-Ursäkta

Nu har jag varit dålig på uppdatera igen. Men jag har varit väldigt trött efter jobbadagarna, idag svängde jag tom. av mot Gideå och kom på vid arnäskyrkan att jag inte alls skulle dit utan fortsätta E4:an, då blev jag lite irriterad på mig själv!
Vi har grävt ca. 1000 gropar per dag på 4 personer och satt lika många småtallar och man ser aldrig ngt slut på det eftersom det är en gigantisk lägda. Så ni kanske förstår att man är lite trött.

Tyvärr får ju Marulk lida lite av det också, i måndags så klappade jag bara på honom i hagen men igår så hade vi ett jättetrevligt markarbetspass i paddocken.

Jobbade med följsamheten och kroppsspråket, och följsam var han verkligen, underbar känsla var det!


-sommar och bad

Ojoj, hejsan. Sedan i fredags har jag varit med kompisar ute i stugan i sommarvädret, supermysigt har vi haft!

Både i torsdags och fredags så red jag och Emma upp till Hamptjärn för att svalka hästarna lite. Marulk plaskade på och skvätte men Tornetta stod helst vid strandkanten och bara doppade framhovarna litegrann. På fredagen hade hon dock blivit lite modigare och då promenerade jag med Marulk också så jag kunde hjälpa henne lite så då vågade hon gå i med alla fötter. Hon verkade tycka det var ganska skönt för även hon började plaska.


Idag så var jag med Marulk en stund i paddocken, lite markarbete och lite trickträning. Han gick riktigt långt ner i bugan.

Tog hem kaninen idag så nu är hon ute i hagen och smaskar gräs, om en vecka ska jag hämta hem en liten bäbis till henne:)

Imorgon börjar jag jobba på Holmen skog, så nu är det slut på "vilan";)


det var iskallt!-Sommarträning

18 grader i skuggan och kl är bara halv tio :D

Haha så himla skönt, blir nog en liten tur upp till Hamptjärn idag och svalka sig lite.

Igår så red jag honom i halsringen i paddocken. Tränade det vanliga, svänga, flytta bakdel, halt, tempo mm.
Sedan gjorde jag en övning att jag vände in på "långsidan"(paddocken är typ fyrkantig) över två bommar och innan vi kom ut till staketet på andra sidan så skulle jag göra halt rakt. Detta för att han ska vänta på mig och inte ta några förhastade slutsatser om vilket håll vi ska utan vänta på min signal. Från början så vinglade vi som en orm innan vi till slut stod still, för han blev så osäker på om han verkligen kunde gå rakt mot staketet utan att krocka, haha. Men de sista gångerna gick det riktigt fint.

Wilma var också med till stallet så efteråt följde hon med ut på lägdan och satt i gräset medan Marulk betade, skulle kunna sitta där hur länge som helst, så fridfullt och mysigt.
Haha just det, jag har en lite rolig film på Wilma och Agnes(kaninen) när dom är inne i samma box och Wilma vill inte alls umgås med Agnes trots hennes upprepade försök till kontakt.

Ikväll är det teori på ridskolan, jag dock far till Gideå för att lyssna på en föreläsning om barfotahästar och verkning:)

-Mums

Nu känns det att sommaren snart är här och det är så underbart:D Jobbade Marulk både med grimman och löst igår från marken. Han var jättefin och jag jobbade mkt från 2-3 zoonen och att han ska böja sig runt mig. Traven kunde han hålla ett riktigt lugnt och fint tempo, märks att han blivit starkare.

Efteråt så gick vi ut på lägdan och åt gräs, det tyckte han var hysteriskt gott. Var himla mysigt att sitta där i gräset i solen och bara titta på honom.


mobilbild från dagen

-Bilder klubbdressyren

På framridningen var han ganska pigg och framåt och la in några busryck i början. Han var fin och hade en bra galopp. En liten stund alldeles innan vi skulle till collecting ring så glider självklart gelpaden så den hänger nedanför schabraket, det har inte hänt någon gång under de åren jag använt den liksom? haha, så då fick jag lägga om sadeln lite snabbt.

Tror det gjorde mycket att vi kunde rida runt där innan lektionen i torsdags för han var inte alls rädd för staketet och inte för domarhuset heller för den delen så det var riktigt skönt! Sedan flöt det på genom programmet och jag har inget att klaga på, utan han gjorde verkligen sitt bästa! 

Fick beröm från några där också att han blivit så fin och sånt, så himla roligt att höra!

