-Jobbar på

Vid halv elva kom Henrik och skodde Marulk sedan for jag direkt till Gideå. När jag kom dit så hade Carina och praktikanten(låter som vi är värsta opersonliga mot varandra men vill inte nämna hennes namn, då jag inte frågat) precia gjort klart Ivanna och Gejscha  så jag kunde bara grabba Gejscha och gå ut på ridbanan. Hon har börjat småtjura lite och backa när man kräver ngt av henne.

Hon försökte några gånger från början men då lät jag henne bara backa på och till slut kom hon på att det var mycket jobbigare att backa än att gå framåt så sedna gjord ehon det inget mer. Fick jobba mycket med henne att få henne att gå rakt på spåret och inte utåtställd och om jag försökte ställa inåt så svängde hon så fick jobba mycket med volter och lite sidvärtes.  På slutet blev hon jättefin och följde spåret bra och jag kunde ställa henne lite int utan att hon gled iväg:)

Sedan gjorde jag iordning Djuti Kahn. Han viller inte stå still när jag fixade stiglädren så jag tränade mycket halter med honom från början. Första gångerna tog det nästan ett helt varv innan det tog stopp, jag började med bara sitsen och sedan lätta tygeltag. Men efter några varv med halter vid varje bokstav så stannade han för nästan bara sitsen, duktig Djuti! Jobbade sedan med lite hörnpasseringar då han gärna svänger i förväg och genar så jag tog det steg för steg och flyttade lite bakdel ibland i hörnen så att han inte bara antar att han kan "glida förbi" hörnen.

Carina undrade sedan om jag ville stanna till lektionerna och hålla i dom då hon haft kurs i helgen. Så då for jag till lilla Gideå Livs och handlade middag.
Fick även en snygg fleeceväst med Gideå Basjkirhästartryck på av Carina idag^^

Barngruppen fick träna på ridvägar idag, snett igenom och serpentiner. Ungdomsgruppen fick träna på att sitta på rätt nedsittningsframben och byta nedsittningsframben och även att byta om volt.


Har föresten bara fått en kommentar på inlägget där ni får ge förslag vad ja kan skriva om, har ni verkligen inget ni kan tipsa om att skriva eller vill veta?

-Lärling

Hah ne inte riktigt men syster följde med till stallet igår och jag visade henne lite grejjor hon kan göra med Marulk om hon inte vill rida ngn dag. Lite grundövningar, löslongering, bomträning och även tömkörning.
Marulk var riktigt duktig, han är ju inte van att det är någon annan som håller på med honom, ibland blev det lite missförstånd i kommunikationen men han var väldigt ödmjuk och "förstående" även när Lina gav fel signaler.

Filmade även lite med mobilen i tömkörningen!

Efteråt så umgicks jag med saknade Maja resten av dagen och kvällen, hon är hemma nu över lovet^^

Vi gick ut och fotade en runda, så ni får en bild jag tog på henne för omväxlingens skull, borde dock ha ökat mättnaden lite till ser jag nu..

-Era önskemål?

Eftersom jag ska vara borta i två veckor så hade jag tänkt att skriva några tidsinställda inlägg som kommer ut några gånger under den tiden.

Har förut tänkt att jag ska skriva inlägg om olika saker men nu helt plötsligt kommer jag inte på ngt..

Så ni vill jag ha er hjälp med att komma på vad jag ska skriva om. Kan vara mina åsikter om något, tips, hur jag gör något speciellt, eller något annat ni vill veta, ja vad som helst mellan himmel och jord i princip!

Lämna gärna en kommentar i detta inlägget så kommer det komma upp under de veckor jag är borta!
-Lite allt möjligt

Marulk hade tappat en baksko när jag tog in honom. Så nu har han en hov utan sko, en hov med sula mellan skon(sen hovbölden) och en framhov som är längre än den andra också pga. sulan/hovbölden eftersom den inte verkades då. Hm, önskar ja kunde ha honom barfota..

Iallafall så tömkörde jag honom lite i paddocken, han var superfin idag och bar sig helt själv långa stunder och bytte varv fint och gjrde efter några försök fina halter!
Tränade sedan lite på spanska skritten, gick ganska bra!

Ikväll har jag gått en långpromenad med Wilma runt Hörnsjön också, han precis innan det blev mörkt, peuw!

Imorgon ska jag på morgonen bort till Västerhus och Yvonne/Povel och fortsätta hjälpa dom, blir fjärde gången jag far dit nu tror jag. Sedan ska jag till stallet med Lina och visa henne lite grejjer hon kan göra med Marulk om hon inte känner för att rida ngn dag. Inte länge kvar tills jag far nu, hjälp!


-Snubbeltrubbel

La fram 4 upphöjda bommar i paddocken som han fick trava över, jag stod alltså på marken och vi han hade repgrimman och repet. Hade upphöjt varannan sida.

Första gången så hoppade han över de sista två bommarna och även någon gång senare. Men efter några försök aå fick han in takten riktigt bra och fick ett fint flyt i båda varven! Ibland slog han i några bommar men han blev inte rädd eller sprang fortare som han gjort förut!

Det får bli mer av sån här träning, så han får lite mer koll på benen^^


-Plask med fötterna

Lina lånade Bus-Johan idag så vi tog en skrittur upp mot Hamptjärn. Lina red barbacka men jag tog sadeln då han var lite blöt.
Han gick utan problem över den lilla bron/vattenutgången bakom B-J, duktig kille! Var ju väldigt disit med regn hängande i luften när vi red=likamed behaglig temperatur! Så vi red bort till badplatsen.

Marulk gick fram till vattnet med bara en litenliten tvekan, det är ju ett stort framsteg! Han stog och drack en bra stund sedan gick vi ut med alla hovar och följde den lilla skogskanten i vattnet och gick sedan upp längre bort.

Där fick B-J för sig att galoppera upp, är som en liten sandbacke upp ur vattnet och på krönet gjorde han några riktiga kaninskutt/jämfotahopp. Haha såg så sjukt kul ut och vi skrattade ett bra tag efteråt, det var verkligen *diongdongdong*

bilden är inte från idag

-Film Halsring mm.

Idag när jag kom till stallet så skrev Lina precis och undrade om jag kunde hämta henne från praon på ridskolan så jag sa att det kunde jag om hon filmade mig ;)

Jag red först i halsringen, det gick toppen! Han lyssnade för små signaler och vi kunde flytta bakdelen, backa och gå på 8-volt utan problem!

Hoppade sedan av och jobbade honom lite från marken, eller ja vi sprang mest bara bredvid varandra. Det gick inte fullt lika bra som ridningen. Vi var lite okoncentrerade och blev mest bara spring utan fokus, men stundtals så gick det någorlunda iaf!

