-Nya grejor

Detta har jag beställt idag:)

Köpte en sådan flughuva fast ljusblått nät på Granngården för ngn vecka sedan men den var för liten, trots strl Full, fick inte på den längre än över nosen:S Så nu har jag beställt denna.

Bettet vill jag pröva och se om han tycker om det bättre än vanligt tredelat, även om det går mkt bättre på det nu. Och det raka tycker han ju om. Gillar även att det är fasta ringar på detta! Vilket kommer leda till att bettet ligger mer stilla.

Schabraket köpte jag för kul, och jag har bara två så, jag tror han kommer vara riktigt snygg i rött!-Promenad

Idag gick jag och Marulk på en liten promenad upp i skogen mellan lägdorna, sedan en sväng där upp och sedan ner stigen längre bort närmre skolan. Han tyckte även det var intressant att stå och kolla på hästarna i hagen innan man går upp i skogen.
Vi tränade att gå över bron som finns mellan lägdan och skogen där vi kom ner. Han var superduktig och gick lugnt och fint över flera gånger och jag kunde stanna honom när jag ville på bron och även backa tillbaka honom igen :) Kommer ihåg första gången vi red över den när han galopperade/skuttade över den efter lång tvekan, hah. och även när jag hoppade av och skulle gå med honom över så trängde han mot mig, men det verkar vara lugnt nu, har dock inte prövat rida över de på ett tag.

bild från promenaden

-Mitt bästa semestertips

Jag är med i Vings tävling om en resecheck så jag tänker nu dela med mig av ett semestertips:)

Jag har varit på många resor med familjen i mina dagar, till många av världens hörn. Endel kommer jag inte ihåg så mycket av då jag var ganska liten men den senaste resan var riktigt bra! Vi var till Teneriffa och bodde på hotellet SunFamily Compostela Club vid Playas de las Américas.
Mitt första intryck av hotellet var att det låg på ett till då synes märkligt ställe, de höll på med nån form av grävningar på andra sidan gatan, och på baksidan av hotellet var det en stor golfbana. Vilket var fint med allt grönt, vi träffade även en påfågel första dagen som höll till där.
 
Efter några dagar så hade jag andra bättre känslor av hotellet. Det var ett bra läge, mysigt och lagom stort, bra service och aktiviteter på dagarna. Och miljön utanför var verkligen fin när jag väl tittat mig runt lite mer. Och det är såklart ett paradis för dom som har golf som intresse.


 
För mig som älskar att fotografera var Teneriffa ett riktigt drömställe. Därför kommer ni även få se mkt bilder i detta inlägg. Var man än tittade så var det höga berg och emellan dom fullt med grönska bestående av bla. mysiga palmer. Dom har väldigt varierande omgivningar också, alltifrån långa vita stränder till ökenliknande bergsmiljöer och stadsliv. Kan även säga att dom har endel ritkigt häftiga svarta stränder också, tack vare vulkanerna på ön!

här några bilder från en svart strand, dock lite mulet den dagen


Teneriffa passar nog de flesta, varesig du vill bara ha en lugn solsemester eller en fylld med aktiviteter. Eller gör som vi gjorde blanda med lite både och.


 
Ett av våra utflyktsmål gick upp till vulkanen Teide, det var något av det häftigaste jag upplevt, kanske inte just själva vulkanen i sig men vägen dit! Vi slingrade oss med vår hyrbil upp längs bergen på slingriga småvägar, men det var inga problem för dom var välskötta och ny och fin asfalt.
Utsikten var otrolig! Och alla små söta bergsbyar som man körde förbi. Till slut kom man på så hög höjd att man körde igenom molnen och man kunde därefter se molnen som en krans runt berget nedanför sig. Längs vägen har dom rastplatser med jämna mellanrum där man kan stanna och titta på utsikten och fotografera.
När vi inte hade långt kvar stannade vi på enligt mig den häftigaste stoppet av dom alla, inte pga. utsikten utan landskapet. Det var en blandning mellan öken och månlandskap, vilket resulterade i många häftiga bilder.

Bilder från vulkanen Teide och vägen dit.


Vi hyrde bil i några dagar och det kan jag verkligen rekomendera! Man får större frihet och slipper binda upp sig som man gör vid guidade turer.

Shoppingen på Teneriffa var riktigt bra den med, det är inte så jättemkt billigare än här hemma i Sverige men dom har riktigt snygga kläder i bra kvalité. Jag köpte bla. en skinnjacka där som jag använder nästan konstant!


