-Bilder Vålådalen 24-26/2

mycket snö i Vallbo!..
Elin skulle hjälpa Mackan upp..
Jag och Tilda vid pyramiderna
finns det ingen snö får man promenera!
en glad Malin och en glad Ida
Kungens jaktstuga, ingen hemma dock men vi fikade på hans farstubro.
Vår något stökiga grillplats;)
vårt fina tält med ljusslinga och allt!
Bygge av nisch,en snabb lösning om man skulle hamna i tex. en snöstorm
färdig, bara sista blocket till dörren kvar.
Urban fixar sista blocken på Igloon.
Tillbaka i Vallbo och ännu mindre snö än när vi startade, dumma vinter!
Blir som sagt Borgafjäll vecka 11!
 

-3 dagar i Vålådalen

Just hemkommen efter en tredagars vintertur med klassen. Vi utgick från Vallbo/Vålådalen och gick till pyramiderna och issjö-dalen bla.
Det har varit en superhärlig tur, alla har varit på bra humör och det har varit en härlig stämning hela turen. Vi har för ovanlighetens skull haft någorlunda tur med vädret även om det knappt finns någon snö att åka skidor på..sjukt!
Men det har varit bra glid på den snö som finns och vi har ramlat hit och dit i backar och icke backar, med pulkor och utan pulkor bakom oss! Många skratt och den näst sista turen tillsammans med klassen..
 
Vi gjorde ett basecamp där vi sov två nätter och gjorde en dagstur andra dagen med bivack och igloo-bygge på eftermiddagen. Kändes väldigt skönt att sova två nätter på samma ställe och vi kunde lägga mer tid på våra små läger.
Nästa tur om två veckor åker vi till snön och Borgafjäll!
 
Önskar att jag kunde dela med mig av lite bilder men mitt internet är så segt så det kommer i månadsskiftet;)
 
får bli en instagrambild sålänge!
jag och Tilda på en liten morgonskid till bäcken för att fylla vatten!
 
 

-hej soleeeen!

Igår red jag i halsringen på banan, och gick riktigt bra, han var fin på volten i alla gångarter, sedan blir det ju såklart fler missförstånd i trav och galopp än i skritt. Filmade med vår kamera som vi fått låna från naturfilmarna och även lite när vi tränade bugan. Får se när jag hinner klippa ihop det!
 
Idag har jag och Malin varit ute på en liten testtur uppe i Björnens längdcenter för att testa våra turskidor inför veckan. Det gick riktigt fint så det kommer nog gå prima! Idag har det kännts riktigt vårigt, -5 mitt på dagen och strålande sol!:D
 
Vi har förberett med att baka turgodis och planera mat hemma hos Malin ikväll, vi i vår tältgrupp.
 
 
Usch hände en tragisk olycka här nedanför mig idag. En minibuss blev påkörd av tåget när den skulle korsa rälsen, ner till vårt kajakförråd bland annat. Är en ganska vansklig passage det där, blir säkert bommar där nu. En dog och två allvarligt skadade, de hade slungats ut ur bilen. Var ner och kollade på avstånd för ett tag sedan, då höll de på bärga bilen från rälsen, helt kvaddad. Hoppas det inte är några man vet vem det är, dock lika hemskt ändå.
 
 
 
 

-cirkushäst

Tjena!
I onsdags åkte jag längdskidor in till byn för första gången, gick riktigt bra och tog ca. 40 min. Då köttar jag inte på direkt.
Mötte upp Tilda på Bahnhof för en fika och strukturera upp inför vår möte efteråt med ett av guideföretagen här. Vi ska köra ett litet projekt med honom i sommar. Mötet gick bra!
 
Igår så longerade jag Marulk på banan i pessoaselen och han var så himla fin i alla gångarter och inte sådär seg som han kan bli i den för att han tycker det är jobbigt.
Och det bästa var efteråt då jag tricktränade honom lite. Prövade på bugan igen och rätt vad det är så går han ner helt på knät i en liten duns, hah. Och då var det som att en spärr lossnade och han kunde göra det varje gång efter det. Nu ska han bara backa lite mer med bakbenen och vara lite smidigare på att böja frambenet och inte sträcka det rakt bakåt och hänga på mig;)
 
 
Jag fick ett trevligt svar på ett mail igår också, så nu kanske det blir utomlands på b-uppsatsen i alla fall! Hoppas!
 
 

-Bad och väder

Igår så begav jag och Malin oss upp vid Mullfjället igen för att tura en sväng, vi hade dock otur med vädret som så ofta förr. Vi såg inte mycket och det blåste och snöade, så vi gick upp, fikade och gick ner igen, haha! Kul att komma ut i alla fall. Vi åkte ett tag i Duvedsbackarna istället.
 
