-Vinterbilder!

Hann inte lägga ut bilderna igår, tog ett tag att fixa till alla, men nu kommer några/många av dom:) Tack till Magnus som fotade i kylan!

































Nu har ni fått en rejäl bildbomb, men det var ett tag sedan också! Förstår ni vad jag menar med att dom var busiga;) och dom bilderna när jag och Marulk galopperar är det på hans bevåg så jag försöker bara få honom att lugna ner sig,haha!
Kan inte förstå att Lina inte ramlade av,haha! Dom var inte ens påväg mot hindret utan det var i slutet när vi var klara och han travade lugnt och fint och helt plötsligt ba ne nu jävlar!

-Karatehästar och bilder

Vi lastade ett hinder på bilen och körde ut på lägdan och satte upp det. Det blev bara ett litet kryss eftersom hästarna var busigare än busigast. Marulk hoppade som om det var 2m och brallade väg i galopp efter hindret,haha! Och varje gång Marulk hoppade så hoppade också Bus-Johan, fast utan hinder en bit ifrån;) När den ena började bralla så smittade det av sig osv.
Marulk lekte karate och BJ rodeo, haha söthästarna! Ibland är det nästan omöjligt att rida dessa två samtidigt;)

Men Marulk var trots allt riktigt duktig och hoppade varje gång och när vi red på stora volter så skötte han sig bra, även om han var piggelin!

Vi fick med oss Magnus att fota så strax kommer bilder!

-Skutt på gång

Beger mig snart mot stallet. Lina och jag ska försöka ställa upp ett hinder på lägdan och småhoppa lite! Vem vet, vi kanske får med oss Magnus att fota lite!

-Promenad och shopping

Tog en kvällspromenad med Marulk och Wilma runt i området. Vi sprang lite tillsammans uppför Källströmsvägen påväg hemåt, mysigt! Sedan stretching av Marulken, han tyckte det var riktigt skönt idag!

Har även beställt några grejjer från Hööks, kunde inte låta bli nu när dom har rea. Påtal om rea så har dom alla klädesplagg för 10 kr och jackor 50% på Röda Korset Second Hand i stan. Köpte en röd dunväst som jag tänker ha som ridväst, strl 152, haha men den funkar! en stickad tröja och en häftig och varm skinnjacka/kappa för 125 kr!

Här är det som jag beställde från Hööks, tänkte beställa den svarta västen i reahörnan också men tänkte det var onödigt nu när jag hittat en så billig




Wilma fick en overall också som hon kan ha på hösten/våren när det är slask då hon drar åt sig varje litet smuts. Tror dock jag ska försöka förlänga benen på ngt sätt!

-Syster hängde på..

..på en ridtur igår. Det var dock inte så trevligt med is överallt och blåst och hann bli mörkt när vi var framme vid fornbyn. Det var alltså min storasyster som bor i Töre ovanför Luleå, eller Lina var också med.
Så vi kunde bara skritta eftersom det tom. var is i skogen men sällskapet var trevligt och hon får följa med igen till sommaren. Hon har haft två islänningar till för några månader sedan då hon fick lov att sälja dom för hon fick jobb i Jokkmokk.

Idag har jag varit i Solberg med Maja,Clara, Lina och mamma och åkt slalom, det var ett tag sedan och mysigt!

Syrran tog med sig tre av sina hundar och katten hit över julhelgen så vi har haft lägenheten full med djur, såå mysigt så nu känns det tomt med endast en snarkande hund här bredvid mig, och gerbilerna såklart..


-Blandade rader

Såja, har inte varit inne på datorn på hela julhelgen nästan förutom när jag la upp bilden här då;)

Som ni kanske såg så var jag, Mimmi och Lina ute och tomtade på julaftonsmorgon. Det var supermysigt och ngt som jag velat göra varje år men aldrig blivit av! Vi var ute i mer än 1,5h då vi fick mersmak hela tiden när vi mötte massa glada människor som tog kort och vinkade genom fönstren. Det var en bra start på dagen som gav julkänsla!