Stranden besökte vi ju självklart också några gånger, det var en härlig strand med en fin strandpromenad med restauranger och butiker och ett litet köpcentrum. Det var inga jobbiga försäljare utan dom var väldigt respektfulla och trevliga. Man kunde även gå bara en liten bit längs promenaden så kom man till en annan strand, även den väldigt härlig!Såja nu börjar detta inlägget lida mot sitt slut men jag hoppas ni fått lite inspiration men ska avsluta med två bildspel till med blandade bilder från resan, jag tycker själv det är trevligt med mkt bilder i inlägg.Länk till hotellet

Länk till tävlingen

-Halsring igen

Red i halsringen i paddocken idag igen. Tog med kameran och filmade lite. Det gick faktiskt ganska bra. Några fina svängar fick vi till och mot slutet i traven så sökte han sig neråt och gick riktigt fint! Han är så rolig att rida och hålla på med, för när han väl har fått beröm för ngt så är det som att ahaaa det är det du vill ja ska göra åsså fortsätter han med det, haha^^

Filmen kommer upp så fort jag har tid:)

-Repgrimman till tjärn

Hann inte skriva igår då Maja och jag planerade vår Gotlandsresa:)

Jag tog med repgrimman till hagen och hoppade upp där och red upp till Hamptjärn och vände. Supermysigt och första gången vi rider ut i bara repgrimman själv, gick toppenbra!

Får se om jag kanske filmar lite idag i paddocken.


-Halsring och markarbete

Idag blev det paddocken som sagt, med lite träning även på väg ut ur hagen. Lite skicka framför mig i trav och lite sådant :)

Vi tog med oss halsringen men började med lite arbete från marken. Gick runt lite hit och dit för att känna av följsamheten, höll en hand på manken sedan gjorde vi lite svängar hit och dit, förbättring!

Skickade sedan honom över en upphöjd bom några gånger i skritt och vilken skillnad mot för förut, han gick över utan att tveka! Gjorde sedan lite driving/cirklinggame med träning av halter kvar på spåret, gick hyffsat bra.

Sedan sattt jag då upp med halsringen. Första gången vi red bara i halsringen utan ngt huvudlag har jag för mig. Började med att känna av halter och sedan svängar, det gick förvånansvärt bra. Det blev aldrig "fel" förutom nån enstaka gång. Härlig känsla var det!
Gick sedan över till galopp, tänkte jag skulle bara prova vänster, den gick hyffsat, tog ett tag innan han kom in i det och drog sig lite inåt men klarade typ ett halvt varv i streck, fina avsaktningar gjord ehan iaf nästan direkt till halt från galopp!

Men sedan fick jag för mig att pröva lite höger ändå, tänkte det gör ju inget om det blir vänster istället. Men döm min förvåning när han fattar höger på en gång, glad tjej! Mkt beröm efter en fin halt och hoppade av och klappade på honom lite till.

Satte sedan bara grimman runt halsen och gick sedan in i stallet och tillbaka till hagen.
-Motivation i hagen

Igår så hade vi tänkt gå till paddocken och jobba från marken, men Marulk ville helst vara i hagen så då jobabde vi en stund där istället, ochd et gick ju lika bra det.
När vi gick iväg en bit från dom andra så skicakde jag iväg honom framför mig i trav, det tyckte han var roligt men vi fick dock ta det lite lugnt för blev lite halkigt i gräset.

Gick upp på plätten där dom betat ner gräset och var där. Hade ju ett vanligt kort grimskaft så tränade på att han ska trava bredvid mig när jag springer med och inte springa iväg på en volt på direkten. Det gick riktigt bra och för att bromsa upp honom så stanande jag upp med kroppsspråket och höjde handen en aning. Bad honom även gå ut lite mer med rumpan för blir gärna att han har den innanför "spåret". På så sätt samlar han även upp sig och formar sig efter volten bättre.

Vi höll inte på speciellt länge utan bara till det kändes bra och han var med mig. Vi fick till några fina igångsättningar, avsaktningar och uppsamlingar :)

Idag efter jobbet så har jag tänkt att vi ska gå till paddocken och jobba från marken och ev. rida lite i halsring. Men om han som igår hellre stannar i hagen så tar vi ett litet pass där igen.
Har tänkt ha en "lugn vecka" denna vecka, bara markarbete, uteritter och kanske lite ridning i halsring/repgrimma.

får bli en till Hamptjärnbild, tror inte jag lagt ut dom i bloggen, eller?

