-flyttkaos

Har varit mitt uppe i flytt och städ de senaste dagarna och just nu sitter jag intryckt i nya lägenheten bland kartonger och prylar..men har hunnit med lite roligt också.
 
Hade ännu en jättemysig uteritt men Marulk igår eftermiddag. Red barbacka och galopperade i nysnön i skymningen.
Senare testade vi (inte med Marulk) badet på Holiday för första(!) gången. det var kanske ingen sensation men en rolig rutschkana och massa olika pooler var det iaf.  Efteråt körde jag och Maria idolmys hemma hos henne.
 
Imorse hann jag med några åk i backen innan flyttstädningen. Underlaget var över förväntat men isigt vissa partier såklart. Vi hittade dock en nice repa med lite lössnö. Känns bra att säsongen är igång faktiskt!
 
måste köpa ny hjälm, har fått för stort huvud...
 
 

-skiiidoor

vet ni vad vi gjort idag?! jag och Malin har åkt säsongens första svängar! Vi traskade upp i Tottbacken, snöskorna kunde vi lämna där nere för så mkt snö var det inte direkt. Gräset stack upp på de flesta ställen och även lite grus om man svängde för kraftigt men det var speciellt en brant där snön lagt sig där det var nice åkning, så där knatade vi upp några gånger om. Mysig och glad dag!
 
Hade också en jättehärlig uteritt med Marulk igår i nysnön. vi drog ut och galopperade i full fart! På hemvägen kände jag typ eh det är ingen idé jag bromsar för han sprang redan som en galning, jag såg typ inget heller för jag fick snö i ögonen. Haha glad kille att äntligen få springa av sig!
 
På kvällen åkte jag hem till Tilda, vi är några tjejer i klassen som börjat med "halvåtta hos mig" och tilda var först ut. God mat och trevligt sällskap. Imorgon blir det middag hos Maria:)
 
 
 
 
 
 
 

-snöyra

just kommit hem och in från snöstormen dag två. Det ända negativa med att det kommer massa snö är att marulk inte har några snösulor..men red hela bergtäktsvägen som var plogad. Den är nästan bara uppför också så bra träning, travade hela och han hade ett jämnt och fint tempo.
Igår travhoppade vi på volt och travbommar mellan. Riktigt nyttigt både för mig och honom. Han lär sig bedömma avstånd och jag lär mig bli följsam än hur han hoppar av. Blev stor skillnad i slutet av passet!
 
Igår åt vi middag hemma hos Malin inna vi åkte till Tegefjäll där det var gemensam fest med Outdoorar och Vildmarkare i två lgh bredvid varandra. Det var riktigt kul!:) man träffas inte så mkt i skolan.
 
 
 
 

-Storstaden

I torsdags gjorde 5 glada tjejer en heldag i Östersund. Jag och Tilda började att åka till premiären av Hööks! Jag försökte verkligen tänka ut ngt som jag behövde men kom inte fram till ngt förutom vinterhandskar och tyglar, tråååkigt.
Jag hittade några fina klädesplagg och köpte ganska mycket mat, det är ju så dyrt i Åre(jättebra studentort..). Hittade lite annat smått och gott också såklart.
 
På kvällen lyxade vi till det med bio! Hunger Games, riktigt bra faktiskt.
 
När vi började närma oss Åre igen lös backarna upp byn och  täcktes av vitt puder från snökanonerna, det är nära nu!
 
 
 
Jag hade föresten ett grymt pass med Marulk härom dagen. Red barbacka i bara halsringen och det var nog det bästa halsringspasset vi haft, trots att det måste vara minst ett halvår sedan vi använde den. Han följde nästan bara när jag ändrade sitsen och jag behövde inte använda själva ringen speciellt ofta.
Vi kunde göra fina skänkelvikningar och framdelsvändningar, jag satt bara och log hela passet.
 
 
 
 
 
 
 

-fjälläventyr

Igårkväll red jag Marulk på banan i regnet(!) barbacka, och det var såå mycigt och han var så duktig. Han bar sig jättefint och var stasig i traven så jag satt som en smäck på ryggen. Tycker det är mysigt att rida när det är mörkt på banan med lamporna och lite höstrusk. Nästa gång ska jag sätta på lite musik i högtalarna också!
 
Idag har jag och Tilda+hästarna varit ute på äventyr.Jag har kollat på kartan hemma och sett ut en väg som såg ut att kunna vara ridbar. Den började med pilgrimsleden och vi fick ta oss över diverse broar och bäckar men det gick, ända tills vi kom till en spång med blött på sidan om. Måste träna hästarna att gå på spång innan vi gav oss över där kände vi. Men vi hittade en skoterled som vi kunde följa till en kraftledningsgata som leder tillbaka ändå hem till stallet. Där var det dock mycket sankmarker i svackorna så ibland var det lite sketchy och hästarna sjönk ner ganska ordentligt några gånger men de klarar mer än vad man tror och de är grymma på att avgöra själv vart de kan gå och inte. Vi tog oss hem levande iaf;)
 
Det var 8 plusgrader idag så när det blir tjäle i marken blir det en perfekt runda!
 
Nu ska jag åka iväg till Malin o ha pysselkväll, jag ska försöka mig på att sticka en mössa;)
 
kraftledningsgatan, på höjderna var det bra underlag!
det var en grym solnedgång där uppifrån!
 

-oldie

åh, imorgon måste jag rida i halsringen. Superlängesen!
 

-utveckling

Idag hände det igen! Hovslagaren frågade lite vad jag och Marulk sysslar med som mest och jag säger typ "allt och inget" och at jag haft honom i tre år och innan dess gick han på travet. Och han säger: jaha..är det inte ett halvblod?
 