På juldagen så tog jag och Marulk en liten barbackatur upp till tjärn fram och tillbaka.

Idag tänkte storasyster, lillasyster jag och mamma egentligen ta en ridtur tillsammans men det blåste ju så väldigt så vi minus mamma ska ta en tur imorgonbitti istället innan jag åker till Gideå.

Idag höll jag på att förlora min bästa vän till Tyskland också, Wilma alltså,hunden. Pappa ville ta med henne dit så hon skulle bo där ända fram till sommaren hos hans tjej. Så det var en hemsk morgon med mkt tårar men till slut lyckades jag övertala honom att jag skulle få ha kvar henne här hemma. Han berättade det alltså några timmar innan han skulle fara.
Anledningen var att han kommer jobba i Kina och runt om i världen så mkt hela våren och han vill inte att jag ska behöva låsa upp mig med att bo själv i lägenheten hela tiden. Mammas sambo är allergisk så jag kan tyvärr inte ha henne hos mamma annars skulle det ju vart drömmen.
Det var hemska timmar denna morgon men nu har allt löst sig för ett tag. Om jag flyttar till Åre nästa höst så tar jag väl troligen med henne dit isåfall.




-GOD JUL!


-Mirakelflätor





-Halsring

Det blev att rida i halsringen i paddocken. Vi skrittade bara eftersom det var lite isigt på vissa ställen, det regnade inte iaf! Han var väldigt duktig och lyssnade på små signaler från mig. Behövde oftast bara vrida mig lite i kroppen när vi skulle svänga tex. Vi flyttade även bakdel och han gick även sidvärts några steg längs staketet och ryggade fint!

När jag hoppat av tränade vi lite på spanska skritten och yogan, det går framåt och han blir duktigare och duktigare hela tiden!

Filmade när jag gjorde flätorna så den kommer upp när som helst!


-Mot stallet

Nu ska jag dra mig mot stallet en sväng. Blir troligen lite ridning i halsringen och trickträning.
Du som frågade för ett tag sen om jag kunde visa hur jag gör mina "mirakelflätor" så ska jag försöka filma nästa gång jag gör dom, ev. idag så håll utkik!

Surt att det regnar och är 2 grader så här dan före julafton!

-Basjkirhästarna i veckan

Idag följde Maja med mig till Gideå och red ut med mig och Viveca :D Supermysigt vinterväder och där är det mkt mer snö än hemma, dock lite kallt om tårna, -12 typ. Jag hade Ivanna, Maja Bobnii och Viveca Tuscha. Vi red över forsen och sedan någonstans läns en liten väg, hah! Lite skritt trav och galopp.

Har ridit Ivanna några gånger på banan i veckan också. Har ridit barbacka och hon har varit superduktig, verkligen! Hon har börjat bära sig själv riktigt bra i skritten och inte bara bulldoza på och hittar emellanåt en riktigt fin form, det trodde man inte om den lilla tonåringen!

Har även ridit Tai och Poker. Poker var pigg så honom jobbade jag med att få lite koncentration och vi galopperade några långsidor också.
Thjibingen tog jag på långlinan igår och lät honom hoppa över ett sockerbitshinder, duktig var han och han blev inte rädd av att han slog i eller rev det! Han har verkligen blivit lugnare!

På lektionerna har alla grupper haft lagtävlingar som avslutning och i onsdags så fick Tai och Bobnii ha bjällror på sig(en häst per lag) så det lät så fint när dom sprang, åsså julmusik på det:)

sedan har jag väl gjort lite annat smått och gott också, bla. krattat till underlaget i ridhuset.

Ni får en bild på rockstjärnan;)

-Wilma på släptåg

Japp idag följde Wilma med till stallet och fick följa med mig,Marulk, Mimmi och Ace på en barbackatur upp till tjärn och tillbaka. Det blev en mysig kvällstur i mörkret och snön med stopp på salongen hos Anki för lite babbel:) Wilma gick dock direkt upp på deras bro och satte sig där under tiden, öööppnnaaa dörreeen jag frysserrrr!


