bilder från klubbdressyren

Nu kommer några bilder från idag på framridningen, ska ladda upp filmen nån dag också :)
Klubbdressyr ÖOR

Ja idag var det då klubbtävling på ridskolan. For dit och släppte ut de andra hästarna på morgonen och sedan knoppade jag manen och lite sådär, det blev sjukt fult men vi är ju inga dressyrnördar så :P
Var så svårt att veta när ja skulle rida dit första start var 09.00 och vid 11 var det bara 12 som ridit... tror jag red dit strax före 12. När jag kom dit så såg jag att jag hade fått en box, synd att jag inte visste det då kunde jag riit dit tidigare och bara ställt in henne där istället för att stå och vänta hemma-.-
Aja, framridningen gick superbra! Hon var himla fin, gjorde fina halter/avsaktningar. Hade en lugn och fin galopp och gjorde fina avsaktningartill trav, flyttade fint undan för skänkeln osv.
Inne på banan var det dock jätteläskigt tyckte Ace! Tunnorna med bokstäver var lite småläskiga, domarbordet var jätteläskigt! och sedan var det en dryg liten fågel inne i ridhuset som flög upp varje gån vi passerade det hörnet! Sjukt irriterande och är säker den bara gjorde det för att jävlas ;)
På ena diagonalen där det var mellangalopp bytta hon galopp så där blev det fel galopp. Och på nästa diagonal bröt hon av till trav pga. att hon skyggade lite för domarbordet innan hörnet och då blev hon ställd åt fel håll och tappade då galoppen när vi svängde. Menmen sånt som händer(och fötter) hon är ju inte så van med dressyrstaket förutom närvi va rute på sommarcupen i somras men hon blir inte lika tittig ute tror jag. En märklig sak är att jag fick bättre procent än på en sommarcupen tävling och det kändes mkt sämre denna gång, hm aja det får man ju inte klaga på :)

sommarcupen


lördag Ace

Red med Ace ner till skolan också för att träna inför tävlingen lite. Körde inte igenom programmet utan tränade på halter, flytta, avsaktningar,igångsättningar och galoppen. Hon var riktigt fin, gick bättre än dagen innan :) Tog en galopp på gångvägen hem, hon var lite tittig men hon bar upp sig bra!


lördag ridning

Igår så red jag och Marulk ner till planen vid skolan, han stannade och funderade på om han verklgin villl gå dit några gånger på gångvägen, men när vi väl kommit ifårn "dragningskraften" från stallet så gick det prima. Vi skrittade och travade runt där och efter en stund var han riktigt fin i traven. Han orkar inte bära upp sig så långa stunder utan att bli lite hängig men det blir bättre och bättre :)
Tog Postvägen hem, tränade lite flytta för skänkeln uppför Källströmsvägen. Sedan red jag en stund på stallplanen också i "rondellen" och runt stallet, jättefin på volterna!

lite trick

När jag kom tillbaka med Ace och släppt ut henne så tog jag in Marulk och borstade av honom lite, red ju igår på planen så vill inte tjata ut ridningen för mycket. Gick till baksidan av stallet och tricktränade lite istället.
Gjorde lite hov och det är ju iaf en klar förbättring sedan vi gjorde det första gången,han lyfter men har inte börjat sträcka fram hoven än, men det kommer när han börjar klura lite mer.
Tränade lite på bugan också. De första försöken vägde han lite bakåt och sista gången flyttade han tom. bakbenen lite bakåt och vägde neråt så då fick han massa beröm åsså gav vi oss där :)


programträning

Red ner till planen vid ishallen med Acean idag igen för att träna igenom dressyrprogrammet, kändes så vårigt och härligt, flera plusgrader och gruset syndes även om det var plogningens förtjänst ;)
Själva programmet red vi igenom bara två gånger mot slutet annars tränade vi mycket på halt från trav och skritt och övergångar till trav från galoppen. Det behöver vi verkligen träna på, galopp till trav alltså, eller jag måste träna på det hon kan nog om jag gör rätt. Tränade mycket på att samla ihop galoppen på volten mm.
Hon var jättefin.
Imorgon blir det nog ett lugnt pass så hon får vila litegrann innan söndag, hon blev rätt svettig idag. Tränar nog lite mer på avsaktningar imorgon och kanske lite skänkelvikningar och sådant

ridbana

Efter att jag ridit Ace så kom Anki ner efter en stund och så red vi en sväng hon på Ace och jag Marrefirre. Vi red ner till fotbollsplanen bredvid ishallen på Svedjeholmen, perfekt! Dom har plogat upp hela planen och höga snövallar runt om,  som en ridbana, precis vad vi behövde:)
Jag skrittade och travade mycket på volter med honom, han tycker fortfarande det är lite jobbigt att forma sig runt volten och bryter gärna av när han går rätt, men han har blivit duktig! och vi har ju inte haft möjlighet förän nu att träna det så ofta:)
Prövade lite vänstergalopp där också, han ville inte riktigt, men efter några försök så tog han några språng. På hemvägen så tog vi en riktigt racegalopp uppför gångvägen i lilla skogen, mycket roligare att galoppera rakt fram tycker han ;D


Blåsväder!

