-Utflykt till fornbyn

I dagens toppenväder(sol,0gradigt) så red jag/Marulk, Emma/Tornetta och Jessica/Ace bort till Gene Fornby med ryggsäckar fulla med gosaker. Vi såg ut som dagisbarn på utflykt och kul hade vi!
Hästarna var så lugna och fina när vi satte fast dom i träden, bara Ace som gick runt lite men ingen stress så sätt:) Vi grillade korv och åt bullar och kakor med varm choklad. Hela Fornbyn gör ju det hela ännu mysigare!

På hemvägen hade vi lite lättare ryggsäckar så vi tog några galopper på några ställen och lite sådär innan vi började gå hemåt, trötta,mätta och glada!

några bilder från dagen, gör det dock inte ritkigt rättvisa men


-Smidiga gänget

Ursäkta min lilla frånvaro. Väldigt skönt att inte varit inne på datorn på några dagar dock, hållt mig till mobilen;)

Igår så tog jag och Marulk en liten barbacka-kvällstur runt postvägen i samhället. Han var väldiiigt pigg och kunde knappt stå still när vi övade lite halter. Tror någon hade mkt energi då vi tagit det lugnt sen i torsdags. Blev bara en lite mysig skrittur.

Idag blev det också en barbackatur. Så underbart väder! Tö och strålande sol. Red upp till Hamptjärn och travade lite dit upp. Han var lugn och fin men glad och framåt, det är han ju alltid iofs men.
På hemvägen så red vi in på planen vid handelsträdgårn och tränade lite i skritt där, för halt för annat. Han var riktigt fin på volter och lite sidförflyttningar.
Red i hackamoret både idag och igår.

Haha när jag skulle hoppa upp idag föresten från pallen så tänkte jag, nu ska jag hoppa upp snyggt utan att behöva klänga så mkt. Jag blir ju självklart lite för överambitiös och tar för mkt fart när jag hoppar och var såhäääär nära på att ramla av på andra sidan. Blev hängandes med benet över ryggen och armen över halsen ett bra tag innan jag lyckades kravla mig upp igen. Marulk tyckte jag var jättemärklig och gick runtrunt i en ring sedan frustade han nöjt efteråt som att: det där gjorde ja bra! Haha ja den uppsittningen blev ju knappast bättre än vanligt..


-trick o promenader

Var jättetrött imorse när jag skulle släppa ut hästarna, tog typ tio minuter att sätta på ett täcke och jag drog en djup irriterad suck varje gång jag var tvungen att böja mig ner för att få tag på täckesgjordarna, haha! och när jag släppt ut de tre första hästarna så hade det såklart slutat snöa och blåsa så jag fick gå ut i hagen och ta av dom igen, nice..

Tricktränade lite med Marulk sedan då ajg kände att jag var alldeles för slö för att rida, blir bara fel då. Vidareutvecklade bla. spanska skritten när jag står bredvid honom vid bogen och han ska lyfta de ben jag pekar på även från den positionen, förbättring sedan sist!
Gjorde även lite yoga och backa ur 5 zon.

Red sedan Ace en stund också då jag tar hand om henne i helgen. Red lite dressyr barbacka. Värmde upp genom att skritta Källströmsvägen ner och upp. Hon var väldigt spänd och lite trippig och typ: hjäälp en häck med snö på!!^^
Red sedan på gårdsplanen eftersom vår paddock är typ halvfull med snö och hon ska gärna inte gå i djupsnö/sand pga. patellan.
Jobbade henne mkt i skritten först. Hon var ganska stel och lite loj. Men efter mkt volter och åttvolter så slappnade hon av lite mer i nacken och lossnade i munnen. Gick då över till trav och där var hon riktigt fin, trampade under sig och bar sig själv.

Ikväll när jag skulle ta in hästarna så tog jag först B-J, Ace och Björn men när jag öppnade första dörren så stod skottkärrorna därinne och jag ahde glömt öppna dörr nummer två så det blev lite problematiskt där ett tag eftersom jag itne kunde öppna dörr nummer två utan att få in alla hästarna genom första dörren, men dom fick ju nte plats där pga. kärrorna got it? Så jag fick skicka in BJ och ta Ace bakom mig men då sa Björn: eh ne jag vill inte gå in där! Så jag fick lägga ner Björns grimskaft så jag kunde öppna och BJ och Ace fick gå in i stallet och när jag vänder mig om för att ta Björn så har han gått på en liten promenad tillbaka mot hagen men vänder in bakom stallet och jag frågar nått i stil med: vart ska du? Han stannar till och kollar bak på mig funderar lite men bestämmer sig för att promenera lite till, han fortsätter runt stallet förbi paddocken så jag gick tillbaka till ingången och väntade där så kom han fram bakom stallknuten och typ: heeej kan du ta upp mitt grimskaft och gå in med mig?(a) haha han kände bara för att gå en liten svängom runt stallet så var han glad och nöjd sedan!