-barbackabus

I tisdags på lektionen så red vi barbacka, hade med mig Marulken och Mimmi tog Ace. Tyckte dock lektionen var ganska flummig och hon hade inte planerat ngt speciellt som vi skulle göra utan frågade vad vi ville göra..hm hon kunde ju sagt förra gången att vi skulle komma på nått.
Så vi red först lite på volterna i alla gångarter. Han tyckte det var lite jobbigt så från början var han tom. lite seg att få igång till trav, sug på den ni;) Men när han kom igång gick han finfint!

Vi galopperade även längs fyrkanten och där hade han jättefint flyt längs långsidorna och tog rätt galopp!

Sedan gjorde vi halt och gjorde lite snurra runt, sitta baklänges mm. Marulk fick för sig att gå iväg när jag satt baklänges så tog ett tag innan jag lyckades klura ut hur man fick stopp, heh!

Var två stycken som föll av också så nu hoppas man på tårta! Bla. när Mimmi skulle sitta baklänges på Ace, då sa hon: men seriöst? skörp dig! sitt åt rätt håll! åsså skuttade hon upp i luften några gånger så låg Mimmi helt plötsligt framför Marulks fötter! Då sa Marulk*blååås* varför ligger du dääär? haha^^


inget sådant för min del:)

-bajsdag

Japp, verkligen inte min dag idag. Massor med smågrejjer som lagts på varandra så nu känner jag mig helt, jag vet inte, irriterad, arg och massa annat på denna dag!

Började med hovslagningen och att Marulk blev tvungen att stå inne ett tag eftersom jag blev tvungen att fara innan han kom för att hinna till Gideå.
Kaninungen ville inte bli fångad när jag skulle ta in hästarna ikväll. Någon hade tagit av Marulks föreberedda hö eftersom det var helt slut på balen inne. Tre av hästarna stod redan inne när jag kom och undrar hur länge dom varit inne eftersom jag kom dit 21.30=dom hade kunnat fått vara ute längre!
Internetbetalningen för traderaauktionerna krånglade och ja, detta var bara några av alla dryga grejjer som hänt idag

så nu hoppas jag på en bättre dag imorgon!!


lite så känner jag..än fast jag älskar denna bild! saknar btw sommar och stugan OCH MAJA

-bluuubb

Kom just hem från stallet. Hade utsläppet och sedan jobbade jag med Marulk i paddocken. Först tränade vi lite kvickhet på repet och lyhördheten när vi tränar jämsides.

Tricktränade sedan lite och det gick lika bra som igår och bugan gick ännu lite bättre!

Sedan skulle Henrik komma och sko en halvtimme efter vi var klara så jag stretchade honom överallt och sedan satt jag och väntade. 20 över frågade jag vart han var och han skulle tydligen bli sen så jag lämnade honom inne. Lite irriterande att suttit och väntat på en pall i 45min menmen, så kan det gå!

Nu drar jag mig mot Gideå!


Laddar upp en av de första bilderna jag hittade i bloggarkivet, på lille Ticken såklart


-Mys i vinterland

Idag fick jag faktiskt med mig Anki och Ace på en kvällstur i det nya vinterlandskapet! Jag la på ett schabrak som jag fäste med en täckesgjord och satte på hackamoret. Vi red Carlgrensvägen och sedan en sväng runt i Bäckaskogen. Vi travade längs en av grus(snö)vägarna på tillbakavägen och sedan en liten galopp längs gångvägen som går upp till carlgrensvägen igen. Där tyckte Marulk det var passande att busa,haha!

Sedan red vi uppåt i området så att vi kom fram nästan vid Geneskolan och red sedan hem vis San Marino. Okej förstår inte riktigt varför jag sitter och förklarar vägen såhär dtealjerat för dom flesta har ju ingen aning om vad jag pratar om..menmen.

