-hundiiis

Dagen börjades med en frukost på bageriet tillsammans med Malin, vi unnade oss det nu efter turen vår. Åkte sedan hem till Tilda för att hämta hennes hund som hennes pappa tagit med sig upp. De ska på fjälltur i några dagar så då får jag vara hundvakt åt Ior sålänge. Mysigt! Han ligger utslagen här på golvet nu efter dagens strapatser.
 
Vi började med drygt en mil längdskidor på isen och en bit på ett skoterspår upp i skogen innan vi vände. Där fanns en skylt med 6km till Vita Renen, där jag och Malin slog läger i fredags. Så på tisdag beger vi oss troligen dit igen, på längdskidor denna gång.
Det var super underlag på sjön, kunde skejta riktigt fort med bra glid.

Sedan följde Ior med på en ridtur också och han var så duktig så. Till en början tyckte han det var märkligt att jag satt där uppe och visste inte riktigt vad han skulle göra så när jag ropade på honom sprang han fram till Marulk och ställde sig på bakbenen mot mina ben. Haha inte är det lätt men han hajjade snabbt att han bara skulle springa efter eller framför. Fin hund!
 
 

-Åre-Edsåsdalen

Måste börja med att säga, jäklar vilket väder! Solen sken när vi lämnade Åresjön och det fortsatte den göra till vi var tillbaka. Vi hade kunnat gå i sporttop om det inte varit för ryggsäckarna, vi fick sitta i det på lunchen istället.
Vi kom lite på sniskan när vi skulle till Edsåsdalen så det blev en liten omväg, eller ganska lång faktiskt. Vi kom fram till hotell Vita renen vid 18. Där tog vi oss en välförtjänad öl efter att ha gått i 8 timmar. Vi hann därefter gå ut och slå upp lägret precis innan mörkret. Vi lagade vår middag i absiden innan vi sussade sött.
 
Vi vaknade av att tältet var varmt av solen, Mallan var uppe lite innan mig och hade börjat med frukosten. Trevlig morgonstund. Innan liften öppnade hann vi med både en fika på restaurangens altan och att träna lavinsök i en slänt. Liften var gratis så vi tog några åk i den med tillhörande fina åk utanför backen.
Innan vi begav oss hem till Åre igen så köpte vi oss varsin våffla med grädde och hjortronsylt, så värt! Ovanligt att kunna lyxa till det så när vi är på tur!
 
Hemfärden gick galant, lätt att hitta hem när man har skutan som riktpunkt! Vi träffade även på renarna av Renfjället.
 
 
Jag har både bilder och film från turen, men dom får ni när mitt internet är snabbt igen!

-ut på tur..

Renfjället var nice så imorgon drar jag och Mallan ut på tur igen. Denna gång ska vi ta oss ändå upp och ner på andra sidan till Edsåsdalen. Där sover vi i tält, och åker sedan några åk i den lilla liften där innan vi turar över till Åre igen. Liften är gratis på lördag dessutom tack vare att Årefjällsloppet går då, så vi kommer kunna se starten och hejja på Tobbe.
 
Bästa Magnus har lånat ut sin Gopro till mig också så kanske kan få några fina filmklipp om jag har tur!
 
 
Idag har jag, Tilda och Mallan åkt längdskidor på sjön, från byn till Björnänge och tillbaka, blev väl ngn mil iaf! Isen bongade ordentligt på ett ställe också, lite småläskigt men ska nog inte vara någon fara än sålänge!
 
Efter jag varit i Undersåker vid 21.30 och hämtat upp gopron och lite annat fick jag för mig att ja ville till Marulk och krama honom. Så gick ner i hagen i mörkret under den stjärnklara himlen och bara stod där med hästarna ett tag och mös. Kände att jag behövde rensa tankarna en stund och det är det bästa sättet att göra det på! Har och har haft så mycket i huvudet de senaste veckorna och varit lite stressad, så det var skönt.
 
