rodeohästen

Igår så började vi med att gå till paddocken i tränset och halsring. Skrittade bara pga. snön. Tränade på halter med hjälp av halsringen och hjälpte till med tyglarna om det behövdes så att han kopplar ihop det. Längtar tills snön försvinner så man rida där "ordentligt"! Ibland reagerade han riktigt fort på halsringen och ibland tog det ngåra meter, men gick bättre och bättre.
Red sedan ut ur paddocken, orkade inte hoppa av eftersom jag red barbacka så öppnade grinden uppifrån, gick riktigt bra även om han tyckte det var lite läskigt när den helt plöstligt började röra på sig x)
Red ner Källströmsvägen och upp igen, en kort sväng kanske ni tänker men tog 20-30 min, haha! Han ska som vanligt stanna och säga: njae jag tycker inte vi ska gå hit kan vi inte gå tillbaka istället? Satt bara och väntade på honom och njöt av det fina vädret, hehe. Han kastade inte om en enda gång där från början. Jag tror jag kommit på hur jag ska göra. När han går framåt får han mkt beröm och sedan gör jag halt innan han själv stannar, jag gör det alltså till min idé. Efter att ha gjort så ett tag började han vilja gå framåt självmant istället, men han fick stå stilla till jag bad honom gå framåt. Till slut kunde vi gå framåt flera meter i sträck, haha!
Nr vi kommit ner där man svänger in på Postvägen så blev det dock lite protester, han gjorde värsta rodeoskutten stegringar på stället och kastade om och lite allt möjligt, ibland blev jag lite förundrad hur jag kunde sitta kvar utan sadeln, haha!
Kände inte att det var värt att "tjaffsa" så mkt med honom eller utmana ödet och ramla av utan efter han studsat klart så fortsatte vi en bit till ner på Källströmsvägen och innan han själv kom på det så vände vi och gick tillbaka igen. Då tyckte Marulk att vi skulle galoppera och tog ett jätteskutt framåt, haha men jag tyckte allt vi skulle skritta! Sedan höll han sig med alla hovar i marken upp till stallet där vi red en stund på stallplanen innan vi gav oss, där var han riktigt fin!


tisdag ÖOR

Var inte alls pepp på att rida till ridskolan idag, vet itne om det berodde på förra veckan elelr om jag bara var allmänt trött/less. Lite tråkigt nu också när det bara är asfalt överallt, men gick iallafall in på träningsstigen från storvägen där vid det där stallet alldeles vid vägen innan ridskolan. Så travade där fram till ridhuset, så skönt när det var ljust när jag red dit och klockan var drygt halv åtta :)

På lektionen så värmde vi upp med lite bågar längs långsidorna, en båge på varje långsida i trav och galopp. Hon var superduktig i galoppen och lyssnade verkligen bra! Man ska alltså galoppera in på en liten båge mot mitten men ändå ha hästen ställd åt samma håll.

Sedan gjorde vi öppnor längs medellinjen i alla gångarter. Hon var superfin i skritten och traven, bar upp sig bra osv. i galoppen blev hon lite stark och springig men vissa gånger gick det riktigt bra det med! Så jag är nöjd med passet!


spring o film

Detta är vad vi gjorde igår:) Började snöa och blåsa mkt precis när vi kom in i paddocken, ironi eller vad? Blev iallafall lite spring och bus.


blåst blåst och åter blåst

Vad är det med denna blåst? vad vill den?! Red med Hanna/Ace bort mot svedje och runt ridskolan. På svedjevägen blåste det som sjutton som vanligt, motvind. På banvallen tog vi en galopp, vi var bakom denna gången. Den bestod dock mest av bocksprång och tvärnitar när Ace blev rädd för ngt framför oss, haha! Vi travade sedan resten. Travade jämsides på enkelriktade och han var lugn och fin. När vi gått förbi ridskolan började vi trava igen, vi höll oss bakom. Det tyckte Marulk var lite jobbigt, för han fick trava så sakta, men det var bra träning för honom, då blir han ju också starkare och starkare :)
Vi hade iaf medvind på hemvägen så det var skönt! Han var fin i traven och skritten på svedjevägen och även uppför gångstigen.


vill ha

Är det föresten ngn som tänkt beställa hem ngt från Hööks innan/på söndag? Är så sugen på att köpa fleecesetet eftersom jag inte har ngt sådant, men behöver inte ngt annat för tillfället och man måste köpa annat för minst 200.. ;P fraktfritt tom.

film från dressyren!

