sammanfattning av helgen

Hemma igen efter långhelg i sthlm, både tråkigt och skönt... har blivit mycket stående,gående=ont i fötterna och ryggen, men här ska inte klagas! kul har det varit :D
På fredagen var vi och såg JF Pignons masterclinic och han är ju som alltid underbar att titta på. Han arbetade med en häst som han aldrig träffat förut och i slutet av clinicen så kunde han ha den löst och de följde honom och flyttade undan när han ville, helt fantastiskt! Han började med(såklart) grundövningar såsom backa från honom och att hästen ska visa respekt och flytta undan och komma till honom när han ber om det. Han pratade nästan ingenting utan man fick titta och följa med hur han gjorde för att vinna hästens förtroende, och hästen var tittig från början och ville mest gå ut igen till sina kompisar men efter en stund så litade den helt på Pignon.
På lördagen så var vi inte på någon show, vi gick på stan och shoppade. Jag har köpt massa grejor, jag måste nog titta igenom vad jag köpt känner ja, så kanske man kan få bli lite glad och säga: just ja, den köpte jag ju också :)
Igår så var vi på Internationella hoppningen på förmiddagen, med bla. prins carl philips pris. Malin Baryard-Jonsson vann den internationella hoppningen och Rolf-Göran Bengtsson vann Isuzu Grand Prix och meetingpriset och vann där med två bilar! Det var riktigt kul att se stora hopptävlingar live!
Vi såg inte dressyren efter det så vi gick till hästmässan och kollade lite, mkt folk var det! Tänkte framförallt kolla på ridbyxor men hittade inga passande men jag köpte en longeringslina och två par ridstrumpor där inne, så nu hoppas jag att vi kommer igång lite mer med longeringen jag och Tick. Ett par ridbyxor hittade jag på en annan butik inne i stan, dom var bra för det priset iaf :P :)
På kvällen blev det Final showen som alltid är rolig att kolla på, vi tittade på den förra gången vi var där också. Det blev final i Prins Carl Philips Pris. Det reds även en kadrilj med supersnygga frieserhästar! vill ha! dom var till salu så man kanske ska slå till ;) för råd har man ju...typ. Hehe nemen, åsså var det lite fyrspann och en massa andra nummer. Stjärnornas hoppning var det ju också, som Velvet vann, själv tycker jag Lina Hedlund var bäst och red snyggast men hon rev tyvärr sista hindret i omhoppningen. Det är så roligt att se dom och hästarna är så söta och duktiga och hoppar i typ alla lägen^^ Dom tänker säkert: va är det här hoppning jag trodde det bara var uppvärmningen x)
Och sist var det ju såklart JF Pignons show!!!! så himla fantastisk och underbar att se, han har sådant himla starkt band till sina hästar så det inte är klokt. Han hade 6 hästar inne samtidigt och han får dom att göra exakt vad han säger och medans han håller på med en så står dom andra snällt och väntar. På slutet så får han alla att lägga sig ner helt på sidan och han kan gå långt där ifrån och dom ligger så till han säger till, det kan man kalla förtroende, hästar är ju trots allt flyktdjur så det är för dom en väldigt "farlig" och underkastande position. Aja nu ska ja inte babbla nå mer, jag ska ta o kolla igenom alla bilder (det är inte få kan ja säga) imorgon om jag hinner och lägga upp lite här.
Finns egentligen massa mer att berätta men det kanske får bli en annan gång eller i samband med bilderna :}

globen

Nu ska ja snart sätta mig i bilen mot Umeå och sedan flyg till Sthlm för att titta på Horseshowen (y) Längtar så till att få se JF Pignons clinic! Blir väl att gå lite på stan och sådant också antar jag :)
Så nu kommer jag inte kunna träffa Tickplupp förens på tisdag *sadface* fast han kanske bara tycker det är skönt xD
menmen, hejdå så länge!


mitt i prick, Tick!

