-livet leker

Igårkväll kom Matilda över på kvällen för ett glas vin, var tänkt att vi skulle möta upp med Moa också men hon dissade oss så vi gick själva till vinbaren..och sedan gick vi hem igen, haha! Det var mkt trevligt iaf!
 
Hon sov här och när vi vaknade knatade vi bort till bageriet för frukostbuffé, så jäkla värt! Som en riktig hotellfrukost, vi satt i tre timmar så vi kunde äta så mkt som möjligt, hah:)
 
Resten av dagen gled vi runt i byn, tilda letade pjäxor och jag hittade en riktigt nice skidjacka på mountain recycle. Reklamerade mina goggles också då dom börjat släppa i "stoppningen" så jag la till lite pengar och köpte ett par bättre, asnice är dom!
Vi hade sparken med oss, gick som hejsan i alla backar!
 
 
I stallet så hjälpte jag ju Gabbi med Stina. Hon har börjat kicka och resa sig i longeringen. Jobbade henne i repgrimman med grunderna och skickade ut henne på volt. Det är när hon inte förstår och man ger för stort tryck som hon brallar eller reser sig. Efter lite jobb så gick det riktigt bra, även när Gabbi provade sedan och både häst och ryttare var/verkade nöjda! Stina är ju fortfarande lite bebis då hon bara är 5 år hon är ganska hård i psyket men samtidigt väldigt känslig. Vi ska köra ett till passa nästa vecka:)
 
 
Efter stallet åkte jag direkt upp till Björnen för kvällsåkning med Malin och Matilda. Vi hoppade i hoppen som finns där och jag började öva på lite  grab, lyckades riktigt bra mot slutet. Kvällsåkning är så mysigt! Vi kunde uppenbarligen inte hålla oss från skidåkningen en hel dag;)
 
en bråkdel av buffén
 

-Skidor för hela slanten

Blev en skiddag idag med, med tjejerna. Inte många liftåk, eftersom vi hikeade upp på diverse småtoppar. Snöade på morgonen och sprack upp till toppenväder vid 11-tiden, temp just under nollan. Hade dock fått varit lite kallare då man svettas så fort man rör sig typ;)
 
Vi hittade några fina pudersvängar. Harry var snäll och lånade ut sin transceiver till mig, eller tror tilda tog den utan o fråga, heh. Jag gjorde en riktig vurpa i lössnön idag o tappa skidan o allt så fick gå upp o hämta den, nu vet ja att den lossnar iaf.
Imorgon ska jag försöka vila från skidåkningen, mina ben var lite sega idag. Får se hur det går!
 
 
Marulk red jag barbacka på banan idag. Blev lite rodeo där vid ett tillfälle i galoppen med tre bock på rad eller ngt, var inte långt ifrån att ja skulle ligga på backen. Vi tränade på galoppfattningar från skritt. Gick riktigt bra.
Imorgon ska jag hjälpa Gabbi med Stina som har blivit lite kaxig i longeringen, eller ganska mkt. Ska bli kul att få jobba en annan häst från marken igen:)
 
 
dagens bilder
 

-puder

Startade morgonen med ett pass på gymet, lite crosstrainer och rygg o mage. Hem slänga i sig en macka och upp till vm6:an kl 10 för o möta upp Malin, christian och birger. Blev en skiddag i offpistens tecken. Bara puderåkningen utom några undantag här och där, körde även gröna linjens hopp två gånger, askul!
 
Hem och sedan vidare till stallet, jobbade honom i repgrimman lite, riktigt fin. Har blivit riktigt kvick i varbytena och skritt till galopp funkar super, han såg ut att tycka det var riktigt skoj att få rivstarta;)
 
Hem igen för lite middag innan jag brummade upp till tilda och gänget i Björnen. Bakade kladdkaka, Harry fyller år idag också, men han stack ut på middag innan den var klar haha. Så jag, Tobbe och Tilda mumsade i oss och spelade lite monopol.
 
Imorgon blir det upp tidigt igen, för vankas mer snö från himlen nämligen!
 
