-Lösridning

Igår hade jag och Marulk mysigaste passet på länge. Tog på honom repgrimman och tog med halsringen och pallen till paddocken. Fick för mig att träna på "upplyftet", när han ska sänka huvudet och sedan höja det när jag lägger mig över halsen så att jag kommer upp på ryggen. Var ett väldigt bra tag sedan vi tränade på det sist. Började med att stå längst upp på pallen(en sådan vanlig stall/ikeapall med två steg)och be honom sänka huvudet och la mig sedan lite försiktigt över halsen samtidigt som jag säger upp. Det funkade riktigt bra och han har förstått att han ska höja huvudet.
Prövade sedan att gå ner på det låga steget på pallen och provade därifrån och det funkade, helt plötsligt var jag där uppe!

Red några varv i repgrimman och ett rep men hoppade av igen eftersom jag inte tagit på halsringen så då fick vi träna uppsittningen en gång till och det fungerade även då, från lägsta.

Varvade sedan med att rida i halsringen och utan hjälp av varken repgrimma eller halsring. Han var superduktig och lyssnade toppen. Vi kunde vända nästan på stället löst och göra fina halter, duktig kille!
 

förra året

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0