Vi kom tillbaka ca. 20.30 och då bestämde vi oss för att fara ner till svedjeplanen och hämta bommarna och hinderstöden innan dom blir översnöade, vi fick precis plats med allting på flaket! även om det såg lite riskabelt ut och som om allt skulle ramla av, som tur var så hade jag glömt ta av mig reflexvästen så vi hängde den där bak,haha!


nu undrar ni varför jag lägger upp denna bilden? helt enkelt för att den ser rolig ut!

-Tricka

Igår trickade jag och Marulk litegrann. Märkte att han tycker det är lite svårare att göra yoga åt höger så det får vi göra lite mer så han blit mjukare, även det är ju bra stretching! Åt vänster började han tom. göra det själv en gång när jag böjde mig ner för att ta upp nått^^

Spanska skritten gick suveränt!! Vi har ju inte tränat på nån månad men efter lite repitition så behövd jag bara gå från sida till sida om huvudet och peka med sticken på benen och ta lite i grimman när ja ville att han skulle gå framåt. Så han klarade flera steg:)

Buga tränade vi också lite på, framsteg även där. Han vägde neråt mkt mer än vad han gjort tidigare så om vi är lite mer konsekventa med träningen så tar det nog inte lång tid innan han går ner helt.


min mobilbakgrund

-En bild

Mysig bushäst förra vintern

-Stretching

Idag promenerade/sprang jag och Marulk bara en liten runda i grimman runt lägdan och vägen tillbaka. Mestadels för att få honom lite varm i musklerna eftersom jag försöker stretcha honom varje dag.

och vet ni..det har verkligen gett resultat! En av övningarna jag gör är att stå framför honom och ta upp frambenet och lyfta det/sträcka det rakt framåt, den vanliga ni vet? Han får det iaf mkt högre upp nu så det betyder ju att han blivit lite mjukare. Förstår inte varför jag inte börjat med det tidigare!

har inte fixat denna förän idag, och jag älskar den, alla ser så söta ut! lilla flocken^^


-Cavalettihästen

Var sjuk hela dagen igår så det var därför jag inte bloggat nått, låg i soffan hela dagen.

så nu ska ja berätta om hur duktig Marulk var på lektionen i tisdags! Vi hade någon form av caprillibana med lite bomserier här och där. Både på rakt spår och på volt där bommarna låg tre st i en solfjäder. Var även lite skänkelvikning in från långsidorna och sedan ut på spåret igen.

Marulk sprang över alla bommar i en superfin takt och lyfte på fötterna ordentligt! Han var inte rädd för dom eller frös fast i marken som han gjort ibland förut när det varit bommar i farten. Det var en underbar känsla faktiskt, från att han stannat flera meter innan och börjat blåsa till detta:) Han verkar ha förstått nu att han faktiskt kan sätta ner fötterna emellan bommarna utan att dö istället för att hoppa över alla samtidigt, vilket oftast brukar sluta med: "vad var det jag sa? dom hoppade ju visst på mig!" ;)

På ena långsidan var det tre bommar och tre till lite längre fram där vi skulle komma in i trav och sedan göra halt i mitten och sedan trava över nästa. På slutet så la Helen ihop de sista tre bredvid varandra så att vi skulle komma in i trav sakta av till skritt emellan och sedan galoppera över "högen" som ett litet skutt..

..Deeeet tyckte han var läskigt! det såg ju inte likadant ut som sist! Han stannade och blåste och backade nästan hela vägen tillbaka till bommarna vi just travat över, haha, lillfjanten min^^ men efter lite ytterligare blåsande så tog han ett jätteskutt rakt upp i luften, så över kom vi ju!;) nästa gång fortsatte jag trava på och då gick det mkt bättre även om det var mer uppåt än framåt,hah! Vi tog det sedan från andra hållet, alltså in i galopp över högen halt i mitten och trav ut över nästa bommar. Det gick galant! Han fattade galopp och gjorde fin halt i mitten och sedan direkt in i trav, ååh finaste hästen!