och JA, Ticken är verkligen bäst! :) Vi gick till paddocken och lekte litegrann och körde lite trickträning.
vi började med att springa runt lite som uppvärmning, jag sprang bredvid honom längs vid bogen, och han ska börja trava när jag börjar springa och han ska göra halt när jag stannar osv. Från början behövde han lite hjälp av smackningar och ibland en liten dutt med spöt när han skulle fram i trav, men att göra halt från traven när jag tvärstannar har han blivit riktigt duktig på! behöver oftast aldrig ta någonting i repet :) ibland måste jag dock backa honom några steg om han går lite för långt fram. Kopplade loss repet från grimman och höll handen på manken och gjorde samma sak några gånger, gick hyfsat bra det med!
Tränade sedan lite på spanska skritten, han var duktigare än någon annan gång och han börjar förstå riktigt bra vad jag ber om när jag knackar på benet, ibland måste jag hjälpa till lite med handen för att han ska förstå. Jag tränar båda sidorna samtidigt här motför tex. bugan där jag har börjat med vänstra sidan och ser till att han kan det där först innan jag går över till höger men i spanska skritten så känner jag att det inte är nödvändigt :)
Gjorde lite backa när jag står bakom och tar i svansen sedan, och han förstod redan på andra försöket, förbättring!
Sedan började jag lite med ett nytt trick: Jag placerar handen mellan hans framben och sedan ska han böja/sänka neråt halsen så att huvet kommer in mellan frambenen. Han förstod det på en gång och här var han så himla söt! Han stod kvar där jättelänge och gjorde det flera gånger utan att jag bad om det, ba: visst är jag duktig om jag gör såhär?^^ och ja såklart han är! Några gånger sträckte han tom. fram ett framben och satte ner det längre fram och böjde sedan in halsen mellan frambenen, som i nån slags halv buga med huvudet mellan benen x) vem vet detta kanske utvecklas till något som jag inte tänkt att det skulle vara från början? :P det jag tänkt är iaf att det ska uttvecklas till en cirkusbuga. Det är alltså som en buga fast han går inte ner på knä med något ben utan lägger bara vikten bakåt samtidigt som han har huvudet mellan frambenen.
Sedan ringde pappa och undrade vart jag var och jag märker att tiden rusat iväg! Vi tänkte fara in till stan och bla. hämta mina pärlor och tråd som kommit, jag ska nämligen göra ett pannband åt Ticken med guldiga och vita pärlot typ, sånna där små pärlor, det hoppas jag blir fint :)
Jag avslutade med lite spansk skritt träning på vardera ben och gick sedan tillbaka till stallet, och vi hann till stan ;)

Blev ett lagom långt inlägg ;)






ridskolan

Ninor var bäst idag! eller ne oj, Ticken är bäst såklart! men han var riktigt duktig iaf, gick mkt bättre än förra gången. Gick fint största delen av lektionen, galoppen gick också bra där han brukar kunna bli lite "rusig" ibland.
Vi tränade lite framdelsvändningar, lite hörnpasseringar på en mindre fyrkant och lite galopp på volt mm.
Var bara fyra stycken, så skönt när man är få, man börjar nästan bli lite bortskämd så om det skulle börja fler så skulle man få damp, hah nejdå men nästan (a)

blev en random bild på Ace från i somras

skogstur

Han inte jobba honom något från marken idag, red med Anki och Ace bort mot Gene Fornby förbi sommarhemmet och Foppa. Finns en stig som är jättestenig med stenar i alla storlekar, lite obehagligt att gå där tycker jag men Ticken klarar det galant så inget att oroa sig över egentligen :P Han är ju bara så söt, han blir så stolt när han klarat saker, han tyckte verkligen han var jätteduktig efter vi kommit förbi det steniga partiet och frustade högljutt^^ Det blev mestadels skritt men lite trav emellanåt också, han var faktiskt riktigt fin i traven och gick i någorlunda form ibland (inte för att det är speciellt viktigt i skogen och jag brukar inte bry mig så mkt om det där men jag vill att han ska få lite muskler, i ryggen framförallt)
Vi får börja använda den nya ridbanan nu också fast belysningen har inte kommit upp än tyvärr..kanske ska ta och inviga den på tisdag, eller så går jag till den vanliga hederliga paddocken om det blir för mörkt.
Det regnade ingenting idag på förmiddagen! wiihoo, fast det började när vi släppte ut hästarna efter vi ridit, ganska stora droppar faktiskt. Tycker det mest varit disregn hitills, menmen..nu tror jag att ja ska sluta tjata på om vädret, jag börjar låta som en gammal tant på ett ålderdomshem: "jaa idag är det fint väder,kanske ska gå och sätta mig på balkongen och äta en bulle!" :P



Skillnad? ja lite tycker jag, jag känner det när jag rider iaf :)
dock så är bilden från i somras finare i sin helhet.


lördagssol, äntligen!

