-visst är dom sötaaa?


-Åre-Boden-Jokkmokk-Töre

Ingela hämtade som sagt upp mig i Boden efter tåget. Som förövrigt hade varit ett helvete, vi bytte tåg i Bräcke där vi skulle vänta i 40 min som slutade i 2 timmar så tåget gick 02.10 istället för 00.11. Jag sov på stengolv/väskor och Sofia på en bänk, var dock nära att vi inte skulle vakna, jag råkade bara vakna till av att de andra började gå ut, som tur var!
 
Väl i Boden så åkte jag vidare mot Jokkmokk. Ingela hade lite jobb att fixa där, Wilmis var också med.
 
Sov en natt där innan vi åkte hem till Töre där jag är nu. Nova, en av hundarna har ju fått ursöta valpar som man inte kan låta bli, bara två kvar nu dock. fick några söta bilder på dom när jag var ute nu tror jag som jag kan lägga upp sen!
 
här kommer några från Jokkmokk
jag och Wilmis vid polcirkeln
ute på morgonprommis

-friendstime

Nemen hallå, har varken haft tid eller internet till att blogga de senaste dagarna, eller veckan..
 
I fredags så kom ju Jessica hemifrån övik och hälsade på mig, och Sofia från Lule på lördagmorgon. Vi började dagen med frukost på bageriet, myspys. Sedan har vi mest varit i backen hela helgen, en utgång på Bygget hann vi med också.
Vädret var sådär på lördag och söndag men måndag var det strålande sol och plusgrader! Riktiga vårkänslor med fika i snön. Sofia och jag åkte enda till stängning, Jessica bilade hemåt lite tidigare. 
Jag och Sofia tog nattåget tillsammans tillbaka norrut. Jag är på praktik hos min syster nu så jag hoppade av i Boden där hon hämtade upp mig för vidare färd mot Jokkmokk.
 
 
 

-separationsångest

Igår så provade ju Linn att rida Marulk en stund på banan, det gick riktigt bra och han var så himla duktig. Han tog båda galopperna på en gång, det gör mig riktigtriktigt stolt! En sak att han gör det när jag rider men att han förstår fattningen när en annan ryttare rider, vilket är väldigt sällan gör mig riktigt glad! Fina killen!
Det ska nog inte vara några problem när jag är borta.
Tre älgar, en mamma och två barn stod och tittade på utanför ridbanan också, hah!
Klara och jag red ut direkt efteråt, blev en ganska kort tur.
 
På kvällen åkte jag upp till tilda och tobbe för en sista myskväll innan praktiken. Spelade kort och åt banankaka och andra onyttigheter. Kommer saknaaa.
 
 
Idag var sista dagen i skolan innan alla eller de flesta åker iväg. Det var faktiskt en reklambyrå från Övik som var och föreläste om lite grafisk formgivning, roligt och jag fick mkt uppfräschning från gymnasiet som poppade upp igen. Var lite kul när dom pratade om hur man förknippar de flesta företag med en färg(på loggor etc.) och en av dom sa: Jag kan ta ett exempel från Örnsköldsvik inte alls långtifrån där ja bor där det finns en fabrik som heter Domsjö, som har en grön logga. De började att färga röken grön med lampor på kvällarna, och det hela blev väldigt fel. Haha jag: "Jag bor alldeles där bredvid!"
 
Saknar redan klassen, kommer bli så tråkigt att inte träffas på en hel månad!!
 
 
Men imorgon kommer Jessica hit hemifrån övik och på lördag kommer Sofia, dom är här i helgen, blir nice:)
 
älgar på besök
skutan som utsikt
 
 

-spooky

en helt vanlig bild från cafét när vi gjorde gruppuppgiften..
men ser ni spöket i baren?