Igår så kom äntligen hovslagaren till Ace efter många om och men. Efter det så red jag en sväng inför tävlingen på söndag. Red och kollade hur det såg ut på handelsträdgårns plan, dom hade plogat upp ganska stort men dom hade satt upp nån liten träbod med en presenning på ena sidan och ni kan ju gissa hur den fladdrade i blåsten igår.. så nja ingen hit men hon var riktigt fin ändå faktiskt!
Red efter en stund istället ner gångvägen, tränade mkt halter och lite skänkelvikning, red lite fram och tillbaka nere vid skolan och sedan postvägen runt. Travade uppför Källströmsvägen, fin var hon :)t-t-tisdag

Idag testade jag rida med det nya bettet, blev ingen markant skillnad. Han fipplade fortfarande med tungan och stack ut den, men for prova med det ett tag iaf. Red i skritt i paddocken och provade ltie trav men var så ojämnt så gick inte att trava där. Vi red ner Källströmsvägen och sedan höger postvägen. Travade en bit på gångvägen tillbaka, lugn och fin trav!
Sedan red vi runt stallet några varv och i den lilla rondellen på stallplanen. Där var han riktigt fin och formade sig bra! Red ovanför stallet också på en volt, jättefin!

Hovslagaren kunde inte komma idag utan imorgonbitti, så fick rida ridskolehäst idag, Donnadinne. På söndag är det klubbdressyr med Ace :)

Haha vill ni veta vad ja gjorde? jo jag tvättade Aceans vita schabrak med hennes röda, tror ni det blev bra? njaae, inte så värst...det vita blev såklart rosa! Så idag har jag inhandlat ett nytt vitt schabrak och köpt marinblå textilfärg som jag ska färga det gamla med :) blir nog snyggt!


blö

Ikväll blir det ÖOR med Acean, förhoppningsvis. Hon tappade en sko i söndags när jag var med henne i paddocken, så jag hoppas verkligen att hovis hinner dit idag! men han brukar det ju vara lite si och så med..

tisdag

Idag så red jag med hackamoret för första gången. Det gick riktigt bra! Vi började i paddocken och skrittade runt där, han gick i en helt okej form och blev inte hängig :) Efter vi var nöjda där så red vi några varv på stallplanen och sedan upp på gångvägen, när vi står där så hör vi*dåååån* och då ser jag hur hela snön från stalltaket ramlar ner bredvid/utanför stalldörren! Snacka om att ha tur!
Vi skrittade nerför gångvägen och sedan runt postvägen. Vi tränade lite öppnor uppför Källströmsvägen, gick faktiskt riktigt bra. Blev en skrittur och tror han trivdes ganska bra i hacket:)

Idag kom föresten bettet, blir att prova det på kanske onsdag :)


hemsida

Nu har jag skapat en hemsida till mina repgrimmor och halsringar :)
http://repgrimmor.webs.com/

Marremarulk

Idag red jag och Marulk tillsammans med Yvonne och Tornetta bort till Fornbyn. Vi red genom området och ner vid garagen på skoterspåret, det var hyffsat bra och dom sjönk inte ner mkt. Red sedan upp på en av de små vägarna där borta och travade enda bort till Sommarhemmet och tillbaka. Han var pigg och ville springa fort men efter en liten stund lugnade han sig och lyssnade bra.
Vi tog en galopp uppför gångvägen innan man kommer ut på Carlgrensvägen. Han var jättefin och lugn och lyssnade toppen vid avsaktningen, dock så bajsade han på Carlgrenvägen av alla ställen så fick försöka gömma det under snön så gott som möjligt ;)
Travade en bit på gångvägen hem också.


fredag

Tog på repgrimman och repet och gick ut ovanför/bakom stallet där det är plogat. Tränade lite driving game och lite inkallningar, böjning runt volten, slappna av och sänka huvudet på volten mm.
Var ett ganska bra tag sedan vi jobbade med repet. Det gick bra även om han var lite okoncentrerad emellanåt:)