En dag med sol var inte för mycket begärt, det var välförtjänt, man hade ju nästan glömt bort hur solen såg ut!
Lina följde med och fotade idag, äntligen.. Några bilder blev riktigt bra iallafall för att vara med autoinställningen :)
Ticken var jättebäst idag, duktigare än igår t.om och jag som tyckte han var superduktig igår! Vi red mest runt lite hur som helst med volter och sådant på lägdan medans Lina fotade. Körde några galopper och han försökte sig på några bock idag med fast jag var beredd på att det kunde komma, inte som första gången när jag provred honom när han ba bock och ja ba aaah! xD
Red en pyttestund i repgrimman också bara lallade runt lite innan vi gick in, körde några bugor från marken också.
Ah ska inte tjata på mer nu om ointressant skrivande, lägger upp lite många bilder ;)

jag lägger upp fler bilder på bdb 
http://Tiick.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1258758001&id=425748297

sol!!!


duktig snygging!


älski



han ville spriiinga^^


<3



tänk att han står ut med mig<3



tittut



buga



<3

glad häst

Min plan att träna högergaloppen på lägdan gick lite åt pipsvängen. Det gick att rida där men den var ganska blöt och jobbig att rida på, men det gick bra där sommarhagen varit där dom betat ner allt gräs.
Han var så himla fin idag, han har aldrig varit finare när vi ridit dressyr nån gång tror jag. Han var pigg och glad och lyfte benen riktigt ordenligt, istället för att typ släpa dom, okej inte riktigt släpa kanske men x) han satte iaf under sig ovanligt bra :) Han gjorde så fina skänkelvikningar också, han börjar verkligen förstå att det kan vara kul att göra annat än att bara springa runt i skogen^^
Det var efter galoppen han kom igång som bäst och blev mer på hugget. Försökte träna lite högergalopp men det gick inte särskilt bra. Det var som han tänkte; "vilken konstig prick som för fram högerskänkeln när jag ska galoppera" åsså fattade han vänster iallafall xD Men jag ska pröva mer sedan när jag kan utnyttja alla lägdor så han hinner få till det innan vi måste sakta av igen. Om du har något tips så får du gärna komma med det :P
Tränade lite spansk skritt när jag suttit av innan vi gick in i stallet, ibland ignorerade han mig totalt, "jag ser dig inte, ser dig inte!" ^^ hehe fast han var riktigt duktig efter några extra knackningar :P

och imorgon har dom lovat bra väder!!! hoppas dom håller det :D

min systers islandskille^^



stolt grabb

Idag blev det ett litet dressyrpass för mig och Tick i paddocken. Ena hörnet hade en stor vattenpöl, eller större än vanligt, den brukar aldrig riktigt hinna torka upp :P Resten av ridbanan var ju inte heller speciellt torr, Ticken tyckte det var lite jobbigt när tassarna sög fast på vissa ställen^^
Han var förövrigt jätteduktig idag, vi red mycket volter,serpentiner och skänkelvikning, fortfarande så är det ju fortfarande muskler som fattas. Jag måste rida lite dressyr med honom lite oftare, blir mest att jag jobbar honom från marken i denna tråkiga mörka årstid.
Vi tränade lite galoppfattningar från skritt i vänstervarvet, högergaloppen ska jag nog träna imorgon när jag kan fara dit när det är ljust, då kan vi vara på lägdan så det blir mer utrymme :) Han var iallafall riktigt duktig efter nån gång när han fattade vad jag ville, och han är ju inte känd för att ha en perfekt galopp i en liten paddock. Han var så stolt och nöjd efter vi gjort några fattningar och han fått mycket beröm, frustade som en galning^^
Jag var så glad när jag red och tänkte att det inte regnat på hela dagen men självklart så skulle det börja dugga litelite när vi var nästan klara, så la på honom täcket för säkerhetsskull.

