-Det kunde vart värre

Igår när ja kom till stallet så möttes jag av en förtvivlad Karro då hennes nyanlände häst Josefine troligen slitit av gaffelbandet, så hjälpte till att lasta och iväg till Östersund ATG åkte dom. Jag tänkte att det finns ju faktiskt värre skador än ett låst kors och en tappsko. Vi har inte mkt tur just nu i stallet, 1 av 7 hästar är ridbar för tillfället varav en är dock unghäst. Känns som en bra statistik..
Idag fick jag dock veta att det troligen bara var lymfangit eller hovböld, så det känns jäkligt skönt att det inte var värre. Avsliten sena är ju rehab på typ 1,5 år.
 
Jag tömkörde Marulk på banan igår. Han verkade tycka det var kul att få jobba lite igen, känns som han har varit väldigt uttråkad och inte tyckt jag varit så spännande sista tiden. Han var riktigt fin och avslappnad och jobbade på i en fin form tom. Duktig häst!
 
Vi har fått schemat för våra funktionärsjobb i Sandhamn nu också, är så taggad! Vår grupp ska ha ansvar för start och mål. Starten i Sandhamn och mål på Utö. Fixa starten sedan åka räserbåt till Utö och ställa upp målet.

Att göra vid starten.

-Sätta upp startbanderoll

- Ställa upp staket

- Sätta banderoller på staketen

- Sätta upp beachflaggor

- Starten ska vara klar på söndagen den 1/9 innan deltagarna kommer ca kl 15:00.

- Kolla av starten på måndag morgon så allt är iordning.

- När starten sedan gått plocka ihop allting och åk till Utö.

- Sätta upp tidtagnings system på anvisad plats

www.otillo.se

 

wiiiie! Vi hörs till veckan när vi är tillbaka. Har ju föresten inte lagt upp bilder från våra exkursioner men det är för att vi har såå segt internet såhär i slutet av månaden..

 

-plus minus noll

Naprapaten var ju och behandlade Marulk i söndags. Han hade en låsning uppe i bakdelen och var lite sne, han hade kompenserat med framdelen så han var även lite stel där och mellan 2-3 halskotan. Men Tomas knäckte till honom och använde laser så han blev mkt mjukare och gladare efteråt, återbesök om 2-3 veckor.
Ska promenera honom och kan även börja skritta lite försiktigt. Dock så har han tappat andra framskon(hovis slog på andra i förrgår) idag och han ömmade i den när vi promenerade så jag vette tusan om jag ändå inte kommer kunna rida förrän skoningen den 13:e. Suck, alltid är det ngt...
 
Men i övrigt är han mkt piggare och gladare på promenaderna, så det är positivt i alla fall!
 
 
Idag var även sista dagen på vår sommarkurs, har varit en nice sommar. Igår var vi i Storulvån och kollade på kulturtjaffs och idag var vi i Brunflo och kollade in lite odlingslandskap mm. En trots allt mysig dag, vi var bara 8 st studenter, blev ganska mkt flum också. Bästa var nog när alla bröt ut i ett kasta rönnbärs krig mot varandra helt plötsligt på gatan, men det var faktiskt läraren som började sedan spårade det;)
 
 
Jaja..På lördag åker vi till Stockholm där vi ska vara funktionärer/volontärer för ett evenemang som heter ÖtillÖ. En extremtävling där deltagarna tar sig mellan öarna i skärgården. 6,5 mil löpning och 1 mil simning totalt!! Ska bli riktigt spännande och kul! I Sandhamn tror jag det var vi skulle bo.
 
lite instagram-bilder från senaste veckan
en av mina kvällslöpturer på skutan
gigantisk ren i Storulvån! En såkallad Sarv
 
 
 
 
 
 

-Norge

Heeeej! Har nu landat hemma efter tre veckor ute i fält med klassen. Det har varit underbara veckor, nu senast norska kusten utanför Flatanger. Älskar verkligen fjällen, känner det mer mer ju mer jag är där. Det är så bekymmersfritt och man lever verkligen i nuet när man är ute flera dagar sådär, utan telefon och internet. Man kan sitta hur länge som helst, tyst och bara titta ut över en fin vy.
 
Vi har paddlat, vandrat upp på berg, tentat av fåglar. Allt detta i sol, regn, blåst och alla andra väder däremellan. Norge i ett nötskal antar jag.
Upplevt tidvattnet har vi också gjort, väldigt opraktiskt måste jag säga! Flyter dock upp många fina saker att plocka och samla på, tex. snäckor, sjöborrar, maneter, sjöstjärnor och krabbor.
 
Vi besökte ett nunnekloster sista dagen och var med på deras gudstjänst eller vad det kallas, det var...speciellt. Jag saknar dessa veckor redan, kommer lägga upp bilder under dagarna både från Höga Kusten och norska kusten.
 
 
 

-Jorm

Nu är vi hemkomna från Jorm med omnejd. Har varit en grym vecka, som alltid där uppe. Vi har gjort fina dagsvandringar, krypit i grottan och lärt oss en massa växter.
Imorgon drar vi till Övik för lite vandring i Skuleskogen och sedan paddling från Gullvik ut till Grisslan och sedan till Trysunda:)
 
Har även fått tid hos naprapaten med Marulk, 26/8 gick inte tidigare, eller det är ju jag som är borta på veckorna enda fram till dess..så efter det hoppas jag på igångsättning, lääängtaaar!
 
Här kommer några bilder från veckan:)
 
 
 

-hemma bra

Nu är både jag och Marulk tillbaka i Åre igen, resan gick väldigt bra. Vi kom dock hit väldigt sent i fredags eftersom jag ville titta på Hästivalen lite innan vi åkte. Blir så rid och träningssugen, nu får Marulk bli frisk!
 
Mamma har ju varit kvar här till i dag, vi har åkt runt lite här, bla. till Tännforsen och Fröå gruvan. Vi hittade en hel del hjortron också! Idag har jag mamma och Tilda varit i Ullådalen och småpromenerat lite och tittat på växter som vi måste lära oss..
 
Imorgon drar klassen till Jorm till på fredag, blir nice hopas jag!
 
tännforsen
ullådalen

RSS 2.0