-premiärtolkning

Maja var på besök i Åre innan vi åkte tillsammans till Övik i söndags, därav att jag inte bloggat. Vi åkte såklart skidor, chillade och var i stallet lite.
 
I söndags så tolkade vi bakom Marulk med pulka! Jätteroligt och han var jätteduktig. Han tyckte pulkan var lite märklig först men blev lugn efter jag visat och strukit honom med den. Vi tog med oss fika och fikade borta vid en sjö. Snöade för fullt och var riktigt mysigt.
När Maja skulle prova rida på tillbakavägen han hon inte riktigt sätta sig ordentligt innan Marulk drog iväg så då föll hon av och Marulk for i full galopp hemåt. Jag sprang efter och hittade honom utanför stalldörren där han stod lugnt och väntade,haha! Hoppade upp och travade till Maja igen och nu fick hon rida åt andra hållet och då gick det bättre, var askul att sitta i pulkan också.
 
Maja filmade lite när hon åkte..låter som hon ska föda barn eller något, haha! men skvätte ganska mkt snö.
 

-Snygging!

Rakade Marulk i en halvklippning förra veckan, visst blev han fin?! Tänkte försöka vara med på hoppkurserna på Wången och då är det skönt för honom att inte ha en björnpäls att släpa runt på:)
 

-snööö och sol!

I fredags hade vi julbord tillsammans med ettorna, trevligt!
 
Har varit skidtestarhelg här i helgen så väldigt mycket folk så har inte åkt så mkt, men idag! Det var isigt i pisten men det opistade var fortfarande nice om än uppkört. De har öppnat gondolen upp till toppen nu, soligt och nice där idag!
 
Marulk red jag barbacka igår och idag. Igår på banan på volt och himla fin var han. Idag red jag ut med Karro/Jossan och hennes 8 månaders valp Udo var också med. Han är så söt, som ett litet yrväder när han springer förbi och runt hästarna. Det snöade hela gårdagen så var jättefint att rida, vi tog några galopper och travade. Känns nice att rida barbacka nu, kommer inte i mkt obalans alls, ska börja göra det oftare!
 
Har en bild som Emilia tog när vi var ute och galopperade, får fler sen:)
http://www.emiliasfotografi.se/
 
 
från idag
smickrande bild på mig och Maja!
lånar Marias bild också, jag som åker när solen börjar gå ner, dimma på sjön!

-BusIvar

Hej, har haft fullt upp några dagar och bara varit hemma och vänt typ. I onsdags hade jag ju halvåtta middagen, den blev riktigt lyckad, mest nöjd med varmrätten och efterrätten. Kvällen efter var det sista middagen hemma hos Elin där vi även korade vinnarna. Alla vann något, jag för bästa varmrätt:) Det  har varit riktigt roligt och mysigt, nästa gång kör vi brunch!
 
I torsdags gick jag och Malin på en miniutflykt för att testa vår produkt som vi håller på med i nuvarande kurs, enkelt förklarat en matkasse anpassad för friluftsliv. Vi tog med stormkök och testade att laga en rätt, blev nice! När vi satt där gick solen ner och det började blåsa lite. Vi kom på att det var ju ikväll Ivar skulle komma, vi hånade honom lite och sa typ" Kom igen nu Ivar, bättre kan du". Stormarna brukar ju allt som oftast inte bli så mkt mer än lite småblåst.
Denna gång hade vi ju dock fel om det...tror han blev lite arg när vi hånade honom. När vi tog bilen in till byn låg det ett träd över vägen. När vi satt på middagen hos Elin läste vi att Holidays tak blåst av och kraschat rakt in i stationshuset och cafe Bahnhof och tagit tågledningarna med sig i framfarten. Flaggstänger har blåst av och träd ligger huller om buller. Sjukt vilka krafter det är!
När jag körde hem var det allt lite läskigt..och hela Björnänge var kolsvart såklart, 14 grader inne så jag fick krypa ner i vintersovsäcken.
 
På morgonen fick jag ett sms från stallägaren: "hästarna ok, några tippade granar och vindskyddet är borta.." Verkligen tur att ingen häst skadade sig!
 
Bus-Ivar!
 
foto: reine barkered
foto. Daniel mensch
 
 

-sunrise

Dagens bild från morgonens soluppgång i backen. Man ser sig aldrig mätt på dom! Bilderna gör såklart dom inte rättvisa, ser verkligen ut som att det brinner bakom hela fjällkedjan.
 
