-Filmprojekt

Igårkväll kände jag mig hurtig trots snövädret och sprang en bit fram och tillbaka på lilla vägen. Blev 5,5 km, hade en medelhastighet på 5.20 min/km och det känner jag mig nöjd med med tanke på att jag inte springer så regelbundet längre, tyvärr.
 
Idag har jag, Tilda och Mackan som sagt varit i Östersund hela dagen. Handlat massa mat, fikat och sedan hade vi ett möte med Stefan Quinth, han är en känd naturfilmare som gjort mycket film för SVT och andra tvbolag. Vi är med i ett projekt där de gamla rävarna inom naturfilmning vill få unga personer att bli intresserade av detta. Ska bli riktigt intressant! Så nu fick vi låna med oss en riktig filmkamera med ordentlig mick mm. så nu ska vi börja dra igång lite filmprojekt.
 
Imorgon kommer mina fina vänner Jessica och Sofia hit på besök till på söndag, blir nice!
 
bild från när jag väntade på bussen en morgon.

-Photos by Tilda

haha..skojja. Men Tilda hängde med till stallet idag så hon fotade lite när jag skuttade över några kryss barbacka på banan. Snöar och blåser gör det här idag.
 
haha skrattade så mkt när ja såg denna bild, ser ut som vi är på en galoppbana;)
 
Imorgon åker vi in till Östersund och handlar mat och fikar. Tilda ska på sjukhuset och få ett rejälare knäskydd så på onsdag ska vi pröva tolka lite bakom Marulk;)
 

-Vinter som bäst

I förrgår hade jag en fin uteritt med Marulk, -17, sol och massa snö på träden. Marulk var pigg och glad och allt var bara allmänt nice, sånna dagar man lever för. Gick att rida på både skoterspår och stigar i skogen.

I torsdags så var det Tobbes sista kväll i Åre så vi gick ut på Bygget där Petter spelade, väldigt mycket folk och väldigt roligt!
 
 
Idag hade jag ännu en underbar ridtur, jag red så långt man kan komma på vår ridväg och sedan ner skoterspåret ut på isen. Där blev det full galopp i några km. Audi håller på och testkör massa bilar på en bana på isen. Vi stod där och tittade en stund innan vi galopperade tillbaka igen, jäms med en stor grupp med skotrar lite längre bort på isen, vi var nästan lika snabba;)
 
 
 
 
 
 

-måndagsklubben

Nu har den nya kursen dragit igång och det känns bra med något nytt efter den tunga kurs som varit, läraren är bra också. Var dock en heldag i skolan idag men sedan har vi mycket självstudier typ varannan vecka.
 
Igår fick Marulk vila efter helgens träningar. Jag åkte till Anja på fm. och tog en fika, det var hur längesen som helst vi träffades så det var fint att få prata av sig. På kvällen blev det fest hemma hos Tilda med gänget och sedan drog vi till måndagsklubben på Tott. Första gången vi var där och det var riktigt grymt, dock var inte att stå i -20 grader i kön i 1,5h kanske någon jättehit, men det var det värt!
 
Idag har jag löslongerat Marulk på banan för att få bort ev. stelhet sedan helgen, och sedan stretching på det. Han var riktigt trevlig och mysig att jobba med idag. Pigg och med mig, gjorde varvbyten från galopp och ut i trav i andra varvet mm.
 
 
Här är en bild från helgen som bästa Emilia har fotat http://www.emiliasfotografi.se/
det här med avståndsbedömning är inte vår starka sida;)

-hoppträning dag 2

Idag klarade vi oss från incidenter, körningen gick fina fisken. Det gick bra på träningen också, dock så tyckte jag inte att vi fick något riktigt flyt i det hela men han kämpade på riktigt bra och var positiv! Vi gjorde bra övningar med både bommar och hinder i trav och galopp.
Han har ju nånting för sig att han alltid måste stanna och titta på hindret innan han kan hoppa det så det jobbade vi mycket med. Det grundar sig väl egentligen i att han är väldigt osäker i hoppningen eftersom han var livrädd för bommar i början.
 
I slutet fick jag hoppa en linje på långsidan med räcke-oxer-räcke och 3 galoppsprång emellan. Där gjorde han som jag nämnde att han stannade och ville kolla på varje hinder men efter några försök så fick vi lite bättre flyt och vi tog oss igenom hela linjen från båda hållen, duktig kille!
 
Passade på att väga Marulk också och jag har uppskattat hans vikt ungefär 100kg fel. Han vägde 554 kg och jag har höftat på 650, där ser man!
 
Marulk och Emilia innan träningen. Haha han blev helt till sig och typ stod och darrade när han såg alla hästar och framförallt travarna som var ute på träning. Han stod och ropade och ropade på dom, han kanske trodde han skulle springa ett lopp;)
 
 
Här är föresten en bild på transporten och hästen i diket..
 

-Släp i dike o sånt

Hujjeda mig vilken kväll, nästan lite av en pärs där i slutet. Det började med att det var lite strul när ja skulle koppla på transport med lampor som blinkade hejvilt och stödhjul som lossnade, men det löste sig ju. När jag skulle ner för backen ut på E14 så får jag inte stopp utan glider och det blir fällkniv med bil och släp, men stannade som tur var precis vid vägen...Jag och Emilia typ bara hjälp, vad hände! och nej jag hade inte hög fart det var bara halt och blev ett jäkla påskjut från släpet. men det gick ju bra dt med som tur var.
 
Träningen gick fint, han var dock väldigt stark i munnen. Han drog ju inte eller ngt men bara stretig liksom, ska pröva ett annat bett imorgon tror jag. Det var mest markarbete idag och några små skutt, det gick riktigt fint!
 
