duktig

Det blev sadeln och repgrimman idag istället. Red lägdan längs gångvägen, stannade på ett ställe och tränade att gå undan för trycket när jag leder ut repet med handen, han ska alltså böja in huvudet mot mig. Från början ville han inte förstå som vanligt och snurrade runt lite men efter några gånger så stod han still och vek in huvudet åt båda hållen, när han gjorde rätt så fick han äta lite gräs.
Gick sedan in Postvägen, försökte oss på lite öppnor, han ville mest bara skritta rakt fram men han gjorde några fina försök :)
Fortsatte med lite öppnor uppför Källströmsvägen och sedan gick vi in i paddocken en liten stund. Skrittade lite på volt och han ställde och sänkte huvudet och jobbade på riktigt bra! Gjorde några skänkelvikningar också som gick förvånansvärt bra med tanke på att vi inte ridit så mkt seriöst i repgrimman.
När jag var nöjd där inne så gick vi ner för Källströmsvägen igen och travade först uppför, och han var hur fin som helst och sökte sig neråt och jobbade på utan att jag behövde göra mkt alls på halvlånga "tyglar". Galopperade halva biten också och även där jobbade han på bra, även om han inte orkar det så länge :D
Sedan gick vi hemåt igen han var så nöjd och frustade.

här är bääbiiis Ticken, så söööt!!
bästaste

Idag hade jag tänkt rida en stund i repgrimman och sadeln men när jag hämtade honom i hagen och efter han kommit fram till mig så fick jag en känsla av att vi skulle gå till paddocken och träna lite löst istället, fick en känsla av att det skulle gå bra. Det var en himla tur att vi gjorde det istället för han var helt underbar idag :D
I paddocken var det tre bommar på rad utlagda längs ena sidan, ett litet räcke i mitten tvärs över medelinjen och två hinderstöd med en bom på marken mellan stöden på andra sidan.
Började med att skritta över bommarna en gång. Tog sedan bort repet och löslongerade lite. Han lyssnade jättebra och gick där jag ville ha honom. Han gick ett halvt varv på volten runt mig och vände sedan upp mot mig, ville inte gå på volten för länge innan jag bad honom vända upp så han inte skulle bli less och gå iväg istället. Vi har inte tränat på volten runt mig i löslongeringen så mkt så det var en bra början :)
Hade inte så mkt krav utan vi sprang mest runt, han var superduktig och började trava på en gång bredvid mig när jag började springa. Travade över bommarna bredvid mig och vi sprang över räcket(jättelågt) tillsammans, det tyckte han var kul och höll sig bredvid mig hela tiden och hade inte en tanke på att springa bredvid. Efter "hindret" så vände han fint upp mot mig, duktig!
Han fick många gräspauser av det lilla gräset längs staketet också, eftersom det lockade så mkt. Tex. trava över bommar, äta gräs, springa över hindret, vända upp, äta gräs. Som en lite belöning alltså. Har börjat lite smått med att sätta ett kommando på när han ska sluta och när han får äta. På så sätt kommer han troligtvis inte känna att han hellre går till gräset och äter utan han vet att han får äta så småningom när jag säger till.
Vi travade och gick över bommen på marken några gånger också, den tyckte han var intressant att undersöka närmre och kraffsa lite på innan han gick över^^
Han var helt enkelt bäst idag, och även jag var duktig idag som inte blev frustrerad en enda gång ;D

längtar tills all överflödig päls försvinner..
onsdag ridskolan

Fick rida i mammas grupp istället för hennes jobbarkompis :)
Fick Ramera, enögat. Hon är väldigt stel, speciellt i ena varvet, vet inte om det beror på att hon inte ser något på ena sidan eller om hon helt enkelt bara är stel. Hon vill gärna gå med huvudet rakt upp men jag fick henne att gå lågt och fint korta stunder, tycker hon var jätteduktig.
Det var hoppning. Vi skulle först göra en stor volt in mot mitten i trav längs ena långsidan, sedan över en bom på kortsidan, travbommar/galoppbommar längs andra långsidan och sedan ytterligare en bom på nästa kortsida. Hon var superduktig och tvekade inte eller sprang bredvid nån gång som hon ibland gjorde förra gången jag red henne, tror också det kan ha lite med synen att göra.
Efter en stund med lite olika övningar så hoppade vi ett hinder med galoppbommar som blev färre och färre innan hindret. Var väl kanske 90 som högst eller nått. Hon var toppenduktig även där, hon har lite svårt för galoppen ibland, som ibland kan bli korsgalopp men vi fick till det riktigt bra och hon hoppade jättefint utan att tveka :)