bus-johan

-Cavaletti

cavalettilektion på


..Ja sådär långt hann jag skriva på inlägget igårkväll innan jag kom på att jag inte alls orkade blogga och gick och la mig istället;)
så jag gör ett nytt försök nu!

cavalettilektion på ÖOR alltså. Marulk fick följa med då jag frågat innan vad för övningar vi skulle göra. Vi hade Johanna igår eftersom Camilla är borta. Längs medellinjen var det tre bommar och sedan tre till lite längre fram. Han var ritkigt duktig och stannade inte framför dom även om han hade glömt bort att det faktiskt går att sätta ner fötterna mellan bommarna och att man inte behöver hoppa över alla samtidigt;) men efter några gånger var han jätteduktig!

På ena långsidan var det två upphöjda bommar på lägsta på sockerbiten med 20m emellan, alltså 5 normala galoppsprång sedan skulle vi få in 4 och 6 också. Men jag och Marulk koncentrerade oss i första hand bara på att komma över bommarna och rida rakt fram och sedan att bara hålla galoppen mellan, en gång höll han den hela sträckan^^ En annan gång hade han tydligen sträckt båda frambenen rakt fram samtidigt och sedan tagit sig över på ngt vis, haha! Inte lätt!

Riktigt duktig var han med tanke på att alla de andra gånger vi kört bommar på ridskolan så har han alltid ngn gång stannat och typ hjääälp*flåååsflååås^^


alla sätt är bra utom dom dåliga! längtar tills man kan rida ute på lektionerna!

-Ute på äventyr

Gårdagen är inte så mkt att skriva om. Tog bara in och borstade Marulk och sedan bråkade jag med sadeln när jag skulle skruva upp och byta koppjärn men gav upp efter en sida.

Idag tog jag/marulk och Emma/Tornetta en supermysig 1,5h tur! Vi red en väg som jag aldrig ridit på de nästan 5 år jag varit på sundåsen. Vi följde sundsvägen en bit och red upp en lite mindre väg som gick paralellt med vägen upp till Geneskolan och sedan red vi in på en gångväg så vi kom fram till det stora gula fula vattentornet och sedan skotespår genom skogen så vi till slut kom fram till Bäckaskogen vid Fornbyn. Jättekul att hitta nya vägar!

Sedan upptäckte vi en rolig sak, det var öppet in till fornbyn! Så vi red in där och red runt bland alla järnåldershus och vi ångrade starkt att vi inte tog med fika som vi först tänkt men inte gjorde eftersom det inte var sol och snöade. Menmen vi tar med oss fika nästa gång och grillar i ett av alla vindskydd och bord som finns där, supermysigt^^ Tycker det är så tråkigt att allt lagts ner där..

Sedan letade vi oss ut genom ett tippat staket på andra sidan byn och red hemåt. Vit tog en galopp där efteråt också, amn såg dock inget typ pga. snö i ögonen;) Nu när jag skriver detta så klarnar det upp och solen kommer fram, typiskt!

Prövade ju föresten sadeln med det nya smalare koppjärnet och det såg mkt bättre ut, ingen glipa mellan häst och sadel där fram:)

några mobilbilder från idag:

kanske inte en av Tornettas mest smickrande vinklar;)


-Kvällstur med Emma

Idag efter jag varit på Miroi så hämtade jag upp Emma och for till stallet. Vi tog en mystur(hon på Tornetta) genom skogen till svedje och sedan travade vi grusvägen fram och tillbaka en bit och red sedan ner till ishallen och gångvägen hem där vi tog en galopp uppför. Jippiii sa Marulk!
Tornetta sket dock på sig när hon såg glassbilen i början av turen så blev lite jobb för Emma med hästbajspåsen;)

Hämtade föresten ut västen idag som jag beställde för någon vecka sedan, supernice var den! Blir perfekt när det blir lite vårigare väder:)


-Hallihallå helgen som så

Såja, nu är jag tillbaka igen. Börjar berätta om fredagen när jag tog med Marulk till ridskolan för att visa lite Nh-övningar. Det gick bra och han var lugn och avslappnad och hade bra fokus så det var kul. Visade lite backaövningar, flytta bakdel/framdel, böja halsen, sänka huvudet, sidepass och skickaövning.
Det hela avslutades dock rätt abrupt då en ridskolehäst började föla två små tvillingföl, dock så klarade sig dom inte, flera månader för tidiga, hjärtat slog dock på en av dom ett bra tag:( Det var ingen som visste om att hon var dräktig, hade troligen hänt på sommarbetet.