-superhästen

Idag har jag liksom igår varit i skolan nästan hela dagen, vi har praktikintro i veckan. 
Jag red Klaras ponny Isa på plan igår, var ju egentligen tänkt att tilda skulle göra det. Det gick riktigt bra, hon var lite lat till en början och ville mest springa ifrån och var lite stel men mot slutet gick hon riktigt fint!
 
Jag red en uteritt på Marulk idag, var himla mysigt och han var så fin så. Jobbade honom mkt i trav, både på rakt och böjda spår och han samlade ihop sig riktigt fint och var stadig! Märker verkligen skillnad att han blivit starkare, framförallt i avsaktningarna då han verkligen sätter under sig och inte faller framåt och hänger på frambenen som innan. När han stod i gången här om dagen så sa även Gabbi att hon tyckte han blivit så fin i kroppen,kul!
Trök att jag ska på praktiken nu bara! I galoppen var han också riktigt fin och tog höger galopp på en gång!
Vill så gärna rida lektion för Anki som är här varannan vecka, det får bli efter praktiken då ja förhoppningsvis har råd med det:)
 
Imorgon ska jag träffa Linn i stallet, en tjej som tagit hand om en annan häst där. Hon ska prova rida Marulk och hjälpa mig de två veckor jag är borta. Ska nog inte vara några problem.
 

-Renarna o vi

Igårmorse var jag helt själv på gymet förutom mot slutet då det var en till, riktigt skönt. Åkte direkt till Tegefjäll efteråt där jag mötte upp Maria, Klara och Frida för lite brädåkning, så roligt att åka när alla är på samma nivå, bara Maria som åkt längre. Blev en riktig toppendag med sol och några minusgrader. Vi grillade till lunch också, vårkänslor!
 
Klara och jag åkte till stallet sedan, var dock ganska slappa så vi gjorde inte så mkt heh.
Tilda sov hos mig, vi gjorde supergod pizza, verkligen helt awesomegod. Såg lite på melodifestivalen, åt glass/grädde/banan/chokladsås och såg sedan på en dålig film, Prometheus, inget tips;) eller så var det för att vi halvsov lite här och där..
 
På morgonen gjorde vi dunderfrukost med bananpannkakor och allt möjligt. Vi åkte bort till Duved där vi mötte upp Viktor. Vi var lite sega så han hade fått vänta ett bra tag..och när vi kommer fram så märker jag att ja glömt mina stighudar(de man sätter under skidan när man går uppför) så det var bara att åka hem och hämta dom.
 
Vi åkte upp linbanan och gick därifrån. Var ingen toppensikt idag eftersom ddet snöade men vi hade trevligt ändå och hittade några fina svängar. Det var vi och renarna som var ute på fjället idag, dom råmade och hade sig. Tyvärr så fick Matilda ett felskär efter ett drop så hon vred till knät och det hoppade troligen ur led och tillbaka igen och vi misstänker att korsbnadet kan ha blivit lite uttänjt, så det blev en försiktig färd tillbaka.
 
Vi åkte hem till mig sedan och åt lite överbliven pannkaka och pizza, nomnom.
 
 
Red Marulk på banan idag, mkt skrittarbete. Jättefin var han verkligen, så tråkigt att ja snart åker iväg på praktik när vi kommit igång så bra. Var egentligen tänkt att Tilda skulle rida Isa idag men det blev ju inte riktigt så med tanke på knät, får se hur det är imorgon.
 
dagens sikt
gårdagens bilder
 
 

-livin on the edge

Igår tog jag sovmorgon, första gången jag inte ställt väckaren sedan jag kom tillbaka efter jul och då inkluderar det helger. Även om ja ändå vaknade 8 så var det najs. Tog en lugn morgon och åkte sedan till stallet. Blev en mysig uteritt i toppenväder, riktigt mysigt att rida ut själv också. Såg världens största älgspår med, har aldrig sett så stora!
Mötte Ina som var på tillbakaväg och hon hade tagit galopp på isen, så jag red också ner dit.  
Jag gillar egentligen inte isar, men jag tänkte att den borde ju realistiskt sätt hålla för en lastbil. Sedan tänkte jag att om ja galopperar riktigt fort så kanske den inte hinner braka, haha;) Jag galoppade en bra bit och vända sedan tillbaka samma väg. Riktigt härligt, och Marulk tog höger galopp helt självmant!
 