mystur till tjärn

For till Tickis efter skolan, lerig som vanligt var han. Igår efter jag tagit in honom och borstat av honom innan jag tog Ace till ridskolan så är såklart det första han gör när jag släpper ut honom igen att rulla sig på lerigaste stället på båda sidor!! Det är tacken det ;)
Aja, idag tog vi en mysig barbackatur i repgrimman upp till Hamptjärn. När vi kom fram till den lilla badplatsen så gick vi ner till vattnet och doppade fossingarna och tog en drickpaus, eller ja Ticken gjorde det. Han gillar inte att gå så mycket i vattnet men han var duktig och följde vattenbrynet hela stranden, inte för att den är så stor men ändå ;)
Tränade att gå igenom de stora vattenpölarna och inte runt på hemvägen också, och det gick jättebra! vinglade lite från början men.
Gick över lägdan på tillbakavägen, tränade först lite halter med sitsen och han lyssnade riktigt bra! Sedan lite ställning och böjning, stretchade först ut halsen lite(han ska böja in den mot mig) det tycker han alltid är lite krångligt första gångerna men sen var han riktigt duktig när han förstod vad jag ville. Han sänkte nacken och ställde sig riktigt fint stundtals, men nu från början så ger jag eftergift så fort han ger antydan till att göra rätt, och han förstår riktigt snabbt.
Efter vi jobba tlite lätt en bra stund och tagit diverse gräspauser så tog vi en liten galopp uppför lägdan. Hade egentligen bara tänkt trava men jag tror jag råkade ge lite lätt galoppskänkel så han började galoppera, så det ser jag som nånting bra, att han blivit känsligare :) kommer ihåg från början då vi nästan fick springa in i den, nu fattade han från en lugn trav och galopperade jättelugnt och fint hela vägen, duktig kille!

ett kollage jag gjorde för ett tag sen till någotridskolan

Idag var det cavalettilektion, jag lånade med mig Ace idag med, Anki är så snäll :D
Först var det lite travbommar, dom gick riktigt bra och det flöt på. Sedan galoppbommar kanske 7 st eller nått, det gick också riktigt bra, blev lite pigg men hon tycker det är sååå roligt ;D
Sedan tog hon bort alla bommar i mitten förutom dom längst ut, så skulle vi räkna galoppsprång mellan. Ibland gick det lite väl snabbt, men fick in 6-7 stycken som mest tror jag så hon lugnade sig mot slutet och var duktig!
Dock så är det fortfarande lite halvt kaos i gruppen och alla flänger hit och dit och ser sig inte för utan kan rida ut mitt framför en typ -.-
Hon var jättefin annars också och lyssnade oftast jättebra, skillnad motför förrförragången iallafall :D
Vi mötte en skabbräv i skogen alldeles innan ridskolan också, den tyckte hon var lite läskig och det tog ett tag innan jag fick henne att gå förbi där. När vi väl kommit förbi så kom det rådjur i full kareta på andra sidan träden som hon också hoppade till för, haha, full fart i skogen idag ;)

en bild jag gjort till en skoluppgift...och nej det är ingen kanin, det är stenar med en fågel på ;)

söndag skogstur

Idag provade vi att rida över bron nere vid lägdan och sedan genom skogen till Fornbyn och det där. Det var riktigt bra i skogen även om det var lite snö här och där.
Vi fortsatte att rida den lilla stigen rakt fram så vi kom ut vid husen nere vid Nyänget, sedan tog vi vänster förbi Nyänget och bort till Fornbyn. Vi gick runt lite och travade där det gick bra, den långa sandstigen är nästan framtinad nu :)
På tillbakavägen tog vi stigen som kommer fram vid bilserviceområdet, haha det var en gubbe som gick ute på vägen som tittade väldigt undrande på oss när vi kom ut därifrån, tittade på oss, titade på bilserviceskylten och tittade sedan tillbaka på oss igen, han måste nog undrat vad vi kom ifrån xD Sedan tog vi den lilla vägen så man kommer tillbaka till skogsvägen och sedan genom skogen och över bron igen. Vi tog en liten galopp på lägdan också.
Det var supermysigt att kunna rida i skogen igen och det tror jag Ticken också tyckte, han traskade på i rask fart med spetsade öron och såg så glad ut :)

enda bilden jag har på honom i skolan, en uppgift där vi skulle vektorisera :)härligthärligt

