-sadelproblemet löst

Jepp nu är sadeln köpt och påväg till mig, awesome! Nu ska den fan passa perfekt också, annars blir jag arg hah:)
 
Idag mös jag och Marulk utanför hagen bara. Hade tänkt ta ner honom till stallet men jag blev så less så satte mig bara ner i snön när vi gått ngn meter, haha! Ja så där satt vi typ i 20 min eller ngt, inget mer med det:)
Tittade på lite när Gabbi longerade Stina i min pessoainspänning som hon lånade, gick bra förutom några bakuter från Stinas sida;)
 
Imorgon kommer pappa och Lina och hälsar på, blir kul! Och Marulk får nya skor med brodd och sulor :D
 
hah suck
 
 

-Summer has come and passed

-15 på morgonen idag, -20 ännu tidigare tydligen. Har blivit en stor snöhög mitt på grusvägen jag brukar gena över backen på till skolan pga snökanonerna så nu fick jag pulsa ner i backen i massa flygande snö. Mysigt!..
 
Åkte till Järpen för att byta mina Lundhagskängor eftersom en var ostadig, fick ett nytt par.
 
Trodde Marulk var halt när jag hämtade honom i hagen, för haltade gjorde han och ville inte gå framåt. Men så fort jag vi kom ut ur hagen så gick han som vanligt? hah tror jag har en lite kräsen häst som tyckte det var knöligt i hagen.
Red barbacka på banan, riktigt mysigt med täckbyxor och snö dalandes från himlen. Blev bara ett kravlöst skrittpass pga det knöliga underlaget och fortfarande inga snösulor, men på onsdag, äntligen! Märker att han har mk energi för så fort jag kortar tyglarna så grymtar han till och skuttar iväg, haha!
 
Har troligen hittat en sadel nu också! Yey och nu vet jag ju att den passar, billigt fick jag den också :D
 
vill ha det huset! Är en medelåldersgubbe som "bor" där, har vildmarksbad på altanen och matar fåglarna med frön, han är ju inte där ofta alls så kanske kan sneaka in?!
 
 

-awesome helt enkelt

Kvällen igår var nice! Var nära att vi vann pris för bästa utklädnad och Moa i mitt lag vann utlottningen av ett säsongsliftkort  värt 4700kr! Fusk haha:) Åt god middag där också.
 
Gick sedan vidare till några i klassen och gjorde i ordning oss där, troll var jag:)
Vidare till huset där ytterligare några klasskompisar bor där alla klasser från campus var, awesome. Och till sist vidare till Country Club, toppen ställer som hade halloween tema kvällen till ära.
 

Idag så gick jag och Wilma på en långpromenad nere i byn i det härliga vintervädret.
 
Åkte till stallet och aktiverade Marulk. Vi lekte, löslongerade och tricktränade på ridbanan, mysigt! Duktig var han också. I spanska skritten fokuserade vi på tekniken, att han ska lyfta högt och hålla kvar en stund.
 
jag och Åsa
 
 
 
 

-Outdoor mountain challenge

Såja, då var det avklarat! Outdoor Mountain Challenge, 12 km i jobbig terräng. Bla. djupsnö, snölera, ta sig uppför slalombackar med snö upp till knäna på vissa ställen osv. Ramlade ex antal gånger men den värsta var på en raksträcka på en snö/grusväg då jag klev på en isfläck och ramlar raklång bakåt, som tur är hinner jag vända mig lite i luften så jag räddade svanskotan men skinkan och fick sig en smäll, har även ont i bäckenet såhär efteråt. Hah  kul måste det iaf sett ut, tur jag hade ryggsäck!. I nerförsbackarna i lössnön ramlade man ju lite huller om buller hela tiden.
 
Ingick även ett repeleringsmoment där vi firade oss nerför en 90 gradig bergvägg typ, det var kul! Har ju gjort det några gånger förut också:)
Innan målgång på torget igen var det en liten hinderbana. Det var en riktigt rolig men tuff tävling! Uppför liftarna ville man ju bara dö lite emellanåt;) Vi hade himla tur med vädret, ingen snöstorm och sol mesta av tiden förutom lite högre upp.
Det är outdoor 2:orna som arrangerat detta.
 
