tur i oturen!!

Idag gick vi ner till skolparkeringen och körde lite dressyr, och han ver helt underbart duktig!!
Hade ork till att hålla formen nästan hela tiden och lyssnade jättebra. Koncentrerade oss på att ställa igenom och lite lösgörande.
Fick för mig att träna på högergaloppen lite också, och det gick över förväntan:) Från början fattade han inte vad jag ville och efter några försök blev det vänster galopp några gånger istället. Fattade i ett hörn en aning utåtställd så att det skull öppna upp för högerbogen, och efter ett antal försök så tog han några små steg i höger. Gav genast eftergift och prövade en gång till så han skulle veta vad han gjorde rätt. Andra försöket så tog han några småsteg igen, duktig kille!
Gav oss där och började gå tillbaka, körde en vänster galopp på gångvägen och han var hur fin som helst och sänkte nacken och bar upp sig. Väldigt duktig, för vi har inte alls tränat galopparbete nå mycket.

N
är jag stog och mockade så fick jag ett sms att den nya hästen skulle komma. Det var en liten kallblodstravare som heter Korken.
Allt gick bra från början, dom gick in med honom i boxen och vi tog in dom andra hästarna så dom skulle få bekanta sig lite mellan boxarna först. Povel(han är högst i rang) gav till några ordentliga tjut när dom nosade på varandra genom gallret ;) han lät som en tjur! hah
Tog bort brodden på Korken och på Povel bak och släppte först ut bara dom två i hagen, och det gick bra, inget tjafs alls!
Så vi tog ut Ace och Ticken samtidigt och släppte ut dom. Alla fyra började trava på ett led genom hagen i ordningen: Korken, Ticken, Ace och Povel sist.
Dom sprang mot ett av hörnen längst bort mot gångvägen och dom klumpar ihop sig där. På något sätt så sparkar Povel bakut på Tickens sida och sedan känner han sig inträngd i hörnet av dom andra och brakar rakt ut genom tråden med Korken efter!
Dom springer/stapplar över diket och ut på gångvägen och Ticken sitter fast med vänster bakben i tråden! Till slut lossnar den och dom springer ner längs gångvägen! Ticken stannar ganska snart så vi kunde fånga in honom men Korken fortsatte en bra bit(tur att det är rejäla snövallar mellan gångvägen och vägen) Jag och Carin gick in i hagen och tog tag i Ace och Povel så inte som också skulle springa ut. Då hade vi snackat kaos!
Efter Korken var infångad så tog vi in alla i stallet igen och lät dom stå inne resten av kvällen och natten.
Tick hade fått ett sår som blödde ganska rejält på utsidan av höger framhov(blivit trampad av någons brodd) så vi rengjorde det med klorhexidin(?) men det var lite svullet men tror inte det var någon större fara med det. Han ville inte heller riktigt stödja på benet där tråden fastnat men det syntes inget sår, en aningens varm och ville inte gärna att man skulle känna där.
När dom andra gått så gick jag och Anki ut med Ticken och Ace längs gångvägen i grimmorna för att kolla hur det var med hans ben. Men han haltade inget iallafall som tur var, möjligen lite stelare på det benet, men svårt att se. Lätt att man inbillar sig när man söker efter fel.
Får se hur det ser ut imorgon hoppas på inget allvarligt. ska dit klockan 8 imorgon för att göra ett nytt försök att släppa ihop dom. Håller tummarna!
Vill inte ens gissa vad som kunde hända om tråden inte lossnat eller fastnat i flera ben :S



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0