-Man ska hare bra

Idag har vi traskat upp på Ögeltjärnsberget där vi grillade och fikade, himla mysigt! Jättevarmt och skönt i solen och underbar utsikt.
 
Emma och Diesel som blivit stor kille.

-Varje träd är unikt..

Nu sitter jag hemma i Övik, himla skönt faktiskt, även om det händer massa roligt i Åre i helgen..
 
Igår var vi ju ute på upptäckfärd med snöskor på fötterna i Tegeforsen och Ullådalen och letade lavar och djurspår. Vi hittade nästintill alla lavar som vi ska samla. Vi såg även 3 fjällripor, utöver en massa spår.
Var lite kul, i slutet av dagen när vi stod och pratade igenom det vi gjort säger Markus: Kolla, en fågel!  Vi andra följer den med blicken en stund innan någon uttrycker: ..en kråka..
Haha var inte så kul när jag skrev det känner jag, men han hade inte sett någon fågel på hela dagen så det var det första och enda han sett ditills igår.
 
Malin frös lite
 
 
 

-inga teoretiker direkt..

Intro på nya kursen idag, vinterekologi eller ngt liknande. Mitt i föreläsningen kommer vår praktikhandledare in och säger att nästan ingen av oss i klassen fått godkänt på rapporten..oops, så nu har vi fått en vecka till på oss. Alla blängde på henne med arga blickar och hon blev alldeles röd på halsen, hah stackarn.
 
Idag har vi iaf lärt oss om hur djuren ute överlever vintern, djurens spår och lärt oss olika trädarter genom att identifiera kvistar. Kändes som vi var tillbaka på mellanstadiet eller ngt haha.
Imorgon ska vi ut i fält. Vandra upp med snöskor i Tegeforsen och Ullådålen och öva det vi gjorde inne idag. Sedan åker jag hem, till stallet en snabbis och sedan hem till Öviiiik, gööött!
 
Idag longerade jag Marulk på banan i longeringssystemet. Han var superduktig verkligen! Ofta blir han väldigt loj och bara tycker det är jobbigt men idag bar han upp sig och hade jättefina galopper som han höll i flera varv. Finkillen! Blir nog lite longering över bommar imorgon innan jag åker tror jag:)
 
 
 
 

-wångenberoende

Puuh, nu är allt inlämnat och redovisat som hade med praktiken att göra, skönt! Därför jag inte bloggat ngt i helgen, satt uppe till 01 igår och gjorde broschyr och presentation och klev upp 6.30 när ja började 9 för att göra klart presentationen;) Var ju ändå flera timmar före i tid!
Var himla kul att träffa alla klassisar igen iaf!
 
Var en bra sista dag på praktiken i fredags, hade fyra ridgäster och en härlig tur. Sussie bjöd mig Emelie och Anja på tårta efteråt för hennes avramling, himla god. Sedan åkte jag Anja och Sussie till grannbyn för att titta på en häst som Sussies kompis skulle provrida, en jättefin halvblodsvalack.
 
 
Igår följde jag med Gabbi till Wången, hon var med på söndagshoppningen med Stina som går i samma hage som Marulk. Hon tycker det är lite jobbigt att gå in i transporten så jag hjälpte till. Började med att skicka fram henne och sedan ett steg i taget. Hon var riktigt duktig och gick in långt flera gånger, kastade sig ut några gånger också men tog bara ca. en kvart att lasta henne,så riktigt bra och lugnt gick det. Gabbi blev stressad när det var två timmar kvar tills vi skulle åka, gud nu måste vi börja lasta snart! haha:)
Vi körde fast i en backe på Wången och gled bakåt, lite läskigt men tog stopp mot en snödriva, fick lasta ur där och fick hjälp av en gubbe att vända. Så då blev det ett till lastningstillfälle för Stina, gick ännu bättre då.
 
Hoppträningen gick bra, dock så landade Stina lite snett i slutet så hon vrickade sig lite, ska lägga upp en film sen så får ni se kråkhoppet, var läskigt med vattenmatta under;) Hon haltade sock inget när vi kom hem eller var svullen så det var skönt.
 
Några bilder sålänge. Stina är bara 5 år, visst är hon fin?!
 
 
 
 
 

-Underbara praktik

Har varit en jättehärlig dag idag. Efter morgonsysslorna longerade vi unghästarna precis som igår och förrgår, framsteg för var dag! En av Nokotahästarna har ju varit vildhäst förut så hon ville inte bli infångad till att börja med, det tyckte dock jag bara var roligt att få jobba lite med henne. Tog inte alls lång tid innan hon stannade och lät mig komma fram. Efter longeringen följde hon efter mig och kom fram och undrade vad jag gjorde, roligt då hon annars brukar hålla avstånd:)
 
På em. så red jag och den andra praktikanten Emelie ut på en härlig uteritt med Brennir och Neala(Njela), vi utforskade lite nya stigar och tog en snögalopp på lägdan i slutet, härligt. Brennir är så himla trevlig att rida, vill ha honom haha!
 