Sedan tricktränade jag honom, Yoga, hov och spansk skritt. Det kommer i en egen film men här kommer iaf filmen från ridningen och "springet"

-Underbara hästen

Marulk var underbart duktig på lektionen igår!! Så fin har han aldrig varit någon gång! Vi gjorde en övning med stora mittvolten och sedan ut på en mindre volt mot kortsidorna och sedan tillbaka på stora volten tills vi kom till andra sidan där det även där var en mindre volt ut mot kortsidan.

Han var supeeerfin i traven, han bar upp sig själv hela tiden och krullade inte ihop sig ngt eller fipplade med bettet som han göra när han blir framtung. Underbar känsla var det! Kunde sitta där med bara ett litetlitet stöd i munnen. Jag undrar om det är hackamorets förtjänst eller bara att han blivit lite starkare.

När vi gjort övningen i trav så skulle vi fatta galopp innan vi gick ut på den lilla volten och sedan sakt av när den var slut. Han tyckte det var lite svårt och tungt när den var så liten men om jag tog ut den lite mer mot hörnen så fick vi till några fina galopper, gick nästan bättre i höger galopp! och han tar alltid rätt galopp nu, duktig kille!


-Händelserik dag, igen

For till Gideå vid 9.30. Vi började med att hämta ner de två valackerna Lusitano och Thjibing(som jag jobbade i corallen för ett tag sedan) som går med hingsten. Vi jobbade först från marken och kollade av dom lite.

"Problemet" med Thjibing är att ngn tidigare ägare hoppat/kastat sig upp på honom från en stege när han inte ville stå still, smart! Så nu är han väldigt rädd om sig vid uppsittningar. Ställde upp två uppsittningsbockar bredvid varandra och Carina ställde sig på en och jag gick med honom emellan dom några gånger, sedan att han skulle stanna där inne osv. medan hon klappade honom och hände lite på honom.
Sedan ställde jag mig på pallen och la tyngd och la över benet och sedan ner med det igen osv. När han var ok med det så satt jag upp och vi red lite runt ridbanan, eller red jag satt på och Carina gick med grimskaftet. Praktikanten(ja,hon har ett riktigt namn också) red alltså Lusitano samtidigt.

Thjibing är det egntligen inga problem att rida när själva uppsittningsmomentet är över men när vi gick förbi bajsskyffeln så tror jag jag råkade komma åt den med benet så han flög ur skinnet och la även till ett stort luftsprång efter det så jag flög genom luften och landade på ryggen och slog i en av de där benknölarna längst ner på ryggen i svnken typ. Det var inte det skönaste som hänt mig kan jag säga på en hård ridbana! Fick även ett skrapsår av gruset.

Låg och vred mig ett tag och satt där en stund inna jag kunde ställa mig upp. Gick med honom några varv och sedan prövade vi uppsittningsmomentet igen, gick prima även denna gång även om han är lite spänd. Gick runt lite igen innan jag hoppade av vid pallen, när jag tog över benet för att ställa mig på pallen måste jag gjort en lite för häftig rörelse så han flög lite bakåt, men jag var redan av som tur var. Satt upp en sista gång och sedan av igen, gick prima!


Fölträning
Sedan skulle de fyra fölen vaccineras, efter vi gjort det så tog vi det först fölet+mamman och Tuscha(ledarstoet) sist och gick på en liten miljöträningspromenad över forsen och lite i skogen. Sedan gjorde vi samma sak med de andra tre. Dom var himla duktiga! Vågade gå över den stora forsen utan några problem. Det är alltså som ett kraftverk där det forsar ut vatten på ena sidan och stilla på den andra. Det läskigaste var när det kom en ltien kant på vägen eller när asfalten bytte färg^^
Fotade tre av fölen(första glömde vi kameran) när vi kom fram till vattnet, då det var så fint ljus där och frost i gräset.

Ni får en mobilbild på Grevinja Djungisdotter sålänge tills jag fixat de riktiga, och ni vet ju att det kan ta ett tag ibland;)

-Film

Här kommer äntligen filmen när jag tricktränar Marulk. Detta är alltså för flera veckor sedan och typ andra gången vi gjorde det, även lite sidepassträning på slutet, gick dock inte flytande den dagen.


-Bus-Johan på ÖOR

Lina tog som sagt med B-J till hennes lektion idag. Jag promenerade med dom dit, Wilma fick också följa med. Vi kom iväg lite sent så kom dit prick 17, men dom hade inte hunnit gå in än.

Han skötte sig riktigt bra och var jätteduktig även om han blev lite busig i galoppen från början;)

Blir nog att jag tar med mig Marulk på lektionen imorgon, var ett tag sedan då vi inte varit "i form" för det.

Detta underhöll BJ sig med i hagen igår!

-Ingen vila här inte

Idag for jag hemifrån strax före 8 och släppte ut hästar, hem en liten snabbis och slängde i mig frukost för att sedan fara till Gideå.
Red först lille söte Ivanna, hon som skenet kan bedra på, tror hon smider planer under sin pannlugg, därför vi måste sätta upp den, haha ;)
Hon har kommit på att man kan gå ut mot staketet istället för att vända inåt när inte det funkar, och helt plötsligt kan hon få för sig att ta bettet och bara säga: nej nu går vi hit! Liten men stark som en shire! Piper gör hon också när hon inte får som hon vill, det funkar ju på valackarna så varför inte på människor ;) Låter så jäkla sött så man bara skrattar, som idag. Jag hade ryggat henne några steg och bad henne sedan gå framåt i skritt då började hon pipa, haha^^ Det är en dam som man ber och inte säger till och så fort man kräver liite för mkt så tjurar hon ihop, en fin balans! Hon är nog i en liten tonårstrots,haha.
Det gick iaf jättebra med henne mot slutet, och hon blev mer följsam och vi kunde svänga åt båda hållen utan problem ;)


Sedan red jag Tai Djingisdotter(Tai). Hon vilade hela förra veckan eftersom hon troligen sträckt sig i hagen. Hon var jättehärlig att rida och man satt väldigt bekvämt på henne! Kan bero på att hon är större också. Jobbade henne mycket på volter och 8-volter för att få henne mjuk och söka sig neråt, tog en stund men till slut så böjde hon sig fint runt volten för nästan bara sitsen! Pigg och känslig häst!

Kan säga att jag jobbade båsa hästarna från marken en stund också innan jag satt upp.

Var i Gideå till ca. 15 och då var det direkt hem och hämta Lina på ridskolan där hon praoat för att åka till stallet och göra iordning Bus-Johan som hon skulle ha med sig till ridskolan. Kom slutligen hem vid 19.30, så en lång dag!

Här är en bild på Ivanna från idag! Frostigt och härligt var det imorse.