Vi kom på en fjärdeplats av åtta stycken och hur bra är inte det egentligen^^ 54,83% och förra gången hade vi 44 nånting. Tänkte fortsätta med denna trend att höja med 10% varje gång;)

På hemvägen hade vi två pigga hästar. Acean ville vara som Marulk och lekte travhäst och Marulk själv satsade på rodeo emellanåt:) Kan ju nämna att Mimmi och Ace fick 58,28% så det var två nöjda tjejer som red hemåt:)

Bilder både från framridning och banan(vettefanken hur jag hade håret alltså)-Klubbdressyren

Jag vet inte vad jag ska säga förutom att han är så underbart duktig!! Han har utvecklats så mkt bara på de senaste månaderna och jag kunde inte förvänta mig mer än vad han presterade idag.

Titta på filmen så berättar jag mer imorgon och lägger upp några bilder:)

-Grattis Marulk

Igår fyllde Marulk hela 9 år! Tyckte nyss han var 7 liksom..nu är han en stor kille:)

Han fick en knäckebröds/äppeltårta av Helene åsså fick han äta gräs och bli riktigt fin (sedan att det hade att göra med tävlingen behöver man ju inte säga till honom;)


nu ska ja ge mig;)

-Programträning

Hann inte skriva något igår för efter vi ridit så for jag med familjen in till stan och fikade och efter det åkte Lina och jag ut till Burön över natten.

Mimmi och jag red ju som sagt ner till svedjeplanen för att rida igenom programmet. Har verkliigeen svårt för att sitta ner på studs-Marulk. Antingen så spänner jag rumpan eller benen eöer så slappnar jag av i rumpan men fladdrar då istället med skänkeln, haha ååh, irriterande!

Han var iallafall väldigt fin, sedan fungerar ju inte alla moment perfekt såklart. Svårast har han för galoppökningen på diagonalen där han bryter av lite för tidigt, tror han tycker det känns konstigt att galoppera i fel galopp mot "väggen". Även fattningarna är ju lite si och så men oftast riktigt bra ändå! Avsaktningarna från galoppen vill han gärna gå direkt ner i skritt eller halt istället för att fortsätta trava.

Kom just på mig själv med att ha suttit och rabblat upp massa mindre bra saker nu. Det ska man ju inte göra utan fokusera på det possitiva så jag får säga något som gick bra också.
Galoppen på volterna, halter och igångsättning till trav från halt, travökning och hans vilja som alltid:)

Nu ska jag snart bege mig till stallet för att möta upp Mimmi igen så vi kan göra hästisarna fina.


-Lektion

När ja kom fram till ÖOR idag så passade jag och Marulk på att gå in på stora planen ute där dressyrstaketet stod framme och träna lite vid det då vi ändå hade lite tid på oss. Farliga grejjer det där säger Marulk! Men när han fått nosa på det några gånger och stått stilla bredvid det så gick det riktigt bra sedan, men om man råkar skvätta grus på tunnorna, då gäller det att hoppa undan! Haha nemen det kändes bra att vi kunde träna lite på det så blir det förhoppningsvis inte lika spänt på söndag:)


Över till dressyrlektionen. Jag red honom faktiskt på hackamore idag, tror inte jag gjort det på lektion förut med honom inte dressyr iaf. Det funkade riktigt bra och fick en mkt "mjukare" känsla och inte det där stretiga som kan bli i vissa övningar.

Först var det lite skänkelvikning i skritt och han var så himla duktig och känslig. I traven så red vi in från första hörnet på långsidan skänkelvikning in mot X och sedan rakrikta och ökad trav eller galopp rakt fram mot väggen på kortsidan. Jag och Marulk red i ökad trav ut. Även här var han jättefin.
Galoppen på volterna fungerade också bra. Johanna som vi hade idag, tyckte det hade gått framåt sedan sist hon hade oss så det var kul att höra:)


Imorgon rider jag och Mimmi ner till svedjeplanen för att rida igenom dressyrprogrammet.


-Nytt in

Mycket trevligare pass idag än igår! Mysigt också! Fick ett paket från Hööks som jag hämtade ut på vägen till stallet. Hade beställt ett Kimblewickbett, blir galen på att han inte trivs med bett. Eller galen men jag tycker det är tråkigt att han ska tycka det är jobbigt. Så provade det idag. Tyckte det funkade hyffsat bra, bättre än dom andra iaf, han fipplade inte lika mkt med det, kan ju bero på att det är rakt med liten tungfrihet, även om han höll på lite. Han blev inte lika hängig iaf. Ska bara ha det som ett alternativ, förhoppningsvis kanske han förstår att bett inte är så farligt.