Birger fotade lite under dagen

-Lavin 1:an avklarad

Såja, nu kan jag söka fram personer i lavin också! Nu måste jag bara skaffa en egen transceiver också..
Vi började dagen med en föreläsning av en riktig lavin-guru från schweiz, Manuel heter han, han har bla. kommit på grävtekniken man använder sig av. Var lärorikt!
Efter det analyserade vi dagens lavinrisk, väder, helgens väder och hur det påverkar snötäcket osv. (har kommit massa snö i helgen:D) 
 
Vi gav oss upp i backen och till stället vi skulle ha tentan. Vi hade en yta på 30x30m som två tranceivrar var nergrävda. Vi skulle söka reda på dom och sedan sonda dom(en "pinne" som man sticker i snön för att känna vart offret är) vi behövde inte gräva upp utan bara träffa med sonden, jag träffade på första sticket på båda,yey! Vi hade 5 min på oss och jag klarade det på 2.49. Träningen i helgen gav resultat, mkt roligare att träna inför en sån här tenta än en teoretisk;)
 
Vi fick några pudersvängar när vi åkte därifrån, åt lunch och sedan åkte vi och fick förklara terräng på olika ställen, vart vi skulle välja att åka vart det finns risk för laviner osv.
 
Ännu en härlig dag!
 
Imorgon börjar jag morgonen på gymet och sedan ut i backen för lite puderåkning i nysnön.
 
 
bild från i fredags
 

-mer snötest

Lånade lite bilder av Malin, från  lektionen i fredags.
här ser man lite bättre hur vi grävde, först in till den främre väggen och sedan runt om
underbara utbildning
 
 

-Skidor och tentaplugg

Underbar dag i backen idag! Började med att träna lite tranceiversök, jag malin och tilda. Vi grävde ner dom lite djupare idag så det skulle bli lite svårare. Första rundan gick bra för mig, andra tog lite för lång tid..hoppas det går bra imorgon! Tenta ute i backen är ju dock ganska lyxigt.
Jättemysigt med lunch i solen också, nästan lite vårkänslor.
 
Efteråt åkte jag och Matilda upp på toppen, malin blev tvungen att åka hem. Vi hittade riktigt nice offpiståkning med lite pudersvängar i bla. Tväråvalvet, puder och småhopp här och där.
Sista åket var underbart där vi fick med lite allt möjligt, enda från toppen ner till 6:an. Stannade på ett ställe och gissade och mätade lutning i backen också.
 

-varför sova på helgerna

Drog till stallet på morgonen för att hinna med dagens aktiviteter. Tror Marulk var lite sur på mig för att jag inte aktiverat honom de tvp senaste dagarna pga. lavinkursen, så när jag kom gick han iväg och gömde sig bakom en gran, haha!
 
Jobbade i repgrimman lite grundövningar och sedan löst. Inkallningar i trav sitter riktigt bra nu! Gick i avslappnad form runt mig också.
 
Sedan hemåt, slänga i sig lite mat och upp i backen där ja mötte upp Malin och Matilda, tog liften till lavincentret där vi tränade lite trancieversök, gick riktigt bra faktiskt. Vi kunde dock inte gräva ner dom så djupt så imorgon tänkte vi ge oss ut lite högre upp med mer snö. 
 
Matilda hängde sedan med hem till mig en stund och drack kaffe innan vi drog hem till henne och åt lite middag och fastnade framför kalle och chokladfabriken som gick på tvn,heh. Efter det drog vi hem till Maja och Karin för lite spelkväll, mys!
 
 
söten efter han druckit vatten
 

-Lavinkurs dag 2

Vi började dag 2 av lavinkursen med att fråga pistörer och liftpersonal om vad dom kunde berätta om dagens förhållanden angående laviner. En 2:a på riskskalan men har gått ganska mkt laviner i vinter.
 
Vi tog linbanan i Duved upp och dagen kickades igång med en lavinolycka som två tvåor hade i scenlagt alldeles ovanför liften, så dom kom springandes mot oss där på en gång. Så fram med spadar, trancievers och sonder och börja söka. Var sex begravda och vi hittade 3 inom 18 minuter, vilket brukar vara en gräns för vad de flesta överlever under snön, så de andra tre klarade sig bara om dom hade riktigt tur, heh. Är väldigt svårt när det är flera transievers som ger signaler samtidigt och vi hade inte riktigt rätta grävtekniken än heller.
 
Vi gav oss sedan upp på en tur upp på fjället, på med stighudar och turbindningar. Vi lunchade i ett vindskydd och fortsatte sedan upp på en liten topp. Där tränade vi på grävteknik och gjorde ett snötest, sådant som tex. skidpatrullen gör för att kolla snöns hållbarhet och lavinrisk.
 
Åkte därefter neråt igen genom en ravin, fick några pudersvängar också.
 