Mötte upp Matilda och Tobbe på Bahnhof café sedan för en sista liten analys och för att ta bilder. Vi åkte sedan hem till mig en sväng och sammanställde lite, till skolan och skrev ut och sedan upp till Björnen. Jag sov där hos dom så kunde vi träna på lite på redovisningen och göra klart det sista. Chokladbollar blev det också,nomnom.
 
 
Efter skolan idag så åkte jag till stallet där ja mötte upp Klara. Vi red bort till isen idag också. Riktiga vårkänslor idag kunde rida i bara ridbyxor, gillar att vi tycker det känns vårigt med -7 och sol;) Vi tog några galopper på isen, vi red runt idag så vi kom upp på en annan ridväg längre fram. Fotade först lite på isen och tänkte sedan filma när vi galopperade men då var sd-kortet fullt så jag rensade kameran, och då tog batteriet slut så nu blev det varken bilder eller film..får ta det en annan dag.
 
 
Imorgon blir det brädåkning i Tegefjäll/Duved med Klara, Frida och Maria:)
 
blir inte roligare än en bild på min och tildas middag igår, bulgur, soltorkade tomater, pesto och soyafileér
 
 
 

-snowboarding

Gym imorse, men det behöver jag väl snart inte säga längre- Tyckte jag var lite sent ute som var där strax innan nio då jag skulle träffa tilda och tobbe på skolan tio. Men strax efter nio dyker Tilda upp på gymet hon med så Tobbe fick vänta en liten stund där, heh.
 
Efter skolan skyndade jag hem och Klara(som rår om ponny-Isa) kom förbi och vi tog bilen bort till Tegefjäll för lite brädåkning. Jag börjar bli riktigt grym nu faktiskt, för att inte åkt så mkt iaf. Var föresten underbart fint där, har inte hunnit åka i Tege innan. Man ser hela skutan och utsikten är nästan finare där än inne i Åre. Vädret gjorde ju sitt också, sol och -10.
 
Vi åkte sedan till stallet och red hästarna på banan. Vi ställde fram ett litet kryss som vi skuttade över. Marulk var riktigt duktig och vi fick till några fina språng. I vänster varv galopperade han hela vägen fram till hindret och i höger varv kunde vi galoppera på en volt över hindret, duktig kille!
 
de två sista är Klaras bilder.

-plugg o bullfika

gårdagen var inte så händelserik, var hundvakt åt Zonda så det var mys, just det, gymet hann jag också med.
på kvällen kom Tilda och Tobbe förbi så började vi lite smått med vår rapport.
 
Idag hade vi heldag i skolan, först föreläsning och sedan workshop. Sedan stannadevi kvar och fortsatte på rapporten lite. Proppade i oss massor med vsniljbullar också, vi har fortfarande fulla frysen nere i klassrummet sedan skidtävlingen, så imorgon blir det gymet;)
 
Kom just hem från stallet, longerade honom på banan en stund.
vita faran
 
 
 

-hoppa kan han iallafall

Började idag igen dagen på gymet, börjar tycka det är riktigt kul, härlig start på dagen liksom! Hann precis hem o slänga i mig en macka(tur ja hade räsersparken) innan det var dags för städjobb. Idag hade jag och Maja värsta flowet och hann igenom den stora lägenheten på 3,5h och fick tom. beröm för att vi gjort ett bra jobb;)
 
