, och då är det bättre att hoppa av och gå en liten bit.

Dom travade när vi kommit upp på stigen, gick jättebra, Marulk är så duktig:)
När vi kommit tillbaka till gården igen så gick vi in i paddocken ens tund och visade vad hon kunde göra för övningar där om hon får för sig att rida där ngn dag, kommer dock vara mest uteritter. Trav på fyrkanten och serpentiner och volter i skritt mm.

Jag tar hand om Marulk idag och på imorgon/fredag sedan far jag fredagkväll.


-Lektion cavaletti

När vi red till ridskolan så var han så himla duktig. Han bara gick på i rask takt och tvekade aldrig. Förutom när vi gick ner över lägdorna borta vid svedje-grusvägen. Går ju hästar på bete där nu och en häst kom och ställde sig vid staketet och Marulk stannade också och tittade, den andra hästen började pipa och slå med frambenen. Då blev Marulk ännu mer intresserad och började även han pipa men till slut kunde jag övertala honom att fortsätta gå;)
Nere vid Kock står fortfarande korvmojjen(en sån rund vagn på hjul)kvar men nu stod den bakom träden så när vi kom förbi där så blev Marulk jätteöverraskad och flög i luften, hah! Men efter att ha tittat på den stund så gick duktigt förbi trots att det är ganska trångt.

till själva lektionen. Han var en stjärna även här. Han tog höger galopp! På en gång och höll den ett tag och sedan kunde han fatta rätt igen osv. sååhääär duktig! Vänster var han också superfin i och bra i formen.

I traven krullar han ju ihop sig lite, tror det har att göra med att han inte riktigt orkar bära upp sig. Så jobbade mycket med det, att få fram nosen på honom, gick riktigt fint när vi koncentrerade oss på det.

Sedan var det ju arbete över bommar på marken också, försökte mig på att rita. Småstrecken är alltså skänkelvikning in mot mitten, över bommarna och sedan skänkelvikning ut till spåret igen. Komma fram i trav och trava över bomvolten ett varv, trava bort till andra volten där man gick över bommarna två gånger både in och ut ur volten.


Från början tyckte han att bommarna var lite läskiga, framförallt när dom lät, buuh! Och det blev lite blandat skutt/galopp över från början;) Men efter en stund hajjade han grejjen och anpassade steget super även om jag råkade lägga honom lite fel på volterna, duktig kille! Han har aldrig gått över bommar på böjt spår förut, och knappt flera på rad.

Skänkelvikningen gick bra, men inte riktigt lika bra som den kan göra, men han försökte och det är ju huvudsaken!

Kommer bilder så fort jag hinner! Har fixat Raw till datan nu så tar bilderna från när Maja och jag fotade i första hand, tror jag;)

-Er åsikt

Far ju till Gotland på fredag så nu har jag gjort ett veckoschema till syster som ska hjälpa mig med Marulk, snällt! Men som vanligt ska jag oroa mig och ha ångest över att jag inte ska vara där på en hel vecka, jag menar jag får ju ångest när jag inte kan vara där på EN dag ;)

Vill ni(alla mina miljoner läsare..hah) ja ska be henne blogga lite här om vad hon gjort med honom eller ska det vara en liten bloggpaus?

Ska Lina blogga om Marulk medan jag är borta?


Free web polls

Isåfall lägger jag nog upp veckoschemat här så ser ni om hon fuskar, haha ;D
Hon följer iaf med till ridskolan idag och fotar oss på lektionen, kul! :D

-Galopphästen!

Marulk var verkligen underbart duktig igår! Som rubriken avslöjar så har han blivit galopphäst. Ne inte riktigt men han tog höger galopp på en gång och flera gånger om! Han tog aldrig vänster i höger varv, sååå duktig!
Jag har kommit fram till att när han väl kommit in i höger galopp och fått den rätt så är han mkt starkare i den och kan hålla den längre än vänster, så det ska nog itne ta lång tid innan vi får till dt varje gång och även på rakt spår.
I övrigt så tränade vi lite skänkelvikningar óch öppnor, han var ltie okoncentrerad men det blev några fina:) Pricken i ögat har blivit lite mindre ochd et immiga runt om är inte kvar mkt av, så hoppas det försvinner helt.

