-Forsränning GO

guideexaminationen i tisdags gick faktiskt över förväntan! Jag kom ihåg allt jag skulle säga och tappade inte bort mig. Sedan ställde ju lärarna  lite frågor och så som man inte alltid kunde svara på..typ vilken fågel är de vi hör nu?*hundra fåglar kvittrar samidigt* menmen hoppas på de bästa!
 
Just för tillfället är vi mitt uppe i en forsränningskurs! Superkul och spännande. Vi har gjort 2 dagar av 5 i nuläget. Igår så tränade vi lite basic i båtarna och körde lite fors och turades om att vara guide. Prova välta båten, hitta luftficka under, ta sig ut och sedan välta tillbaka båten och ta sig upp igen, inte det lättaste! Vi tränade även att simma, hur man ska ligga i vattnet om man ramlar i och att kasta kastlina och "rädda" varandra ur strömmen.
 
Idag har vi fortsatt träna på gårdagens kunskaper, kört lite mer fors och tränat ännu mer vältning. Idag fick vi även köra forskajaker, både lite läskigt och kul. Vi började på lugnt vatten med att träna att tippa dom. En variant var att vi skulle hänga kvar under vattnet upp och ner i kajaken, sträcka upp händerna och slå på kajaken(hjälptecknet) och då kommer en räddare med sin kajakspets mot långsidan på den tippade(blir en T-form) och då ska den som är under vattnet ta tag i spetsen och snurra upp sig själv.
Detta tyckte jag var lite småläskigt, att sitta fast under vattnet och inte ha helt full kontroll, men jag lyckades iaf! var dock helt skakis när ja kom upp. 
 
Den andra varianten var att vi bara skulle tippa runt, dra loss kapellet och simma ut.
 
Det var även lite klurigare att paddla med kajakerna, de är ju inte lika stadiga som gummibåtarna så minsta lilla fel vinkel på kajaken i förhållande till forsen kan ju få en att slå runt. Vi körde igenom ganska stora vågor och lärde oss hur man tar sig in och ut från bakvatten. Ut gäller det verkligen att man har rätt vinkel annars tar ju strömmen tag i nosen på kajaken och man snurrar runt eller om man inte vinklar upp långsidan(alltså luta sig från strömmen) mot strömmen så tar ju strömmen tag där och trycker runt en.
 
Som tur var gick jag inte runt något i själva forsen, men det var några stycken som gjorde det, och det gick ju bra det med:)
 
 
Har tyvärr inga bilder eftersom det är lite svårt att ha med kameran men finns lite på fb som jag kanske kan låna senare och lägga upp här:)
 

-hoppfilm

 
Tilda tyckte jag skulle ta bort ljudet...undra varför;)

-Sommar!

Underbart härlig sommardag här i fjällen idag! 23 grader och sol! Jag har ridit ut Marulk till galoppvägen där vi körde lite intervaller. Fin och samlad galopp hade han. 
 
Vi har varit med gruppen uppe i Fröå och spikat vår rutt också, det var väldigt mysigt där upp idag i detta väder. Fröå är en gammal gruvby med små torp och gårdar med jättefin utsikt över skutan och de andra fjällen. Det är här vi ska ha vår guideexamen för kursen på tisdag. Vi ska prata i 50 min var så vi har lite att skriva..
 
När jag kom hem därifrån var jag glassugen så jag och Tilda gick ner till Ica, köpte glass och hittade en jättemysig liten strand med ett båthus, bänk och träd runt om. Blev riktigt varmt mot väggen i kvällsolen, vi kunde dock inte njuta alltför länge, tillbaka till plugget!

-de e fejnt

Tänkte jag kunde uppdatera mer än med två veckors mellanrum;) Igår red jag ett helt underbart pass på Marulk, så bra har det inte gått på länge! Vi red ner till Björnänge vägen där vi jobbade i skritt och trav. Travade nästan hela tillbakavägen och han var mjuk och fin och travade på i en stadig form hela tiden. När han blev spänd så väntade jag bara ut honom och då slappnade han av ganska snabbt igen. Himla härligt pass i värmen.
 