Nuså så kommer filmen från i söndags :)


älsklingen!

Idag gick jag och Marulk till paddocken, har inte varit där på ett tag pga. all snö men nu var den ganska hård så man kunde springa ovanpå :)
Tog av grimman och vi gick några varv runt, han bakom, för att kolla underlaget. Sedan skickade jag iväg honom i trav och sprang några varv. Kallade in honom och stod och gosade en stund.
Sedan "bad" jag honom följa efter mig igen, skrittade fint bakom mig. Sedan provade jag att börja springa, ochd å börjar han trava bakom mig! :D kanske låter fånigt men jag blev superglad! Det var första gången, förut har han bara lunkar på i ett lite snabbare skrittempo och nästan blivit lite förnärmad. Så fort jag märkte att han började trava så saktade vi av och han fick supermkt beröm, och jag rakt såg hur stolt han blev, haha!
Sedan provade vi igen en lite längre bit och han tog tom. några galoppsprång bakom när jag började springa fortare, det var så härligt och roligt! :) Vi sprang en sista gång, halva paddocken ungefär innan vi stannade och mös i solen igen. Efter kanske en kvart gick jag in och hämtade en ryktsten och en borste och sedan tog jag bort lite päls som börjat lossna lite smått. Fick bort ganska mkt på halsen och blev av med de där långa stråna som liksom sticker utanför på vinterpälsen:) Höll på i kanske en halvtimme eller ngt.
Gick sedan ett varv med honom bakom, runt paddocken igen innan vi gick ut och tillbaka till hagen.
Han är så fin och duktig, blir så glad! som ni kanske märker, haha!


blåstur

Igår så red jag och Helen ner till planen vid ishallen. Hade först inte tänkt rida pga. vädret men när jag kom dit så var Helen där och det slutade precis blåsa så då bestämde vi oss för att ta en tur. Självklart hade det börjat blåsa igen när vi var klara ;)
Vi red bara dit och red några varv sedan gick vi hem igen. Någon hade ställt upp två hinder på planen och det är inte ngn från vårat stall, konstigt! Antingen är det ngn från svedjestallen eller så är det några ungar som ställt upp det och lekt med dom, men då borde dom inte ställt dom sådär tycker man, för dom stod som dom "skulle" med de små kryssen och allt. Om det är ngn från ett stall så tycker man ju att man borde plocka tillbaka grejerna efter sig, och hoppas isåfall att dom vet att man måste plocka bort skiten, annars får vi itne rida där mer.
På hemvägen så travade vi på gångstigen, det gick lugnt oc fint :)

skitlektion

Nje, så ska jag inte säga men jag var så jävla arg och irriterad igår! Hade taggat för hoppning i flera dagar. Jag red dit i värsta stormen och ibland snöade det tom. litegrann trots plusgrader, det verkligen blååååste och motvind hela svedjerakan. När jag är vid typ ishallen så ringer Elin i min grupp och säger att vi ska ha sitsträning och att Helen tydligen glömt säga till mig!! Vi skulle alltså longera ochs edan sitter en annan på! Funderade på om jag skule vända och rida tillbaka igen men red dit iallafall i hopp om att vi kanske kunde få göra ngt annat.
Det blev longering, jag och Elin hade Ace och de andra två varvade mellan Donna och Ninor. Jag kan säga attt jag itne lärde mig mkt, om ens ngt alls. Vi fick sitta med händerna utåt, framåt bakåt blunda osv. och red typ i tio mier, så nja, värdelös lektion helt enkelt! Tror man ska få ha hoppning och så blir det detta? och vad hände med att vi ska få ha hoppning två gånger i rad? Det som var mest irriterande var att jag skrittade dit i 45 min i storm.
Efteråt så gick vi in i sadelkammaren och hade lite stretchövningar och sånt, haha jag är stel men det är väl ingen överraskning.
Anki red Ace i ridhuset medan vi gjorde det, hade fan hellre ridit då än på våran lektion xD längtar tills 3 april då vi hyrt halva:)
Ace var trots allt superduktig när vi longerade, rullade på i ett jämt och fint tempo hela tiden :)

På hemvägen hade vi iallafall medvind så det gick lite bättre men sjukt tråkigt att bara rida på asfalt hela vägen. På gångvägen i den lilla skogen så travade vi och det std 4 rådjur där, dom sprang före oss och Ace sprang efter med spetsade öron, haha^^lite skutt över bommar