Henke kom även och skodde på lunchen. Ikväll tar jag med Marulk på lektionen, ska bli kul:)
Just det, hade det nya bettet igår, det tredelade Apple eggbettet. Det funkade bra, bättre än med vanligt tredelat iaf, han blev inte lika fipplig i munnen och verkade gilla det bättre även om han kunde hänga sig fast lite ibland. Tror jag tar det ikväll..och det nya schabraket såklart, hoppas det passar, tror han kommer passa bra i rött:)


-Utmaningar och på besök

Tog på repgrimman och ställde fram några "utamaningar" i paddocken. Bla. en lastpall och han var superduktig. Han gick fram till den självmant när vi stod nära den och lyfte upp framhovarna en i taget och kraffsade på den och nosade.
Jag behövde bara skicka/visa honom med handen så gick han upp och över två gånger, duktig kille! Skillnad motför hur lång tid det tog på Sörgården! Vi gick iofs över från långsidan nu men då ville han inte ens ställa upp en hov på den.

Hade även ställt ut 4 koner. Jag ställde på mitten av dom och skickade sedan honom slalom emellan dom medan jag stod kvar på ungefär samma ställe. Gick riktigt bra och han lyssnade bra när jag satte fokus på framdelen.

Den tredje grejjen var bara en helt vanlig bom som var lite upphöjd. Där tog jag honom på en volt och över bommen i varje varv. I traven ville jag att han skulle trava över och inte ta ngt märkligt litet skutt över eftersom den ändå var så låg. Han sprang fint över flera gånger och då får han vända upp och vila.

Vetrinären ringde föresten i lördagsmorse och undrade hur det var med honom och jag sa att han öppnat ögat men pricken var kvar så om det inte blivit bättre till typ onsdag så skulle han komma och kolla så att det inte blivit ett litet hål med hjälp av nån färg.


När jag kommit ut till stugan igen for jag på em. bort till Åsa och följde henne över till Hornön där hon har sitt varmblod Ninja på bete.
Jag visade lite övningar, dock i vanlig grimma och grimskaft så om jag far dit nån till gång i veckan så ska ja försöka ta med min repgrimma. Visade lite "backa ur min zoon", JoJo-lek, ledövning och lite flytta bakdel.
Från början var han ganska ouppmärksam och tittade på allt annat. Han tyckte det var lite krångligt att behöva backa men efter en stund så flyttade han för mindre signaler och flytta bakdel var han riktigt duktig på även om han hade lite svårare på ena sidan, ledövningen gick toppen.
Åsa provade också lite Jojo-lek och backa ur min zoon, gick bra! På slutet var han riktigt trött, jobbigt att behöva tänka så mkt! Intressant att dom kan bli så trött av att egentligen inte röra sig så mkt:)


-Blöt paddock

Red i paddocken idag. Han tycker det är lite obehagligt när det plaskar på vissa ställen och skvätter på benen men i övrigt var han superduktig idag!
Vi gjorde några framdelsvändningar och skänkelvikningarna satt nästan som en smäck! Sedan red vi bara lite på volt och försökte hålla oss där de tinte var så blött. Han var fin och krullade inte ihop sig och han hade bra enrgi som gick lätt att fånga upp:)


-Lugnt pass

For till stallet sent igår efter After Work med sommarjobbarna på först badhuset sedan buffé på olearys, därav att jag inte hann skriva.
Lina följde också med igen och red Bus-Johan. Marulks öga var lite bättre. Han hade det öppet som vanligt men pricken var kvar. Gjorde lite av det vi tänkte göra dagen innan. Lite arbete på volt runt mig med fokus på formen och det gick riktigt bra i båda varven! Han bar upp sig bra och spårade längs volten. Tog det ganska lugnt.