Red dressyrlektion istället för mamma på ridskolan igår. Fick Rajman som jag hade på hoppningen förra veckan och han var så fin! Det gick mycket bättre än när jag hade honom på cavalettilektionen för två veckor sen. Vi red mycket på volterna med mycket övergångar från diverse gångarter. Han var lite "trög i sidorna" ibland och han är ganska stor men bra gick det :)

varför ska denna underbara årstid ta slut? man blir glad av den

blött regn

Regn idag igen(såklart) så vi gick in och tog av det dyngblöta täcket och ställde oss i hovslagarspiltan och gjorde lite övningar där istället för att gå ut. Då fick han torka upp lite samtidigt.
Fortsatte lite med klickern och det gick hyfsat idag med, han har fortfarande inte kopplat men det gick bättre än i söndags. Jag är nästan säker på att jag inte ska fortsätta med klickerträning, tror inte det är rätta vägen för oss, känns faktiskt som våran kommunikation funkar bättre utan den. Men jag ska ge det några försök till iallafall.
Vi kunde inte göra så avancerade övningar där i stallet så det blev lite lyfta ben vid knackning, vilket han kan riktigt bra nu! Lite ryggning bakifrån blev det också, han var lite trög i starten som vnaligt men efter att jag behövt använda repet nån gång så gick det bra sen.
Tränade en början till spansk skritt också, eller vi började ju egentligen lite smått i söndags. Han var riktigt duktig för att vara typ första gången och sträckte fram benet riktigt bra vissa gånger!

Igår var det dressyrlektion på ridskolan, fick Ninor en jättesöt nordsvensk-kille. Det gick dock sådär, har gått mycket bättre med honom! Vi körde mycket lösgörande arbete, skänkelvikningar, volter, serpentiner mm.
Vissa stunder var han riktigt fin men det var på slutet vi lossnade och det känns som det var lite försent. *Oh, nu börjar han kännas riktigt bra* "-då ger vi hästarna långa tyglar och klappar dom"  xD

Passar med en regnig bild från i somras, Tick ville hellre busa än
springa^^ och minen min är ganska fin :)

klick med Tick

Varför är det äckelväder hela tideeeen?!! och det ska det tydligen vara hela veckan!
Släppte ut hästarna imorse, lagomt trött var man. Det tar ett bra tag faktiskt innan man fodrat och satt på alla täcken.
Mockade och gjorde klart medans Ticken fick vara ute och "äta" en stund, han fick lite hö i boxen när jag tog in honom eftersom han står längst ner på kölistan till maten ute i hagen ;)
Provade lite klickerträning idag med Ticken, träningen i allmänhet gick väl sådär, vi var båda ganska sura på vädret och då går det ju som det gick. Vi tränade mest grundövningar, lite jojo-lek och flytta bakdel mm. för att liksom "klicka in honom". Vet inte riktigt om han kopplade ihop det men vi för använda oss av det lite mer. Är dock inte hundra på om jag ska använda det eller ej, känns nästan som det funkar bättre för oss utan den metoden, men man kan ju testa. Isåfall måste jag nog köpa en ny klicker för den här lät typ inget när jag hade vantar på mig. Gjorde en buga också men han tyckte det var äckligt när det var så blött i paddocken.
Just det, började lite så smått med spansk skritt. Började bara med att han ska lyfta benet framåt när jag knackar på framsidan av frambenet, det gick bra för att vara första gången.
Tränade lite rygga mot mig när jag står bakom som vi inte gjort på ett tag och han fattade relativt snabbt vad det var frågan om.

sånt här väder var det då inte idag.

ingen otur här inte

Trots fredag den 13:onde så gick det jättebra idag! Red barbacka på lägdan och han var så pigg o glad^^ jippi, ingen paddock ;D Han var superfin i traven och jobbade på bra med formen och allt! Böjde igenom honom ordentligt på volter, var lite stel från början men sedan mjuknade han i sidorna riktigt bra. Han fick sträcka ut ordentligt i trav över en av lägdorna och vi tog några lugna galopper också. Efter kanske trekvarts-en timmes ridning så hoppade jag av och tog av honom tränset och satte på repgrimman.
Hade med mig kameran med fjärrutlösaren så tog några bilder och som vanligt fick jag damp på den där jävla fjärrkontrollen och signalen som aldrig kommer fram. På endel bilder ser man hur jag är arg och försöker sikta mot kameran, dom får ni inte se x)
Vi tränade buga, yoga och lyfta benen, så ni får se några bilder.
Ha överseende med kvalitén, svårt att få fokus på rätt ställe när kameran står på marken+att jag fick ha på ISO 1600, så ja...


buga


yoga, fick ingen bild när han är andå fram/bak


Tick äter av det lilla gräset som finns kvar^^

hard work work(ground ground)