-Pass i paddocken

Igår så gick jag och Marulk till paddocken. Det vi koncentrerade oss mest på var att bära upp sig själv utan att ta stöd i bettet. Om han blev hängig eller fipplade mkt med bettet så bad jag bara honom gå framåt lite mer så att han istället kom under sig med bakbenen, detta på långa till halvlånga tyglar hela tiden. Om han råkade gå iväg lite för fort så bromsade jag upp med sitsen och höjde handen en aning.
Det gick riktigt bra! Han bar upp sig och gick i en låg och fin form.

Gjorde även lite småövningar som bla. innehöll lite skänkelvikningar, gjorde även detta på halvlånga tyglar för att han inte ska kunna hänga och istället aatt jag itne rör bettet och det är still i munnen ela tiden. Till slut hoppas jag det leder till att han förstår att det inte är så farligt att jag sträcker tygeln lite.

Mot slutet så samlade jag upp honom lite mer i en lite högre form, och så fin han var! Han hade verkligen en ärlig form, och krullade inte ihop sig som han ibland kan göra!
Nöjd med passet!

Efter vi gått in i stallet igen så kom Yvonne och Janne och skulle städa ur Tornettas box så då hjälptes vi åt att städa ur resten av stallet också. Nu är det nästan bara högtryckstvätt som fattas innan sommarstädningen är klar:)

läskiga vågor i tjärn ;)

-Trött dag

Idag blev det varken ridning eller markarbete utan gick bara och klappade på honom och smörjde in honom, skönt tyckte han! Kollade även vattnet som vanligt.
Sa jag föresten att igår när vi red på lägdan så snubblade han så han gick ner på knä?;O och jag menar, det var i typ skritt, visserligen från övergång från trav till skritt men ändå.

Skönt med helg!  såhääär trött efter ha klivit upp kvart i 6 på mornarna i 6 veckor nu! Haha igår försov jag, Rebecka och Jenny oss på lunchrasten när vi låg ute i gräset,ooops! När vi vaknade så var det en liten söt ekorre som satt och åt på ngn rund sak vid trädet bara några meter ifrån oss, den satt där jättelänge! Men Maja och jag håller iaf på att planera in en resa till Gotland när jag slutat jobba^^

Hade inte hårdisken inkopplad och orkade in göra det så får bli en bild som jag hade på datorn från Globen.


-Träning på lägdan igen

Fortsatte lite med det som vi gjort de senaste två dagarna, idag hade jag det raka apple bitet istället för det tredelade tränsbettet. Han fipplar inte riktigt lika mkt med det. Barbacka blev det.
Skrittde runt och gjorde halter, kanske gick en aning bättre nu, några fler som blev bra men annars ungefär lika.

Travade sedan bara runt lite hittan som dittan med bara fokus på att få honom att gå lugnt, ibland gick det riktigt bra korta stunder men oftast ville han trava stora steg ;) Som avslutande övning och den som vi höll på med längst gjorde volter, serpentiner och rakt spår omvartannat, svängde och bytte varv ofta för att få honom uppmärksam och mjuk och för att få honom att inte skjuta ut så mkt med bogen som han ofta gör i vänster varv.

På slutet var han superfin! Kunde trava lugnt och lyssnade bra på förhållning för sitsen och vi kunde göra någorlunda fina vänstervarvsvolter :)

Får se vad vi gör imorgon, blir nog inte ridning iaf, ahr ridit tre dagar i streck nu så kanske blir lite jobb från marken i paddocken eller ngt.


-Fortsatt träning

Idag så fortsatte jag lite med det vi gjorde igår, idag med sadel också. Började liksom igår med halter i skritten. Två stycken var jättefina och han stannade på en gång!

Travade sedan serpentiner, eller bågar kan man väl kalla det, små bågar längs hela lägdan och sedan tillbaka osv. Bara för att han ska lossna i bettet och jag kan ändå ha lite slappa tyglar eftersom han inte hinner glida iväg på de små bågarna och efter en stund blev han riktigtriktigt fin! Han blev eftergiven och bar upp sig och sökte sig framåt utan att hänga eller bli framtung! Så då gav vi oss där och skrittade en stund innan vi gick tillbaka till stallet.

Var föresten för lat för att byta om till ridbyxor och lånade Linas Jodphur(?)skor ni vet sånna där klumpar, och de var seriöst de oskönaste jag ridit i! XD Inte själva skon i sig men om man tex. råkade stoppa in foten för fort i stigbygeln så fastnade den typ där framför hälen så jag fick skaka som sjutton för att få loss den, hm, inte rida i dom igen iaf!


