filmer-klubbhoppning 27/2-11

90 cm


CR 80 cm, båda rundorna

Klubbhoppning

Var ju som sagt klubbhoppning idag! Framhoppningen gick sådär, fick inte till avstånden i uppvändningen mot hindret så det blev mest vägran där :P
På Clear Round 80 cm fick vi en vägran första rundan och andra rundan två vägringar på sista hindret, såd et var lite småsurt :P Hon var ganska stark och pigg räserbruttan :)

På 90 cm så hoppade hon så himla fint och det flöt på enda fram till näst sista hindret i omhoppningen där det blev vägran, var ganska nära att jag flög av som ni kommer kunna se i filmen :P Efter det blev det två vägran till så då blev det ju uteslutning men hon hoppade super innan det :D

lördag-Marulk

Sedan var det myshästens tur. Gick in i hagen och han kom fram när  jag satte mig på huk. Tog på grimman efter en stund och sedan gick vi ner Källströmsvägen och gick varvat med sprang uppför han var så himla lyhörd och duktig!
Gick sedan till paddocken och jobbade lite löst. Gjorde ungefär samma som dagen innan. Tempoväxlingar med hjälp av kroppsspråket, inkallnignar och ja lite sådant. Han var superduktig och mysig, finaste Marulk!hoppträning-Ace

Idag hjälpte snäll mamma till att köra ner några hinderstöd och bommar ner till planen bredvid ishallen på svedjeholmen, det var perfekt underlag, några cm mjuk snö ovanpå grus. Mamma filmade lite med mobilen så får hoppas vi får över det på datan sedan:)

Mamma var kvar en stund tills vi fått till avstånden rätt mellan hindren. Ace var taggad och pigg, som vanligt vid hoppning ;)
Hon var fin över travbommarna och lyfte bra på benen. Vi kom lite nära i kombinationen ibland, framförallt när vi kört en stund och hon kommit igång mer, så vi fick vända ut efter första hindret ibland så att hon inte bara ska få dra iväg och ibland kom vi i trav in.
Hon blev tom. lite busig när v gått ner på en volt efter hindren i galopp gjorde hon några små bocksprång några gånger :P

Här är en mkt fin liten skiss! Det svarta är ett litet hinder på kanske 30 cm, det röda ett på ca. 60 cm och de blå är travbommarna. De gröna är lite olika vägar som ja red. Vek både ut och in emellanhindren och tog bara ett av dom. Två galoppsprång mellan hindren

fredag-Marulk

Idag så myste vi mest, stod en stund i hagen och han är så söt när han lägger mulen på axeln, jag riktigt känner hur han lägger hela huvudets tyngd där, haha^^
Efter en stund så gick vi till paddocken och jobbade lite löst, eller jobbade och jobbade. Vi sprang mest runt och busade. Han lyssnade jättebra på mitt kroppsspråk i både ökningar/avsaktningar och inkallningar trots den djupa snön, så himla duktig är han. Han bryter av till trav från galopp när jag stannar upp lite, han börjar skritta om jag stannar och väger ltie bakåt, och kommer fram i trav igen när jag börjar springa osv. Allt är ju självklart inte felfritt både från min och hans sida men han är verkligen duktig!
När jag kallade in honom stod vi oc gosade ett bra tag varje gång. Han följde mig även runt i paddocken när jag gick före idag.

Inga nya bilder på denna dator så får bli gamla:)

fredag-Ace

Började med att rida en stund barbacka på Ace. Ställde fram ett litet hinder på kanske 50 cm på baksidan av stallet. Har itne hoppat så himla mkt barbacka faktiskt men det gick bara bra. Värmde upp med att skritta ner Källströmsvägen och trava uppför.
Travhoppade sedan hindret några gånger och tog det sedan i galopp. Hon blir väldigt stark alldeles innan hindret och springer på så tränade mkt halter alldeles innan hindret så hon inte ska få dra iväg, gick riktigt bra efter en stund, tog det i trav efter det några gånger igen.
Började sedan med galopp igen, gick lite bättre men hon drar fortfarande iväg lite väl efter hindret men mot slutet samlade hon ihop sig lite och saktade av tidigare än från början av passet så blev framsteg :)
Skrittade sedan på en volt i båda varven med halter på framsidan av stallet och skrittade sedan av där vi började. Duktig tjej!

