-Tillbaka i Åre

Nu är Wilma på plats här i Åre också:) Gick bra att köra hit förutom att bilen och oljelampan började tuta och blinka än fast det inte var ngt fel på oljan, blev lite rädd att bilden skulle sprängas eller ngt!
 
Maja och jag var sedan och kollade på huset, får se hur det blir med det!
 
Träffade sedan Lina som ska ta hand om Wilma medan jag är på fjällturen, eller lina har jag ju träffat men rättare sagt, hundarna fick träffa varandra. Gick jättebra, inga problem.
 
Tog sedan bilen till stallet, kändes riktigt lyxigt;) Red en liten uteritt på Marulk, tränade lite samling och trampa under sig i nerförsbackarna. Även lite sidförflyttningar. Var en mysig tur, en riktigt höstdag idag i Åre. Sol, fint och vindstilla!
 
Just det, hon som jag köpt offpist-skidor av hade vägarna förbi också så dom har jag fått nu:)
 jag gillar föresten min nya lilla kamera!
 

-Övik tur & retur

Hej! Har inte haft tid att skriva på några dagar. Har packat inför fjällturen och åkte ju hem till Övik i fredags, där jag är nu. red Marulk en sväng i torsdags, hann med nöd och näppe innan bussen gick. Skrittade fram på grusvägen upp och ner igen och sedan en stund på banan. Hade en härlig känsla även om vi inte tränade på något speciellt. Bara travade och galopperade runt lite på stora volter och spåret.
 
På fredagmorgon åkte jag som sagt hem. Mamma och jag gick på stan litegrann och handlade saker som jag behövde. Bla. så köpte jag en ny liten digitalkamera på Expert, nice! Har bara lånat Jessicas nu.  Fynadade en slalomhjälm, två underställ. Köpte även en tunn mössa, sulor, tjocksockar mm och när ja kom hem så fick jag av mamma en vintersovsäck,40l ryggsäck och en ny kompass, nice :D
 
Idag har jag träffat pappa och Wilma, gått promenad med Jessica och Atlas, vart en sväng i stallet och hämtat lite som ja glömde, och pluggat det sista om samernas historia, hälsat på och hjälpt Anki i Ugglan-butiken. 
 
Åker hem till Åre ganska tidigt imorgon för har endel att fixa där. Bla. så ska jag och två klasskompisar fara och kolla på ett hus i Vik, 3km från Åre, mittemellan stallet och byn. Hoppas det är bra och går bra:)
 
Tar ju med mig Wilma nu också, blir mys:)
 

-In till storstan...

Idag for jag,Matilda och hennes kompis en sväng till Östersund. Fikade och tittade i lite affärer. När vi kom tillbaka till Åre så käkade vi på Max, tänkte äta pizza men båda var stängda, vad är oddsen?
Kollade sedan på lite offpist-skidor eftersom jag tänkt lära mig åka offpist i vinter, får se hur det går?
 
Åkte sedan till stallet. Longerade honom över en bom på ridbanan och lite så. Fick föresten hjälp med honom över helgen då jag far hem. Eller ja om jag kommer hem...var fullt på tåget mellan svall och övik, hoppas på sista minuten-biljett imorgonbitt!
 
 
 

-hemfärd ev

Tömkörde Marulken, gick bra och ibland mindre bra. Lite stretig i munnen var han men han gjorde fina sidförflyttningar. Fokuserade på att få honom att gå rakt på spåret osv. Det gick bra till slut!
 
Annars har jag inte gjort mycket idag, funderar på att fara hem i helgen så lite att fixa kring det och packa inför vandringen innan jag far så det inte blir panik på söndagen;)
 
 
 

-bilder från dagen

Var pissregnigt väder imorse när jag var i stallet men nu på kvällssidan skiner det självklart upp..
Longerade Marulk en stund på ridbanan i tränset och linan. Han kändes riktigt fin och fräsch. Tycker redan jag ser skillnad på honom i styrkan och fått bort lite mage bara på den här veckan, eller så är det bara önsketänkande;)
 
Han fick även posea i nya grimman inne i stallet.
 