-Mysig söndagstur?

Nja inte direkt, inte till en början iaf. Började med att vi red fel väg, gick genom området ner till ishallen istället för genom skogen, och det kom jag på när vi gått en bra bit? eh jaha, tankarna på plats?
Vi skulle alltså till svedjegrusvägen. När vi kommit upp till kurvan där vi skulle kommit ut genom skogen om vi skulle gått den vägen så tyckte Bus-Johan att då kunde ju han gå hem den vägen på en gång lika gärna så han började snurra och backa ut på lägdan.
Till slut gled Lina av liksom sadeln som for under magen och B-J galopperade iväg hemåt genom skogen. Suck tänkte jag och travade efter. När jag travat ungefär halvvägs hemåt så står han där på stigen vid träden och typ tittar mot oss när vi kommer: asså kan du ta bort den här saken under min mage, sjukt jobbigt att springa!

Jag hoppade av och gick fram till honom och tog loss sadeln och la till den någorlunda och gick tillbaka för att möta Lina. när vi skulle lägga ordning sadeln så såg vi att ett stigläder+stigbygel var borta. Men vafaan var det som dök upp ur min mun.
Så då gick vi tillbaka dit där hon ramlat av, inget stigläder. Vi hoppade upp och red tillbaka dit jag hittade honom igen, fortfarande inget. Så då sa vi: happ då får du väl rida utan då! Så då vände vi ytterligare en gång ner mot svedjevägen och tror ni inte det ligger i gräset alldeles vid stigen inte långt ifrån där hon ramlat av trots att vi gtt förbi där tre gånger innan??!!!
Sedan tog det en evighet att få fast det i sadeln också.


Så, nu äntligen kunde vi börja rida våran tur, B-J var redan svettig hela halsen i sin tjockpäls! Vi red då iaf bort till hoppstigen ovanför ridskolan, vi hade tänkt rida runt Hägges men vi kände att det skulle ta för lång tid, när det tagit en och en halvtimme bara dit liksom.

Marulk var supeeerduktig på hoppstigen!! Gick förbi de tre första hindren så dom är ganska robusta och i brantare uppför än de andra. Han tyckte hindren/grenarna var lite läskiga först men efter första gången så galopperade han tom. mellan hindren :D det trodde jag verkligen inte skulle hända! inte första gången vi var där iaf!

Så turen slutade iaf bra trots allt!

Jag sitter dock och irriterar mig hela tiden på att jag upplever att jag sitter snett i sadeln men fattar inte hur, och höger stigläder känna alltid längre än fast dom är lika på vilken häst jag än rider. Kan inte slappna av och njuta utan har bara det i hjärnan, sjukt jobbigt!
Funderar på en sån där Perfect Sit båge kanske? vet dock inte om den hjälper mot det. Får kanske önska mig det i julklapp:)


-Bomträning

Gick till stallet idag fram och tillbaka med Wilma som sällskap. Tog på Marulk sadeln och hackamoret och gick ner Källströmsvägen som uppvärmning. Han försökte kasta om några gånger och pep samtidigt, mitt lilla sursto;) Gick sedan vänster och upp längs traktorvägen på lägdan och sedan tillbaka till gården och paddocken.

Där låg det framme små kryss som jag tänkte att vi skulle träna och hoppa över. Travade över dom några gånger och han tog superstora konstiga skutt även fast det inte var mer än 30cm typ.
Så då kom jag fram till att vi istället skulle träna på att skritta vanligt över utan att han tar ett litet skutt när det inte behövs. Så att han inte får en flyktkänsla över.

Det tog låång tid innan vi klarade det, säkert en halvtimme. Skrittade fram till bommarna och då tog han oftast ett superskutt över och sedan galopp efter. Efter en stund kom jag på att direkt efter han börjat kliva eller skutta över så gick vi direkt åt höger eller vänster efter bommarna. Han fick då inte lika stor möjlighet att hoppa över. Han liksom studsar över med frambenen och sedan kommer bakbenen på nått konstigt vis, han vill inte ha bommarna mellan benen.

Men efter en liten stund på detta vis så gick han vanligt över, massor med beröm! sedan blev det lite skutt igen men mot slutet så gick vi över flera gånger helt lugnt och fint, duktig kille!

Tänk att något så till synes enkelt kan vara så svårt:)

Just det, han var supeeerfin i högergaloppen idag!! han tog den från en samlad trav och den var stadig och fin! Nu är det vänstergaloppen vi måste jobba med istället, då han gärna lutar inåt och galoppen blir ganska flack.

Imorgon ska jag fortsätta bomträna honom lite tror jag, möjligtvis från marken med travbommar efter varandra så han får lite takt över.-Tömkörning och trickträning

Värmde upp genom att tömköra Marulk i paddocken. Det gick riktigt bra och lite framsteg! Han genade/lutade inte inåt som han kan göra från början lika mkt och han hittade en fin samling ganska fort i traven! Kunde tom. tömköra honom över ett litet kryss! Det är ju ett stort framsteg för honom, att gå själv först över bommar. Hade bara tänkt låta honom gå fram och nosa men då skutt så var han över, haha!

Efter jag gjort det så tog jag av tränset och tricktränade honom.

Yoga: Detta kan han perfekt på vänster sida nu! Höger går också bra men ibland så är han lite seg innan han kommer på att han måste lyfta benet innan/samtidigt som han böjer bak huvudet, men det kommer!

Hov: Detta kan han också nu på båda benen, han sträcker ut en aningens bättre på vänster dock.

Buga: Här var det framsteg. Han vägde bakåt mycket mer och flyttade bakbenen flera steg.

Spansk skritt: Detta var första gången vi började med detta! Det är ju som en vidareutveckling på hov kan man säga. Jag ber honom lyfta vi säger vänster ben samtidigt som jag ber honom gå framåt och innan han hinner gå fram med höger ben så ger jag kommando för hov så han även lyfter det benet osv.
Det gick riktigtriktigt bra för att vara första gången! Fick till några fina steg på rad!


-Torsdag i Gideå

Berättade ju föresten inte om torsdagens lektioner i Gideå.

I barngruppen var dom bara två stycken. Dom fick rida i repgrimman och träna på volter och volt tillbaka och trava på spåret utan att hästarna skulle vika in.
Från början så for dom runt lite kors och tvärs men mot slutet så fick dom kläm på styrningen, volterna och kunna hålla hästen vid staketet utan att gena i hörnen.

Andra gruppen är egentligen tisdagsgruppen men som blev flyttad eftersom jag har lektion då, och det var kanske bra med tanke på hur mkt det regnade i tisdags!
Dom fick prova att rida kadrilj, dom var 8 st så det passade bra! Jag hade gjort ett lite för långt program för att det skulle bli nå flyt i det hela så efter första gången så kortade jag ner det och då gick det bättre att komma ihåg både för dom och för mig.
Efter några gånger så fick dom jättefint flyt, kunde hålla avstånden bra och tajma med varandra när dom korsade eller möttes/gick ihop.