Sedan skyndade jag mig att rida hem för att sedan ta nattbussen till Sthlm och hör och häpna så lyckades jag hitta ut från cityterminalen till Vasagatan och hitta rätt hållplats för lokalbussen. Eller jag råkade mer gå rakt på hållplatsen "nemen titta här är ju hållplatsen" (för er som sett serien Kvarteret Skatan) och sedan hoppa av på rätt ställe och hitta till lägenheten, så himla duktig :D

Kom till lägenheten ca. 6.30 och vid halv tio så for vi till Basta i Nykvarn för årsmötet och sedan var det ju föreläsning med Carina Branderup om akademisk ridkonst. Jag tycker att det var en bra föreläsning och hon berättade först lite om ridkonstens historia och sedan gick hon igenom lite tänk och "visade" lite öppna och sluta mm. och hur hela filosofin är. Avslutade med att se filmen The royal art of riding som var lite intetsägande då det mer var som en "konstfilm" och inte faktafilm vilket hade varit roligare men fin var den ju iaf.
Vi tittade ju även på bajskirerna som stod där, en av dom har Carina fött upp också.

På söndagen, igår så stannade vi till på Hööks och Horze innan vi for hem. Jag fick med mig två nya benreflexer, ridvantar, ett Sweet Iron bett med D-ringar tvådelat och en storlek smalare koppjärn till sadeln. Det är vid som följde med så denna nya är normal/vid då jag lagt märke till att trycket hamnar på lite fel ställe nu och det är litet mellanrum vid framvalvet så ska bli intressant att se hur det blir när jag byter:)

Hoppas ni haft en bra helg, det har jag:)


-Min underbara vän

Ibland kan jag inte förstå hur fin och duktig Marulk faktiskt är och hur mkt jag tycker om honom. Han var sååååå fin idag på lektionen. Sjukt vilken förändring han (och jag) gjort på bara de här tre lektionerna i den nya gruppen.

Han bar sig själv största delen av lektionen och var inte hängig, han var känslig och lyhörd och ja, superduktig! Hade en jättefin takt!

I uppvärmningen när vi galopperade på volterna så höll han bägge galopperna fleraflera varv! Så länge har han aldrig orkat hålla galoppen förut, på böjt spår och vi kunde vända över i volten om vi kom för nära ngn annan utan att han bröt av.

Sedan gjorde vi denna övning:


De svarta prickarna är alltså koner. Från början var Marulk lite vinglig i de små volterna men efter några gånger så fick vi till det! Vi är 8 i gruppen så vi red två och två vid varje volt så det skulle bli bättre flyt så man fick också hålla koll och samarbeta med de andra. En rolig övning tycker jag det var:)

Camilla tyckte också att han blivit mkt starkare och stadigare sedan första gången så det var kul att höra!

Kom på att jag har nog inte ridit sedan förra torsdagen utan bara jobbat med stärkande övningar från marken, haha. Alltså borde det ju vara ett tecken på att det ger lite också! Jag är grymt taggad inför klubbdressyren om en månad:)


min drömhäst

______________________________________________________________________________________________________

Föresten idag när jag hade varit på det där Miroicoachen i stan så hade jag ju tänkt motionsimma, men jag glömde ju såklart grejjerna hemma? ganska smart...menmen har inget speciellt för mig imorgon på dagen eftersom jag itne far till stallet förän på kvällen då jag ska till ridkskolan och hjälpa till så jag får ta det då istället. Kommer nog inte hinna blogga imorgonkväll hur det gått eftersom jag måste skynda mig till bussen mot Sthlm så kommer vara lite tomt här tills på söndag, som om nån skulle bry sig haha:)

Följde ju föresten med Emma och Tornetta på promenad upp till Hamptjärn idag också med Wilma på släp, en mysig liten tur. Nästa vecka har vi tänkt ta med oss fika och rida på utflykt om det är bra väder:)

-Lite kort om Thjibing

Glömde skriva igår att jag var och red Thjibing i Gideå på lektion igen. Han var riktigt duktig även igår! Han kan tycka det är lite obehagligt om man rör skänkeln lite för mkt(tex. flytta foten i stigbygeln) men annars blev han inte rädd för något! Red lite åttvolter detta pass med och han formade sig riktigt fint stundtals och var inte lika hängig som i måndags. Vi travade även en hel del och det var inga problem.