Hann bara hem och duscha innan Matilda frågade om ja ville hänga med henne och några kompisar till henne o fika nere i byn. Så det gjorde jag, mysigt.
 
Sedan jag kom hem så har jag pluggat lite, gjort packlista och planering inför fjällturen och läst lite i böcker som har med det att göra, utrustning mm. mm. Det som är så bra är att det verkligen är saker som man är intresserad av så det känns inte jobbigt att plugga, så skönt! Ska även läsa på lite om samernas historia som är mitt ämne inför min guidningsdag. Alla i klassen har ex. en egen fm. där man har ansvar att guida resten av gruppen.
 
Kossorna i grannhagen

haha först blev dom rädda och sprang iväg en bit men sedan kunde dom inte hejda nyfikenheten, men kom inte närmre än såhär utan stod bara och glodde!


nå va tyck ni om grimman?:) själv tycker jag färgen blev riktigt grym på honom!
 
 
 
 
 

-En vanlig söndag

Red ut med Gabbi och Karro idag. En härlig runda med både mkt trav och galopp. Marulk var riktigt fin och duktig i alla gångarter. Samlade sig fint och va rinte så framtung som han ibland är.
 
Har inga bilder från idag så blir ett ganska tråkigt inlägg känner jag. Hann inte prova repgrimman heller, får göra det imorgon.
Gabbi tyckte iaf att sadeln låg riktigt bra på honom bara han får lite mer muskler över ryggen, så ska bygga upp det nu tänkte jag så ser jag om den passar bättre då. Han har ju faktiskt inte lika mkt muskler som i våras. Ska komma en sadelprovare framöver till stallet också så då kan hon ju kolla på den:)
 
Varit och kollat på en toppenfin lägenhet i Björnänge idag också, 5 km utanför Åre ungefär, mellan Skolan och stallet, får se hur det blir med det!
 

-impulsivt

Impulsgjorde en repgrimma till Marulken nu ikväll, var iofs på tiden att han fick en till, säljer repgrimmor men har bara gjort en till sin egen häst;)
uppdatering imorgon på hur han ser ut i den!
 
 

-slappa dagen

Bara tagit det lugnt idag. Hade tänkt åka till Björnänge och paddla lite kajak och träna räddning imorse men var inte toppenväder när ja vaknade och har även blivit förkyld så tänkte att det inte var den bästa idén att plaska runt i vattnet.
 
Men istället för att gå o lägga mig igen så tog ja första buss till stallet, rättare sagt kl 09, mockade och fixade mat, tänkte longera marulk lite men som vanligt stod han allra längst ner i backen och tittade inte ens upp när ja ropade så då sket jag i det, haha! Hade ändå inte mkt tid på mig innan bussen gick tillbaka, hade fått vänta i två timmar annars.
 
Sedan kom Matilda och vovvebebisen förbi hemma hos mig på kaffe och kakor, många kakor.
 
Nu har jag suttit och funderat på att göra middag i några timmar, men inte speciellt kul när jag inte känner ngn smak...
 
Sofie och Hilda i förrgår:)
 

-alltid

Satte på tvn nu när ja kom hem å då var det från Coldplays konsert och dom började precis spela denna låten, den väcker så mkt minnen, blev helt deppig. Tänk, snart är det två hela år sedan, älskade Ticken<3
 
 

-Skogsdressyr

Red ut på Marulken idag. I nerförsbackarna så bromsade jag upp honom och flyttade i sidled från sida till sida över ridvägen. Detta för att han inte ska lägga sig så mkt på bogarna och traska på i full fart.
 