Vi sprang(kunde dock inte springa hela tiden) på 3h 26min och hamnade på en 11:e plats, det är vi nöjda med:D
 
Kommer kunna lägga ut lite bilder på oss framöver när jag fått dom:)
 
Ikväll ska vi på prisutdelning och middag på parkvillan:)
 

-Fallet är löst

Detta damp ner i min inkorg tidigare idag, så jag kan nu med gläjde meddela: "den rosa arga lappen är löst"
 
 
Hah. Är tillbaka från Pre-run nere på torget. Det var riktigt mysigt med all snö, små lyktor/eldar och fika! Man har saknat vintern och fick nästan lite julkänslor. Fick info om morgondagen och pröva lite repelering, ett av momenten är att vi ska fira oss ner för en brant. Är riktigt taggad, på kvällen är det prisutdelning och sedan halloweenfest:)
Wilma får vara hos Zonda och gänget så hon inte blir så ensam:)
 
 
 

-Vinterland

Snö, snö, snö. Har snöat hela dagen idag med, och blåst som tusan men nu har det lugnat ner sig. Fortfarande ingen plogning utanför mig och nu är det ju ändå över 2 dm snö, far in i mina kängor så får nog börja ha täckbyxor till skolan eller ngt..
Så pappa om du läser det här så behövs det vinterdäck om du ska hit..
 
Bilen står fortfarande kvar nere vid kabinbanan, kommer inte våga köra upp den förän dom har sandat jäkligt ordentligt, har kommit dit lite sand idag, men bara i backen och sedan är det ju som sagt oplogat.
Några i klassen skulle upp på skutan och åka skidor/bräda ner efter lektionen, kan inte ha varit trevligt där upp i denna blåst..
Själv gick jag och två tjejkompisar till bageriet och gottade oss;)
 
Ger mig inte ens på att åka till Marulk idag då jag ändå inte kan göra ngt eftersom han inte har sulor och småläskigt att gå nerför backen i onödan. Han klarar sig ju fint där på lösdriften:)
 
Ska snart dra mig ner till torget där det ska vara en liten "pre-run" inför tävlingen imorgon, prova på några av stationerna tror jag, regristrera sig osv.
Lär ju vara mkt trevligt att springa uppe på skutan, haha. om det är mkt snö här och blåst är det ju ingenting motför där uppe I guess..
 
 
Vad tror ni Wilma gjort när jag kom hem föresten?! Jo ätit upp mina kvarvarande nötter som var i en påse på bordet. När jag visar henne den och frågar vad hon gjort så skäms hon lite och rapar rakt ut. Själva grejjen med "nu har du gjort ngt dumt" gick ju inte jättebra då jag självklart började skratta och Wilmis blev superglad och började snurra runt..
 
en bild från dagens lektion från campus åres fb-sida:)
 
 
 
 
 
 

-Sadelprovning

Hah, ja då har sadelprovaren vart här då...den sadel som passade bäst är den syntetsadeln jag haft hela tiden, surt! Eller bra ju men aa lite onödigt att jag letat runt så mkt, har ju gjort det till viss del för att jag vill ha en läder också. Men nu har jag även fått motsvarande modeller i läder, så nu ska jag söka runt bland olika märken och modeller. Fattar inte att jag gjort detta tidigare(trott det varit mkt krångligare)för känns himla skönt att kunna sitta och leta runt på internet och att man vet att den passar när man får hem den!
 
Så nu måste jag alltså sälja Jeremy Rudge sadeln också, den låg bra den också bara att den var för vid. Kommer bli rik om jag får sålt alla sadlar jag inte använder ju haha.
 
Marulk halkade när jag gick ner med honom från lösdriften eftersom det är så mkt snö, han höll nästan på tippa mot mig. Han haltade lite en stund men tror det blev bättre så hoppas det inte är ngt. Nu tar jag inte ner honom därifrån ngt förän skoningen nästa vecka om inte snön försvinner.
 
Vågade förövrigt inte ens prova köra upp till stallet så lämnade bilen där nere;)
 
 
 

-en rosa arg lapp!

Så då var tentan avklarad, den var inte speciellt svår och jag svarade mycket på alla(6st) frågor utom en. Vilken tur att jag inte slösade tid på den dryga boken utan bara läste mina anteckningar fån föreläsningarna, eller kanske ska vänta med att säga det tills jag fått veta resultatet;)
 
Hah vår lärare är så skön, vissa fick sitta längst ner i klassrummet i sofforna och skriva sina tentor och en i ett litet rum som sitter ihop med klassrummet i en soffa där och sriva på låga soffbord, hah! Gå på toa kunde man göra hur som helst, hah avslappnat och bra!
 