-Töm och annat

Idag tömkörde jag Marulk. Gick först bakom honom men han kändes väldigt stretig och ville inte riktigt böja igenom sig,utan gick med bakdelen lite innaför. Så jag la den yttre tömmen över ryggen på honom och började gå bredvid honom istället. La min vänstra(i höger varv) hand uppe på hans rygg så jag kunde hålla ett stadigt men mjukt stöd på yttertömmen och ledde lite inåt med högertömmen om det behövdes.

Han blev så himla fin och trampade under sig riktigt bra, ibland krullade han dock ihop sig lite överdrivet. Han blev mkt mer eftergiven både för bettet och för mina kroppssignaler. Det blev bara skritt idag, tänker jobba med den tills han blir nog stark och det känns bra innan vi går vidare till traven, får bli en liten nystart i tömkörningen!


Imorgon blir det en ganska fullproppad dag! Far först till stallet på förmiddagen för att gå ut med Wilma, ja det där lät lite märkligt men ska följa med min vän Emma som blivit medryttare på Tornetta nu på en tur, Marulk ska ju till ridskolan på kvällen så därför jag går.
Sedan ser jag om jag hinner fara och motionssimma innan eller efter jag ska på Miroi jobbcoachgrejjsimojjset kl 14 och sedan skynda hem och äta innan lektionen:)

Vet ni, kommer kunna fara på Basjkirårsmötet nere i sthlmstrakten i helgen ändå, trodde jag inte skulle hinna det eftersom jag ska hjälpa till på ridskolan på fredag. Men tar nattbussen till sthlm på fredagkväll kommer fram lördagmorgon och ska sedan lyckas lokalisera mig till ngn buss som tar mig till lägenheten där de andra sover...hm önska mig lycka till;)
Det är alltså först årsmöte, på Basta Basjkir Nykvarn och efter det är det en föreläsning med Carina Branderup inom Akademisk Ridkonst, åh jag längtar:)


bild över lägdorna och sommarhagen taget uppifrån Anki

-Film trickträning

Filmen från i fredags, som ni ser så hänger han inte riktigt med med bakbenen ibland i spanska skritten men det kommer:)


-Nytt

Beställde denna väst idag, kunde inte låta bli. 170 kr och gratis frakt, den hade kostat 570 innan så.-Thjibing Kahn

Japp igårkväll så for jag till Gideå och red Thjibing på lektion. Vi har inte jobbat honom någonting när det varit mörkt men det gick faktiskt jättebra. Det va rltie smågrejjer han reagerade över men han skötte sig toppen! Jag red bla. på en åttvolt i mitten för att få honom lite mer eftergiven och efter en stund så formade han sig riktigt bra runt innerskänkeln, även om han blev lite framtung ibland, precis som Marulk;)

Vi travade även långsidorna och han har en jättehärlig trav och lyssnade bra på av och igångsättning.

Duktig Thjibing!-Trick och löslongering

Igår så fortsatte vi med trickträningen. Han har förstått spansk skritt när jag står framför honom riktigt bra nu så jag ställde mig jämte hans bog och gav kommando därifrån. Han tyckte det var lite klurigt och förstod inte riktigt hur han skulle kunna lyfta det bortre benet utan viftade mest med det närmast mig men några fina steg fick vi till.

Vi tränade även på bugan, det var ett tag sedan! De första gångerna vägde han bakåt lite för "häftigt" så han hann inte riktigt tänka efter vad han gjorde men sedan tog vi det lugnt och försiktigt och då gick han bakåt/neråt riktigt mkt faktiskt, men en bit kvar innan vi är framme.

Yogan är han så himla duktig på nu och han måste ha fått mer styrka i bakbenen för nu kan han lyfta upp dom helt själv utan hjälp.

________________________________________________________________________________________________________


Idag så tog jag honom direkt från hagen till paddocken där jag löslongerade honom en stund, i alla gångarter. Berömde mkt när han sökte sig neråt och i traven gick han riktigt fint vissa stunder. Finns inte så mkt att säga om det.

här är en mobilbild från igår när vi värmde upp genom att gå en liten promenad på gångvägen

-Klubbhoppning

Ace var superpigg och på tårna hela dagen, hon var tom. på Ankis tår...