När vi red hem hade det självklart börjat regna och på svedjerakan började det blåsa som ja vet inte vad kändes ungefär som i Emil i Lönneberga när han ska ta Alfred till doktorn, fast regn istället för snö..


-Pärlan

Marulken skötte sig superbra idag! Red i hacket som vanligt på en av lägdorna på andra sidan väen. Han gjorde inga bus förutom en gång när vi galopperade uppför lägdan.
Jag har sett att han tappat mkt muskler på högra sidan av halsen, eller han har mindre där än på andra sidan så vi jobbade ganska mkt i vänster varv idag då han måste bli starkare där. Han var jätteduktig!
Vi travade och galopperade och tränade avsaktningar/halter uppför lägdan några vändor också, duktig kille!

Blir nog att ta med honom till ÖOR imorgon!


-Bara Pigg

Eftersom han var så himla busig igår så red jag upp mellan lägdorna och bort till en bra och bred skogsväg som finns en bit  bort. Red i hacket idag med. Travade först hela vägen bort och koncentrerade mig på att få honom i en lugn trav. Han var väldigt pigg idag med men gjorde inga små skutt eller ngt innan han började trava.
På ett ställe går det lite uppför så när han hade en lugn trav så bad jag om galopp och inte ens då busade han idag! Sedan travade jag några gånger fram och tillbaka. Andra gången vi galopperade så sprang han i räserfart men lät han göra det och han lyssnade jättebra när vi skulle sakta av igen.

Denna väg är jättebra att köra intervaller på då den är ganska lång. Så nu hoppas jag att han fick springa av sig litegrann iaf, dock blev han bara lite fuktig på halsen, så jag undrar hur jobbigt han tyckte det var egentligen;)

Hästarna var föresten superbusiga i hagen idag, dom galopperade runt flera vändor, stegrade och bockade med varandra. Eller inte Tornetta, hon stod och åt och när dom sprang mot henne så la hon öronen bakåt"sluta" jag står faktiskt och äter! ta det lite lugnt nu va!"

en av alla dagens bilder, ska försöka fixa några fler, blev lite si och så med skärpan men..

-Knashäst

När jag gick mot hagen fick alla hästar något ryck och galopperade runt och när jag kom fram till Marulk så ville han springa så vi busade lite i hagen först. Han travade på en volt runt mig och vände upp så fint. Det är en härlig känsla när hästen springer runt och med dig helt lös i hagen och att den väljer att stanna hos dig även om kompisarna står still en bit ifrån. en bra start på dagen!

Red sedan med sadel och hackamore idag på lägdan utanför hagen. Han studsade och gjorde krumbukter när vi skulle börja trava och gjorde små knorrningar. Vi travade några vändor uppför lägdan och efter några gånger så blev han lugnare och jag kunde be om trav utan en massa bocksprång i början, haha^^ Vi tog också någon liten galopp.
Tror han har lite mkt energi just nu då vi inte haft så mycket tempo i våra pass på ett tag utan jobbat mycket från marken i alla gångarter men inte så långa stunder, så han kanske känner att han itne har super kondition också^^

Avslutade som alltid nuförtiden med att stretcha honom fram, imorgon ska jag börja lite smått med bak också.


-Finnar

Ja, alltså människor som kommer från Finland. Dom var ju i Gideå igår för att kolla på hästarna och rasen i sig. Dom åkte alltså färja över till stockholm på morgonen sedan körde dom bil enda upp till Gideå i snöstorm för att vara hos oss i kanske 1,5h och sedan köra ner till Sthlm igen för att åka färjan 2 på natten, vädret var ju inte bättre då heller precis. Man såg ju knappt mer än två meter framför sig och hästarna var blöta och snöiga så man undrar hur mkt uppfattning som egentligen han få?
Aja det är ju deras bekymmer men jag skulle då valt en annan dag eller åtminstone stannat över natten xD

-Gideå i veckan

Mina dagar ser ju alltid ungefär likadana ut fast ändå helt olika. På morgonen far jag till Marulk och vid halv ett far jag upp till Gideå och stannar tills efter lektionerna på kvällen vid ca. 21, därav att jag inte hinner blogga varje dag.