Vi red iaf upp till Hamptjärn och plaskade i vattnet en stund. Otroligt hur duktig han har blivit. Han vågade inte ens gå nerför stranden i början, nu tvekar han bara lite fram till vattenbrynet, då nosar han lite och sedan går han ut med hovarna:)

Red en stund i paddocken när vi kom tillbaka också för att känna på bettet lite. Han var jättefin i traven, tom. vänster varv gick riktigt bra idag. Ville bara rida längre men jag gav mig när det gick som bäst så nu är jag riktigt taggad inför söndag!


ville inte knäppa när vi stod i vattnet, kändes lite riskabelt;) där ser ni bettet lite också.

-Myskille

Visste inte riktigt vart ja skulle rida idag, hade först tänkt lägdan men den var för blöt så vi irrade runt ett tag innan vi till slut hamnade på planen vid handelsträdgården. Han var superduper fin i högervarvet och bar sig och hade en underbar känsla. I vänstervarvet blev jag lite bråkig med honom eftersom han skjuter ut rumpan och jag blev frustrerad på att vi inte fick till det. Usch hatar när jag blir så,menmen får väl jobba med det och inte ha så höga krav. För mot slutet gick det ändå ganska bra!

Gjorde lite yoga som stretching sedan.

Han var föresten så mysig när jag hämtade honom i hagen. Han låg ner längst bort så jag gick fram och satte mig vid honom och mös med hans stora fina huvud.


Bild från hösten 2010, då ställde han sig upp innan jag kommit fram.

-Min bästa

Lät honom trava på i högt tempo i uppvärmningen innan jag samlade upp honom. Red med hackamoret i paddocken. I vänstervarvet är det väldigt svårt att få honom att spåra på voltspår då han gärna skjuter ut bakdelen. Men vi fick till det stundtals riktigt bra.

Galoppen var underbar även idag. Han tog den för skänkelhjälpen och inte för smackningar och driv som från början, så himla härlig känsla! Ibland med en bakutspark som start;) Riktigt fina avsaktningar också! Ska träna mkt på fattningar nu inför söndag, så om han inte blir lika spänd som förra gången så ska det nog gå bra med det:)

Japp det var det tror jag. Hah vi satte på strömmen i hagen idag för en viss Marulk och Bus-Johan hänger över och mellan trådarna för att nå gräset på andra sidan, dom är unga och dumma(smarta?) mot för de andra tre.. undra om dom kommer bli chockade imorgon när dom provar?


-Några fler bilder
-Hit o dit

Premiärturen upp till Hamptjärn för att plaska med fötterna gjorde jag och Marulk för någon dag sedan. Det var jättemysigt och sparkade både med benen och plaskade med mulen.

Idag så red jag och Yvonne en tur till bäckaskogen, jag red barbacka. Dom var jätteduktiga när vi skulle över bron, tvekade inte det minsta. Skrittade mest men även lite trav, han samlade sig fint när jag bad om det.

Har anmält mig till LB:1 på söndag, är ritkigt taggad på utetävling:)


-Smakprov

Ett smakprov från gårdagen när Lina fotade oss litegrann på lägdan, lägger upp mer sedan.


-Dressyr

Igår var det dressyrlektion på ÖOR. Vi jobbade med 10m volter i varje hörn och sedan jobb på volterna. Vi fick inte till någon riktigt bra känsla och i framförallt småvolterna så skjuter han ut rumpan för han tycker det är lite jobbigt så då får jag nästan jobba honom i lite sluta för att kunna böja igenom honom. Han kämpade på riktigt bra.

På stora volterna så gick det bättre. Där skulle vi jobba dom i sluta i både skritten och traven. Traven tyckte han var lite jobbig, mest i vänster varv men i skritten var han jätteduktig.

Galoppen skötte han sååå bra idag. Han höll den flera varv på volten och längs fyrkanten även fast vi var 5 st på vår volt!

Skänkelvikning gjorde vi också och där vad han himla duktig både i traven och skritten. Camilla tyckte det märktes att han blivit starkare i överlinjen och mkt bättre i galoppen:)

Vi hade tom. tur med vädret idag, började regna precis när jag hoppade av hemma vid stallet!Och jag är så glad idag. Var med Wilma hos vetrinären för att kolla hennes hjärta. Vi gör det en gång om året eftersom hon har hjärtfel. Det hade blivit ett lite större blåsljud och hjärtat hade blivit lite större men klaffarna såg bra ut. Han sa att det inte skulle förkorta hennes liv något och att hon skulle kunna leva flera år till med det:D
Hon fick en till medicin också utöver den som hon har nu. Han sa att det är jättebra att hon bara har såpass litet fel eftersom hon är 10 år och Cavalier, medelåldern på dom är 5 och nästintill alla cavalierer får det någon gång. Huvva tycker det här med aveln har gått alldeles för långt. Istället för att avla på friska hundar så går man på utseendet, sjukt!
-Reeeegn blööött