For en liten sväng bara till stallet idag, jag hatar ju som sagt mörkret ;) (kommer bli super med belysning över nya ridbanan)
Vi gick iallafall till paddocken, där det lyses upp ganska bra av stallet och husen och gatulamporna :) Vi tränade på i princip exatkt samma grejor som igår. Var lite svårt att träna bugan inne i paddocken eftersom det frusit så vi ställde oss utanför och tränade det på gräset. Det gick bra, och det fanns ju massa mumsigt gräs där som man kunde nafsa åt sig när man går ner i bugan och Ida inte ser, trodde han ja, jag såg det allt! Det blev lite tricksit att hålla upp benet och föra det bakåt (visserligen behövs inte mkt tryck bakåt nu) samtidigt som jag skulle pingla lite i repet så han inte satte ner huvudet och tjuvåt ;P Men sista gången gick riktigt bra!
Lyfta benen och yogan gick också bra idag!

Hoppas på att det inte är lika hårt i paddocken imorgon, annars kanske man ska ta o gå ut på lägdan och köra lite där.

jag längtar nog kanske lite ändå tills det kommer mer snö så dom
slipper ha så knöligt och lerigt i hagen


några steg i taget

Usch det börjar bli kallare nu känns det som och det snöade litegrann nu på eftermiddagen. For till Ticken en liten sväng bara. Bra att jag inte hade mina ridstövlar med mig och fick plaska i leran med mina vanliga skor(y) dom är riktigt fina nu kan ja säga ;)
Vi gick till paddocken, så mörkt att fara ut i skogen vid den tiden. Vi fortsatte träna på bugan,yogan, knacka på benen och följa mitt kroppsspråk. Han var toppenduktig idag den lilla stunden vi höll på! Lyfta benen när jag knackar har inte gått bättre och yogan på vänstra sidan var fin den med. Vänstra sidan på bugan gick som vanligt bra så fortsatte att träna på höger sida. Han hoppade lite bakåt idag med så bad honom att bara väga lite bakåt neråt, alltså inte gå ändå ner och nöjde mig där. 


Kom på att jag hade en lista som jag helt glömt bort...

En liten lista på lite mål med Tick, mest för min egen skull.
-träna galoppen, främst i höger varv ( )
-backa mot mig när ja står bakom honom ( )
-klara bugan vänster (x)
-klara bugan höger ( )
-klara yogan vänster (/)
-klara yogan höger ( )
-Lyfta benet jag knackar på (/)
-Puss (x)
-Börja träna in spansk skritt ( )


Backa mot mig bakifrån var det ett tag sen vi tränade på, måste vi ta upp igen!
Galoppen har vi inte tränat allt för mycket på.
Har tänkt att börja lära in spansk skritt snart men vi ska koncentrera oss på att finslipa bugan och yogan innan vi börjar med något nytt. Vi har ingen brådska.

print från filmen

hopplektion

Idag var det hopplektion på ridskolan, fick Rajman ett svenskt halvblod. Vi var bara två stycken idag, så himla skönt!
Han var lite seg från början som vanligt men kom igång jättebra efter vi galopperat och lite sånt. Vi hoppade lite olika kombinationer och tränade att hoppa snett över hinder och fatta rätt galopp över. Han var superduktig och sista rundan vi körde en liten bana var han klockren :) Det var verkligen roligaste lektionen på väldigt länge på ridskolan.
HAH fast dock så ramlade jag av ;P Det var en kombination på två hinder med fyra galoppsprång emellan men det blev lite för snabbt tempo emellan så det blev bara tre språng så det blev ett superskutt över. Jag tänkte i luften: shit hur ska detta gå? men vi landade bra och allt men efteråt så gjorde han världens bocksprång och jag flög som en vante och landade på ländryggen(alltså min ländrygg) x). Kan säga att jag är väldigt öm och gör ont när jag går, men jag klagar inte ;) Jag klev upp igen efter lite ojjande och det var typ efter det som det gick som bäst!