Igår red vi ut en liten sväng också, Sussies döttrar var också med. Jag red Affe, en fyraåring som mest bara är insutten och "åkt med på". Han var jätteduktig och galopperade fint och allting.
 
Blev bjudna på lunch på Wången av Sussie också, nomnom och imorgon vankas tårta eftersom Sussie ramlade av igår. Var riktigt obehagligt då hästen snubblade i kurva i galopp och gick ner på knä och hon hmande under hästen och nästa hoppade över henne. Som tur var gick det bra, bara lite mörbultad.
 
Strax ska ja hänga på till Wången igen o titta på Linns hoppträning
 
Några bilder från idag!
Emelie och Neala
Jag o Brennir
så härligt när det börjar tina på vägarna!
I Alsen är vi trädkramare!

-Pälsen är veck!

Rakade föresten Marulk igår! Tänkte nu när vi ska börja hårdträna!
 
 
 
 
 
 
 
Eller?!;)
Var det nån som gick på det? Detta är faktiskt Marulks halvsyster, visst är dom lika?! Samma ögon och nos!
Stötte på bilden på facebook för ngn månad sedan "en vän till mig har kommenterat en bild" ni vet, och tänkte varför håller hon i min häst?! haha. Så blev tvungen att fråga vad den hade för stam, lite kul!
Foto: Rebecka Wågström

-Vill tränaaa

Igår så hade vi 4 gäster här och red, blev en härlig tur i finvädret som har hållt i sig i flera veckor nu. Kauri blev lite busig och sparkade bakut i en av galopperna så tjejen hamnade framför sadeln och galopperade så ett tag innan vi jag fick stopp som var framför, hah, duktig var hon iaf som höll sig kvar speciellt eftersom hon inte ridit så mkt.
 
På kvällen red jag Marulk på banan, han är inte alls halt nu, himla skönt! Tog det lugnt med mkt skrittarbete med fokus på att få en stor skritt med bakbensaktivitet. Några varv trav på spåret också, han kändes himla stor motför islänningarna;) Och åh va jag vill komma igång o träna igen, blir så sugen när jag är på Wången och tittar, ska dit idag med och titta när Linn har dressyrträning.
Detta möttes jag av när ja kom till stallet;)
 
Idag har vi tränat unghästarna i longering, gick riktigt bra! En som inte var så villig att gå framåt och en som svängde in hela tiden men i slutet gick alla 4 fint, fortsättning imorgon.
På eftermiddagen satt vi inne i huset och fikade bullar och såg på nån hästfilm om massage och muskulatur, nomnom(bullarna alltså)
 
 

-hoppsugen

underbar dag! Åkte till Wången tillsammans med Anja, hon har sin häst på Angeyja. Linn var ju med med sin d-ponny, alltså dottern till sussie som har angeyja. Det var mkt roligt att titta på och jag blir sååå hoppsugen! Jag fotade lite så kanske kommer upp ngn bild sen.
 
Anja och jag stannade till i Järpen på vägen hem, köpte en glass och åkte vidare till Marulk. Vi kollade hans sår och gick sedan en liten promenad med honom, mysigt i finvädret. 
 
När ja kom hem så blev ja så rastlös av att sitta inne, får seriöst ångest av att vara inne när det är fint väder ute. Så då fick det bli en springtur, har inte sprungit ute på evigheter känns det som, mest pga. allt folk i byn. Sprang bort mot vm-arenan och kom sedan på att ja kunde springa ner på isen. Himla härligt att springs där på skoterleden, de har längdskidspår där också så kanske blir morgondagens aktivitet. Solnedgången gjorde det hela inte sämre, stannade upp där ett tag och bara njöt.
 
 
 

-worldcup

Har haft en jätterolig vecka på praktiken. I torsdags åt vi lunch på Wången och gick en rundtur, mkt fin anläggning! Jag följde även med och kollade på hoppträning på kvällen när sussies dotter tränade. Blev väldigt hoppsugen!
I fredags var det 4 norska kunder som red med på tur. Jag red Eldfaxi, en mkt pigg herre, vi for iväg i nå galopprace ibland och hör bakom mig: vi ses hemma! haha:) Vi stötte på en kronhjort också, har aldrig sett en vild hjort förut.
 