Blev lite stressigt i första klassen eftersom det var färre före mig än vad jag trodde. Det var CR 80cm och det gick riktigt bra, fick dock vägran i första rundan men andra flöt på riktigt bra så en rosett där.


Sedan var det 90klass. Där red jag dåligt så det blev två vägran i grundomgången, blev så irriterad på mig själv för det. Sedan övertalade Anki mig att efteranmäla till 1m, så så blev det.. Kanske ingen bra idé eftersom det knappast går bättre om det gick dåligt på 90. Men de sprången som vi hoppade var ju fina iaf, haha. Det blev alltså tre vägran och uteslutning. En på första och två på fjärde.
Ni får 90filmen också och lägger till några språng från 1m, hela den får ni inte se:P Hon gnäggade hela tiden på Bus-Johan också!
 Lina och Bus-Johan var iaf jätteduktiga:D Dom hoppade CR 40&50cm. Andra rundan i båda blev felfritt så dom fick med sig två rosetter:) Haha när vi red dit så skulle ju Johan tönta sig lite ibland och knorra lite och stå och studsa så en gång när Lina skulle böja honom lite mot en snödriva så gick han rakt in i den och la sig i den med huvet före och Lina tippade på sidan. Den ponnyn alltså..

Här är Lina och BJ.

-Samling och hopp

Idag kom Henrik och skodde Marulk , fick veta lite mer om Marulks bakgrund också så det var kul, visste ju lite men.

Tog sedan på honom repgrimman och jobbade samling från marken i skritt, och det gick riktigt riktigt bra! Gick nära bredvid honom, nästan vänd mot honom med magen. Bromsade upp med högerhanden om det behövdes och hjälpte till med ställningen och i vänsterhanden hade jag Sticken som lite hjälp till bakdelen. Han trampade under sig ordentligt och var så lyhörd!

Backade ven ur 5 zonen och tränade på spanska skritten samtidigt som han gick på volten runt mig. Han försökte verkligen göra rätt men det är lite svårt att hålla koll på alla ben samtidigt som han går på volt tycker han.

Sedan kom Lina och skulle rida Bus-Johan så jag hjälpte henne med att ställa fram några hinder och hoppa för att träna lite inför imorgon. Han var lite busig emellanåt men han hoppade fint och var på hugget även om han ville gå tillbaka till hagen eller stallet ibland;)
Vi ställde upp två hinder bakom stallet och två bommar lite innan, så det blev som en liten slinga hon kunde rida runt.

Imorgon rider vi iväg tidigt bort till ÖOR, ska bli kul:)


-Trick

Följde min planering idag med. Trickträning alltså. Jag fotade ett bra tag i hagen innan jag tog ut honom också. Blev några hyffsade bilder iallafall.

Han var riktigt duktig idag på de få tricken vi håller på med just nu. I spanska skritten så lyfte han mkt högre än vad han gjort tidigare och gick självmant framåt.
Yogan sitter som en smäck nu och han har fått bättre koordination och förstått att han måste lyfta upp benet innan han böjer bak huvudet.

Gjorde även lite backa ur 5 zonen och det gick över förväntan bra, även om han ngn gång prövade om det var yoga eller "hov" jag menade haha!

Ställde upp kameran på filmning så den får ni imorgon, hinner inte nu för ska till en kompis som fyller 20. 100 års-kalas är det, 4 till som också fyller det denna vecka.

Ni får en av bilderna sålänge.


-Fina fina Marulk och blandat

Marulk var helt underbart duktig idag på lektionen på ridskolan. Alltså ja..så fint har han aldrig gått! Även om han blir lite trött ibland, men det är ju fullt förståeligt. När han blir lite trött så fortsätter han ändå och gör sitt bästa, finhästen!

Uppvärmningen var riktigt bra lämpad för oss. Galopperade på i lättsits på fyrkantsspåret och han höll galoppen flera varv runt ridbanan i båda varven, hur duktig?! När jag tänker tillbaka så kommer jag på hur långt vi verkligen kommit med galoppen, och allt annat också förstås. Han "kunde" inte fatta höger galopp och endast galoppera rakt fram i skogen i vänster. Nu tar han rätt galopp nästintill alltid på böjt spår, även om det är en bra bit kvar i galopparbetet ännu.

Sedan jobbade vi med sluta på både voltspår och sedan längs långsidorna. Det gick riktigt bra faktiskt, det var i högervarvet på långsidorna som han tyckte det blev lite svårt men annars så.