Hjälpte även Lina lite med Bus-Johan, han va rinte lika tjurig idag och blev fortare mjuk än dagen innan. Jag ställde upp 4 koner i en fyrkant som de fick rida framdelsvändningar runt, gick bra till slut!
Ställde sedan ut koner på en volt som dom fick rida slalom mellan så att han ska bli lite mer eftergiven och komma loss i sidorna.
På slutet när dom red på 8-volt så var han jättefin och hade en bra form och trampade bättre under sig!

Jag håller på att försöka få in Camera Raw på datan nu så ja kan redigera bilderna från när Maja och jag fotade hoppas det funkar nu då!

Idag har det varit Burödagen här på Burön. Eilert Pilarm var här och sjöng, haha!! och en gubbe berättade lite om öns historia, det var intressant:)


-Inte så mycket träning

Igår red som sagt Lina Bus-Johan och jag tänkte longera Marulk i repgrimman men när kom ut i paddocken så såg jag att han inte ville ha ena ögat uppe(trodde bara han var trött i stallet), men jag gick runt lite med honom som uppvärmning, trodde han bara var lite irriterad av flugorna eller något. Travade även med honom både rakt fram och på en volt runt mig, när jag kom lite bakom honom så såg jag att han var lite immig på ögat längst bak och i det en vit prick.

Då blev jag lite mer orolig och ringde Henrik som ringde vetrinären, mer om det längre ner.

Jag släppte lös Marulk så han fick gå runt som han ville och hjälpte istället Lina med Johan. Ibland följde Marulk istället efter mig, söt men kanske inte det mest praktiska när man ska försöka se hur det går för Lina, och ibland stod han mitt på spåret och typ:åååh gräääs här ska ja stå! ;)

Bus-Johan har blivit lite sommartjock och han var lite småtjurig emellanåt och när Lina kom åt honom så busade han iväg,haha^^ Jobbigt ju tyckte han!
Gick mycket på volter för att få honom att böja igenom sig ordentligt. Han drar vääldigt gärna inåt i volten och till slut så är dom på en pyttevolt alldeles runt mig ;) men Lina rider honom väldigt bra tycker jag, men när det blir stort glapp mellan gångerna så hinner det ju glömmas från bådas håll.

Koncentrerade mig på att få Lina att få Bus-Johan att trampa under sig med bakdelen så att han då inte blir lika motsträvig i munnen. Gjorde några framdelsvändningar och försökte oss på lite skänkelvikning.
Mot slutet så gick han riktigt fint! De red på 8-volt och emellanåt formade han sig bra, var mjuk i sidan och hängde inte inåt! Duktigt!


Så till vetrinärbesöket, han kunde komma direkt samma kväll, snällt! Tänkte först fara till honom och hämta medicinen men sen ringde han igen och sa att han kunde komma ändå;) skönt, med tanke på mitt orienteringssinne...
Han trodde han fått en kvist eller liknande i ögat och jag fick en salva som jag ska he i ögat morgon och kväll i en vecka och anti-inflamatoriskt som jag ska spruta in i munnen på honom på kvällen idag och imorgon. Det skulle bli bättre inom ett par-tre dagar, skönt!

Det var ganska klurigt att få in salvan i ögat märkte jag nu på morgonen innan jobbet, det mesta for utanför kändes det som, men en liten klick for in iaf :)

sorry för en jättemysig bild..men ni ser det immiga längst bak, det går egentligen enda upp men syns inte så bra pga. blänket och sedan den vita pricken på det immiga.

-Photoshoot

Igår tog Maja och jag på oss våra snyggaste indiankläder och gick ut i skogen med Marulk, haha! Heh nemen vi hade lite indiantema men vad tror ni händer precis när vi ska fara?! åska och regn såklart, det är ju liksom just vår tur, förstår inte hur det ska gå för oss på Gotland!