Fick ett roligt mail idag också från honom, hah skrattade länge åt rubriken
Han hade alltså fått en rosa arg lapp i lärarrummet av städaren att ngn hade använt hennes dammsugare till att suga upp vatten med(smarta människor)
 
Efter skolan tog jag bilen ner till byn för att hämta en matberedare/mixer som jag hittade på köp o sälj på fb, helt ny, asnajs!
 
Dock har det kommit mkt snö idag också och ska göra det hela helgen typ..problemet var att det inte är plogat upp till min lägenhet(undrar om dom ens kommer göra det?) så jag slirade bara när jag kom en bit upp(den är lång och brant) så fick lov att backa bakåt men då gled jag bara neråt än fast jag bromsade, skitläskigt trodde jag skulle dö typ. Gled ut med ena bakdäcket utanför vägen och hamnade typ halvt tvärs över, och den är ju inte bred, en liten grusväg. Till slut kom jag upp så ja stod rakt igen, spann med däcken så kom jag ju ner till gruset till slut. Gled sedan ner mot slänten igen. Trodde att ja skulle fastna där och grejjen är ju att det skulle ju inte finnas några bilar som skulle kunna dra loss mig eftersom jag blockerat vägen och det inte går att komma dit upp på annat sätt.
Det slutade iaf lyckligt och jag lyckades backa ner när ja kommit loss andra gången, så nu står bilen på kabinbaneparkeringen, hm får se hur ja ska kunna lösa det, där får man inte stå mellan 22-06 nämligen...får väl chansa på det ändå för upp hit kör jag inte igen förän i vår, hah!
 
Nästa problem är att ta sig upp till stallet...uppdaterar hur det gick sedan, heh.
 

-Hoppning

Hoppade faktiskt med Marulk idag. Ina skulle löshoppa sina hästar så jag körde den serien, 5 studs. Inte högt alls men bra för honom att bara bli säkrare, känna in avstånd och bli mer kvick i fötterna. Han var väldigt busig idag och gjorde några rodeoskutt.
Han hade mycket energi, och då kan han vara svår att fånga upp och komma åt, i dressyrdelen alltså. För även om han var pigg så har han ju inte bästa kondisen så han tyckte det var jobbigt också;)
 
Det var ett bra pass och kul att få hoppa lite. Dock är jag inte riktigt nöjd med min sadel ändå, hamnar för mkt i framvikt när jag rider och skänkeln hamnar för långt fram så jag kommer inte åt honom. Men som tur är kommer sadelprovaren imorgon så förhoppningsvis får jag lite mer klarhet i hur ja ska leta!
Sedan gör det ju inte saken bättre att jag sitter snett som en korv, ska ringa till napratpaten imorgon tror jag, men känns inte som det kommer hjälpa, bajsarne! Inte kul att rida längre när man bara irriterar sig på det hela tiden och det tar all fokus.
 
 
 
 
 

-staden och träning

Var ju till Östersund igår jag och Maja. Jag hittade lite smått och gott och maja hittade sin utklädnad efter mycket om och men.
Åt på mcdonalds innan vi for också, nomnom.
 
Spelade lite spel på kvällen också och åt vår överblivna tacos, haha!
 
Idag har jag och Wilma Zonda på besök. Vi har varit ute på en liten löprunda en bit upp på fjället nu på fm. himla härligt var det! Nu ligger dom utslagna i soffan.
För tillfället håller jag på baka lite bröd:)
 
Ska väl bege mig mot stallet om ett tag, ikväll är det stallmöte. Just det, kanske plugga lite också eftersom det är tenta imorgon...
 

-jamen såja

Efter lite genomgång inför tentan på skolan så gick Maja och jag ner till Åre bageri för en fika, eller egentligen för att vi hade tid över innan vi skulle på en liten jobbintervju. Vet inte varför ja inte har varit där förut, sjukt mysigt och gott! Hade tänkt träffas där men blev ändrat så vi gick hem till henne istället. Ett lite roligt sammanträffande är att det är samma tjej som vi var på intervju för som hyr ut bottenvåningen i sitt hus där jag ska bo, haha! Så egentligen kan man ju nästan säga att vi gick hem till mig;)
 
Så nu kommer jag troligen att städa som extrajobb på söndagar from. dec typ. Roligt att man jobbar två och två också, så vi kommer få ett lägenhetshus/två lägenheter som vi städar varje vecka, avresedagarna.
 