Igår hjälpte pappa till att köra ner bommar och stöd till planen vid ishallen. Sedan red jag och Anki ner dit och byggde lite övningar. 3 travbommar på rad några cm över marken. En bom som stod för sig själv kanske 30 cm ovanför marken. 3 slalomkoner och ett litet hinder på kanske 40 cm?
Började med att gå med honom runt och titta på allting, det är lite småläskiga de där pinnarna även om han gärna inte vill visa att han rädd ;)
Efter att ha undersökt de tre bommarna ett tag så gick han duktigt över flera gånger, även om han glömde bort att han hade bakben de första gångerna ;) När vi undersökt allt så hoppade jag upp och så gick vi fram till bommarna igen. Efter att ha gått bredvid några gånger så gick han sedan om än lite tveksamt över och sedan gjorde han det flera gånger. Efter ett tag så kom vi fram i trav och travade över dom, han tog några konstiga skutt över dom men vi kom iallafall över, haha^^
Sedan travade vi över den lite högre bommen, han gick bredvid någon gång först men sedan tog han några riktigt fina skutt över flera gånger, så duktig Marulk! Konerna var inga problem att gå emellan.
Sista gången vi travade över den upphöjda så snubblade han och rev och då stannade han och pekade med mulen på benet som om han sa: Kolla, det var här den slog mig! Sedan kraffsade han och stampade han med benet och pekade sedan med mulen igen, haha så söt är han. Det var en riktigt dum bom tyckte han!
Hoppade av och gick över den när den låg på marken några gånger och ddet va ringa problem, sedna plockade vi bort och gick hem igen.
Duktig Marre!


finaste myskillen

När vi kommit tillbaka till stallet igen efter tävlingen så gick jag ut till Marulk i hagen. Stod och mös md honom jättelänge och gick bort till Bus-Johan och stälde oss där med honom, han tyckte också det var mysigt med lite gos! tror Marulk blev lite avundsjuk för han surade mot honom ibland:P
Marre är så go, la mulen på min axel och tryckte huvudet mot min mage och bara stod där, blåser i mitt ansikte osv, söthästen! Sänker huvudet och vill bli kliad i pannan.
Efter en stund så gick vi ut ur hagen och gick nerför Källströmsvägen i grimman. Bus-Johan gnäggade sitt pipgnägg efter honom, haha^^ Vi gick vägen ner och vände där. På vägen upp igen så tränade vi lite igångsättningar till trav, att han ska börja trava när jag börjar springa osv. Han var jätteduktig och tyckte det var kul. Om han kom lite för lågnt fram i avsaktning så tränade vi lite backa genom att jag höjde båda händerna och backar samtidigt, och gungar lie i grimskaftet, det gick riktigt bra. Sedan varvade vi lite mellan det. Det var en kort men mysig promenad :)


Klubbdressyr 20/3

Igår var det då klubbdressyr på ÖOR, red en LB:0. Red dit vid strax efter nio skulle jag tro och ställde in henne i en box med lite hö. Satt sedan och tittade/väntade på läktaren ett tag. Anki kom ett tag innan jag skulle in på framridningen.
Hon var fin och lyssnade bra på framridningen. När vi kom in på banan blev hon lite spänd, framförallt vid domarna, mend et gick så mkt bättre än förra månaden! Hon lyssnade bra och var allmänt duktig, även om hon kom lite bakom hand ibland. Är supernöjd över henne! Synd att det inte var samma domare som förra gången så man hade kunnat jämföra lite bättre, för tycker det gick bättre denna gång än vad som resultatet visade, mentydligen dömmer hon ganska lågt. Det blev 56,56 % och det blev en 6 placering(4 av privathästar) så jag är riktigt nöjd. Förra gången blev det 55,86 % dock var ju det en LB:1.
På hemvägen red vi via banvallen, där vi tog en galopp, blandat gas och lite mer samlat. Några tvärnitar blev det också när hon såg ngt läskigt, tex grusfläck på snö ;D Sedan red vi svedjevägen där vi travade ganska mkt. Drev henne fram till handen och hon var superfin och bar upp sig själv jättebra! Sådan steglängning skulle vi haft på tävlingen ;P