I övrigt var han superfin i traven också. Bar upp sig toppen, jobbade med ryggen och bakbenen men lite dykig när han blev trött. Men vi tar det lite i sänder:)

Haha i stallet innan vi gått in i ridhuset när jag stod med Marulk i gången så kom Eva fram och klappade på Marulks "sammetspäls" som hon kallar den, Sammetshästen. Så efter en stund ville alla klappa på honom när hon stod där och gulligullade haha^^ "Eva kan du hålla i hästen, jag vill också känna" En som kom ut med en skottkärra från foderrummet: "nemen nu måste jag ju också känna"
Camillas kommentar efter lektionen: "Nu ser han inte riktigt ut som sammet längre, mer som en...blöt filt!" HAHA!______________________________________________________________________________________________________


Idag på eftermiddagen innan jag for till stallet så var jag och motionsimmade på badhuset första gången, fick presentkort i julklapp. Det var riktigt härligt och jag gillar faktiskt att simma, man blir så lätt och rörlig. Det var inte heller så där isigt kallt i bassängen som det kan kännas ibland. Det var ju en av anledningarna till att jag slutade simträna. Simtränade och tävlade ju från jag var liten bebis till jag var 14-15, eller jag tävlade kanske inte på babysim;) Sedan blev pressen så stor med att man skulle och tävla hela tiden, vilket jag inte klarade av utan gruvade mig bara inför varje träning/tävling.

Haha såja, nu vet ni det också!

Första serieinlägget kommer nog upp imorgon, så håll utkik!

Just det, nästa fredag ska jag föresten ta med Marulk till ridskolan och visa lite jobb från marken i den nystartade NH/WE/gymkhana-gruppen som Helen håller i. Ska hjälpa till där åtminstone nu de första gångerna,kul!
Jag och Marulk på sörgården

-Serieinlägg

Håller på att skriva ihop en liten "serie" med i nuläget tre olika inlägg. Tänkte börja med att förklara lite om faser i träningen och om hästens 5 zooner och sedan avsluta med hur du kan gå till väga med att börja löslongera din häst.

Något som låter intressant? Första inlägget kommer isåfall nog upp imorgon.

-Sällskap

Idag fick jag och Marulk sällskap på en långtur tillsammans med mina vänner Jessica och Emma som fick låna Ace och Tornetta. Vi red upp till Hamptjärn och sedan genom skogen till Nyänget och Gene Fornby. Vi travade en hel del och blev några galopper här och där, hästarna var pigga och glada! Marulk busade loss lite emellanåt också.
Vi red Carlgrenvägen hem.
Blev en mysig och rolig tur, lagom kallt nu, -6!

Behövde föresten inte gå på grönt kort-kursen förän om några veckor så det löser sig på torsdag/imorgon så jag kan rida dit Marulk själv. Synd bara att han inte hinner få nya skor tills dess men i helgen får han det så det blir nice.-Sent dressyrpass

Klockan hann bli strax efter 21 innan jag for till stallet idag. Varit ute på långpromenad med Wilma, två kompisar och deras hundar och sedan bakat med Sofia, blev förövrigt muffinsar som ser ut att vara gjorda av dagisbarn..

Blev ett litet ridpass på planen vid handelsträdgårn, måste ju hålla det lilla schemat jag gjorde;) haha nej det måste jag inte men det är faktiskt ganska kul att göra en liten planering ibland:)

Travade och skrittade på en volt, går inte att göra så mkt annat då ytan inte är jättestor, men plogad och inte hal iallafall, dock itne lämpad för galopp om den inte är väldigt samlad och kontrollerad vilket jag inte kan garantera med Marulk;)

I högervarvet har jag lagt märke till att han tycker det är lite jobbigt att komma fram i trav utan att ställe sig utåt och skjuta in bogen. Så jag jobbade med att ställa igenom honom ordentligt i igångsättning i trav inte kasta upp huvudet, utan jobba med ryggen och bakbenen även där. Till en början blev han lite irriterad över att han var tvungen att göra så så då blev det lite skutt här och där men sedan blev han riktigt fin i båda varven!

När vi gått ner i skritt igen så tränade vi halter, även här utan att tappa ryggen, ta två stora steg och sedan tvärstanna och hänga. Flyttade honom mkt för skänkeln, ibland enda in i halten för att han inte skulle flyta iväg och det funkade riktigt bra! Fick till några fina halter.

Red föresten i hacket idag. I söndags red jag på det raka gummibettet och det funkade inte alls speciellt bra, han blev stum och hängig så kör nog på hacket ett tag igen, eller ev tredelat men gillar inte riktigt det, på honom.