Gick hem till Maja sedan för att plugga, som vanligt gick det sådär men jag fick ut ganska mkt av genomgången på lektionen idag och antecknade mkt.
 
Vid halv åtta snåret bestämde vi oss för att vi var sugna på tacos så ner till Ica bar det av och sedan nomnom och yatzy.
 
Imorgon tänkte vi dra in till Östersund en sväng för att handla lite grejjer till halloween! Jag ska ju både klä ut mig inför Outdoor mountain challenge och på kvällen.
 
Mycket babbel, godnatt!
 
en bild från vår promenad ner till stranden i fredags eller när det nu var

-finally

Äntligen! Nu har jag hittat lägenhet permanent från och med 1 dec:D Det bästa är att den ligger i byn, så nära till allt. Den ligger i princip nedanför där jag bor nu fast på andra sidan e14. Ska dela den med en annan tjej i klassen, så jag hoppas det fungerar bra!
 
Igår bowlade vi ju, det var trevligt:) När de andra åkte hem stannade Maja och jag kvar och spelade flipper och airhockey, askul haha! Gick sedan hem till mig och såg film, fast mest åt vi godis och cheeseballs;)
 
En bild på lägenheten:
 

-knövvel

Red ett skrittpass barbacka på banan idag. Antingen är det blött eller knöligt och fruset, idag var det det sistnämda så kunde bara rida på en liten del av banan där solen värmt litegrann.
Öppnor slutor och voltarbete. Riktigt fin var han faktiskt!
Sedan friserade jag Marulks man lite också, tror det blev bra, lär väl visa sig imorgon.
 
Glömde ju säga att det var Åredagen igår några från klassen var upp till Copperhill Mountain Lodge där det var lite föreläsningar och sådant. Copperhill är ett lyxhotell uppe på Åre Björnen, det byggdes för 750 miljoner kr så fult var det ju inte därinne iaf;)
Maja och jag kom dit precis lagom till fikat, gratis fika är alltid nice! Värsta fikabuffén var det dessutom!
 
Nu ska jag som sagt snart o kolla på en lägenhet! och senare blir det bowling.
 
 
 

-wishwish

Åååh, ska och kolla på en lägenhet nere i byn ikväll tillsammans med en i klassen, hoppas det går vägen!
 
Sedan jag skrev sist så har jag ridit Marulk ett passa på banan, prövade rida ut först men kombon smådampig häst och snöstyltor var ingen bra idé så blev ett skrittpass på banan. Öppnor och slutor mest.
 
Igår så red jag och Gabbi på en uteritt, bara skritt även då pga det småslaskiga underlaget. Åh vad jag längtar till snösulor och brodd!
 
Idag är det strålande sol, så ska dra mig till stallet nu tänkte jag, förhoppningsvis har snön smällt bort även där!
 
en av stallhundarna och en av stallkatterna njuter av solen:)
 
 
 
 

-hard work

Gick till skolan vid tio, i tro om att det var då vi började men så var inte fallet. Läraren hade ändrat tiden till 15 utan att meddela eleverna utan bara uppdaterat schemat på miun.se..suck.
Så gick hem till Maja och försökte plugga lite, boken vår är verkligen helt obegriplig, svårt när man inte ens förstår meningarna när man översätter dom till svenska..
 
Sedan föreläsning på skolan då.
 
Vi gick till gymet efteråt, vi fick en prova på gång när vi fyllde i en grej på höstmarknaden. Det blev ett x-fit pass då killen i receptionen trodde det skulle passa oss, efter att vi sagt att vi gick outdoor. Man kanske skulle nämnt att vi inte tränat på det sättet på ett tag heh.
Det blev iaf armhävningar hit, ankgång och skridskohopp dit osv. i 45 min utan uppehåll. Man var som spaghetti i princip överallt efteråt hah men härlig känsla ändå. Funderar på att skaffa ett gymkort, alla pass ingår, tillgång till Totts gym, bad, bastu, relax osv.
 