Imorgon ska vi köra ner bommar till planen vid svedje ishallen och träna lite tills på söndag.


arbete med repet

Igår så blev jag sugen på att jobba lite med Marulk i repgrimman och repet, var faktiskt ett tag sedan! Började med att träna backa ur 5 zoonen som jag inte gjort med honom förut. Det är alltså när jag står bakom hästen med ansiktet mot baken och den backar mot mig. Använde mig av ett långspö som jag duttade med i luften ovanför rumpan ibland nuddade lite lätt med det lilla snöret som satt på och visdade bakåt med kroppsspråket. Om han då inte reagerade(vilket han inte gjorde eftersom det var första gången) så skakade jag lätt i repet tills han tog ett steg bakåt, då la jag ner repet i backen igen. Han förstod riktigt fort och tog två steg bakåt emellanåt och han vek itne rumpan åt nått håll utan gick rakt bakåt, duktig häst! Till slut ska man alltså kunna ta bort repet och bara använda sig av kroppsspråket :) Ticken och jag kom till att jag kunde ta lite lätt i svansen väldigt behändlgt tex. i boxen och man står och borstar svansen eller liknande och hästen går framåt.
Sedan jobbade vi lite på volten runt mig, han var jätteduktig! Fokuserade på att han skulle forma sig runt mig och inte gå med huvudet så mkt utåt och streta emot. Han har väldigt svårt i vänster varv framförallt i traven så där höll vi oss mest i skritt, blev mjuk och följsam efter en stund!
Han var fin i traven i höger varv, ibland lite väl springig men när han väl samlade sig så var han superfin! Avslutade med lite backa ur 5 zoonen.


onsdag ÖOR

Missade ridlektionen i tisdags pga. att jag var i Sundsvall med företaget, tror ni jag blev lite besviken eller när jag hörde att dom haft banhoppning med snäva svängar, hade jag och Ace behövt tills klubbhoppningen på söndag :(

Som tur var så fick jag iaf rida istället för mamma i onsdags, dock cavaletti. Ace var PIGG! Hon blev supertaggad trots att det bara var några bommar på marken ;)
Tre bommar formade efter ett litet voltspår och sedan stor galoppbåge med två bommar, taggad häst som gärna inte ville springa sakta ;)
Hon har ju iofs inte gått så mkt nu förra veckan när det var så himla kallt.

kvällspromenad

Nu ligger jag lite efter igen! I onsdags var det kallt igen. Jag/Marulk och Hanna/Ace tog en promenad upp till tjärn och tillbaka. Jag tog med Wilma som också fick följa med ut och gå :)
Stannade till hos Anki och babblade en stund, hon har förfrusit sönder nerverna i kinderna när hon körde skoter så hon måste skaffa visir på hjälmen :S uscha inte kul!


äntligen!

Äntligen lite mildare ute! -8 grader, rena sommarvärmen känns det som! Så det blev en långtur på drygt 2 timmar med Hanna och Ace.
Vi red genom samhället mot svedje. Marulk var så rolig vid ishallen: han hade velat bajsa hela vägen genom samhället den sista biten så jag travade lite så han inte skulle hinna bajsa där ;) så när vi gått en bit till så stannade han och lyfte på svansen så då trodde jag självklart han skulle skita så jag hoppade av, först så skiter han ingenting och då blev jag ltie: men åh nu hoppade jag av i onödan! men då ser jag att han bajsat EN liten bajsplutt haha den såg så söt ut när den låg där alldeles själv, om bajs nu kan vara sött så var den bollen det ;D Så jag sparkade undan den lilla bollen och hoppade upp igen..Kom två barn och en mamma som ville klappa också när vi stod där.
Vi travade en bit på svedjevägen, vi svängde upp i skogen vägen spom går mot vitsjön. Vi tog en snabb och härlig galopp uppför backarna där, det tyckte dom var kul men lite jobbigt när vi kommit upp. Vi red runt och ner så vi kom ner vid Gålsjö industri. Tog en till galopp uppe i skogen där på ridvägen och travade hela svedjevägen på hemåväg, mysigt.
När vi travade på gångvägen i skogen mellan samhällena så ville gärna Marulk galoppera, det ville nog jag också men vi fick hejda oss, man kan ju inte gasa där varje gång ;D

