-Fäviken

Vi är i full gång med planeringen inför Åre mountain festival nästa helg. Kids Adventure ska köra repellering, slackline och första hjälpen scenarion nere på stranden i byn. Blir nog finfint!
 
I helgen jobbade jag och Tilda som sagt på Fäviken Game Fair, en vildmarks och jaktmässa med 31000 besökare under helgen. På dagarna jobbade vi i ett hamburgertält och det gick i ett hela tiden under lördagen, hann inte ens ta lunch, knappt titta och prata med varandra. Sjukt varmt har det ju varit också, även för dom som inte stått vid ett stekbord! På kvällarna jobbade vi med lite allt möjligt där det behövdes, lite plock, mattältet mm. Jill Johnsson spelade på fredagen så då var det fullt ös. Har nästan hunnit sova ikapp och min döda rygg nästan återhämtat sig efter tre dagar med jobb från 9-02. Men kul var det!
 
Pausarna vi hann med var när vi gick och badade mellan passen.

-vaaaarmt

Hur kan man bli trött av att ligga på stranden hela dagen?! Typ i alla fall, morgonen började med cykeltur in till  byn för frukost hos Maria, sedan tillbaka till Björnänge för strandhäng. Vi var dock minst lika mycket i vattnet som på land, vilken hetta! Körde lite kajakträning utanför stranden också med lite olika räddningstekniker osv.
 
Nu på kvällskvisten cyklade jag till stallet för lite häng med Marulk, han fick sig en svalkande dusch!
 
Får se om det blir klättring eller fors imorgon, beror på vädret. Sedan drar vi till Fäviken för jobb på en vildarksmässa hela helgen.

-tropisk värme

Sjuuukt varmt här i Åre dessa dagar, 27 grader och sol minst, nästan så att det är för varmt för annat än stranden. Där låg vi en stund igår jag och Tilda. Annars har vi de senaste dagarna kört fors. I lördags tog vi varsin forskajak och drog till Lövstaströmmen, vi visste inte hur den såg ut men Steppo sa att det bara var o köra;) Det gick riktigt bra trots att det var över ett år sedan vi gjorde det och har utvecklats mycket bara genom att paddla havskajak. Skitkul var det också såklart! Tilda gick runt två gånger när vi lattjade med lite traversering och surfing, så blev lite räddningsaktion, hehe.
 
Idag har vi paddlat duckie(typ en upplåsbar kanotliknande båt). Det var en familjetur så vi tog följe med den. Lärorikt att köra bakom och se hur de grymma gör. Väldigt lite vatten i forsarna just nu dock pga. att det inte regnat på länge så ibland blir det lite sicksack mellan stenarna.
 
 
 
 
 
 

-mot det blå!

Trött som en pannkaka! men det är pga. roliga aktiviteter så då är det okej.
 
Igår så paddlade jag fors hela dagen, vi hade en båt med en familj och det andra forsföretaget i byn hade två båtar. Bra att få lära sig konceptet på turerna och lär sig mkt som andreguide också.
 
På kvällen blev det mer paddling, med havskajakerna. Urban hjälpte oss med träning inför det blå kortet, sååå snällt och kul! Jag var inte långt ifrån att klara eskimåsvängen(när man rollar upp igen utan att simma ur kajaken när man tippat)! Annars tränade vi på främre och bakre styrtag, olika sidförflyttningar, räddningstekniker, backa slalom osv.
När jag skulle göra T-räddning tog jag i så mycket att jag snurrade ett helt varv så jag låg under vattnet igen, blev lite förvånad och drog kapellet och lämnade kajaken hah! T-räddning är att när man tippat ligga kvar under vattnet och en annan paddlare kommer med sin kajak mot den tippade så att de bildar ett T, sedan tar man tag i nosen på den kajaken och häver sig runt och upp med hjälp av den.
Skulle kunna paddla kajak och träna på detta hela dagarna, nästa år måste jag köpa en egen!
 
 
 
 
Idag har vi haft personalmöte med Äventyrligt-gänget. Prat om allt och inget och sedan lunch och cykling i dirtparken, en liten park med banor och hopp för bmx-cyklar typ! Riktigt roligt men trixigt.
Imorgon har vi en grupp med Kids Adventure så precis hemkommen från lite förberedelser, blir vattenlek med raftingbåtarna på Åresjön.
 
 
En bild från min och tildas fina frukost på balkongen imorse. Tilda har skaffat instagram till slut!
 

-Folgefonna och Hemsedal

Igår kom jag och Maja hem från en vecka i Norge. Blev väldigt spontant för mig då jag bestämde mig en timme innan vi åkte så jag rafsade med mig alltifrån skalbyxor till shorts. Veckan bestod av många mils bilkörning, fina berg, fjordar, vattenfall, glaciärer, fiske, vandring, cykling, skidåkning, bad och mycket mer. En helfin roadtrip helt enkelt!
 
Idag har jag, Tilda och Maja schlappat nere på flotten vid stranden nedanför mig hela dagen, schtekigt värre!
Nu väntar kajaktur!
 
Här kommer massa bilder från Norge.
Färja över för att ta sig till Fonna
Mysig sjö vid Fonna camping.
Brum luftar sig lite efter en lång och slitsam resa.
Yes, en fisk, och hur gör man nu?
Vi fick bara småöringar dock som fick hoppa tillbaka:)
morgondoppis
rädda disken för tusan!
får i vägen
får i bilen
Folgefonna i syne!
Maja hoppar loss!
Där det är läskigt att möta en annan bil..så kommer det en bussjävel?! men brum tog det med ro:)
Och så lite Hemsedal bilder från en liten vandring
Det såkallade Kärringgapet
Maja i Kärringgapet
Man fick som hålla i sig, stup rakt ner
Där störtade det 140m höga vattenfallet rakt ner.
Får i vägen än en gång
Brum fullpackad igen, redo för 12h hemresa!
Magisk gryning på kalfjället.

-Blanktjärnsrundan

Det är något speciellt med Vålådalen, alltid lika fint. Idag drog jag, Maja, Tobbe och Elin dit med cyklarna för lite crosscountry. Hur kul som helst och nu har vi en till aktivitet vi måste hinna med att göra. Hur får man ihop löpning, paddling, klättring, cykling, simning och vandring? Sommaren måste göras dubbelt så lång!
 
Lite samma känsla som downhill förutom att man inte har någon lift och inte lika stora hopp. Det blev Blanktjärnsrundan. Blanktjärnarna är tjärnar likt Balestjärn hemma i Övik. Kristallklart turkost vatten där man ser allt ända ner till botten. Vi tog oss ett dopp och en fikapaus där innan vi fortsatte tillbaka till Fjällstationen för en glass innan avfärd hemåt igen! Fin dag helt enkelt!
 
blandat Tobbes o mina bilder
cykelproblem redan innan start!
Har man inte cykelhjälm får man ta klätterhjälm(mamma kan du skicka min cykelhjälm?:). Spång var kruxigt i början men vi blev mer skillade på hemvägen allt!
om man fick dålig fart uppför backarna och en sten dök upp mitt framför var det kört:)
räserelin
 
 
varmt i solen, iskallt i vattnet
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0