 
Agnes och Tilda kom med fika till stallet igår, det blev häng i solen i sommarhagen! Så vårigt som det kan bli.
Ne nu ska jag gå och lägga mig, ska bli underbart att få sova i det fria imorgon igen!

-hej grekland

Ojoj, nu har jag bokat biljetter till Grekland! Den 15 april åker jag till Kreta i 3 veckor för att praktisera/skriva B-uppsats på ett turridningsföretag! Har velat fram och tillbaka ett tag om jag ska åka i 3 eller 4 veckor men kände att jag har lite att styra upp här i Åre innan jag åker.
 
Idag har vi haft möte med Kurt Skoog från naturfilmarna. Vi gick igenom lite av vårt material och tittade även på vad han har gjort, fick se lite av hans nya film som kommer visas på svt i sommar. Riktigt snyggt gjord, handlar om Kallkällor och han filmar mycket under vattenytan.
På em. blev det vårhäng på Maja och Kakans balkong, jag cyklade tom. dit, första gången i år. 15 grader i solen!
 
 
Imorgon ska jag och Mallan vara statister i nya Sune, Sune i fjällen. Blir spännande att få se hur en större filmproduktion kan gå till.

-Piece of Cake

Hallihallå. Även idag har det varit vårkänslor i Åre, jag och Malin har kört en heldag i backen med mycket skogsåkning. I fredags kunde vi tom. grilla ute för första gången i år! Marulk och jag har tagit en barbackatur i eftermiddagssolen.
 manchestermorgon!
sneakar på Malins bilder.
 
Igår gick Piece of Cake av stapeln! Min klasskompis och forne klasskompis har skapat tävlingen som är en snowboardtävling för tjejer. Jag jobbade åt Burn i deras tält och delade ut energidryck. En mycket lyckad dag, fint väder, gött häng och glada deltagare och åskådare. Arrangörerna  var också nöjda och glada, blev en grym tävlingsdag. Jag fick även ett litet uppdrag att fota lite.
 
 
 

-Renfjället!

Vi har länge sagt att vi måste ta oss upp på Renfjället på andra sidan sjön och se Åre från andra sidan. Idag blev det av, i toppenväder dessutom!
så kan det gå! typ väldigt ofta
 
Vi är så glada att snön är tillbaka!

-Borgafjäll i text och bild

okej, Borga var lätt den bästa turen med klassen! 130cm snö och bara glada miner hela veckan. Första dagen började med snöstorm när vi skulle packa ur buss och släp, men vi är vana med sämre väder vid det här laget. Vi mötte en same på skoter efter en stund som undrade vad i hela friden vi gjorde ute nu..när han fick höra att vi skulle vara ute i fem dagar så spårade han åt oss med skotern, haha gulligt!

På min och Malins guidedag hade vi fototema, vilket jag tycker blev en hit! Jag guidade transportsträckan på förmiddagen och vi var framme vid lägerplatsen efter lunch så vi kunde ta en eftermiddagstur utan packning. Vi hade lite fotoaktiviteter med teman och på kvällen hade vi nattfotografering med lång slutartid. Som vi skrattade alltså!

Turen har bestått av trevliga tranportsträckor, mysiga kvällar och många skratt. Turen avslutades på hotellet med spa och middag, och på morgonen efter en femkamp. Kommer sakna min underbara klass!
 
nattfoto
Ubbe levererar telemarkssvängar!
mackan köttar på
femkamp
pulktåg
Min och viktors snögubbe som vi gjorde blinda på femkampen, hah söt va?!
tog sönder min skida, men det var det värt!