Har inga bilder på denna dator, och orkar inte sträcka mig efter hårddisken som ligger på andra sidan bordet så det får bli ett tråkigt bilddlöst inlägg ;D

Föresten..Marulk har slutat äta upp sin Kornkross :/ han har inte ätit den på två dagar nu..ensilage äter han som vanligt både inne och ute så de tär nog ingen fara? någon som vet vad det kan vara, har han bara tröttnat på det?
blandade iaf i lite godis nu ikväll så får se om han ätit upp det imorgonbitti:)

lördag-Ace

Red Ace en stund igår också, barbacka. Värmde upp med att skritta ner Källströmsvägen och tog en mysig galopp uppför.
Sedan travade vi till baksidan av stallet och sprang över bommen några gånger innan vi började med lite mer arbete. Gjorde lite sidoförflyttningar och ökningar. Sedan började vi rida över bommen igen, vill att hon skulle gå kvar i formen över och inte öka efteråt. En bra övning för henne som gör att hon verkligen måste lyfta på benen ordentligt, från början slog hon i den nästan varje gång. Man märkte tydligt när hon väl började trampa under sig och bära upp sig, för då slog hon inte i bommen, gick kvar i en stadig form och det flöt på över bommen. Det var i slutet som detta kom fram och hon var jättefin.
Vi avslutade med att rida volter framför stallet i först trav och sedan av slutade vi i skritt, superfin och abr upp sig och blev inte hängig i bettet.

lördag-skutthopp

Igår var en mysig och rolig dag trots kylan. Jag la fram en bom bakom stallet, la upp den mot snödrivan så den blev upphöjd på ena sidan. Vi började i skritt, han gick förbi den några gånger, den är fortfarande lite läskig. Lät honom gå förbi om han ville från början och fick istället mkt beröm när han gick över. Han lyfter på benen ordentligt över för att inte riskera att nudda den ;D
Sedan började vi med ltie trav. Han var sååå duktig! Visst han sprang bredvid den ibland men han gjorde några riktigt fina skutt över och landade sedan i galopp, duktig hopphäst! Han drog iväg litegrann efter bommen ibland i galoppen men lyssnade hyffsat.
Efter en stund blev han lite väl taggad när vi kom i trav och gjorde fete sprången över, haha!
Så vi avslutade med att skritta över från ena hållet och skritta tills vi var nästan framme vid bommen och då komma fram i trav och trava lugnt över från andra hållet, han är duktig den där Marulk :D

Här är en bild jag gjorde i paint på ett flygfoto ;)
Det röda är bommen och sedan red jag alltså runt stallet(det blå) red ibland bara på rakan vid bommen också fram och tillbaka.
Den gröna pricken är våran lilla "rondell" som jag brukar prata om,haha så fjuttig den ser ut på bild!
(de 4 små"husen" där vid bommen är inte kvar längre)


fredag kallt igen

Usch för denna kyla! Har inte ridit elelr hållt på så mkt i veckan pga. kylan. Igår red jag iaf en liten sväng, gick ner gångvägen. Han stannade och funderade några gånger som vnaligt men han kastade inte om och sånt som han gör ibland utan vända bara lite. Men efter några funderingar så gick han på, och när vi vände in mot postvägen så blev det en himla fart på skritten, haha;)
Vi tog en kort galopp med några små bocksprång uppför Källströmsvägen och sedan red vi en stund på stallplanen på volt. Mestadels trav, högervarvet gick toppen. Men i vänstervarvet gick det lite kruxigare. Jag försåtr inte, jag måste vara jävla sne i bäckenet eller ryggen eller något för vänster är ju hans bättre varv, alltså beror det på mig, och då blir ja så irriterad på mig själv. Jag känner att jag sitter lite snett men inte riktigt hur, IRRITERANDE!