jag tror han skrattar åt min klantighet :)

en mus, nya bus

Det var inget vidare fotoväder idag heller "/
 Gick iallafall jättebra! Han gick ner i buga på en gång, behövde bara knacka med spöt benet, fånga upp det och ge lite tryck bakåt, behövde inte alls använda halsringen! Eftersom han börjar kunna det så bra på vänstersidan så gick jag över till höger och provade där också. Första försöket började han hoppa bakåt som han också gjorde på vänstra sidan från början. Jag gick fram med honom igen och prövade igen, nu gick det bättre! Han var nästan ända nere men jag ville inte att han skulle gå för långt eftersom han inte är van att göra det på höger än. Vi tar det i små steg. Fortsatte med yogan, den behöver fortfarande finslipas lite, framförallt på höger sida. Tror inte han riktigt kopplat ihop att han ska lyfta benet och böja halsen samtidigt. Just nu måste jag knacka på benet så han lyfter det och sedan hålla upp det litegrann innan han böjer halsen mot det och han håller upp det automatiskt. Men det kommer nog!
 Knacka på spöt på benen gick riktigt bra idag det också!
Vi var en sväng bort till Nyänget och Gene Fornby också med Linnea och Charlie, blev lite trav och galopp på sandstigen och springa upp för sandgropen nån gång.
 Jag såg en mus i sadelkammaren idag! lite ironsiskt för förra veckan så frågade mamma: har ni inga möss här? jag ba nej jag har aldrig sett nån-.- fast den var väldigt söt! den kom fram mitt på golvet och tittade på mig med sina jättestora mörka typ valpögon^^
 Just det! jag har ju faktiskt varit duktig idag och plockat isär tränset och tvättat och smörjt det ordentligt! :D

Sommar kom tilbaka!!


kortsträcka

Var till honom en snabbis idag. Red med Linnea och Lucky upp till Hamptjärn, galopperade upp för backen och sedan vände vi igen. Jag blev faktiskt ganska kall om händerna och fötterna även fast det egentligen inte var speciellt kallt idag. Ticken och jag han rida lite dressyr i paddocken innan Linnea var klar med Lucky och på den lilla stunden var han riktigt fin! Tänk vad han har utvecklats ändå, fast vi har ju ganska mycket kvar också :P
Gjorde iordning honom i stallgången eftersom boxen redan var mockad och han ska ju alltid kissa och bajsa när han kommer in ;) så jag passade på att träna lite knacka med spöt på benen. Han förstod på en gång på alla benen. Duktig skrutt^^
Har stalltjänst i helgen, tog in dom ikväll och ska släppa ut dom imorgonbitti(y) Wilma följde med ikväll när jag tog in dom, hon tycker allt att dom där stora klunsarna är lite läskiga ;)

Jag hoppas på bättre väder imorgon, kanske vill Maja följa med att fota då? ne hon ids nog inte men man kan ju hoppas :D annars tar jag kanske med mig kameran ändå.

Ticken är mobboffret i hagen, nu slipper han ju Tardee iaf ;) undrar
just om han hittat nån ny att mobba x)


kisspissblött

Happ, där försvann den snön! var riktigt mycket igår kväll men hela denna dag har det regnat, regnat och åter regnat! Pissväder helt enkelt! Kissväder.
Hagen är ju inte lite lerig, sjunker typ två meter och fastnar. När jag kommer så ser jag en liten Tick titta upp med ensilage över hela halsen och huvet, han såg ut ungefär som en julbock! Tog in honom och borstade och torkade halsen och huvet. Bestämde att inte gå ut nått, vi blir så tjuriga när det är dåligt väder och två tjurskallar är ju inte så lyckat! Ställde honom i stallgången istället, om man nu kan kalla den gång, den är ju inte så speciellt lång ;P Fortsatte träna att han ska lyfta benen när jag knackar med spöt. Vänstra frambenet gick klart lättast men det är ju där vi tränat mest med bugan och allt också. Bakbenen gick mycket bättre än jag trodde! Vi har inte tränat dom så mycket och det högra inget alls men han fattade på typ andra försöket^^
Gjorde yoga några gånger också sedan fanns det inte så mycket jag kunde göra där i stallgången, så på med det blöta täcket igen och ut o springa i leran (y)