-Halter

Ojsan, glömde visst att blogga igår. Jag tog med tränset direkt till hagen och hoppade upp barbacka och red på lägdan bredvid. Jag koncentrerade mig på halter. Så fort jag bara höjer handen lite på lång tygel så tar han tag i bettet och tuggar på det än fast jag liksom inte ens "rört det". Så jag koncentrerade mig ingenting på formen eller ngt utan bara tempo. Jag rörde litelite på fingrarna när jag ville att han skulle göra halt och han gjorde ungefär som jag skrev här ovan men jag rörde lite på fingrarna tills han förstod: jaha var det stanna jag skulle göra! Oftast tog det flera meter innan han stannade men ibland fick vi till några fina halter.

Travade sedan lite serpentiner över hela lägdan, själva långsträckorna blev ju då väldigt långa så där fokuserade jag även på att få hon attt gå så rakt som möjlligt, det var inte det lättaste. Han var pigg och drog åt ena hållet och satt ju fast lite i bettet, även på lite längre tyglar.  Mot slutet så fick jag honom att gå någorlunda bra tempo och rakt så nöjde mig då. Åt ena hållet i serpentinen så var han fin hela tiden, det var långsträckan åt andra hållet vi fick jobba mest med.

Har tänkt att jobba mkt med detta på olika sätt veckan ut och se i slutet vad det blivit för resultat:)


-Inte så mkt häst men kanske lite båt

Idag var det en regnig dag så passade på att städa ut boxen. Ta ut allt spån och dra ut gummimattorna, dom var inte lätta ska ja säga, fick stanna och vila flera gånger på vägen,haha!
Kollade även till Marulk i hagen och sprayade honom lite, såklart började det regna direkt när jag satte mig i bilen så vet inte om det hjälpte så länge men ;)

Vädret var också ett problem när ja skulle ut till stugan! Pappa kom hem igårkväll från Kina men blev tvungen att fara till Bohus idag till på torsdag. Iallafall, det blåste jättemkt oh stora vågor så när ja skulle lägga till vid bryggan så tänkte jag först ta emot mig mot storbåten och sedan dra mig in men drev istället över repet mellan båten och bojen så jag fastnade där en stund, som tur så hade jag hunnit he motorn på "neutralen". Så efter en lång stund lyckades jag ta mig över repet igen men kom inte längre än till sidan av båten för det gick så trögt så fick binda fast mig där och skulle sedan ringa grannarna men då hade jag såklart itne kvar numret sedan jag bytte telefon-.- så försökte ringa pappa men han var ju på flygplatsen, och mammas telefon dog precis när hon svarade(fick jag veta sen) så fick gå in på hitta.se och söka upp namnet. Och tror ni itne det fanns två Carin med samma efternamn på samma gata? Jo såklart, så fick ringa två Carin innan jag kom rätt ;)
Så tillslut fick jag hjälp in till bryggan även om det var svårt två stycken också!

Hehe japp det var ltie av min dag det, har ju jobbat också.

Tog ju föresten ut kaninerna på ön igår också så nu är dom här med oss, Wilma och mig alltså.-Lite halsring

Wilma och jag for in till land mitt på dan och vidare till stallet. Hon låg och tittade på medan jag red, det blev barbacka i tränset och halsringen.
Som uppvärmning så skrittade vi runt lite i halsringen, det gick fakiskt hyffsat bra för att göra det så sällan men jag ska försöka ta på den varje gång jag rider i paddocken(eller varför inte skogen också) så kan man börja och avsluta med den.
Vi tränade på svängar och lite halter, halterna är han superduktig på nu medan svängarna behöver jobbas lite mer på men ibland var dom finfina!

Red sedan med tränset en stund. Hade ställt fram 6 koner i en ring/volt som vi red slalom mellan i skritt så han skulle bli lite lösgjord och mer följsam, på halvlånga tyglar. Jobbade sedan med lite framdelsvändningar vid vissa koner. Från början gled han iväg lite men efter en stund fick vi till några dugliga.

Gick över till lite skänkelvikning i båda varven, och där va rhan riktigtriktigt duktig! Fick till några fina förflyttningar rakt åt sidan också även om han ibland flöt iväg lite väl mkt framåt.