Sedan red jag en liten barbackatur på Acean eftersom Anki är borta över helgen. Vi red ner Källströmsvägen och runt postvägen och vi travade lite på gångvägen ha rjag för mig. Tränade halter längs vägen och red några varv runt stallet där vi gjorde halter och öppnor, hon var riktigt fin, sög dock inte riktigt tag i bettet.


mysiga hästen

Började med att rensa upp lite på hölogen innan den nya balen skulle komma, det som var ok gick jag ut med i hagen och rsten på stacken. Gick sedan ut i hagen och bara var där en stund. Marulk och Ace kom fram och Marre stannade kvar och gosade en stund när jag satte mig innanför grinden. Satt sedan på höbalshållargrejjen en stund och tittade, och gick sedan fram till Marulk och tog på grimman. Vi gick direkt till paddocken och löslongerade ungefär likadant som igår, väldigt kravlöst.
Jag härmade honom istället för att han ska göra som jag, jag vill inte bara vara ngn som han ser som ngn dominant varelse utan ska han respektera mig får jag respektera honom också, det är oftast sådant som man glömmer. Man tycker ofta hästen är dum för att den gör si och så, men har inte den precis som vi rätt att uttrycka sin åsikt, dom är inga dumma djur. Jag själv skulle inte tycka det var kul att bli tillrättavisad varje gång för mina åsikter, det bryter gärna ner en till slut om det går riktigt långt vill säga.
Ja nu flöt det ut i ngt annat som vanligt, men som sagt, om han bytte varv så gjorde jag också det, om han sprang i en spänd position med huvudet högt så "gjorde" jag också det, när han sedan sänkte huvudet och slappnade av så slappnade jag ockås av och gav honm beröm med rösten och kallade emellanåt in honom. Han kom in flera gånger trots den jättedjupa snön emellan honom och i mitten där jag stod, några gånger valde han att bara stanna och stå kvar på spåret men han tittade in mot mig, så då fick han göra det, förstår att det han inte vill plumsa i snön i onödan, lata av naturen som dom är! Dom gånger han kom in så var han jättemysig och stod med sänkt huvud och ville bli klappad.


tisdag, onsdag

TISDAG
Blev en kvällstur med Anki/Ace och Yvonne/Tornetta, tror vi kom iväg 20.30 eller nått, haha! Vi red ner till skolan och red på planen/parkeringen där. Jag och Marulk tog ett barbackaskrittpass. Han var lite okoncentrerad men ibland var han superfin, längtar dock tills nya bettet kommer så vi får prova det :)
När Acean galopperade förbi så gjorde Marulk stillastående stora bocksprång, haha. Antingen ville han också galoppera eller så ville han gå hem ;)
När vi ridit där i kanske 40 min så skrittade vi postvägen hem, en mysig och mild kvällstur :)

ONSDAG
Henrik kom och skodde Marulk strax efter två. Wilma och jag promenerade till stallet och hon satt snällt och tittade å hela tiden på ett schabrak utanför boxen. Efter skoningen var klar gick vi ut till paddocken Wilma blev jätteglad och stutsade runtrunt men tyckte Marre var läskig när han ville nosa på henne, alltid lika mesig är hon ;)
Wilma satt utanför paddocken och tittade på medans vi tränade en liten stund. Ett tag trodde jag hon gått iväg så jag ropad på henne men då var det bara så att hon inte syntes bakom snövallen så då klättrade hon upp på den och sjönk ner jättelångt haha, stackarn!
Marulk var iaf duktig, löslongerade en stund och han gjorde några fina inkallningar och lyssnade bra :)

en busig Wilmis

sista måndagslektionen

Japp i måndags var det sista gången jag red i måndagsgruppen, känns bra! var massa nya som började i måndags också, så nästa vecka blir det tisdag kl 20 i kombigruppen:)
Vi hade cavaletti med bommar på både långsidorna och skulle göra volter på kortsidorna, gick riktigt bra i traven i vnaliga fall brukar det blir lite hckigt med avstånden mellan bommarna eftersom hon har så kort steg men det flöt på :)
Efter vi gjort det så höjde hon upp de två sista bommarna på ena långsidan som vi sedan galoperade över, Acean blev taggtaggad men hon hoppade riktigt fint även om hon inte riktigt fick med sig bakbenen ibland. Svårt det där att reglera, eftersom hon blir så pigg så måste jag hålla in henne men måste ändå se till att hjälpa henen vart hon ska hoppa av så hon får lite tryck i hoppen så hon får med sig bakbenen men då blir hon istället snabbis efter hindret, men det ä bara en träningssak I guess. Hon var iaf superfin på avtravningen på volterna!
Det var härlgit underlag på gångvägen också, massa nysnö så det gick att trava nästan överallt om man ville:) Fast på hemvägen då Anki gick med oss så tyckte inte hon det var så bra att det inte var plogat ;D

sådär gul är inte den grimman längre...