Film kommer sedan.lördag-Marulk

Efter jag ridit Ace så gick även jag och Marulk ner till skolan. Gick med honom dit, kände att jag inte hade tålamodet att sitta och vänta på att han ska titta sig omkring på allt så då är det bättre vi promenerar så blir ingen irriterad:)
Väl där så hoppade jag upp och började med lite skritt. Han gjorde inte ett enda skutt/hopp på hela passet och var pigg och glad. Han bet sig inte fast i bettet någonting nästan och mot slutet var han superfin i traven, formade sig efter skänkeln och bar upp sig själv, duktig bebishäst! Jag blir så glad av honom!
På vägen tillbaka så travade vi lite på gångvägen där det var lite snö kvar. Han var så fin! Han samlade ihop sig och travade lugnt, trots att det var hemåt :)lördag-Ace

Red Ace lite inför imorgon idag med, idag på parkeringen vid skolan. Prövade Marres sadel på henne och den passade riktigt bra och var skönare att rida dressyr i än hoppsadeln, så blir att ta den imorgon. Jag kom åt henne mkt lättare med skänkeln och allt gick mkt bättre :)
Hon var superfin! Vi klarade tom. att göra hyffsad steglängning i traven! Kunde inte galoppera så mkt dock för detvar isigt på vissa ställen, men litegrann blev det och det gick jättebra, avsaktningar gick också ovanligt bra så nu hoppas vi det går lika bra imorgon också :)
Idag var Ace ltie kaxig mot Bus-Johan hon med när det bara var hon Marre och Johan i hagen, om han kom lite för nära eller kollade på henne så sprang hon och jagade bort honom. Marulk är jättesnäll med Johan, dom hade tydligen stått och ätit tillsammans och stod bredvid varandra när jag kom tillbaka med Ace. Marulk har nog fått en ny liten kompis^^ dom är i samma ålder ungefär så.


fredag-Ace på planen och ny häst

Körde igenom dressyrprogrammet till tävlingen på söndag, en LB:0 denna gång. Den har jag aldrig ridit förut. Ace var väldigt pigg och okoncentrerad, jag var ganska okoncentrerad och trött jag med så.
Det är väldigt mkt ökad steg/språnglängd ochd et är itne precis våran starkaste sida. Ace har väldigt mkt "tripp" i sig och har svårt att länga steget och springer istället bara fortare och då blir det skumpigt för mig osv. osv. menmen ska försöka satsa denna gången iaf, brukar oftast stå i protokollet "satsa mera" vilket jag brukar hålla tillbaka med eftersom jag då börjar studsa.
Red igenom det ganska många gånger, och de tär avsaktningarna från galopp som vi har mest problem med som vanligt, men halterna från trav gick riktigt bra igår:)
På slutet tränade vi lite bara på galoppen, väldigt samlad och långsam galopp, det gick jättebra och hon var superduktig! Gjorde bättre avsaktningar och sådär :) Var en svettig Ace som lämnade planen.

Bus-Johan kom idag. Ett litet mörkbrunt Russ på 129 cm. Det var mest Björn som hade något emot honom även om Ace la iväg några riktigt bröl. Bus Johan låter som en litenliten mus när han piper, haha så söööt!
I början stod Bus-Johan själv vid balen och de andra 4 längst bort i hagen och glodde på honom, så fort ngn ville gå fram och hälsa på honom så kom Björn och jagade bort dom, de ttillät han inte, framförallt fick ingen komma nära Tornetta, hans älskling ;P
När jag kom tillbaka med Ace så hade dom bytt plats, de tre stora stod vid maten och Johan i andra änden. När Ace kom in i hagen blev han ltie nyfiken och gick några steg framåt, det såg självklart Björn och la av full kareta i galopp mot honom och Johan kickade och pep, hah stackars liten, han komme rinte få det lätt!! Ni ska se hans täcke bak på rumpan ;) ett enda stort hål som Björn rivit upp :P kanske tur ahn har täcke!


torsdag-mys och kaninflytt

Idag blev det bara lite mys i hagen, stod och kliade honom och lite så.
Flyttade även ut kaninerna från lillboxen ut till gången bredvid diskbänken/skåpen. Bus-Johan kommer ju imorgon så då ska ju han ha boxen:) Kaninerna får bo i samma bur på kvällarna nu då det blir så trångt med två där. På dagarna får dom vara i Marulks box som vanligt.