Ännu en superhärlig och varm dag! Vi gick ut på lägdan och jg ryktade honom där medan han stod och åt, superhärligt och jag fick tom. ta av mig jackan för det blev så varmt, var alldeles vindstilla bakom träden mot hagen :)
När jag ryktat klart, vilket tog ganska lång tid eftersom han alltid ser ut som en lerklump när jag hämtar honom så satte jag mig ner och lät honom beta en stund till. Vi gick en sväng på lägdan även idag och jag fotade lite diverse grejor till en fotouppgift på skolan som ska vara klar på måndag, så lite panik eftersom jag inte ens börjat än!
När jag var nöjd med bilder på fåglar,stenar och all skit så gick vi en sväng till paddocken också. Där låg det tre cavalettibommar utlagda på rad så då passade vi på att gå över dom några gånger. Jag gjorde också olika skickaövningar emellan, runt och över bommarna. Han var superduktig och förstod och gjorde precis allt jag bad om även om han var lite loj :)

en bild från september 08 ute på lägdanlägdan

Idag följde Wilma med till stallet. Vi gick ut på lägdorna i grimman idag igen, egentligen hade vi tänkt gå en liten promenad, tänkte bara gena över men blev att vi stannade kvar där. Wilma tycker fortfarande han är lite läskig när han kommer för nära, men hon kan lugnt stå bredvid honom, det är bara när han kommer med sitt stora huvud som hon sprätter till xD
Vi satt i gräset en stund först, eller jag satt och Ticken och Wilma åt gräs, haha! Wilma tror seriöst att hon är en ko! Sedan gick vi runt på lägdorna lite och jag hittade ett ställe där jag tänkte att Ticken kanske ville gå ner och dricka i bäcken lite, men han tyckte den mest var läskig :P så då blev det lite träning där att försöka få honom att gå fram till kanten, gick riktigt bra till slut.
När vi tränat klart vid bäcken gjorde vi lite spansk skritt och sedan gick vi lite runt igen. tränade på att trava i samma tempo som jag sprang och även sänka huvudet lite, gick hyfsat bra tycker jag :)
Satte oss ner och betade en stund innan vi gick tillbaka in igen också, var ute i typ 1,5 timme, fattar inte hur det gick till men :P


vår på riktigt

Ja, nu är det vår på riktigt! Jag såg dom först tussilagorna för i år och Ticken och jag gick ut på lägdorna i grimman. Jag satt i gräset medans han betade, eller betade och betade, mer letade gröna strån ;D Efter en stund la jag mig ner och det var så mysigt, hade kunnat lega där i hundra år kändes det som, var astrött efter att först haft idrott och sedan sprungit från Park ner till bussen i stan.
Men såklart var det några som förstörde friden! haha. Det var några ungar borta på gångvägen som hoppade av cyklarna och stod och kollade på oss från ganska långt avstånd, och jag tänkte typ: låt dom inte komma hit, haha! Dom typ smög sig närmre och närmre, till slut var dom typ 2 meter ifrån oss men stod fortfarande alldeles tysta och bara tittade. Efter 15-20 minuters viskande till varandra så tordes dom säga: hääääääääääj, får viii klaappaaaa hästeeen, vad heter hääästeeen? Ticken! vaaaa? TICKEN! aha! Sen stod dom där i kanske 10 minuter och klappade honom för att sedan säga: tack för att vi fick klappa honom, också sprang som därifrån! Konstiga ungar det där alltså! xD dom stod seriöst aslänge och bara stirrade på oss!
Hm ja, efter dom sprungit därifrån så hade jag piggnat till lite så vi gick runt på lägdorna lite kors och tvärs, travade/sprang emellanåt, och tog lite gräspausar ibland. Han lyssnade föresten jättebra när jag höjde energin när vi skulle börja springa :)
on tour ;)

Idag for hela gänget bort till Sommarhemmet, gick att rida på en del stigar vid fornbyn också :D Jättehärlig kväll, kanske lite svalt, blev mest skritt men även en liten kort galopp.
Red på plan vid skolan på tillbakavägen också, nu har dom tagit bort sargen så nu är den ännu större :) körde lite galopp och lite skänkelvikningar, han var så duktig så!


film

Här kommer filmen från i söndags när vi sprang runt lite på lägdan, och ja, vad ska ja säga, den blev lite annorlunda, haha!


måndag ridskolan

Tog med Acean till ridskolan idag igen, hon var superfin och mkt lugnare än förra veckan :)
Det var lite galopp och mkt skänkelvikningar, vilket var bra så hon fick varva ner lite emellan. Hon gjorde jättefina skänkelvikningar och allting :)
På slutet fick hon för sig att handikappliften i hörnet tydligen var läskig och då hade vi ju ändå ridit förbi där typ hundra gånger innan, haha sötis! som vanligt var det några saker som ridläraren sa som jag inte riktigt förstår mig på. tex. som när hon blev rädd för liften, "gör bara en volt och vänd henne därifrån så hon inte står och tittar på det". Ja, jag vet att det är många som tänker så men själv tycker jag det är bättre att låta hästen stå och titta och om den vill gå fram och titta närmre så att den förstår att det inte är något att vara rädd för, vilket inte en lift är, är ju kanske en annan sak om det skulle varit en björn eller nått ;) jag gick förbi där fram och tillbaka tills hon inte reagerade på den iallafall.
När vi red hem igen så kunde vi gena över lägdorna och trava på lägdorna bredvid gångvägen vid Brogatan, så skönt att slippa rida på asfalt hela vägen :D