Mot slutet så tränade jag lite mer halter i halsringen, denna gång i trav och galopp. I vänster varv så drar han sig inåt och det märker man väldigt tydligt i halsringen så det får vi jobba mer på men han gjorde fina avsaktningar! I galoppen var han superduktig och kunde vissa gånger fatta vänster nästan direkt från skritt och sedan saktade han av och gjorde halt när jag lutade mig lite bakåt och tog lite i halsringen, duktig kille!
Vi avslutade sedna med några riktigt fina svängar åt båda hållen innan jag hoppade av och  myste lite med honom.-Finaste hästen

Bor fortfarande i stugan så tog med mig Wilma in till land idag så hon fick följa med till stallet. Hon tycker hästarna är riktigt obehgaliga och itne blir det bättre av att dom vill nosa på henne x)
Tog upp henne så Marulk fick nosa på henne och det tyckte hon va rlite läskigt men gick ganska bra, Marulk verkade tycka hon luktade gott så länge som han luktade och borrade in mulen på henne, haha!

Gick sedan till stallet och tog på repgrimman och sedan ut till paddocken, Wilma fick sitta där bredvid. Började med lägga handen på manken och gå med honom bredvid mig och att han ska följa när jag svänger åt båda hållen med hängande rep, stanna upp när jag höjer handen lite och stannar upp, även vända på stället när jag backar lite mot bakdelen eller vända på stället åt andra hållet så blir det att jag sätter fokus på framdelen.
Han var superduktig och följsam! Lite svårare när jag står på höger sida men det är ju för att man oftast leder dom på vänster i vanliga fall.

Sedan övade på lite kvickhet och sedan ta det lugnt direkt efter. Även det skötte han bra! Har inte tränat på det så mkt föut för han har oftast bara blivit "överrumplad" och nästan lite "gud vad hände nu, ska ja fly?" Så vi har väntat med det tills han kände sig säkrare.
Men idag funkade det som sagt super. Hade honom i skritt runt mig på en volt och jobbade med böjning och formning med fokus på bakdelen så att han trampar under sig emellanåt. När det kändes rätt gav jag kommando för framåt(jag för fram handen) och började springa,"galoppera".  Han fattade på en gång och sköts iväg direkt in i höger galopp från skritt, men det var ändå lugnt och sansat. Kunde även sätta lite fokus på bakdelen så att han formade sig en aning kring volten ngt språng men han är inte riktigt tillräckligt stark för det än, men snart så! Gjorde sedan samma sak i andra varvet också.

Gjorde även lite backa ur 5 zoonen, vilket gik hyffsat och prövade även att stå bredvid honom och få honom att backa, vilket gick riktigtriktigt bra för att vara första gången i den positionen, stod någonstans mellan 3 & 4 zoonen.

Ett härligt pass! Och ikväll ska jag ta mig tid att fixa ordning lite bilder!


-Smått och gott

Idag var jag bara en sväng till hagen och klappade lite på honom och kollade vattnet och lite sånt. Sedan for jag ut till stugan.

Har även bokat biljetter till Stockholm Horseshow i Globen idag :D Far med Sandra. Blir en show på fredagen och två på söndagen, och sedan ska man väl hinna med o gå på mässan också :]

Som ni kanske ser så håller jag även på med lite småjusteringar här på bloggen, tryck F5(uppdatera) om ni inte ser det. Ska även byta några bilder i headern tror jag och ändra stora texten i den, är inte riktigt nöjd med den.


-Tänker på dig

14 oktober 2010 -9 månader sedan. Du vet vad du betyder för mig.


-Dressyrhästen och lite hopp

Idag red jag och Lina/Bus-Johan i paddocken. När jag skrittade fram så gjorde jag en stor mittvolt med två mindre volter på sidorna. Han blev faktiskt riktigt mjuk och fin av det!
I traven var det bara Wow! Jag b ad honom gå fram ganska bra så att han inte krullar ihop sig som han gärna gör och samtidigt så försökte jag samla upp honom och som han gjorde det! Ska ja vara ärlig så har det nog aldrig kännts så bra någon gång på någon annan häst. När han verkligen gör rätt så känns det nästan som han svävar fram och jag känner verkligen hur han bär upp sig! Den känslan ska vi försöka få till oftare!

Tränade även lite på galoppen, den tyckte han var lite svår idag och det tog många gånger innan han fattade höger galopp men när han gjorde det så gav vi oss där med det och mkt beröm :)

Sedan tog vi några skutt, där var han också underbart duktig! Hindret låg på mellan 50-60 cm och så högt har vi aldrig hoppat i paddocken förut+att det ofta känns lite högre där eftersom den är så liten. Han fick till riktigt bra avstånd och hoppade fint. Tänk för bara en månad sedan så vågade han knappt skutta över en bom 10 cm ovanför marken. Finafina killen<3

Ni får en liten tjuvtitt på löshoppningsbilderna för några veckor sedan, jag vet att jag ligger efter!