På plant och uppför så övade vi på trav och galopparbete. Har ju nämnt förut att han har väldigt svårt att ta höger galopp på rakt spår= i skogen blir det nästintill jämt vänster galopp. Men idag tränade vi på höger ordentligt. Ställde igenom när det kom en högerkurva, blev vänster några gånger ändå men till slut så! och när han väl kommit in i den är det inga problem.
Tränade även på ordentliga avsaktningar, samla ihop ordentligt innan avbrott.
 
Japp det var det det. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan dra mig ner till Ica där vi ska träffas och handla till pizzakväll:)
 

-nysadeln

Idag provade jag nya sadeln på Marulk, Jeremy Rudge. Har inte gjort det förän nu för att..jag vet inte men tyckte inte den passade riktigt bra. Lite för framåtlutad men ska kolla om det går att hitta nån padd så man kan få upp den lite i fram, eller om man kan fylla mer luft fram:)
 
Han verkade dock gilla den för det kändes som han fick ett mkt luftigare steg, eller så var det bara dagsformen, men det ser jag ju nästa gång vilket av dom det var.  Jag tyckte den var riktigt skön att rida i också.
 
Jobbade med mycket galopparbete. Det märks att han har tappat mkt i högergaloppen, han orkar inte riktigt ställa inåt. Galopperade mkt runt spåret och på stora volter. Det är höger bak han är svagare i så i höger varv vill han inte riktigt trampa under sig med det benet= han rätar gärna ut sig. I vänster varv så skjuter han istället ut baken och trampar utanför med höger bak, så där får jag jobba med mkt sluta.
 
Han kämpade på ritkigt bra hela passet. Hoppade av och gick en liten promenad som avskrittning.
 
 
 

-Skoljobb men kul

Igår så träffades vi i vår grupp hemma hos Moa för att göra klart gruppuppgifterna, så har vi det bortgjort. Vi ska planera en lämplig runda för 5-dagarsturen i Vålådalen och sedan ska alla grupper komma överrens om en av dom. Även planera packlista och mat.
Vi hann göra klart detta och handla all mat så nu är det gjort!
 
VI ska även planera en utedag för skolbarn på Undersåkers skola. Vi fick åka ut dit och prata med läraren och ställa lite frågor om vad barnen behöver träna på osv. Mkt samarbetsövningar kommer det bli!
Kollade även in området.
 
På kvällen så var vi 5 st tjejer hemma hos Lisa och tittade på tv, pratade och bara mös i soffan, mysigt!
 
Idag har jag, Sofie och Matilda varit hemma hos mig och bakat Snickerskakor och haft lite gofika o mys. Matilda har förövrigt världens sötaste vorstervalp som fick följa med:)
 
Imorgon blir det förmodligen bastukväll!
 
 

-Mer bilder!

Fick lite bilder av Malin i klassen, så här kommer några från blandade tillfällen:)
 

Här är jag, Matilda och Sofie. Var ganska tufft att ta sig förbi den djupare delen då det forsade på ganska bra som ni ser, stora stenar, tror jag står ovanpå en där. Ja ni ser ju mitt stryptag på Matilda haha! Och killarna som kommit fram bara står och skrattar?! hah. Mina ben skakade när ja kom upp där på stenarna.

Två olika taktiker, antingen så gick man i en ring eller så går en med staven längst fram och de två andra håller i den förste.

innan första orienteringen i Duved

En del av klassen innan vi kommit upp dit vi fick vända och innan vi satt upp "paustälten". Alltså innan det började tokblåsa och spöregna/hagla, och vi tyckte det var dåligt väder redan här;) Vi är dock en väldigt positiv grupp och det var inga som helst klagomål under hela turen, så kul:) Min röda arm som sticker ut där, haha!
 
 

-Vadning i fors-bilder

Igår så stod vadning och orientering i Vålådalen på schemat!
 
Vi fick börja med att vada på lite grundare vatten, ungefär upp till knäna. Fick prova både med och utan käpp, och själv och gå i grupp. Var inga större problem men dock välsigt kallt så fötterna domnade ju halvt bort efter en lite stund;) var ca 7 grader i vattnet tror jag.
 