Har kommit lite snö idag som lovat så imorgon blir det nog lite pulkaåkning! Om vi inte har allt för mkt träningsvärk för att röra oss överhuvudtaget..
 
taget uppifrån Tott imorse:)
 
 
 

-nom

Löshoppningen blev inte så jättebra igår, det var ju lite halvdåligt väder, blött på ridbanan och snöade så Marulk tyckte inte det var jättekul. Jag körde på trestuds mestadels, första gångerna gick faktiskt riktigt bra men sedan blev han lite less tror jag men sista gången hoppade han fint över. Får ta nya tag nästa gång!
 
Idag har det snöat hela dagen, dock blötsnö, men snö på träden och slask på marken. Nu på kvällen är det dock alldeles vitt på marken och snöar fortfarande..har varnats för någon dm snö imorgon..
 
Longerade iaf Marulk på ridbanan i pessoasystemet. Han gillar ju inte direkt att plaska runt på ridbanan, kom på att sist ja provade den så var det också blött;) I vänster varv var han superfin men i höger vill han inte riktigt ställa igenom och slappna av men det blev bättre.
 
 
Ikväll har jag bakat en till sockerkaka, mamma kom med form och elvisp i helgen så nu blev inte sockerkakan platt och jag fick ingen blåsa på fingret av vispningen, win win!
Den blev sjukt god! mosade i en banan också ju.
 
 
 
 

-bilder från helgen

Godmorgon, sitter här i soffan och tittar ut på snön som faller från himlen och det blir vitare och vitare på fjället mittemot.
 
Poetiskt, huh?
Igår så började vi(mamma och Lina) dagen med att åka till Lundhags i Järpen för att kolla på kängor, måste ha ett par rejäla som håller vätan och då är ju Lundhags det enda alternativet.
Vi stannade till på Ristafallet i Undersåker påväg tillbaka, vackert är det där.
 
Svängde upp till Marulk. Longerade honom, endast i syfte at få honom varm när ja skulle massera men han var duktig och lyssnade bra på galoppfattning och sådant.
 
Vi åkte sedan och fikade på Bahnhof,nomnom. Hem och bytte om, gick ner till Holiday Club där vi bowlade, jag vann of course;)
Sedan middag på Werséns, azum pizza!
 
Idag blir det löshoppning i stallet!:)
 
Lina tog min kamera och var i farten under dagen:) Här visar jag och Marulk upp oss i vår snyggaste outfit!
 
 

-Awesome

Hade ett underbart träningspass med Marulk idag, det var längesen vi hade den känslan. Den där när det bara flyter på och man slappna av och ha kul.
 
Tricktränade först lite, spansk skritt och det satt i princip lika bra som där vi slutade sist. Även lite yoga, mest i stretchande syfte.
 
Jobbade honom sedan löst och han följde mig så bra. Vi spang jämsides, gjorde varvbyten och mös där emellan. Så himla skönt att ha hittat tillbaka igen, hade nästan börjat tvivla på vårt förtroende till varandra men det hade nog bara legat och gömt sig lite:)
 
Wilma och jag har varit ute på en lite längre promenad också och upptäckt lite nya stigar. Hon har inte kräkts ngt mer men självklart så har hon fått ett grässtrå i nosen eller halsen så nu grymtar hon som en grid emellanåt, suck! Hoppas det lossnar av sig själv annars lär jag väl få åka in till Östersund för att ta bort det-.-
 
 
 
 
 

-kanske inte

Här skrev ja nyss om hur härlig hösten är, men såhär såg det ju faktiskt ut när ja gick till skolan imorse;)
 

-Höstens fina stunder

Idag hade vi föreläsning mellan 9-11, traskade sedan hem igen för att se om Wilmisen behållt maten i magen, det hade hon:)
 
Åkte till Marulken, tog bilen direkt upp till lösdriften, så gick vi på en promenad i grimman med Wilma på släp. Det var riktigt mysigt i höstsolen. Hösten är den bästa årstiden faktiskt, så himla härlig! Blev några pauser här och där när Marulk hittade gräs att tugga på.
Tillbaka vid hagen så blev det massagestund i solen.
 
I eftermiddag har jag faktiskt varit duktig och bakat bröd! Imorgonkväll kommer mamma och Lina hit och hälsar på över helgen.
 
 

-man har ju flyt!..