 
Imorse så gick jag, Tilda och Malin till bageriet och åt frukostbuffé. yoghurt med massor av tillbehör, mackor, grönsaker, marmelader, pannkakor, bullar, kaffe mm.mm. de har bland de bästa buffér jag ätit.
 
Efter det gick vi till garnbutiken och köpte massa fina pärlor och tråd så nu ska knytas armband!:)
 
Jag har även varit hundvakt åt zonda idag så vi hann med en promenad ner till stranden också i pluggpausandet. Eller strand och strand, den är helt översvämmad så tom. träden och ett hus står i vattnet, känns lite som ett mangroveträsk eller ngt. Mysigt är det där iallafall.
Det är workout-helg här i Åre i helgen. Så det var en träningsmässa i tv4 arenan som vi kollade in i en sväng. Det pågick även ett zumbapass, sjukt många deltagare  som tränade loss till grym musik.
 
Annars har som sagt dagen gått åt till att plugga. Hann även med stallet en stund på kvällen, longerade honom på banan. Himla fin var han i alla gångarter, slutar aldrig förvånas över hur fin han blivit i galoppen. Han håller den varv efter varv och kan både öka och samla den, blir så imponerad över honom!
Var en väldigt mysig "sommar"kväll ikväll. En lite halvkass instagrambild från hagen är allt jag har att komma med. Ser ni att hästarna går ju föresten i sommarhagen nu, bara en liten del dock.
 
grimman köpte jag föresten på gbg horseshow. Köpte även ett nytt bett och schabrak

-Livstecken!

HEJ! jag lever! bara så ni vet:)
 
Ja vad har jag gjort, väldigt mycket är det iallafall på de typ två veckor jag inte bloggat. Har en massa bilder som jag tänker lägga upp så då kan jag skriva lite till bilderna sedan.
 
Har iaf slagit i skallen och fick hjärnskakning i söndags..inte nice. Hopptränade med Marulk, men han var superduktig iallafall innan det tog slut. Hoppade fina språng och hoppade med bra avstånd. Kanske blir en liten hoppehäst av honom iallafall! Tilda var med och byggde bana och coachade lite, vi ska försöka hoppa honom en gång i veckan ett tag o se framstegen:) Jag har film på några skutt, även när jag ramlar av men det konstiga är att det ser itne ut som han gör ngt speciellt, han river med bakbenen men inget mer liksom.. hm måste ha blivit nått upskjut genom ryggen eller ngt för det är inte som att jag ramlar av honom så lätt. Andra gången på 2,5 år och då var första barbacka uppför lägan liksom..jaja lägger upp skuttfilmer sen iaf:)
 
Dagen efter fick tilda rida Marulk och jag promenerade med. Härlig försommarkväll! 
(Ser ni snygghästen eller?! han börjar bli så fin i kroppen nu och utan all päls!)
Egentligen skulle jag vila hela dagen och veckan men det hade jag som inte tid med! Vi håller på förbereda inför vår guideexamen på tisdag osv. osv. Fullt upp som vanligt med andra ord.
 
Sedan har vi ju idag kommit tillbaka efter en tredagars kajaktur i Dammån. Supermyyysiiigt har det varit! Första dagen paddlade vi uppströms 1 mil, ganska tungt i armarna var det eftersom det var ganska strömt. Sov på ett jättemysigt ställe. Min kajak läckte dock in vatten i packutrymmet bak så verkligen ALLA mina kläder+sovsäck och liggunderlag var dyngblött...blev en ganska fuktig natt kan ja säga.  Så fick gå i de kläder jag hade på mig resten av dagarna, men det gick ju bra det med. När vi paddlade tillbaka igen var det nice o glida med strömmen tillbaka i solen, myspys. Kommer självklart bilder härifrån också.
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite och sedan sova, vi gick upp 4.30 imorse för att göra fågelskådning....superkul!

-Ubbe!

Titta på filmen, vår grymma lärare!
 
 

-Sollefteå

Nu sitter jag i husbilen här på campingen i Sollefteå, mysigt. Ska försöka plugga och göra lite på en uppgift som ska in på måndag...har jag tänkt i en timme nu.
 
Marulk var föresten underbar idag. Jobbade honom löst på banan i alla gångarter. Han höll sig på en volt runt mig hela tiden och var superfin i både trav och galopp, gick i en rund och avslappnad form. Han var så söt när jag gav galoppfattning och då började han direkt bralla loss och in i galoppen efter det.
 