Tick och Ace

Idag blåste det väldigt! Gick ut på lägdan som tinat fram nästan helt, bara lite snö kvar längst ner där det ligger i skugga bakom berget :)
Vi lullade mest runt och gjorde inget speciellt, travade på, tog några racegalopper uppför och längs lägdorna. Det tyckte han var superkul och tog i som bara attan. En tant på gångvägen såg mest bara fundersam ut, haha!
Filmade lite ibland när jag red, fick för mig det bara eftersom jag ändå hade kameran i fickan ;P den kommer upp en annan dag, för redigeringsprogrammet har ngt emot mig just nu.

Red Acean en stund på hockeyplan vid skolan också. Blev mest skrittarbete men även lite trav mot slutet. Red mycket serpentiner från början med halter på medellinjen, hon lyssnade riktigt bra till slut och stannade om jag satte mig tillbaka. Gjorde även ganska mycket volter och några små skänkelvikningar.
Hon var lite skvätten och tyckte det var roligt att titta på allt annat runt omkring ;D men när hon väl koncentrerade sig så var hon superfin som vanligt! hon hoppade till rejält några gånger, sånna där riktiga rivstarter typ, haha^^
Det började hagla mitt upp i alltihop också, strålande sol och hagel xD

ni får en liten bild från idag istället.

liten film

Orkade inte skriva nått igår. Red på hockeyplan vid skolan med hackamoret. Det gick sådär men vissa stunder var han jättefin!
Koncentrerade mig på att försöka få honom att söka framåt neråt, men ibland blev det mest bara neråt :P
Tränade på högergaloppen också, det var inte en av dom bästa gångerna. Han hoppade och stutsade när han inte riktigt förstod vad jag ville och oftast blev det vänster galopp men några gånger fick han till nått enstaka högersprång :) men det är mig det hänger på också, jag tycker det är så jävla svårt att se och känna på en gång om det blir höger eller vänster speciellt när det blir lite studsaktigt.

Filmade, så den kommer här, på slutet kan man se hans studsande ;P


paddock

Nu har paddocken nästan tinat fram helt, bara lite snö här och där och lite blött. Gick dit och jobbade lite från marken.
Släppte lös honom och tränade lite på inkallningar. Började med ett till kommando på det så vi får se hur det går sedan, han har inte börjat kopplat ihop det riktigt än, men syftet med det är att han lättare ska kunna komma in till mig i trav. Tränade också på att han ska börja trava när jag höjer energin och börjar småspringa bvredvid honom. Vissa gånger gick det jättebra, men han var lite loj idag och ville mest sola ;D men inkallningarna gick toppen.
Jennelie och Korken gick förbi en sväng så då blev vi lite okoncentrerade så efter det satte jag fast repet och fortsatte först lite med travövningen och sedan lite övningar på volten runt mig.
Han var lite småsur och tjurig på volten men han fick till några riktigt fina "byta varv" och galoppfattningar i vänstra varvet, jag själv måste också finslipa på mina signaler.
Vi gjorde lite "backa bakifrån" på slutet också som vi inte tränat så mkt på senaste tiden, tror bara en gång under vinterhalvåret faktiskt. Men det gick toppen! Behövde inte alls använda repet som hjälp utan det räckte om jag bara tog i några strån i svansen så backade han. Har börjat lägga till ett till kommando på det också. Jag duttar med sticken i luften ovanför hans rumpa. Föhoppningsvis ska jag sedan kunna ta bort att jag tar i svansen och bara lägga sticken ovanför rumpan så att han backar och sedan kanske bara använda armen till hjälp. Vi får se hur det går :)
Så en liten småtjurig men ändå lyckad och mysig dag idag.
bilder

Lägger ut lite bilder som jag tog i hagen i måndags på alla hästarna :)

finaste<3Povel

Ace och Tickis, så himla söta!