Tänkte berätta lite av det jag gjort i Gideå i veckan. Jag har fortsatt att jobba Thjibing från marken och han är som en helt annan häst om man ser till hans lugn. Han blir inte rädd för minsta lilla utan tänker till innan han reagerar.

Sedan har jag även jobbat ganska mycket med Lusitano, en valack som står med Djingis(hingsten) Jag har ridit honom två gånger och jobbat honom från marken en gång+innan varje ridpass som alltid. Han är en väldigt trevlig häst att rida, han är framåt och vill göra rätt. Han är ju lite ringrostig nu så jobbade lite med volter och få honom att böja sig längsvolten, han var lite stel i vänster varv tror jag det var men blev mycket bättre andra passet efter en stund!

Vi har också tränat två av fölen, Ryss Kahn och Grevinja Djingisdotter. Ryss tyckte presseningen var farlig än fast han gått över den förut så vi höll på ett bra tag med honom. dom är ju så söta så man kan nästan bara skratta åt dom. Han tar dock inte riktigt tag i problemet utan "blundar" hellre och ställer sig som en åsna och borrar fast benen i marken, haha^^
Grevinja var riktigt modig och henne kunde vi skicka över presseningen efter ett tag, och skicka har vi ju aldrig tränat med dom. Hon var mer "kan själv".

På onsdagkvällen hade vi slagit ihop de två grupperna till en grupp och de fick rida dubbelpass eftersom det var så dåligt väder förra veckan. Andra delen av passet hoppade jag upp och red Tjagatai eftersom Tore skulle o jobba. Tjagatai är precis som mamma sin, som är Gejscha som jag skrivit om förut. Om man kräver litelite för mkt så stannar han och blir tjurig så man får exprimentera mkt med honom. Mot slutet fick jag honom att trava fint och framåt i flera varv längs spåret, wohoo tänker ni nu, haha;) och även över bommarna!

Men idag när jag red honom själv inne på banan så var han verkligen superduktig! Red honom på sidepull även idag och han tjurade ingenting, var pigg och glad och kunde gå på volter i trav och flytta bakdel. Han kanske har en liten trotsålder eller ngt. Han är ca. 5 år bara tror jag.

Red även Ivanna idag, prövade rida henne med sidepull och det funkade riktigt bra, sedan om det var pga. det eller inte vet jag ej elelr om det var för att jag ridit henne ganska många gånger nu.
Red henne även på ett balansbett tidigare i veckan för att få henne att tänka lite mer och inte bara bita sig fast i bettet och bulldoza iväg som hon gör med barnen, ja hon ser verkligen ut som en bulldozer då;)
Hon blev väldigt pigg och framåt med det bettet iaf och man kunde få upp huvudet på henne lite. Hon gjorde inga tvärvändingar eller några tjurförsök någon av dagarna jag red henne.

Höll i en lektion i måndags där dom fick träna programridning ryttarmärke och idag höll jag också i en dock var det bara en elev som dök upp så hon fick privatlektion;)

Ja det är väl det jag kan komma på just nu som vi gjort..

Imorgon kommer det några Finnar som ska kolla på hästar!



Ryss Kahn och Grevinja Djingisdotter

-Snööö

Idag och igår har det vräkt ner snö, typ. Så imorse när jag for till stallet dök Mimmi upp efter en stund så hon hängde med på med Ace på en barbacktur i nysnön upp till Hamptjärn.
Vi stannade till hos Anki och tiggde lite morötter innan vi skrittade vidare. Det är nog något av det mysigaste som finns att sitta och dingla med benen på en varm rygg och plumsa i snö i ett kritvitt landskap! Så länge det inte blir för kallt så är det lugnt:)


-Mysmarulk

Sammanfattar lite vad jag gjort med Marulk de senaste dagarna.