En liten film, först när Matilda, Harry och tillslut Urban försöker få snön att kollapsa i snötestet, detta var alltså en 6:a=mkt hållbart. Sedan är det bara lite skojeri med hopp av Harry och Malin.
 
Matilda och Urban checkar lutning
lite fjäll i fjärran
Harry och Malin sågar så att blocket ska vara loss sedan när man ska hoppa ovanpå, snötestet
Urban hoppar utan ngt större resultat
 
tänk att jag faktiskt bor här och detta är en av mina skoldagar, kan nästan inte förstå det själv!
 

-Lavin 1:an

Idag påbörjade vi SLAO:s Lavin 1:a. Först med lite teori i klassrummet, fick även se en film, nu är ja livrädd för laviner och offpist åkning också, liksom efter vi sett helikopterfilmen;) Nemen de är sjukt när man ser lavinerna sådär, var en kille som stod och filmade sina kompisar när en lavin bröt ut och han begravdes när snön kom mot honom och kameran var fortfarande på så man hörde hur han kämpade, han blev som tur var räddad sedan av vännerna.
 
Efter teorin där vi bla. fick lära oss om trancieversök och sondning så gick vi ut bara utanför skolan och tränade med trancieverna. Två och två var vi och den ena gick iväg och grävde ner en tranciever. Det är lite klurigt, framförallt när vi grävde ner två samtidigt. Men vi ska träna i helgen så vi klarar tentan på måndag:)
 
Efter lunch gav vi oss ut i backen för att studera snö och analysera branter och lavinrisker. Fick lära oss hur man kan mäta ut lutningen på en brant och vad det är som påverkar och hur man kan se vart det är riskfyllt att åka. Bla. på hur det blåst och vad det har varit för väder osv.
 
Imorgon ska vi åka bort till Duved och gå på tur uppe på fjället:)
 
Matilda söker sitt offer
även i oåtkomlig terräng måste man kämpa, haha!
glad tilda efter att ha stått ovanpå sändaren och inte fattat vart den var;)
detta tycker jag är en lyxig lektion!

-hoppeli

Det var en härlig dag i backen idag, jag och Matilda gav oss lite utanför pisten och fick något fint åk. Vi stötte även på en del av klassen som höll på med lavinkursen i backen, imorgon kör vår grupp igång!:)
 
Hoppade Marulk idag, tillsammans med Klara och Isa. Vi byggde upp en studs och en oxer, gick riktigt bra även om han har lite svårt att hålla ordning på alla fötter;) men några fina hopp blev det, var kanske 60-70 som högst, på oxern.
 
himlen var så cool i hagen idag, tror det var ett plan som åkt förbi, såg ut som en ryggrad.

-nomnom

Det blev alltså bakning igår, äppelpaj, banankaka och en limpa med russin, olika frön och morötter, svingott blev det!
 
Nu blir det snart backen, vi tänkte ge oss ut o leta lite puder.

-gofika

Idag var Matilda och jag uppe innan solen för att åka till stallet, med tanken att hinna åka lite skidor senare. Med termometern på -23 så gav vi oss ut på en härlig och frisk runda i solskenet. Red ner till continental och Björnänge på pigga och glada hästar:) Var så fint på himlen när solen gick upp.
 
Någon skidåkning blev det dock inte..istället drog vi till bageriet och fikade, Moa kom också dit. Vi satt där i drygt 2,5 timme och babblade på om allt och inget. Vid ett tillfälle när gubben vid bordet bakom skulle gå så sa han sådär lite lagomt högt så att vi skulle höra: de va då ett jädra liv här...oops;) När sedan personalen började duka fram inför middagsgäster och stä.nga av med reserveratskyltar tänkte vi att det var dags att gå..
 
Är hemma och äter middag en sväng nu och ska strax o hämta upp Matilda på gymet så drar vi först och handlar och sedan hem till henne o gänget i Björnen för bakkväll, har dock en känsla av att killarna mer kommer äta än o baka?
 