Korken och Povel piper och skriker

söta igen :D

Ace och Povel ser ut som spegelbilder till varann

fin flickan

tyckte om när solen reflekterades i ögat

Acean

lyckades få några bilder på Povel denna gång, annars så svårt att fota svarta djur


mysigt

Red med Anki/Ace och Yvonne/Povel till Sommarhemmet och tillbaka. Vi kunde rida på stigarna i skogen vid Fornbyn också, så mysigt att kunna göra det igen där borta! :) Blev en hel del trav och skritt. Körde lite trav/galopp på ett föredetta skoterspår som ledde upp till gångvägen innan Carlgrensvägen. Lite mjukt på vissa ställen men gick suveränt.
På tillbakavägen svängde vi in till skolan och red på deras hockeyplan som smällt så det var perfekt underlag där, mjukt och bra och inte det minsta blött! värsta lyx ridbanan, blir nog att rida där mer i helgen ;)
Han var jätteduktig men var nog lite trött eller så var han bara lite småless, men som sagt superfin. Travade runt lite och galoppade en långsida.
Det dåliga nu när snön försvinner är att det är så lerigt i hagen nu igen-.-


mysig snö

Red ut med Anki/Ace. Tog hackamore på Ticken idag med, gick jättefint! Vi for upp mot tjärn för att kolla underlaget och det var riktigt bra, lite mjukt men det gick! Red runt där uppe och sedan provade vi att rida ut på lägdan, bara ca 2 dm snö på dom djupaste ställena, shit vad det smält :o Red runt på en stor volt där ett tag och genade över hela stora lägdan bort till skolan och tog sedan gångvägen tillbaka.
Han var jättefin när vi jobbade lite på lägdan, men ibland tyckte han det var lite drygt med snön, blev mest skritt men även lite trav :)ridskolan

Idag blev det som sagt dressyrlektion med Ace på ridskolan! Det var mycket trav och galoppvolter och halter mm.
Hon blev lite övertaggad efter en stund i galoppen, det är ju så kul att springa tycker hon :) och mot slutet när hon blev lite tröttare så ville hon gärna springa fortare. I traven var hon superfin och lyssnade jättebra, men jag förstår mig inte på våran ridlärare ibland....får se vad vi får för vikarie nu när hon skulle vara bortrest två gånger :)
Driv med låren! what?! inte visste jag att man skulle sitta och knipa i sadeln, nej den korrigering lyssnade jag faktiskt inte på! :P och samtidigt säger hon att man ska slappna av?
nej gud vad jag klagar, känner mig lite dum nu :(
Aja, Acean skötte sig iaf jättefint på vårat vis och det är ju det som är viktigast :) Kan säga att hon blev rejält svettig!
 
Tog lite bilder i det toppenfina vädret i hagen idag också, dom får ni se en annan dag när jag orkar kolla igenom dom :)

eftersom jag inte har nå bilder som jag inte visat så får det bli en bild på underbara
Pignon i Globen i november, kan säga att det var fantastiskt att se!!!


överhärlig dag!

Hade utsläpp idag med. Föresten så gick jag till stallet igårkväll när jag skulle ta in dom, en motvillig Wilma följde också med, visst var ja duktig? :} Wilma gick på egen upptäcksfärd och var borta ganska länge och kom inte tillbaka än fast ja ropa och ropa. Efter kanske 15 min kom hon rusandes in från stora porten, genom stallgången pipandes och viftandes på svansen, typ som om hon sa: vart har du varit jag har ju letat efter dig jättelänge!? hah jag undrar vem det var som letade efter vem egentligen...

Nog om det, när jag släppt ut dom så mockade jag två boxar och ninis fick skutta runt lite i stallet. När jag skulle ta in Ticken någon timme senare så skulle jag först släppa in ninis i Ace's box, men ville han gå in? nej! men efter en stunds lockande mm. så la han sig stilla och jag kunde ta upp honom :P Kaniner är så töntiga ibland, typ börjar stampa och sånt, oj vad farlig jag är?! haha, ett välanvänt ord till mina kaniner här hemma är kaninjävlar när dom inte vill gå in på kvällen och man står där ute i typ morgonrock för att man bara tänkt stänga in dom lite snabbt ;)

T
og hackamore på Ticken idag, och lindade benen med paddarna som jag sytt upp(duktig igen)och arbetslindorna. Red först runt postvägen och där var det en gubbe som stod och sågade och tittar hastigt upp på oss och säger: illegalt! jag ba: whut? fast ganska snart kommer jag på mig själv att han sa elegant! HAHA, jag måste sett ganska bitchig ut när jag tittade på honom xD travade sedan uppför Källströmsvägen och jävlar vad fint han funkade med hackamore!
Red in på plan sedan och han var lika underbar där, red på halvlånga tyglar hela passet och han gick hur fint som helst och trampade under sig fint. Så skönt att kunna vara helt lös i tyglarna så han får hitta formen själv. så det var mest det vi gjorde, söka sig framåt nedåt, även lite skänkelvikning för att lösgöra lite och voltarbete.
Tränade lite på högergaloppen också, hade inte tänkt det först men han var så på hugget när vi gjorde vänster. Det gick faktiskt riktigt bra, fast han hoppade mest rakt upp i luften när han inte förstod vad jag menade,haha måste sett kul ut! så det blev mkt hopp och skutt hit och dit. Många gånger så tog han ett skutt/språng i höger galopp och ibland korsgalopp, så jag tycker han var jätteduktig. Och det gick mkt bättre att träna det med hackamoret än bettet så det får vi prova igen :)