Hem en sväng igen, Tilda kom förbi efter hon åkt skidor och så åkte vi till stallet. Idag lånade hon Klaras ponny Isa(den vita på bilderna från förra inlägget) Vi värmde upp med en liten uteritt med pannlampa i mörkret, mys. Red sedan på plan med musik i högtalarna, man får så härlig feeling då, absolut music 61, haha!
Marulk var jättefin, mjuk och fin i munnen också. Gabbi hade hoppat innan oss så jag travade över travbommarna, först hoppade han över de två första och gjorde konstiga skutt över resten men efter några gånger kom han på att han faktiskt kunde sätta ner fötterna mellan dom och då gick det riktigt fint;)
 
Vi pysslade på ett bra tag med småsaker så jag var hemma 21.30, middagsdags!
 
En bild på Marulk nån dag i veckan, där ser ni ju nysadeln också, och tjockmagen;)

-sockerfall

Sov hos Tilda och dom i Björnen och på morgonen drog vi ut i backen, eller när vi var påväg o gå så märker tilda att hennes pjäxor är kvar i Gustavs bil så då fick vi ta skidbussen istället(annars bor de alldeles bredvid backen) in till byn typ, som tur var så skulle Gustav bort till Duved så vi kunde lifta med honom bort till kabinen.
 
Väl i backen var det svinkallt och vi klagade mest, haha. Men blev några åk iaf, tväråvalvet och västra ravinen innan vi åkte upp på hummeln och gick in och fikade, Kennet och Viktor mötte också upp. Jag och Matilda tänkte dela på en morotskaka och hade kollat in den största som verkligen var gigantisk, vi får ett fat och undrar för oss själva om vi ska ta den själv eller men tillslut lägger gubben upp en, och självklart den minsta som var typ hälften så stor!! Vi beklagar oss över det där länge och när viktor ska gå och köpa så kommer han självklart tillbaka med vår stora kaka och säger, ja men man fick ju ta själv?! haha åååh
God var den iaf, och varma chokladen med.
 
Sen jag kom hem har jag mest chillat, det är inte ofta det händer!
 
 

-fullt schema, alltid

Gårdagen började ju med tenta på skolan, eller hann med en gymis innan också. Tentan var inte jättesvår eftersom det var krysstenta  så förhoppningsvis klarar jag den.
 
Tilda och jag drog sedan direkt till stallet, hon lånade Balans igen. Var ganska kallt men gick bra, -20 typ. Red galoppsträckan, var mkt snö där så dom fick jobba ordentligt pållarna. När vi var på tillbakaväg mötte vi Klara/Isa som följt våra spår så dom sällskapade oss tillbaka till stallet. Där red vi på plan en liten stund.
Fika i sadelkammaren efteråt, såklart!
 
Sedan drog vi till Björnen där Tilda bytte om och sedan hem till mig för att byta om, eller ja, vi satte på oss täckbyxor och skidjacka för att passa in på after skin.
 
Vi åkte först bergbanan upp till Fjällgårn men när vi var precis uppe så ringer Tobbe, Harry och Kennet och säger att det är fullt. Japp, så då åkte vi ner igen, inte bergbanan dock utan i backen..jag på kennets rygg och Tilda på Tobbes, det var ett äventyr kan man säga..jag satt mest o skrek bromsabromsa, jag kommer dö! än fast han körde så sakta som möjligt haha. Dock var ju jag ganska safe motför tilda som åkte med tobbe på brädan;)
Vi åkte ner till torget och gick sedan på after skin på dippan istället, var riktigt nice!
 
Hem och byta om igen, slängde i oss lite bananpannkakor, Malin kom förbi och sedan tog vi skidbussen upp till Björnen igen, där killarna redan var och lite senare kom även en del av tvåorna förbi, var en trevlig kväll!
 
jag har inte alltid en svart häst som ni ser;)
 
 
 

-dessa fina dagar

Började morgonen med ett besök hos den älskade tandläkaren. Det värsta idag var när hon satte i bedövningen, sjukt hur onte och obehagligt det är. Själva tanden är ju död så den den har jag ingen känsel kvar i nu, ilade dock till ordentligt en gång, hur det gick till vet ja inte. Nästa gång ska jag få bleka tanden.
 