Ska försöka hinna redigera igenom bilderna från Göteborg horseshow också:)
 
 

-dagens häst

Åkte som sagt med Anja till hästen hennes i Alsen idag. Mycket roligt att vara tillbaka där efter praktiken! Jag lånade Vindur och red ut med Sanna, eftersom Anja har ett gipsat ben. Han är så söt lille vindur.
Efteråt gick vi in och fikade med Sussie i några timmar, trevligt.
 
Åkte direkt till Marulk sedan. Vi red på banan en stund i alla gångarter. Han flyttade super för skänkeln idag, framdelsvändingar och sidvärtes.
 
Imorgon blir det skolan på fm en stund med min grupp inför vår guideexkursion om några veckor, sedan åker jag troligen till Sollefteå över helgen där familjen campar med husbilen.
 

-Våren har kommit till Åre

I söndags var det bagageloppis nere på konsumparkeringen, var en himla massa bilar och människor, kul ju! Jag fyndade 4 st glasburkar som jag har på en hylla i köket, jätteeefiint!
 
Jag och tilda har ridit i helgen, hon har ju hand om Balans. Vi red bort till Helgesjöstugan och hade med oss fika och satte oss i gräset medan hästarna betade, myys!
I måndags var det jättevarmt och skönt, jag tog en liten uteritt själv medan tilda mockade och fixade åt Balans. Marulk var jättepigg och glad.
 
Tilda och jag sov hos Malin i söndags, vi bara myste och åt jättegod frukost, med yoghurt, musli, hallon, banan, frön mm. innan vi drog till skolan. Bra start på dagen. Vi har haft föreläsningar och labbar om omgivningsfysiologi i veckan, hur kroppen reagerar på hög höjd, djup, värme och kyla. Riktigt intressant!
 
Idag har det varit 20 grader och sol hela dagen, hur niiice?! jag har tom. fått en bränna vid halsen av när vi suttit ute på rasterna idag, haha asfult är det.
Skrittade ut en sväng på Marulk, skönt att kunna rida uten jacka och ändå tycka det är varmt.
 
Imorgon ska jag åka till Alsen där jag hade min praktik, Anja som jag träffade då har sin islänning där så ska följa med henne, blir kul:)

-Dagarna

Nu är vi hemkomna efter 6 dagar i Göteborg. Har varit en underbar liten resa med Horseshow, vänner och shopping. Jag berättar mer om det när jag laddar upp bilderna:)
 
Vi kom hem 2 på natten i onsdags iallafall och skulle upp tidigt till skolan. Vi var 4 trötta som var ute mellan 9-17 och kollade på fornlämningar..det kommer nog lite blder från dagen där med.
 
Jag och Tilda åkte direkt till stallet, hon har hand om Balans till på måndag. Vi skrittade ut en sväng i blåsvädret på pigga och glada hästar. På tillbakavägen bytte vi hästar med varandra, tildas korsband är ju av så var inte så skönt när Balans taktade. Han var rolig att rida, när han väl förstod att han inte kunde trava hem och jag hittade knapparna gick han lugnt och fint.
 
Idag åkte vi till skolan kl.9 för att inse att ingen lärare var där men alla i klassen för en gångs skull..så några åkte till Tännforsen på egen liten lektion medan jag och Tilda åkte till stallet. Maria följde också med och tittade på när vi red på banan. Jag red barbacka och Marulk var ganska crazy, gick mer uppåt än framåt i galoppen emellanåt, han var lite lat idag. Efteråt så satte vi oss i skogen alla tre och fikade upp vårt fika som var tänkt till skolan, mysigt!
 
 
Jag och tilda åkte hem och vände, hon har föresten flyttat in här nu. Sedan gick vi till bageriet och pluggade, vi hade två uppgifter som skulle vara inne idag som vi inte ens börjat med..men klart hann vi iaf!
 
 
Marulk är ju föresten barfota bak nu om jag inte sagt det, det verkar funka toppen, fina hovar och ömmar ingenting alls, inte ens på stenar:)
 
jag ser ut som en tönt och Matilda & Balans sover:)
 
 
 

RSS 2.0