-Min fina vän

Har inte varit bara en skitdag. Tur jag har Marulk! Det är -20 idag men blev ändå en uteritt då det var så himla vackert:) Marulk var så himla pigg o glad och frustade och hade sig så det smittar av sig..eller inte frustandet alltså;)
 
Hade med mig lillkameran så blev lite bilder:)
 
Greta och Mona, Greta är Ullas(den vita)föl, 1,5 år
ser ni vad perfekta skoterspåren är?:)
 
 
stallet till vänster
 

-skitarsle

så jävla arg..och ledsen! Var och "fixade" tänderna idag, men blev inte ens finare än den provisoriska! så jävla fult! och de här tänderna är tänkt att ja ska ha resten av livet, eller? Mkt mörkare själva fyllningen än min egen tand..för att dom inte hade ngn ljusare? men fixa det då!!!!! dom blekte inte tanden som blivit mörk och när ja frågade verkade det inte som det ska göras nästa gång heller, då ska ja bara rotfylla. Så jag ska gå runt med en brun framtand och en mörk trekant längst nere på båda framtänderna?!
Varför utbildar tandläkare sig typ 50 år när jag själv hade kunnat gjort de bättre själv.
 
sksgfhsejdhcbsbsuejrjfjshsjaiaiwhdhchcyfyskq!!

-städtanten

Idag har Maja och jag jobbat hela dagen, städat två lägenheter och dom är inte direkt små, tre våningar i den större. Det var faktiskt Fredrik Ljungberg som bott i den fick vi veta efteråt. Vi hade stått o pratat om va äre för rika jävlar som lämnar såhär mkt oöppnad mat samtidigt som vi mumsade i oss kakor och godis, haha! Vi hittade en flygbiljett uppe där de stod london-trondheim så vi drog slutsatsen rika engelsmän, fast Ljungberg är ju ett svenskt namn? aha rika svenskar som flyttat till London!
När vi sedan fick veta hur det var föll det på plats. Så nu har jag städat bort fredrik ljungbergs kiss från toan också..det är det inte alla som har gjort..haha ush!
 
nu blir det slapp kväll i soffan me ponnyakuten;)

-chillarkväll

Ännu en mysig dag, jag och matilda var lite sega i starten efter igår men sedan åkte vi och red. Ungefär samma runda som igår men inte riktigt. La även in en liten galopp och Ulla verkar riktigt trevlig att rida!
bara -5 grader idag också.
 
På kvällen åt vi tacos hemma hos matilda, tobbe o harry, markus va också me. Vi såg på film, bilar och surfs up, haha! mkt mysigt.
 
imorgon blir det städjobb!

-hipp hurra

Åkte några brädåk igårmorse också..gick inte lika bra som dagen innan så ska nog ta en liten paus på några dagar.
 
Vid lunchtid åkte jag och Matilda till stallet, hon fick som sagt låna Ulla. Blev en riktigt mysig uteritt på skoterspår och kom sedan ut på vanliga ridvägen igen. Blev mest skritt eftersom Ulla inte är så igång men några travsteg blev det.
Idag tänkte vi rida på äventyr och försöka hitta en väg upp till Copperhill, lyxhotellet uppe i Björnen. Binda fast hästarna utanför och gå in å ta en spabehandling, haha..;) Ska nog ta fram kartan nu och undersöka lite.
 
Fredagskvällen spenderades hos Moa som fyllde år, ca. halva klassen var där, och dom är så jävla bra! Vi åt födelsedagsfika och babblade loss. Lite senare åkte vi några våningar upp där tvåorna höll till, mkt trevligt!
 
 
 
 

-another beautiful day

Började dagen med att ta på mig snowboardskorna och knata upp till liften med brädan under armen, Karolina hängde också med. Underbart väder, något kallt, ca. -17, nu på kvällen stod det dock på -23..
Börjar få in klämmen på brädan ganska bra nu, nu ska ja bara lära mig att svänga med andra foten fram också, blir kanske morgondagens uppdrag.
 
Marulk och jag hade en underbar lösträning idag i kylan också! Musik i högtalarna och belyst ridbana i mörkret, hur mysigt som helst. Lekte mest runt liite och han travade in mot mig i inkallningarna idag också, hur kul! I slutet travade han avslappnat och fint på volt runt mig.
 
Imorgon följer Matilda från klassen med på uteritt och lånar Ulla, blir mys:)
 
Har föresten skrivit klart en till rapport ikväll och började ikväll. Kändes riktigt bra!
 
 
 

-årsresumé del 3

juli
 
-Fick veta att jag kommit in på utbildningen här i Åre, fått lägenhet och stallplats, allmänt glad!
 