Två stycken i klassen fick stå längre ner med kastlinor om någon skulle ramla och glida iväg, sådant har vi också fått veta hur man ska agera då. Kommer även få praktisera det på riktigt i vår då vi ska ha forsränningskurs.
 
Sedan fick dom som vill gå till ett annat stället bara en bit bort och prova på djupare och mer strömt vad. Där var det mkt klurigare. Var tvungen att gå i grupp där annars hade det aldrig gått, hade man åkt iväg på en gång. Det var ju väldigt stora stenar på botten också så blev vingligt där ibland. Men sjukt roligt var det! Forsade upp mot midjan där ibland.
 
Men vi klarade oss iaf över till stenpartiet mitt i forsen och tillbaka. Sedan var det bara att ta av sig alla blöta kalla kläder, på med nya och åka bort till Vålådalens naturcenter eller vad man säger.
 
Där fick vi börja med att springa ut två och två i skogen och sätta ut två kontroller var. Sedan tillbaka, rita sig en egen runda av de kontroller som var utsatta och sedan ut på egen hand i skogen och köra sin bana.
Det gick faktiskt riktigt bra för mig! Hittade alla kontroller och kom faktiskt ganska rakt på allihopa trots att jag inte följde speciellt mkt stigar! Duktig tycker jag!
När jag följde en myrmark så stötte jag på massor med djurben, bla. lårben och flertalet käkar euuw, lite spooky där ett tag;)
 
Gick även in på Naturrum där och frågade om våra teman som vi ska ha hand om på den långa fjällturen. Jag har Samernas historia. Vi ska ha hand om en dag själva som vi ska guida resten av gruppen för att öva på vårt eget ledarskap.
 
Innan vi avslutade dagen så samlade vi in alla kontroller igen, man var lite småtrött där;)
 

introduktion av kastlinan

kastlinor redo

min tur!

på tillbakavägen efter den djupare delen(inga bilder då eftersom jag själv var i)

Moa och Urban
 
 


 
 
 

-bombom

Fick skjuts till stationen så tog bussen direkt till stallet. Låg framme tre bommar i solfjäder på banan så jobbade honom i repgrimman över dom. Himla duktig i traven var han faktiskt och hoppade inte över alla samtidigt som han kan göra ibland utan satten ner hovarna mellan varje bom.
Tränade sedan lite backa ur 5 zoon , flera steg i taget tog han.
 
Fick sedan skjuts hem, toppen så slapp jag stressa eller sega för att timea bussen:)
 

-På topp som alltid!

Idag stod det orientering på schemat borta i Duved. När vi kom fram så hade vi lite mer kartteori och fick även rita en egen över området där vi satt för att öva.
 
Vi hade 3 banor att välja mellan, 1:an lättast, följde i princip elljusspåret. Jag valde 2:an att börja med, träffade på Åsa någonstans vid kontroll två så blev att vi följdes resten. När vi skulle hitta kontroll fem så kom vi heeelt fel, vi genade genom skogen istället för att gå tillbaka till spåret så vi hamnade på något annat elljusspår utan märka det och gick en väldig bra bit innan vi märkte att vi var totally lost så fick gå tillbaka till kontroll fyra och utgå därifrån och märkte då att spåret hade svängt tillbaka. Inte konstigt vi tyckte det var lite tomt på folk!
 
Vi kom ju på att det var en bra idé att faktiskt använda kompassen sedan och inte bara ha den i fickan;)Nästa runda tyckte Urban att vi skulle försöka att bara köra off-road.
 
Vi verkligen ägde den rundan, vi gick ingenting på spåret och kom pang bom rakt på alla 8 kontroller med bara kompassriktning, och karta såklart, så jävla bra, haha!
 