onsdag-planen

Red med Hanna och Ace ner till planen vid ishallen. Marulk började redan i skritten att studsa lite så fort jag bad om något ;P Han tycker planen är ett väldigt jobbigt ställe att vara på! Vad är det för mening med att springa runtrunt på en fyrkant eller cirkel när man lika gärna kan gasa fullt ut i skogen liksom ;)
Kom ganska snabbt fram i trav, för vi hade ju värmt upp på vägen dit. Han var väldigt studsig/bockig och sparkade bakut när Ace red förbi, haha. Han tog ut sin ilska på henne, som om det var hennes fel att det var jobbigt. Efter en stund av hopp lite hit och dit så blev han riktigt fin mot slutet i traven i båda varven på volten. Han samlade upp sig och gick i en lugn och fin trav och formade sig stundtals fint efter volten, duktig häst!
Så efter det gav vi oss och skrittade hem igen.
tisdag-ÖOR

Hoppning på ridlektionen i tisdags. Det var jätteroligt och vi fick pröva lite "fälttävlanshinder". Ace var pigg och glad som vanligt när det är hinder i närheten men hon lyssnade trots det bra.

Här är en skiss på hindren:

Det svarta är fyra hinder som står i ett kors, bommarna låg på liggande "sockerbitar" och som ni ser så lägger man en volt åt höger efter varje hinder. Det gick jättebra och hon höll sig relativt lugn, bruakr ofta gå bättre när hon inte har så långa transportsträckor.

Det röda är samma hinder som det svarta fast vi hoppade diagonalt tvärs över hindret, det var riktigt roligt och Ace klarade det prima utan att ens titta till.

Det blå är en "spets" som vi hoppade tvärs över så det blir lite bredare, även det gick bra.

Det gröna är två bommar som ligger med ena änden uppe på två stående sockerbitar(det svarta)och den andra änden nere på marken, så det blir som en fålla som man springer in i och sedan hoppar över sockerbitarna, så det var ganska smalt. Första gången tyckte Ace det var lite märkligt och skatade av till trav men hon hoppade, resten av gångerna gick det jättebra och hon va rså duktig, även om det gick lite snabbt efteråt ibland :P


söndag

Nu ligger jag verkligen efter i bloggandet!! I söndags red jag och Yvonne en härlig långtur mot svedje och runt ridskolan. Vi tog racegalopper  på banvällen och Marulk tyckte det var superkul!
På tillbakavägen på svedjevägen så tränade jag lite öppnor och samling mm. Jättefin var han!

härlig tur!

Igår så red jag med Hanna och Ace bort till svedje. Superhärligt väder! Vi travade lite på svedjevägen och svängde ner på banvallen där vi tog en räsergalopp! Tjohoo sa hästarna!
Vi vände där man rider under järnvägsbron, vi mötte en annan häst när vi skrittade tillbaka som kom i samlad galopp, haha tänk om dom skulle sätt oss räsa fram där innan som nå galningar!
Vi skrittade nästan hela vägen hem men tog en liten trav uppför gångvägen mellan områdena.

Jag blir så less på det här med sadlar, nu har jag tre stycken och ingen av dom passar bra, jag säger bara SUCK!!!
Så om det är ngn som vet ngn som har en sadel för en väldigt rak rygg och liten manke kan ni ju hojta.

genetur..till slut

Idag blev det en velig tur med Anki och Ace, men till slut hamnade vi borta vid Fornbyn. Vi började med att stå och fundera på stallplanen, sedan började vi gå mot svedje, men stannade och vände lite när Anki fick för sig att vi kunde ju rida på lägdan jag frågade om det inte va rltie för djupt och hur vi skulle ta oss ut på den? isåfall får du börja! Ace var väldigt tveksam och undrade nog vad hon skulle göra men tillslut satte hon ner hoven lite och sjönk lite med den. "Ja lite för djupt kanske det var" och Ace suckade som om men vad var det jag sa! så då fortsatte vi gå mot svedje men kom efter några meter på att vi ville gå till Gene ändå så då vände vi igen, haha!
Vi red via Carlgrensvägen och sedan följde vi den vänstra grusvägen där borta men red inte enda bort till Sommarhemmet utan tog skogen och sedan upp å andra grusvägen tillbaka. Innan vi gick in i skogen så kom det två polisskotrar och körde förbi, undra vart som skulle! Visste inte ens att sånna fanns.
Vi travade litegrann några gånger men mest blev det skritt.

har inga bilder på denna dator.
Men kan ju föresten berätta att jag anmält mig till en "fortsättnings NH-kurs" på Sörgården den 21-22 maj och tar med mig Marulken, kommer bli superskoj :D
Vi 4 i stallet har även bokat halva ridhuset på ÖOR den 3 april en timme, så då rider vi dit och gör stället lite eller kanske mycket osäkert, haha! Typ "hej här kommer galningarna från skogen"

Finaste Marulken!