busväder

Nu har Anki kommit hem igen så blev en tur med henne och Ace idag :) Det var väl kanske inte det mysigaste vädret, superblåst och snö!
Började med att rida upp mot tjärn, ganska hyffsat underlag trots mkt snö, tog en liten kort galopp uppför backen där. Red sedan ner samma väg och sedan tog vi genom området ner till ishallen och sedan upp till svedjevägen där vi travade nästan hela vägen bort till banvallskorsningen. Han var faktiskt lite slö och motvillig idag, och måste hitta ett nytt bett han trivs varken med tre eller tvådelat. Tror ja ska prova köpa ett rakt apple bit från Hööks nu när dom har fraktfritt och allt:) någon som har ngn erfarenhet av det bettet?
Iallafall så tog vi vänster upp för kurvan/backen där man rider mot vitsjön, vi tog galopp där och han var lugn och fin och inte ett enda bocksprång ;) Sedan följde vi travträningsslingan varvat med galopp trav och skritt. Det var perfekt underlag med kanske 5 cm snö. Vi kom fram vid Gålsjöindustriområdet och följde sedan vägen till svedjevägen igen och red sedan tillbaka.
Det var rent ut sagt förjävligt att rida i motvnd där! Blåste som attan och man såg INGENTING pga. snön som stack i ögonen. Marulk blev pigg och glad på hemvägen:P
Vi körde en riktig race galopp uppför gångvägen i skogen innan man kommer upp på Hallbacken igen. Stackars den som kommer och går och möter oss den dagen det händer xD Idag var det nog iaf ingen risk i detta väder!
Var i stallet från utsläppet till 15.30 vet inte riktigt vad jag sysselsatte mig med x)


flätning och trick

Fy satan vad kallt! Höll oss inne i stallet idag med. Började med att fläta hans man i några flätor som jag "hittade" på internet igår, inbakat längst upp men blir sedan vanliga flätor. Fyra stycken blev det. Gjorde det för att än en gång försöka få över all man på en sida, kom av mig förra gången efter jag varit utomlands, så vi får se hur resultatet blir:)
Fortsatte lite med trickträningen. Hov gick bättre och han gav tendens att lyfta innan jag nuddat med sticken mot benet, och lyfte lite snabbare och högre idag.
Buga gick också bättre, han började backa med ett bakben samtidigt som han vägde bakåt :)


tänker på dig!

3 hela månader utan dig idag, känns som du varit ifrån mig en evighet. Ibland flyter livet på men jag tänker på dig varje dag och då får jag alltid en klump i halsen och tårarna tränger sig på. Jag önskar du kunde vara här. Sitter och lyssnar på sorglig musik och tittar igenom alla bilder, försöker komma ihåg känslan.
Jag vet inte vad ja ska skriva, går inte att beskriva med ord hur jag känner och hur mycket jag saknar dig.
Men Jag älskar dig och saknar dig så himla mycket, och jag hoppas du har det bra var du än är och att du äter mycket gott gräs och springer med dina kompisar från alla dina år och har det kul. Det är det enda som kan trösta mig litegrann.
Min bästa vän<3


trickträning

Idag började jag så lite smått med trickträning med Marulk. Började med lite Friendly Game med Carrot Sticken(inte trickträning detta dock) och strök med den över hela kroppen, på benen och överallt tills han kände sig ok med den. Han tycker den är lite läskig^^
Sedan gjorde vi lite "hov" som sedan ska utvecklas till spansk skritt. Knackade/gav ett litet tryck lite med sticken på vänstra benet, när han lättade eller lyfte lite på hoven fick han genast beröm och eftergift, gjorde de tnågra gånger och det gick riktigt bra. Vi var inne i stallet och höll på idag.
Började även med början på buga. Tog på halsringen, ställde mig med kroppen i samma riktning som hans huvud, lyfte upp benet och gav ett tryck i halsringen. Så fort han vägde lite bakåt/neråt så fick han eftergift och beröm. Gjorde det några g¨ånger och det gick riktigt bra för att vara första gången :)