 Vi fick även titeln dagens omväg, haha!
 

tobbe och åsa

Urban ä fotoredo

Lite av klassen, förutom alla som var ute i skogen, här hade ju dock de flesta gjort klart två rundor när vi gjort våran första ;) 
 
 
 

-Lite Sällskap

Var till en början en ganska långtråkig söndag eftersom bussen till stallet inte gick förän 15, men jag läste lite om vadning inför teorin imorgon iaf.
 
Sofie, en klasskompis ville hänga med till stallet idag så vi möttes där. Hon red när hon var mindre och tyckte det var mysigt att få vara i stallet igen.
Jag red Marulk i sadeln och hacket idag. Ina(hon som har gården) hade precis kört lite galoppbommar så jag gjorde det jag med. 4 st upphöjda på diagonalen. Skrittade först bara över dom några gånger eftersom bommar faktiskt kan hoppa upp och bita små hästar emellanåt;)
 
När vi kom i galopp över dom sedan så var han så himla duktig, ingen tvekan alls. Lite svårt med avståndet fram till första bommen ibland men vi fick riktigt godkänt flyt över flera gånger. Blivande hopphästen det där, hah:)
 
Idag har det föresten varit riktigt bra väder. Soligt om än lite disigt och alldeles spegelblankt på vattnet, lite regn också såklart men det verkar ju vara ett måste här;)
 
Vet inte om jag nämde det förut men det har kommit snö uppe på skutan nu och även på fjället mittemot min lägenhet på andra sidan vattnet, det sistnämda smälte dock bort igår eller ngt för nu är det då inte kvar. Mysigt att gå nere i byn och se snö på fjälltoppar runt omkring:)
 

Detta är dock fotat från busshållplatsen nedanför stallet
 
 
 
 

-Väderombyte

Hann hem en stund efter loppisen eftersom det inte går så många bussar på helgerna, for sedan till stallet. Hann inte göra så mkt utan gick bara ut till honom i hagen, tog av täcket och mös o fotade lite. Idag ska jag nog ta med mig systemkameran och fota lite riktiga bilder;)
 
Här får ni några bilder från hagen

Haha, crazy horse på andra bilden;) här kan ni även se väderomslagen här i Åre, är ju inte mer än ngn minut mellan bilderna, och det var både sol, regn och blåst
 
På kvällen träffades alla hemma hos en i klassen

-Outdoorloppis

Var där i princip när det öppnade, riktigt mkt fina kläder och prylar, skidor, pjäxor osv osv.
Var där ganska länge och tittade men till slut bestämde jag mig för detta efter att ha sållat bort lite
 
Ett par Lundhagsbyxor för 50kr, ett riktigt kap, satt som en smäck!
Peak Softshelljacka 250kr
Peak Vindjacka 500kr
Vinter täckjacka 150kr
Täckbyxor 250kr
 
 

-Ännu en dag

Tog bussen till stallet idag, Sofie i min klass hoppade på bussen efter mig så hade sällskap. Var någon speciell runda pga. skolbuss så åkte en grusväg närmre vattnet så när vi kom upp på e14 igen så hade vi passerat stallet, great! Var dock inte så fasligt långt att gå tillbaka så gick bra!
 
Red Marulk barbacka i hackamoret på ridbanan. Han var faktiskt riktigt duktig. Vi gjorde inget speciellt utan bara lite basic i alla gångarter.
 
Om en liten stund ska jag gå ner till byn till en klasskompis där vi tjejer i klassen ska ha Tacokväll, kommer nog bli kul och mysigt:)
 
Imorgonbitti är det Outdoorloppis på Holiday så där hoppas jag på kunna fynda ngt bra, kanske en varmare sovsäck eller vinterkängor:) Jag och några andra i klassen ska hänga på låset, haha!
 
 

-Lite outdoor

Glömde föresten säga att vi fick reda på att det inte bara hade blåst lite över 20 m/s i onsdags på fjället, utan medelvinden var 26 m/s och kast vindarna upp mot 33 m/s. Orkan räknas vid 30 m/s, inte konstigt det kändes som man skulle blåsa bort;) Hade varit klass 1 varning upp på skutan, hah.
Urban sa iaf att detta hade varit det bästa "testvädret" hitills för nu vet vi vad vi behöver vara redo för på 5-dagarsvandringen.
 