Men han var iaf jätteduktig :)

Mys i paddocken och bus i hagen

Jag som hade hoppats på att våran var på väg :( Igr var det ju närmare 30 minus så det blev bara att fara dit o mocka.
Idag var det ca. -20 så vi gick till paddocken en snabbis. Skickade ut honom i höger varv i skritt och sedan bad jag honom trava med kroppspråket, han lyssnar riktigt bra på det nu! Kommer dock bli lättare sedan när snön försvinner när även jag kan röra på mig någorlunda ;)
Han fick galoppera nått varv och jag sprang på en liten volt i mitten och när jag stannade och vek in snett bakom med fokus på bakdelen så stannade han och vände mot mig. Han stod och funderade och jag såg hur han verkligen ville komma in men han tyckte det var så mkt snö, men efter lite kraffsande för att kolla att det va ok så kom han inlunkandes och ville gosa^^
Skickade efter en stund ut honom i andra varvet och då skrittade han i flera varv runt mig på en liten volt trot snön, duktig!
Sedan blev det samma procedur i andra varvet och han gjorde lika fin inkallning. Sedan gav vi oss efter ytterligare lite gos, var ute bara en kvart typ.

Just det glömde säga. När jag kom till hagen för att hämta in honom innan så var hästarna jättebusiga! Dom kom i full fart på efter varandra på sin lilla stig bortifrån hagen. Sedan vände dom och galopperade tillbaka, fast Tornetta stannade kvar vid grinden ;) Dom bockade gjorde kickar och allt möjligt.
Sedan stannade Björn och Marulk kvar borta i hagen och Ace började skritta tillbaka på stigen och började sedan tokgaloppera, bocka, pipa sparka bakut och när hon kom fram till Tornetta ungefär så reste hon sig jättehögt på bakbenen och vände om och galopperade tillbaka igen med några ytterligare backuter, haha så busig har jag aldrig sett henne, trodde inte hon kunde gör sånt haha!


14/10-2010

Fyra månader, fyra månader utan dig. Jag tänker på dig varje dag som går, det finns alltid någonting som påminner mig om dig.
Du vet att jag älskar dig, min Ticken♥


långtur

Ännu en härlig dag! Dock trodde jag inte det imorse när jag släppte ut dom, snöade och mulet men när jag for dit mitt på dan så var det klarblå himmel och sol:)
Red med Yvonne och Tornetta idag, vi tog en långtur i det fina vinterlandskapet mot svedje och ridskolan. Gick dock itne att rida genom skogen men när vi kommit upp på svedje vägen så travade vi en bra bit på den och sedan svängde vi ner på banvallen som går runt järnvägsbron.
Där tog vi en riktig racegalopp! Var så himla härligt och Marulk bara rullade på, underlaget var perfekt med den nya snön som landat ovanpå. Tur att det är ganska lång sträcka så han hann bli lite trött innan vi skulle sakta av ;) Vi fick stå och vänta en stund på Yvonne och Tornetta som kom lite efter ;P
Vi travade på den enkelriktade ridvägen och blev lite galopp även där uppför en liten backe. Sedan skrittade vi förbi ridskolan och bort till banvallen igen,runt bron och tog en sista galopp på samma ställe som från början fast åt andra hållet då, gick lika snabbt denna gången ;)
Innan vi började galoppera där så vill han svänga ner till Kock och gå den vägen så han stannade och ville inte gå nånannanstan än dit men när han såg att Tornetta gick rakt fram så gjorde han världens bocksprång i luften haha, han blev nog lite sur på Tornetta som inte gjorde som han ville ;) och sedan travade vi vidare och seda galoppen då.
Trav på svedjevägen blev det även tillbaka och sedan efter vi gått genom området och kommit till gångvägen så tog vi en liten galopp där, han lyssnade super och höll en jättelugn och fin galopp! Han saktade av fint när vi mötte några människor. Ibland när vi kommer susandes där så skulle det nog inte vara så kul för dom vi mötte ;D
Vi var ute i över 2 timmar, härligt!