Marulk har ju varit lite halt och svullen i frambenet pga. ett sår, men det har blivit gradvis bättre varje dag så igår tog vi en liten barbacka skrittur och idag red jag honom barbacka i repgrimman på banan. Bara i skritt och vi tränade lite slalom och sådär. Duktig kille, som känns väldigt stor nu motför islänningarna;)
 
Imorse var jag på gymet, äntligen, har saknat det! Sedan gick jag upp till vm6:an för att titta på världscupen i freestyke: puckelpist.
 
Imorgon funderar jag på om jag ska åka till Wången för o titta på pay n jump, om det inte blir backen.
 
 

-Wilmis

min finaste Wilma

-ditten o datten

Fick äntligen träffa min fina Marulk idag. Dock så märkte jag att han var svullen i ena frambenet när han inte riktigt ville gå ut ur hagen, och även ett sår fram på benet. Han haltade lite de första stegen men efter promenaden ner till stallet tyckte jag svullnaden gått ner lite. Rengjorde och gick en promenad, var ännu bättre när vi kom tillbaka, smörjde in med coolgel. Hoppas på att de tinte är ngn fara och att det blir mer svullet. Var där ikväll också och smröjde in.
 
Var hos tandläkaren imorse, dock i onödan för dom kom fram till att vi skulle vänta med att bleka tanden för jag känner lite ilningar när man trycker längst upp på tandroten. Dom bara kollade ut färgnyans och sånt.
Var ett jävla jobb med att skotta fram bilen imorse också efter all snö som kommit när ja vart borta. Utan ordentlig spade var det svårt också, tur ja hade lavinspaden iaf, den är ju dock inte speciellt stor. Råkade repa framrutan massa också i all stress också..oops.
gröna faran vart är du?
 
 
 
 
Sedan började jag ju min nya praktik idag på Angeyja Islandshästar. Blev presenterad för hästarna och lite så, sedan red vi ut för att kolla ritten som vi ska rida imorgon med några kunder. Jag hade en liten(eller det är ju alla islänningar) fuxvvalack, som jag vet vad han heter men kan inte stava så skiter i det, heh. Han var trevlig att rida och vi körde många galopprace med inslag av bock här och där. Jag har itne töltat speciellt många gånger i mitt liv, och man förundras varje gång över vilken härlig gångart det är:)
Såklart så körde jag fel när ja var påväg dit, men det är väl inte speciellt förvånande, jag kommer bli världens bästa guide!

-1 vecka senare

nemen hallå, har inte bloggat på en vecka ser jag. Nu har ja tid för sitter på tåget hem till Åre igen, åker umeå-svall nu. Bussen till umeå var stekhet, min choklad är helt smält nu:(
 
Har haft två underbara veckor uppe hos syrran. Haft fint väder så har blivt många promenader runt strandpromenaden. Jag har varit i Lule två gånger och hälsat på Sofia och Erika. I tisdags hängde ja på universitetet en stund för dom var ej klara, det var gigantiskt? På kvällen lagade vi middag hemma hos Erika med några till från hennes klass och spelade spel innan jag åkte tillbaka rill Töre på kvällen. Hämtade upp syrran och Johanna innan, som också vart i lule.
 
I fredags åkte jag till Lule igen och sov över hos Sofia, vi gick på stan, vilket var riktigt mysigt. I åre finns det inte direkt mkt shopping. På kvällen gick vi förbi hos Erika och gänget för att sedan gå vidare till nå klasskompisar till dom.
 
Igår åkte vi pulka, eller vi åkte på hennes snowboard, askul!
 
I övrigt har jag mest bara chillat dessa veckor med syrran och hennes familj. Kommer fixa lite bilder när ja kommer hem o lägga upp, om jag hinner, börjar på ny praktikplats redan imorgon!  Kommer hem 22 ikväll, utan förseningar vill säga...
undrar hur min bil ser ut föresten..snöhög antar jag.
 
två instagrambilder, pulkaåkning och andra i Töre

-fredag

I fredags så var jag och Ingela in till Kalix där Ingela hämade sin nya bil, assnygg! Vi gick sedan till tursitbyrån och hämtade lite broschyrer för att få lite inspiration. Fikade gjorde vi sedan, handlade och for hem. Medan vi satt på fiket var det en som ringde och var intresserad av Saga, en av valparna.
Dom kom och tittade på henne och blev förtjusta i henne så de tog med henne hem, buhuuu, jag som skulle koppelträna henne och sånt när Nellie åkte till sin nya familj. SötSaga, ser ut som en liten Gremlin med ett öra upp.
 

RSS 2.0