Hemvägen var inga problem..inte för mig i alla fall. Jag åkte före Ina hemåt och Emilia åkte med henne. Jag körde upp bergtäktsvägen som lastbilarna använder och det var inga problem. När jag lastat ur och gått med Marulk till hagen och är i stallet och pysslar så kommer Emilia upp och säger att transporten ligger i diket med Mona(Inas häst) inuti. De hade glidit bakåt i stallbacken. Den stod liksom tvärs över vägen...fast nere i diket då så det gick inte att öppna luckan och lasta ur heller. Den gick att koppla loss från bilen och bonden fick komma med traktorn och hjälpa till och dra upp den. Det var dock efter många om och men för transporten vilade typ bara med ramen på dikeskanten och hjulen var inte helt i så kändes typ som den skulle tippa när dom drog upp den, ena sidan lyfte från marken.
Riktigt läskigt var det men till slut så kom den upp på vägen igen och eftersom traktorn hade den bara i en stropp och det inte var några stödben bak så blev den ju typ som en gungbräda när den kom upp på vägen, men de lyckades klämma fast den under skopan till slut. Mona var kolugn, duktig häst alltså! Nu håller vi tummarna för att hon vill gå in i transporten igen..
 
Nu ska jag sussa och ta nya tag inför imorgon med förhoppningsvis utan några incidenter..

-körkort!

Jag klarade uppkörningen! tjoho, känns riktigt nice, så nu får jag dra tyngre släp, eller rättare sagt dra med en bra bil som skulle varit för tung att dra med.
Var mysigt att komma hem till Övik en snabbis igen också men skönt att vara i Åre igen som vanligt. Hann med grillning med några av vännerna och en promenad och fika med Jessica på morgonen innan jag åkte hem.
 
Igår så var vi hemma hos Tilda för lite party. Tobbe som gick i vår klass förra året är på besök i en vecka.
 
Nu ska jag bara byta om och sedan dra till stallet och sedan vidare mot Wången!
 
mysig grillning på Ögeltjärnsberget.

-Vintern är kommen

Tja tjenare hallå
Blev inget ridhus idag då jag inte fick tag på ngn bil, menmen ska ju dit nästa helg iaf. Då får jag låna världens bästa pappas bil som jag åker hem till Övik och hämtar till veckan. Nu gäller det bara att jag klarar uppkörningen så att jag får dra ett hästsläp med den också;)
 
Det blev backen idag istället, kallt som tusan med -15 och fartvind på det. Var ganska kasst underlag också så blev inte så många timmar.
Rida gick bättre då jag häll mig varm. Red ut och jobbade honom i trav nästan hela tiden och han var verkligen avslappnad och fin även om han var pigg. Men det är ju bara kul. Var härligt att rida precis innan det började skymma, klar blå/rosa himmel och en stor lysande måne. De e fejnt de!
 
Nä nu ska ja städa undan lite innan Tilda kommer för en myskväll.
 
Marulk har nu fått bort lite tjockmage sedan denna bild togs!

-livet på en pinne

Hoppade Marulk igår och han var sååå duktig. Ställde fram två hinder på varsin sida av en volt, ett räcke på högsta på sockerbitarna och ett kryss. Det som är vårt problem, eller ja det är ju mest mitt, är att komma med rätt avstånd till hindret. Han hoppade varje gång även om vi kom lite tokigt och vi fick till många fina språng, det är sjukt hur han har utvecklats i hoppningen, från att inte våga gå nära en bom eller hoppa över alla travbommar i ett språng, till detta.
Ina hade bokat ridhuset på Wången en timme på söndag, får se om jag lyckas låna en bil, hade varit fint att hinna hoppa ordentligt en gång innan kursen nästa helg.
Idag var vi på en uteritt med mycket trav och galoppjobb, han jobbade på fint, blev dock stark och stum i munnen ibland.
 
 
Idag har jag, Malin och Mackan var ute på en längdtur. Huvudsyftet var att testa min och Malin produkt som vi utvecklar i denna kurs, MatSäcken. Det gick prima skinka och framförallt var det sååå härligt att komma ut på en utflykt i minusgraderna.
Får se om det blir en till längdåkning senare ikväll med Maja.
 
Både jag och Malin trodde det var fredag idag ända tills vi träffades, så hon hade smusslat med sig varsin öl;)
 

-Fina Åre

Kom tillbaka till Åre i förrgårkväll, känns bra! Började toksnöa några mil innan Östersund och till helgen och nästa vecka ska det bli -25!..tror jag har glömt bort hur det känns.
 
Kul att komma tillbaka till skolan och vännerna trots att vi satt och pluggade hela dagen med det vi inte gjort på lovet. Jag och Malin blev klara iaf så det var skönt.
 
I stallet blev jag också välkomnad med massa "välkommen hem", ja..detta är ju faktiskt hemma och det känns nice.
Marulk var fortfarande lika snygg i sin klippning och blev inte alls svettig efter ett pass på banan, skönt!
 
 

-Gott nytt år och sånt

Såja, nu är jul och nyårsfirande över men jag är kvar i Övik till på måndag. Hitills har det varit bra veckor med släkt och vänner.
Nyår blev superlyckat med först middag hemma hos mig och sedan vidare till resten av gänget i själevad, vi var säkert 25 pers. eller ngt.
 
Idag har jag varit på körskolan, nästan lite nostalgikänsla, haha! Ska ta utökat b-kort så jag tar två lektioner för att få koll på säkerhetskontroll osv.
 
 

RSS 2.0