Var förövrigt inte mycket mer att hänga i granen med dagens åkning. Plusgrader och tung snö.

-snögalopp

tjohoo! Idag drog Emilia och jag ut och galopperade i lössnö på lägdorna. Hon hade med sig kameran så många bilder blev det. Dom har Emilia så får se om jag kanske kan lägga upp några här sedan:) Både jag och Marulk tyckte det var lika kul att galoppera runt i snön.

Annars har jag bara pysslat lite hemma idag och åkte till skolan efter middagen och pluggade lite.

Ni får en bild från någon av de första månaderna jag hade Marulk. 3 år sedan?!

 

-2 advent

Dagarna fylls med fin morgonåkning i backen till soluppgångar, stalldagar och lite plugg.
- Imorse lös himlen knallröd bakom fjällen när vi åkte de första åken i halvmörkret.
-Igårkväll red jag ut med pannlampa och reflexer förbi ridskolan där barnen hade julshow ute på ridbanan, det tyckte Marulk var mkt intressant.
-Idag följde Maria med till stallet, hon tog Marulk och jag lånade Jossan. Marulk var så snäll och fin i alla gångarter med Maria som inte ridit på några år. Jag blir så stolt över honom! Själv red jag en överladdad Josefine;)
 
Imorgon blir det nog planeringen inför min halvåtta-middag på onsdag och lite skidoor kanskee:)
 
 marias bild, hihi vad jossan ser liten ut!
 
de två sista, Elin och Marias bilder. Min mobil var för kass för att knäppa med;)
Det är riktigt nice åkning där de inte är pistat ännu!
 
 

-skridskoor!

oooh så mysigt! Jag och Maja impulsmöttes nere vid kajakförrådet med skridskorna i högsta hugg! Jag bor alldeles ovanför kajakerna nu ju, blir asnice i vår!
I alla fall, förra året pratade vi om att vi måste åka på sjön men det blev aldrig av, men nu så! Det ligger ju lite snö på isen men det är kallsnö så det gick bra. Var jättemysigt i mörkret med pannlampa och julaftonssnö som föll. Vi åkte nog några kilometer och tränade på hockeysladdar och "åkte köttbullar" och annat kul som man gjorde när man var liten, haha!
 
Något mer som varit mysigt var i tisdags då jag och Malin julbakade i massor och gjorde två olika sorters marmelad. Vi gjorde smällkarameller och apelsiner med nejlikor. Maria och Tilda var med när vi gick och gjorde egna julkransar på blomsteraffären i Duved.
 
På morgonen dagen efter lyxade jag och Mallan till det med frukost på bageriet.
 
Imorgon blir det backen i min nya skidhjälm!
 
haha? detta blev det bästa i bildväg;) men visst ser majas pannlampa nästan ut som en g-klav?
en del av mitt pyssel:)

 
 
 
 

-vår?

Igår hann vi med i alla fall två åk i backen...innan de stängde pga. för stark vind. Egentligen tror jag de inte tyckte det var värt att ha öppet för det inte var några som åkte nästan. Det var synd för backen var riktigt nice, slushig eftersom det var plusgrader så nu blir det ju shysst is när det fryser på..vad är detta för en vinter egentligen?!
 
Löslongerade Marulk i snön på banan igår, det var längesen och han var så duktig! Han höll sig i alla gångarter runt mig och gjorde fina varvbyten. Prövade lite trickträning också och spanska skritten satt där den skulle, ska nog pröva den från ryggen imorgon!
Dagen innan så galopperade vi i djupsnön på ridvägen, han var övertaggad och busig på hemvägen så blev mest galopp, haha;)
 
Igårkväll hade vi vår tredje halvåtta hos mig middag, hos Malin. Hon bjöd på riktigt god mat hon med! Avokadosoppa, Pastarullar och marrängbakelse med choklad och limekräm.
 
Just det, jag och Maria hade ju adventsmys i söndags också, bakade pepparkakor, drack glögg och såg på julkalendern:)
 
 
 
 

-morgonsol

Kolla vad fint det var när solen smög fram bakom snökanonen igårmorse! Det är Marias bild jag lånat.
 
 

RSS 2.0