-saknad marulk

Så, nu är jag hemma en sväng från Gideå och som ni märkte hann jag inte lägga ut några bilder under veckan men kanske kommer senare.
Är ganska trött efter långa dagar på lägret. Är hemma ikväll och imorgon och far sedan upp igen på måndag för en vecka till.
 
Har myst med Marulk idag, har saknat honom så mkt! Lite tjock om magen har han också hunnit bli;) Efter klistund i hagen så red vi upp till tjärn och ner igen och sedan bort till stallet(står ju hos Anki nu) och nya ridbanan  och red där en stund. Fortfarande ganska tungt underlag men blir nog bättre med tiden. Han var iallafall jätteduktig och fin i traven och la in bussprång både här och där i trav och galopp. Ibland höll jag på skratta på mig för att han såg så rolig ut, någon hade lite energi;)
 

-Läger i Gideå

Jobbar i Gideå hela denna vecka och sover även här. 8 ungar som är här på läger. Andra dagen idag om dom har fått prova rida i repgrimma idag och även skuttat lite över några kryss. Igår så hade dom övningar från marken för att komma in i nhtänket och sedan ett enklare ridpass för att se vad dom kunde.
 
Vi har sluppit regnet än sålänge iaf!
 
Har tagit lite bilder på hästarna som jag tänkte lägga upp nu men glömde kabeln nere i stallet så får se om jag hinner imorgon istället.
 
Jag saknar redan Marulk jättemkt, och ändå har det bara gått två dagar..aja tur att han är alldeles utanför Anki så hon har koll på honom;)
 
Ni får en bild från instagram sålänge på Lusitano Kahn när han vilade sig lite i hagen.
 

-Bilder klubbtävling

Nu kommer lite bilder från tävlingen förra helgen:) Alla är från framridningarna då mamma filmade under ritterna.
I dressyren med Marulk fick vi 52,1% alltså ca. 2% sämre än förra gången. Han såg spöken och ville smita ut genom ingången, haha! Lägger kanske upp den filmen så får ni se.
 
Ace i dressyren var riktigt fin dock så var hon ganksa slö och gick inte fram riktigt så jag var väldigt slut efter den ritten, hah.
 
I clear round 80cm så blev vi felfria i andra rundan, en vägran i första.
 
I 90cm så vann vi klassen trots 4 fel i grundomgången! Vi brakade halvt in i ett hinder, heh. Så blev väldigt chockad när de andra ridit:P
 
visst har han fått biffigare hals allt?
haha, tror jag härmade Marulk när han blev rädd för ett dammoln inne på banan;)
Acean hälsar till alla sina fans;)
 
 

-Punkt

Hejsanhoppsan. Jag ska skriva och lägga upp lite om tävlingen helst igår hade jag tänkt:) men inte nu;)

Jag och Marulk har det mysigt hela dagarna i sommarhagen och på långa skogsturer med vänner, det lät väl fint haha. Inga krav på ett tag, känns skönt.

På söndagkväll har vi invigning av nya ridbanan med lite plojtävlingar och grillning mm. kommer nog bli supertrevligt:)

Imorgon är det midsommar och jag fyller 20, fyfanken!

På måndag börjar jag jobba i Gideå, hos Basjkirhästarna denna gång och inte på plantskolan, ridläger och kurser på gång.

Detta blev ett punktinlägg känner jag, men nu har jag nog inga fler punkter..godnatt!
-Sjöhästen

Vet ni vad Marulk har gjort idag då? Han har simmat:D han vågade gå så långt så han tog några "simtag". Hade jag aldrig trott med tanke på att förra sommaren vågade han knappt gå nerför stranden.

Red med Emma/Tornetta och Jessica/Björn. Vi hittade även en ny klätterbacke i sand som var ganska brant, upp vid Hamptjärn så vi klättrade där några gånger och hoppade över en stock som ligger där, duktig häst!


-klubbdressyr+hoppning

Imorgon är det tävlingsdags igen. Marulk och jag ska var med i LB:1 och ska tävla Ace i den med. Hade tänkt vara med i LA:3 med henne egentligen men när sedan startlistan kom upp så stod vi på lb och då orkade jag inte ändra till det, känns ganska skönt faktiskt,haha.

Ska också hoppa Ace i CR 80cm och hästklassen 90cm, ska bli ruligt!

Idag har jag tränat både Ace och Marulk i paddocken, Marulk kändes lite konstig i galoppen, lite fyrtaktig ibland, tror han kan ha lite träningsverk/stel sedan lektionen i torsdags. Acean kändes super, hade dressyrsadel på henne för första gången, och vilken skillnad!

Är lite irriterad att mitt schabrak som jag vann inte hann komma, hon hade varit bortrest så skickades inte förän i igår/fredags:(

Har massa bilder och filmer att lägga upp som jag ligger efter med, men nu i veckan är jag ledig så då ska jag försöka ta ikapp lite;)


-Hoppehästen

I fredags så red jag och Jessica(på Björn) runt över berget och sedan bad i tjärn, dom gick ända ut till magen och plaskade på^^
Sedan hoppade vi några skutt i paddocken. Galopphoppade Marulk för första gången och han var såååå duktig:D


Red barbacka i repgrimman i paddocken i lördags. I traven tränade vi mkt svängar så han själv ska komma till arbete och inte bara springa, fungerade riktigt bra och han sökte sig fint neråt. En gång snubblade han dock så han gick ner på knä och jag hängde halvvägs ner på halsen och när han reste sig hängde jag med ett ben kvar på ryggen så kunde kravla mig upp. Klanthäst när ska han lära sig att lyfta på benen? haha^^

Sedan fick jag för mig att hoppa hindret sedan dagen innan så galopperade några varv och kom sedan mot det och han hoppade så mjukt och fint i båda varven, så himla underbar känsla!