mobilbild

Film-Björn sjunger

HAHA en liten film från idag på Björn ;D


film-lite mys

En liten film från förra helgen i paddocken


Mysmysmysigt

Hade utsläpp så efter jag mockat gick jag ut till hagen. Dom stod i bortre änden och njöt av solen så jag gick dit och satte mig på den föredetta grillringen(sån där betongring) med en träskiva ovanpå. Först kom Ace fram och hälsade en stund och pillade med mitt snöre som sitter fast på ryggen av jackan mm. Efter ett tag kom även Björn fram och iaktog mig från kanske en meter, han är lite mer försiktig av sig. Han nosade på min hand jag klappade honom i pannan emellanåt och han stod och smackade med läpparna typ hela tiden, haha fick lov att filma det för det såg så roligt ut xD
Efter kanske en halvtimme så gick Tornetta,Björn och Ace bort till balen i andra sidan av hagen igen, då trodde jag såklart Marulk skulle följa med som stått en bit ifrån men han kommer raka vägen fram till mig, söte! Sedan satt vi där över en halvtimme och gosade. Han stoppade huvudet mellan mina ben i min famn och sedan std vi och blåste varandra i näsborrarna emellanåt, eller ja, han blåste i hela mitt ansikte ;) En stund vilade han tom. med mulen ovanpå mitt huvud, jag kände hur han la hela huvet på mitt huvud och stod sedan så, haha söte killen!
Det var så himla mysigt och jag ville knappt gå tillbaka men efter att ha varit där ute i en timme började jag bli lite kall om händerna så då reste jag mig upp och gick tillbaka mot utgången och då följde han med bakom mig till dom andra hästarna.
Finafina Marulk!fredag-blåsigt

Red med Anki och Ace igår bort till sommarhemmet via Carlgrensvägen, Marre var pigg och glad(busig)! Vi travade nästan hela lillvägen borta vid Fornbyn och tillbaka från Sommarhemmet. Det blåste och var ganska kallt, men det gick.
Vi tog en galopp uppför gångvägen innan carlgrensvägen tillbaka, wroom sa det!...eller ja,nästan. Från början var det tänkt att ja skulle galopera först så Anki och Ace galopperade lite långsamt och fint, men vi kom ändå inte förbi så då fick ja lov att skrika: MEN GASA DÅ!! haha och då gick det ngt snabbare:P

onsdag

Började med att träna på lite hov/spansk skritt i stallet, men nja det gick skit, pga. mig då. Jag hade dåligt tålamod och jämförde med Ticken osv och blev lite frustrerad så nja, gav upp och gick ut till paddocken istället.
Löslongerade där en stund och han fick springa i det varv jag bad om utan att byta själv, och han kom in så glatt när jag kallade in honom, hästar är så förlåtande, myskille<3


Film från skolplanen

Nu kommer filmen från i söndags :D


tisdag ÖOR

Hade taggat för hoppning men när jag kommer dit så var det tydligen dressyr, hade hoppats att få hinna hoppa en gång innan klubbhoppningen den 27 :/ teorivecka nästa vecka och gången efter det ör det tveksamt om jag hinner dit iaf med Ace..
Aja trots att jag blev lite besviken så var hon superduperfin exakt hela passet! Vi red på volterna och gjorde öppnor på kvartslinjen. Hon var fin i skritten och hade ett bra flyt i traven i öppnan och höll en stadig form nästintill hela tiden, så är riktigt nöjd trots att det inte blev hoppning. Men det är ju så vi brukar göra, inte träna och sedan placera oss på tävlingen, haha xD aja vi får ta det som det kommer. Pappa ska hjälpa till att köra ner bommar till planen vid ishallen i svedje om vi får förvara bommarna där, så då kan man ju iaf ta några småskutt där :)

Klubbdressyr ÖOR

Nu kommer filmen från förra söndagen, som sagt lite spänd och många läskiga saker bla. domare och fågel som flög upp precis vid första galoppfattningen.


härligthärligt

Igår var en underbart superhärlig mysig dag:) Toppenväder, strålande sol och ca. -5, sånt gör en glad!
For till stallet vid 11tiden och gick och hämtade Marulk, tog på sadel och träns och gick sedan med honom ner till planen vid skolan. Filmade när jag red. Han var jättefin som han varit de senaste dagarna, fortfarande lite jobbigt att trava på volt men det är en väldig skillnad motför från början!
Kom två ungar som med två småhundar som stod längst bort och tittade jättelänge och gick runt med sina hundar precis där så han blev lite okoncentrerad ibland. När en av dom stannade och stirrade igen(de ville säkert komma och klappa-.-) så kunde jag inte behärska mig och sa: Va äre?! Hon: ne inget ja bara...åsså gick dom därifrån, haha xD
Hoppade sedan av och gick postvägen och hoppade upp och tog en riktig racegalopp uppför Källströmsvägen, superhärligt och Marulk tyckte det var roligt också tror ja!
Tog sedan lite porträttbilder på honom runt stallet i solskenet och när han sprang i paddocken :) Film och bilder kommer nog upp sedan. Fotade även hästarna i hagen efteråt, vet dock inte hur dom bilderna blev:)