-Underbar känsla

I onsdags så tömkörde jag honom igen, inte så mkt att säga om det då det flöt på.

Igår så hade vi ett underbart träningspass. Red i halsringen i paddocken och trots att husbygget är i fullgång alldeles precis intill staketet så var han så otroligt lyhörd och brydde sig inte alls trots buller och bång! Jobbade honom dock en stund från marken först i repgrimman om han skulle vara lite nervös över det, spände sig en aning på den sidan mot huset men sedan inget.

Vi kunde gå på 8-volter och slalom. Gör halt och sedan flytta bakdelen på stället, om det blev lite fel och vi var påväg förbi en kon i slalomen så kunde jag bara stanna honom och sedan backa honom flera steg i taget med små signaler och sedan vända på rätt sida om konen.

Säger som jag alltid säger, otroligt hur han/vi kan utvecklas så mkt från gång till gång när vi gör det så sällan och oregelbundet. Vi gör det i perioder som allt annat och då kanske vi gör det två dagar på rad och sedan kan det gå några månader innan nästa gång.

Ni får en bild från när Magnus fotade på lägdan även om det inte har nått med texten att göra

-Hoppning

På lektionen igår var det hoppning. Det var inte det roligaste att rida dit i pissregn men det var iaf inte kallt och blåste inte som tur var! Vi var dyblöta när vi kom fram, tom. genom regnjackan på armarna, dålig.

Hon var superpigg och stark men hoppade fint, vi tränade på att byta galopp över hindren igen och det gick prima. Jag fick göra volter mellan hindren så att hon skulle tagga ner och inte dra iväg, funkade bättre. Så fort hon ser ett hinder så kör hon upp huvudet och springer.
När vi red hem igen så regnade det fortfarande lika mkt..


-Två lektioner

Igår så hade jag som sagt två lektioner i Gideå. Barngruppen fick träna på att svänga och styra genom att gå in i ett kors av bommar, typ en fyrvägskorsning och jag sa vilekt håll dom skulle svänga åt.

Ungdomsgruppen fick träna på framdelsvändningar/flytta bakdelen runt ett hörn. Hade lagt upp två bommar i ett L som dom fick rida längs och sedan flytta bakdelen runt hörnet istället för att bara svänga vanligt.
När dom fått lite kläm på det så hade jag lagt ut bommar längs med staketet alldeles innanför spåret. Dom skulle sedan gå över bommen och ha den under magen på hästen och sedan flytta i sidled längs bommen. Det var ganska klurigt men efter ett tag fick dom till det riktigt bra allihopa!

For därifrån vid ca. 20 och sedan hem till stallet och släppa in hästarna.

Ryss Kahn och Grevinja Djingisdotter tror jag visst

-Gårdagen och tömkörning

Igår så red jag med Helene och Matilda bort mot Gene. Vi tänkte rida runt Foppas men vi ångrade oss och red bara runt stigen så man kommer fram vid Sommarhemmet.
Vi travade en hel del, hela grusvägen tillbaka ovanför Fornbyn. Marulk var lugn och fin! Han blev dock lite busig vid ett tillfälle och brallade lite på sandstigen där vi också travade. Även Bus-Johan for iväg i nått pruttryck, men Matilda satt kvar!

Idag så tömkörde jag faktiskt Marulk i paddocken! I skritten flyttade jag honom lite sidvärts längs spåret och han var jätteduktig!
I traven var han i början lite springig och vinglig men efter en lite stund hajjade han vad det var frågan om! Och då bar han sig superfint och spårade i båda varven, och vi kunde byta varv och svänga smidigt och fint!

Tror det blir att jobba honom så lite oftare faktiskt! Han får själv hitta till en bra form och bära sig själv bättre!

Ikväll blir det att hålla två lektioner i Gideå.

haha, hittade denna, snacka om punkfrilla!

-Svedjetur och körsällskap

Idag red jag och Helene tillsammans bort mot svedje och ner mot banvallen och sedan upp över lägdorna och tillbaka igen. Jag hade hackamoret på Marulk och det gick jättebra, han var pigg och glad och lite busig i galoppen. Tror han tyckte det var härligt att komma ut på en långtur!

När vi var tillbaka så var det att he in Marulk i hagen och ta ut Ace. Helene skulle köra Johan också så då sällskapade vi på ännu en tur, denna gång till Gene.
Ace lekte travhäst där emellanåt också tror jag, haha! Inte lätt när de är sånna man mest umgås med! När vi travade på en av grusvägarna ovanför fornbyn så var det en älg som stod och tittade på oss i skogen. Ace blev lite skeptisk och trippade på stället och ville därifrån osv. medan Johan knappt kollade åt älgens håll, haha coolponnyn. Sedan var Ace"Johaaan väntaaraa de kanske kommer efter oss" bakom honom en stund efteråt ;)
Tog nått litet galopprace där också nånstans, Johan började med trav men föll även han in i galopp då han insåg att det var omöjligt att komma ikapp oss,hah.

Ja det var lite av dagens äventyr det.


-Crosby på rymmen?

Igårmorse när jag gick ut för att ge kaninerna mat så märkte jag att Crosby inte var där, inte heller i boet/hålan. Så jag letade lite på tomten utan att hitta honom och gick sedan runt i kvarteren utan resultat. Antingen så har han blivit skrämd och hoppat ut eller i värsta fall har ngn räv varit där, men då tycker jag det borde varit mer oreda och att den borde kommit tillbaka efter Agnes. Men samtidigt är inte Crosby den typen av kanin som rymmer och dom brukar inte gå ifrån tomten om han nu inte blivit skrämd. Han kan ju vara vart som helst om han lever, under lekstugor, hus, bråte mm. Om han lever så har han det nog bra än så länge eftersom det finns mkt att äta, men det är jobbigt att inte veta och Agnes saknar honom!


-1 år utan min Ticken

Idag är det exakt ett år sedan du lämnade mig och oss alla. Tänk att det redan har gått ett år, 365 dagar. Det gör fortfarande ont i mig och även om jag inte tänker på dig varje dag längre så finns det saker som påminner mig om dig flera gånger i veckan.

Dina täcken hängde kvar i stallet enda tills sommarstädningen, det står fortfarande Ticken morgon/Ticken kväll på foderhyllan, några gammla schabrak ligger kvar i skåpen. Din repgrimma och grimskaft hänger på mitt rum, ett litet fotoalbum med dig och mig står bredvid min säng osv.