När jag släppte ut honom igen så såg jag att Korken haltade på frambenet så jag tog ut honom i grimman för att kolla lite mer. Han har ju trampat sig på insidan av hoven så att det gått upp en ganska stor flik, det såg lite geggigt ut under fliken och han ömmade lite när jag tog där. Jennelie kom dit och vi rengjorde och sånt och hon lindade honom.

Jag tog Ace på en tur också, läser ni fortfarande? haha!
Vi gick först tll paddocken men var så dryg snö där så blev bara några varv. Red Källströmsvägen ner och upp igen, gjorde lite öppnor och slutor längs där, hon vill gärna börja småtrava så fort man börjar jobba henne så det var det vi fokuserade på när vi gick till plan sedan.
Började med att öka och länga ut skritten så att hon skulle komma igång lite med bakbenen och utan att hon skulle börja småtrava. Försökte få henne att slappna av lite och sänka huvudet lite när vi gick på lång tygel. Vissa stunder gick det riktigt bra men så fort det kom nån och gick eller något utanför så for huvudet på topp igen, haha! Vi skrittjobbade nästan hela passet på halvlång tygel med koncentrationen på det jag skrev. Gjorde lite lösgörande också, skänkelvikningar och några framdelsvändningar.
Tränade på halter också, i början var hon inte så känslig men efter en stund så räckte det om jag satte mig tillbaka och och kittlade i munnen. Det var faktiskt bra att göra det innan skänkelvikningen för om hon då där gled iväg lite så kunde jag bara bromsa upp med sitsen så saktade hon in lite :)
När vi skrittat runt länge så tänkte jag avsluta med lite trav och jag kände verkligen skillnad! Hon trampade under sig mycket bättre och bar mer upp sig när vi jobbat igång bakbenen hela passet innan. Gjorde några skänklevikningar i trav också på diagonalerna och hon var superfin!^^
Vi gav oss sedan efter litegranna trav och jag hoppade av och så gick vi tillbaka.

Blev en lång dag i stallet idag. Från 8-16, men det var bara kul och det var så härligt väder!!!
och jag beundrar er som orkade läsa allt detta, haha.

Imorgon blir det att ta med Acean till ridskolan igen för dressyrlektion, kulkul :D får se om hon blir ledsen nu då det inte kommer stå några hinder uppe ;D

från igår, jag gillar bakgrunden, om man bortser från husen...bilder

Idag följde Lina med och fotade. Var mycket folk och skit runt paddocken på morgonen så i gick en sväng först och fotade på gångvägen. Ticken var lite loj idag, fast när vi sedan vände hemåt blev han istället överpigg xD så det blev lite backa och ta tillbaka några gånger.
I paddocken är det ju fortfarande en hel del snö så svårt att göra så mkt där. Men blev lite ridning i halsringen på spåret, lite galopp och sådär, han var duktig gubben :)
Jag orkar inte skriva så mkt mer men lägger ut några av bilderna här. Lägger ut dom i miniatyrer så det inte blir så långt inlägg så kan ni bara klicka upp dom så dom blir större :)
finns massa fler bilder här och här


promenad

Duggregnade idag. Så efter att ha mockat lite boxar tog jag in Ticken och borstade och höll på med honom en stund. La sedan på fleecetäcket och gick på en liten promenad i grimman.
När vi kom dit man går över vägen till Källströms så ställde han sig och tittade och ville bums gå över. Så vi gick dit och jag släppte honom i paddocken men han stod bara kvar vid öppningen och mig så då gick vi ut igen, vet inte riktigt vad han fick för sig, han kanske bara ville gå ett varv runt gården och kolla läget :P
Vi gick tillbaka över vägen igen och sedan upp mot Hamptjärn, det var lite mjukt men inte så farligt. Han sjönk inte ner mer än att man kunde gå där. Vi vände ungefär halvvägs och gick tillbaka igen. Tränade på lite att han ska stanna när jag gör det, gå långsammare/fortare när jag gör det osv. på tillbakavägen.
Nu ska jag snart fara och ta in dom.
bus och hopp

