-

Har varit en trevlig helg hemma, hunnit träffa lite vänner och familjen.
 
Åkte hem idag och kom till stallet vid 18. Började med att rida Marulk barbacka i repgrimman på banan, det var längesen och himla mysigt. Han var väldigt lyhörd och lyssnade på vikthjälperna.
Red Balans därefter, han blev väldigt fin och avslappnad efter ett tag. Stelare i höger varv så där fick jag jobba honom ett bra tag innan han mjuknade. Han är rolig att rida Balans, känns dock väldigt liten motför Marulk.
 
 

-NaviRun och kalas

Vi är i full gång med planeringen inför vårt evenemang. Jag kom hem till Övik i onsdags så har jobbat lite hemifrån med flyers som vi ska dela ut på höstmarknaden i helgen. Kommer bli grymt det här tror jag!
här är bloggen http://navirun13.wordpress.com/
 
Red Marulk i tisdags också tillsammans med Tilda och Balans, han kändes pigg och fräsch. Vi prövade en liten trav och de tyckte han var såhääär kuuul och ville inte stanna, då blev han sur och skakade på huvudet!
Fick sms av min medryttare igår också när jag frågade hur det hade gått, han var pigg och busig och vi provade trava en bit men han hade gärna travat längre för han ville inte sakta ner! Haha precis så är han just nu;)
 
Tilda och jag hoppade Balans i onsdagsmorse innan skolan. Travbommar och hinder och sedan galoppbommar och hinder. Var himla kul! och mysigt i morgonsolen med frost i gräset runt om.
 
 
Igår fyllde gammelmormor hundra år! Så då blev det kalas hemma hos henne hela dagen. Kommunen kom på besök, brev från landshövdingen och kungen, fika, mat och mycket mer.
 
 
Marulk gjorde några busryck i början sedan stod han där i hörnet resten av passet;)
 
 
 

-tuta och köra

Igår var ju naprapaten hos Marulk och han var mycket bättre! Det har jag ju märkt på honom också men skönt att få det bekräftat!
Han behandlade honom en stund och han blev väldigt mjuk och fin i musklerna och balanserad i bäckenet som han sa. Såg bra ut när jag gick med honom på banan också så nu får jag börja sätta igång honom på riktigt!
TJOHOOO!
 
Idag tömkörde jag honom och han traskade på pigg och glad. När jag släppte honom i hagen stod Balans vid grinden och väntade och gnäggade lite och när jag släpper Marulk brallar han iväg förbi Balans i världens galopp bortåt i hagen och Balans stod typ kvar och bah: eeeeh..okeeej?!
Hah, det är inte ofta Marulk galopperar eller ens går iväg i snabb skritt så nu måste han verkligen vara glad och fit for fight igen! Med mycket överskottsenergi vill inte ens tänka på rodeon som kommer bli när han får galoppera igen;)
 
Förstå hur bra Tomas är alltså! Vad gör dom som inte har en Tomas i sin stad alltså? Tyckte det var jobbigt bara över sommaren när jag hade Marulk i Övik och jag inte kunde ta ut honom för en behandling!
Han har varit halt och sne hela sommaren och en massör i övik märkte inget större fel, och efter två behandlingar av Tomas så är han bra igen.
 

Maja och jag har cyklat downhill idag på em. också! Lika kul som vanligt och det var sista gången för säsongen. Det blev dock kallt om händerna så dom blev alldeles stela så jag fick böja upp fingrarna när ja skulle släppa styret, haha!
 
Såhär fann jag Balans i hagen för någon dag sedan!

-Slutspurten

Deltog i löptävlingen Slutspurten i Östersund igår. Vi var fyra stycken som deltog från Outdoor, en förstaklassare fick vi med oss också!:)
 
Vi åkte ganska tidigt för att hinna handla lite innan starten som gick 13.00
 
Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig eftersom jag aldrig sprungit varken ett lopp eller en mil, förutom i torsdags på en raksträcka typ.
Banan var 11 km och riktigt rolig och varierad med elljusspår, mindre grusväg och små knixiga skogsstigar med lera, sumpmark och rötter. Jag kände mig pigg och glad hela vägen och sprang om många som sprungit om mig tidigare i loppet. Hamnade i typ mitten av loppet i en klunga med 5 män, sprang om dom på en bredare stig och fick en bra lucka. Självklart sprang jag fel på en stor äng där det var dåligt snitslat, sprang hela ängen bort när jag hörde ngn som ropade fel håll! Det var en av männen som jag sprungit om, så då hamnade ju de före mig igen..
 