-Med Maja igen

Idag följde Maja med och lånade Tornetta igen, tycker det är riktigt roligt att hon vill följa med trots att det var så längesedan hon red :)
Vi red genom skogen förbi Nyänget och sedan runt i Bäckaskogen vid Gene Fornby. Vi galopperade några gånger, uppför en backe och lite på sandstigen, dock travade vi bakom då;) och en sväng på galoppstigen. Sedan travade vi på några småställen sådär och sedan skritt resten.
En mysig tur blev det iaf!

-Markarbete

Igår jobabde vi från marken, det var faktiskt ett tag sedan! Han var väldigt på tårna och var tvungen att titta och skutta till varje gång det kom en gående elelr cyklist på gångvägen ochv ar allmänt uppmärksam på annat. Kom på att det kan ha att göra med att det åskade tidigare på dagen.

Men efter en liten stund och efter vi tränat lite galoppfattningar och galopp så kunde han koncentrera sig lite bättre. Han gjorde fina inkallningar och kunde gå  på en liten volt runt mig i skritt om än bara ngt varv idag innan han gled iväg men oftast så vände jag upp honom innan det hände.

Mr. Uppmärksam! Snygg är han då iaf! (mobilbild)

-Ridtur och nya grejer

Igår så följde mamma med och lånade Tornetta. Blev en barbackatur igen för min del. Vi red mot svedje och sedan upp i skogen där vi tog en galopp uppför backen, härligt! Dock hade Tornetta lite svårt att hänga med med tjockmagen^^
Sedan skrittade vi resten av turen mot Hamptjärn genom skogen och sedan tillbaka hemåt mot stallet.

Mitt paket från Hööks kom igår också och jag är verkligen nöjd med mina köp! Kan verkligen rekomendera denna hjälm som är både skön och snygg(enligt mig) och ett plus är att man kan ställa om storleken där bak.

Ridbyxorna som jag beställde satt som en smäck dom med :)


-Hästival

Idag har jag varit på Hästivalen på Solänget och kollat och fotat på framförallt hoppningen, men har även tittat lite på agilityn, bågskytte till häst och duellen-travhäst mot ridhäst. Jag skjutsade över pappa med båten kl 07.00 eftersom han ska till Kina och jobba så jag for hem en sväng och tänkte sova nån timme innan jag for dit så ställde klockan på 8.45, tror ni inte jag vaknar 10.20?! Paniken! Haha ne men jag "hann" inte äta elelr ngt. Egentligen kan man ju fara dit lite när som men bara just det att jag hade planerat att fara dit tidigare så ringer inte mobiljäveln. Aja en trevlig dag med brända axlar blev det iaf :)
For sedan till stallet och smörjde in Marulk innan jag for hem för att få ett försenat firande av mormor och gammelmormor innan jag for ut till stugan igen där jag är nu. Imorgon jobb igen...
Kommer kansek upp lite bilder från dagen senare.
Styckeindelningen försvinner på denna dator, därför det ser ut som det gör!

-Tur med Maja

Maja sovde hos mig i stugan och sedan på eftermiddagen så följde hon med till stallet! Vi fick låna Tornetta  och hon skötte sig jättebra, hon är ju lugn och fin av sig. Maja var också duktig för at tinte ha ridit sedan hon var mini och gick i nybörjargrupp på ridskolan ;)
Vi red över berget och ner till tjärn. Vi travade och galopperade på en av gångvägarna och när väl Maja kom på hur hon skulle få henne att galoppera så gick det toppen, och hon tyckte det var roligt ;) Duktig Tornetta och Maja!
Marulk och jag körde en barbackaritt idag igen.

-Fredag

Igår så tog jag en liten barbackatur på Marulk upp i skogen mellan lägdorna och sedan direkt höger mot tjärn och sedan ner grusvägen och tillbaka igen. Blev bara en skrittur och han traskade på i rask takt heöa tiden och ibland skrittade han riktigtriktgigt fort med spetsade öron hela tiden, haha söte. Han tjorvade inget förutom lite precis när vi gick förbi paddocken vid stallet där han "blev rädd" för ngt och ville inte gå förbi och småstegrade lite och kastade om men när han såg att det inte var något farligt så var det inga problem.