Älsklingsvännen bugar november 2009


barbackatur med Ace

Red först Acean en barbackatur igen, mysigt som vanligt! Red Carlgrensvägen där det var några läskiga saker och sedan ner mot Bäckaskogen. Travade hela vänstra "grusvägen" och hon gick riktigt fint. Gjorde lite öppnor i skritt och trav för att hon ska jobba mr med bakbenen som hon tycker är svårt/jobbigt. Gjordeäven några fina halter.
Tog en galopp på tillbakavägen, gick hyffsat. Och tog sedan en till galopp på gånvägen i skogen innan man kommer upp till Carlgrensvägen igen, där gick det bättre och hon samlade ihop sig riktigt fint :)


busehästen

Red sedan ut med Helene/Björn och Frida/Tornetta mot svedje via ishallen. Vi travade hela svedjevägen bort till där man svänger ner på banvallen, pigga och glad hästar!
Vi vände sedan och körde lite trav och galopp en bit på tillbakavägen också. På gångvägen i skogen så tog vi också en galopp, Marulk gjorde några rejäla rodeoskutt på rad när vi var nästan uppe, haha^^


kort tur med Ace

Tog en barbackatur med Acean runt postvägen medan jag väntade på de andra. Det var supermysigt, mrkt med gatlysen och lite snö som singlade ner. Vi gjorde några öppnor här och där och hon var superfin och stadig i formen även på rakt spår!
Vi travade uppför Källströmsvägen i lugn och fin trav och sedan avslutade vi med att träna halter på stallplanen, gick riktigt bra!

mysehästen

Marulk vilade ju igår och vi tog det ganska lugnt även idag. Har ridit honom nästan varje dag förra veckan så nu var det nog för ett tag :P
Vi gick till paddocken i djupsnön och löslongerade lite. Eller jag stod mest där i mitten och visade vilket håll han skulle åt och sprang(försökte springa) med emellanåt. Han kom faktiskt in till mig flera gånger trots att det var så mkt snö förutom på spåret så trodde faktiskt han skulle vilja stanna kvar där, han gjorde det några gånger också.
La fram en bom på ena sidan där jag slltid lägger den, från början sprang han förbi men sedan galopperade han över den två gånger i höger varv och travade lite tveksamt över den i vänster, himla duktig!
Han kom in till mig igen och vi gosade en stund innan vi gav oss :)


lugn dag

Idag så tog jag och Acean det lite lugnt, vi tog en barbackatur upp till tjärn med lite trav och sedan ner igen. Red gångvägen där vi tränade lite halter och sedan runt postvägen och en galopp uppför Källsträmsvägen. Vi fortsatte att träna halter på stallplanen, att hon ska trampa under sig även i halten och itne tappa formen och he upp huvudet så fort hon stannar. Det gick faktiskt ovanligt bra emellanåt och några fina halter fick vi till. Gjorde även lite på lång tygel i slutet för bara sitsen, gick super.

Ace och finaste älsklingsTicken<3 tror Ace saknar honom också, hon ligger lägst i undvikandeordningen nu i hagen så hon saknar nog sin bästa kompis..

ÖOR

Måndag och som vanligt ridskolan med Acean. Fast nästnästa vecka ska jag byta till en kombigrupp på tisdagar där det är två gånger dressyr/två gånger hoppning och max 7 elever, så hoppas det blir bra :)
Vi red på stora mittvolten, med koner formade efter volten med jämna mellanrum. Vi red slalom mellan konerna på volten i först skritt sedan trav, inga problem, hon var verkligen superfin!
Sedan fattade vi galopp och skulle även där köra slalom mellan konerna, eller man fick ta varannan och lite sårdär som man kände vad man klarade. Det gick förhållandevis bra det med, hon höll galoppen hela tiden och vi kunde svänga mellan varje kon några gånger på rad och sedan ta varannan efter det osv.

Efter dettta så gjorde vi en annan övning. Skänkelvikning på båge, alltså in mot mitten och sedan ut mot väggen igen på ena långsidan. Efter det fatta galopp och galoppera på en båge på andra långsidan, blir alltså förvänd galopp på andra halvan av bågen. Det gick bättre än förra gången vi gjorde det faktiskt, nu höll hon spåret och flöt inte iväg i svängen. Men hon blev skitstark så avsaktningarna var det ju si och så med men :P Skänkelvikningar gick väl hyffsat men inte toppen, men jag tror hon blev lite trött där i slutet därav att hon blev så stark.