Marulk fick nya skor igår också. Löslongerade honom bara på banan om han skulle vara stel sedan träningarna och stretchade efteråt.
 
 
 
Idag har jag och Malin varit på Holiday och simtränat! Jättekul och härligt, jag klarade fortfarande att simma dugligt fjärilssim en längd. Önskar att jag kunde komma igång med simningen, roligare än gymet! men det går inte till något rimligt pris här tyvärr:/
Vi åkte såklart lite rutschkana också och tog fula bilder under vattnet med Mallans kamera!
 
 
Jag åkte sedan hem till Anja där jag fick en härlig ansiktsbehandling med massa olika krämer och massage. Hon går en massageutbildningen på ett år nu och behöver folk att träna på, nice;) Storfika blev det också såklart.
 
 
Jag har föresten fyndat turskidor idag också så nu behöver jag inte hyra till våra vinterturer, weeeeii!
 
 
 
 

-Hoppträningshelg

I helgen har det varit hoppträning på Wången igen för Jarle. Har åkt dit själv båda dagarna och det har gått riktigt bra att lasta honom själv!
 
Igår så travhoppade vi lite först och sedan galopp på lite olika linjer och även studs med tre hinder. Det gick faktiskt riktigt bra och han tvekade inte lika mycket som han brukar, mycket för att jag övertalade honom redan från början. Det svåraste för dagen var att galoppera mellan bommar med 15m mellanrum= 4 galoppsprång. Marulk tyckte det var väldigt svårt och jobbigt att samla galoppen till 4 språng, så antingen blev det avbrott eller 3 språng, men sista gången gick det bra! Så där har vi en hemläxa.
 
Idag var han riktigt riktigt duktig. Vi hoppade lite olika småbanor, det blev några kråksprång men även många fina språng. Sista banan var med alla hinder och låg på 70-80cm. Första rundan fick jag honom inte framför skänkeln så det blev inget flyt i det hela och på studsen stannade han flera gånger. Efter den rundan kände jag att jag verkligen ridit dåligt så jag sa till Jarle: det där kändes pissdåligt. Det jag då gillar med Jarle är att han då säger, jamen då gör vi såhär att du hoppar sista halvan av banan igen, och jag fick galoppera på ordentligt och verkligen få honom att gå fram för min skänkel. Denna gång gick det superbra och vi kom rätt på hindren och han hoppade fint! Känns bra att vi fick avsluta med en bra känsla!:)
 
Synd att jag inte hade ngn med mig som kunde fota denna gång!
 
Mamma och Lina har varit här i helgen också, har varit mysigt även om jag varit i stallet största delen av tiden, heh.
 

-Liten vintertur

Mellan torsdag och fredag var jag, Malin och Maja ute på en liten tur. Vi utgick från Ullådalen och skidade kanske 6 km eller ngt. Vi slog byggde oss ett läger med tält och snö. Tanken var ju att vi skulle hitta ett nice ställe att topptura på dagen efter. Men efter en eftermiddagstur upp på lilla berget där vi planerat så la vi ner den tanken, iaf på det berget, det var väldigt avblåst. Det blåste säkert 15-20 m/s när vi var upp och rekade där. Inte så mysigt så vi gick ner till lägret igen och lagade middag och spelade lite kort och sådant innan läggdags.
 
Dagen efter var det finare väder när vi skidade tillbaka igen, sol med lite moln, om än lite motvind på öppna ytor. Mycket mysig tur trots uteblivet toppturande.
 
Tält, snömur och Malin  ska testa toan;)
Chili sin carne på gång
 
svårstyrt med stighudar på!
 
 

-unghästclinic

Igår var det superfint väder men hade såklart skola inne hela dagen. Liftade sedan med Åsa hem till Alsen, till Wången där jag hjälpte till som hinderpersonal på Unghästclinic för Lasse Berglund(inte pappa hehe). Det var intressant och trevligt. Först var det löshoppning med snart 1-åringar, 2 och 3åringar. En var avkomma efter Tornesch, riktigt fin!
 
Sedan byggde vi hinder då det var uppsutten ridning med hästar 4-6 år. Också kul att se, är ju faktiskt lite så jag får jobba med Marulk även om han inte är ngn unghäst.
 
 
Idag var jag och Tilda med på ettornas lavinföreläsning med Urban. Bra att få lite uppfräshning från förra året.
 