Igår så red jag ridskolehäst på lektionen så jag for till Marulk innan och jobbade honom löst i paddocken. Det hade hunnit blivit mörkt och han var ganska okoncentrerad, sedan om det berodde på det eller inte vet jag ej. Tränade att gå över bom när jag kallade in honom också. Han vågade ställa sig ovanpå bommen/plankan men gå över den var för farlgit ;) Så efter ca. en kvart fick jag gå från till honom och skicka honom över istället, det var inga problem, haha tokhäst^^ Jobbade även me dlite galopp.

Idag så tog vi en morgontur barbacka i hackamoret upp mellan lägdorna till skogen. Det var supermysigt och man fick sådan där härlig vinterkänsla. Var ett tag sedan vi tog en sån där lite spontantur faktiskt och det är dom som nästan är mysigast!
Red ner över bron tillbaka men fick hoppa av och gå över för det var massor med barn som hade rast och det var fullt i dikena av dom och typ överallt, suck! "vilken fin häst, vad heter hästen?" osv. osv.

mobilbild från idag när vi klarat oss helskinnade från barnen..
(ni kan ju föresten se några i diket där nere)

-vintermys

Tömkörde Marulk en runda runt gården idag. Gick ner Källströmsvägen och sedan upp lägdvägen längre bort och sedan tillbaka till gården. Tränade öppnor längs vägen och han var riktigt duktig och gick fint på tre spår.
Gick in i paddocken och gick några varv där också sedan, gick längs spåret i vänster varv utan att han ska skjuta ut bogen, funkade super. Blev bara ett skrittpass då det var väldigt hårt och knöligt.
Det var väldigt mysigt, hade utsläppet så morgonsolen lyste och med lite snö på marken.

Stretchade honom sedan och gjorde om hans flätor.


-Tävling repgrimma

Jag har varit med och sponsrat med en repgrimma till en tävling hos en annan blogg så om ni vill vara med tryck på länken så får ni info:)

http://mindwideopen.blogg.se/2011/december/lucka-4-vinn-en-repgrimma.html#comment


-Vi ska utvecklas

Fortsatte med att träna lite det vi gjorde igår när Yvonne var här. Började med lite sidepass längs staketet(lättast att börja där innan man satt det) och det var förbättring från igår faktiskt! Att flytta åt höger är inga problem för honom men lite jobbigare att flytta åt vänster tycker han men jag tycker vi fick till det riktigt bra!

Sedan skickade jag honom över en bom igen och att han ska stanna med den under magen. Igår tyckte han det va rlite läskigt och krävdes många försök men iddag gjorde han det första och varje gång! Så jag började med att försöka flytta honom i sidepass med bommen kvar under magen. Från början ville han hellre gå framåt eller bakåt men efter en stund kunde jag flytta framdelen på honom, bakdelen var lite kruxigare för honom. Men efter att ha kunnat flytta några steg så nöjde jag mig där.

Red honom sedan lite vid hand, jag går alltså vid hans sida, där jag skulle haft min skänkel om jag ridit ungefär. Halter och igångsättningat sitter och svänga i skritt både bort från mig och runt mig fungerar bra. Det är i traven det blir lite mer att hålla ordning på, både för honom och mig. Vi fick kämpa ett tag med att få till svängarna när vi svänger åt hans håll, alltså att jag hamnar på yttersidan men efter lite trixande så fick vi till det helt okej! Har ju inte jobbat så mycket med detta i traven.

Backa bakifrån var inga problem idag heller, behöver inte använda repet längre.


sommar<3

-Besök

Idag kom som sagt Yvonne från Sörgården på besök i stallet och höll en liten lektion för mig och Marulk, självklart började det blåsa precis innan hon kom. Tränade lite på vidareutveckling av sidepass och sedan att han ska backa från vart jag än står när jag vickar på fingret. Han var verkligen superduktig då och lyssnade bara på en knacking i luften när jag stod både bakom och bredvid honom.