svedjetur

Nu ligger jag lite efter känner jag..men i söndags efter att jag ridit Acean så for jag/Marulk och Helene/Björn en tur bort till svedje. Innan vi kommit in i skogen och var i området så var det en liten unge som sprang fram bakom en snödriva, man såg bara en skumpande mössa ovanför snön först. Hästarna blev såklart skitskrajja och ville inte gå en meter närmare och Björn kastade om flera gånger :P Men ändå så skulle ju självklart ungen stå kvar där som ett fån och bara stirra(den var ganska långt bort) Efter ett tag så började den vinka också, vi stod där i säkert tio minuter tills Björn sket på sig så då hoppade Helene av och tog bort skiten och sedan gick hon förbi, ville strypa ungjäveln ;)
Inne i skogen stod det en väldigt läskig pistmaskin också som det tog ett tag att komma förbi även där slutdade det med att jag hoppade av och gick förbi ;P
Vi travade nästan hela svedjevägen och tog en galopp på tillbakavägen som började med några bocksprång för Marulks del men sedan flöt det på bra. Vi red ner vid ishallen och gångvägen tillbaka då det blivit ganska mörkt. Vi tog även en trav och galopp uppför gångvägen i skogen. När vi var nästan hemma så kom plogbilen och jagade oss som tydligen ville ploga trottoaren så då fick vi trava lite med den efter oss.

duktig Ace

Red först Ace. Gick ner till skolans parkering där inte var så mkt snö och red där, som en liten ridbana. Nu när det varit en annan som ridit henne när Anki varit borta märker jag att hon från början var lite småtrippig igen. Så jobbade mycket med skänkelvikning och öppnor. Hon var superfin och trampade under sig bra och hade bra energi. Serpentinerna var hon också jättefin i.
Sedan tog vi en galopp uppför gångvägen där det var mkt snö eftersom dom inte plogat. Lugn och någorlunda samlad galopp, det var det vi koncentrerade oss på men hon var som oftast något stark men väldigt fin, var ju hemåt väg också. Vände tillbaka och tog andra galoppen ner mot skolan igen. Sedan tog vi postvägen runt där vi tränade mycket öppnor, gick jättebra famförallt åt höger men sista gångerna åt vänster var jättefina dom med!
Sedan tog vi en till galopp uppför Källströmsvägen och skrittade sedan av efter ett roligt pass :)kallt

Från 0 grader till -16 på en dag,skönt...Tog på Marre sadel och träns och värmde upp nerför Källströmsvägen, där gjorde han några busekast men gick sedan fint på. Vände när vi kommit ner och travade uppför i rask takt.
Gick in paddocken som är jättejobbig att rida i, önskar att all snö bara kan smälta bort nu! Började trava på fyrkanten, eller ja det blev mer: bockbock karatespark galoppgalopp och sedan trav, så till slut blev det ju det jag bad om iallafall ;D Leif och Catrin(?)(stallägarna på andra sidan vägen där Ticken stod innan)gick just förbi på gångvägen så dom undrade nog vad vi höll på med, haha!
Travade sedan lite på mittvolten i båda varven och sedan lite på fyrkanten igen, han var duktig men det var svårt i snön att få allt riktigt bra.
Vi gick ut från paddocken och tränade på lite serpentiner ovanför paddocken där det är plogat. Från början bet han sig fast väldigt i bettet i varje ny båge och när jag gjorde ledande tygeltag. Men efter några vändor fram och tillbaka så blev det bättre och bättre. Jag fick "lyfta upp" huvudet på honom lite då han gärna hänger sig i bettet även fast jag inte tar i honom ochsamtidigt driva lite så han trampar under sig och då blir det samtidigt bättre med "hängandet" och han lossnar lite korta stunder och bär upp sig själv. Så när det kändes som bäst gav vi oss :)


genetur

Efter jag kommit in med Acean så hade Helene kommit så då gick vi och hämtade Marre och Björn och sedan red vi ut en sväng bort mot Fornbyn. Vi red vägarna då vi itne visste hur det såg ut i skogen men vi tog stigen genom skogen från företagsgaragen, gick bra, dom sdjönk inte mkt alls på skoterspåren. Vi travade längs en av småvägarna där borta och sedan stigen upp till Carlgrensvägen och red sedan den vägen tillbaka :) Blev kanske en timmes tur. Marulk var lugn och fin :)