Japp, det va rprecis vad det var, blött. Jag och Emma tog på Marulk och Tornetta varsitt fleecetäcke och gick sedan in i paddocken med dom. Helst ville dom äta lite gräs längs kanten men sedan fick dom allt rör lite på fläsket. Sprang runt några varv i trav och galopp och dom såg ut att tycka det var riktigt kul. Dom fick upp värmen lite iaf eftersom dom inte hade haft nå täcke på sig innan då det inte regnade imorse.

Sedan på med riktiga täckena och ut i lerhagen igen...

Japp intressant,intressant..


-Marre och Gideå

Idag har jag varit i stallet tre vändor, in och utsläpp och for dit och red på eftermiddagen. När jag borstat lerig häst så märkte jag när jag skulle hämta sadeln att jag bara hade 40min på mig att rida helt plötsligt?! Så det blev utan sadel och hackamore.
Red ner och upp Källströmsvägen och sedan ut på lägdan utanför hagen. Jobbade lite i skritten där och han var superfin! Lyhörd och duktig. Behövde bara lägga över vikten lite och nudda med skänkeln så gjorde han riktigt bra sidförflyttningar.

Underligt att det är alltid dom oplanderade ridpassen som går bäst, men det är nog just därför att jag inte målar upp några krav på mig själv och Marulk. Hatar krav men likt förbannat ska dom finnas där och förstöra för en.

Anledningen till att jag fick lite brådis var för att jag fick hoppa in och hålla lektioner i Gideå då Carina blivit sjuk. Var ganska chill. Barngruppen fick träna lite trav och volter och sedan spela lite innebandy från hästryggen, duktiga var dom!
Ungdomsgruppen red ut så det var en mysig tur i det fina varma vädret. Tjagatai som jag red fick dock ett litet busryck i en av galopperna, drog ner huvet nästan till backen samtidigt som han bockade och sparkade bakut. Haha någon blev glad!Appropå ingenting så blev det föresten andra bilden jag skickade in, tack för att ni hjälpte mig^^

God natt!


Tjagatai Kahn i vintras. All snö är föresten inte borta i Gideå än:S Ligger kvar på vissa lägdor i skuggan och i skogen! På ngt sätt så saknar jag helt plötsligt vintern lite när jag ser denna bild? haha sjukt.


-galopphästen

(Gjorde ett röstningsformulär på inlägget med bilderna här nedanför så det ska bli lättare, än sålänge är det en på varje, haha gjorde mitt val mkt lättare;))


Red barbacka i paddocken idag igen och i galoppen satt jag med ett leende på läpparna. Han tog den från samlad trav och lyssnade på själva galoppkommandot, tror han har börjat koppla skänkelhjälpen med vad han ska göra. Sedan kunde vi galoppera varv efter varv på en volt i samlad, rund och fin galopp. Tog alltid rätt galopp. Åh jag blir så glad att han har blivit såpass stark i galoppen och hur mkt han har utvecklats i den!

Efter galoppen blev han även jättefin i traven, önskar jag hade galopperat innan jag bara med travarbetet för där blev vi lite stretiga båda två. Men som sagt superfin och bar sig utan att bli hängig efter galopparbetet!

Han gjorde även jättefina avsaktningar från trav och satte under sig och inte bara längde på halsen och hänga på framdelen.


Klippte av manen idag lite ändå, och ja sandra det blir ju som en skarp kant men blev ganska hyffsat ändå och snart är den lika sliten igen så;)

Agnes(kaninen) fick komma ut och skutta i selen en stund också. Eller skutta, hon satt där jag satte ner henne och typ filosoferade, haha! Snart kan hon flytta hem till hagen igen:)


en bushäst

-cut

Funderar på om jag ska klippa av Marulks man några cm..vill ju egentligen inte men den är ju ganska sliten i topparna. Ååh beslutsångest igen, hah!

-Behöver lite hjälp

Kan inte bestämma mig vilken av dessa två som passar bäst in på "fånga sportögonblicket", vad tycker ni?