Den där torsdagen för ett år sedan, när jag vaknade upp så var du borta. På natten innan hade jag farit till dig och bara stått med dig i boxen och ville inte gå därifrån för jag visste att det var sista gången jag skulle få vara med dig, mamma fick dra mig därifrån. På kvällen hade jag hoppat upp med bara ett grimskaft runt din hals och ridit runt gården och sedan stannat på en av lägdorna och så stod vi bara där i mörkret och betade i över en timme.

På fredagen for jag dit, utan att egentligen tänka så mkt, till stallet for jag ju varje dag. Jag visste ju att du inte skulle vara där men det kändes fortfarande overkligt. Bara tre hästar i hagen, det var säkert bara någon som var ute på promenad med dig.
Jag mockade ur din box en sista gång, i krubban var det kvar små pelletsbitar som jag plockade upp och sparade länge innan dom försvann.

Jag levde som i en bubbla av förnekelse länge tills tiden läkt endel, annars hade det aldrig gått. Men tiden läker inte alla sår, det är bara en myt.

Tack Ticken för allt du lärde mig, ingen annan hade kunnat gjort det så bra som du, genomsnällare häst får man leta efter. Tack för att du stod ut med mig när jag var jobbig och blev frustrerad och du bara stod där alldeles lugnt och stilla och typ: suck, nu börjar hon igen. Du var så cool och trygg i dig själv.

Tack, tack för allt finaste Tical, jag älskar dig!

en film från en av alla kvällar den sista veckan som jag satt med dig i boxen längelänge, efter en liten stund la han sig alltid ner och knorrade och bökade innan han till slut la sig rätt.


och filmen jag gjorde med klipp från dagen efter vi fick beskedet till sista dagen med honom, sista veckan.


1 år och 5 dagar sedan farmor dog, 328 dagar sedan Rut, 1 år sedan Ticken och inatt/idag försvann Crosby..

-Svårt att bara gå över en bom

Sedan var det direkt hem till stallet och umgås med Marulk. Vi gick till paddocken och löstränade. Låg en bom framme mellan två hinderstöd. Skickade ut honom på volt och fokuserade på bommen att han skulle springa över den. Om han sprang utanför/bredvid så smackade jag på honom, vilket han gjorde de flesta av gångerna.
Efter en liten stund började jag vända upp honom/få honom att sakta in innan han sprungit förbi bommen, detta för att få honom att förstå att om han går fram till bommen så får han vila och när han går utanfr så driver jag på, så istället för att tvinga honom att gå över så får han ett val och eftersom hästar är väldigt lata av naturen så väljer dom vila framför att springa.

Det tog dock många försök innan han vågade gå över bommen. Han stod vid den och kraffsade på den men om jag pressade honom för hårt med tex. för höga smackningar så vände han och gick utanför, jag nuddar honom aldrig när jag skickar honom löst utan visar bara med mitt kroppsspråk vad jag vill han ska göra.
När han då gick utanför så drev jag på honom och gjorde sedan samma sak nästa gång han kom fram till bommen. Efter antal försök till så tog han ett steg över bommen, tror han nästan gjorde det lite av "misstag" så han blev lite oj vad gjorde jag och tittade under sig. Då fick han stå där och vila lite och sedan fortsatte jag be honom gå över helt men då tog han istället tillbaka den hoven men jag fortsatte peka och visa och då gick han över med båda frambenen så han hade den under magen. Vila och sedan gå över helt, då blev han mycket stolt över sig själv, haha söthästen^^

Jag står alltså inte framför honom när jag gör det utan i detta fallet stod jag ungefär jämsides honom 0,5-1m ifrån honom på samma sida av bommen som honom och bad honom gå över.

Så ni kanske förstår varför jag inte vill pressa honom så mkt med hoppningen än då han tycker det är psykiskt jobbigt med bommar, han är inte rädd utan det sitter som en liten blockering i huvudet.

Så det kan alltså ta en halvtimme att gå över en bom på marken, om jag dock tar grimskaftet och går med honom före så går han över på en gång men just detta att jag skickar honom över utan mig före är väldigt bra för hans självfötroende!


-Kulkul dag

Igår var jag i Gideå igen nästan hela dagen. När jag kom dit så höll dom på att träna två av fölen litegrann. En av dom ville inte gå ut ur grinden från hagen,haha^^ Den tyckte det var lite läskigt eftersom det brukar vara ström där ju.
Dom var jätteduktiga, stannade upp ibland och stretade emot lite men annars var det inga problem. Dom fick pröva att gå fram och undersöka bildäck och lite sånt med.

Sedan byggde vi upp en "rundcorall" inne på ridbanan och gick sedan och hämtade Thjibing och Lusitano, två valackar som går tillsammans med hingsten.
Jag fick börja med att jobba Lusitano, en kille med ganska mkt attityd. Han tog gärna min zoon och genade på vissa ställen i corallen så då fick jag jaga ut honom och kräva min personliga zoon.
När han förstått det så tyckte Carina att jag skulle prova vända honom utåt och byta varv för att kolla hans attityd mot mig innan jag kallar in honom, vilket jag aldrig tänkt på förut, så det var bra!
När jag fått till att vända honom utåt bra och utan att han kunde lägga till små kickar i luften så prövade jag att bjuda in honom. Första gången så stannade han bara på spåret och tittade in mot mig innan han tappade intresset och tittade åt andra hållet så då skickade jag iväg honom igen men nästa gång kom han in för klappar och beröm. Nästa gång jag kallat in honom så gick jag runt lite och kollade om han följde efter och det gjorde han fint.

Nästa på tur var då Thjibing. Han har inte lika mkt attityd och en ganska känslig häst så honom behövde jag göra mkt mindre signaler på, vilet jag märkte då jag var lite för yvig från början då jag levde kvar lite i Lusitano. Men efter en liten stund så kom jag in i det och kunde göra väldigt mjuka och fina vändningar utåt och byta varv.
Efter ett tag så erbjöd sig Thjibing själv att komma in, lät honom göra det så att han förstod att det är bra att vara där inne hos mig men nästa gång när han självmant ville komma in så skickade jag ut honom igen och kallade sedan in honom efter en liten stund.
Prövade att ta på honom över hel kroppen och det gick jättebra och han stod helt still. Han har nämligen svårt för det då någon tidigare ägare kastat sig upp på honom då han inte velat stå still när hon skulle hoppa upp och då blivit ännu räddare, såklart.
Han följde även han efter mig fint.

Vi byggde sedan om får löshoppning! Vi hann med 8 hästar som vi tog två och två. Gejscha & Ivanna, Djuti & Tuscha, Poker & Tatjaana, Amir & Tai. Dom var jätteduktiga allihopa! Vi hade en trestuds.