Men det regnade iaf lite mindre när vi gått dit vi skulle fota, vilket var ovanför den läskiga bron upp i skogen. Men vi kom fram till att detta vädret var perfekt! Det blev härligt ljus och härliga färger, såg nästan lite regnskogsaktigt ut!
Bilderna kommer så snart som möjligt, när jag fört över Camera Raw till stugdatan.

På tillbakavägen fotade Maja mig när vi galopperade över lägdorna. Marulk var superbusig och det blev mest bock, men några bra bilder blev det nog iaf. En liten film blev det också på slutet, då var han lite lugnare iaf^^

Idag efter jobbet så hämtar jag Lina på Nötbolandet så följer hon med till stallet och rider Bus-Johan. Själv tror jag jag ska longera Marulk igen.

-Markträning longering

Tog repgrimman och repet och gick till paddocken igår. Jobbade mycket med formen och följsamheten.
Började med att skritta runt när jag gick jämsides hans hals/huvud, kände av att han följde med i svängarna och på "förhållningar" och halter.

Sedan började vi med arbete på volt. Började med höger varv och där var han superfin. Hade med mig ett långt dressyrspö som är lättare att arbeta med än carrot sticken i detta fallet. I vänster varv så "hänger" han lite mer inåt på inner framben vilket inte är speciellt bra då det sliter mycket mer på benen.
Så där så fick jag höja handen vilket ger en förhållning och lite motsvarande uppresande i ridningen även om inte repet är sträckt, då är det ju en förutsättning att man tränat på förhållning när man höjer handen innan. Samtidigt som jag höjer handen så får man sätta fokus på bakdelen så han trampar under sig och går framåt men ändå inte "springa iväg".

I höger gick det som sagt till en början lite bättre än i vänster. Han sökte sig neråt på en gång och balanserade sig bra längs volten.
Men efter lite arbete så blev han även superfin i vänster varv! Han hängde inte inåt trampade under sig och bar upp sig i en rund och fin form. Duktig kille!
Det var alltså i trav vi arbetade mest på volterna och skritt i följsamhetsövningen från början. Om han jobbar i denna takt kommer vi nog snart kunna gå över i lite mer galopparbete från marken och försöka få den mer samlad.

en bild från när vi ridit i halsringen

-Broar är skumma

Idag så tog jag på honom repgrimman och hoppade upp barbacka vid hagen. Red sedan längst bort på lägdan och sedan tränade vi gå över bron upp till skogen för första gången när jag satt på.
Jag tror vi stod där i över en halvtimme iallafall. Först körde jag på taktiken att varje gång han tog ett steg framåt eller gjorde antydan till det så fick han belöning i form av en tugga gräs.
Till slut var vi nästan framme vid bron, han nosade och tittade snett på den. Backade och försökte vända ibland. Det blev ju som ni kanske förstår med tanke på tiden det tog mkt fram och tillbaka, men jag lyckades hålla mig lugn hela tiden utan att bli frustrerad, ibland blundade jag tom. när jag ville han skulle gå framåt, det funkade rikigt bra och man använder energin och sitsen bättre då tycker jag och man kan se framför sig vad man vill ska hända.

Efter vad jag då tror var drygt en halvtimme så marscherade han över den bara sådär när jag bad honom ta ett steg framåt, han gick lugnt och fint även om han skyndade lite på slutet.
Jag blev så himla glad och även lite chockad, haha^^ Superduktig kille! Vi hade tänkt rida bort till en av de breda skogsvägarna och galoppera lite men jag hoppade det och ställde oss istället på lägdan på andra sidan bron och åt gräs som belöning.

Efter en stund av att stått där och njutit i kvällssolen så vände vi och gick över bron, denna gång tvekade han nästan ingenting men gick lugnt och fint!

På lägdan tillbaka så galopperade vi hela vägen, han var busig och gjorde många krumbukter från början, härligt var det! Han lyssnade även toppen på avsaktningen när jag lutade mig lite bakåt och höjde repet en aning.

snyggast i världen<3


RSS 2.0