Mamma & pappa jublade inte ja men sa inte heller blankt nej när jag sa att jag fick honom om jag ville. Så det kanske är lovande? :)

bara för att han är så sötast med lurvpäls och allt^^(förra året)

den andra snön

Idag snöade det för andra gången, om nu första gills, den försvann direkt när den landade på backen men nu är det lite vitt...
Tick var lite blöt när jag tog in honom så la på ett fleecetäcke och gick till paddocken, först lite longering som uppvärmning, galoppen förstod han ganska bra på en gång, dock blev det inte så värst mycket till galoppsprång utan mer små hopp, men han försökte iaf^^
Stretchade sedan lite med hjälp av yogan, han har lite svårt att förstå att han ska lyfta på bakbenet när jag knackar på det, men det går bättre och bättre. Annars gick yogan jättebra, fortsatte med att träna in den på andra sidan, mest bara böja halsen än fast han nog skulle klara hela där också.
Han var så jäv*a duktig på bugan och klarade det på första försöket och gick ner utan några som helst problem! tränade även lite här som i yogan, att han ska lyfta frambenet själv när jag knackar med spöt och det gick riktigt bra! i framtiden är det tänkt att han ska buga helt själv bara av att jag knackar med spöt på frambenet.
Tränade lite att han ska följa efter mig, vissa stunder gick det bra och ibland gick han åt ett helt annat håll(trotsåldern vid 25?;)) så då fick jag gå och fiska upp honom igen. Han hade en tendens att dra sig mot grinden av paddocken ;P Vem vet kanske skulle gå bättre att träna det på lägdan? tål att tänkas på.
Vill få med mig Maja eller någon att fota oss någon dag, men hon verkar lite trög? :]

Vet ni?! Ticken kanske blir min, fick ett mejl av Carin där hon undrade om jag ville ha honom för att hon tappat intresset :o :D
visst han är ju en gammling men han är ju fortfarande pigg, bara tänderna som är lite sisådär med men man är ju glad än hur lång tid han har kvar? :)
Får väl se hur det går med att övertala mamma och pappa också. Gud vad mysigt det skulle vara att kunna ta ut honom till ön på sommrarna...



cavaletti

Var på ridskolan och red Rajman, ett svenskt halvblod. Han är nästan så långt ifrån Ticken man kan komma, stor knölig lite halvtrög för skänkeln och rund om magen, iallafall om man jämför med Tick. Fast alla är ju tjocka om man ska jämföra med honom x)
Från början gick det ganska pissigt, körde galopp på volterna och så. Det gick bättre när vi började med lite studs på tre hinder, då kom han igång lite bättre och hoppade riktigt fint!

Man var ju inte lite trött imorse när man skulle upp till skolan heller .__.
Fan att loven ska gå så snabbt!

en av dom första bilderna jag tog på Ticken, där kunde vi typ
ingenting tillsammans förutom att fara ut o drälla i skogen ;)


bästbästbäst

Tickis är ju bara bäst! Idag klarade han både bugan och yogan och yogan började vi träna igår, det är ju inte precis ett så svårt trick men ändå^^
Han gick ända ner i bugan på typ andra eller tredje försöket, han stod inte kvar nå länge utan reste sig på en gång men nere var han! flera gånger :) Nu är det bara att finslipa och lära in det på högersidan"den andra hästen".
I yogan så fick jag hjälpa till lite att lyfta upp benet men när han börjar böja halsen mot bakbenet så håller han upp det själv automatiskt eftersom det är mycket svårare att sträcka ända bak med halsen om bakbenet står i marken. Han stod tom. kvar i yogan till jag sa till :) Nu gäller samma som i bugan, att lära "den andra hästen" också. Började lite smått med att först bara få honom att böja halsen och sedan till slut också lyfta både benet och böja halsen. Det funkade rätt bra på den sidan också men han är överlag stelare på högersidan så det kanske krävs lite mer träning där innan han kommer ända fram, får se :)
Fortsatte med att han ska läsa av mitt kroppsspråk lite också, gick hyfsat bra, har gått bättre ;)
La sedan på schabraket och täckesgjorden och red runt lite barbacka med repgrimman, försökte få honom att känna av mina vikthjälper, det gick bättre än första gången vi tränade det iallafall :)
Till sist så bytte jag ut repgrimman mot tränset och red dressyr en liten stund, finis^^

När jag höll på skritta av så ringde Anki och frågade om jag ville följa med en sväng ut i skogen, så det gjorde vi.
Blev en liten lugn tur mot Hamptjärn med mestadels skritt.

Nu är lovet slut också, så nu kommer jag inte hinna vara lika mycket hos honom på veckorna "/ på tisdag far jag dit iallafall om det inte störtregnar eller något, eller tänk om det blir snö :S usch vill inte ens tänka tanken!

en bild på mig och Cassis de Dijon från i somras



RSS 2.0