Äntligen! ni ska veta hur mkt tjaffs det var med att få ordning på denna film, inget gick som jag ville, gick inte att spara den osv. så hoppas ni gillar den :)


promenad

Idag blev det en mysig promenad i det underbara vädret! Blev en ganska lång bit för att vara en promenad. Gick förbi Handelsträdgården och gick in på planen där, hade kanske tänkt jobba lite från marken, emn det var gasnak isigt och hade inte så stor lust tilld et heller.
Så vi fortsatte gå höger i nästa korsning, åt hållet vi går när vi rider genom skogen till svedje, men svängde inte ner där utan fortsatte rakt frma så vi kom ut i området igen. Följde sedn vägen och ngåra gångvägar och tog sedan höger och sedan vänster och gick nerför S-kurvan. Gick sedan den lilla vägen som går parallellt med Brogatan och upp Källströmsvägen. En mysig promenad blev det och Marulk skötte sig utmärkt!bilder 7/8 2011

så nu tänkte jag vara snäll och lägga ut några av bilderna :)haha satt bara och skrattade åt honom nr han blev så busig i paddocken^^


onsdag-ridpass i blåst

For till stallet vid elva och red med Anki. Det blåste och var allmänt äckligt väder, vi red ner till planen vid ishallen igen. Han var väldigt busig! Speciellt i galoppträning då! I höger så bockade han som han aldrig gjort förut haha, som tur var så höll jag mig kvar, dock så ser jag det som positivt att han gör så istället för att bara stanna upp eller slängtrava. I vänster varv gick det superbra, och vi galopperade hela långsidan.
På slutet var han jättefin i skritten och bar upp sig själv utan att hänga i bettet :)
När vi kom tillbaka till stallet så började jag frysa jättemkt och blev trött och ont i halsen som jag fick på morgonen. Anki hade också med sig nån b-vitamin pulverdrycksak som jag fick smaka som tydligen går ut i cellerna inom 5 minuter, för mig tog det knappt en minut tror jag, haha! Blev alldeles konstig i halsen, i magen och det som stack i huvudet, men så skulle det tydligen bli ;P
Vid halv två kom Henrik och skodde Marulk, gick bra det, släppte sedan ut honom och pappa kom och hämtade mig för jag frös så jävulst och ahde precis missat bussen. När ja kom hem så la jag mig ner och sov i soffan några timmar ;)
Har föresten tagit ut Marres flätor i måndags och än så har manen hållt sig på samma sida så det verkar ha funkat :)

tisdag-ridpass

Idag så lånade jag Helenes barbackagjord och sedan gick vi själva ner till planen vid ishallen. Man får verklgien inte vara stressad när man ska rida honom för det blir mkt stå still och titta på märkliga saker elelr helt enkelt bara filosofera. Han kastade om några gånger men var ovanligt positiv framåt. Vid korsningen så började han småstegra och studsa mkt för han ville inte svänga in där utan gå tillbaka hem, så där hoppade jag av och gick en bit till planen, känns lite riskabelt att stå och studsa i korsningen :P
Väl på planen så red vi på en stor volt, först i skritt sedan trav. Från början var han lite "tjurig" och tyckte det var lite jobbigt, men efter en stund blev han riktigt fin! Berodde mkt på mig också att han var ostadig eftersom jag skumpade runt ganska rejält ;P
Nästan all snö är borta från planen nu iaf, så det var mjukt och bra underlag. När jag hoppat av och skulle ta undan lite skit kom Jennelie förbi, hon som hade Korken när vi stod i andra stallet. Hon hade sett oss när hon körde förbi, så vi stod och babblade en bra stund.
Sedan satt jag upp och red hem utan några konstigheter.

haha Marulk hittar på nån egen form av rörelse? xD

fototaaajm

Igår så följde Lina med och fotade/filmade mig och Marulk! Det var en härlig dag med fint väder. Började med att gå upp Hamptjärn i reågrimman och hoppade upp och red längs Hamptjärnvägen, han var jätteduktig, har ridit i repgrimman bara ngn gång förut och då i paddocken.
Fotade ltie där uppe och sedan red jag på tillbakavägen, skritt och trav. När vi kommit ner på väen så fick Lina hoppa och åka tillbaka till stallet.
Jobbade sedan lite från marken bakom stallet, lite driving game och annat smått och gott, gick hyffsat vi var nog lite okoncentrerade :P
Till sist så hoppade jag upp igen och red några varv i paddocken, hade bara tänkt trava men Marre var på bushumör och ville galoppera och studs och skutta och allt möjligt, haha^^
Lägger nog upp bilderna och filmen i ett annat inlägg.