Naprapaten var ju i stallet idag och behandlade bla. Marulk. Fattar mig bara kort, han var låst i bäckenet och stel i ländryggen, för att kompensera använder han istället andra muskler på fel sätt. Han blev behnadlad med laser, massage, och "naprapatiska ingrepp" hah.  Han blev mycket mjukare och mer loss och rörde sig bättre, Tomas tittade på honom i rörelse både före och efter behandlingen. Själv ska jag massera honom varje dag lite här och där.
 
Hade ju tänkt gå ut o vandra på fjället idag men så blev inte fallet för blev tvungen att fara med Wilma till vetrinären också. Hon har kräkts upp maten hela tiden i några dagar nu och varit lite allmänt slö. Dom kunde inte säga exakt vad det var som vanligt, men hon fick vätskeersättning, röntgades och togs blodprov som ska skickas till östersund och även lättsmält och näringsrik burkmat. Så nu hoppas jag hon blir bättre! Hon har inte kräkts sedan imorse idag iaf:)
 
Nu ska jag och Maja snart bege oss ner till Sibylla och tröstäta lite, eller jag ska tröstäta, hon fick ju gå ut på fjället hon så hon har ju inget att sörja;)
 
 
 
 

-Storstan

Igår var klassen i Östersund för kursintroduktion och en föreläsning. Vi gick även en liten stund inne i stan och shoppade lite, vi har ju levt i lilla Årebubblan med endast vero moda ett tag nu, haha! och alla märkesbutiker såklart;)
Universitetet i Östersund var jättefint, och stort! Vi som tyckte det var svårt att hitta till datasalen på lilla Campus här i Åre!
 
 
Över till stallvärlden. Har inte sagt att jag fick köpa en fårskinnspadd, longeringsgjord och pessoa-longeringssystem av en tjej i stallet som hade massa hästgrejjer med sig att sälja i söndags, lite stall-loppis. Fick allt för 350 kr, nice:)
 
Prövade longeringssystemet idag(http://www.hooks.se/product.aspx?productid=420424&deptid=12&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC) det fungerade riktigt bra! Har länge funderat på ett sådant men inte vetat om det varit värt pengarna men nu när jag fick det så billigt ville jag ge det en chans. Det var blött på ridbanan idag så han hade lite svårt att slappna av men när han gjorde det så hjälpte den honom till en bra form och fick med baken. Ska prova mer när det torkat upp lite!
 
Imorgon kommer naprapaten till stallet och ska kolla igenom Marulks rygg, han verkar lite spänd där. Efter det så ska jag och Maja på en liten dagsvandring på ett av fjällen ovanför Duved, blir nice o komma ut en sväng igen:)
 
Maja gick föresten just härifrån, vi hade en liten pluggkväll..eller jag fick läst 5 sidor i den tjocka turismboken på engelska, ååh orkar inte!
 
Nattinatt!:)
 
 
 

-kanske blir snö till jul i år

Igårkväll så åt de flesta av tjejerna i klassen middag på Werséns nere i byn, superkul, mysigt och gott! Sedan gick vi ut en sväng.
 
Imorse när jag vaknade så snöade det för fullt, blötsnö såklart men riktigt stora flingor.
 
Idag så har vi haft städdag i stallet. Vi har röjt undan i vinterhagarna, dragit bort träd och ris som fällts, gick faktiskt fortare än väntat och blev rent o snyggt.
Tog bara in Marulk och borstade honom, vi hade tänkt löshoppa några stycken men det var så slibbigt på banan så ville inte att dom skulle slira.
 
Imorgon blir det Östersund med klassen för kursintroduktion och sedan gå runt o kolla lite i stan antar jag.
Nu, solsidan!
 

-loja farbrorn

Gick till skolan på fm idag även om vi hade hemstudier, mötte upp Maja där så fick vi gjort det sista. Sista dagen på kursen idag, kommer sakna denna kurs lite, nästa kommer inte bli så praktisk.
 
Marulk jobbade jag i repgrimman. Även idag var han loj, vet inte vad det beror på, hm. Kanske av omställningen till lösdrift och nya kompisar igen.
Tränade på lite sidepass och kvickheten i igångsättningar och uppvändningar.
 
Var även och kollade på ett litet hus/stuga i duved men tror inte det bli ngt med det, känns lite för avsides.
 
 
 
 
 

-två pass

Marulk verkar trivas bra på lösdriften!
 