Blir lite ändringar i planeringen
Måndag: Longering i repgrimman
Tisdag: Ridning på planen vid handelsträdgården
Onsdag: Uteritt med Emma & Jessica som lånar Ace/Tornetta
Torsdag: Dressyrlektion ÖOR
Fredag: Trickträning/Löslongering
Lördag: Uteritt
Söndag:Vila ev. uteritt (tävling med Ace)-Bus-Johan och Marulk

Trots att jag blev väldigt frustrerad där ett tag så var det en mysig kväll. Medan Lina gjorde ordning Bus-Johan så passade jag på att jobba Marulk lite i repgrimman och repet, blev ju inte longering men lite liknanade iaf. Var dock lite halt där det var plogat, var som sagt på gårdsplanen. Försökte få honom att samla sig i skritt och trav men det var lite svårt att få honom att slappna av eftersom han fick spänna sig pga. underlaget så det gick ju sådär.

Jag tog sparken bredvid Lina och BJ och Wilma fick åka i korgen;) BJ fick lite dampryck här och var på vägen dit så då fick jag sätta på honom kopplet,haha!
Han fick även lite bockskuttstuds-ryck under lektionen, Helens kommentar: Ja nu kör Bus-Johan igång ja. haha! Men han var riktigtriktigt duktig och i slutet så började han även söka sig neråt och samla ihop sig. Han galopperade riktigt fint också! Svettig ponny!


Nu till det som var frustrerande. När vi börjat gå/sparka hemåt så kommer jag på vid typ botniabanabron(för er som vet)att Lina glömde spö, mitt spö. Så då fick JAG vända om och gå hela vägen tillbaka medan hon fortsatte rida hemåt, schysst! Dock så vägrade jag gå hela vägen tillbaka igen (50min gång) så jag väntade på ridskolan i ngn timme tills mamma kunde hämta mig, sparken och Wilma. Men fick iaf en trevlig stund och pratstunder där så det gick ganska bra ändå till slut.

Fick då skjuts till stallet där ja skulle ta in hästisarna.

Fick även reda på lite mer om gröntkort-kursen som jag anmält mig till(äntligen) att den är på torsdag kl 18, hm så nu måste jag kolla om jag ens kommer hinna göra den eftersom min lektion börjar 19, åsså vill jag ha med mig Marulken också ju, kanske får fjäska för Lina så hon får rida dit honom, det kan hon gått(eller gott?) göra efter dagen!


Bus-Johan i ett nötskal..

-My brother under the sunHade helt glömt bort dessa klipp..

-Trots mot kylan och planering

Var typ lika kallt igår igen men nu fick det vara slut på fjanterierna så tog ett ridpass iallafall. Jag frös faktiskt inte spec mkt, endast lite om tårna men höll igång hela tiden så. Red först nån sväng genom området eftersom det är snö överallt annars.

Kom sedan på att jag kunde ju rida på skolans parkering eftersom det var söndag. Fokuserade på att få upp honom lite i formen och inte dyka, få honom att inte skjuta ut bogarna och forma sig efter volten.
Stundtals var han riktigt fin men ibland tyckte han det blev lite jobbigt och saktade av, så han var faktiskt lite småloj idag, hör och häpna. Tycker även han blivit tjock på bara de här tre dagarna han vilat, haha!

Men nu blir det "hård"träning denna vecka fram till torsdag då vi ska på ridskolan:)

Tror nästan jag gör ett litet preliminärt träningsschema, dock skulle allt vara mkt lättare om paddocken var plogad..

Måndag: Longera på gårdsplanen, pröva på lite galoppfattningar om det inte är halt.
Tisdag: Ridning på planen vid handelsträdgården
Onsdag: Uteritt upp mot Hamptjärn, galoppträning, öppna/sluta
Torsdag: Dressyrlektion ÖOR
Fredag: Trickträning/Löslongering
Lördag: Uteritt
Söndag:Uteritt


Ikväll ska jag även gå med Lina och Bus-Johan till ridskolan där dom ska rida lektion, Wilma hänger på.
 

-Att apportera en kanin

Kallt o jävligt idag med, -25.. Gick ut i hagen för att öppna på slowfeeding-nätet, som redan var öppet. Så då klappade jag lite på honom innan ja frös fingrarna av mig.