-Tillbaka till grunderna

Hade ett jättefint träningspass med Marulk idag i paddocken. Det var längesen vi hade en härlig känsla i dressyren. Red barbacka med bett och fokuserade mkt på att få honom eftergiven för bettet då han gärna fipplar med det och stretar emot. Ska träna mkt på det nu, för allt kommer gå mycket lättare om det funkar. Även om jag rider utan oftast så är det ju ändå en fördel om han kan trivas med bett också! När Henrik var här sist så sa han att han trodde det var att dom inte vant honom ngt med bettet dom som födde upp honom utan bara stoppade in det och körde typ, för han hade varit så när dom hade honom också.

Det gick iaf riktigt bra och han var inte lika fipplig som han brukar. I skritten tränade vi även på att han ska forma sig runt min skänkel och gå undan för tryck för små signaler. Jobbade även med lite sluta och halt ur slutan i vänster varv. Det tycker han är lite klurigt och svårt så han skjuter gärna ut baken precis innan han stannar men efter några försök så gick det mkt bättre!

I traven var han också väldigt fin, ibland skumpar jag kanske runt lite väl där uppe så jag inte direkt underlättar för honom, hehe. Men han formade sig runt volten fint och samlade och bar sig bra och gjorde fina avsaktningar:)


på denna bilden är han en aning hängig och jag blir en aning hård i handen, blir lite av en ond cirkel. Aja, träna på! Är föresten dressyrtävling den 20:e, ute denna gång, hoppas han inte är lika tittig då:) Denna är från framridningen sist.

-Hoppning Bogard

Acean har fått kotledsinflamation så det skulle ju inte vara ngn hit att hoppa henne direkt så jag fick rida Bogge, var någon vecka sedan nu!

Han hade gått lektionen innan också, tror inte han gått två pass förut eller så många gånger iaf, så han hade gjort av med all överskottsenergi innan. Så idag fick jag driva på honom för att få honom att jobba och han kändes nästan lite halvslö emellanåt, om man jämför med hur han brukar ha varit alltså.

På uppvärmningen i galoppen var han superfin och höll en lugn och stadig galopp, även i vänster varv som han har lite svårare i och fattade rätt galopp på en gång.
Han vill gärna leka lite dressyrhäst mot hindren så jag fick jobba med att få upp huvudet på honom så han hinner se hindret i god tid.
Vi hoppade bana och de flesta språng kändes jättebra. Oxer känner han sig lite mer osäker på så där blev det ett stopp men andra gången var det inga problem.

En duktig liten ponny var han!


-mysen

Både igår och idag har Marulk och jag mysit. Igår i form av en barbackatur bort mot Gene Fornby och Bäckaskogen. Vi klättrade i lite sandbacke och skrittade runt.

Idag så var vi i paddocken en liten stund. Gick runt litegrann och lät honom springa i trav och galopp runt mig. Han lyssnade otroligt bra på mitt kroppspråk i igång och avsaktningarna. Blev gos mellan varven också.


gud vad jag längtar till sommarpäls nu!

-Gbg

Det har varit helt underbart i Göteborg, riktiga vår och sommarkänslor. På fredagen när jag kom dit så for vi till Majas skola eftersom hon inte slutat än, fast tydligen så hade dom ingen lektion utan bara betygsnack så ja..men jag fick ju se lokalerna och alla fina kläder som dom gjort och gör inför modevisningen:)

På lördagen gick vi på Second Hand-runda. Jag hittade bla. en jättesöt läderryggsäck och en fin jeansskjorta. Köpte även en virkad duk och ett par jeans på Gina som jag klippte klippte av till shorts och sydde sedan på detaljer av duken på dom. Med hjälp av Maja såklart, supersnyggt bev det!

På söndagen gick vi på liseberg, superkul som vanligt, åkte och åt så mkt vi hann med och orkade;)

På måndagen köpte Maja en ny mobil eftersom den sprack när hon tappade den ur en karusell,hehe. Och köpte lite anant smått och gott. På kvällen tittade vi på paraden som Chalmers höll i, det var 52 lastbilar så det tog ett tag och var mkt folk.

Tisdagen var sista dagen så vi gjorde massa fika och mackor och hade picknick i en av parkerna i strålande sol och 20 grader, hur häärligt som helst!


-Hemma

Jag är hemma nu igen. Orkar dock inte skriva utförligt nu men jag och Marulk har myst idag iallafall.

Lägger upp en bild så ni får se hur vädret har varit, jag kan säga att jag inte var så sugen på att sätta mig på ett tåg hemåt en dag som denna. Från 20 grader och sol i gbg till snöfläckar i skogen hemma..


detta är dock en bild från dagen innan jag åkte, inte fullt lika varmt därav jeans och inga shorts:)

RSS 2.0