Sedan red vi en stund, jag och de tre praktikanterna. Jag red Ivanna, ett översött litet sto på typ 140cm,haha^^ den minsta av hästarna, förutom fölen då. Även om hon är söt som socker så ska man inte luras för hon är ganska envis och prövar gärna med att svänga in till mitten eller gå för nära staketet men när man väl kommer över det är hon riktigt rolig att rida!

Ja det var väl det mesta vi gjorde iaf!

tror detta är enda bilden jag har på Ivanna och då ser man henne knappt, Gejscha som står framför.

-Heldag i Gideå

Idag väcktes jag av att telefonen ringde 8.30, det var arbetsförmedlingen som jag fösökt nå förut och jag for dit på möte om arbetspraktik.

For sedan tillbaka hemåt mot stallet och mockade och gjorde klart, sedan direkt till Gideå! Carina har en praktikant och två praoelever denna vecka så det är "fullt hus" där. Vi red hästarna som inte skulle gå på lektionen på kvällen. Jag red Djuti Kahn, en 5årig valack. Han var lite småenvis men mjuknade lite efter ett tag. Han hade lite svårt med galoppen men mot slutet så fick han till några spurter,hah.

Sedan red vi över forsen där vi klättrade/galopperade uppför en väldigt brant stig några gånger innan vi gick tillbaka igen.

Efter det så åts det middag och sedan var det dags att "ta in"(dom går ju på lösdrift) och börja göra ordning hästarna inför kvällens lektioner. Kollade på så att jag ska veta lite om dom tills nästa vecka då jag ska ha alla lektioner då Carina är utomlands.

Efter lektionen så blev det storfika, tanterna i den gruppen brukar tydligen alltid fika efter lektionen, nice ;D

Imorgon far jag dit igen, då ska jag jobba två hästar i rundcorall och rida den ena och praktikanten den andra, ska bli intressant!

Ni kanske förstår varför jag är lite efter med bloggandet ibland, har helt enkelt fullt upp!


-Tisdag

Igår så tricktränade jag Marulk en stund i paddocken, yoga kan han super nu! Hov går bättre och bättre och han för fram benet längre. När jag gick runt för att köra på höger ben så lyfte han det på en gång istället för som förra gången att fortsätta lyfta vänster, duktig kille!
Buga väger han riktigt fint bakåt/neråt och backar även med bakbenen.

Backa från 5 zoonen går så himla bra! Vi har inte tränat speciefikt på det på länge men vissa pass så bara lägger jag in det nån gång här och där och han backar bara av att jag tar lite i svansen och duttar med handen i luften:) Bara ett steg i taget än så länge men dock.

Har föresten gjort klart trickfilmen som jag filmade för några veckor sedan men har den på en annan dator och har itne orkat starta den;)

-Ridit i Gideå

Ikväll fick jag själv vara med och rida i ungdomsgruppen när Carina hade lektion, detta för att jag ska kunna lära känna alla hästar även från ryggen.

Jag red Poker Kahn och det gick bra. Han är lite tittig men det är jag ju van med från framförallt Ace. Han var pigg och glad och jag fick honom lite mjukare i sidorna efter en liten stund.
Vi hade lite cavaletti/småkryss som vi hoppade över.

Efteråt så ville Viveca lifta med mig intill stan, Carinas dotter alltså. Så jag följde med dom in och fikade lite innan vi for, mysigt!


-Fototajm och avfallning nr 1

Idag blev det ridning för mig och Marulk. När jag gick in i sadelkammaren så såg jag den bomlös och tänkte: ne nu jävlar ska jag få den o passa och prova den en sista gång, men ne den ligger an mot manken och jag blir framåtlutad. När vi ska trava så känns det som att han protesterar och inte tycker den är skön, han är ju alltid lite småbusig men inte på det viset. Så jag gick in och tog av den och kom då på att jag kunde ringa Magnus(mammas sambo) och fråga om han ville komma och fota oss på lägdan!

Det ville han så jag har hunnit kolla igenom några av bilderna, blev drygt 700 stycken så det tar ett tag, haha! Marulk var iaf superfin och bar upp sig super! Busig var han dock i galoppen, men det är ju inget problem förutom sista gången då det sa wroooom bockbockbockelibock åsså låg jag där på backen för första gången på det år jag haft honom, och det har innehållit mkt barbackabus så ni kan ju tänka er att denna gång gick det fort ;)

Det kom tom. med på bild! Orsaken till att jag föll av tror jag var att jag galoppperade ganska många vändor på lägdan för att vi skulle få nån bra bild, inte suddig fel bakgrund osv. så han blev lite busigare för varje gång, och om det inte hade fotats hade jag kanske kört två gånger. Men det gick iaf bra, jag har lite ont i handleden men det är nog ingen fara.

Marulk sprang längs hagstaketet, in mot gården och sedan in på hagstigen och mot grinden, då hae jag hunnit gå genom hgen och kunde möta honom där. Han kom lunkades mot mig och såg ut som: "vad gjorde du? du kan inte bara hoppa av sådär för då blir jag så förvirrad och vet inte vart jag ska!"
Hoppade upp igen och jobbade honom lite i skritt innan vi var klara.

När jag stod i stallet med honom så kom Anna-Britta in och frågade om det var jag som hade ramlat av. Byggubbarna som håller på med nyhuset hade nämligen sagt till henne: du,det var en häst som sprang förbi här alldeles nyss! Haha kan tänka mig deras miner när dom såg det!

Här är den enda bilden jag hunnit fixa hitills, fler kommer!

-En riktig höstkväll

Jag for till stallet innan insläpp igår och jobbade löst med Marulk i mörkret, det var supermysigt och allt kändes så kravlöst. Vi sprang bredvid varandra och han lyssnade på min energi när jag saktade in eller ökade. Det var egentligen mest bara det vi gjorde, försökte få en härlig känsla och samspel.
Gjorde några små galopper också och gick över en bom. Det började blåsa rätt rejält efter en liten stund och mörkrädd som jag är tycker jag det är lite läskigt med blåst och mörker en gång hoppade jag till när ngt blåste på husbygget och Marulk såg lite ut som vadå vad blev du rädd för? så jag gick och gömde mig lite bakom honom en stund, haha!

Ja, jag är verkligen mörkräddast i stan!
För någon veckan sedan när jag sett filmen Dejavu på tv hos mamma vågade jag inte köra hem till pappa efter det med bilen, jag fick typ panik och magnus fick ringa mig och prata tills jag var framme, och jag menar den filmen är ju inte speciellt läskig egentligen...

-Uteritt med grupp

Igår så var jag i Gideå och red ut med en grupp på fem stycken ridvägen som Carina visat dagen innan. Hon var i Piteå igår med Tjagatai och Bobnii för inkörningen.