Gick direkt till gymet sedan, tandläkaren ligger i samma byggnad som gymet..och skolan, och vårdcentralen, hah. Gymade typ en timme och sedan hem och äta lunch innan jag hämtade upp Tilda och vidare till stallet.
 
Tilda lånade Balans idag, en arabvalack. Han var lite på tårna och taktade mest fram, framförallt i början och studsade och hade sig. Mkt för att testa henne tror jag, man kan inte tro att han är 18. Hon tyckte dock bara det var kul, han är väldigt lik hennes ponny som hon hade som också hade arab i sig.
Var en mkt härlig tur med toppenväder. Vi red en ny runda med toppenunderlag så blev en härlig galopp i skogen efter vi ridit över en lägda, den rundan blir det fler gånger!
 
Efteråt gjorde vi kaffe och jag hade med mig banankaka som vi mumsade på i sadelkammaren:)
 

-photos


-ute i god tid

Imorse när jag vaknade och kollade på mobilen så hade jag fått ett sms från Urban(läraren) kl 02 inatt...vi samlas på åregården kl. 13..ja ni ser ju själv, framförhållning är kanske inte vår lärares starka sida;) Han hade dessutom suttit i ett tält och skrivit det för han var ute på tur med vildmarkarna.
 
Jag hann iaf åka till stallet innan och rida ut med Karro/Ulla, blev en mysig tur i alla gångarter på pigga hästar.
 
När ja kom hem fick jag gå direkt ner till byn för att möta upp klassen. Vi var på två studiebesök, Hotel Diplomat/country club och Hotell Åre torg för att kolla hur dom jobbar med upplevelserummet och lite sådär, var riktigt roligt faktiskt.
 
Nu ska ja se om ja får upp lite mer bilder från igår när ja fotade pållarna i hagen.

-lyxfika

Hann inte blogg igår, men jag började dagen med att gå på gymet tillsammans med Maja. Tog sparken dit, gick i en jäkla fart hem kan ja säga i alla backar!
 
Åkte sedan till stallet. Red först på banan och sedan ut en sväng, jobbade honom hela vägen i öppnor och slutor i trav och skritt.
 
På em. mötte jag upp tilda och tobbe på Bahnhof över en fika(chokladboll och vatten, student yey!) och diskuterade vårt grupparbete lite. Vi ska skriva en liten rapport om ett upplevelserum och göra en powerpoint.
 
Tilda och jag givk sedan hem till mig för att färga hennes hår, färgen räckte med nöd och näppe men blev nice till slut. Vi lagade också awesome-god spontanmiddag och såg sedan en film, mys.
 

-såjaa

Idag var det några timmar i skolan, första gången på en vecka. Fanns massa bullar över från skidalpinismtävlingen i helgen som vi mumsade på. Fick även med mig massa tandkräm som man fick ta, från studentveckorna så nu har jag tandkräm för resten av året, och även festisflaskor!
 
Innan föreläsningen  hann jag gå på gymet en sväng. Idag har jag även lämnat in mina skidor för byte av bindning, har ju köpt en turbindning. Och hittade även transciever, sond och spade för hyffsad billig peng så nu är jag nästan redo för att gå på tur, bara stighudar som fattas! men ska få prova tildas som har ett par oanvända.
 
Marulk red Jag på bana. Han var lite seg i reaktionen men annars superfin. Var ganska mkt snö på banan så hsn tyckte det var lite jobbigt.
 
 

-familytime

I helgen har mamma och Lina varit här och hälsat på. Det har varit mysigt och den mesta av tiden har väl spenderats i backen. Idag var 12:e dagen i rad jag åkte skidor, imorgon tror jag ja ska vila lite..
Wilma följde också med så det var mys:)
 
 
 

RSS 2.0