-Hujedamej

Här i Åre har det också hänt lite grejjer sedan jag kom hit igen. Eller har väl mest pluggat med Maja och vi har åkt räsersparken i Åres branta backar(värre när man ska tillbaka) nästan nära döden upplevelse ibland alltså..Living on the edge!
 
Igår var vi på skolan sålänge och skrev klart rapport att larmet gick igång...kl 22.00 alltså. Dock så var den bara 5 i när det gick igång, vi skulle precis börja packa ihop när vi hörde ur det började pipa. Vi raffsade ihop alla våra saker som låg utspridda över hela golvet och sprang ut. Ringde numret som stod på dörren, kom fram till ngn i Sthlm som bara fick fram vårdcentralen när han sökte på adressen och att dom inte hade ngt larm där..ringde ett annat nummer som kunde se att larmet gått igång men om vi inte hade nån motkod så måste det utryckas iallafall, heh. Då gick vi därifrån..polisen kan ju inte varit snabb iaf för vi stod ju där i 20 min typ, om dom ens for dit. Vi försökte ringa Urban också men han svarade inte såklart, så får se vad det blir av det där;)
Det fula var att vi hade tagit varsin bananlåda från skolan(stod att man fick ta,bra flyttlåda) som vi staplade på sparken när vi drog, måste sett lite misstänksamt ut om nån såg oss..hehe.
 
Nog om det, Idag har vi varit på studiebesök hos ett samepar i Vålådalen. Vi satt i deras supermysiga kåta och lyssnade på när dom berättade om allt mellan himmel och jord, samehistoria, nutid, vad turister och staten kan ställa till med för rennäringen, vad vi som guider kan tänka på osv. superintressant!:) Vi satt därinne i 3-4 timmar och de som ville fick smaka rökt rentunga, hjärta och stek..
 
första bilden är då när alla gått ut och sista innan alla kommit in;) Vi rymdes hela klassen där inne, det trodde man inte när man såg den utifrån:)
 
 
 

-helgen hemma

Ojoj vad jag ligger efter. Helgen hemma var riktigt rolig och skön iallafall. Jag red Ace två gånger, både dressyr och hoppning på banan, det var ruligt!
Var med vänner på fredagkväll och skojade loss. Gick ut med Jessica,Emma och våra tre hundar runt Gene Fornby.
Hälsade även på i Gideå och kollade läget där:) Sedan har det blivit llite shopping och slappande också!
 
När ja kom tillbaka så åkte jag till Marulk, hade ett mysigt lösarbetspass på banan. Han var så himla go och höll sig bredvis och runt mig hela tiden, gjorde varvbyten osv.
Idag red jag honom på banan, mkt skrittarbete i början med fokus på att verkligen ställa igenom honom. Blev riktigt trevlig i traven sedan också. Tänkte på att han har blivit riktigt fin över ryggen nu, mkt rundare och börjat sätta muskler där, awesome!
 
världens mjukaste pussmule
 
 
 
 
 
 

-hemma

Började gårdagen med helikopter-teori med Urban på skolan. Vi kommer även att ha praktik lite senare. Vi fick veta risker med helopter också, är inte så jättesugen på att åka efter att ha sett några filmer när det gått fel, heh.
 
Sedan satte jag och Sofie oss i bilen och började åka hemåt, hon hoppade av i Östersund. Gick ganska bra att köra! Idag har jag varit hos Anki och klippt mig, fick det som tidig julklapp, bäst! Snart blir det en sväng in till stan med mamma och ikväll åker jag till stallet för att rida Acean, awesome!
 
Skönt att vara hemma på långhelg faktiskt! Har dock en rapport jag måste skriva om turismens påverkan på miljön här i Övik..mindre kul.
 
 
polishelikopter när ja gick hem från skolan för några dagar sedan!
 
             

-ingen vila

Igår söndag hann jag med mycket! Klev upp kl 7 för att göra mig redo för backen, åkte först till vm8:an och jag var bland dom första där och hann åka två åk innan Victor och Fredrik från klassen kom så då åkte jag med dom resten. Dröjde inte länge innan backen blev isig så då drog vi oss bort till 6:an och där var det riktigt bra före!
Åkte manchester eftersom vi var typ först där också(öppnar 1h senare) och den blev inte isig som 8:an. Solen tittade fram lite senare så riktigt härligt!
 
