-jul o sånt

hej och god fortsättning allihopen!
 
ja jag är ju hemmavid nu som ni kanske förstår. hade sällskap av lisa,karin,och sofie till ösd på hemvägen. Hämtade även upp snowboarden som jag köpt! Så jag har hunnit vara både i bjästa och skulebacken och åkt, och jag har lyckats lära mig rätt bra nu.  Superbra före i backarna och i skule kunde vi tom. åka puder.
 
Har även åkt ländskidor med jessica och Atlas uppe vid hörnsjön,supermys med fika och allt.
På julaftonsmorgon gjorde vi vår årliga julritt jag, mimmi och lina. Jag lånade Tornetta åsså klädde vi ut hästarna till tomtar. Bus-johan var så sjukt söt som ren! Mötte många glada människor och vi hälsade alla en god jul. Detta är det mysigaste på hela julen:) 
 
Idag har jag varit på stan med Lina,Sofia och Challi, fyndade mkt bra på rean, bla behövliga vinterskor.
 
här kommer bilder från veckan som får sammanfatta det hela
sitter föresten och skriver på min surfplatta som ja fick av pappa i julklapp som han köpt i kina, så awesome!

 
 
 
 
 
 

-film o bild

lite mer media från i måndags!

-Julbadet avklarat!

Idag har vi badat isvak! Det var ett något nervöst gäng som satte sig i minibussen inför det uppfriskande badet. Vi skulle gå ut tills det brakade, blev ju dock ett hål efter några gjort, men man gick nära kanten där det var svagt.
 
Efter vi kommit upp igen gick man upp på stranden och bytte om där, inte varmt och skönt, snarare isklumpar till fötter och händer, hah! Man hjälptes åt att klä av och på varandra och torka av. Man hade kläderna i ryggsäcken man hade på ryggen, vattentät som tur!
 
Medan vår grupp väntade på andra gruppen av klassen åkte vi in till Åre Bageriet och fikade och drack varma drycker. Sedan upp till skolan igen för att ha föreläsning om radiokommunikation(walkietalkis) och göra lite övningar med radiosarna. Vi har också mumsat mkt gott idag som blev över från julbordet i lördags. Höjde förmiddagens föreläsning!
 
Här är två filmer, en på Lisa när hon babblar på och Urban går lös med sågen i bakgrunden.
Som ni ser så pikar man med piken innan för att kolla isen. Stönar så fint gör ja och glömmer att kasta linan gör jag också, hah Matilda "hoppa i igen!"
 
 

-tandlöse tjejen

oops en vecka sedan jag skrev, har haft lite fullt upp, eller mkt som hänt rättare sagt!
 
I onsdags så svimmade jag hemma hos Maja o Karin och slog huvet i stengolvet, fick hjärnskakning och slog ut lite av båda framtänderna. Som tur är hade jag världens bästa vänner i Maja, Lisa och Karin som hjälpte mig eftersom jag var helt borta och låg där o spydde. Blev ambulans till Östersund, finaste Maja följde med mig. Vi kom därifrån ett på natten, det hände kl. 16 typ. Skiktröntgen och sånt gjorde dom.
Blev lite arg på dom att dom inte gjorde nått åt mina tänder för när jag var hos tandläkaren i fredags så sa dom att det var för sent för att flytta tillbaka tanden som blivit lite intryckt och att det var konstigt dom inte gjorde det i ösd. Så nu måste dom slipa den så att jag kan bita ihop och de har lagt nån upphöjning i kindtänderna så att jag inte ska kunna bita ihop helt och gjort provisorisk lagning av gluggen i en helt annan färg. Får bara äta mjuka saker hela julen, ska tillbaka 4 jan:(
 
Hade ont i huvudet några dagar efteråt men på lördag var jag hyffsat fit for fight igen, så då blev det uteritt, sång med luciatåget på julmarknaden och på kvällen julbord på skolan tillsammans med klassen och tvåorna, knytkalas. Vi gick ut efter det, tänkte på bygget senare och se Hoffmaestro men Maja och jag orkade inte stå i kö så vi drog på Max istället, haha!
Julmarknad som sagt i helgen också, var och tittade litegrann igår, myspys.
 
Igår bakade jag och Majis Lussebullar också, nomnom!
 
 
 
 
 
 

-hurtbullar är vi allihopa

Ja vad har jag gjort sedan sist? Har varit ut på ännu en härlig uteritt med Klara och Isa. Hittade en liten stig där träden hängde ner med fullt av snö. Ramlade in snö här och där men mysigt var det!
 
Jag, Maja och Karin åkte upp till Björnen och åkte längdskidor också! Blev väl bara ca 3km. Vi åkte in på 4,5 men hamnade fel nånstans såklart, så det blev lite kortare, men en lagom första tur!
 
Igår longerade jag Marulk i pessoasystemet och han var riktigt fin! första gången han gått avslappnat i den, mkt pga. att underlaget inte är ojämnt och hårt längre. Gick fint i formen och frustade glatt.
Nu när underlaget är bra igen tror jag att jag ska hoppa honom nån dag:)
 
Har föresten hittat en snowboard i Östersund som ja ska köpa när ja åker hem över jul! Så nu ska jag lära mig åka det ordentligt också, bannemej! Klara och Frida i stallet håller också på att lära sig så får väl joina dom;)
 
Idag är det fint väder ute, sol och stora flingor som faller sakta från himlen, men varför gå ut när man kan sitta inne och plugga?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-vinter som bäst

Väldigt härlig dag idag! Drog till backen med Maja och Karin. Kabinen öppen idag så vi började med att ta den upp. Hur fint som helst uppe på toppen, -13 nästintill ingen vind och solen sken genom diset. Vi åkte utanför pisten i början, riktigt härligt. Gjorde dock en vurpa när ja skulle ut i pisten igen, var en kant ner som ja inte såg, men det gick bra så ni behöver inte oroa er;)
Åkte resten av dagen i vm8:an och 6:an, en bra dag i backarna helt enkelt!
 