-Min bästa vän

Torsdag natt/morgon har nog varit den värsta i hela mitt liv gemensamt med sista veckan med Ticken. Började med att pappa sa att Wilma inte var nå pigg när vi for ut till stugan. Tänkte inte så mkt på det, eller jo det gjorde jag men inte lika mkt just då för trodde hon bara hade satt ett grässtrå i halsen igen. Men hon blev verkligen dålig. Hon kräktes hjärtat typ skenade och hon kraxade och hade sig. På kvällen när jag borstade tänderna så låg hon på golve nedanför och jag hörde hennes lilla hjärta slå enda upp till mig!
Natten var hemsk och jag kunde inte sova mkt. Satte mig upp varannan sekund och kollade om hon andades och hjärtat slog, hade en fot vid henne hela tiden för att hålla koll och när jag somnat och vaknade och hon itne var där så klev jag upp och kollade vart hon var, oftast på golvet. En gång vaknade jag av att hon andades häftigt som dom gör när dom svettas, och hon svettas/flåsar typ aldrig med tanke på att hon sover under mitt täcke på nätterna i vnaliga fall.
Vi fick tid kl 09.00 hos vetrinären morgonen efter och innan på jobbet kunde jag inte koncentrera mig ett dugg och ville gråta typ hela tiden. Hade sagt till att jag skulle dit men jag gick hem lite tidigare för jag kunde inte va kvar och var så orolig för henne när hon var ensam hemma eftersom pappa också var på jobbet.
Hos vetrinären så kollade han lite allt möjligt och kollade hjärtat med en sån där sak men han sa att det inte var något fel(förutom det lilla blåsljud som vi är medvetna om) så det var en liten lättnad redan där, förstår dock fortfarande inte varför det slog så fort.
Han trodde itne det var något grässtrå, vilket jag dock fortfarande tror att det är eftersom hon kiknat flera gånger idag(lördag)
Sedan tog han blodprov också för han trodde det kunde vara något med njurarna eller lever. Och hon fick smärtstillande och nått mer för magen.
Vi for hem och väntade på provsvar. Jag var hemma med henne i en timme för vi skulle ge henne mat då, och hon åt upp allt, nån specialmat vi fick med oss. Hon hade inte ätit på hela dagen innan.
Då for jag tillbaka till jobbet och nån timme senare fick vi en ny tid kl. 14.00
Provsvaren visade att två värden var nästan dubbelt så höga som normalt, men det kunde även bero på uttorkningen hon fått av kräkningarna men det borde inte bli sån markant skillnad så "något är på gång i kroppen" som han sa. Det är inte säkert det är ngt med njure eller lever för det kan bero på så mkt saker, han var inne på gallsyra. Hon fick dropp mot uttorkningen och vi bokade ny tid för blodprov och sedan ultraljud den 28, länge dit men han är bara här en gång i månaden ultraljudskillen-.-
Så på måndag ska jag(pappa är i Kina då) tillbaka med Wilma till vetrinären och ta nya blodprover som ska skickas någonstans för koll av gallsyra, levern och kanske njurarna, ingen aning men iväg ska det iaf.
Hon blev lite piggare redan efter och idag har hon varit i princip som vanligt, velat ha mat, stått och tiggt i köket, reagerat när man pratat med henne mm. mm. Har nog aldrig blivit så glad över att hon tigger förut!!
Så nu hoppas jag på det bästa och att de thåller i sig till den 28!!!
Finaste Wilma!

-Stugan

Sitter nu i stugan, har fått internet här nu, nice! Igår och idag har jag itne gjort nått speciellt med Marulk utan bara varit i hagen, smörjt in honom och lite sådär, har varit så varmt så man har inte orkat göra ngt.
Wilma, hunden mår inge bra :( hon har ju hjärtproblem men vet dock inte om det är det. Hon brukar äta gräs och ibland brukar det råka fastna i halsen så jag "hoppas" att det är det! För hon harklar och hostar och låter när hon andas. Men samtidigt så kräks hon ibland och hjärtat slår fort, usch vad jag är orolig! Vi har vetrinärtid kl.9.00 imorgon så jag håller alla mina tummar och allt vad man kan hålla i<3 Utan henne vet ja fan inte vad ja gör.

-Studentbilder!


-Fotografering

Idag har Lina fotat mig och Marulk med både studentkläder(lite efter jag vet) och "vanliga" kläder och jag kan säga att jag är mer än nöjd med bilderna!
Lägger upp dom inom kort! Okej det har jag sagt om alla mina bilder den senaste tiden men dom här kommer upp imorgon, lovar!

ni kan ju föresten få ett smakprov!