Vid 11 åkte jag hemåt och till stallet. Wilma hängde med så det blev en barbackatur med henne på släp. Mest skritt men lite trav. Marulk skötte sig super och inga dampryck;) jobbade på fint också!
 
Hem och äta en snabbis innan jag åkte och jobbade, extrajobbar som städare med Maja. Riktigt lyxig lägenhet med tre våningar. Högt i tak på mittenvåningen med glasfönster upp till ena sovrummet. Gick faktiskt riktigt bra och vi fyndade massa gott! Stod en stor godisskål kvar på bäcken, hittade godispåse, pepparkakor, glögg, frukt, russin och massa annat smått och gott. Fick med oss tre kassar därifrån haha värt!
 
Man hinner mkt på en dag om man vill!
 
första åket!
vm6:an
 
 
 
 

-julkänslor

I lördags öppnade även vm6:an så åkte där med några från klassen, ganska hårt och knöligt men blev bättre när solen kom fram. Härligt när jag bara kunde gå min grusväg med pjäxor och skidor så var ja framme:)
 
Red en skrittur med Lina och Maya(hästen) på em. mysigtmysigt.
 
På kvällen så åkte jag till Duved för julmys med klassen och mysigt var det. Malin lärde alla vika papperssvalor, vi lyssnade på julmusik, drack glögg, åt pepparkakor, saffranslängd, choklad och en hel massa marsipan(blev även några figurer) Frågesport blev det också!
 
 det är alltså inte mina marsipangubbar, dom blev för fula för o va me;) inte tomtarna heller, dom är Tildas, haha!
 

-damphästen

Marulk hade damp idag! Vi red bort till en stuga vid en liten sjö och när vi vände fick han dampryck  hela tiden. Trippade runt och kunde inte skritta, exploderade i bensprattel/bocksprång/grymtningar så fort jag tog i tygeln eller bara för att. Jag tror någon har mkt energi haha! Fick säga till honom några gånger när det gick lite väl överstyr. Det som är bra med all den energin är att han trampar under sig himla fint när han väl slappnar av för en stund:)
 
Imorgon blir det skidåkning! VM6an öppnar imorgon så nu har vi två backar öppna iaf:) på kvällen blir det julpyssel och mys med klassen hos en klasskompis i Duved.
 
 
 

-att sova under en gran

I onsdagsnatt sov vi ju under en gran i skogen, det var riktigt kul! När vi kom fram så började vi med att sprida ut oss i grupperna på området vi skulle vara i för att reka bästa platsen. Med hjälp av komradio kunde alla grupper hålla kontakten samtidigt. Vi hittade en bra plats, men när alla var påväg att röra sig mot oss efter min fina vägbeskrivning(heh) så hade Urban anlänt och sa att det var utanför kartan så där fick vi inte vara..
Så vi begav oss till gruppen som hittat ett annat bra ställe, vid denna tiden var det nästan mörkt och när vi kommit fram helt mörkt(ingick mörkerorientering) 
 
Då var det bara att börja leta lämplig gran att börja bygga runt. Vi hittade en suverän med stora hängande grenar. Vi byggde en ram av fyra slanor och sedan ett "nät" av större kvistar. Körde in den under granens grenar så dom inte skulle tryckas ner när vi sedan fyllde på med mer granris ovanpå. Blev en riktigt mysig liten koja! och vi fuskade inte med ngn presenning eller ngt så den fick stå kvar när vi lämnade.platsen dagen efter.
Det ingick även att vi skulle laga all mat över öppen eld.
 
Natten var riktigt skön, det var några plusgrader ute så det var inte kallt, lite regn på tidig morgonsida så skvätte in lite i öppningen men inget som störde:) Elden hade vi alldeles bredvid men det var ingen som orkade vara eldvakt så den slocknade väl där nån gång på natten, glödde faktiskt fortfarande på morgonen!
 
Ett jätteroligt och lärorikt dygn:)
 
utsidan;)
lägger upp en bild på grannanars thailands-lya också
 
 
 
 

-God morgon

Marulk och jag lekte löst på ridbanan igår, mysmys! tricktränade, sprang runt och så vidare. Fokuserade på kvickhet och energi.
 
Fick även sålt JR-sadeln igår, yey!
 
Nu ska jag packa klart, jag och klassen ska nämligen ut och sova under en gran inatt!!
 