La på ett kol och sprang om 4 av de 5 igen, den sista kom jag inte ikapp för även dom hade börjat springa på eftersom det inte var så långt ifrån mål så han gick i mål alldeles framför mig. Irriterande att springa fel men jag hade roligt ändå!
 
Det bästa var att jag kände mig så pigg i benen hela vägen och aldrig kände att, nu dör jag! Jag sprang på och helt plötsligt står det 8 km, och jag reagerar oj, nu är det bara 3km kvar ju!
 
Vet inte exakt vad jag fick för tid, resultatet har inte kommit upp än, men tror typ ca. 1h5min. Tror jag kom 12:a av damerna iaf, det är jag nöjd med!
 
Det var många som sprungit fel, eller de flesta rätt ut sagt, så det var ju typ lika för alla;)
 
Vi fyra grymma! Matti jobbar för Icebug så vi fick fina buffar!
Blir ju alltid en mindre lyckad bild;)
taggade innan loppet!
 
 
 
 

-spontant är bäst

Igårkväll hade vi filmvisning och såg på the Hobbit i klassrummet, några i klassen. Nice med projektorn och ljudet! Hade typ helt glömt bort den filmen så var som att se en ny film,haha.
 
Malin sov över hos oss så imorse blev det mysfrukost med scones och allt. Tilda åkte på arbetsintervju och jag och Malin bestämde oss för en spontan liten kajaktur! Himla mysigt var det i det fina höstvädret, massa kakor och bullar köpte vi också. Paddlade över till en strand på andra sidan sjön.
 
Nu har det dock börjat regna bara för att jag tänkte tanken att åka till stallet...tänkte tömköra honom idag.
 
Jag är iaf taggad för morgondagens springning!
 
 
 
 
 

-Pigg häst

Marulk var ganska crazy igår när jag red, galen men glad! Vi skrittade ner till grusvägen mot Björnänge, han var väldigt tittig och på tårna, blev rädd för barnen på dagiset och så vidare. Jag satt mest bara och tyckte han var söt,haha!
När vi vände så ville han trava hela tiden, och det var ingen rusa trav utan han började takta på stället och sedan framåt i en fin samlad trav. Han får ju inte trava än men var svårt att få ner honom i skritt även fast han inte blev stark på det viset. Någon har lite överskottsenergi tror jag!  Han är väldigt rolig att rida när han är så för han blir så känslig och lättarbetad, om vi nu hade kunnat arbeta, om han hade varit helt i skick!
 
Var dock inte lika kul när han var så på tårna när vi skulle tillbaka över E14, det är bara rakt över men vi var tvungen att stå och vänta för det kom trafik och han trippat runt och skuttade hit och dit och backade när han inte fick gå framåt, ibland kändes det nästan som han skulle explodera! Inte så kul när det susar förbi lastbilar i 100 knyck. Så fort kusten blev klar och jag lät honom gå framåt så lunkade han över vägen i lugnt tempo, knäpphäst!
 
Längtar så mycket till naprapaten på söndag o se vad han säger! Kanske vi får börja trava?!
 
 
 
På söndag ska jag vara med i mitt första springlopp i Östersund, 11km är banan. Vi åker några från klassen, ska bli spännande!
Jag provade springa 1 mil igår för första gången, det gick bra. Gick bara på ett ställe där det hade varit uppför länge och jag knappt kunde andas längre;) Men annars sprang jag på i ett tempo som jag kunde hålla, ina intervaller eller något. 58 min tog det iaf.
 
Nu ska några från klassen ner o fika:)
 

-Storulvån bilder

de får tala för sig själva!
 

-Storulvån och ridning

Tjeena! Har fullt upp med att skriva guidemanual, som ska vara inne ikväll. ska åka till stallet nu sedan blir det att sitta med den resten av dagen. Helgen har varit mycket nice! I fredagskväll kom Malin och Mackan till mig och Tilda och vi spelade lite spel och sådant.  
 
På lördamorgon var det kvalitétsloppis på Holiday. Jag hittade ett par Peak skalbyxor, ett par NikitaJeans och en träningst-shirt. Jag och Tilda skyndade oss sedan hem och åkte på en liten spontanvandring till Storulvån. Vi gick därifrån upp till Gåsenstugorna, vilket är 2 mil. Det var en underbar höstdag med alla färger och den härliga luften. Vi träffade många renar också.
 