-Marulk och jag hoppade hela 85cm, samma hinder som löshoppningen dagen innan
 
-Jobbade hos Basjkirhästarna i Gideå både veckor och helger
 
-Marulk simmade i tjärn, sjönk som en sten, så hoppade mest fram;)
 
augusti
 
-Klippte ihop denna filmen, som Lina filmade
 
-Jag och Emma red på stubbåkern och fotade varandra, underbar sensommarkväll
 
-Åkte med 3 fina vänner en vecka till Gotland
 
-Föreberedde inför flytten med packningen och allt därtill
 
 
september
 
-En händelserik månad, med nytt ställe, skolstart och alla aktiviteter där
vandring redan första dagen, med orkanvindar upp på fjället så vi fick vända o gå tillbaka samma väg då vi bokstavligen höll på blåsa bort!
 
-Tränade vadning med klassen
 
-Wilma fick följa med i slutet av månaden och bo här i Åre med mig
 
-Marulk i sin nya hage
 
 
 
 
 

-Nuså kommer bilder

Gymet på morgonen och sedan föreläsning ngn timme vid 10. Skypeade med pappa i Kina när ja kom hem, funkade prima med surfplattan, är nått meck med micken på datan så har inte kunnat gjort det innan:)
 
Åkte sedan till stallet. Longerade honom i pessoa-systemet. Efter kanske en halvtimmes jobb i både trav och galopp så släppte jag lös honom så han fick sträcka ut. Full fräs i galopp på spåret, hihi han såg så glad ut! Jag fick honom tom. att trava in mot mig i inkallningarna, det brukar han inte göra, utan mer *lunklunk* och stannar 2 meter i från mig tills jag bjuder in honom igen, så det var riktigt kul!
 
Här kommer resten av bilderna från gårdagen!
Stina stod o såg fin ut
marulk med..
 
 
 
 
 

-Fotodags

Traskade till gymet imorse lite senare än det blev tänkt, eller problemet var att jag inte hade tänkt så blev lite tajt me tid eftersom ja skulle vara hos tanis kl 10. Hann gjorde jag iallafall och jag hade top notch-tänder, hah. Vara bara vanlig undersökning, ska dit nästa vecka för att fixa till mina framtänder.
 
Åkte till stallet och tog kameran med mig, var jättelängesen jag fotade har blivit dålig på det men nu ska ja skärpa mig! Red först lite dressyr på banan, han var riktigt fin i traven på 8-volt. Sprang sedan upp på logen och hämtade halsringen tog av sadel och träns och hoppade upp igen. Var ett tag sedan men vi hade inte tappat ngt i princip, gick lite segt i ryggningarna men blev bättre. Gjorde fina bakdelsförflyttningar och formade sig fint runt skänkeln!
 
Ni får resten av bilderna imorgon, internet är så segt nu. Såhär peppad var Marulk idag!
 
 
 
 

-stjärnhimmel

Har varit på skolan största delen av dagen, först liten föreläsning och sedan stannade kvar och försökte skriva klart rapporten. Tobbe var mkt pedagogisk och hjälpte maja och mig genom att göra hänga gubbe på tavlan med ord från boken, haha. Vi är dock kassa på plugga, får aldrig nånting gjort än fast vi inte sysslar med annat istället, eller okej idag kastade vi faktiskt lite pappersflygplan och sånt också..
 
Åkte direkt till stallet sedan och det blev en mysig skrittur i mörkret med Frida/fia, klara/isa, gabbi/stina och nathalie/obiene. Mysigt att rida ut så många och tajmat att alla kom samtidigt! Underbar kväll, stjärnklart, måne och kallt, trevligt sällskap också såklart:)
 
Imorgon blir det gym, tandläkarn och stallet.

-biff nästa

Startade även denna morgon med ett pass på gymet tillsammans med karin och lisa. Vi åt lunch hemma hos Lisa efteråt och drog sedan till backen, jag maja och karin. Finväder idag med. 
Vi hamnade föresten på första parkett nör vi satt o fikade i solen när skidpatrullen kom ner med en skadad i pulka. Han hade nackkrage men pratade så vi började genast analysera: dom misstänker alltså rygg och nackskada men han har medvetandenivå Alert osv. haha tror vi har blivit lite skadade;)
 
Vid tre drog jag till stallet. Red på banan och han var så fiin. I uppvärmningen så lät jag honom trava på på spåret för att få igång baken och samlade upp eftersom. Gjorde sedan halter från trav-rygga-fram i trav igen, fungerade jättebr för att få honom att "sätta sig". Han blev jättefin i alla gångarter  sedan.
 
Så idag har jag kört hårt alltså med gym, skidor och ridning. Efter denna vinter borde jag vara redo för beach 2013 haha!
 