På måndag ska vi ha teori i vadning och sedan åka till Duved för att träna orientering, det kan jag behöva, Jag hittade liksom inte gångtunneln under vägen för att komma till min lägenhet för några dagar sedan;D
På tisdag ska vi åka till Vålådalen för att träna vadning på riktigt:)
 
Vi gjorde en lite rolig övning i skolan idag också. Vi fick ett jättelångt rep som vi skulle forma till Sverige på gräsmattan och sedan skulle alla ställa sig var man kom ifrån och sedan berätta ngt om sin egen stad. Det var jag, Moa från Luleå, två killar som kommer från Skellefteå, en från Sveg och sedan var det bara en stor klump i nedre delen av landet, haha! En är från Åland, en från Gotland och en kille från Frankrike också.
 
Har föresten gjort en ny kategori till utbildningen nu:)
 
 
 

-Stallmöte

Igår så både longerade jag och sedan tömkörde Marulk från sidan, på ridbanan. Han var verkligen jätteduktig! I tömkörningen så fokuserade jag på att få honom att spåra, vilket han har svårt med i vänstervarvet. Började med att ställa utåt där så han fick in höger/ytter bakben under sig istället för att trampa utanför och sedan försiktigt ställa inåt och få honom mjukare i bogen. Han blev riktigt fin!
 
Idag så hade vi stallmöte, det verkar ritkigt kul i det här stallet. Mycket gemensamma aktiviteter, en tränare som kommer dit då och då, och på söndagar ska vi ha löshoppning mm. Nu lät det som att jag inte tycker om stallet hemma, men såklart ja gör, älskar källströmsgården:)
 
Jobbade sedan Marulk en stund i repgrimman, bara lite basic grejer såsom följsamhet och undan för tryck och så, inga konstigheter.
 

Snyggingen redo för tömkörning
 
 
 
 

-Fjällvandring


Puuh!  Har ju varit ute på övernattningsvandring på fjället igår och idag. Vädret var över förväntan igår, sol  när vi gav oss iväg. Drog in regnmoln sen och kom en riktig störtskur vid ett tillfälle men som tur var hann vi precis in i ett vindskydd uppe på fjället, annat var det för våra klasskamrater i en annan grupp som gått en annan väg och kom dyblöta;)
 
Vi valde ju dock kanske inte lättaste vägen..vi gick uppför heela Tottliften, en slalombacke alltså, och ja man nästan kröp på alla fyra ibland för att inte tippa baklänges, haha! den är ju inte kort heller om man säger så..
 
Vid 16.30 skulle vi vara framme vid lägerplatsen, och det var vi också med några minuter på fel sida av marginalen, menmen, var ju första gången. Slog upp tälten och lagade mat. Hade lägereld och kvällssamling innan vi gick och la oss.
 
Dag 2:
Jag sov riktigt bra och frös inte, blåste ganska häftigt på natten och regnade lite..fick jag höra för jag sov tydligen som en stock;)
När vi ätit frukost(som bestod av gröt med egenplockade blåbär) och vice versa så begav vi oss i samlad trupp mot Lillskutan, där blåste det riktigt häftigt så vi fick sätta upp två av tälten som "fikaskydd". Vid detta laget var man väldigt blöt och kall eftersom det regnat hela vägen.
 
Vi gick sedan vidare lite i sidled över en liten kam, och om man tyckte det blåste innan så var ju inte det någonting! det blåste mer än 20m/s. Ibland blåste man iväg flera meter (man lyfte ju inte men ni fattar). Där det gick lite uppför blev det nästan så att man sprang uppåt för att det blåste på så mkt! Vid ett tillfälle så lossnade mitt regnskydd så en skulle hjälpa mig att sätta fast det igen men hon fick inte riktigt fast det så fick vara utan. När ja kollade bak en gång för att kolla hur det gick för henne(vi vinlgade ju förövrigt fram och tillbaka) så ser jag att hon är flera meter ifrån mig för hon blåst bort, hah vad fult det låter.
 