snögalopp

Idag har varit en mysig dag i stallet. Jag red först Ace. Gick till paddocken för att försöka trampa upp den, har ju kommt massvis med ny snö, blötsnö tom. jag som hade ridit upp den så fint :( nu är det bara att börja om! Det var väldigt trögt och vi red mest så vi fick upp ngn form av fyrkant och en stor mittvolt.
Red från början i skritt trav och galopp utan några krav utan sprang mest runt tills vi fått bort lite snö. Sedan tränade vi på samling och formen och trampa under sig. Gick riktigt bra och hon var superfin framförallt med tanke på snön :)
Red sedan runt stallet flöera varv, gick bättre där eftersom det är plogat, i skritt och trav. Gjorde lite sidvärtes också.
Såg så mysigt ut på lägdorna så vi gick ut dit, det var lite klurigt att ta sig över den höga snövallen dit men hon plumsade duktigt igenom^^ Vi började på hälften av lägdan och tog en galopp till slutet, cände och tog en till galopp hela vägen tillbaka i räserfart! Blev lite hoppelihopp nästan ibland när hon fick skutta genom snön, supermysogt var det! bra träning också! :) Tror aldrig jag galopperat så fort med Acean, snabbt gick deeet! Sedan skrittade vi av längs gångvägen och ett varv runt stallet.

sommaaar<3

SNÖÖÖÖ

japp, typ snöstorm idag fast varmt och skönt, 0 gradigt:) Jag velade en liten stund om jag verkligen skulle rida men till slut satte jag på tränset åsså blev det en liten barbackatur. Red ner Källströmsvägen, han var piggepiggelini. Sedan postvägen, där yrde det mkt snö! Tog stigen genom lilla skogen och sedan fram vid skolan och gångvägen hem. Om han var pigg innan så var det inget motför då, han skrittade så fort så han nästan studsade fram i varje steg och gick och kollade från sida till sida ungefär som han: lallalaaa, det här går toppen, lalalaa*hummar för sig själv*. Haha lite längre fram kunde vi ta en galopp, var mkt och fluffig snö eftersom det inte var plogat. Det var en riktigt lugn och fin galopp och han saktade av någorlunda på en gång när jag bad om det, för det kom några människor länge fram. Tanten: vad var det den där hästen hette? jag tänker för mig själv:huh, har jag träffat henne förut? men säger Marulk. Hon: Marulk?! Himla fin är han! jag: haha japp!
Det är lite roligt endel som man möter är jätteglada och ska berätta sin livshistoria medan andra tittar ner eller på en med värsta bitchblicken när man säger hej.mystur

Hade blivit mörkt när jag kom till stallet så vi red en sväng i bebyggelsen runt Postvägen. Han var piggelini så vi tränade på att gå i en lugn skritt, gick bra ibland och ibland lyssnade han inte så jättemkt ;P Aktiverade honom lite och gjorde några öppnor här och där, gick faktiskt riktigt bra speciellt åt vänster.
Travade uppför Källströmsvägen och satsade även där på ett lugnt tempo, gick ganska bra. Red sedan in i paddocken och travade på en stor volt, han var väldigt pigg och ville trava fort. Så höll honom bara på volten och försökte ställa igenom honom utan att ta förhållning i tygeln utan lät honom själv komma underfund med att det gick bättre i ett lugnare tempo. Efter några varv så samlade han ihop någorlunda fint och formade sig efter volten så då bytte vi varv och gjorde samma där.
Gjorde sedan galopp i båda varven, ngt kruxigare i höger, men efter något försök så gick det toppen även om vi hade ett ganska högt tempo så lät jag honom galoppera på. Han har inte rikigt styrkan än till att samla ihop sig i galoppen som ni kanske förstår eftersom han tycker det är nog jobbigt i traven:) Men riktigt nöjd över honom idag med!


d-d-duktig kille!

Igår tisdag så red jag i paddocken med sadeln och tränset, hade lat fram en bom max en dm över marken för att för första gången gå över den från ryggen. Ledde honom över från marken två gånger innan jag satt upp och det var inga problem!
Medan vi skrittade fram så gick vi över bommen några gånger, första gången så gick han förbi men jag fortsatte bara fyrkanten runt tills vi kom fram tilld en igen, denna gång gick han duktigt över! I andra varvet så gick han också förbi första gången men sedan gick han fint över:)
Sedan travade vi igång på en stor volt, försökte samla ihop och ställa igenom, kommer faktiskt inte ihåg hur det gick, haha! men inte dåligt iallafall :)
Sedan tänkte jag att vi kanske kan pröva trava över bommen och han var såååhäär duktig! Han tog ibland/oftast små skutt över och tvekade inte märkvärdigt, gick bra i båda varven.
Provade på galopp i paddocken för första gången också, började med vänster som jag vet att han gillar bäst eftersom det alltid är den han tar när han får välja i skogen. Han har inte riktigt kopplat ihop galoppen med en skänkelhjälp än men galopp fattar han iaf! Det blev en himla massa bocksprång och skutt rakt upp i luften flera gånger i fattningarna, haha! men efter dom så galopperade han på fint!
Gick riktigt(över förväntan) bra i högergaloppen också, jag visste ju att han "kan" eftersom han alltid tar rätt i löslongeringen men anade att det kunde bli svårare från ryggen, men itne då! Han fattade rätt på en gång(efter bocksprången) och en gång till efter det, så himla kul var det! :)