-dessa härliga dagar

Gårdagen börjades med att gå en sväng till skolan men jag drog ganska snabbt eftersom det var värdelöst eftersom jag ändå inte hade ngn redovisning klar.
Drog upp i backen med Maja och Karin och vilken dag! Sol och klarblå himmel och långt bort såg man fjälltoppar sticka upp ur molnen. Episkt helt enkelt! 
 
Maja och Karin hoppade lite i parken och jag testade faktiskt ert hopp i gröna, hade lite för lite fart så landade på platån men snart så;) 
 
Efteråt drog vi till gymmet och köpte gymkort, jag och majs köpte förmiddas. När han tänkte visa hur korten funkade så sa han: fast nu måste ni ju tyvärr gå hem eftersom era kort funkar ju inte så här sent. haha så jäkla fail, vi hade inte ens tänkt på det, så karin fick träna själv, och maja och jag drog hem o pluggade istället, gick nästan bra.
 
Idag blev det dock gym innan vi drog till backen, lika bra dag idag!
 
 
 
 

-nu kan ni skada er

3:e och sista dagen på första hjälpenkursen idag. Har varit en jäkla rolig kurs må ja säga! Även om de vart långa dagar.Vi byggde ju egen bår och qvik splint igårkväll som vi idag skulle pröva i praktiken. Den skadade låg nere bland träden med brutet lårben som vi spjälkade, våran konstruktion var inte hundra, men det funkade! Vår bår bestod av två plankor och en filt, den fungerade riktigt bra, det svåra var att få den under den skadade. Vi bar henne sedan uppför slänten, lite svårt i snön och massa träd men upp kom vi med en levande person.
Vi hade lite andra övningar också men då fick vi använda de riktiga grejjerna igen. Den svåraste var nör den skadadelåg i en brant backe så den gled neråt om vi inte höll i hela tiden.
 
Igår gick ja ner på affärn efter skolan och bar sedan en brödpåse i handen som inte fick plats i ryggan. Jag råkade tappa den, tar upp den och kollar på undersidan och säger tyst för mig själv, oj gick det bra?! Helt seriöst sa jag det också, sedan insåg jag vad jag gjort och började skratta. Haha märks vad jag gjort de senaste tre dagarna iaf.
 
Idag hann jag åka till stallet också. Red barbacka på plan i hackamoret. Klara och Frida var också där samtidigt och red så det var mysigt. Han var jätteduktig och fick honom i en hög form och inte hänga på frambenen. Alla gångarter.
 
 

-snart proffs

Första hjälpen dag 2 idag. Idag har vi jobbat mkt praktiskt,även utomhus. Vi jobbade i grupper och fick olika senarion varje gång och en bår med spännband, qvik splint, förband och filtar. En i gruppen var markör, alltså skadad och vi andra fick inte veta hur. En annan var försteman, den som kommer först till platsen och tar reda på vad som hänt och kollar igenom osv. och kallade sedan på resten av gruppen.
När jag fick mitt senario så fick jag såklart medvetslös och det var Lisa som var första man, så det blev lite flashbacks från innan jul;) Det var ju Lisa som pratade mest med mig när det hände på riktigt, det lilla jag hörde. 
 
Det vi har lärt oss idag är att fixera när man misstänker rygg och nackskada. Armar, nyckelben och stukningar. En väldigt lärorik dag alla borde gå en sån här kurs! J*ävligt bra o kunna!
 
 

-doktor nästa

Haft första hjälpen hela dagen, 8-17.30 varför inte starta med en långdag första dan liksom! alla såg mer eller mindre trötta ut imorse när vi satt i sofforna innan lektionen;)
Vi har praktiserat hjärt och lungräddning och lärt oss fixera och räta ut underben- och lårbensbrott. Har varit en rolig och lärorik dag med fortsättning imorgon.
 
Har fortfarande en rapport att skriva som jag knappt börjat på som ska va inne på fredag och till råga på det fick vi idag en gruppuppgift att bygga en bår och spjälkningsanordning till brutna ben till på torsdag...vi har temat "av det man har med sig på en dagstur" fullt upp och jag kan ju glömma att kunna lämna in den i rapporten i tid..kan i princip hela klassen tror jag;)
 
Var hos Maja och Karin ikväll för att plugga lite, tror du vi gjorde det? slutade med att jag och Maja ställde oss och gjorde blåbärsglass som blev asgod, men nu är mina igenfyllningar i tänderna alldeles blågrå så ser helt störd ut..najs
 
hörs imorrn!
 
lånade bilder av malin och maria i klassen:)
 
 
tycker ni väggen liknar som ngt på ett dagis? Nejdå det är faktiskt ett universitet det här!