På kvällen så tog jag en barbacka tur på Marre med Anki och Ace ner till planen vid ishallen i svedje. Han var lika fin där, dock tyckte han det var extra jobbigt i traven och krullade ihop sig lite, men vissa stunder var han toppen! Flyttade undan lite för skänkeln också och det går bättre och bättre hela tiden! Vi travade uppför gångvägen på vägen hem även om Marulk gärna ville galoppera ;D

en av bilderna

tankeställare typ

Slänger in en text som ja skrev på bdb egenligen här också..

Tror ni hästar kan sakna eller må dåligt av att inte få tävla/hoppa?

Jag tror inte det, jag tror inte att en häst mår dåligt bara för att den inte längre får tävla eller hoppa. Många säljer sina hästar för att dom ska kunna få fortsätta på tävlingsbanan som dom älskar. Jag tror att en häst kan tycka om att tävla, det gör jag faktiskt, och jag tror lika väl att en häst kan tycka det är jätteroligt att hoppa! Men bara för den skull tror jag inte hästen saknar det om den inte får göra det, den har inget behov av det.
Tror inte dom tänker så när dom står där i hagen med(förhoppningsvis) sin mat och sina kompisar: Åh vad det skulle vara kul att få vara på tävling och hoppa nu! Utan det är bara när dom upplever det, i den stunden, nuet dom tycker det är roligt: ahaa just det, det här tycker jag om!

Sedan finns det en annan del människor som känner sig tvingade att tex. hoppa för att hästen älskar att hoppa men man själv är rädd, blir det verkligen kul av att tvinga fram något som man tycker är obehagligt? Fast i dom flesta fall är det nog tvärt om, ryttaren älskar det, hästen känner sig otrygg eller omotiverad och känner inget behov av att hoppa. och som jag skrev här uppe tror jag inte hästen lider av att inte få hoppa, det ligger ju trots allt inte i deras natur och sedan kan man ju fundera över hur vi människor tolkar det när vi säger att hästen har kul, är det för att den springer fort, för att den hoppar högt, drar mot hindren? har den kul bara för det?
Men det är en annan historia, men något som man kan fundera över:)

markarbete

Idag tog jag fram en bom och la ut den på "stallplanen" bakom stallet. Körde lite friendly game med Carrot Sticken först, han är fortfarande lite skeptisk mot den men jag fick röra honom med den överallt utan att han brydde sig nämnvärt. Sedan körde vi lite driving game över bommen i skritt först, var inga problem, inte i traven heller.
La upp bommen på snökanten sedan så den kom ngn dm upp i luften på ena sidan. Han fick travhoppa över den på rakt spår, och han var jätteduktig! Hoppade fint och kom ihåg att lyfta bakbenen också ;D
Efter några småskutt så flyttade vi lite bakdel och lite annat smått. Ååh så jag längtar tills paddocken blir fri från snö så man kan träna lite mer bomövningar och sådant:)


dressyrpass Ace

Red Ace idag eftersom Anki är sjuk. Red barbacka ner till planen vid skolan och körde ett dressyrpass där. Hon var verkligen superfin och lyssnade toppen! Hon höll en stadig form hela tiden och hade ett lagom tempo utan trippande. Vi gjorde volter, skänkelvikningar och öppnor i skritt och trav. Det enda som är irriterande är att jag är så himla skev! Jag har mkt svårare att rida i vänster varv! och höger läder känns alltid längre än vilken häst jag rider, jätteirriterande! Måste gå att fixa!
Iallafall..Tränade sedan galoppfattningar och hon gjorde jättefina och slängde inte upp huvudet. Hon samlade ihop sig bra och gjorde fina avsaktningar utan att tappa formen helt, så är riktigt nöjd med henne. Sedan skrittade vi Postvägen hem.

måste fixa lite nya bilder på hästarna känner jag:)

duktig kille!