barbackatur

Igår började jag med att rida barbacka i paddocken med tränset, gick bättre än när jag hade de glidiga täckbyxorna ;D
Tränade lite på formen, lång och låg och att han ska kunna korta upp sig litegrann och inte bara flyta iväg, gick riktigt bra stundvis! Traven var ocskå riktigt finkorta stunder, han samlade ihop sig något, även om han tycker dret är lite jobbigt och bryteer gärna av direkt efter så klarar han det längre stund nu än för några veckor sedan :)
Försökte oss även på lite skänkelvikning och det gick riktigt bra för att vara första gången även om an klänger sig fast lite i bettet.

Sedan tänkte jag att vi kunde ta en liten skogstur, men det blev en kort skogstur som tog lång tid :P Red upp i skogen mellan lägdorna och sedan "sandstigen" och höger skogsvägen, där travade vi och han var väldigt pigg men lyssnade hyffsat bra.
När vi saktat av till skritt och skrittat en bit så såg han en suuuupeeeerhemsk liten.............*trumvirvel*..........tall som tippat vid sidan av vägen. Han stod och glodde, ville vända om, backade. Vi stod där i säkert 45 min innan vi lyckades ta oss förbi. Jag fick berömma för minsta lilla steg framåt, satt bara passivt om han backade, om han ville vända om gjorde jag "one rein stop" och gav eftergift när han vände sig åt rätt håll. Det blev många kasta sig runt åt andra hållet och vilja gå hem. När vi var nästan framme vid den så var det några äckel som började smälla smällare nere i byn så då fick vi börja om från början igen! Gick lite snabbare denna gång men blev lite backa 5 steg och ett framåt ett tag innan han vågade sig fram igen. Sedan var han modig och vågade gå förbi den även om han tog stort avstånd ;) Han fick supermkt med beröm, sedan var det bara att vända och gå tillbaka, den var inte lika läskig för den vänstra hästen, och när han gått förbi var han hur nöjd som helst och frustade och hade sig! haha söte^^


Dressyrpass med Acean

Jepp idag blev jag så sugen på att ta en tur med Ace. Blev barbackapass i paddocken. Om hon får välja så går hon gärna med sänkt rygg, trycker ihop nacken och lägger bakbenen bakom sig och tripptravar, så det jobbade vi med idag(som alla andra gånger). Började med att bara låta henne trava på så att hon kommer igång, gjorde några skänkelvikningar och sådär.
Fattade sedan galopp från skritt, men hon var lite seg i reaktionen så klämde åt lite med benet och jäklar vad irriterad hon blev, haha! Hon gjorde världens bocksprång på rad men som tur var så var jag inte nära att falla av. Travade bara sedan vidare och fattade galopp igen. Honvar riktigt fin i galoppen idag faktiskt, samlade ihop sig och gled inte ut med bogen.
Gjorde sedan mkt travarbete och vissa stunder var hon superfin och jobbade verkligen på med bakbenen och ryggen och hade en lång och låg form. Galoppade sedan lite i vänstervarvet också.
När vi tränat ett bra tag och Acean var ganska svettig så avslutade vi med att gå ner på lägdan i snön och ta en jättemysig galopp uppför, kontrollerat och fint. Skrittade sedan av längs Källströmsvägen :)


Nyårsafton

La in Fishinläggen i sadeln, det var inte det lättaste tror jag stod minst en halvtimme och försökte trycka in dom, jag blev frustrerad, slog på sadeln och allt möjligt!!! Haha men som sagt till slut fick jag in dom någorlunda..
När jag la på sadeln så blev den ngt för hög fram och fortfarande ett litet mellanrum bak men mindre. Provade att rida med stigläder idag, jag sitter verkligen jätteskönt och bra i den, inte som förra med framvikt iaf.
Trav och skrittarbete i paddocken en stund och han var jättefin sedan avslutade vi med att gå ner till lägdan bakom huset och trava några varv på en volt där i snön men det var lite drygt nu när det börjar bli ganska mkt snö. Vi gick ner över lägdan och tog en galopp uppför, det var härligt :)
Gick ner Källströmsvägen och travade sedan uppför den, även om Marulk tyckte vi skulle galoppera till en början :P


RSS 2.0