-en lång uppdatering

Nu sitter vi på färjan upp till nordön igen. Vi har hunnit med en massa saker den senaste veckan. Vi har åkt båt i milford sounds där vi också fick slut på bensin och bensinpumpen hade lagt av. Det är mitt ute i ingenstans så det var lite spännande om de skulle hinna fixa den inom de närmsta dagarna, som tur var tog det bara ett dygn ungefär. Det var dock vi själva som fick trycka på lite knappar medan vi pratade med servicen på telefon haha.
Vi har åkt på valsafari och tittat på kaskelotvalar, delfiner och sälar. Vi har gått runt i christchurch som fortfarande är väldigt påverkat efter jordbävningen 2011. Ser ut som en stor byggarbetsplats och väldigt märklig stämning i staden. 70% av alla byggnader måste rivas och återställas, och nya zeeländare är inte direkt kända för att göra saker snabbt..

De senaste dagarna har vi paddlat i Abel Tasman national park med en övernattning i tält, supermysigt. På vägen tillbaka igår hade vi delfiner som hoppade framför oss! Coolt. 

Lägger upp bilder och skriver lite mer om dom istället. Man hinner nästan glömma och blanda ihop saker när man åker från plats till plats varje dag.

Just det jag och Annelie cyklade MTB i Queenstown också ja!

Queenstown
Milford soundsVandring till lake marian, närheten av milford

On the road again

Mt Cook, högsta berget 
Cathedralen i christchurch 

Botaniska trädgården christchurch 

Johanna tog på sig hatten och började spela en trudelutt 
På lucia ska man baka lussebullar!!

Världens sötaste och tröttaste vildsvinsunge som ngn hade räddat på en av campingarna vi var på. 

Abel tasman 


Paddla in i liten grotta 
Vi fick en dubbel och en singelkajak

Lussefika


Såja det var allt för denna gång!

Queenstown

Framme i Queenstown och det är lika fint som vi hoppats på! Sov på en jättemysig ställplats i en dalgång med merinofår som grannar.
Ida, kan du hjälpa mig att ta bort honom från maten istället för att fota??! Höhö


Vi vaknade mitt i natten av att ngt bankade på bilen, vi trodde det var Annelie som inte kom in i bakluckan men då var det får flocken som stod och försökte nå våra sopor under bilen...så vi fick gå upp o jaga iväg dom, vilket inte var det lättaste. Kul måste det sätt ut iaf! 


Wanaka

Nu är vi i Wanaka och har det gött. Igår sprang vi upp på ett berg med helt fantastisk utsikt och idag har vi paddlat på lake Wanaka. Just nu ligger jag på stranden vid samma sjö. 
Påväg mot fox glacier innan vi åkte mot Wanaka. 

Det var kolsvart när vi stannade för att sova, alltid lila spännande på morgonen när man får se hur det ser ut. Inte fy skam. Detta är halvvägs mot Wanaka.

Lake Wanaka
RSS 2.0