Hem och iväg till stallet. Var faktiskt en tjej som heter Josefine som var och provred Marulk idag, hon är medryttare på Klaras ponny Isa också. Hon tänker hjälpa mig med honom över jul när jag är hemma, blir lite länge för honom att bara stå då. Kääns lite läskigt att ngn annan ska rida honom, bara jag som ridit honom sedan jag fick honom, förutom Lina några gånger men det gick riktigt bra och kändes bra för alla tre. Var roligt att se honom från marken, gör ju aldrig det annars, han såg så fin ut, haha! Vi ska rida ut tillsammans ngn dag också, så hon får känna hur han är där, han brukar ju bli lite piggare då..
 
Japp, det var idag det, nu ska jag försöka plugga till tentan på onsdag..har ju faktiskt flera dagar på mig!
 
bilderna gör inte riktigt verkligheten rättvisa..
 
 
 
 
 

-frysjävlar och andra saker

Igår började jag dagen med att baka bröd, blev en mumsig limpa, har kommit på att man sparar mkt pengar på att inte handla bröd för det är oftast det som tar slut först. Och nej jag kan inte köpa mkt och frysa in  för det finnsa ingen FRYSJÄVEL i denna lägenhet. Har hälften av min mat hos Karin och Maja..
 
Drog sedan själv till backen och tog några åk, typ två. Det sög, drivit och is däremellan.
 
Hem en sväng för att sedan åka till stallet, red ett dressyrpass på banan. Supermysigt med julmusik i högtalarna, julstämning på hög nivå! Red bara grunder, stora volter och åttvolter över hela banan. Gick riktigt bra!
 
Bytte om och åkte direkt hem till Maja och Karin, Markus var också på besök. Vi surrade på lite och sedan åkte jag, Maja och Mackan till skolan för Luciaträning, det är några Eventare som dragit ihop det. Vi ska "uppträda" i kyrkan på onsdag och på torget under julmarknaden nästa helg, haha mkt fagert låter vi!
 
Maja och jag brummade hem till Majs och Kakan igen. När Lisa och Kaka kommit hem bakade vi egen pizza och såg på lite film, mys!
 
Japp det var den dagen, tycker jag hann med mkt!
 
 
 
 
 

-Film Wilmis och Agnes

hihi, åh tittade igenom filmer på mobilen, hur söta är dom inte? saknar Wilmisen! och Agnes också föresten.
 
 

-Allt bra vackert

Igår var det en underbart fin vinterdag här i Åre, -18 och strålande sol. Red ut med Klara och Isa och vi hittade en stig över fjället till Åre Continental, där klättrade vi i lite backar och gick sedan över e14 och red Björnängevägen tillbaka. Tog ngn galopp också och Marulk gjorde karate med frambenen i starten, så söt! Helt underbart med med snö på träden och lagom med snö på marken.
 
På kvällen så tog jag en springtur i julmyset i byn, tycker jag var ganska duktig som gav mig ut i kylan. Idag känns det dock lite för kallt.
 
Kallt idag alltså, -27 imorse och hört rykten om att det var -37 på skutan..Jobbade Marulk löst på ridbanan ikväll och han var underbart duktig! Känns som vi är påväg tillbaka dit vi var förut. Han höll sig runt mig på volt och lyssnade på kroppsspråket i igångsättningar och avsaktningar. I traven sökte han sig neråt och gick i en låg, stadig och avslappnad form.
 
Jag låter bilderna från igår tala för sig själv!
 
 
 

-flyttkaos

Såja inflyttad och klar i den nya lägenheten. Hela helgen har bestått av flyttning. På lördag fm hjälpte jag Maja att flytta, på em hjälpte hon mig att flytta mina grejjer och till sist körde jag bort till Tegefjäll för att hämta Karolina+grejjer(hon jag bor med) Det var lite kaos, vi kunde knappt gå runt i lägenheten men nu har vi fått ordning på i princip allt. Jättemysig och fin lägenhet.
 
Vi hade egentligen tänkt bada isvak idag men vi har tydligen en köldgräns på -10 så det blev framflyttat till måndag om det är varmare då. Idag är det -20 här, skönt..
 
Har varit på skolan halva dagen idag med gruppen, vi ska göra en debatt, fjällturism vs. vindkraft. Är ganska roligt faktiskt, alla kommer med oseriösa och dåliga argument som slutar i skratt. På torsdag ska vi "redovisa"
 
Marulk har jag jobbat från marken på ridbanan och idag tricktränade jag också. Tog upp bugan igen som vi inte tränat på jättelänge, han kom ihåg och gick nästan enda ner på andra försöket.
Red även en uteritt med Klara och Isa förra veckan. Vi körde galopprace hela galoppvägen, Marulk körde mer uppåt än framåt där i början men sedan räsade han på;)
 
Just det, Maja och jag var och lattjade loss på Holiday som belöning för att vi varit så duktiga på packa grejjer. Flipprade och spelade air hockey och biljard:)
 
julstämning i byn
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0