Lina har lovat att filma oss ngn dag framöver:)


-Veckan som var

Hehe har inte bloggat på en vecka märker ja nu..

Söndag: Red ut med Anki och Yvonne till Bäckaskogen på kvällskvisten. Mysig tur och Marulk var jättefin när jag "jobbade" honom emellanåt. Tog någon busgalopp också och klättrade en gång i sandbacken.

Måndag: Min kompis Jessica fick låna Ace och vi red en kvällstur upp till Hamptjärn och runt där och avslutade med att plaska och mysa i vattnet:)

Tisdag: Jobbade Marulk i paddocken både med repet och löst. Skickade honom mellan fyra koner som stod i en fyrkant, olika vägar varje gång, ibland utanför konerna ibland innanför och styrde honom mkt med mitt fokus.
Löslongerade honom sedan över ett hinder och han hoppade riktigt fint i galoppen faktiskt, åh vad jag längtar till nya ridbanan så man kan löshoppa ordentligt:)
I slutet så började jag springa framför honom och då travade han så sött efter mig, myshästen.

Onsdag: Idag så red jag Ace på lägdan utanför hagen. Hon var jättefin och hade en härlig känsla. Vi tränade på galoppombyten, super från vänster till höger och mkt svårare tvärtom. Där fick jag oftast göra ett enkelt byte men sista gången bytte hon, om än inte exakt på rätt ställe så då gav jag mig där.
Raceade uppför lägdan också:)

Torsdag: Red med Emma/Tornetta och Jessica som fick låna Björn. Vi red bort mot Gene Fornby och Bäckaskogen. Skritt, trav och galopp. Riktigt mysigt.

bild från måndagen:)-Banhoppning

Blev precis som jag ville, hoppade bana på uteplan på lektionen. Tog med Acean, kom ganska tidigt så red runt lite på Björkbanan innan.

Hon kändes fin i uppvärmningen, drar dock ihop halsen lite för mkt men när hon väl släpper ut halsen och näsan så kändes det toppen.
I galoppen kändes hon underbar, framförallt höger och fick beröm av Camilla att hon hade väldigt fin galopp. Vi red sluta i trav på volt också.

Hoppade fram i trav på ett räcke med en bom på marken före, gick bra.
Banan kändes riktigt bra och fick ett bra flyt och inga vägringar. Fick bra tips, att vara väldigt lätt i handen, för även om hon blir stark så är hon ju väldigt känslig. Då blir hon väldigt modig och man får fram det hjärtat hon verkligen har som Camilla sa.

Vi hade två svängar som gick alldeles utanför pulvermangraven och där var det ju väldigt läskigt så där tappade vi det där flytet varje gång, hehe.

Fick fint beröm efteråt som ja blev väldigt glad av. Bla. att jag sa att det är det som jag gjort fel förut att jag bromsat för mkt och då har båda blivit lite osäkra, men att jag idag "red jävulst bra". Så kul att höra^^
-wroom

Galoppraceade igår på lägdan utanför hagen. Den lägdan är perfekt att rida på, platt längst upp och sedan sluttning som man kan springa uppför. Red lite på stora volter först och jobbade med att få igenom honom i vänstersidan där han gärna rätar ut sig. Det svåra är att när han böjer igenom sig fram så skjuter han ut rumpan och då tycker han jag är jobbig när jag ber honom flytta tillbaka den;)

Sedan som sagt några galopper uppför lägdan. Tränade på att galoppera i höger, han tar ju automatiskt vänster när man galopperar rakt fram i skogen tex. så nu red jag först på en liten volt i höger varv och sedan galopp därifrån. Funkade super!


Var till stallet för en stund sedan och tänkte rida både Ace och Marulk men självklart började det regna och blåsa jättemkt precis då, så blev inte så sugen längre. Satte bara på alla hästar täcken. Dom har ju börjat gå ute nu på nätterna när det är bra väder eftersom de fortfarande ändå har bal i hagen.


-Jag vann!

Stod och grävde gropar på jobbet och tyckte lite synd om mig själv när dom ringer och säger att jag vunnit, då blev jag glaaaad igen:)

Glen Gordon schabrak och huva^^ nu har jag någon märkesgrej också, kommer känna mig lite snobbig haha!

-Uteritt med Durum

Red ett pass på lägdan i förrgår. Han skötte sig riktigt bra och gjorde ingen karate, även om jag tycker han är söt när han gör så..i lagom mängd;)

Red på stora volter i alla gångarter och hade ett ganska högt arbetstempo i början och samlade upp lite i slutet. Inget mer att säga om det.

Igår så blev det ingen cavaletti utan vi red ut så det var tur att jag hade fått reda på det innan annars hade jag blivit irriterad;) Jag fick sötponnyn Durum fast han känns ju nästan stor motför Bogard;) Vi red Häggesrundan och jag hade en utsvulten ponny, hehe! Han sträckte tom. huvuet rakt upp i luften om vi red under en gren.
Han skötte sig toppenbra och inga krumelurer i ngn gångart, dock så mötte vi en Durumätande cykel nedanför hoppstigen;)

RSS 2.0