Var dock inne i stallet och pysslade ett bra tag, det är så mysigt när man väl har tid/kommer sig för, och nu har jag ju all tid i världen typ...
Agnes fick skutta lös idag med och hon var så himla söt! När Mimmi höll på kasta äpplen till Ace på golvet så kom Agnes som skjuten ur en kanon och skulle också springa efter äpplena, haha^^


Åh vad jag längtar till sommaren när jag ser denna:)

-kallt?

Idag stod det -23 på termometern på pizzerian påväg mot stallet. Skippade ridtur idag med;)

Fast efter jag mockat och gjort klart gick jag faktiskt bort till hagen med carrot sticken och tog ut honom alldeles utanför bara och tränade lite på spanska skritten, för att ha gjort någonting iaf:)
Han var så himla söt för hans ögonfransar var alldeles kritvita av frosten så han såg så himla rolig ut, som att han sminkat sig ungefär! Tänkte ta en bild men hade blivit llite halvdunkelt.

Agnes fick även hoppa runt lös i stallet en stund, hon har verkligen blivit världens goaste kanin. Dock så hoppade hon självmant in i boxen där dom brukar vara på dagarna efter en stund, haha.

Ni kan få en bild som jag glömt lägga upp för några dagar sedan där ni får se det turkosa med brodyr som jag inte ens visat, dock en mobildbild så färgen är lite missvisande. Typ likadan bild som det silvriga schabraket, han har sin standardpose;)


-Hopplektion Ace

Igår innan jag red till ridskolan med Ace hade jag tänkt göra ngt med Marulk, men jag hoppade över det edtersom det ändå var så kallt. Hade tänkt löslongera honom i paddocken men det är ju ändå så mkt snö där.

Gick faktiskt riktigt bra att rida enda dit bort trots -18,20. Jag frös nästan ingenting förutom litelite i ansiktet ibland, nice!

Lektionen gick jättebra! Jobbade först lite på volter och sådant innan vi började hoppa. Hon kändes nästan lite seg från början och var inte så känslig för skänkeln. I höger varv så släpper jag alltid efter på yttertygeln och tar ltie för mkt i inner så det måste jag träna på. Tror det har att göra med att om jag sitter lite snett så blir det ju även snett i överkroppen.
Ace skjuter gärna ut bogen i högervarv, även i hoppningen över hindren, vilket jag inte ens tänkt på förut så det är väldigt kul att få massa nya tips! I vänstervarv har hon lite svårt att böja igenom sig ordentligt.

På ena långsidan körde vi "5½an". Vi kom in i trav, kryss, ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång och sedan ett räcke tror jag det var.
På andra långsidan hade vi studs med 4 hinder, högre eftersom. Det var här jag fick jobba med att få henne rak över, sista gången gick det riktigt bra. 5½an var inga större problem, blev lite flackt en gång så vi petade men det löste sig med lite halvhalter innan.

Hon lyssnade jättebra idag och blev inte speciellt stark eller superpigg, tror det berodde på att vi fått jobba igenom dom så bra innan:)

Anmälde mig till klubbhoppningen den 12e igår också. Det blir en 80 clear round och en 90cm klass. Lina och Bus-Johan ska också vara med, får se om dom tar sig till startlinjen denna gång;)


här kan man ju nästan se att hon skjuter ut bogen, dock bara en aning.

-Repgrimmetur

Med mersmak från igår så hoppade jag upp barbacka i repgrimman idag och red en tur, knöt dock repet som tyglar idag. Red Carlgrensvägen till Fornbyn och ut vid garagen och vägen och gångvägen hem igen(säger inte er nått men för mitt minne). Blev bara en skrittur och vi tränade på ökningar, förhållningar och halter. Han var duktig och lyssnade bra för sitsen, ibland var han lite seg i reaktionen så då gjorde jag one rein stopen då jag vill att han ska bli så lyhörd som möjligt och lyssna för sitsen och rösten. Alltså sits,röst, höja handen lite och sedan one rein om han inte stannat.Var föresten på arbetsförmedlingen idag. Ååh jag hatar det stället, ja blir alltid så rädd och förstår inte riktigt vad det är dom vill att man ska göra. Hon typ babblade på om massa saker hit och dit som jag borde göra, ditten och datten. Jag blir så stressad och förvirrad så jag säger typ bara ja åt allting.
Så nu ska jag tydligen på nått jobbcoachgrejjs från den 16 feb 8.30-16.00 varje dag i 6 veckor!! seriöst? både i grupp och själv som jag fattade det, usch. Jag hatar allt som har med grupper att göra när man inte känner personerna och ska prata med dom och diskutera..
blä..jag vill vara i Gideå
RSS 2.0