Igår blev det ett pass på banan för hans del. Ställde inga stora krav eftersom han inte är riktigt igång. Väntade bara ut honom med stilla hand(jag suger på hålla handen still) tills han lugnade sig i munnen och tog stöd. Han hade väldigt mkt energi och travade på ordentligt. Efter uppvärmningen så fick vi några fina stunder iaf!
I galoppen märker jag att han tappat mkt. Han tar båda galopperna och kan hålla den men är inte lika stadig och har inte riktigt kvar styrkan att ställa inåt i högervarvet.
 
Idag så longerade jag honom. Han blev riktigt fin och avslappnad i båda varven i traven! Jobbade honom även lite löst, det var längesen! Kanske för att det inte funnits ngt staket på ridbanan men ändå. Han var lite okoncentrerad eller kanske ska säga omotiverad och gled iväg lite emellanåt men han lyssnade bra på inkallningar. Han kändes ganska loj idag, hm.
 
 
 

-outdoorupdate

Utedagen igår med barnen gick bra, vi fick bra pli på dom;) Man var tvungen att vara ganska besämd med dom ibland för att få dom att lyssna annars for dom runt överallt som små djur. Men i slutet av dagen var alla nöjda och glada(sedan att vi förlorade mot dom i dragkamp behöver man inte nämna) Dom var faktiskt 17 och vi 7, plus att vi stod i sluttning, ja ni ser, tävlingsinstinkten kom fram. Låta dom vinna med flit, no way liksom, haha!
 
For efter det en sväng till Lundhags i Järpen, var redan halvvägs där liksom. Har tänkt att investera i ett par kängor, dyra som satan men värt det! Dock så köpte jag bara en ny spork(blandning mellan sked,kniv,gaffel) för 20 spänn denna gång hah.
 
Idag har vi haft litteraturseminarium och utvärdering av kursen+utedagen. Fick även i slutet av dagen reda på att vi ska vara i Östersund på måndag för uppstart av den nya kursen, framförhållning vad är det liksom;)
Imorgon är vi iaf lediga!
 
Ja, det är läget just nu i skolans underbara värld!
 
 
 

-Hej o Hå

Hej! tänkte bara säga att jag lever!
Har haft väldigt mycket att göra efter ja kom hem från vandringen i fredags, sen har man ju varit ganska trött också. Maja, en klasskompis har bott hos mig i helgen också eftersom hennes hyresvärd behövde lägenheten. Vi har slappat, ätit gott och pluggat. Man har verkligen saknat riktig mat, dusch och soffa, vi kom fram till att sallad var väldigt gott!
 
Höstmarknad har det också varit här i Åre i helgen, den var mysig! Vi köpte varsinn tränings/funktionströja upp på Totts outdoorutförsäljning och jag köpte ett par ordentliga vintehandskar, tumvantar i läder, Hestra.
 
Hade insläpp i helgen också så Maja följde med och hjälpte till, hon har haft häst förut. Hah kommer fram eftersom att många av tjejerna i klassen har haft häst eller ridit;)
Lössläpper hästarna in på ridbanan och sedan en och en in i stallet.
 
I måndags så utvärderade vi vandringen mm. och idag har vi varit i Undersåker och riggat inför utedagen med skolungarna imorgon:)
 
Marulk och jag tog en uteritt idag på förmiddagen(tog inte lång tid i undersåker) och vet ni, en av stona på lösdriften har fått en hovböld och råkar dra på sig skador lite då och då. Så Marulk ska få byta och stå på lösdriften istället, nice! Blir både billigare och inga helger,fodringar osv. Marulk tror jag kommer trivas mkt bättre också på lösdrift då han tydligen alltid blir jättepigg o glad på morgonen vid utsläppet och inte brukar han va sugen på o komma in heller;) Vi ska prova några dagar och se hur det fungerar!
Det var ju lösdrift jag ville ha först men hon ville bara ha ston där men detta kommer nog funka, Marulk är ju ändå en liten enstöring så,hah.
 
Idag har jag även varit hundvakt åt Zonda, hunden där vars ägare Wilma var hos under fjällturen. Hör och häpna men dom lekte faktiskt lite med varandra idag! och jag menar, Wilma leker aldrig med andra hundar, blev lite glad jag:)
 
Nu ska jag sluta babbla, kommer upp ett inlägg med bilder från fjältturen snart också:)
 
älskar att man kan lägga upp bilder från instagram direkt här från blogg.se:)
 
 
 
 
 

RSS 2.0