På kvällen hade vi stallmöte. Bla. om den nya ponnyn som ska komma. Helene som har Björn har köpt ett litet Gotlandsruss till sin dotter, Bus-Johan heter han, haha! och sedan pratade vi lite hur vi ska lägga upp sommaren med hagar och sådant.

en bild kan ni få så länge:)

lååångtur

Superhärligt väder idag! kunde dock ha varit någon till plusgrad så skulle underlaget blivit mjukare men man kan ju inte få allt ;)
Red med Yvonne/Tornetta ner genom samhället och sedan upp på svedjevägen där vi travade lite. Sedan tog vi upp i skogen mot vitsjön, galopperade uppför den långa backen, härligt var dock isigt på ett ställe där det smält vatten så fick sakta av där.
Sedan tog vi ridvägen till höger genom skogen, himla härligt och underbar utsikt. Vi travade emellanåt där upp när underlaget tillät. Vi kom ner vid Gålnäs och Hägges, tog ridvägen som kommer fram alldeles bredvid ridskolan på den dubbelfiliga travvägen. På stigen vid ridskolan mötte vi en räv, han var itne rädd alls utan stod bara och kollade och lunkade lugnt på. Såklart hade jag förträngt att jag hade lillkameran med mig.
Vi mötte inte en enda häst därikring, märkligt i detta underbara väder, eller passar alla på att vara i ridhuset på söndagar?;)
Vi red banvallen tillbaka och tog en racegalopp där, härligt det med! När vi kommit upp på svedjevägen igen så tränade vi lite ställning och ngn form av öppna. Han spjärnade emot lite från början men efter en stund blev han så mjuk i munnen och superduktig!
Vi tog en liten galopp uppför gångvägen mellan områdena också, lugnt och fint:) Var ute i drygt 2 timmar.

en bild från efter ridturen


och en liten film på väg till hagen

liten promenad

Jag var tröttis idag så blev ingen ridning, och har ju ridit honom tre dagar på rad också, och han blir lätt lite less om man rider varje dag, även jag, roligt med lite variation :)
Tog på repgrimman och gick en promenad nerför Källströmsvägen, hade bara tänkt gå ner och vända och sedan jobba ltie med repet på stallplanen men det blev att vi fortsatte vänster gick till S-kurvan och uppför den och sedan hemåt igen. Det var en mysig lite promenad, man fick lite vårkänsla när asfalten kommit fram, solen påväg att gå ner, mysigt helt enkelt :)

här är en liten fånig film från en liten bit av promenaden


fredag-inte som planerat

Idag hade jag och Anki tänkt rida en sväng nere på plan vid svedje, ta dit några bommar och de nya små bomstöden som Anki köpt. Men då fick inte bommarna plats i bilen(haha) och när ja ringde pappa så hade han huvudvärk så det blev inget med det. Lika bra det för när Anki kollade Ace hovar så hade ena framskon blivit uppböjd längst bak på skon så det var kanske drygt en cm glapp mellan skon och hoven, suck! Hovslagaren hade inte tid förens på onsdag så det är ju lite surt nu när de tär lov och allt och Anki har tid, menmen:)

Så det blev bara att jag red. Anki hjälpte till och la fram två bommar bakom stallet och ställde ut 6 koner med mellanrum. Det var mycket läskiga saker tyckte Marre! och vädret gjorde det ju inte bättre med all blåst. Men efter några försök så gick han över bommarna dock lite skeptisk och slalom mellan alla koner var inga problem.
En gång när han travade över sista bommen(lite upphöjd) så rev han den och den for iväg lite bakom honom så då fick han för sig at den jagade oss och rusade iväg en bit, haha^^
Mot slutet så var det en röd kon som blåste lite åt sidan och då vart han skiträdd och sprang iväg mot hagen och gjorde småstegringar, vändningar och ltie allt möjligt, han trampade även supersnyggt på stället, haha kanske blir en riktigt liten piaffhäst det här ;D haha ne stackarn. Så efter han lugnat sig lite hoppade jag av och gick med honom tillbaka till bommarna och över dom någa gånger, gick jättebra sedan plockade vi ihop dom och han stod och luktade på en sån där bomstödgrej.
Kanske inte det smartaste att göra sådant här i detta vädret, men ska bli kul att få ner det till planen :D