Det var riktig fint väder idag trots allt! :D
Började med att ta Ace till paddocken i grimman. Släppte lös henne och hon gick runt och nosade och lite sånt.
E
fter en stund fick hon för sig att hon ville springa och hon blev jättebusig^^ La upp ett minihinder i höjd med marken typ som hon fick skutta över några gånger. Jag kom på att jag hade kameran i fickan sen igår så jag filmade, när hon busade lite. Hon tyckte det var jättekul när man fintade henne och hon fintade tillbaka. Hon tog en rullpaus i myssnön också :P
När vi kom tillbaka hade Jennelie kommit, så Korken och hon följde med mig och Ticken till paddocken igen. Vi fick för oss att löshoppa Korken lite för att se hur han hoppade. Så vi tog hinderstöd och lina och skärmade av lite. Han var jätteduktig och tyckte nog det var kul, var kanske 40-50 cm som högst eller nått.
Ticken fick trava över ett litet hinder en gång, det tyckte han var kul och han såg riktigt stolt ut efteråt^^ tänkte tyvärr inte på att filma Ticken eller Korken.

kolla vad stilig hon är :D

film

Vilket tråkigt väder det var idag! och imorgon ska det tydligen regna och snöa -.-
Filmade iaf lite idag ändå, även om dom blev ganska gråa och trista.
Gick över lastpallen några gånger med Ticken och han gick över som ingenting. Han stod även kvar på den tills jag sa till. Red sedan lite i repgrimman, fokuserade på att han skulle sänka huvudet lite, vissa stunder gick det riktigt bra!
Red lite dressyr med Ace sedan som jag också filmade.

markarbete

Blev markarbete idag eftersom jag ridit honom ganska mkt de senaste dagarna. Vi gick till plan i repgrimman och tränade med lastpallen. Han gick över den på andra försöket! första gången kraffsade han på den, vi gjorde en volt och gick över :) Sedan gick han över flera gånger hur lätt som helst.
Stannade honom sedan när han stod med frambenen på pallen och bad honom vinka med frambenet, gick bara bra. Efter en stund gick han ner av sig själv på sidan av pallen så då fick han gå upp igen, och då stod han där tills jag sa annat, duktig!
Hittade en snöklump så jag kunde hoppa upp en sväng. Körde igenom det vi gjorde i förrgår att böja in huvudet mot mig för tryck. Han var lite tjurig först och snurrade runt lite men efter några gånger så förstod han på båda sidor.
S
krittade sedan runt lite och tränade på lite böjning/ställning, gick jättebra och han sänkte huvudet jättefint och längre stunder än sist, så det går framåt :)

sommar nu!lite blandat

Idag så följde mamma och Lina med. Jag lånade Ace, mamma lånade Povel och Lina tog Ticken.
Vi red till Sommarhemmet via Carlgrensvägen och på tillbakavägen svängde vi in Postvägen och sedan upp Källströmsvägen.
Hästarna var lugna och duktiga. Ace skötte sig jättebra och var varken tittig eller skvätten. Det blev mest skritt men även en hel del trav. Så tråkigt nu när det är så mjukt inne i skogen, längtar tills allt försvinner.

hehe

lägger ut några bilder på kaninerna också, här njuter dom i vårsolen

hihi dom har grävt en gång genom grushögen, här en sandig Agnes

undrar om det går att komma ner här, nehepp inte det

provar denna vägen...

gick tydligen inte att komma upp ur det lilla hålet heller, haha


ursäkta att jag bombade er med massa ninisbilder, men jag blev lite chockad när jag kom ut till dom och såg att dom grävt en gång :)

det kanske blir vår ändå...