Efter det åkte jag till stallet, värmde upp ute i trav och galopp, riktigt samlad och fin var han, kändes dock ngt stel. Hoppade sedan en stund på banan. Ett räcke på högsta på sockerbitarna med en galoppbom 6,5,m innan hindret. Han var så himla duktig och verkligen sög tag i hindret och verkade tycka det var riktigt roligt! men som alltid..det är den där avståndsbedömningen vi(jag) måste få till. Men nu är vi taggade inför helgens träningar för Jarle:)
 
Snart åker jag till Maja(gick årskursen över oss förra året) tillsammans med Malin och planerar en liten tur vi tänkte göra imorgon med övernattning till fredag.
 
 
dagens Marulk

-Underbar helg!

Om jag nu kan skriva så utan att låta som "hej mitt liv är bäst och jag är alltid glad". Haha, men lite så är det faktiskt, i alla fall sånna här dagar när jag får vara ute konstant i fint väder.
 
I fredags så bjöd Malin på finfrukost, vi ska köra halvåtta hos mig nu fast med frukost istället. Det blev ostkaka med varma jordgubbar och keso/kesella, dundergott!
 
Igår så åkte jag och Malin till Duvedsområdet och testade våra nya stighudar. Vi gick inte jättelångt men huvudsaken var att våra grejjor fungerade och att vi var ute på tur igen. Det hela blev inte sämre av att solen sprack fram genom molnen lagom till fikat och nerfärden. När vi åkt ner den första lilla sluttningen tyckte vi det såg så nice ut på ett annat ställe vi åkte förbi så vi tog på hudarna en gång till och knatade upp. Vi var inte hemma hos Malin förrän 17, glada och taggade på kommande turer i vinter. Nu väntar vi bara på snön!
 
Det blev sedan buss direkt till Tilda där vi gjorde middag fem stycken tjejor, drack lite vin och åt ost och kex.
 
Idag har jag, Tilda och Mackan varit vid Ristafallet, det är ju där vissa scener spelats in till Ronja Rövardotter. Vi filmade lite olika scener vid och runt fallet. Hittade massa coola isgrottor med isformationer och blåis, kan försöka visa några filmklipp sedan!
Vi grillade och fikade också såklart!
 
Bilder från helgen
 
 
 
 

-Naturfilmarna

En film av några av naturfilmarna som hjälper oss. Den första, Bosse är mannen som har åteln vi sov vid en natt i våras för att få chans att se björn.
 
Vid 09.10 ser ni Stefan Quinth som vi hade möte med i Ösd och som är vår kontaktperson. Efter honom kommer Kurt som är vår mentor eftersom han bor här i närheten.
 

 

 
 

-Utterfilm?

Igår bytte jag och Malin fordon, jag på bräda och hon på skidor. Jag har ju åkt bräda några gånger i år redan, en hon vill lära sig åka skidor bättre och jag bräda så det passar ju bra att göra det samtidigt:)
Vi tog kabinen upp på toppen ett åk. Sjukt fint väder där uppe- vindstilla, sol och molnen låg som ett lock över byn och sjön.
 
Idag har vi i Naturfilmar-gruppen filmat vår presentation av oss själva till projektets hemsida. Vi åkte till Tegeforsen och gjorde upp en eld, med kokkaffe och lite fika. Riktigt fint där just nu, forsen är inte helt frusen men det har bildats häftiga skulpturer av isen.
Vi såg även en utter och dennes spår. Den hade åkt rutschkana nerför en liten kulle och sedan spår ner i forsen. Såklart så lyckades vi inte få med den på film..hade ju varit optimalt på vår första dag som naturfilmare!
 
Idag har jag jobbat Marulk i repgrimman och tricktränat, det var längesen men han gick faktiskt ända ner i bugan idag även om han inte stannade kvar där. Ska försöka göra detta lite mer regelbundet nu!
 
 
en helt random, glad sommarbild får det bli!
 
 
 

-tandis

Idag har Marulk fått besök av tandläkaren, han hade några vassa kanter på några tänder och liten förslitning på främre kindtänderna där han tuggat på bettet. Jag hade även lite för långt bett så nu blir det att köpa nytt/nya..har ju bara sisådär 8 stycken olika..
 
Annars idag så har jag varit i skolan, lite synd för har varit toppenväder med 1 plusgrad och strålande sol. Men ska inte klaga för denna kurs är riktigt rolig och intressant.
 
 
 
 
 
 

-Fin helg

Så, nu har Jessica och Sofia precis åkt hem igen. Har varit en härlig långhelg men som trots det gått väldigt snabbt. Vi har åkt skidor, ridit/tolkat, gått ut i fredags och ätit massa gott.
nollgradigt och sol, perfekt för fika och galopp på isen.
frukost på bageriet
 

 

RSS 2.0