-vem är just du?

jag blev lite nyfiken på vilka ni är som läser här, några nya ansikten? lämna gärna en kommentar vem du är och om du kanske också har en blogg?:) det kanske är dags för en presentation från min sida?

-skotrar är bra till nått

Idag är det lite bättre väder, någon minusgrad och sol med lite moln, dock är det ju isigt. Red med Ina/Mona idag, vi prövade skoterspåren. Dom gick igenom litegrann men ingen fara. Blev bara en skrittrunda men svettiga blev dom, bra träning det där. Mio och Thea,Inas hundar var också med.
 
Han har blivit så fin i kroppen nu också tycker jag, har blivit rundare över rygg och rumpa motför han var på senhösten och har fått bort lite mage. Är taggad på att få igång honom ordentligt nu!
 
 
 

-årsresumé del 2

april
 
-Hälsade på Maja i Göteborg, varmt och härligt vårväder var det
 
-Fortsatte rida Bogard
 
-Marulk och jag var med på blåbärshoppning på ridskolan
 
-Första svängen ut till stugan för säsongen, rekordtidigt
 
 
maj
 
-Började jobba på Gideå plantskola, planterade 8000 småtallar på 4-6 pers.
 
-Marulk och jag tog vårat första "bad"
 
-Jag och Marulk njöt av vårsolen och det första gräset
 
-Vi startade vår andra dressyrtävling med 54.83%
 
-Marulk fyllde hela 9 år
 
-Lina fotade oss på lägdan
 
 
juni
 
-Jobbade på ridlägren i Gideå

-Var med på klubbdressyr med både Ace och Marulk

-Klubbhoppning med Ace och vann 90 cm, vår sista tävling och äntligen lyckades vi!
 
-Invigning av ridbanan hos Källströms
 
 
hoppas ni tycker det är kul med mina små sammanfattningar! Det gör iaf jag, roligt att titta tillbaka i bloggen och minnas allt fint! stay in touch för del 3
 
 
 

-skitväder rent ut sagt

Regn idag med..dock inte lika mkt som igår. Jag och Marulk red på en liten upptäcksfärd. Över e14 och ner på gamla Björnängevägen. Försökte hitta vart det är man kan rida ner till vattnet eller just nu, isen(nej jag ska inte rida på den). Hittade ett ganska bra ställe.
Red fram och tillbaka på grusvägen, jobbade honom mkt i traven, lite stel i sidorna men bar sig fint.
 
Tog brädan och gick till backen när ja kom hem. Åkte gondolen upp, har en känsla av att ja kommer falla omkull när ja ska hoppa av sittliften;) Åkte transporten bort till rödkullen och tog släpliften upp. Var riktigt härligt före idag trots vädret, mjukt och slushigt, perfekt när man ramlar lite då och då!
 
nånstans på vår lilla upptäcksfärd
 

-Inget fruset vatten

Plusgrader och regn hela dagen, vad händer?
 
Marulk hade fått vara utan täcke inatt så han var lite blöt så fick stå och mysa med fleecetäcke en stund. Blev en ridtur trots vädret och fick tom. sällskap av nyaste tillskottet i stallet, Nathalie och Obiene.
Vi red bort till galoppbacken, blev en racegalopp där, hästarna tyckte det var kul men lite jobbigt, bra träning då det är lite lösare snö där. Tog en till galopp på hemvägen, Marulk la till ett litet skutt i början, söten.
Härlig tur trots att man var genomblöt när vi kom tillbaka.
 
När ja kom hem gick ja ner på byn en sväng för att köpa nya goggles. Gick sedan på Ica för att köpa några småsaker lite snabbt..ingen bra idé, fyra långa köer. Stackars dom som åkt hit just denna helg och får sånt här väder.

-årsresumé del 1

Blev sugen som många andra att göra en resumé av 2012! delar upp den i fyra delar
 
januari

-Marulk och jag tränade på som vanligt, både från marken och i ridningen
 
-Jag hade min arbetspraktik på Gideå Basjkirhästar, höll i mkt lektioner och tränade hästar
 
-Hade en period då jag tömkörde marulk en hel del
 
-Tränade Thjibing Kahn i Gideå för att kunna få tillbaka honom i verksamheten, han hade panikångest kan man säga. Han blev riktigt fin och jag red honom mkt och han var lugn, men när en av eleverna red honom så föll han tillbaka såfort det var ngn annan som red,tror tyvärr inte han är i livet längre, fina thjibingen.
 