Sedan behandlade hon honom med Equine Touch. Marulk blev supertrött och började blinka och gäspa som bara den bara av att hon gjort några "övningar" på rumpan, söten^^

Fick iaf veta att han hade ont framme vid bogen och lite upp mot halsen, detta troligen från selen när han gick på travet. Hon sa att det kan ju ha blivit bättre och att det var sämre förut, men det vet man ju inte så jag ska iaf stretcha honom i halsen och frambenen även om det kan vara svårt just vid bogen.
Han var även lite öm uppe på rumpan på höger sida, eller det sitter väl troligen i muskulaturen runt höften och han "tappade" bakbenet för tryck uppe på rumpan. Kan ha att göra med att han är starkare i vänster bak.
Sedan hade han även lite problem med tänderna, han ömade lite när hon tryckte längs tandraden utanpå huvudet alltså. Troligen några hakar och sådär.

Denna behandling kommer verka i ungefär en vecka i hans kropp, den frigör väldigt mycket endorfiner i kroppen och flera gånger vände sig Marulk om för att kolla mot bakdelen eller magen när hon gjort klart en del som om: vad är det som händer?! haha! Hon sa även att de flesta hästar blir väldigt kissnödiga efter en sådan behandling så det första han gjorde när jag ställde in honom i boxen var att kissa ;)

Verkligen intressant! Så nu ska här stretchas och fixas tänder!

Föresten, han hade inte ont alls i ryggen och var mjuk och fin och det var nästan aldrig en ridhäst var helt smärtfri i ryggen sa hon så det var ju jättekul/skönt att höra! Det är ju nästan det man oftast går och oroar sig för!


-Storm?

I gideå blåste det rejält idag, blåser ju rätt in från älven där. Jobbade Thjibing en stund från marken, gjorde inget speciellt men han fick undersöka lite däck och trava över bommar.

Red sedan Gejscha och hon var riktigt duktig idag, visst hon gjorde några backningsförsök men inte mer. Hon är väldigt stel i vänster varv har jag märkt och tvärar emot och skjuter ut bogen istället för att böja sig så vi jobbade mkt med det i både skritten och traven. På slutet började hon söka sig neråt och fick till en början på en fin form korta stunder men där slutade det oftast med att hon tyckte det blev jobbigt, men får on bara lite styrka där så!

Tänkte sedan rida Poker men det blåste så jäkulst så jobbade honom lite från marken. Var tom. svårt att rida lätt ibland på Gejscha pga. av vinden! Poker är ganska tittig av sig så det passade bra att öva på lite sådant.
Bomklossen var jätteläskig när jag flyttade på den så vi tränade att gå nära den och mellan den och staketet.

Efter vi ätit middag så kom 4 elever, teori idag, såklart! Såg en film om Hästar med problem, eller den borde väl egentligen heta ägare som har problem med sin häst.

-BlubbBlubb

Igår tömkörde jag Marulk i paddocken på morgonen i regnet. Vi måste jobba bort lite mage;) Han var superduktig och bar sig själv i en lugn trav, förbättring motför första gången då jag ibland fick springa väldigt bort efter honom,haha!

Både idag och igår har vi också tränat på galoppen, löst. Han fick hålla den i några varv och sedan bryta av till trav och sedan till skritt innan jag kallade in honom. Så blev träning av tempoväxlingar på samma gång. Han har blivit duktig på att sakta av när jag sänker energin och fatta galopp när jag gör en sådan rörelse, samma sak med traven även om han ahr kunnat det bra ett tag också men.


Jag har fått lite bloggtorka därav den ointressanta och sega uppdateringen. Har funderat på att ta en liten bloggpaus men samtidigt så vill jag ju ha allt här på bloggen så man kan gå tillbaka och läsa. Kanske får tillbaka inspirationen snart igen!

På lördag kommer iaf Yvonne från Sörgården till mig och håller lektion. Efter det ska hon även behandla Marulk enligt Equine Touch, ET. Inte för att jag märkt att han har ont någonstans utan det verkar även som förebyggande, och om han är spänd någonstans så får jag ju veta det också.


RSS 2.0