Vi kom fram till stugorna kl. 19 och där väntade Malin och Tobbe som sprungit från Vålådalen, 3 mil. Blev en mysig kväll inne i stugan, lyxigt! Dagen efter blåste det på som tusan uppe på kalfjället och var dimma och regn, det blev dock lugnare lite längre ner och sken tom. upp när vi närmade oss Storulvån igen. Malin och Tobbe han ju dit före eftersom de sprang, blev fika och lite häng innan vi åkte tillbaka.  
 
 
Vet ni? Jag red Marulk i söndags också! Tilda lånade Ulla och följde med. Borde egentligen tyckt det var jättehärligt men största delen av tiden satt jag och irriterade mig att jag fortfarande sitter vridet. Men självklart var det jättemysigt och Marulk var pigg och glad. Gjorde små grymtningar och ville iväg när vi red uppför en äng;)  
 
 
kommer mer bilder sedan:)
 

-ÖtillÖ

Att vara funktionär på ÖtillÖ är ngt av det roligaste och lärorikaste jag gjort! Jag har lärt känna många nya människor och fått många nya ideér på vad jag själv kan tänkas jobba med i framtiden, event och evenemang är definitivt inräknat där!   Mats och Micke som arrangerar tävlingen är helt otroliga och är med överallt och får alla att känna sig sedda trots att det är ett sånt stort evenemang.   '
 
Tävlingen är alltså ett såkallat swimrun-race, VM i swimrun kan man säga. Deltagarna har fått kvala in i andra tävlingar under året. De simmar och springer mellan skärgårdens öar, totalt 65km löpning och 10km simning!! Vinnarlaget gick i mål på 8h 35m och de sista lagen höll på i över 14h, så man kan säga att det är en riktigt sjuk tävling;)   På söndagen förberedde vi allt inför tävlingsdagen och plockade fram allt till våra stationer, och tog emot alla deltagare. Jag var i gruppen som checkade av deltagarnas obligatoriska utrustning. Roligt att möta alla, de fick komma fram till våra bord och plocka upp det som behövdes.  
 
Jag hade ju tänkt vara i start och mål gruppen, men fick byta till en Cut off/tidtagnings och vätskestation pga. en som var sjuk. Var ganska skönt att inte vara med någon från klassen;)   '
 
Starten på tävlingen i Sandhamn var föresten idyllisk,  soluppgång kl 6.00 på morgonen. Då hade vi vart igång sedan 4.00 för att fixa det sista. När starten gått skyndade vi oss till båten för att åka till vår första station. Vi åkte ribbåt, riktigt coolt, aldrig gjort det förut! Blev lite stressigt när vi skulle sätta upp tidtagningen då den inte ville connecta med rautern, men till slut fick vi igång den 10 min innan de första deltagarna sprang in;) Red Bull stod även med på våra stationer. Vi hade två av de fyra cut-offsen som fanns längs banan. Vid första cuten var det som tur var bara ett lag som inte klarade det innan kl. 9.00, de kom 9.01 stackarna.  
 
Vår andra station på Mörtö-Bunsö var ett riktigt fint ställe, vi höll till på en fin gård i solen. Denna cutoff var 14.30, man märkte att flera var tröttare nu än när vi träffat dom tidigare under dagen. Alla deltagare var dock mycket tacksamma mot oss och tackade så mkt för att vi stod där, fint tycker jag:) Många höll glädjen uppe trots tröttheten, de sista som kom in(14.27!) var två glada britter som skämtade och åt godis,hah! En annan härlig kommentar under dagen: "Det går tydligen ett halvt maraton på Ornö idag, och vi är anmälda!" Ön som var efter den vi stod på var den längsta springningen på 19km nämligen.  
 
När vi åkte till Utö där målgången var det full fart i målområdet redan. Vi gick och åt av den underbart goda middagsbuffén innan vi bytte av våra vänner i målområdet. Hängde på medaljer på de som kom in och samlade in tidschip och gps-mobiler. Det var även riktigt kul att hjälpa till med detta!:) Endel var så trötta och kalla att man fick hjälpa dom att knyta upp skorna där chipet satt.  
 