Jag och Marulk red ner till plan vid ishallen själv för första gången, har bara varit åt andra håller annars. Det var några läskiga småsaker såsom snöslunga och en liggande soptunna, tro mig, det är mkt läskigare när soptunnan ligger ner än när den står upp ;)
När vi var väl nere på planen så gick det jättebra! Tror det börjar lossna lite nu:) Han lyssnade bra och var eftergiven, travade utan konstigheter och formade sig bra runt volten även om det blev lite jobbigt ibland och lite spring på frykanten, men det fick han göra ibland med.
Tränade även lite skänkelvikningarna, gick bättre undan för höger skänkel men det är bara att träna på!
Han hade bajsat på gångvägen i skogen på vägen dit så hoppade av och sparkade undan det på hemvägen och efte det så gick jag med honom resten av biten tillbaka till stallet.

blandat superbra och mindre bra

Tog en kort barbackatur på kvällskvisten. Red ner gångvägen och efter en liten bit började han som ibland kasta om och småstegra samtidigt, jag vände bara lugnt tillbaka honom åt rätt riktning och så fick han stå och titta en stund. Sedan var han duktig och gick på en bit igen innan han började hoppa och skutta igen, tur att han är så skön att sitta barbacka på :P Jag frågade bara lugnt oom han ville gå framåt ochd et gjorde han oftast men efter en stund när han stått och tvekat och kastat om några gånger så bad jag honom bara ta några småsteg framåt en stista gång och hoppade sedan av och gick med honom. Hästen ser det ju inte som någon skillnad om jag hoppar av eller inte, och då var det inga problem utan vi gick bara på.
På Postvägen så tränade vi lite igångsättningar, när jag börjar springa så ska han börja trava, gick hyffsat. Han tycker det ju är ganska svårt att trava sakta så jag fick springa lite snabbare för att han skulle börja trava men efter en liten stund gick det bättre:)
När vi kommit upp till stallet igen så hoppade jag upp igen och vi red en stund på stallplanen i "rondellen" alldeles utanför. Han var verkligen SUPERFIN! så fin har han sldrig varit, han gav efter för bettet, tuggade och fipplade ingenting, gick i en stdig form hela tiden och böjde sig runt volten! I traven så samlade han ihop sig i en lugn och fin trav och ja, superduktig!
så det hela slutade mer än bra :)


lite mys i paddocken

Gick med Marulk till paddocken, var ett tag sen, det var ganska knöligt och tråkigt där så var bara där en liten stund, jobbade från marken alltså. Han fick trava några varv, fokuserade mest på att han skulle läsa av mitt kroppsspråk osv. Han ville inte riktigt komma in till mig från början eftersom det var så hårt överallt förutom på det upptrampade spåret men i slutet efter han stått still och funderat på spåret en stund så kom han in med sänkt huvud och kliade honom i pannan och på halsen, myshästen!

bort med snön tack!


tisdag ÖOR

Tog som vanligt med Ace till ÖOR för ridlektion, så himla skönt med ny grupp verkar jättebra hitills och skönt med bara 5 stycken, hinner få mkt hjälp :)
Det var hoppning, eller ja mer cavaletti. Hade en bomserie på varje volt, på ena en med ett galoppsprång emellan tre bommar(på böjt spår då) och på andra volten utan språng emellan, de yttersta bommarna var upphöjda.
Detta var precis en sån övning som jag och Ace behöver träna på. I högervarvet gickd et riktigt bra och hon böjde sig efter volten även över bommarna, men i vänstervarvet rätar hon gärna ut sig och bara springer på beror nog också lite på att vänster varv även är mitt sämre varv.
På volten med längre avstånd mellan volterna så gjorde jag halt  efter andra bommen några gånger så hon skulle stanna upp och tänka lite, gick bättre efter det. Sedan så hoppade vi första bommen och andra bommen gjorde en volt in mot mitten hoppade andra bommen och sista bommen, så att hon inte ska räta ut sig lika lätt. Gick riktigt bra och hon var jätteduktig!


måndag ridplan

Jag och Anki red ner till planen vid ishallen på kvällen innan insläpp. Jag jobbade Marulk i skritt och trav, han var riktigt fin! Han tyckte et var lite jobbigt i traven att behöva samla och bära upp sig emellanåt men annars gick det jättebra!
Red på volter och fyrkanten. Började även med lite skänkelvikning ch flytta undan för skänkeln. Gick jättebra även om det bara var några steg i taget:)

RSS 2.0