Hah, samma visa varje gång. Jag gillar ju att han är ett varmblod men har inget emot att han ser ut som ett halvblod, ser det bara som att jag jobbat honom på rätt sätt faktiskt..
Kom föresten att tänka på att när ja tittade på bilder på fb för någon vecka sedan så såg jag faktiskt stor skillnad i kroppen på honom. Det har jag inte riktigt gjort förut!
Här är från 2011:
och här då från kursen i helgen
ganska dåliga jämförelsebilder, men visst ser han mycket mognare och inte lika ranglig ut?!
 
 
Hovslagaren var föresten jättetrevlig. Han hade dock inga snösulor eftersom hans normala jobb inte är hovis så jag valde bara att sätta skor med brodd fram eftersom det annars bara kommer bli styltor bak ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 

-hovistrubbel

Äntligen och förhoppningsvis har jag fått tag på en hovslagare till imorgon! Har ringt runt till alla jag fått tag på i tre veckor nu. Han kunde dock inte garantera att han skulle kunna. Marulk hr ju gått barfota drygt en vecka nu och han är väldigt öm i framhovarna. Står mest bara still i hagen nu när det är så knöligt så benen svullnar upp. Det går dock ner när jag rider.
 
Vad tyckte ni föresten om Marulk i kort man? det syns ju lite på bilderna från träningen, jag tycker minsann han blev riktigt stilig! 
 

-Film

liten mobilfilm, här bröt han av till trav alldeles innan sista hindret men ändå fin bjudning!

-Hoppträning Wången

Har varit den roligaste och mysigaste helgen på länge, kanske just för att den innehållit så mkt häst, eller bara häst! Jag och Tilda åkte mot Wången(när vi äntligen fått igång lånebilen) på lördag. Ina var också i samma grupp men vi tog två transporter. var i tid så hann rida fram bra ute innan träningen började.
 
Tränaren var Jarle Grönhaug, en norrman som bor i Värmland. Han var riktigt bra, ödmjuk och anpassade efter ekipage. Igår lördag körde vi mycket bommar och lite småskutt bara. Vi var 4 st hästar i gruppen, alla relativt gröna på olika sätt.
marulk var superduktig och hade en jättefin och stadig galopp. Jarle tyckte han hade fint steg och frågade flera gånger, var det din häst som var travaren? Marulk var även den i gruppen som hade stadigast galopp!
 
Idag så hoppade vi lite mer, inga höjder dock utan bara för att hästarna skulle få komma in i det och få självförtroende. Han var lika pigg och glad idag och brallade loss några gånger i galoppen. Han sög tag mot hindren och verkade tycka det var riktigt roligt!
En kombination var två räcken med 24m mellan, alltså sju galoppsprång och han sätter det första gången. Han har haft väldigt svårt att galoppera på rakt spår förut men det var inga problem någon av dagarna.
 
Jag kunde ställa honom i stallet där jag hade praktik i vintras, islandshästarna, över natten. Vilket inte är långt från Wången och en klasskompis bor också i Alsen så där sov Tilda och jag över, riktigt smidigt!
 
 
 
Jarle kommer tillbaka om en månad, har redan anmält mig;)

-mot Wången!

Nu är det spikat! Jag och Marulk åker på hoppträning för Jarle Grönhaug på Wången lördag och söndag, lite spännande är det allt! Får ställa honom i en box över natten på gården där jag hade min praktik i vintras också, de bor inte långt ifrån wången så det blir perfekt!
 
Idag har vi konditionstränat, han är ju inte i sin bästa form just nu efter den ofrivilliga vilan men vi får ta det för vad det är:) Vi har en lång grusväg som slingrar sig både uppför och nerför i några km som är perfekt för det. Körde två vändor i trav och galopp och han var verkligen fin och jobbade på med rumpa och rygg. Fick upp flåset fick han också. Han precis tillbaka till stallet innan det blev mörkt.
 
Jag fick prova rida Inas häst Mona idag också, hon red på banan när ja kom till stallet så hon undrade om jag ville prova. Mona är en häst med sjukt steg, jättemaffigt verkligen. Klarar lätt att trava på stället. Hon är ganska klurig att rida och hitta knapparna på, unghäst är hon också. De första varven kände jag mig som en nybörjare som for runt men hittade känslan och mot slutet gick det riktigt bra. Jag ska börja rida henne emellanåt då hon vill ha någon annan som rider ibland, kanske just för att det är nyttigt för en yngre häst.
 
 
För att skriva ngt icke hästigt så var jag, Maja, Tilda och Malin till Undersåker ikväll och klättrade och gick slackline, eller för min del blev det bara slackline. Riktigt roligt det där, men svårt! Man går alltså på en lina, ser typ ut som ett spännband kan man säga. De som är grymma studsar och gör trick på linan, snart kanske;)
 
 
 
Mona förra vintern

1984-2010

Kom att tänka på Ticken...tänk att det gått lite drygt 3 år sedan han fick gå vidare?! Det känns lite märkligt när jag tänker på honom och läser igenom inläggen från oktober 2010. Det känns som jag kommer ihåg honom såväl, fast ändå inte alls?! Nu när jag tänker på det så kommer jag nog faktiskt ihåg hur det kändes att rida honom barbacka eller kanske bara inbillar jag mig.
En fin vän som betydde mycket för mig under mina tonår var han i alla fall, det glömmer jag aldrig. Ne..nu börjar tårarna rinna i alla fall.
Har två inramade tavlor här i Åre bredvid sängen på honom och mig i alla fall.
 
Fina Tical.
 
 

-throwback

 

-fina frostiga dagar

Dagens ridtur ner till stranden, skutan var inte inom synhåll pga. dimman men väldigt vackert ändå!
 
la ni föresten märke till att jag har klippt Marulks man? den blev kort, bara lite finlir kvar:)

RSS 2.0