Vilken härlig dag det var idag, sol och kanske 5 plus? :D
Tog repgrimman och sadeln och red en skogssväng. Hade tänkt ta en långgaloppp på det braiga, breda, E4-liknande skoterspåret upp mot tjärn men det hade blivit alldeles för mjukt på alla skoterspår :(
Gick istället skoterspåret som leder ner till svedjeholmens ishall, där sjönk han ännu mer eftersom det är lite nerför, men bestämde mig för att fortsätta eftersom det var närmsta vägen ner till hårdare mark.
Klev av och gick med honom, han råkade kliva sig med brodden lite på framhovarna så han började blöda, än fast han hade bootsen :o fast jag tror dom viks upp lite om man går i djup snö. Men det blev inga djupa sår och det slutade blöda på en gång som vanligt :] Jag köpte paddar på Reginas igår som han också hade under lindorna, men måste sy upp paddarna lite, dom var lite för långa.
När vi kommit ner till ishallen så tog vi genom samhället tillbaka och gångvägen genom den lilla skogen, där körde vi en galopp, springspring! Han lyssnade jättebra på föhållningarna, nästan bättre än i tränset faktiskt.
Vi gick in på ridplan en sväng också. Tränade lite på att gå undan för trycket i grimman när jag tar i en tygel, alltså böja in huvudet mot mig. Efter lite ta och lätta så gick det jättebra och han förstod.
För när jag sedan skrittade lite på volten så sänkte han huvudet i en lägre form om än så för bara några steg, mkt för att jag gav honom eftergift så fort han sökte sig nedåt. Blev jätteglad, verkligen framsteg, första gången han gjort det i repgrimman :)
Huvudsyftet med att böja in hans huvud för tryck var egentligen för att få honom att för mindre signaler svänga när jag tar ett ledande tygeltag, men i och med detta så sökte han sig även neråt i ridningen.
Hoppade av när det gick som bäst och gjorde spansk skritt en gång och jävlar vad han tjongade på med benen, han tycker han är så cool^^ blev 3-4 steg på raken tror jag.
Jag märker också att han har blivit mkt känsligare för inkallningarna, psykiskt tryck och mina signaler, om han tex. står lite vänd bort mot mig och jag vill få honom att vända huvudet mot mig och följa mig, utan att ta i honom.
Så en lyckad och mysig dag alltså, om man bortser från mjuksnön :)


upp och ner

Idag stressade jag alldeles för mkt i stallet och då går det ju sällan bra...vi gick till skolparkeringen och tränade på högergaloppen.
Han förstår ju inte riktigt vad jag vill och fattar istället vänster, när jag då ber honom sakta av och fatta igen så blir han lite förvirrad "men vadå? jag galopperar ju redan?!" Ibland gör han några små skuttaktiga språng som möjligen kan likna högergalopp litegrann, men jag tycker det är så svårt att känna när han gör rätt. Mycket lättare om det står någon på marken och ser när han fattar rätt. Egentligen så känner jag ju när han väl fattar höger men ibland blir jag osäker och berömmer när han fattar vänster för att sedan: oops, det var visst inte rätt :P
Jag blir lätt irriterad också och det irriterar mig ;) och sedan blir jag irriterad på mig själv för att Ticken kan ju inte veta hur han ska göra och då blir jag irriterad på mig själv igen för att jag blir irriterad och att han tar åt sig även fast jag inte alls är irriterad på honom egentligen, ni hänger med va? haha!
Ja, så slutsatsen blir väl helt enkelt att vi inte ska träna på saker vi har svårt med när jag är stressad och lättirriterad, kanske bara ta en mysig promenad utan krav istället.
Men trots allt så var han jätteduktig och gjorde några jättefina försök och nu när jag tänker efter så har han verkligen utvecklats sen vi började att träna på den, och vi har ju inte gjort det så regelbundet precis. Men ska försöka hinna träna det en gång i veckan ungefär har jag tänkt, blir lättare nu när snön försvinner så har vi fler ställen att träna den på också :)
I traven var han superfin och jobbade på jättebra under sig, märks att han iaf börjar bli lite starkare!
När jag hoppat av utanför stallet så blev han jättegosig och tryckte huvudet mot mig så jag kunde stå och klappa honom och "hålla i" huvudet. Jag blev typ chockad: varför vill du vara med mig när jag är en sån surkart!? då blev jag glad igen, tänk vad dom är förlåtande hästar!

han är så fin!bästa killen

Han var riktigt duktig och lyssnade jättebra idag, och han ville lyssna också, inte som det kan vara ibland: "men okej då", typ.
Vi gick till paddocken, som fortfarande är full med snö, fast den har blivit lite mer kompakt men man sjunker fortfarande ner om man går utanför spåret. Tog loss repet från grimman och gick in i mitten. Pekade och "kraffsade" med sticken i marken framför honom. Han sänkte huvudet och började kraffsa med hoven, duktig.
Gjorde lite följa efter, vända upp övningar också som ibland kan vara lite svårt i paddocken då han gärna vill dra sig mot ingången ;) men idag följde han och lyssnade han på mig hela tiden än fast han tycker det är lite jobbigt med snön. När jag började springa så följde han mig i trav och blev lite busig. Han brukar inte alltid trava efter mig när det är jobbig snö, så duktig igen :D
Var inte så länge i paddocken då han lätt kan bli lite uttråkad om man är där för länge så då ville jag inte förstöra när det ändå gick så bra.
Utanför paddocken där det är plogat tränade vi på spanska skritten och han var toppen och yoga gjorde han på en gång på båda sidorna när jag sträckte handen mellan bakbenen. Tänk att lite uppehåll kan göra så mkt :)
Tränade på lite mer övergångar där utanför innan vi gick tillbaka till stallet.
RSS 2.0