Det var 4 tjejer och en kille, som aldrig ridit förut de andra hade ridit någorlunda mkt. Körde lite NH först inne på ridbanan inna dom satt upp och dom fick prova trava lite därinne.
När vi red ut så kunde vi trava ganska mkt ochd et blev även en liten galopp, det tyckte dock killen var läskigt och han tjoade och pep aaa ooo hjälp! typ xD

I skogen där vi red var det väldigt tätt med träd och ris och på stigen var det blött ibland så hästarna gick gärna ut i snåren och när man inte är proffs på styra så blev det lite svårt för dom och dom red in i diverse småträd;D

Men dom var trots allt nöjda och glada efteråt!

Ikväll ska jag dit och faktiskt vara med på lektionen själv med ungdomsgruppen, så att jag får känna på alla hästar så småningom.

-Ridvägar och inkörning

Igår for jag även till Gideå för att rida ut med Carina som skulle visa mig en slinga, några av tjejerna från måndagsgruppen var också med! Vi red en slinga med blandat grusvägar,tät skog och lägdvägar/traktorvägar. Det var mysigt att rida över lägdorna, i skogen var det dock lite blött på vissa ställen så man fick verklgien akta sig för alla småträd hit och dit eftersom hästarna inte gärna gick på den blöta stigen.
Jag red först med Tuscha(uttalas Toschka) då hon är ledarstoet och för att jag lättare skulle lära mig vägen istället för att bara följa efter.

Efter ridturen så förberedde vi för inkörning med Tjagatai och Bobnii. Vi tömkörde dom med selarna på och "band fast" bommar vid sidan av dom så dom fick pröva dra dom och medan en körde så gick en annan bredvid och höll i ett rep med en kedja på mitten som vi släpade i backen så dom ska bli vana med ljudet.
Jag tömkörde Tjagatai en stund, det gick jättebra och han var duktig även om han har sin egna lilla vilja;)
Vi lasttränade dom även litegrann vilket inte var några problem.

Sedan på kvällen så blev jag bjuden på Ladies Night av en kompis som vunnit två biljetter, riktigt bra var det! Även om det mest bara var massa galna tanter där! Eller ursäkta, medelålders kanske man säger! Och jag hade ingen aning om att Tomas Järvheden var så riktigt bra på sjunga!

Bobnii, Sanna och Tore

-Pressening

Har haft fullt upp så inte hunnit skriva ngt. I lördags efter jag släppt ut hästarna och mockat så gick jag med Marulk till paddocken och tränade med en pressening(vet fortfarande inte hur det stavas och är för lat för att kolla upp det än fast jag gjort det förut) som jag köpte för 10kr på Rusta;)

Det gick verkligen över förväntan bra! Visst han tycker fortfarande dom är lite läskiga men det tog inte alls lång tid innan han satt hoven på den och i slutet av passet la jag ut hela, eller ja den är ju inte speciellt stor, mellan två hinderstöd och skickade honom över, han kunde även stanna och stå still mitt på!

Klädde även in honom i den och det gick hur bra som helst!


-Kom igen!

Ville bara skynda in o säga att alla som inte röstat på min bild i fototävlingen får gärna göra det! Sista dagen idag! Har legat bland de tio bästa och det är bland dom de avgörs men har nu halkat ner på 12, så kom igen^^

http://contest.vizibly.se/like/9792c246cf6c8c3515bbf065ac1e9a53/?app_data=9792c246cf6c8c3515bbf065ac1e9a53

-Vaccination

Anki och jag hade tänkt rida på lägdorna innan vetrinären skulle komma men självklart kom det världens störtskur precis när jag kliver ut genom dörren!

Så for dit en stund innan och borstade Marulk och gjorde så han såg någorlunda ut och inte som ett blött troll. Vaccinationen var det inga problem med, tror han knappt märkte det.
Ace, Björn och Tornetta fick även tänderna fixade så dom är nu lite pömsiga och står inne och B-J och Marulk ute tills ikväll eftersom vädret är kasst. Tornetta såg ut som hon skulle tippa omkull, framdelen lutade åt vänster och bakdelen åt höger, och Janne fick inte inne henne i boxen igen så Magnusson fick putta på därbak ;D


-Tordagsgruppen

Idag hade jag torsdagsgruppen för andra gången. Det var faktiskt riktigt roligt idag! Det blev flyt i lektionen och jag behövde inte få en tänk-tänk-tänk-attack på vad jag skulle hitta på näst ;)

Dom fick träna på att stå i lätt sits över bommar, ha blicken rätt, rida på volt på en båge och en av tjejerna fick även lära sig rida lätt, de andra kunde redan.
Fick springa med henne och säga uppneruppneruppner och till slut fick hon in takten riktigt bra! Dom fick även träna lite halter mellan bommar och gå in och rygga ut ur en fålla mm.

Dom var jätteduktiga!

Ivanna och Gejscha som båda var med idag-Ridning efter uppehåll

Efter det lilla ridupphållet med Marulk så red vi idag på lägdan i hackmoret med det nya nosluddet, han var dock inte rädd för lilla lammet som Ace är ;)

Han var lite busig från början men blev sedan superfin och lyssnade bra. Även om han krullade ihop sig litegrann emellanåt så bar han sig fint och samlade ihop sig bra! Han gjorde en superfin högerfattning(efter några försök som slutade i lite bus) ur en fin form utan att trava fortare och höll formen även i galoppen. Riktigt duktig med tanke på att han inte tränat ridmusklerna på en och en halv vecka och längre sedan vi tränade galoppfattningar!

Blir att rida lite mer denna vecka ut och till veckan blanda trickträning och lösjobb, eller ja, så känner jag nu men man vet ju aldrig när det gäller mig och planering x)

Haha! Hittade denna bild, den är bara så "hej här är vi väldigt fokuserade!"

-Bilder från tävlingen

Längesedan jag la ut en riktig bildklump så här kommer en!


Den obligatoriska rosettbilden och Anki

Acean posar för kameran!

Här tänker hon nog: mehihi Ida tror jag ska hoppa men det tänker jag INTE! haha^^
den ovan blev favoritbilden för dagen

-Hösttur

Idag kom Henrik och fixade glappskon på morgonen och efter det tog Anki och jag en uteritt runt Magnussons. Det var ju typ en och en halv vecka sedan jag red Marulk då vi hållt oss kring markarbetet och han var pigg och glad!
I traven var han lugn och fin och busade ingenting.

En härlig tur i höstvädret!

-Reparbete på lägdan

Igår så gick Marulk och jag ut på lägdan i repgrimman och repet. Var riktigt härligt att jobba där i gräset i höstsolen.