-Marulks galopp hade blivit riktigt fin!
 
-Jag började i den nya ridgruppen på torsdagar
 
-klippte ihop denna filmen, som ja fortfarande tycker mkt om
 
 
 
 februari
 
-tog med marulk på lektionerna på ridskolan och han utvecklades fint!
 
-Jag hjälpte till i NH-gruppen på ÖOR på fredagar och tog med Marulk ngn gång och visade lite
 
-Jag, Jessica och Emma tog med oss fika och grillade på Gene Fornby med hästarna
 
-Åkte ner till Stockholm och Basta Basjkir(där nybyggarna med arga snickarn spelades in) för årsmöte och föreläsning med Carina Branderup om Akademisk ridkonst
 
-körde en räserrunda CR 80cm med Ace
 
 
mars
 
-Marulk och jag hoppade studs för första gången, lektion på ridskolan, gick riktigt bra!
 
-Red igång ridskolans nya c-ponny Bogard, både själv och på olika lektioner, underbar liten ponny
 
-Marulk och jag startade vår första dressyrtävling, spänd som en fiolsträng!
 
-Deltog i en tvådagars dressyrkurs med Marulk för Johanna, fick den för att jag hjälpt till i nh-gruppen
 
 
detta var första delen, kommer mer snart:)
 

-går hon på nått?

Lämnade Övik 6 imorse och kom fram till Åre 10.50, tandläkartid 11, tajmat;) Rotfyllning blev det..hade blivit en blödning i tanden och nerverna dött..jag måste slagit i golvet orfentligt alltså. Så det blev ingen tillfixning av det som är borta av tänderna utan det blir nästa gång, så dom ser i princip ut likadant nu bara att tandjäveln är rosa nu också. Blir blekning av den nästa gång också.
Tandläkaren och sköterskan kändes lite flummiga idag..tappade ner grejjer på golvet, instrumentbordet sönder så hon ba, nu ligger den här på din mage det går bra va,haha? hittade inte åt saker och instrumenten ramlade ner en gång från bordet(som låg på min mage) hah kändes tryggt. Hon fick ut en död nerv också när hon höll på gräva runt där i tanden och typ:hih fick ut en död nerv*håller upp den framför mig* sådär ska den inte se ut,den är död. Jag typ: heh aa..fast tänkte mer mmm yummie..!
 
 
Har varit hos min älskade Marulk idag också såklart, som jag saknat honom! Han la nosen sådär mysigt på min axel och blåste mig i ansiktet när ja hämtade honom på lösdriften,myse! 
Red ut med Klara och Isa till galoppbacken, var lite djupare snö där så bra träning för dom. Marulk galopperade så himla fint och samlat bakom Isas små ponnyben, duktig! Fin i traven var han också. Åh så kul att träffa honom igen,längtar redan till imorgon:)
 
Är föresten folk överallt här nu, vad hände? just ja, högsäsong var det ja..
 
kan aldrig titta mig blind på denna bild på honom, vackrast i världen är han!

-skittand!

nepp, blev ingen hemresa ikväll, utan imorgon tidigttidigt. Har nämligen tandläkartid kl. 11 i Åre..
föresten vill ja ba döda nått för min ena framtand har blivit brun=jag måste troligen göra rotfyllning, f*ck jag som hatar tandläkare. 
 
 
 

-bergsbestigning

mysig promenad upp på varvsberget med wilmis, sken upp fram mot em så blev en fin solnedgång där uppe.
 
 
 

-2013

Nytt år igen då! saknar min marulk nu, tur jag får träffa honom snart, åker hem till åre på torsdag tror jag. har tandläkartid på fredag för att fixa till mina tänderna ordentligt, är lite nervös för att det inte ska bli bra..
 
nyår igår var trevligt. Vi lagade trerätters hemma hos jessica, vi var 6st, åtta senare. Mumsig mat och trevligt sällskap, har tyvärr inte en enda bild från kvällen..
 
har åkt en till mysig ländskitur med jessica och atlas också. Haft mysig spelkväll hemma hos mig med tjejerna, mkt skratt blev det! 
 
vi ser om vi hörs nå mer eller om jag är i åre nästa gång jag uppdaterar, då ska jag åka å krama marulken de första ja gör. 
 
 
Mamma och jag skottade taket på utbyggnaden, då blev det väldigt lockande att hoppa i snön sedan:)

RSS 2.0