-Borgafjäll- filmen

Här är filmen som jag och tilda gjorde till vår redovisning, den är ju väldigt intern men för att förklara lite: vi har alltid otur med vädret på våra turer, Tobbe är en person med kontroll, Mallan kan få lågt blodsocker, Maria kan bli gnällig, Mackan ska ha en eld till varje pris, Jag, tilda, malin och mackan är alltid sega och sena, och Åsa fick skavsår som var mkt allvarligare än alla först trodde;)
 
Vi hade iaf väldigt kul när vi spelade in den;)

-lite update

Ojoj, har haft fullt upp igen! Kom hem från Borgafjäll i fredagskväll, sedan upp kl.6 för att hjälpa till på Skicross World cup både lördag och söndag. I veckan har vi haft materialvård och gått igenom all utrustning i förrådet, faktiskt roligt att hålla på o pilla lite och laga trasiga grejjor.
 
I tisdags hade vi Första hjälpen-repetition med Urban. Känns väldigt bra att få gå igenom allt igen. Vi hade lite genomgång inne på fm innan vi gick ut och gjorde olika scenarion. Vi fick även spela offer åt ettorna som har sin riktiga kurs nu. Vi hade slagit i huvudet och brutit foten. Igårkväll åkte jag och Tilda och hjälpte till igen, pinne i magen hade vi då, såg väldigt verkligt ut! Man lär sig mycket av att bara vara offer också, igår var vi dessutom ute i skogen i mörkret.
 
Igår hade vi även vår sista lektion innan opponeringen den 5 juni:( Nu går vi snart på vår B-uppsats och då har vi ju inga föreläsningar i skolan. Vi utvärderade och reflekterade över turen i Borga och Ubbe visade ett nice bildspel. Sist så skulle vi prata om våra tankar om utbildningen osv. Jag och Tilda hade gjort en film om Borgaturen fast med inslag av parodier på några av våra klasskompisar, blev många skratt haha!
 
Ska göra ett inlägg om Borgafjäll sedan!
 
 

-lite mer utvecklat om wc

Puuh, äntligen klar med en fullspäckad vecka, nu vidare till Borgafjäll i en vecka med klassen.
 
Familjen var här förra helgen till i torsdags med husbilen, riktigt mysigt och toppenväder var det varje dag! Jag var tvungen att vara i skolan men hann med en del skidåkning på em. ändå!
 
I torsdags började damernas världscup i storslalom och slalom. Där hjälpte jag till som volontär. Mycket roligt och lärorikt att se hur det är bakom kulisserna på sådana stora tävlingar. Jag stod i sista området på banan alldeles innan mål så hade bra sikt neråt. Det gällde att vara snabb ut mellan åkarna och skrapa snön och räta till portar, man vill ju inte direkt stå i vägen när någon kommer;)
 
Det var dock ganska slitigt emellanåt och var rejält trött på kvällarna, första dagen somnade jag kl 20, har inte hänt sedan jag var liten tror jag haha! men efter 12 timmars sömn var jag redo för de två resterande dagarna!
Bland det jobbigaste var att salta banan, åka runt med 10-litershinkar fulla med salt, nog för att man är van från stallet, men ännu jobbigare när man samtidigt ska hasa nerför en brant backe på skidor!
 
Natten mellan lördag och söndag var det snöstorm här så vi fick börja morgonen med att skotta backen fri från 1-2 dm blötsnö för att komma ner till det hårda underlaget,"banan ska vara som en dansbana" eeeh jah!
Men gick relativt smärtfritt iaf! Det blåste och snöade fortfarande på morgonen så vi fick åka pistmaskin upp för liften kunde inte öppna..
 
Som sagt mycket kul att se tävlingarna på så nära håll och vara så nära åkarna, vi åt tom. lunch på samma ställe sista dagen. Det gick ju riktigt bra för de svenska tjejerna också!
Har även sett mig själv på sportnytt varje kväll med spaden i högsta hugg, haha!
 
Nästa helg är det wc i skicross och puckelpist, nee verkar inte bli någon lugn vecka denna vecka heller. Men jag klagar inte!
 
Hörs på fredag!
 
alla bilder tillhör World Cup Åre
 här skottas det på!
 

-WC Åre

världscupen i storslalom och slalom är över. Jag har varit volontär i backen, helt slut, kul har det varit, god natt!

RSS 2.0