Vi fick vända efter ett tag och gå tillbaka samma väg för det skulle bli för farligt att gå nerför fjället.
Vår grupp valde inte den smartaste vägen hem heller precis. Vi valde att följa en grudväg hela vägen istället flr att gena över fjället och kom då ut på E14 vid Årebjörnen, och det är ju en bra bit från skolan, så det blev att gå där i regn och kraftig motvind  på asfalt. Där hade jag rejält ont i höfter(hade ja redan första dan) axlar och fötter så det var väldigt skönt när vi äntligen kom tillbaka dyblöta igenom.
 
Men har varit en väldigt rolig och häftig vandring:)
 
Blev en lång text, men hoppas ni tycker det är ändå lite kul att läsa om inte annat så har jag kvar det till när ja är gammal och inte kan gå längre:)
 
 



fikapausen(även bilden där vi sätter upp tältet)


 
 
 
 
 
 

-Första skoldan

Första dagen i skolan idag då, gick bra! Gick bra att hitta till salen också. Var upprop först och det var typ hälften som var där, ne inte riktigt men;) Vi var iaf 32 på listan men några lär ju falla bort.
 
Lite allmän info om kurserna fick vi ju också. Efter lite fika så blev vi indelade i grupper på ca. 5. I dom grupperna ska vi imorgon vandra på övernattningsvandringen. Vi planerade lite vad vi ska ha med oss och handlar mat imorgon innan vi går iväg. Vi ska upp på Åre Skutan.
 
När vi slutat så cyklade jag vidare mot stallet, var inte så jobbigt som ja trodde, kändes som det gick rätt snabbt men när ja kollade när ja kom fram så hade det ändå gått 50 min;)
 
Red inte ngt idag utan bara borstade honom och lite så, blev ändå där någon timme drygt...sedan var det bara att cykla hem igen;)
 
Nu ska ja se Robinson och sedan blir det att sova.
 

-Uppdatering från Åre

Hejsanhoppsan, nu är jag och Marulk framme i Åre. Vi kom fram igår eftermiddag och Marulk var så duktig på resan.
 
Han fick komma ut i hage direkt när vi kom fram tillsammans med två ston och en valack blev lite pip o skrik men sedan var det inget mer med det. Nu går han i samma hage som valacken, en arabvalack som heter Balans:)
 
Idag jobbade jag honom först lite från marken i regrimman då han var lite "jag måste titttaaa pååå alltt iidaaa". Han var trots det riktigt lyhörd och duktig.
Hoppade sedan upp och red en stund i hackamoret och sadeln. Vi har ju tagit det väldigt lugnt i sommar så det märks att han tappat mkt sedan i våras, och syns även att han har mindre muskler över ryggen. Men det ska vi fixa till;) Skrittade och travade runt lite, några galoppsprång också.
 
Mycket nytt att hålla ordning på innan man kommit in i alla rutiner. Men stallet är jättefint och mysigt och hästägarna jättetrevliga. En till ny som kom igår också så jag är inte helt själv med att vara bortkommen iaf;)
 
Cyklade hem från stallet(fick skjuts dit innan mamma for hem) har ingen bil förän i slutet av månaden då jag åker hem och hämtar den. Det är 7 km till stallet så tog en stund, 45 min rättare sagt. Och då var det  princip bara nerför, är inte jättetaggad för att cykla dit imorgon kan ja säga ;D
 
Trivs jättebra i lägenheten också, supermysig. Imorgon börjar skolan, eller det lär väl inte vara så mkt imorgon men. Är faktiskt inte nervös, inte än iaf!
 
Här kommer några bilder från lillkameran när ja hämtade Marulk i hagen idag!



 

RSS 2.0