 
 

-Härligt

Red ett pass på banan idag. Plusgrader idag med så får passa på när det inte är knöligt. Han var riktigt fint och ett pass utan komplikationer. Blev mycket skrittarbete trots allt och han bar sig så fint. Trav på spåret också.
Massage och stretching efteråt som vanligt, han fick stå lös i uppställningsplatsen och han höll nästan på somna haha.
Känns skönt att vi är påväg tillbaka lite i ridningen:)
 
Blev ingen skidåkning idag, dåligt väder också, regn emellanåt..
 
En liten nostalgifilm, heh. Det är detta som jag har som mål, att komma tillbaka till dit vi var i våras, fast med bättre känsla.
 
saknar ÖOR lite faktiskt!:)

-Säsongen i gång!

Idag öppnade första liften för säsongen:D Härlig dag men lite jobbigt för benen;) Helt okej före för att vara första dagen, lite löst då det blivit några plusgrader men annars toppen.
 
Köpt säsongskort så nu är det bara att åka på! 
 

-liten sammanfattning

Har inte skrivit på några dagar, allt blir mkt krångligare när man bara har internet från telefonen. 
 
Red Marulk i repgrimman på banan för några dagar sedan, det var mysigt och det gick bra. Tränade lite grunder, halt, ryggning, flytta bakdel och även lite öppna.
 
Vi var även ut på en mysig uteritt på morgonsidan. Han var laddad, pigg och glad. När vi vände sp taktade han nästan på stället och exploderade i brall och galopp direkt från skritt, haha. Han är så rolig att rida när han är så, blir så lätt att jobba med när han har sådan egen energi.
När jag skulle därifrån så hade bilen låst sig själv och nyckeln i bilen, extranyckeln hemma och busskortet likaså, yey! Som tur var så kunde en klasskompis komma och hämta mig, för vi skulle plugga efteråt:) 
 
Klarade föresten inte tentan så nu blir det omtenta..Maja och jag deppade ner oss i lite godis och stekte pannkakor med grädde och hela köret, nomnom!
 
 
 
 
 

-awesome

Marulk var lite svullen i v bak fortfarande men ej på de andra. Bestämde mig för att ta en uteritt då dom ibland brukar gå ner efter han fått röra på sig.
Det var en underbar tur som var välbehövlig för oss båda! Har kännts som att Marulk varit lite uttråkad ett tag och jag har varit lite irriterad över hans ben och idag när jag hämtade sadeln så hade schabraket jag har ovanpå åkt ner så det blivit klösmärken på den från katterna:(
 
Ridturen var iaf jättekul och han var så pigg och glad. Han ville gärna springa av sig så blev några racegalopper med bus på köpet såklart. Tränade även samling och slutor längs vägen, jätteduktig var han! Red på en väg jag inte ridit på där det var snö kvar(har blivit isigt) så där var det bra!
 
och det bästa var att han inte var svullen när jag kom tillbaka så förhoppningsvis är det väl bara att han står stilla i hagen nu när det är knöligt:)
 
 
 
 
 
 
 
 

-dagen i några bilder

Igår red jag ett ridpass på banan. Han är ju väldigt tjock om magen för tillfället heh så han tyckte det var lite jobbigt och orkar ju inte hålla igång så långa stunder i taget, men nu ska vi tillbaka dit vi var i våras:) Han var iaf fin stundtals i båda varven.
 
Idag så var han lite tjock i alla benen..usch, vet inte om det kan bero på att det är knöligt i hagen eller på skoningen,det hoppas jag dock inte, hoppas det är borta imorgon!
Flätade manen på honom och masserade honom länge och väl över hela kroppen. Sedan longerade jag honom i skritt med pessoasystemet, duktig var han!
 
Var ute på en springtur nu på em. också, himla härligt var det!
 
Fotade lite idag också så lägger upp några:) Min internetsticka har föresten lagt av så måste köra på mobilens, får se hur länge det räcker...
 
sötpluppen
Mona och Greta, Marulks hagkompisar:)
 
 

-hm..

Marulken skoddes ju idag, skönt med brodd och sulor...men ikväll när jag skulle dit och rida så var han öm i fötterna och tog inte ut steget så fick hoppa av igen..hm det brukar han aldrig bli efter skoning, så om det inte är borta imorgon ska jag ringa henne!
 
Sadeln är iaf fortfarande lika bra hah;)
 
Igår så kom ju Lina och pappa hit, Lina följde med till stallet, prövred sadeln lite på ridbanan.
Åkte pulka på kvällen nerför den långa branta backen som går upp hit, gick sjukt fort, kul som fanken:D
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0