torsdag-ridning på plan

Red ner till planen vid ishallen med Anki/Ace och Frida/Tornetta, blåste som sjuttsingen gjorde det men tur att det var milt.
Jobbade i skritt och trav på en stor volt först. Han var lite småseg och tyckte det va rlite jobbigt tror jag, och gjorde små busskutt ibland, men när han koncentrerade sig var han jättefin!
Prövade även lite galopp. Från början förstod han ingenting och tjurade mest ihop men tillslut fick jag iallfall fram honom i en snabb trav, då fick han mkt beröm även om det inte var rätt gångart. Efter en stund gjorde han några små språng i taget precis i fattningen. Efter ytterligare några försök så fick han värsta brallfarten och bockade iväg, haha!
Efter det var det som att han: jahaa var det galopp du menade och då kunde vi galoppera i både höger och vänster varv en liten bit :) duktig buskille!


onsdag-litet ridpass

Igår så red jag en stund på kvällen på stallplanen barbacka. Han var lite okoncentrerad och jag med för den delen, men annars gick det bara bra:) Skrittade och travade på volt  och lite på rakt spår. Helene tog precis in hästarna så då red vi in i hagen en sväng och längs deras stig och vände och red tillbaka och sedan en ltien stund på planen igen, inte mkt att berätta :)

tisdag ÖOR

Tog som vanligt med Ace på lektion på ridskolan. Vi hade dressyr. Lektionens huvudövning var enkla byten, alltså galopp, sakta av till skritt och sedan byta galopp från skritten, så smidigt och "fort" som möjligt. Ace var väldigt pigg och stark och det var avsaktningarna som vi fick jobba mest med, hon gjorde jättefina igångsättningar! På slutet så fick vi galoppera på böjt spår och sedan sakta av till skritt därifrån och då va rhon jätteduktig och samlade ihop sig super!
I början av passet la jag upp stigbyglarna framför sadeln och då kände jag hur sne jag verkligen måste vara, höll nästan på glida åt sidan när vi galoperade på stora mittvolten, syntes säkert inte alls men det kändes. Mamma skulle iaf boka nån tid hos sjukgymnast så hoppas det blir bättre då, ska bli skönt isåfall!
På hemvägen så mötte vi på tre rådjur på gångstigen, Ace blåste upp sig och jag kände hur hjärtat dunkade i hela kroppen, haha, men hon stod mest bara och tittade och när dom skuttade iväg så blev hon lugn på en gång.


måndag-uteritt

Red ut med Anki och Ace igår. Blev en tur upp mot Hamptjärn, längesen man red i skogen, pga. snön. Men nu är den riktigt hårt packad och suveränt underlag överlag.
Vi red på några skoterspår och lite sådär. Vi skrittade mest men travade en liten bit också. Vet itne omd et finns så mkt intressant att skriva :P

Men en bra grej är att Marulk har börjat äta sitt korn igen:)

Underbart!

Efter jag kommit hem från tävlingen och släppt ut Ace i hagen igen så tog jag in Marulk och satte på repgrimman och repet. Gick till baksidan av stallet och jobbade lite där.
Började med lite backa ur 5 zoonen, gick ungefär som sist. Började lite förberedande för att lätt kunna byta varv på volten. Jag vändr upp honom samtidigt som jag springer baklänges, och han då ska komma mot mig. Jag kurar ihop mig något och her ut armarna lite, svårt att förklara men alltså som att jag "drar" honom mot mig. Vi gjorde det bara på raksträckor mest, utan volten så att han ska förstå vad jag menar. Han var superduktig och började trava nästan på en gång. Vi får träna mer på det så han kopplar ihop det med kommandot såd et även ska funka utan rep sedan :)
En till sak vi gjorde vara att han ska gå jämsides med mig och när jag börjar småspringa, antingen på stället(lugnare trav) eller fortare framåt så ska han börja trava,d et funkade toppen! Väldig skillnad motför när vi provade det för några veckor sedan! då funkade det bara om jag sprang snabbt för at han itne riktigt orkade trava sakta.
Vi varvade mellan dessa övningar hela passet plus några till.
Han är så himla fin, finaste Marulk, ett toppenpass!♥


RSS 2.0