Har sett och hört mycket positiv feedback till oss volontärer om vi all var så hjälpsamma och glada under banan, kul att höra! och jag är sugen på att hjälpa till även nästa år! Trots att vi jobbade mellan 17-19h dygn så var det så otroligt värt det med allt man fick tillbaka!:)På lördag den 21 går programmet på tv4Sport kl 16.30 om ni vill se, jag syntes till där vid nått tillfälle;)
 
 

-Bajstråkigt

Igår när jag satt och skrev guidemanual kom Mackan helt random in och sa att han behövde hjälp med en grej. Han ville ha hjälp att paddla en kanot från ena sidan Åre till andra(inte över sjön utan längs med). Det blev en spontan och mysig lite torsdagsutflykt mitt i pluggandet.
 
Marulk och jag har också bästa passet hittills i tömkörningen. Vi gick serpentiner över ridbanan och han var så himla mjuk och följsam, ställde igenom sig i svängarna och var mjuk i munnen. Fin häst!
Idag är det skoning också, han har ju haft tappsko ganska länge nu, hoppas det blir fint!
 
En tråkig grej är att tilda igår bestämde sig för att hoppa av utbildningen eller åtminstone ta en liten paus och åka hem till Västerås. Så himla tråkigt då hon är min bästa vän här och vi delar så många intressen ihop:(
 
 
 
 

-plupp

Igår gick Marulk upp på lastpallen och stod kvar med alla fyra fötter samtidigt, duktig kille! Krävdes inte allt för många försök heller och han tyckte den var mycket mer okej än för några dagar sedan:)
 
Idag har jag tömkört honom i uppförsbacke, han jobbade på fint! På fredag är det skoning, ska se om ja kanske vågar mig på att skritta honom efter det!
 
 
Idag har jag och Tilda suttit på bageriet halva dagen och pluggat och ätit frukostbuffé. I övrigt är jag mitt uppe i lägenhetssökande, som vanligt höll ja på säga, känns nästan så. Men har hittat en om jag vill ha den, så är den min.
 
det var väl det!
 
 

-helgen och bilder

Håller på att skriva ihop ett inlägg om ÖtillÖ som kommer senare!
 
I fredags hade vi ju inspark för ettorna, vi var sju närvarande tvåor och 33 ettor;) En mkt lyckad dag och alla verkade ha riktigt roligt! Började med treasurehunt på torget, femkamp vid kyrkan och sedan brännboll och grillning på stranden på kvällen. Utgång för vissa också.
 
Jag gick hem eftersom mamma och syster varit här i helgen:) Vi har vandrat i Ullådalen upp på Mullfjällets topp och bara myst. Har varit sjukt varmt här hela helgen! 20 grader och sol, nästan för varmt om man vill göra annat än vara på stranden!
 
Har tömkört Marulk både idag och igår. Han var verkligen superfin idag när jag körde honom ner till grusvägen. Han var mjuk och fin och lyssnade bra, gjorde lite öppnor längs vägen.
 
Lina fotade lite på banan innan jag gick iväg och de åkte hem.
 
 

-tävling

funderar på att raka Marulk i vinter, då skulle ju inte detta sitta fel!
http://dressyrmupparna.se/vinn-ett-amigotacke/50874#comments

-Marulkupdate

När jag stod och borstade Marulk igår och Inger kom in i stallet sa hon: Han saknar dig när du är borta, när du inte varit här på några dagar så börjar han komma fram till oss andra och följa med oss. Aaw söthästen, som tur är så saknar jag honom också!
Men nu ska jag vara i Åre i stort sett hela hösten och vintern så nu blir det mycket tid i stallet och igångsättning.
 
Igår tömkörde jag honom ner till Björnängevägen, han var mkt pigg och glad och inte lika öm i framhoven längre:)
När han är frisk igen skulle det vara kul att prova köra honom om jag hinner innan det blir fruset.
 
Idag jobbade jag honom i repgrimman och tränade på att gå över en lastpall. Målet för dagen var att få honom att stanna med bara bakbenen på pallen. Han tycker sånt här är väldigt obehagligt men sista gången så klarade han det fint. Slutmålet är alla fötter på pallen samtidigt såklart:)
 
 
 
 
Igår så planerade vi tvåor som befinner oss i Åre för tillfället insparken för ettorna som är imorgon. Ska bli kul att lära känna dom!
 
Ikväll har jag varit ute på en 6,5km löprunda, riktigt härligt i höstkvällen! Ska kanske vara med i en löptävling i Östersund den 22sept. Finns 6 och 11km, lutar åt 11km. Isåfall är vi 3-4 st som åker härifrån klassen:)
 
 
det har kommit massa ny snö på skutan!
 

RSS 2.0