-Barbackadressyr

Igår red jag barbacka i paddocken. Som uppvärmning så skrittade jag på en stor volt med två mindre volter på varje sida in mot mitten, för att ställa igenom och sådär. Gav oss sedan på lite framdelsvändningar i båda varven för att få honom att lossna lite i bakdelen och sedan komma in med rumpan och "lossna" från bettet som han gärna hänger sig fast i när det blir lite jobbigt även om jag har långa/halvlånga tyglar. Efter några vändningar så var han jätteduktig och korsade bakbenen. Fortsatte sedan med lite skänkelvikningar. Han glider gärna iväg lite och bara traskar på men om jag samtidigt bromsar upp med sitsen(såsom jag gör när jag gör halt i halsring) så går det lättare utan att behöva ta i tygeln eftersom han då stretar emot. Fick till några riktigt fina även om det bara var några steg.

Sedan kom vi fram i trav och så fin som han var stundtals har han nog aldrig varit förut trots att jag red utan sadel och själv blir lite i obalans emellanåt. Men när jag väl fick till min sits så fick jag honom att komma i en liten högre form, komma under sig med bakbenen och jag kände hur han verkligen jobbade med ryggen och samlade ihop sig, så härligt!

Och vet ni! Vi galopperade tom. flera varv i streck i höger galopp två gånger, ååh finaste killen!

Haha där kanske jag blev lite överdrivet puttinuttig "jag är elva år" men jag blev verkligen så glad, hehe!
-Hoppning

Idag red vi ner tillsammans med Lina och Bus-Johan till planen på Svedjeholmen. Anki har köpt nya hinder för några dagar sen så vi testade dom litegrann, superfina var dom!
Vi la upp två upphöjda bommar med lite drygt en meter emellan, och första gången jag och Marulk skulle trava över så hoppade han över båda bommarna i ett skutt, haha det var jag inte riktigt beredd på ;)
Vi ställde också upp två hinder med ca. 15 meter emellan, dom tyckte han var lite småläskiga så vi tog Bus-Johan som dragplåster första gången sedan gick det bra:)

Och vet ni?! Marulk har hoppat 60 cm idag :D jag menar innan har vi mest tagit oss över upphöjda bommar och något enstaka på kanske 30-40 cm :) och han fick till riktigt bra avstånd på det med, duktig häst!!

Här är filmer, den första på mig och Marulk, det är det gula hindret närmast som ligger på 60. och det bakre av de två hindren är 50 cm.och denna är på Lina och Bus-Johan :)

-Nattur

Igår natt efter vi varit på Gottnerocken så följde Lina med mig till stallet, vid tog med oss tränsen direkt till hagen och tog en barbackatur upp till tjärn kl. 24 typ, var tillbaka 01.00. Wilma följde också med och sprang lös bakom oss. Vi travade uppför backen bortanför tjärn och lite på grusvägen.
Vi red genom hagen tillbaka för avi skulle kolla vattnet och då hängde Björn och Tornetta med, Björn tyckte det var roligt att jaga liten hund ;)

bild från turen

-Longering

Nemen se där hade lite(läs; ganska mycket)tid över att blogga på jobbet ;)

Igårkväll så gick jag först bort till Anki och fyllde på vattnet där även hästarna stod och hängde så stod där en stund och "umgicks" med dom. Sedan gick jag och Marulk bort till stallet och paddocken och jag tog på honom den svarta långlinan och longerade honom. Det har jag inte gjort med honom förut om man itne räknar med drivinggame, men jag skulle inte kalla det samma sak. Fast jag använder mig ändå inte av inspänningar och skit i longeringen.

Iallafall, han var superduktig och vi tränade mycket på galoppen i båda varven. Han har blivit mycket starkare i högergaloppen nu. Han galopperade flera varv till jag "sa till" på en relativt liten volt, eller normalstor longeringsvolt kan man väl säga. Han höll en lugn galopp också.

I traven så sökte han sig neråt och vissa stunder höll han en jättefin form. Efter en stund la jag fram en bom i volten. Från början gick han innanför eller utanför ibland men förstod sedan att han skulle över och fick vila om han gjorde det, så den gick/sprang han över i alla gångarter även om han överdriver lite väl mkt ibland som om det skulle vara ett hinder på 50 cm och inte en bom på 10 ;)

Släppte lös honom när jag la tillbaka bommen och då följde han mig så gulligt mig runt i paddocken och när jag gick tillbaka för att hämta linan. När vi traskade mot grinden så öppnade jag den och var såhääär nära på att bara fortsätta traska ut med hästen följandes efter innan jag kom på att justefan jag håller ju inte i honom, haha! Kanske lite väl våghalsigt när gårdsägarna sitter ute och jag ska gå över vägen för att komma till hagen ;)


RSS 2.0