I traven på volt runt mig var han superfin och böjde sig verkligen runt mig. Han har haft lite svårt för det i vänster varv då rumpan gärna far ut men han skötte det toppen i båda varven och formade sig fint!

Vi prövade även lite galoppfattningar men då blev han lite busig så jag skippade det då det är lätt att han halkar om han kommer i obalans där i gräset. Men han gjorde några fina fattningar av dom vi gjorde!


-Dressyr med Ace och lilla lammet

Tog med Ace till ridskolan igår eftersom Marulk hade en glappsko. På dagen for jag och köpte ett nosludd i fårskinn till hackamoret, eftersom det är ljusbrunt och tränset svart. Gick ut i hagen för att bara prova det lite snabbt på Ace så jag hedde på det och då började hon blåsa och ha sig och då kommer jag på: att visst ja hon är ju rädd för fårskinn! Så då skyndar jag att ta av det(skulle int ekunna hålla henne i ett hackamore som bara ligger över öronen) och då säger det wrooom åsså galopperar hon iväg, haha!
Jag gick efter en stund med henne till paddokcen i grimman och satte på den på olika ställen på grimman. Hon var skeptisk till den och undrade varför den följde efter henne och hon trippade runt men efter en stund kunde jag gå med henne helt lugnt. I stallet vågade hon inte gå i närheten av där den hängde först utan ville springa ut.

På kvällen när vi skulle rida iväg så gick det faktiskt riktigt bra att sätta på det även om hon blåste lite och tyckte den var konstig, men när den väl var på var det inga problem!

Kände att jag inte fick så mkt hjälp på lektionen, även om vi klarar övningarna utan större konstigheter så tycker jag ändå att man kan få lite kommentarer och tips.
Men vi gjorde iaf lite galopparbete på 10-meters volter, lite bågar i trav och lösgörande. Hon var duktig även om hon blev lite pigg ibland och lite flack i galoppfattningarna ibland men några var riktigt fina! Iaf som jag kände det!


-Klubbhoppning

Ace var undeeerbart duktig igår! Det var längesen vi gick en felfri runda tror det var senast förra sommaren faktiskt! Men igår så blev det två stycken!

På Clear rounden 80 cm så blev det två vägran första rundan men sedan tänkte jag nu jävlar ska vi klara det här, haha! Så jag höll om och drev även om vi kom lite fel och runt kom vi!
 

På 90 cm så blev det några märkliga skutt och jag är glad nog när vi passerat sista hindret i första fasen utan fel men vi klarade även omhoppningen felfritt och jag log som en mupp efteråt!


För Lina och Bus-Johan så gick det också bra! Första rundan i 40cm så vägrade dom ut sig på fjärde hindret men andra rundan blev det rosett! På 60 cm hoppade dom några hinder innan dom vägrade ut sig. Andra rundan så kom dom aldrig till startlinjen innan tiden gått ut för att hoppa första hindret, haha! Det kallar jag BUS-Johan!

En lyckad dag!

-Två lektioner

Igårkväll hade jag två lektioner, samma grupper som förra måndagen. Barngruppen fick börja med att göra lite halter och volter i varje hörn.
Själva övningen:

Japp, haha fint ritat men alltså först slalom mellan koner vända in på medellinjen trava eller skritta över bommarna, in i boxen och snurra ett varv, ut i vänster varv och in i fållan där det är halt, sedan in på meddelinjen igen och tillbaka till konerna.

Dom skötte sig jättebra var dock en liten incident när ett av stona började kaxa med ledarstoet och då blev inte hon så glad så dom började kicka mot varandra och pipa så en av ungarna föll av men jag tror hon blev mest bara rädd. Men hon hoppade upp igen och travade även lite på slutet.


Med ungdomsgruppen körde jag en liten bana med efter dom värmt upp osv.

Alltså blå travbommar, fatta galopp och galoppera kortsidan och halva långsidan. Skritt fram till den svarta bommen och rygga hela bommen, sedan framåt i skritt och göra halt mellan konerna. Komms fram i trav och trava över bommen och ett kryss, trava slalom mellan koner och sedan runda konen och börja om.

-Lyhörd

Idag tricktränade vi lite i paddocken jag och Marulk och även lite löslongering. Vi tränade på yogan som sitter riktigt bra nu och även på bugan, där har han börjat väga bakåt och ta steg bakåt med bakbenen när jag håller i ena frambenet ochd et är bara andra gången vi tränar det.

I löslongeringen lyssnade han super och han kunde trava bredvid mig och sakta in när jag gjorde det. Han tycker det är lite svårt att trava sakta jämsides. Vi tränade även lite galoppfattningar mm.

Håller på att fixa filmerna från tävlingen nu men kommer inte orka göra fler än en. Inlägget är klart men väntar med att lägga upp det tills jag kan länka filmerna så blir det mindre rörigt:)

En gammal bild för snart ett år sedan, tror det var dagen efter han kommit!

-Film från lägdan

en liten filmsnutt från mobilen från idag med Ace


-Sista rycket

Idag hade jag och Lina lite sista rycket-träning med Ace och Bus-Johan. Vi värmde upp på lägdan med lite dressyr och galopp jämsides uppför lägdan, var verkligen härligt där i höstsolen!

Sedan gick vi till paddocken och hoppade lite. Ställde upp ett hinder och en upphöjd bom på diagonalen. Ace var riktigt duktig och lyssnade bra, sedan vet jag inte om det var för att ja hade hackamore eller inte men;) Vi fick till hyffsade avstånd till hindren och en bra galopp.
Det gick bra för Lina och B-J med! Hade hindret först på 65cm då Lina hoppade och höjde sedan till 75-80cm.

Ikväll har Lina och jag varit i stallet och pysslat och smörjt mm., mysigt!
Tävlingen är ute imorgon så hoppas på bra väder!


-Fredag

Igår så tricktränade jag lite med Marulk i paddocken. Han förstod yogan på en gång och jag behövde bara röra vid bakbenet så lyfte hand et och böjde bak huvudet, duktig kille! Vänster hov lyfter han riktigt bra och för fram den nu med. Började träna höger hov igår också. Först så fortsatte han lyfta vänster hov men sedan förstod att det var andra hoven han skulle lyfta även om han bara lyfte den rakt upp. Gjorde även lite backa ur 5 zoonen med bara sticken.

For sedan hem och åt en snabbis och sedan vidare till Yvonne och Povel i Överhörnäs som vill ha hjälp att komma igång med lite grundövningar och sådär, ska försöka komma dit en gång i veckan.
Dom fick göra lite jojo-lek och jobba mkt med att han ska respektera ens personliga zoon. Flytta bakdel och lite framdel. Det blev skillnad motför i början av passet till i slutet och han lyssnade för mkt mindre signaler.

RSS 2.0